Provet

Skrivet: 2007-02-22, 12:47:10 / Dagboken

Kom precis hem från skolan. Provet gick bra, tror jag, jag borde i alla fall få godkänt eftersom att jag svarade på alla frågor. Jonathan ligger och sover så jag ska kolla på Våra bästa år, sen ska vi äta kyckling tillsammans med Jonathans föräldrar och hans syster och barnen kom på besök igår. Jag vet inte vad jag ska skriva, har ledigt enda tills på tisdag, då börjar en ny kurs. Så det ska bli skönt med långhelg. Jippi.

See you later.

Jaja...

Skrivet: 2007-02-21, 01:45:05 / Dagboken

Idag har jag:

  • Varit på Ikea och köpt matbort + en massa små grejer
  • Ätit på Max hamburgare
  • Ätit semla
  • Städat hela huset, vardagsrum, kök och toalett.
  • Pluggat en massa
Och nu ska jag sova så gott för att gå upp och plugga igen imorgon bitti.

Gottnatt på er där ute.

Åhhh...

Skrivet: 2007-02-20, 00:09:12 / Dagboken

Har pluggat sedan sju tills nu. Det är bara det att det tar så himla lång tid att svara på alla instuderingsfrågor, har bara gjort hälften. Börjar få lite panik.

Jaja, nu ska jag gå och lägga mig så att jag orkar upp och plugga tidigt i morgon bitti.

Liljor och fruktsallad

Skrivet: 2007-02-19, 20:45:02 / Dagboken

Håller på att plugga förfullt, men jag och älsklingen tog en paus. Vilket innebär fruktsallad med glass och tvetittande. Hur gott som helst, mums.

Jo föresten, jag fick liljor av Jonathan idag. Han överraskade mig när han kom hem från affären. Gulligt av honom eftersom att vi var så oplanerade igår. Tack söti, du är för underbar.

Livet känns tungt just nu, men man ska tänka positivt, våren är på väg, huset är snart klart och jag har världens underbaraste pojke. Vad mer kan man egentligen begära?


Jobbigt plugg

Skrivet: 2007-02-18, 22:49:51 / Dagboken

Jag och Jonathan har inte firat på nåt sätt, vi både kände att vi varken hade tid eller orka att göra någonting. Så vi lagade lax och hade lite mys hemma. Nu på kvällen har jag pluggat, läst,läst och läst. Sjukt jobgigt. Vi har även tittat på den där sekt filmen som visades på femman klockan nio, mins inte vad den hette.

Jag har inte så mycket mer att skriva. Imorgon ska jag till skolan.


Godnatt och sov gott.

Godmorgon

Skrivet: 2007-02-18, 08:29:41 / Dagboken

Godmorgon. Idag ställde jag klockan på åtta, för att jag ville gå upp tidigt och ändra på mina vanor lite grann. Jag kan inte fortsätta att gå och lägga mig klockan fyra på natten och gå upp klockan tre på dagen. Inte bra. Så därför är jag uppe tidigt idag. Dessutom kom jag upp väldigt snabbt och smärtfritt eftresom att Chili krafsade på ytterdörren och ville in (fast han fick upp den själv) listiga katt. Han har nämligen varit ute en hel natt för första gången och vi var lite oroliga för om han verkligen skulle hitta tillbaka, men det gjorde han. Åhh, han är så söt, nu ligger han på mattan inne i sovrummet och tvättar sig.

Idag är det min och Jonathans 18 månadersdag. Jag tror inte att vi ska göra någonting speciellt, eller vi har ingenting planerat i alla fall. Jag tänkte faktiskt plugga, har ju prov på torsdag. Så vi får se hur det blir.


All for now

Så där ja!

Skrivet: 2007-02-18, 00:50:02 / Dagboken

Som ni ser så har jag nu ändrat min blogg. Med hjälp från älsklingen så klart. Jag blev nöjd faktiskt. Tack!

Idag har jag:
  • Ätit Chili con Carne.
  • Gått till affären.
  • Ätit kex och ost med älsklingen framför Melodifestivalen.
  • Ätit godis.
  • Pluggat lite (observera lite).
  • Fått hjälp med bloggen.
Godnatt.

My Sweetheart

Skrivet: 2007-02-17, 17:09:46 / Dagboken


Du och jag


Imorgon har jag och Jonathan varit tillsammans i ett & ett halvt år. Fast det känns som att vi alltid har varit tillsammans, att det aldrig funnits någon annan. Det var sommaren 2005 som vi kom närmare varandra och den 18 agusti blev vi tillsammans på riktigt, efter att jag varit på Liseberg. Jag kommer ihåg när vi låg i sängen hemma hos mig och vi sa att vi skulle försöka och det var det bästa som någonsin kunde hända. Vi har redan gått igenom mycket tillsammans, vi har varit på tågsemester i Europa och nu håller vi på att bygga ett hus. Vårat hem, det kommer att bli så underbart att bo här som en liten familj, jag, du och så lilla Chili.

Jag kommer aldrig att glömma den kaotiska sommaren 2005, men jag ångrar ingenting. Du är bäst Jonathan, you are my beutiful sunshine.

Du fick mig att minnas känslan
av att vara omtyckt och behövd
känslan jag saknat så länge
väckte du till liv
så snabbt
genom att knäppa med fingrarna.
Din röst är som en magiskt trollformel,
dina låtar som lyrik,
dina ögon är som blå smaragder
och din värme som en braskamin.
Jag älskar varje ord du sa till mig
sparar dem i mitt minne
och varje leende du visat mig.
Jag vet att du är glad när jag är det
så varför kan vi inte vara glada tillsammans?
Jag saknar varje rörelse
längtar efter mer.
Jag vill aldrig lämna dig ensam igen.

Kommer du ihåg när jag gav dig den här dikten sommaren 2005? Jag kommer aldrig att glömma det. Jag älskar dig och kommer aldrig att lämna dig.

Ida  <3 Jonathan
Forever



Photoshop

Skrivet: 2007-02-16, 21:50:54 / Dagboken

Jag håller på och lär mig lite i photoshop, men det är så fruktansvärt svårt, så jag kommer behöva hjälp av älsklingen. Han måste lära mig, för jag vill kunna!

Nu ska jag ta en paus i photoshop tills Jonathan har tid att hjälpa mig. Istället ska jag ta tag i min bokrecension.

Ikea

Skrivet: 2007-02-16, 19:28:05 / Dagboken

Idag kom vi iväg till ikea och Rusta. Vi köpte tallrikar och grejer så att vi kan koppla in vattnet och kranen i köket. Det är inte så mycket kvar att göra i köket nu, vi ska städa och fixa så att vi kan vara där inne och laga mat. De ringde från Em för bara några dagar sedan och talade om att vår soffa har kommit, så den står där och väntar på oss nu, vi ska hämta den när vi får pengar, om en vecka.

Den här veckan har varit jobbig, har inte varit till skolan en enda dag, men jag hade bara två föreläsningar. Fast jag har varit duktig och gjort klart uppgifterna i alla fall, ska nog börja med min bokrecension snart så att jag bara behöver tänka på provet.

Ikväll ska jag titta på Lets dance och äta morotskaka.

(Ps. Mamma, sojamjölken med chokladsmak är mycket godare än havremjölken med chokladsmak. Så jag har börjat dricka den nu ;-)

Än finns det tusentals tårar kvar

Skrivet: 2007-02-16, 01:04:28 / Dagboken

Det var några dagar sedan jag skrev här nu. Om jag ska vara ärlig så har jag varit rätt deppig, dessutom har jag varit så arg på hur min sida sett ut tidigare. Men nu håller den på att bli fin, tack vare älsklingens hjälp.

Idag har jag skrivit en stilanalys och igår skrev jag klart min romboberättelse, nu är det bara provet och bokrecension kvar. Tack och lov.

Imorgon är det fredag igen, det är helt otroligt vad snabbt veckorna går och snart har det gått två hela månader på det nya året och jag har inte tagit tag i mitt liv ännu. Ajabaja. Men snart ska det bli ändring på det.

Nu ska jag och älsklingen krypa ner och sova tillsammans.

Puss & kram

Under konstruktion

Skrivet: 2007-02-16, 00:58:32 / Bloggen

Min blogg är under konstruktion.
Den är nästan färdig det är bara bilden som ska ändras.

Middag hos Kajsa

Skrivet: 2007-02-12, 22:10:47 / Dagboken

Kvällen spenderade jag och älsklingen hemma hos Kajsa. Vi hade tråkigt så vi frågade Jonathans pappa om skjuts dit. Vi gick till affären och handlade, lax, potatisgratäng och romsås, mums. Vi kollade även på Shan the man Atci, sjukt roligt. Vi hade det mysigt och Jonathan drack upp en hel vinflaska på egen hand.

Monday

Skrivet: 2007-02-12, 16:13:12 / Dagboken

Idag har jag läst ut Räddaren i Nöden, nu ska jag bara skriva en bokrecension. Boken var ingen höjadare, men den var inte särkilt dålig heller. Jag kan inte riktigt sätt fingret på den. Jo, den var bara konstig. Hela boken utspelar sig på två dagar och handlar om en kille som blivit reglerad från skolan. Det enda han gör är att glida runt i New York, göra av med pengar och sakna sin lillasyster. Väldigt knäpp kille. Men innan jag tar tag i recensionen ska jag analysara ett utdrag ur Parfymen och skriva klart min Romboberättelse.

Helgen som gått

Skrivet: 2007-02-12, 15:47:30 / Dagboken

Jag har inte hunnit skriva något i helgen. Jag har haft fullt upp (eller inte?) Men jag tänkte i alla fall summera helgen som gått. I fredags åkte jag och Jonathan ner på stan för att tjuvkika när Kajasa tatuerade sig, hon plågades kan jag tala om :) Sen åt vi tillsammans med henne och Jeremias på Spicy Hot. Efter det bar det av hem till Mammi, Linnéa var också hemma, det var trevligt att umgås med familjen en stund. Vi drack lite vin och pratade. Jag vill inte ta upp saken här, men vart är världen påväg? Mamma skulle gå ut med några av sina kompisa, de skulle först på förfest hemma hos Jonna och de frågade i fall jag och Jonathan ville hänga med ut. Sagt och gjort. Linnèa hängde också med hem till Jonna. Jonna har världens sötaste kisse, helt underbar. Sen bar det av till Bill och Bob, sen vid ett tiden skulle mamma och hennes vänner dra vidare, till Tajan, men kom igen, man går inte in för 40 spänn om det bara är en halvtimme kvar tills de stänger. Vi träffade min kusin Eric utanför Tajan, han var nog rätt full tror jag. Men men, vi tog i alla fall bussen hem och det var sjukt kallt, jag höll på att förfrysa på vägen från busshållsplatsen. Jag fattar inte varför vi varken har helgbuss eller natbuss ut till Skälby. Kasst.

I lördags orkade jag inte gå upp, kände mig deppig. Men klockan fyra ringde Sara och bjöd hem oss på middag och då blev det en jävla fart på mig kan jag tala om. Hon hade nämligen lovat att hon skulle höra av sin när hennes föräldrar åkte bort, så att vi kunde komma över och umgås och titta på deras nya kök. Btw, jag hade inte varit där på ett och ett halvt år. Så det var kul att hälsa på där igen. Vi åt tacos och tittade på Melodifestivalen, jag tycker att Melodifestivalen var en stor besvikelse. Men det var åtminstone rätt personer som gick vidare. Men varför är schlager så kasst nu för tiden?

Igår kan jag inte komma ihåg att jag gjorde någonting annat än att skriva på min berättelse om Romboleden. Den blev inge vidare, tycker jag så jag behöver göra en del ändringar innan jag kan lämna in den. Den ska lämnas in på torsdag så jag har tid på mig att fixa till den ytterligare. Men jag har kommit på att jag har ganska mycket att göra, uppgiften stilanalys ska lämnas in på fredag, jag ska även skriva en bokresencion och träna till duggan. Så jag har enegntligen inte tid att sitta vid datorn och flumma mig.

Jaja, det blev inget kort inlägg. Men om ni inte vill läsa så är det fine by me. Jag skriver mest för att få ur mig saker och ting samt som skrivträning och för att jag tycker att det är kul. Men jag har faktiskt haft 40 besökare :D Det är faktiskt mer än jag förväntat mig och siffran stiger för varje dag kan jag tala om. Hihi.

 


Klagosång

Skrivet: 2007-02-08, 22:53:34 / Dagboken

Jag är så himla trött på att bo så här. Det ligger byggrejer överallt och det är skitigt där vi håller på att göra om, vilket innebär att smutsen dras in på rummet och jag blir galen. Jag hatar att bo i smutsen och hade aldrig i hela mitt liv trott att jag skulle kunna bo så här. Men det gör jag och jag står inte ut längre. Jag vill att allt ska bli klart. Jag hatar gipsdamm, sågspån, brädbitar.. Åhh, jag vill bara att allt ska bli klart så att vi kan få ett normalt liv igen. Det här tär på oss, på hälsan och på vårat förhållande. Men jag kämpar vidare, även om jag klagar hela tiden. Men jag känner mig deppig, sjuk och handlingsförlamad, jag orkar inte göra någonting. Jag orkar knappt gå till skolan, jag har ingen lust att göra skoluppgifter, jag orkar inte städa, laga mat eller jag vet inte. Allt är bara jobbigt.

Jag önskar att jag kunde trolla, så att allt bara blev klart. Jag vet att vi är på god väg, köket är nästan klart och det är inte så mycket som ska göras i vardagsrummet. Men det tar ändå så lång tid allting. Vi är inne på sluttampen i köket och det känns som att vi varit det i flera veckor nu. Allt finarbete tar så himla lång tid. Som att måla, lägga tak, golv, göra hyllplan. Jag är trött hela tiden, jag sover mer än någonsin och Jonathan är uppe hela nätterna för att få klart. Det var år sedan vi gick och la oss tillsammans och jag saknar det mer än någonting annat. Jag saknar hans närhet och kärlek. Men jag älskar dig och det kommer jag alltid att göra. Vi tar oss igenom det här som du sa här om dan. Det gör vi, det vet jag.

Jag vet att jag är bitter, men det är inte lätt att ha det så här. Men det var skönt att få ur mig allt. Man får tycka synd om sig själv ibland.

Snart ska jag kolla på Sex Inspekttörerna. Jag hoppas att allt ordnar sig.

Jonathan, du betyder allt för mig. Jag älskar dig mer än livet
<3

Jag är glad för min nya mobil i alla fall. Men jag skulle behöva ett minneskort till den så att jag kan lägga in flera låtar.

Puss & kram

Indesign

Skrivet: 2007-02-08, 15:01:08 / Dagboken

Nu sitter jag i skolan och lär mig Indesign. Vi har fått utforma en mall som vi ska använda när vi skriver våran uppgift om Romboleden.

Jag slutar snart.

I can`t say I`m sorry

Skrivet: 2007-02-07, 00:29:30 / Dagboken

Jag har inte haft någon lust att skriva på några dagar. Det beror mest på att jag varit lat och inte orkat ta mig till datorn, som står utanför rummet. Jonathan envisas alltid med att ta med den ut på kvällarna när han ska jobba. Och då orkar jag inte ta in den på rummet igen när jag vill sitta vid datorn.

Dagen i övrigt har varit jobbig, jag och Jonathan har bråkat en massa. Men det är bra igen nu som tur är.

Jag ska inte tråka ut er med mina kärleksproblem. Igår hade vi datorkunskap, vi fick lära oss programmet InDesign, det var rätt kul. Det är intressant att veta hur man jobbar med en text i ett riktigt layoutprogram.

Nu ska jag gå och lägga mig och lägga denna dag bakom mig.


Gottnatt på er.

1- a på bowlingen

Skrivet: 2007-02-04, 17:40:34 / Dagboken


I igår (lördag) cyklade jag och Jonathan ner på stan för att köpa en ny mobiltelefon till mig från 3. Jonathan har en 3-mobil så därför vill jag ha samma abonemang som honom, så att vi kan ringa gratis till varandra. Och så blev det, en Sony Ericsson K800i (bilden på föregående inlägg). Efter att vi hade köpt mobilen cyklade (eller vi gick med cyklarna) hem till mamma. Där blev vi bjudna på kalopps och hade en trevlig pratstund, innan vi skulle iväg för att träffa Foppa och Kajsa utanför strike. Jag vann på bowlingen igen (3-.e gången på rad) jag är helt otrolig på bowling :D Kul, Jonathan blir alltid så arg för att han förlorar. Efter bowlingen gick vi och tog en fika, sedan hyrde vi film och därefter fick vi skjuts av Foppa hem igen. Han och Kajsa kom in och tittade på vårat kök och lånade Jonathans mammas symaskin. Kvällen spenderade jag i sängen med min mobiltelefon.

Sony Ericsson K800i

Skrivet: 2007-02-02, 21:55:55 / Nya ting

Mobil

Eftersom att jag har tappat bort min mobil så måste jag införskaffa en ny. Jag tror att det kommer att bli denna.

Upp och ner

Skrivet: 2007-02-02, 21:46:58 / Dagboken

Så var det helg igen då. Veckorna går så sjuk snabbt nu för tiden. Vet inte vart tiden tar vägen. Imorse vaknade jag med magvärk men jag tvingade iväg mig själv till skolan. Mådde sjukt dåligt, men jag vill inte missa fler föreläsningar. Vi fick sluta tidigare i alla fall, men vad tjänade det till. Vi sprang till tåget för att hinna med det som gick 11.15, men det var försenat och kom inte förän 11.25. Dessutom var det nåt fel på tåget så det kunde inte köra snabbare än 80 km/h så det tog en hel timme att komma till Västerås. I vanliga fall brukar det ta 32 minuter. När jag satt på tåget upptäckte jag att jag hade tappat min mobil. BRAVO! Applåder till mig.

När jag kom hem berättade jag allting för Jonathan och tyckte synd om mig själv. Jag gick och la mig en stund och tittade på Oprah, sedan åt vi kyckling och potatisklyftor. Häger kom förbi och skulle hälpa älsklingen med att spackla i vardagsrummet medan Jonathan skulle börja sätta upp taket. Jag kände mig sjuk och febrig så jag gick och la mig och sov till klockan sex.

Kvällen har jag spenderat framför Let`s dance och käkat chips tillsammans med älsklingen.

My cat is a plant-eater

Skrivet: 2007-02-01, 18:32:36 / Dagboken

Igår (onsdag):
Igår kunde jag inte komma in på bloggen av någon underlig anledning. Men idag verkar det fungera igen. Igår åkte vi till Köping med skolan för att vandra lite på Rombo-leden som är en pilgrimsled. Som sträcker sig från Köping ända till Trondheim. Vi gick fyra kilometer för att sammla intryck och information om leden eftersom att vi ska skriva en liten uppsatts om den.
                 
När jag kom hem var jag helt slut, jag somnade direkt. Halv sex åt vi oxfilè tillsammans med Jonathan föräldrar. Vilken lyxmåltid mitt i veckan va? Sedan läste jag lite i min bok och gjorde klart en uppgift till skolan som ska skickas in idag. På kvällen tittade jag på The Oc och What about Brian.

Idag (torsdag):
Idag har jag varit ledig. Men som vanligt när jag är ledig har jag inte gjort någonting speciellt. Jag vaknade sent, åt frukost sent och tjafsade med Jonathan om pengar. Hm, men nu är det löst och allt är som det ska igen. Hoppas jag. Nu har jag skickat in uppgiften som vi skulle göra tills idag till min lärare. Och snart ska vi laga mat, kycklingfilè med ris, tror jag att det blir.
                 
Boken som jag beställde på Bokus för snart tre veckor sedan har fortfarande inte dykt upp i brevlådan. Om den inte kommer imorgon tänker jag ringa dit och klaga. Jag behöver den där boken. Men egentligen har jag inte råd att köpa den från affären eftersom vi nästan har gjort av med alla mina pengar och Jonathan har inte fått sina pengar än eftersom att han hoppade av matten. Så det skulle vara bra om boken kom innan helgen så att jag himmer läsa ifatt det som jag har missat tills på måndag. Ikväll ska jag bara läsa i min bok.

Måste bara tillägga en sak. Vår katt äter upp mina blommor, jag har inte vetat om att det varit han tidigare. Men nu har jag avslöjat skurken. Inte undra på att mina blommor alltid ser så fula ut. Och dör hela tiden.

bloglovin




RSS 2.0