GOTT NYTT ÅR

Skrivet: 2007-12-31, 23:45:36 / Självpoträtt

image622Denna outfit får avsluta 2007 och frambringa 2008. Jag har både flätor och lockar i håret denna kväll. Rosettklänning och lila strumpbyxor, visst är jag söt?

Det ska verkligen bli skönt att lägga detta år bakom mig. Det känns som att jag inte har några bra minnen från 2007. Visserligen har jag besökt två av Frankrikes största städer, Paris och Marseille. Om det skulle vara någonting att minnas så är det väl det. Annars har det varit ett väldigt dystert och grått år. Med många stunder som inte är värda att minnas.

Jag hoppas bara att jag och min vilja ska kunna göra 2008 till ett bättre år. Med mer motion, sundare mat, bättre inställning till saker och ting. Så det är väl dagas att bekänna mina nyårslöften.

  1. Gå ner i vikt (träna mer och äta sundare)
  2. Bli en bättre människa (tänka positivare, vara snällare mot mig själv)
  3. Jag duger som jag är !! (försöka att intala mig det i alla fall och jag kan lika bra som alla andra)
  4. Sluta med en pinsam med mysig ovana
  5. Skaffa en sysselsättning som jag trivs med
  6. Ta vara på mina intressen
  7. Uppskatta tiden tillsammans med Jonathan mer och ta vara på våra stunder.
  8. Uppdatera bloggen oftare
... Uppdaterar listan senare om jag kommer på någonting ytterligare. Egentligen så är det inga nyårslöften, snarare en vägledning för mig genom nästa år. För att det ska bli så bra som möljigt.

Till sist vill jag tacka alla som lämnat gulliga kommentarer under året. Bloggen har faktiskt hjälpt mig igenom många svåra stunder. Jag älskar att blogga och kommer självklart att fortsätta med det nästa år också.


GOTT NYTT ÅR ALLESAMMANS :D
/ önskar Hittaidas blogg.



Nyårsafton

Skrivet: 2007-12-31, 20:01:11 / Dagboken

Nu ska vi äta nyårsmiddag.

Hoppas ni har en trevlig nyårsafton.

Nyårsstädning

Skrivet: 2007-12-30, 18:51:34 / Dagboken

Här hemma pågår just nu städning, på en ganska lugn nivå. Vi tänkte inte stressa upp oss allt för mycket.
Nu är planerna för imorgon klara och festen kommer att hållas hemma hos oss. Mette och Amanda kommer att stå för trerättersmiddag, toast med skagenröra till förrätt, oxfilé med potatisgratäng till huvudrätt och sist men inte minst cheascake till efterrätt. Det kommer nog bli kanon gott och mysig stämmning. Med tända ljus och för min del mousserande vin. Och fyverkerier vid tolvslaget såklart. Vi kommer ha så trevligt tillsammans.

Som planerat kommer vi även att äta lunch med Jonathans föräldrar, plankstek. Så det kommer bli mycket god mat imorgon. Hur ska det gå för mig och mina points då? Jag antar att jag kör på en helt pointsfri dag. Jag måste ju få njuta av nyårsafton lika mycket som alla andra, det är jag väl värd? Jag behöver ju inte överdriva mitt matintag för det, utan jag kan ju äta med måtta.

image621
Bild från nyårsafton förra åtet..

Nu ska vi fortsätta städa, så att det blir mysigt här tills imorgon.

Internetshopping... !? Inte min grej.

Skrivet: 2007-12-30, 01:38:04 / Dagboken

Nu ska jag ta mig till sängen snart.
Det ska bli skönt. Mina ögon svider, måste tvätta bort sminket.
Hoppade runt här hemma som en tok förut, hoppade hopprep, hela 1000 hopp och gjorde en hel del styrketräning. Jag försöker verkligen att kämpa nu, klarar inte av att se min degiga mage som hänger över alla byxor, kjolar, leggings, shorts mm. Klänningar är det nog som döljer magen mest, tror jag. Och så har vi låren också, jag säger bara usch, usch, usch... De ska bort och det är illa kvickt. Önksar att jag kunde vara lika smal som H&M modellen som gjorde reklam för underkläderna under jul... Åhh, så smal vill jag vara. Men jag kan ju alltid drömma. Åh så lång också så klart.

Fick hem vår och sommar katalogen från H&M idag, lite sent kanske. Men jag hittade ingenting som jag tycket var särskilt snyggt. Alla bara åhh, vår och sommar modet är här och allting är så snyggt. Jag säger bara nej. Föresten så är internetshopping så himla överskattat. Ofta slutar det ju ändå med att man lämnar tillbaka allting man har beställt för att det inte passar, eller inte ser ut som man har tänkt sig.
Men ändå hamnar man i fällan gång på gång bara för att man lockas av de fina bilderna i katalogen, samt grejerna som man får gratis om man beställer för en viss summa. Jag ska försöka att hålla mig denna gång. Det mesta som finns i katalogen finns ju nu mera i butikerna också. Så då är det bättre att shoppa på plats, då man kan prova. Då slipper man lägga ut avgifter för att skicka tillbaka sådant som man inte är nöjd med.
Usch vad negativ jag lät nu.
Men det var inte så det var tänkt riktigt. Jag föredrar i alla fall att prova plaggen innan jag köper dem, så är det.
Sen om det skulle vara någonting speciellt som absolut inte går att få tag på någon annanstans än på internet så är det klart att jag skulle klicka hem det, utan att tveka. Eller jag skulle nog tveka lite. Men det är en helt annan grej än att beställa från just H&M.
Även Ellos och La Redout, det är verkligen sällan som jag blir nöjd när jag beställer på Internet. Synd tycker jag, eftersom att allting verkar så himla bra jämt.

image620
Foto: jag själv


Godnatt..

News from Monki

Skrivet: 2007-12-29, 17:30:58 / Självpoträtt

Dagens jag:

image618
Orange tunika, Minki NY
Grå cardigan, Gina Tricot
Silkes shorts, Gina Tricot
leggings, Gina tricot
Halsband, Riga

Ikväll ska vi hem till Sara och Häger, där vi ska umgås och äta tacos. Det ska bli mysigt, var ett tag sedan jag träffade Sara nu. Det känns som att jag träffar Häger oftare..

Fruiteater

Skrivet: 2007-12-29, 15:29:55 / Mat, recept & träning


image617


Måste erkänna att det har gått rätt så bra med mitt fruktätande. Har faktiskt ätit flera frukter varje dag sedan juldagen. Igår åt jag hela fyra stycken, två clementiner, en banan och en apelsin. Och smoothies får ersätta sötsaker det med. Har använt min Frutti från Obh Nordica flera gånger redan och jag älskar den. Hur bra julklapp som helst.

Fast sötsuger är inte borta på långa vägar. Är sugen på choklad, chips, glass... det är inte direkt lätt när det står en halv burk Häagen daz i frysen, när det står en ask seashells i bokhyllan och kex lite här och var. Måste erkänna att det är lite festande. Men jag blev rätt avskräckt när jag upptäckte att nio seachells innehåller lika mycket points som hela mitt dagsintag. Not good. Försöker ha det som avskräckning.

Nyårstankar

Skrivet: 2007-12-29, 15:13:21 / Dagboken

Hmm...
Jag är ensam hemma just nu. Jonathan åkte till bolaget för att inhandla Asti till Nyårsafton. Jag kör på Asti istället för champange, mycket godare. Vet dock inte vad nyårsafton bringar, ska äta middag tillsammans med svärföräldrarna, precis som förra året och därefter återstår samma dilemma som vanligt. Vart nyårsfesten kommer att vara. Kanske blir utgång, men jag är inte så pepp på att gå ut på krogen på nyårsafton, speciellt inte med tanke på hur misslyckade de senaste krogbesöken har varit.
Jag vill ju se fyverkerierna...

Jag vill ha en trevlig och mysig nyårsafton
. Ingen speciell fylla, bara några goda drinkar, god mat och trevligt sällskap och titta på fyverkerierna vid tolvslaget. Det sägs ju att nästa år blir som nyårsafton. Så därför måste nyårsafton bli bra i år. För nästa år ska bli ett bra år. Nästa år måste bli ett bra år.

image613
Julmys hemifrån mamma.

The same girl, different hair

Skrivet: 2007-12-28, 23:26:15 / Illustartioner

image612
Illustration: jag själv

Filade lite ytterligare på samma illustration som jag postade tidigare ikväll. Håret blev lite livfullare.. ja det var väl typ det. Ögonen är blå istället för gröna, men det är nästan omöjligt att se om man inte har förstoringsglas, förståss. Annars är det i princip the same girl. Jag gillar henne, rött hår är så snyggt. Om man passar i det, men det gör inte jag så därför drömmer jag mig bort lite i denna bild. Jag är jättenöjd.

Jonathan sa just till mig:
"Det är helt otroligt vad mycket du har lärt dig under ett år..."

Jaa, det är sant. Började pilla i Photoshop för första gången i mars förra året kanske. Och Illustrator har jag bara behärskat i ungefär två månader. Så det går snabbt framåt. Önskar bara att jag var mer haj på funktionerna i illustrator. Men som sagt snart äger jag Photoshop boken och där efter är det väl dags att investera i en illustaror bok.

Godnatt på er.

Photoshop boken

Skrivet: 2007-12-28, 22:11:51 / Nya ting

Igår beställde jag Photoshop CS3 för digitala fotografier. Längtar efter att få undersöka nya funktioner och tips. Vem vet snart kanske jag är ett proffs?

Rödtott

Skrivet: 2007-12-28, 21:34:49 / Illustartioner

image611
Illistration: jag själv

Sitter vid datorn och ritar. Har gjort det nån timme nu, det är avslappande och kul. Får mig att tänka på någonting annat en stund.

Tidigare idag gick vi en promenad, till affären. Våran bil är kaputski, så då får man ta och gå istället. Det regnade lite men det var rätt lungt en då. Känndes ganska skönt att få friskt luft. Ska nog köra lite styrketräning snart, gjorde aldrig det igår. Men idag har det gått bra att hålla sig till pointsen, har faktiskt en del kvar till och med. Men de förbrukas nog under kvällen. Har druckit mycket vatten idag och då sväller min mage upp till en ballong, så att jag ser tjock ut. Men det är bra med vatten. Det påskyndar ju viktnedgången en aning.

Har även tittat på Underbar och älskad av alla idag. Den var okej men inte så jättebra. Ganska kul och pinsam.


Ha en trevlig fredagskväll. (Känns inte alls som fredag idag för min del.)




Risgrynsgröt med kanel och socker.

Skrivet: 2007-12-27, 23:10:32 / Mat, recept & träning

Har precis plöjt igenom tre avsnitt av Andra Avenyn.
Men nu sitter jag här och äter risgrynsgröt, det är gott med kanel och socker.
Tänkte vila magen en stund, sen ska jag köra lite styrketräning, det kan behövs efter alla seashells som råkade hamna i min mage. Men gud så gott det var. Såg efter att jag stoppat i mig dem att nio såna innehåller lika mycket points som hela mitt dagsbehov. Oops, kunde inte ana att det var så mycket... 2 points per bit. Det är ju helt sinnesvagt.

image610
Foto: jag själv

Nu får det vara nog

Skrivet: 2007-12-27, 21:01:26 / Mat, recept & träning

NU JÄKLAR.
Har precis gjort en ny profil på mitt Viktväktarprogram. Så nu ska jag gå ner i vikt, gäller bara att hålla sig till 18 points om dagen. Vilket kan verka lite när man är van vid att stoppa i sig det man känner för. Men den här gången vill jag verkligen lyckas. Vet inte riktigt hur jag ska göra för att peppa mig själv, men...
Har du några peppnings tips?

Jag ska kämpa
, för jag står inte ut med att se min mage bli tjockare och att mina lår växer ihop. Jag vill inte må dåligt varje gång jag tittar mig i spegel och se tjock ut i alla kläder. Det räcker med att jag är kort, vill inte vara kort och tjock. Vill inte att dagarna ska bli förstörda bara för att jag tittar mig i spegeln och känner mig ful i precis allt. Jag orkar inte med det längre. Så nu ska det bli ändring. Jag hoppas att pointsen kan hjälpa mig den här gången, samt lite motion. Promenader och gym. Har ju trotsallt skaffat oss gymkort inder hösten. Då är det väl dags att få valuta för pengarna.

Jag vill verkligen det här nu.
Men jag vet inte hur det ska fungera den här gången. Det har ju inte gjort det tidigare. Jag vill inte tänka på min vikt tjugofyra timmar om dygnet i resten utav mitt liv, jag vill inte att allt ska handla om vikt, kilo och bantning. Jag vill må bra. Ha en bra hälsa och ett liv som jag trivs med, därför måste en del kilon bort från min kropp. Så att jag får bukt med ett av mina problem i alla fall. Så att jag får nya krafter till mina andra problem.

image606
image607
image608
image609
Foto: jag själv

Så nu är det frukt som gäller for mig. Inget mer godis, säger jag samtidigt som jag precis åt två chokladsnäckor som jag fick i julklapp. Antagligen kommer jag få i mig några till under kvällens gång. De är alldeles för svåra att motstå. Åhh. Hur ska jag klara det här?



Julen har dragit förbi snabbt i år.

Skrivet: 2007-12-27, 15:04:51 / Dagboken

Nu är julen över då.
Jag tycker att det känns lite sorgligt. Det är inte så att jag är missnöjd över vad jag har fått i julklapp eller så. Jag tycker bara att känslan borde hålla i sig lite längre. Julkänslorna borde finnas kvar inom en även fast julafton, juldagen och annandag jul är förbi. Men så är det inte riktigt för mig. Det känns som att julen är slut nu, även fast julgranen och julpyntet fortfarande finns kvar. Men det känns ju så tomt, inga inslagna paket under granen och allt julfirande och mys är slut.

Jag tycker inte ens att julgranen lyser lika vackert längre.


Men jag har ändå haft en trevlig och mysig jul i år. Väldigt lugn jul, vi har inte jäktat någonting. Inte fått panik. Så det är väl positivt. Jag har fått många fina julklappar och stunder tillsammans med nära och kära. Och det är ju ändå det viktigaste. Men tomt känns det allt.

Det blir väl så när man blir äldre, att julen inte är lika speciell längre. När man var liten höll väl julkänslorna i sig mycket längre. När man lekte med sakerna som man fått och var överlycklig över dem. Men det blir nog annorlunda sen när man får egna barn, då får nog julen en helt annan innebörd igen...

Julen är ändå den bästa högtiden, men vart fasiken är snön. SNÖN, HALLÅ? Det är nog därför julkänslorna förtvinar så snabbt. För att marken inte är vit. Då lyser inte julstjärnorna lika vackert.

image604

Mammas gran.
Visst är det fint när det ligger julklappar under granen?
Nu är det bara helt tomt...

Te och smoothie, mina favoritdrycker.

Skrivet: 2007-12-27, 14:31:02 / Fotodagboken

image601
image602

Mums...
Mamma vet vad jag gillar hon. Te är så gott. Jag och Jonathan fick ett varsitt. Mitt heter Ljuv och Vacker och är smaksatt av rabarberbitar och björnbärsblad. Det var riktigt mumsigt, provade en kopp direkt jag kom hem. Jonathans är inte lika mycket i min smak, det är ett te som är smaksatt med kaffebönor, apelsin och grejer. Eftersom att jag inte tycker om kaffe.

image603
foto: jag själv

Den här underbara blendern fick jag av mina svärföräldrar. Jag har länge önskat mig en sån och vi har redan provat den två gånger och den fungerar utmärkt. Nyss hällde jag i mig smoothin som ni kan se på bilden, den med kiwi. Det var gott.


Te och smoothie...
Mina favoritdrycker.


Idag händer det inte särskilt mycket här hemma. Vi tänkte vara hemma och ta det lugnt. Det ser ju inte direkt lockande ut att gå ut på en promenad i det här vädret. Grått, regnigt och dant. Så vi blir nog kvar innomhus.


Ha det bra.

Julrea och juldagens outfit

Skrivet: 2007-12-26, 19:33:49 / Självpoträtt

Lite sent att lägga ut juldagens outfit.
Men jag ville så gärna visa upp min kofta som jag fick utav Jonathan i julklapp. Vi var hemma hos mamma igår och hade lite julmys. Jag fick te, en temugg, choklad och pengar. Det blir inte lika mycket paket längre, pengarna lockar oftast mera. Även fast det är lite tråkigt att bara få pengar, men då kan man i alla fall välja själv vad man ska köpa. Då slipper man bli besviken.

image599
image600

Idag har vi varit nere på mellandagsrean. Det var fullt med människor överallt. Jag hittade en lilaaktigkofta på JC, en grå tunika på Åhlens och ett par vinterskor från Belle.
Totalt blev det 350 kronor.

(Har massor att bilder att lägga ut. Men allt får ju inte plats i ett inlägg. Så jag får sprida ut det så gått det går. Julklappar, julbilder, nyköpta kläder, ja allt möjligt. Så det kommer komma en del efter som.)

Ikväll ska vi ut på krogen.


Juldagen

Skrivet: 2007-12-25, 12:29:07 / Fotodagboken

Juldagen idag.
Vilket betyder att julfirandet fortsätter hemma hos mamma. Vi firar alltid jul hemma hos mamma på juldagen och det brukar vara trevligt. Igår firande vi först jul hemma hos min farbror, med kusinerna, farmor och farfar och faster. Det var roligt, Kenneth klädde ut sig till tomte, men inte ens minstingen gick på det. "Det är pappa"...
Det var jättemysigt där hemma, de har byggt ut ett gammalt torp. Så nu har barnen ett varsitt rum och så har de fått ett stort vardagsrum, inte alls trångt längre som det var förut. Efter det åkte vi ut till Kungsåra för att kika in i Linnéas och Rasmus ombyggda torp, det var också mysigt. Hälsade på hans föräldrar en stund också. Därefter blev vi hem skjutsade och fortsatte kvällen inne hos Jonathans föräldrar.

Jag fick en del fina julklappar igår också. Av älsklingen fick jag en jättefin kofta från MQ, en kalender och ett fat med fyra avtagbara skålar på. Av Jonathans föräldrar fick jag en OBH ordica smoothie mixer och en Smoothies och juicebok. Av pappa och farmor och farfar fick jag pengar. Jag blev jättenöjd.

image597

Nu ska jag göra iordning mig.

Ha en bra dag !

God Jul bloggsverige...

Skrivet: 2007-12-24, 11:04:56 / Illustartioner

Julaftonsmorgon...
Jag tänker mig alltid julaftonsmorgonen som en mysig och lugn morgon, så var det i alla fall förr i tiden. Nu känns det mer som att man måste skynda sig upp, göra sig ordning och åka iväg till julfirandet. Frukosten struntar man i eller slänger i sig precis innan man ska iväg. Förut åt man både gröt och julvört i lugn och ro tillsammans med familjen. Men hur ska man hinna med allt? Jag försökte att inte stressa upp mig imorse, sminkade mig bara lite grann och tog på mig de kläder som var bestämda. Ingen tid för krångel och känna sig ful.
Det är ju julafton.


Det känns rätt skumt att säga att det är den 24:e december idag, månaden som runnit iäg som hårt spolande vatten. Nu är dagen här, den alla människor har väntat på. Dagen som vi har tillängnat allt julpynt åt. Det är idag vi får veta om vi varit snälla under året eller ej. Det är idag vi får träffa tomten. Vet dock inte om vi kommer att ha någon tomte. Men mina kusiner är ju fortfarande ganska små, så vi får se. Längatr tills julbordet och familjens gemenskap. För det är ju ändå gemenskapen och kärleken som julhögtiden handlar om.


image596
illustration: jag själv

Satt och pysslade med denna illustration halva natten, för att få den färdig. Jag är riktigt nöjd, det känns som att jag börjar komma någon vart på vägen.


GOD JUL.

Nyfikenheten stiger...

Skrivet: 2007-12-23, 22:02:18 / Bloggdesign

image595

Sådär ja... Blev klar med Jessicas header igår kväll och här är resultatet. Blev rätt nöjd faktiskt. Med tanke på att jag är nybörjare så tror jag inte att jag hade kunnat åstakomma så mycket bättre. Men jag lär mig hela tiden.

Jonathan smög nyss in på sovrummet och slog in min sista julklapp, så nu ligger de tre mystiska paket under julgranen. Det ena är stort som en skokartong och väger ton, ett har jag en aning om vad det är i och så det sista har jag inte tjuvkikat på så mycket ännu. Men jag är ju nyfiken som ett litet barn i alla fall. Har setat här och spånat på vad det kan vara, men jag kan inte komma på någonting som väger så mycket.
Det återstår att se.


Jag och Jonathan brukar inviga julafton redan när klockan slår tolv, det har blivit lite av en tradition. Så om två timmar, eller mer sätter vi igång med paket öppnandet. Det har blivit så, mest för att det alltid blir så stressigt på morgon när man ska iväg till julfirandet. Så därför känns det skönt att kunna öppna dem i lugn och ro, helt ensamma. Vi ska äta lite glass med frukt till det också. Då blir det extra mysigt.
Spänningen stiger...





Julvört = mums

Skrivet: 2007-12-23, 11:40:06 / Dagboken

Godmorgon, 4:e advetnt och dan före dopparedan...

Nu ska jag äta min första skiva julvört med tomat och basilika salami och dricka raspberry tea. Mums.
Imorgon är det julafton, det känns lite overkligt. Frosten på marken gör i alla fall så att det ser ut som det har snöat. Men det skulle ju inte vara dumt med några decimeter snö tills imorgon.

Idag måste vi slå in alla julklappar, hann inte med det igår.


RASPBERRY TEA...

Skrivet: 2007-12-22, 22:51:27 / Fotodagboken

image589
image593
image594
image592
Bild + redigering: jag själv

Sitter i soffan och avnjuter en kopp raspberry tea. Vi var ju på affären tidigare idag, men glömde det viktigaste, så typiskt. Men Jonathan var lite rastlös så han åkte mer än gärna iväg till affären igen för att köpa te åt mig. Har länge längtat efter just det här teet.


Egentligen skulle vi vara på krogen nu. Men det blev inte så. Jag kände mig opepp, ful, hade det klassiska problemet med att välja kläder (såg tjock ut i allt), hade ont i huvudet... Kände helt enkelt att det inte var någon bra krogkväll. Det kommer ju nya tillfällen. Har dessutom tröttnat på både krogen och själva drickandet, gillar varken cider, öl, vin eller drinkar. Okej, vissa drinkar kan vara goda, men jag får aldrig några goda drinkar. Funderar ärligt på att bli nykterist, i alla fall ett tag. Men då kommer jag aldrig våga mig ut på dansgolvet och stången kan jag bara glömma, haha... Jag brukar ganska ofta hamna vid den där jävla stången när jag är full.
Jag dansar aldrig nykter.


Puss och kram.

Julstök

Skrivet: 2007-12-22, 13:54:21 / Dagboken

Dan före, dan före, dopparedan...
Någon som vet varför man säger dopparedan? Är det för dopp i grytan kanske? No idea.

Vad gör ni idag?


Vi håller på att städa hela huset inför julafton.
Jag hatar att städa så jag är inte på så bra humör.
Senare ska vi även slå in alla julkallappar. Köpte de sista igår när jag var nere på stan. Så nu är det äntligen avklarat. Jag längtar tills jag får öppna paketen som Jonathan har köpt till mig, jag är så nyfiken. Har ingen aning om vad han har hittat på. Efter att vi har städat klart ska vi nog ta oss till affären, får nog låna Jonathans pappas bil. Eftersom att våran pajade när vi var i Stockholm senast.

Jag är sugen på lussekatter och julmust...
Det är en perfekt kombination tycker jag. Fick lussekatter av svärmor min, som var jättegoda. Så jag ska nog ta det snart, när Jonathan har slutat damsuga.

Nu ska hjälpa till och städa...

Måste hinna uppdatera bloggen också...

Skrivet: 2007-12-19, 23:52:37 / Dagboken

Hello!

Jag tänker inte skriva så mycket.
Men jag känner ett enormt tvångsbehov av att uppdatatera bloggen varje dag. Önskar att jag orkade skriva minst fem gånger om dagen, men det gör jag inte. Så därför skyndar jag mig nu att uppdatera innan klockan slår tolv, patetiskt va?

Vi har varit borta hela dagen idag och jag har mått prima hela tiden. Allting känns helt plötsligt mycket bättre. Får se hur länge det håller i sig, men just för tillfället känns det som att jag har energi. Energi till att börja ta tag i livet.

Amanda har kommit hem igen så vi har varit hemma hos Mette hela kvällen, mycket, mycket trevligt. Och annars har vi firat min mamma som fyllde 45 år igår, vi spelade Memory och jag vann, hehe. Brukar aldrig vinna så det var kul.



Sad, sad girl

Skrivet: 2007-12-18, 23:19:05 / Dagboken

image588

Varför kan inte jag få vara lycklig?


hittaida i december

Skrivet: 2007-12-17, 23:51:23 / Självpoträtt

image587


Här är några favoriter som jag burit under denna månad.
Så, vad tycker ni om min stil?
Jag gillar verkligen den randiga tubtoppen som jag fått av Linnéa, mina vå festklänningar samt siden klänningen som jag hade på kent konserten (det var dock inte i december), men det skiter vi i. Och så gillar jag min basker, kappan, stövlarna från Vagabond och min väska från Nuknuk. Min favorit väska, inte för att jag har så många, har aldrig varit någon väskmänniska. Men den gillar jag verkligen.

Måndagsångest...

Skrivet: 2007-12-17, 22:42:52 / Dagboken

Usch.
Idag har jag mått dåligt. Jag sov länge i morse och vaknade med huvudvärk. Jag som hade tänkt att vi skulle gå upp tidigt i morse eftersom att jag gick och la mig klockan tio igår kväll. Då somnade jag som en stock efter resan, men vaknade lika snabbt igen, vid ett tiden. Då kunde jag såklart inte somna om. Så efter att ha tittat på Andra avenyn, somnade jag igen. Men då var klockan redan tre. Jag tror inte att vi vaknade på riktigt förrän klockan två idag och sedan låg vi kvar och busade till klckan fyra.


Nu har jag tittat på En spricka i kristallen och en dokumentär om Thiland.
Rätt så intressant faktiskt.
Jag önskar att jag skulle kunna gå och lägga mig igen, men nu kommer jag aldrig kunna somna. Får väl räkna med att jag kommer få vara uppe till tre inatt. Så det är väl bara att börja sysselsätta mig med något, det var ju ett tag sedan jag höll på i photoshop och illustrator nu, tre dagars uppehåll är ju en katastrof. Jonathan håller på med någonting som piper och ger ifrån sig ljud på datorn. Han provar sitt musikprogram. Han har en sån här inspelningsmanick som han fick när han fyllde år förra året. Den har stått oanvänd, så han tyckte att det var på tiden att börja använda den nu.


Imorgon ska vi åka till Stockholm.
Om jag kommer upp tidigt, men det ska jag. För jag vill verkligen åka dit. Kolla på julklappar och kanske köpa någonting till mig själv också. Men juklappparna går ju i första hand såklart, eftersom att vi inte har så mycket pengar. Men vi gjorde inte av med allt som vi skulle på båten, så vi fick några hundra över och jag har fortfarande nästan två tusen kvar på mitt konto. Jag har nästan köpt alla julklappar också, jag har bara mamma och pappa kvar nu. Men det ska bli kul att gå i lite andra affärer, som Top Shop och Zara. Men även andra affärer som inte finns här i Västerås.


Inte har jag några roliga bilder att publicera heller.
Tråkigt, tråkigt. Ni måste tycka att min blogg är utråkig.

Hemma igen.

Skrivet: 2007-12-16, 19:13:19 / Dagboken

image586
Bild: Birka Cruises


Nu är vi hemma igen.

Bussresan gick relativt fort, vilket känndes skönt. Jag sov nog halva vägen och Jonathan sussade så gott som ända hem. Nu har vi bäddat ner oss i soffan, det har blivit kallt i huset när vi varit borta. Så nu står blåselementen på och så har vi hällt upp en skål Kina puffar som vi köpte i Taxfreen. Vi köpte faktiskt inte så mycket till oss själva, Jonathan köpte en platta öl och jag Kina puffar. Vilket vi ångrade något nu i efter hand, men det är bra. Vi ska inte äta så mycket godis. Vi köpte en hel del godis i julkappa till Jonathans föräldrar, pappa, Tomas och Alex.

Kryssningen var bra i övrigt.

Julbuffén var väl kanske inte så jättegod, det var färdig köpta köttbullar, oxfilén var seg och senig. Men jag åt köttbullarna ändå tillsammans me kokt potatis och revbenspjäll, synd att jag inte gillade den gravade laxen. Det är bara Jonathans pappas gravlax som jag kan äta. Synd var väl att jag inte kom in i någon riktig feststämmning, drinkarna var inte så speciellt goda och jag dricker varken öl, cider eller vin. Inte vanligt vin i alla fall, däremot älskar jag Asti Araldica. Dansade lite i alla fall med mamma och Jonathan, men gud vad mycket män det var som försökte komma in och dansa med oss. Jag blev till och med uppbjuden av en 40 åring, han fattade inte ens att jag inte ville. Och så kom en kille fram och kramade mig bara sådär och Linnéa fick en puss på munnen av nån. Mycket skumma människor...


Men i det stora hela så var det ändå skönt att komma bort en stund. Inte för att man blev uppvilad, för det blev vi verkligen inte. Jonathan var uppe hela natten och jag sov ungefär tre timmar. Gick upp vid sex tiden på morgonen för att leta efter Jonathan, men det var bra för då missade jag i alla fall inte frukosten. Men efter det gick vi och la oss och sov till klockan tolv. Så det blev inget bad och sol för mig. Men det hade jag nog ändå inte orkat med.


Nu ska vi titta på någon zombifilm som Jonathan har laddat hem...

Puss och kram.

Nya klackisar

Skrivet: 2007-12-15, 12:20:29 / Nya ting

image585

Mina nya klackskor, från Belle.

Trevlig helg!

Festklänningar

Skrivet: 2007-12-15, 12:13:33 / Självpoträtt

image582image583

Klänning 1, H&M
Klänning 2, Gina Tricot
Klackskor, Belle
Halsband, SNÖ

Min kryssnings outfit.

Birka here I come.

Skrivet: 2007-12-15, 11:56:22 / Dagboken

Nu har jag duschat och sminkat mig. Så nu hinner jag blogga, trodde inte att jag skulle hinna med det. Det brukar alltid bli så stressigt för mig innan vi ska åka bort. Jag förstår inte hur det kan bli så mycket packning för bara en natt. Ska snart äta lasagnen från i torsdags till frukost, så att jag står mig lite längre. Bussresan tar antagligen ganska lång tid, äter nog igen när vi kommer fram till terminalen. Julbuffén börjar inte förrän klockan nio ikväll, så det är rätt långt kvar tills dess.

Jag kommer hem imorgon kväll, så jag är inte borta så länge. Men nu ska jag verkligen njuta av att få komma bort en stund, det kan behövas. Umgås, festa och ha kul.


Puss och kram.

Fenomenet klackskor...

Skrivet: 2007-12-14, 23:49:48 / Dagboken

Nu ska jag börja packa och smörja in mig med lite brun utan sol, jag vill ju inte vara helt blek om vi ska sola och bada på båten. Men jag får se hur jag gör med det, känner mig så fruktansvärt tjock för tillfället, men jag tar med mig badkläder ifall att. Att jag precis glupsade i mig en 100 g Geishakaka, gör ju inte att jag känner mig smalare direkt. Men jag är jättenöjd över klädvalet som jag ska ha på mig på båten imorgon, en svart klänning, med en silkesrosett över båda brösten, det kanske låter konstigt men den är jättesnygg. Till det ska jag ha mina nya klackskor och stayups. Får se hur länge jag orkar eller kan ha på mig mina nya skor... förhoppningsvis under middagen i alla fall.

Hur ska ett par klackskor sitta egentligen? De måste ju ha exakt samma storlek som foten isig, annars går man ju ur dem och om det är lite över där bak så går man ur dem. De måste sitta tajt och tårna måste ta i där fram för att de inte ska åka av där bak. Men då gör det ju jätteont i tårna. Jag måste ha hälinlägg på ett par 35or det är helt otroligt. Undra fall ett par 34or skulle sitta perfekt? Men det går ju ändå inte att få tag på. Det är redan hur svårt som helst att få tag på ett par 35or, i alla fall i den här stan.

Just det, jag ska måla naglarna också...

Puss och kram.

Legally blond

Skrivet: 2007-12-14, 21:09:06 / Självpoträtt

Kopplar av en stund framför teven, tittar på Legally blonde, måste ju se ettan eftrsom att jag har sett tvåan. Efter den måste jag packa inför kryssningen som vi ska på imorgon. Vi är bara borta en natt så jag behöver inte så jättemycket packning, men det blir ju ändå en del. Men jag ser verkligen fram emot att åka nu. Det kommer att bli roligt.

Idag har vi varit på stan med mamma och Linnéa. Jag köpte ett par svarta högklackade med träklack från den nya skoaffären i Gallerian. De fanns i storlek 35 också, så himla bra, men de är ändå förstora så jag måpste ha hälinlägg. Har letat i alla affärer i hela stan och i Eskilstuna efter ett par liknande skor, men alla har varit förstora. Kan verkligen inte ha 36or när det gäller klackskor. Jag är jättenöjd, ska bara lära mig att gå i dem. Vi tog även en fika tillsammans på Brogården, te och bulle. Sen åkte vi med Linnéa hem till pappa för att hjälpa henne att färga håret, så vi har träffat pappa idag och sagt grattis.



Travlig kväll.

Nyvaken

Skrivet: 2007-12-14, 11:25:50 / Dagboken

Har precis gått upp nu efter att ha snozat klockan i en hel timme. Eller en timme är nog ganska normalt att snoza för mig, det är värre när klockn ringt första gången vid nio och hållit på fram till ett. Det har hänt oss ganska många gånger.

Idag är det fredag igen... Jag vet inte vad vi ska hitta på idag, igår pratade vi om att åka iväg till gymmet, men jag vet inte. Det kanske blir en sväng ner på stan? Imorgon åker jag och Jonathan på kryssning, det ska bli roligt. Min pappa fyller år imorgon också, så jag får gratta onom nu istället. GRATTIS PAPPA! Fast jag tror inte att han kommer att läsa det här.

Nu ska jag äta frukost och vakna till lite bättre.


Vad ska ni hitta på denna fredag?

Writing girl

Skrivet: 2007-12-13, 22:26:25 / Illustartioner

image580
Illistration: jag själv

Jag håller på för fullt med att göra en header till Jessica. Just nu håller jag på att byta ut boken mot en laptop, vilket jag tror kommer att fungera bra, även om jag var nöjd med boken isig. Bilden ska även få bakgrund och text, vet inte riktigt hur bakgrunden kommer att bli. Tänker mig att den ska vara ganska ljus, men några växter som kringlar sig.

Nu ska jag återgå till arbetet, det är så roligt att hålla på, speciellt om man lyckas göra någon annan glad :)

Lussemys

Skrivet: 2007-12-13, 07:42:07 / Dagboken

image577
image579
(bilder: jag själv)

Åhh vilken mysig morgon. Blev väckt halv sju av älsklingen och i vardagsrummet hade han dukat upp med lussekatter, glögg och pepparkakor, i bakgrunden sjöng luciakören på tv. Vädigt mysigt och skönt att vakna tidigt för än gångs skull. Det är mysig stämmning här nu, granen lyser så fint, stjärnan i fönstret, ljusstaken i andra fönstret och levande ljus på bordet och hyllan ovanför soffan. Hoppas att ni har haft en lika mysig morgon som jag har.

Glad lucia.

Min pojkvän har blivit sömerska...

Skrivet: 2007-12-12, 23:16:30 / Dagboken

Jag måste bara tala om att jag har en fantastisk pojkvän, som förtillfället håller på att sy in en av mina nya klänningar. Och han erbjöd sig själv till och med (det är faktiskt sant).


I love you darling.



Just det...

Jag har inte frågat er vad ni tycker om min nya header, har ju gjort om den igen som ni kanske har sett?

Så, vad tycker ni?


Nu ska jag se En spricka i kristallen :)

Tv-kväll

Skrivet: 2007-12-12, 22:38:33 / Dagboken

Ikväll har det varit tv-kväll för mig. Jag började med att titta på Room Service som vi precis hann hem till och efter det har jag följt Top modellernas avslutning. Jag tycker inte att Hawa förtjänade att vinna, hejade på Margerita från första början, hon är ju mycket bättre, om inte så är hon mycket vackrare. Hawa ser ut som en alien... Men jag har sett att Margerita modellat för Nelly.se, så det har säker gått bra för henne ändå.

Nyss slutade Fråga Olle, fast det är inte slut på min tevekväll ännu. 23.20 ska jag titta på reprisen av En spricka i kristallen, som min mamma tipsade mig om. Kom på att det är en bok som jag faktiskt har varit påväg att köpa flera gånger, men det kopplade jag inte när mamma sa att det var en serie i två delar.


Håller på med ett projekt. Har nämligen fått i uppdrag att göra en header till en annan bloggerska. Det är roligt, men man blir mer kräsen när man gör till någon annan.




NY t-shirt...

Skrivet: 2007-12-12, 17:00:26 / Självpoträtt

image575
Jeans, Marseille
Cardigan, Gina Tricot
NY, Rödaktig t-shirt, Store


Nu ska vi åka ner på stan och träffa Foppa.

Skilda världar

Skrivet: 2007-12-12, 12:15:31 / Dagboken

Jag upptäckte för några dagar sedan att tv4 sänder gamla avsnitt av Skilda Världar, så jag sitter och tittar på det nu. Förut var jag besatt av alla dessa svenska såpor, Vita lögner, Vänner och fiender, Nya tider, rederiet, Tre kronor. Roligt att se avsnitten igen, det var ju så längesen och jag har typ glömt bort allting, gällande handling och huvudpersoner.

Tittade ni på såpor?
Vilken tyckte ni var bäst?


Jag sitter här alldeles ensam just nu. Håller på att svälta ihjäl, men vi har ingen frukost hemma, så Jonathan ska köpa hem det när han har varit på skroten. Han fixar vinterdäck, det kan ju vara nödvändigt om det skulle bli halt snart.


Imorgon är det lucia också.
Och 12 dagar kvar tills julafton.

Idag har jag varit tröttheten själv.

Skrivet: 2007-12-11, 23:43:42 / Dagboken

Förlåt för den dåliga uppdateringen idag.

Jag har varit lat, lat och åter lat. Men när jag väl tänkte skriva ett inlägg tidigare idag, då fungerade inte internet. Så typiskt, eller hur?  Så det hängde inte bara på min lathet. Annars har jag faktiskt inte mått så bra idag, sov till klcokan två, men jag var så fruktansvärt trött och har varit det hela dagen. Inte förrän klcokan fem började jag piggna till, då åkte jag hem till mamma en stund, Jonathan åkte till stan för att handla julkappar, till mig. När han kom tillbaka fikade vi tillsammans. Det var skönt att komma hemifrån en stund, som vanligt.

Just det... Igår var vi nere på stan och handlade lite julklappar, så nu har jag tre julklappar avklarade, det känns skönt. Men jag har fortfarande en del kvar. Jag skämde bort mig själv lite också, hittade faktist två snygga klänningar, till bra pris som jag ska ha bl.a. på kryssningen, på julafton, på nyår och andra mysiga tillfällen nu i juletider. Köpte även en rödaktig t-shirt, fast egentligen så är det ingen t-shirt, fast det är inget linne heller, jag är helt värdelös på att definera klädesplagg och alla olika namn och benämningar... En ny rouge från Makeup store, fick ochså hänga med hem. Mitt första inköp i värlsdhistorien på Makeup Store, har hört så mycket gott om dem så jag var bara tvungen att köpa nåt därifrån och alla deras ögonskuggor, de är sååå snygga. Det får bli mitt nästa inköp därifrån.

Bilder på mina inköp kommer allt eftersom jag visar upp dagens outfit.


Självporträtt?

Skrivet: 2007-12-10, 13:11:57 / Illustartioner

Som vanligt vid den här tiden, tittar jag på Våra bästa år, jag börjar bli lite av en nörd när det gäller det. Men snart, så fort det är slut ska jag hoppa in i duschen och göra mig iordning. Vi hade tänkt åka ner på stan och köpa julkappar och titta på kläder, får se ifall jag kan hitta något nytt att ha på mig på kryssningen i helgen.



image573

Har gjort en illustration som ska föreställa mig själv, vet dock inte om det blev så likt.

Creative evening...

Skrivet: 2007-12-10, 01:17:46 / Illustartioner

image571
Ikväll har jag pysslat och ritat, b.l.a så har jag lagt på bakgrund och ram, på denna illustration. Har även en del andra illustrationer på gång.

När vi kom hem från julmarknaden somnade jag i soffan, min mage krampade och gjorde ont. Vaknade inte förrän klockan åtta, hade då sovit i tre timmar. Efter det kollade jag på Andra Avenyn och vi började även se första halvan av Pirates of the caribbean 3, men den var så långtråkig så vi stängde av. Har även sett en del av Simpsons fimlen, jag som hatar Simpson, men jag kollade faktisk en hel del.

Annars så hade vi det trevligt i Fagersta, inte för att det var så mycket till julmarknad, men vi hälsade på Jonathans mormor, fick se hur julen såg ut för 100 år sedan, kollade i den mysiga köpboden och åt en god fläskfilépizza. Men julmarknaden i övrikt var helt värdelös, det var typ bara fyra/fem stycken som stod och sålde saker. Lite synd. Men det känndes skönt att komma iväg på en liten utflykt. Har dessutom druckit årets första glögg, det var gott.

Då var 2:a advent över...



Illustration: jag själv

Julmarknad outfit

Skrivet: 2007-12-09, 11:26:28 / Självpoträtt

image569



Julmarknad outfit.

Bestående av, kjol (Lindex), strumpbyxor (H&M), t-shirt (Gina Tricot), stickad tröja (H&M)

Nu ska vi åka till Fagersta och gå på julmarknad.




Rubrik saknas.

Skrivet: 2007-12-09, 00:40:53 / Illustartioner

image568


Nu känner jag mig lite fräschare, efter en dusch. Ska försöka att gå och lägga mig snart, om jag kan slita mig från datorn d.v.s. För imorgon ska vi åka iväg till Fagersta och hälsa på Jonathans mormor och gå på julmarknad, det var sjukt längesedan jag var på julmarknad så det ska bli roligt. Hans mormor ska stå vid ett eget stånd och sälja halmprylar. Tänk att hon fortfarande orkar hålla på och pilla med halm, det är starkt.
Min mormor därremot, orkar ingenting längre, förut stod hon också och sålde julgrejer på julmarknaden på Bjurhovda, men det var några år sedan hon gjorde det nu. Jag tycker så synd om folk som blir gamla. Som när Jonathans mormor berättade om hur ensam hon känner sig efter sin mans död och min mormor som också bara är hemma, ensam hela dagarna, hon vågar knappt gå ut ensam längre. Det är så tragiskt och jag får liksom dåligt samvete på något sätt.

Dream girl

Skrivet: 2007-12-08, 22:32:07 / Illustartioner

image567


Dream girl.

Drömmer om vacker hy
långt, lockit hår
sexiga underkläder
smal mage
smala lår
långa ben

Önsketänkande
/
Verklighet

Egentligen sittligger jag i soffan, svettig, halvnaken, rufsig i håret och med gårdagens smink...utsmetat
Känns sådär.

Ska jag hoppa in i duschen kanske??!!





Myslördag

Skrivet: 2007-12-08, 19:56:17 / Illustartioner

image565Idag har jag myst i soffan hela dagen och tittat på film. Först var det Sound of music, om jag ska vara ärlig så har jag nog aldrig sett hela den filmen förut. Efter den så tittade jag lite på Tomb Rider, men bytte kanal när Lyxfällan började, missade det avsnittet i torsdags och nu tittar jag på Tonårsliv med Lindsey Lohan, samtidigt som jag har illustrerat lite.

Åt nyss en fantastisk måltid från Grekiska kolgrillsbaren, älsklingen åkte dit och hämtade mat, så himla gott med grillspett och tzatziki. Har även dukat upp vardagsrummsbordet med årets första julmust och pepparkakor.

Typ en sån där klänning som min illustration har skulle jag inte säga nej till på nyårsafton, den skulle vara perfekt. Hur fin som helst ju. Önskar att jag var nyduschad och fräsch och pigg nog att göra någonting annat en lördagskväll än att sitta och ruttna i soffan.

Trevlig kväll.

Glasskärlek

Skrivet: 2007-12-07, 23:41:22 / Dagboken

image563

Glass i stora lass :D

Nu ska jag äta glass och titta klart på Forest Gump som jag började titta på före Idol, det var så sjukt längesedan jag såg den filmen och den är ju bara såå bra. Ska även läsa Damernas värld som jag fick av Jonathans mamma idag.

Puss och kram.

Idolfinalen

Skrivet: 2007-12-07, 23:22:35 / Dagboken

Jag och Jonathan åkte som sagt ner på stan tidigare och träffade Mamma och Matilda en stund. Det blev inte så långvarigt, jag blev deppig, så vi åkte hem. Så vi köpte ingenting idag heller, men nu vet jag i alla fall vad Matilda önskar sig i julklapp, vet även vad jag ska köpa till mamma. När vi kom hem satte jag mig i soffan och tittade på film, satte på Forest Gump, medan Jonathan åkte till affären för att handla mat, för att sedan laga en stor god gryta. Köttet var lite segt men annars vara det jättegott och jag blev serverad med både mat och vin. Jag har världens bästa pojkvän.


Nu är Idol 2007 avklarat och Marie tog hem segern, hon förtjänade det tycker jag, även om jag hejade på Amanda. Men för första gången så känndes det som att det inte spelade någon roll vem som vann, de är helt otroliga båda två. Amanda kommer säkert ändå bli större.


Fortsätter titta på eftersnack och dricka vin, ska även ta lite Hägen daz strawberrycream. Om ni har läst min lista i ett tidigare inlägg så vet ni att det är min absoluta favorit glass.

Lila strumpbyxor och rutig kjol

Skrivet: 2007-12-07, 15:06:43 / Självpoträtt

image562

Lila strumpbyxor och rutig kjol.

Nu ska jag och älsklingen röra oss ner på stan. Förhopningsvis kommer vi inte hem tomhänta idag igen.

Min första illustration

Skrivet: 2007-12-07, 14:15:04 / Illustartioner

image561
Vad tycker ni om min första illustration?

Då var det fredag igen, känns rätt mysko faktiskt. Jag sitter i soffan just nu, har precis kollat klart på Våra bästa år och ätit mat från Spicy hot. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag, mamma frågade på MSN ifall jag och Jonathan ska komma ner på stan och träffa henne. Det blir nog så, även fast jag börjar bli trött på det här med julklappar redan. Men om mamma är med så kanske hon kan hjälpa mig lite. Det skulle verkligen behövas. Då kan Jonathan titta på julklappar till mig samtidigt.

Ikväll ska vi nog laga en god gryta och dricka lite vin och titta på Idolfinalen. Jag hejar på Amanda, tycker att hon förtjänar att vinna. Hon är inte bara en bra sångerska, utan även en helt fantastisk personlighet. So let Amanda win!

Trevlig helg!




A lot like love

Skrivet: 2007-12-06, 23:51:46 / Dagboken

image558

Aslutar denna torsdagskväll med en söt bild som jag gjort i photoshop.

Föresten så hämtade älsklingen ut biljetterna till Kent konserten i Västerås hallen. Jippie, vi ska gå igen. Me lovelove.

Nattinatti.

Butterflys and jeansshorts

Skrivet: 2007-12-06, 23:15:08 / Självpoträtt

image557
Här har ni veckans första outfit. Jag fattar inte att det är fredag imorgon, igen liksom, det var ju nyss fredag. Eftersom att det är så pass varmt ute, tog jag på mig somarens jeansshorts och en t-shirt med fjärilar på. Samt skinnjackan istället för kappan, har faktiskt saknat skinnjackan lite.

Anledningen till att jag tog tag i mig jälv, hoppade in i ducshen och gjorde iordning mig var för att Jonathan föreslog att vi skulle åka till Tuna Park och köpa julklappar, men vi kom hem tomhänta, igen. Men det var ändå skönt att komma iväg en sväng. Tittade en del på nyårsaftonsklänningar, men jag har inte hittat den perfekta ännu. Man vet ju aldrig vad som händer på nyårsafton, mina önskningar kanske slår in :)

Lista

Skrivet: 2007-12-06, 17:38:02 / Övrigt

Hittade den här listan på Hannas blogg.

TOP 5 - Konserter

1. Kent - Hultsfred 2006
2. H.I.M- Hultsfred 2006
3. Kent- Globen 2007
4. The cardigans- Hultsfred 2006
5. Lisa Miskovsky - Västerås Konserthus 2006

TOP 5 - Låtar (just nu)
1. Mannen i den vita hatten - Kent
2. Fix you - Coldplay
3. My immortal - Evanescence
4. Hey there Delilah - Plain White T:s
5. Sleeping Whith Ghosts - Placebo (Min och Jonathans låt)

ToP 5 - Filmer

1. Dirty Dancing
2. Titanic
3. Dagboken
4. Pearl Harbor
5. 50 first dates

TOP 5 - TV-Serie
1. The O.C.
2. One Tree Hill
3. Prison Break
4. Sex and the City
5. Andra Avenyn

TOP 5 - Komediserier


Jag hatar fan komediserier


TOP 5 - Kläder
1. Naken
2. Jeans
3. Leggings
4. Klänning
5. Linne

TOP 5 - Glass
1. Hägendaz - Strrawberrycream
2. Ben & Jerry's Chocolate Fudge Brownie
3. GB's Daimglass
4. Hägendaz - Strawberrycheesecake
5. GB´s Straciatella

TOP 5 - Snyggast Kändis

Det här kommer låta skumt, men jag har liksom inte tyckt en manlig kändis är snygg sen i 5:an. Däremot kan jag vara grymt avundsjuk på snygga tjejer. Så därför...

1. Mischa Burton
2. Kiera Knithley
3. Mary-Kate Oslen


Jag är inte så duktig på det här med listor... Men enjoy :D

Silent playground

Skrivet: 2007-12-06, 01:31:14 / Fotodagboken

image556
Bild: jag själv



Ghostwhisper

Skrivet: 2007-12-06, 01:07:31 / Fotodagboken

image555
Bild: jag själv

Nästan såhär kusligt var det när jag och älsklingen var ute på en promenad. Jag höll honom hårt i armen och blundade när vi gick upp till tunneln vid E18, det är så läskigt där. Buu.. Jag blir så lätt rädd, för minsta lilla ljud eller prassel, så hoppar jag till och skriker.

Hoppas ni kan somna även fast jag visar dessa kusliga bilder.

Mild kvälls/natt promenad

Skrivet: 2007-12-06, 00:16:32 / Dagboken

Gud vad milt väder det är ute, 8 plusgrader, det var riktigt sönt med en natt/kvälls promenad. Vi gick våran vanliga runda och tog en del kusliga nattbilder på vägen. Blir dock så slemmig och snuvig när jag är ute, så nu sitter jag här med en kopp mintte, det brukar lösa slemmet rätt bra. Finns det några andra bra metoder för att lösa slemmet i halsen?



Lövkastning

Skrivet: 2007-12-05, 20:36:48 / Fotodagboken

image554

Bild: jag själv

Just nu tittar jag på Room Service och efter det ska jag titta på både Top Model och Fråga Olle, så klockan hinner nog bli halv elva förrän jag och Jonathan kommer ut på en promenad. Åt mat nyss i alla fall, kycklingfilér, coscos och vitlökssås. Det blev riktigt gott, det gick snabbt att laga också.


Vill tipsa om en tävling i Alexandras blogg, där du kan vinna ett armband eller ett halsband.

Hoppas ni har en trevlig kväll.

Chokladkaka VS äppelkaka

Skrivet: 2007-12-05, 18:03:25 / Dagboken

image551
image552
Foto: jag själv

Åhh, vad fika sugen jag blir när jag ser dessa bilder, som faktiskt är tagna på min 20 års dag, när jag var och fikade på Global Living med mamma och Linnéa. Måste erkänna att de har världens godaste äppelkaka där. Börjar även bli hungrig på mat också, vet dock inte vad jag ska hitta på. Fika låter bättre, men vi har inget hemma.


Vilken är din favorit?
Cokladkaka VS äppelkaka?

Black and white

Skrivet: 2007-12-05, 16:09:42 / Fotodagboken

image545
Bild: jag själv

Fortsätter med pyssel i photoshop, det är så kul. Men nu ska jag nog ta på mig någonting och gå ut på en promenad. Hoppas regnet har upphört. Jag behöver luft.


Painting love

Skrivet: 2007-12-05, 14:56:47 / Illustartioner

image553

Teckning: jag jälv

Den här teckningen målade jag i våras, men nu har jag finjusterat den lite. Jag blev riktigt nöjd faktiskt, kanske borde rita oftare. Det känns som att jag har hakat upp mig vid att sitta vid datorn och redigera fotografier m.m. Jag tycker om att rita, men det känns inte som att jag orkar ta mig för och ta fram penna och papper, datorn däremot sitter jag vid så gott som hela tiden.

Temys

Skrivet: 2007-12-05, 13:34:44 / Fotodagboken

image541
image543

Bild: jag själv

Sitter i soffan och myser under täcket som vanligt. Med en värmande kopp te och ett varmt täcke. Samtidigt som jag tittar på Våra bästa år.

Jonathan åkte nyss iväg för att köpa kebab, han var hungrig men orkade inte ställa sig och laga något efter att han jobbat med sin pappa. Så snart blir det Viking kebab, inte min favorit, men det duger.

Sommardrömmar i mörkret

Skrivet: 2007-12-05, 12:43:49 / Dagboken

image538

Jag är så trött på höstmörkret. Visserligen är det väl snarare vintermörker nu, men snön som ska se till att bidra med lite ljus har ju hittills uteblivit. Saknar varma sommarnätter. Då är mörkret annorlunda. Mystiskt, romatiskt och något man längtar till om dagarna. Som det ser ut nu kan man ju inte ens njuta av det lilla ljus man får. Man blir mest besviken när man ser de trötta, nästan bruna gräsytorna, och ovanför dem en minst lika dyster himmel. Vart är snön och den klara stjärnhimmeln? Usch, jag vill ha riktig vinter nu. Om inte får våren snart ta och titta fram igen... Inte så sannorlikt.

Har ni nån snö där ni bor?

På julbordet

Skrivet: 2007-12-05, 01:09:34 / Mat, recept & träning

Pepparkakor - Lussebullar
Skummtomtar - Knäck
Ischoklad - Marsipan
Köttbullar -Prinskorvar
Kalkon - Julskinka
Lax - Sill
Paradis - Alladin
Sylta - Pastej
Glögg - Julmust
Röbetssallad - Dopp i grytan
Ris a la malta - Risgrynsgröt
Äppelmos - Senap
Revbenspjäll - Janssons frestelse


På julbordet är favoriterna, köttbullar och potatis (helst farmors goda köttbullar) och kanske en och annan liten prinskorv. Revbensspjäll är också gott, men det brukar inte finnas så ofta på våra julbord. Även gravadlax är gott, men bara Jonathans pappas. Annars är jag kräsen med julmaten, jag hatar Janssons frestelse, sill, röbetssallad, sylta och pastej.

Jag är så sugen på julmust, har varit det i flera dagar nu. Men jag har fortfarande inte köpt en flaska, ska nog hålla mig ett tag till.


Så här ser min lista ut.

Hur ser din lista ut?

image537





Ovärt stadsbesök

Skrivet: 2007-12-04, 23:10:21 / Dagboken

Var nere på stan tidigare idag, på jakt efter julklappar, trodde att jag kunde få idér av att titta runt i affärer. Tyvärr funkar det inte riktigt för mig. Dessutom är jag så fruktansvärt trött på utbudet och affärerna här i Västerås. Jag blev mest deppig av att gå runt i samma affärer återigen, för att försöka hitta någonting nytt som inte fanns där förra gången jag var där.
Det är så svårt när man inte vet vad personen i fråga önskar sig, man vill ju inte köpa vad om helst, bara för att. Det ska ju betyda någonting. Jag skulle verkligen behöva affäromväxling. Nya fräscha äffärer skulle inte sitta helt fel i Västerås. Det sorgliga är ju att det är samma affärer, med nästan identiskt sortiment i alla städer. Visst finns det en del småaffärer i Stockholm, men det kvittar ju efterom att jag inte bor där.

Jag hatar att åka ner på stan och komma hem tomhänt, speciellt när parkeringsavgiften gick på 35 pänn. Det känns så ovärt.


Kollar på Amerikanska talang för tillfället. Det är underhållande :)

Ont i nacken

Skrivet: 2007-12-04, 14:14:33 / Dagboken

Jag har så fruktanvärt ont i nacken och ner i ryggen, kan knappt vrida på huvudet ibland. Det liksom låser sig och gör sså ont. Samtidigt som jag har en jädrans träningsvärk från igår. Men det är positivt, då vet man att det hjälper.

Nu ska jag och Jonathan göra någonting av den här dagen. Jag ska bara bortsa tänderna, sen är jag klar. Vi ska nog ner på stan och leta efter julklappar. Det vore på tiden, jag har bara köpt en julklapp till älsklingen än så länge. Ska köpa till mina tre syskon och till mamma och pappa också. Men jag har ingen aning om vad jag ska hitta på, kanske får några idér när man börjar titta runt i affärer, eller så kommer bara jag komma på vad jag vill ha.


Ha en bra dag.

Bilder

Skrivet: 2007-12-03, 23:56:14 / Fotodagboken

image535

image536
bild/redigering: jag själv


Vilken tycker du är snyggat?


Nu ska jag hoppa in i ducshen.

Prison break går utför...

Skrivet: 2007-12-03, 23:42:30 / Dagboken

Har tittat på teve ett tag nu, först Andra Avenyn och efter det Prison Break. Fan att de inte lyckades rymma, det pirrade i hela min kropp av nervositet, det var så spännande. Sen så nej, de lyckades inte. Jag tycker att det börjar spåra ur, Sara har ju dött, så det är ju inte roligt att titta på längre. Mikhel har ju ändå inget att komma ut till. Men jag måste ändå titta på det för att se hur det går, precis som med OC efter att Marissa hade dött. Förhoppningsvis kan de styra upp Prison Break bättre än vad de kunde med OC. Men jag har inte direkt höga förväntningar, alla serier går ju utför nuförtiden, de vill sända så många avsnitt som möjligt bara för att täna pengar. Sen om storyn är kass, det verkar de inte bry sig om. Det är tråkigt när bra serier blir dåliga serier, på grund av att de spinner för länge på en story som inte är hållbar i längden.

Jag blir lite arg på att de aldrig kan avsluta serier när de är om bäst.


Igår natt var vi uppe alldeles för länge. Jag kom inte i säng förrän klockan fyra och Jonathan kom inte i säng alls. Men ikväll ska jag gå och lägga mig tidigare, senast ett. För imorgon ska jag försöka komma upp vid tio igen. Får se hur det går när Jonathan jobbar med sin pappa. Jag kan inte göra mer än att försöka.


Godnatt

Jag önskar...

Skrivet: 2007-12-03, 14:34:10 / Fotodagboken

image532

Bild/idé: jag själv
Gummistövlar lånade från have2have.


Detta regnväder gör mig olycklig, om jag ändå hade ett par snygga gummistövlar från Viking... Då skulle det kännas mycket bättre att vandra ute i slaket.

Jag och Jonathan softar i soffan, vet inte om det känns så soft längre. Men jag har en del nya grejer att undersöka i photoshop i alla fall, så jag är inte helt sysslolös. Laddade hem massvis med coola penslar från Deviantart igår, skitsnygga och roliga. Nu kan jag verkligen göra snygga kollage.

Ska fortsätta att "softa" en stund till, sedan ska vi ta oss i kragen och åka iväg till gymmet. Men först ska jag ta och äta nåt.


Har ni lagt märke till min nya design?
Visst är den het?


Have a good day folks.



Design

Skrivet: 2007-12-03, 03:57:18 / Bloggen

Vad tycker ni om min nya design??


Jag håller på att somna sittandes.



PUSS och GODNATT !

Falafelpizza

Skrivet: 2007-12-02, 19:05:35 / Mat, recept & träning

image531

Åt nyss Falafelpizza från Amore, världens godaste pizza.
Nu ska jag leka i Photoshop och testa alla ramar som jag installerade igår, provade en i förra inlägget.
Ska även försöka mig på att göra en ny header till bloggen.


Trevlig kväll.

På bröstet där jag ritade mitt hjärta

Skrivet: 2007-12-02, 16:48:22 / Poesi

image530

Då sommarsolen slocknade,
då allt blev regn
tror jag att jag är
lyckligare än förut.

Men då höstkylan känns i luften
känns någonting fel.

För mycket nytt
för lite gammalt.
Saknad
från då.

Tänker på innan
på allt det som hänt
mellan oss.

Jag hittar aldrig svaret
på tårarna som börjat falla
igen.

Vi förlorade varandra på vägen
bort från vårat gemensamma liv.
Utan varandra förblir vi saknade.

Men tårarna fastnar nog snart
på bröstet där jag ritade mitt hjärta igår

och jag blir lycklig
en bråkdel av detta
oförglömliga år

Bild och dikt: jag själv
Dikt från höstens 2005

1:a advent

Skrivet: 2007-12-02, 16:33:01 / Dagboken

Idag är det 1:a advent och vi har haft besök sedan klockan två. Mamma, Matilda, Alex och Lena är fortfrande kvar. Bullarna blev lyckade, alla tyckte att de var jättegoda. Och av pappa fick jag två julstjärnor och mamma hade med sig en mjukpepparkaka. Börjar bli hungrig nu, jag tror vi ska köpa mat idag, när Jonathan skjutsar hem mamma.

Trevligt har vi det. Kul att få visa upp hur fint vi har gjort det här hemma, det är ju så sällan familjen kommer hit och hälsa på.

image529



Trevlig advent.

BULLAR

Skrivet: 2007-12-01, 23:56:50 / Fotodagboken

image527
image528
Bilder: jag själv

Nu har vi bakat klart. Det blev 39 bullar även fast min sats blev förstörd. Vi hade egentligen tänkt baka dubbelsats, men när jag skulle kläcka ägget i min deg så var det alldeles blodigt, så sjukt äckligt och då hade jag redan haft i jäst. Så då fick det bli en sats, men det blev oväntat mycket ändå, det stod på receptet att det bara skulle bli 24 stora bullar, men nu fick vi 39 stora bullar. Vet inte hur de räknar.
Goda ser de ut att vara i alla fall. Med mycket fyllning. Hoppas bara att de inte belv för söta.

Imorgon får vi besök, vi ska bjuda på första adventsfika. Mamma, Tomas, Matilda, Alex, pappa och Emil kommer. Linnéa kommer om hon hinner. Det ska bli trevligt. Hoppas de gillar mina bullar nu då.

Julbak

Skrivet: 2007-12-01, 21:25:12 / Dagboken

Nu ska vi ta och baka saffransbullar för imorgon får vi främmande.
Vi ska göra en stor sats så att det räcker och blir över.

Vi har aldrig bakat bullar tillsammans förut, jag och älsklingen, så det ska bli roligt.

Pepparkakor

Skrivet: 2007-12-01, 21:15:53 / Fotodagboken

image526
Bild: jag själv

Jag tror att jag blivit beroende av pepparkakor, det är ju såå gott. Har nog aldrig ätit så mycket pepparkokor som de senaste dagarna. Det är den enda sötsak jag äter nu. Det är säkerligen inte nyttigare än vanliga kakor, men de innehåller ju mycket bra kyrddor som man ska bli glad av. Nu är det i alla fall pepparkakor som gäller :)

Första december

Skrivet: 2007-12-01, 20:00:23 / Dagboken

Oj, vad den här dagen har gått fort. Har precis duschat och klätt på mig, har strosat runt i morgonrock hela dagen. Setat i soffan med täcket över mig och tittat på Ciderhusreglerna, hade inte sett den filmen förut, hade fått för mig att det var en svenkfilm med Björn Skifts. Men så var det ju inte riktigt, långt ifrån. Men den var bra i alla fall.

Vi hade ju tänkt gå upp tidigt idag, men vi vaknade inte förrän klockan ett, ovanligt? Nää. Så det blev ingen träning, bara en massa myspys till klockan tre. Jonathan lagade Wallenbergare med potatismos, riktig potatismos för första gången, det var riktigt mumsigt. Han är så duktig på att laga mat.

Vet inte vad vi ska göra nu, fortsätta att sitta i soffan kanske? Känns lite långtråkigt.

Ha en bra lördagskväll.



Time for christmas

Skrivet: 2007-12-01, 01:52:47 / Stugan, Västerås

image524

Har gjort ännu ett kollage över vårat vardagsrum, med de nya gardinerna och glaskulorna i fönstret. Det blev dock alldeles för litet när jag publicerar det, synd, för då kan man inte se stjärnan som sitter i grantoppen. Men den kan du se på den lilla bilden. Köpte den på Hemtex för bara 30 spänn, de hade rea på allting i hela affären, köpte även en duk, en kökshandduk och två ljuslycktor. Jaja, kanske inte var det bästa kollage jag gjort. Tråkigt för det såg ju så fint ut innan, och stort.

Godnatt än en gång :)


Godnatt

Skrivet: 2007-12-01, 01:38:40 / Mat, recept & träning

Så var det den första december då. Känns lite overkligt, men ändå inte. Tiden bara rinner iväg, snart sitter vi hemma hos farmor och frafar och äter köttbullar på julafton och öppnar julklappar från släkten. Innan dess ska vi även på kryssning, den 15:e december sitter vi vid ett julbord på Birka cruises ute på Östersjön. Det ska bli roligt, min första kryssning utan att kliva av båten, faktiskt. Annars har jag bara åkt till Åland, för att vi ska av på Åland.


Nyss utövade jag lite styrketräning här hemma, situpps, rygglyft, benlyft och hantellyft. Gjorde lite olika varianter på benlyft, liggandes på ryggg, ståendes på knäna och så. Det känndes skönt, ska även försöka komma iväg till gymmet imorgon, tidigt på dagen, kanske vid ett tiden? Får se hur pigg jag är. Efter det ska jag baka saffransbullar, jag hoppas verkligen att vi kommer oss för det, för det skulle ju vara trevligt med lite julbak. Har aldrig bakat bullar här hemma ännu. Så det skulle vara på tiden, nu till jul och allt.

image523

Klockan börjar bli mycket nu. Ska nog ta och studsa i säng.
Godnatt.

bloglovin




RSS 2.0