RÖDA BÄR

Skrivet: 2007-11-30, 22:48:58 / Fotodagboken

image522
Bild och redigering: jag själv

Röda bär...

Äntligen fredag

Skrivet: 2007-11-30, 21:44:38 / Dagboken

Kom nyss hem från Kajsa och Foppa, åkte dit och såg en Bäck-film efter att vi varit på stan en sväng. Träffade Sara och HägerGränden och åt en baguette och sedan träffade jag mamma och gick och köpte en julklapp till älsklingen. Han har köpt en till mig med och jag är såå nyfiken. På stan handlade jag även en duk, en stjärna till julgranen, en kökshandduk och två söta ljuslyktor som är rosformade, elle rnåt. Vi har det så mysigt här hemma nu. Längtar tills julen nu. På söndag är det första andvent, tiden går så himla fort, det känns ju som att det nyss var sommar. Fast på ett sätt känns det ändå länge sedan. Det har ju inte hänt så mycket den här hösten för min del direkt. Känner mig rätt borttappad i livet.


Nu blir det bara mys i soffan resten av kvällen
. Kanske tar ett glas vin eller en drink bara för att och Jonathan vill säkerligen ha en öl. Undra hur det går för Idolerna, har inte tittat på det ikväll heller. Har nog missat det tre helger idag nu, men utröstningen ska jag nog titta på.


Hoppas allt är bra med er.
Trevlig helg.

Mönstrad t-shirt och shorts...

Skrivet: 2007-11-29, 18:25:36 / Självpoträtt

image521

Shorts, Bik Bok
T-shirt med tryck, Zara
Bolero, Second hand
Stövlar, Vagabond


Nu är jag proppmätt efter tacosen, men gud så gott det är.Tacos är ju alltid lika gott.
Annars har vi varit iväg en sväng till Nisses nu på eftrmiddagen och köpt lite smågrejer, bland annat så hittade vi samma gardin där som jag ville ha från Morderna hem, så nu har vi en lite juligare gardin att sätta upp i vardagsrummet. Den är vit med svarta och gråa träd och granar på. låter kanske inte så fint, men det är den.

Ikväll är det Lyxfällan, måste se det. Kan inte förstå hur folk kan låna så mycket pengar, om de inte har råd att betala tillbaka det och sen ta ännu fler lån, det är ju helt absurt. Så jag tittar på det för att jag själv aldrig ska göra på det viset. Men jag tror att jag har tillräckligt mycket vett för att inte göra det.


Godkväll

Morgonmys

Skrivet: 2007-11-29, 13:08:49 / Dagboken

Ligger i soffan med täcket just nu och tittar på Våra bästa år. Jag har träningsvärk i hela kroppen från gymmet igår. Vaknade vid elva idag, har ätit frukost, rostatbröd och te med mycket honung. Det är så skönt för halsen som jag alltid har ont i när jag vaknar.

Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag. Vädret ser ju inte så lockande ut. Skulle vara skönt med en promenad, men inte i det här vädret. Regn och åter regn, varför kan inte snön få ligga kvar? Det är ju mycket trevligare än regn.

Julen närmar sig, snart är det första advent, då ska vi åka upp till Fagersta och hälsa på Jonathans mormor som ska sälja halmprydnader på en julmarknad. Det ska bli mysigt, det var länge sedan som jag var på julmarknad senast.


Ha en bra dag.

Kvällspromenad och nattinatti

Skrivet: 2007-11-29, 00:18:15 / Dagboken

Efter Top Model gick jag och Jonathan ut på en kvällspromenad i fuktluften, det regnade inte men man kunde känna regndropparna i luften. Halt var det också, vi höll på att halka flera gången, rena isbanan. Men det var skönt i alla fall och nu har vi kramats och myst en massa.

Nu är det Sex and the city och sedan ska jag gå och lägga mig, hade jag tänkt. Och förhoppningsvis kommer jag upp innan tolv imorgon. Satsar på tio, elva tiden i alla fall. Måste ta en bit i taget. Idag har vi iallafall gymmat och gått på en promenad, men samtidigt har vi ätit chips och dipp. Men det förtjänade vi kanske, har trotsallt inte ätit så mycket annat idag.


Ni får gärna kommentera mina inlägg, det uppskattar jag :)


Godnatt.

Chips time

Skrivet: 2007-11-28, 22:00:31 / Fotodagboken

image520
Bild: jag själv

Tittar på Top Model och äter chips med dipp, pepparchips och Hollidaydipp. Sååå gott.
Det var ju inte final, så nästa vecka smäller det. Vem blir Sveriges nya Top Model? Jag hejar på Margerita, hon är klart bäst.


Room Service och Top Model

Skrivet: 2007-11-28, 19:36:39 / Dagboken

Sitter i soffan, julstjärnan lyser, granen likaså. Det är så mysigt med lite julstämmning. Måste bara komma igång med att handla julklappar, har ingen aning om vad jag ska köpa till någon av mina nära.

Ska titta på Room Service som vanligt klockan åtta och så är det finalen av Top Model idag, visst är det final? Jag älskar att titta på inredningsprogram, få lite inspiration och tips, det är ju bra.

Jag vet inte vad jag ska skriva...


Återkommer när jag har något vettigt att säga.

The Shangri-La Diet

Skrivet: 2007-11-28, 17:15:14 / Mat, recept & träning

Idag ska jag och Jonathan prova på en ny diet. Läste om det i Top Hälsa igår hemma hos mamma. Den heter The Shangri-La Dieten, som går ut på att dricka sockervatten och olja. Och detta ska leda till att man inte blir lika hungrig och sugen på sötsaker. Vilket jag tycker låter bra. Men olja och sockervatten är ju inte särskilt gott. Har provat precis för fösta gången, känner mig redan avskräckt, för sötsaker. Inget mer socker...

Har ingen aning om ifall det kan fungera, sökte en del på internet och det var en del som hade provat på det, och för dem verkade det fungera rätt så bra. Så vi får väl se. Vi ger det en chans i alla fall.


Om det är någon som har provat, säg till om det fungerar eller inte.

Här är i alla fall en video om det:



28 november

Skrivet: 2007-11-28, 17:08:25 / Självpoträtt

Idag har vi varit nere på stan, igen. Den härgången köpte vi sidenband till mina glaskulor som jag ska hänga upp i fönstret i sovrummet och så har vi gymmat. Tittade även på gardiner på Morderna hem, men de som jag ville ha, var så klart slut, otur. För det var verkligen skitsnygga. Vi kom iväg till gymmet en stund i alla fall, det kändes skönt, blev fortfarande yr, men inte lika yr som senast. Nu håller jag på att svälta ihjäl, men Jonathan håller på att laga laxpasta, det är ett nytt recept så vi får hoppas att det blir gott. Jag är så täppt i näsan hela tiden och när jag snyter den högra näsborren för hårt, börjar jag blödanäsblod, jag hatar det. Får slem i halsen hela tiden nu, usch, jag mår så illa av det.

Idag har jag på mig mina nya skor från Vagabond, snygga va? I skinn och mycket stabilare än mina andra som var i mocka. De gick sönder för att jag gick på bakfalsen, men dessa kan inte åka ner därbak. Så det är bra. Me like. De är faktiskt i storlek 35 också, det är något som är bra med Vagabond, de säljer nästan alltid 35or.


image519
Kofta, Second hand
Randig t-shirt, Paris
Svarta jeans, Marseille
Knästrumpor, Lindex barnavdening
Stövlar, Vagabond. NYA


Hoppas ni har en bra dag :)

Tidig jul

Skrivet: 2007-11-27, 23:33:32 / Stugan, Västerås



image516

Nu är det jul i vårat hus...

Med en vit gran och allt, precis som jag ville ha, med svarta, vita och silverfärgade kulor. Så fint. Och så har vi adventsstjärnor i fönsterna. Mysigt, jag älskar julen, men lite tidiga var vi nog.


TIPS
: Tävla i Therez blogg om ett presentkort och en t-shirt.

Today i´m wearing this:

Skrivet: 2007-11-27, 22:49:15 / Självpoträtt

image511image512
image513


T-shirt från Top Shop
Kjol från Lindex barnavdelning
Lila Strumpbyxor från Kappahl

OBS, helt osminkad och ful i håret :P



Dagen har spenderats på stan och hemma hos mamma. Mina stövlar hade gått sönder så vi var och lämnade tillbaka dem, fick pengarna tillbaka och allt, så jag köpte ett par nya från Wagabond, visar bild senare. Trots att vi kom ner på stan glömde vi typ hälften av det vi skulle uträtta. Men det får vi ta en annan dag, hade ju fullt upp att hitta ett par nya stövlar som var snygga, det var linte lätt. Först av allt så har jag världens minsta fötter och typ världens fetaste vader. Och världens kortaste ben, så alla skaft är för långa... so on, so on.

Nu sitter jag med en skål Ben & Jerrys glass i famnen. Så gott så att jag inte kan måtstå det, även fast jag pratat om det här med att träna och äta nyttigt.


See you later :)

Inför-jul-shopping

Skrivet: 2007-11-25, 18:42:17 / Dagboken

Idag har det varit en ganska bra dag. Tills vi kom hem och jag blev sur för INGENTING. Eller för att det ser stökigt ut och för att det är fullt med disk... Eller för lite alltmöjligt.

Jag och Jonathan har i alla fall varit ute och handlat hela dagen, vi har varit på, Plantagen på Bäckby, Europri, Rusta, Hällashopping, Hemtex, Plantagen på Hälla, ÖB och Bauhaus. På Plantagen skulle vi köpa, den vita granen som vi tittat på, men den fanns inte kvar på Bäckby, så vi fick åka till Hälla. Där köpte vi den sista (ihopsatt och klar), den är lika kort som jag, men med stjärnan i toppen blir den i alla fall lite längre. Har även handlat julgranskulor, julgransstjärna (som lyser), lampor till granen, en svart adventsstjärna, vinröda gardiner till sovrummet, taklampor till hallen, julgransmatta och ett silvrigt ljusfat...

Hmm... Jag tror att det var allt. Nu har vi en vitgran till jul i alla fall.
Nu återstår det bara, glitter till julgranen, glaskulor att hänga i fönstret, ytterligare julgranskulor, ljus till adventsljusstaken och gardiner till vardagsrummet.

En svart, spetsig, volangkjol, ett par lila strumpbyxor och en glittereyeliner, fick även följa med mig hem. Så idag har vi shoppat loss, kan man säga. Det blev inte lite grejer direkt. Mycket som behövs nu innan jul. Har redan hängt upp adventsstjärnen i fönstret inne i sovrummet, det blev jättemysigt, måste bara stryka gardinerna och hänga upp också.


Jag vill att Andra Avenyn ska börja nu...


Godafton.

Frendship never ends...

Skrivet: 2007-11-24, 22:52:35 / Fotodagboken

image509
(Amanda, jag och Sara)

Bilden är tagen i slutet av augusti på Sjökrogen, precis innan Amanda åkte ner till Blekinge. Jag saknar henne, men hon ska komma hem igen nu till jul och då måste vi ha en riktig fest. Det är inte samma sak att gå på krogen utan Amanda, hon är ju krogdrottningen :)

Ni är underbara båda två.

Sara och Amanda <3 love you

Lördagsgrubbel, tankar och funderingar

Skrivet: 2007-11-24, 21:31:28 / Dagboken

Nu är vi hemma igen. Gick en promenad med mamma och Tomas innan vi åkte hem, det känndes skönt att komma ut en sväng, efter att ha setat inne hela dagen. Det är snö ute igen, mycket trevligare än regn. Fast igår när vi var på stan, regnade det snöblandat rakt i ansiktet på oss, det är dock inte lika trevligt.

Foppa hängde med hem, så de sitter vid Jonathans dator och tittar på vapen, datorgrejer och youtubeklipp samt snackar militasnack. Så jag håller mig undan. Tur att jag har min egna dator, min älskade bärbara med 12 tums skärm, så liten och behändig. Hade med den till mamma så att jag skulle kunna blogga och lägga in bilder. Tror jag börjar bli beroende av bloggen. Men jag tycker att det är så roligt, speciellt nu när det är flera som läser och skickar söta kommentarer, det är uppiggande. Det är roligt när folk uppskattar det man håller på med. Ens bilder och texter och så.

Imorgon ska jag och Jonathan åka iväg och titta på julgardiner m.m. Det är ju snart första advent så det börjar bli dags att göra julfint. Och det är ju bara en månad kvar tills julafton... panik. Måste verkligen börja planera det här med julklappar. Det skulle kännas skönt att ha det avklarat så snart som möjligt, så man slipper vara ute i sista stunden.

Jag hade ju planerat att gå ner i vikt tills nyårsafton, men det går verkligen inte bra för mig. Måste verkligen lägga på ett kol nu om det ska hända nåt, måste sluta med godis och motionera varje dag. Om jag gör det så borde lite av fettet på magen och låren försvinna. Jag vill ju verkligen det, men vill jag det tillräckligt mycket för att orka ta tag i det? Det är bara att bestämma sig och kämpa. En promenad varje dag och gymmet varannandag och enbart nyttig mat, endast lördagsgodis eller cips. Skulle jag klara det? Tvaksamt, men jag borde ge det en chans i alla fall. Ska försöka börja rycka upp mitt liv nu på måndag, träning, gå upp tidigare på mornarna och äta nyttigt, det låter sunt. Då kanske min yrsel försvinner också.


Oj, nu blev det ett långt inlägg. Oväntat... det blir alltid långa inlägg när man som minst anar det. När man tror att man inte har någonting alls att skriva om.

Glöm inte bort att vara med i Emmas tävling där du kan vinna en rosa Svea-mössa.


Trevlig kväll.

Godis

Skrivet: 2007-11-24, 16:46:00 / Fotodagboken

image508

Godis är ju inte så himla gott egentligen, choklad är gott, men gelegodis är ju bara gott ibland. Chips och dipp är mycket godare än godis tycker jag och även kakor och bakvärk är godare. Men nu ska jag sluta med det. Eller i alla fall försöka.


Vad tycker ni om godis? Vilken är eran favorit?



Sitter här och äter en pastasallad, Foppa är här på besök han och Jonathan köpte från Sicy idag igen.


Jag ska fortsätta softa. Bara ta det lugnt hela dagen, så skönt.





Hemma hos mamma

Skrivet: 2007-11-24, 14:52:50 / Dagboken

Är hemma hos mamma, sov över här efter krogen igår. Känndes bra, för då slapp vi ta bussen hem. Idag ska vi göra absolut ingenting, bara slappa och ta det lugnt. Känns skönt att vara hemifrån så att jag slipper tänka på disk och städning.


Ikväll kanske vi ska träffa Foppa, det var ju ett tag sedan. Så det blir nog bra. Igår gick vi till Konrad, Sara, Häger och Johan följde med. Mette skulle också med men bangade ur, synd. För det hade varit roligare om hon hade varit med. Sara och Häger skulle åka hem vid ett tiden så vi gick och åt på Subway vid halv, gott med tonfisk baguette. Måste nog hoppa in i ducshen och göra iordning mig snart, känner mig äckligast ivärlden, med gårdagenssnink och ruffsigt hår. Men Jonathan ser fortfarande lika fräsch ut, killar har det så himla enkelt. Lyllos dem.

Har inte så mycket att skriva nu.


Take care.




Jonathan

Skrivet: 2007-11-23, 20:00:18 / Självpoträtt

image507
Bild: jag själv

Här har vi Jonathans nya outfit. Snygging :) Han ser glad och nöjd ut i sin gubbkeps.

Nu måste jag återgå och vara social. Måste lämna bloggandet även om det tar emot, börjar verkligen bli beroende.


Festida tillsammans med en kaffelatte?

Skrivet: 2007-11-23, 19:07:12 / Självpoträtt

image506
Bild: jag själv

Festida tillsammans med en kaffelatte, blev nog lite fel, skulle varit en drink istället. Men det får gå ändå, har ingen drink blandad ännu. Sara är här och Jonathan och Häger är på Spicy Hot och köper mat, mums. Vi är hos mamma och förfestar som vanligt. Det är alltid trevligt och så har vi så nära till stan. Metta ska också komma, kul tycker jag. Nu börjar jag bli hungrig och sugen på en drink, Bacardi razz, Jinger ale, lime och nånting mer. Det ska bli gott.

Jonathan köpte en del nya kläder på stan idag, Nudiejeans, två t-shirtar och en stickad varm tröja. Jättefint blev det. Han brukar inte unna sig något, så det var verkligen på tiden nu när han fått lön och allt. Efter att vi sprungit runt på stan en sväng, träffade vi mamma och Matilda på Vivaldi, där Jonathan tog en kaffelatte, jag beställde ingenting. Köpte att par örhängen till mig själv. Men det var allt, skulle köpt ett skärp också, men det glömde jag totalt bort.

Trevlig kväll.

Todays makeup

Skrivet: 2007-11-23, 13:30:08 / Fotodagboken

image505
Bild/kollage: jag själv

Nu har jag ducshat och sminkat mig. Har även klätt på mig, har dock inte hunnit fota dagens outfit ännu. Men det kommer senare. Vet fortfarande inte ifall jag ska ha detta på mig ikväll.

Nördig som jag är tittar jag nu på Våra bästa år, hur kan serien heta så? Det händer väl aldrig någonting bra i den serien. Hmm, alla dör och en mördare går på frifot, det skulle inte jag kalla för våra bästa år. Ska snart stoppa i mig en mabit, det blir köttfärsgratängen som är kvar från igår, men den är så god så det gör inget. Det känns lite mysko, igår hade jag inte ens gått upp vid den här tiden och nu ska jag äta lunch. Men det känns bra, mycket bra faktiskt. Sen efter lunchen åker vi nog iväg en sväng, till bolaget framförallt. Ska nog köpa en flaska Bacardi razz tills ikväll och göra drinkar, börjar bli trött på vin nu.


Trevlig fredag allihopp

Godmorgon!

Skrivet: 2007-11-23, 11:03:03 / Dagboken

Godmorgon på er!


Klockan är nnan elva och jag är uppe. Det var ett tag sedan, eller i söndags gick vi upp klcokan tio. Men jag brukar i vanliga fall inte komma upp förrän klockan ett, men nu ska det förhoppningsvis bli ändring på det. Det är inte nyttigt att gå upp så sent. Men jag har sovit dåligt inatt igen, men det har nog att göra med att jag går upp för sent på dagen, men ändå går jag och lägger mig förtidigt på natten. Men jag känner mig utvilad nu i alla fall.


Idag är det fredag i alla fall och ikväll ska vi hitta på något. Ska äta frukost nu och hoppa in i duschen efter det. Sedan ska vi väl åka ner på stan och till bolaget.


Jag har inte så mycket att komma med just nu.

Nu: Frukost

Nyckelpigan

Skrivet: 2007-11-23, 00:42:23 / Fotodagboken

image504
Bild/kollage: jag själv


Jag är inne i en kollage period nu. Det är så kul att leka med bilder, färger och olika funktioner. Det är det roligaste jag vet just nu, fiffla med bilder och blogga. Mitt intresse. Foto och redigering, det är riktigt kul att hålla på med. Jag har inte skrivit varken dikter eller berättelser på jättelänge nu, jag har inte varit inne i en skrivarperiod. Men jag saknar det, men jag tror inte att jag kommer att börja med det än på ett tag. Jag känne rinte för det. Just nu är det bilderna som gäller. Men jag skriver ju på bloggen i alla fall och det är ju bra. Jag får inte sluta med skrivandet helt, nono. Det kommer jag aldrig att göra, skrivandet är en del av mig och det har det alltid varit.


Just nu är det Sex and the city på teve och efter det ska jag krypa ner under täcket och försöka att sova, men jag känner på mig att det kommer att ta lång tid för mig att soma inatt. Jobbigt. Jag hatar att inte kunna sova, då ligger jag bara vaken och tänker på obehagliga saker, som gör mig deppig. Dessutom har jag börjat prata i sömnen och sova oroligt igen, det var ett ta sedan jag gjorde det nu. Så det känns inte så bra.


Puss och kram.

Rosa

Skrivet: 2007-11-22, 23:52:58 / Bloggen

Min blogg har blivit rosa

Vad tycks?

Inte för att jag är en så rosa-person, men jag tycker att det bev fint.

Svartvitt

Skrivet: 2007-11-22, 23:47:34 / Fotodagboken

image503

Bild, kollage: jag själv


Har pysslat med lite bilder nu på kvällskvisten. Här är ett av resultaten.


Ska nog gå och lägga mig snart, börjar faktiskt bli trött. Förhoppningsvis ska vi komma upp någolunda tidigt imorgon bitti också.

Godnatt på er.

Imorgon är det fredag igen...

Skrivet: 2007-11-22, 22:58:46 / Dagboken

Imorgon är det fredag igen. Jag längtar. Det känns som att fredagen och helgen såklart, fortfarande är speciell även fast jag bara går hemma. Det känndes såklart extra speciellt när Jonathan jobbade och så, för att jag visste att han var hemma i två dagar och var bara min. Men helgerna är fortfarande speciella för oss. Det är då allting roligt händer, det är då jag får dricka vn, äta chips och godmat med tända ljus. För sånt gör vi inte i veckorna, för det är förknippat med helgen. Helgen är förknippad med mys. Visst kan jag ta ett glas vin mitt i veckan, men det är inte alls samma stämning.


Jag pratade med Hanna MSN idag och antagligen ska vi hitta på någonting imorgon, det var så länge sen sist, så det skulle vara roligt. Det blir nog restaurangbesök och bowling. Jonathan pratade även med Häger och Sara idag och de lät positiva till att gå ut. Mette kanske också skulle haka på efter jobbet, men vi får se. Det skulle vara roligt eftersom att det var längesedan vi träffade henne också. Det är lite synd att man inte träffas så ofta längre. Men då blir det extra roligt när man väl träffas.


Jonathan håller på att koppla in tvättmaskinen nu, det ska bli så skönt att kunna tvätta här inne hos oss istället för att gå ut till hans föräldrar och tvätta jämt. Då kan vi tvätta när vi vill och hur sent vi vill. Då kan även jag hjälpa till att tvätta, jag brukar inte vilja gå in till Jonathans föräldrar själv. Så det har varit han som tagit hand om tvätten sedan vi flyttade hit. Visserligen har jag sorterat och hängt upp tvätten många gånger, men det har varit han som stoppat in i tvättmaskinen och fått gå ut. Jag tycker att det ska bli skönt att få större kontroll över tvättandet.


Det var väl allt för tillfället.

KramKram.

Choklad NON STOP till slut

Skrivet: 2007-11-22, 21:57:50 / Fotodagboken

Ikväll har jag tittat på Lyxfällan och tre avsnitt av Andra Avenyn och till det har jag ätit Marabous nya chokladkaka med Non Stop i. Den var god tycker jag, har varit så trött på deras smaker så det var på tiden att det kom en ny.

image502
Bild: jag själv

Så bra gick det för mig att vara nyttig. Men jag är ju så sugen på gottis hela tiden. Vad ska man göra åt godissuget egentligen? Äta frukt fungerar inte så bra för mig, nötter ska man ju kunna äta också, men då ska de vara osaltade och hur gott är det? Så det fick bli choklad idag, men ärligt talat så brukar jag inte äta så mycket godis, det är mest fika som slinker ner lite här och var. Och på helgerna är det oftast chips och dipp som lockar. Men godis är jag faktiskt sällan sugen på. Måste nog dra ner lite på fikat... men det är ju så trevligt.

Trevlig kväll.

Tittar ni på såpor?

Skrivet: 2007-11-22, 18:54:40 / Dagboken

Nu har vi precis ärit, det var jättemumsigt. Jag älskar köttfärsgratäng, det är nog en av mina favoriträtter. Nu ska jag ta det lungt och titta på Andra Avenyn, jag vill veta vad som händer. Jag har alltid älskat svenskaserier, allt från Tre Kronor, Skildavärldar, Vänner och fiender, Vita lögner och Nyatider, har följt alla de där en gång i tiden. Så därför tycker jag att det är kul att de kommit en ny svensk såpa. Det är ju så hypat att titta på Amerikanskaserier, så de svanska såpoperorna har kommit i skymundan. Det är lite synd tycker jag, det borde gå fler svenskasåpor på teve, som det gjorde förut. Men det finns väl inte så stor efterfrågan på det längre.

En annan sak som jag tycker är synd är att de inte finns någon serie som The O.C längre, eller finns det? Jag vet att det har börjat en del, men de har slutat direkt, för att efterfrågan varit för liten. Jag tycker att det är synd, för The O.C är klart den bästa serien som någonsin gått på teve. Jag saknar O.C, och vill att det ska komma en ny serie som går i samma spår som den.


Brukar ni eller brukade ni titta på dessa såpor?


image501

Då väntar Avenyn då.


Hoppas ni har en bra dag.

Huvudvärk och ruggit väder

Skrivet: 2007-11-22, 15:58:34 / Dagboken

Idag har jag ont ihuvudet. Vaknade sent idag med, antagligen därför jag har så ont i huvudet. Fösrsökte gå upp tidigare men somnade om ofrivilligt. Fast igår kväll gick jag faktiskt och la mig innan ett. Jag sovar alltid 12 timmar eller mer, inte konstigt att jag är hängig och orklös hela dagarna. Det måste bli ändring på det nu, vi måste får ordning på våra liv. Så imorgon ska vi ställa klockan på nio och gå upp SENAST en timme senare. Imorgon är det ju fredag igen, veckorna går så snabbt, jag hinner knappt blinka, så är det helg igen. Och Jonathan får äntligen sin fösta och sista lön imorgon. Fast vi har mycket räkningar som ska betalas. Men någonting roligt ska vi väl kunna hitta på imorgon.


Vi ska börja med maten snart, köttfärsgratäng och en stor sallad, får det bli. Det är så himla gott. Vet inte om det är särsklit nyttigt, men det är nog inte så himla onyttigt heller. Sedan måste vi åka iväg till återbruket (om de har öppet vill säga) och slänga en massa soppor. Vi har kartonger från Ikea-möbler liggandes på golvet, de är visserligen ihopvikta men ändå. Det ser stökigt ut.

Vilket fruktansvärt väder det är ute föresten, grått och regnit. Jag vill ha snö igen, så att det blir lite ljusare. Jag hatar mörkret, blir hängig av det.

Nu måste jag springa på toa.


Ha en bra dag nu :)

Rutmönster

Skrivet: 2007-11-22, 00:53:04 / Fotodagboken

image499
image500
Bilder: jag själv

Vi ska nog gå och lägga oss snart, har precis ätit skorpor och yoghurt, jag älskar verkligen den nya jordgubbe och rabarber yoghurten som jag sa imorse. Den har verkligen blivit en ny favorit. Min rumpa har somnat så det är nog bäst att resa på sig. Börjar fakriskt bli trött.

Tack alla söta människor där ute som har kommenterat mina inlägg idag. Det värmer vekligen. Blir jätteglad. STORA KRAMAR TILL ER.


Godnatt, vi syns imorgon igen.

Graffiti

Skrivet: 2007-11-21, 21:21:31 / Fotodagboken

image497
image498
Bilder + redigering: jag själv


Graffitibilder
. Jonathan ser lite pundig ut, men det blev snyggt tycker jag. Och tunneln ser lite obehaglig ut, jag vågade inte gå igenom den när jag var ute och fotade själv faktiskt. Jag är faktiskt lite rädd av mig när jag går ut själv, jag tänker alltid att någon ska hoppa fram och sno min kära kamera, eller nåt. Jag har skräck för sånt.

Jonathan har tjatat om att få vara med mer i bloggen. Han tycker att det känns som att vara med i tidningen, när han är med i min blogg. Så därför ska jag försöka lägga in lite fler bilder på honom i fortsättningen. Jag och Jonathan ängnar nästan alla dygnets vakna timmar tillsammans, så det är klart att han ska vara med i min blogg.


Vilken bild tycker du är snyggast?

Letar efter nyttiga recept

Skrivet: 2007-11-21, 20:36:57 / Mat, recept & träning

image496
bild: jag själv

Så här ser det ut när jag letar recept. Visst är jag söt i mitt förkläde? Det fick jag av Jonathans mamma när jag fyllde år, det är från Åhlens. Jag älskar det och så är det i vatten frånstötligt material.

Kyckling (something) med fetaostsallad...

Skrivet: 2007-11-21, 20:01:32 / Mat, recept & träning

Har precis diskat och ätit mat, det blev en ny maträtt, kyckling med risröra någonting (se bilden) med tzatziki och fetaostsallad. Det var inte jättegott, men det var nog rätt nyttigt om man bortser från tzaztzikin. Vår biltur tog oss bara till Ica Maxi, vi försökte komma på nyttiga maträtter, men det gick inge vidare, så vi köpte det vi brukar, köttfärs. Det är typ det enda vi äter, köttfärsrätter och de är ju inte särskilt nyttiga.

Har setat och tittat i receptböcker och buffé tidningar, efter recept på nyttig eller i alla fall nya maträtter. Vi är så insnöade när det gäller mat, lagar samma maträtter hela tiden och dte börjar bli lite tajatigt nu. Ska fortsätta att titta i böckerna och på Internet efter Room Service.


image495
Det ser faktiskt rätt gott ut ändå.

Är det inte Top Model idag, jävla fotbollen förstör. Jag hatar sport...


See you.

Stickig polo och yr i bollen

Skrivet: 2007-11-21, 16:30:56 / Självpoträtt

image494
Vit polo, Second hand
Jenas, Lee
Halsband, Guldfynd

Nu har jag duschat och gjort mig ordning, även om jag fortfarande ser lite trött och hängig ut. Det fick bli jeans och min varma, fast stickiga tröja. Provade massa olika, men ingenting passade till jenasen. Konstigt. Fast det är nog bara jag som är kräsen.

Jag känner mig yr, redan nu och vi har inte ens kommit iväg till gymmet än. Börjar få huvudvärk också, måste dricka massa vatten. För idag har jag varit dålig på det.

Vi ska snart åka iväg en sväng, vet inte vart riktigt... får se var vi hamnar.


When you get what you want but not what you need...

Skrivet: 2007-11-21, 14:37:10 / Dagboken

Goddag!

Ligger i soffan med datorn och tittar på Oprah och Våra bästa år som vanligt. Men de visar ju bara samma avsnitt på Oprah hela tiden nu. För en stund sedan åt jag musli med jordgubbe- och rabarber yoghurt, mumsigt. Kan verkligen rekommendera den yoghurten. Jag tror att den är ny eller jag har i alla fall inte sett den förut och så är den ekologisk. Från Arla.

Jag har inga planer för denna dag. Ska nog försöka komma iväg till gymmet, men jag blir alltid så yr. Jag är alltid yr nu för tiden, även fast jag dricker vatten och äter vitaminer. Vet inte riktigt vad man ska göra åt saken. Men det känns inte så kul att gymma om man håller på att svimma när man springer på bandet. Men jag ska försöka igen och igen tills jag inte blir yr längre, om det kommer att hända, vet jag ju inte. Men jag och Jonathan ska försöka börja äta nyttigt och så igen. Vi får se ifall vi lyckas den här gången, jag tvivlar på det, pesemist som jag är. Förhoppningsvis så kanske yrseln försvinner om man äter nyttigare.

Vi funderar på en diet, men jag vet inte vilken vi ska välja. Har redan provat GI och Points... men det fungerar ju rätt så bra. Om man är motiverad, det vill säga och är villig att kämpa. Jag vill kämpa, men jag är lat och ganska bekväm av mig. Så vi får se hur det blir med detta.


Hoppas ni har en bra dag.

Vilken outfit är snyggast?

Skrivet: 2007-11-20, 22:18:06 / Självpoträtt

image492

Det skulle vara roligt att se vad ni tycker om min outfit, så kommentera gärna.


Det var trevligt att vara hemma hos mamma en stund, vi åt mat och fikade äppelpaj med vaniljsås och årets första pepparkakor. Gud vad gott det var. Snart ska vi väl ta och smaka på årets första lussekatter också, men de brukar inte vara lika goda som pepparkakorna. Men de hör ju julen till och jag älskar att julkänslorna börjar infinna sig. Jag har redan börjat titta på julgran och julgranskulor och såna saker. Vi ska köpa en plastgran, jag skulle vilja ha en vit gran, udda va? Det skulle vara ascoolt, med svarta och silvriga kulor och svarta glitterband. Men jag tror nog att det blir en gammal hederlig grön julgran, fast jag tänker stå fast vid svarta, vita och silvriga kulor, det tror jag blir snyggt.


Hur ska ni julpynta?


Men först och främst ska vi fundera ut hur vi ska göra med adventstjärnor och stakar och såna saker. Och julgardiner... Det är mycket som ska fixas, men jag längtar efter julstämmningen. Julmusik och tomtar... åhh, kan det inte vara jul nu? Måste börja planera vad jag ska köpa till mina nära och kära i julklapp, måste även skriva en önskelista till mina nära och kära så att de vet vad jag önskar mig. Men jag har faktiskt ingen aning om det än.


Va med och tävla om skönhetsprodukter på Olgas blogg.

Puss och kram.

Glöm inte att kommentera.

Fika hos mamma i min Kent t-shirt

Skrivet: 2007-11-20, 16:28:28 / Självpoträtt

Nu ska vi åka hem till mamma och fika. Skönt att komma här ifrån en stund, det är så kvavt här inne. Får ont ihuvudet. Ska bli skönt med lite frisk luft.

image490
image491


Jag ser för övrigt förjävlig ut idag. Har fett hår och slappa kläder på mig. Min snygga Kent tischa, från Kent-konserten. I love it, hur mysig och skön som helst.


Hoppas ni har en bra dag!

Breakfast time

Skrivet: 2007-11-20, 14:36:33 / Fotodagboken

image489

Visst ser det gott ut?


Tack för alla kommentarer på föregående inlägg om sminkskåpet. Det verkar som de flesta av er har bra sminkförvaring, medan en del av er har de lite huller om buller. Innan jag köpte det där skåpet hade jag en vägghylla och ett litet avlstningsbord som sminkförvaring, det fungerade inte så jättebra, det var alltid stökigt och grejerna hamnade överallt.


Idag är det tisdag, dagarna går så snabbt när man bara går hemma. Det blir långa sovmornar och sena nätter. Men jag gillar att vara uppe på nätterna, men det blir desto kortare dagar nu eftersom att solen går ner så pass tidigt. Förhoppningsvis ska jag börja plugga igen i mitten av december, annars blir det inte förrän i mitten av januari, då jag antagligen ska läsa spanska. Vi får se hur det blir med den saken. Det är ju så tråkigt att gå hemma, det känns ju som hela livet bara glider iväg. Men på ett sätt är det ändå skönt, man har ju inga krav på sig. Men det skulle vara bra att ha lite rutin i tillvaron. Synd bara att jag är så trött på pluggandet, men jag vill verkligen ha en utbildning, så då är det väl bara att bita i det sura äpplet och kämpa på. Så det är nog bäst att jag börjar styra upp det här nu, innan det går för långt.


Goddag!

Makeup förvaring

Skrivet: 2007-11-20, 00:52:18 / Nya ting

image488

Här är mitt nya praktiska sminkskåp som jag har hängt upp precis bredvid min stora spegel inne på vårat sovrum. Visst blev det bra? Jag trodde aldrig att jag skulle få plats med så där mycket grejer när jag tittade på det på Ikea, men det var störra än vad jag trodde. Väldigt smidigt och bra. Det är bara 30 cm brett och 60 cm högt. Kostar 299 kronor på Ikea, dock finns det inte i Västerås, så vi köpte det i Barkarby. Jag är väldigt nöjd, äntligen har jag fått lite ordning på mina sminkgrejer, de är ju helt otroliga. De hamnar alltid överallt hur man än bär sig åt, förhoppningsvis ska jag försöka hålla dem i skåpet i fortsättningen, men det kan nog bli svårt.

Hur förvarar ni erat smink?

LOVE

Skrivet: 2007-11-20, 00:26:50 / Fotodagboken

image474
image475
image476image477image478image483image484image485image480image481image482
bilder: jag själv

Underbar upplevelse.

Globen var fin.
image487



Godnatt på er.




Ensammast i Sverige

Skrivet: 2007-11-19, 23:54:06 / Självpoträtt

Igår var vi i Stockholm, på KENT som spelade i Annexet i Globen. Det var asgrymt. Vi stod en trappa upp och hade utsikt över hela scenen, så ballt. Det var blinkande ljus, bra musik och underbar stämmning. Vi klappade och hoppade, det var så kul. Synd bara att de pumpade ut rök precis framför oss, det blev lite immigt imellanåt och bilderna vi tog fick inte toppenkvalite. Men det var bra ändå.

image473
Så här såg jag ut i Kent-vimlet igår.

Svart silkesklänning, H&M
Strumpbyxor, H&M
Halsband, Guldfynd


Vi åkte hemifrån redan klockan tolv på förmiddagen (konserten började halv åtta), för att hinna med så mycket som möjligt i Stockholm. Först stannade vi till på IKEA i Barkarby för att spana in ett sminkskåp som jag kollat på på internet, som de inte hade här i Västerås. Det var snyggt så det fick följa med hem. Litet men det fanns gott om utrymme i det. Efter det åt vi på Max-hamburgare.

Nu var klockan ungefär tre och vi åkte vidare mot Globen, det tog ungefär en timme och hitta dit. Vi parkerade och gick sedan en sväng i köpcentert, Globenshopping. Klockan fem stängde det och då kollade vi efter Annexet, som vi hittade på en gång, utanför stod en ganska liten kö och väntade på insläppet. Vi tog det lungt och satte oss inne på Mc`donalds och fikade.

Tjugo i sex började vi köa och kön hade inte hunnit bli särskilt lång så vi kom in i första insläppet när det började halv sju. Det gick förvånandsvärt lätt och smidigt att ta sig in. Väl där inne hängde vi av oss jackorna i lugn och ro och tog en plats. Fösrt visste vi inte att man fick stå på övervåningen, men Jonathan frågade en av vakterna och de hade tjugo årsgräns där uppe. Så det var ju lugt. Synd bara att Kajsa och Foppa inte kunde komma upp. Efter konserten köpte jag en Kent-tröja och efter det så åkte vi hem, vi var hemma ungefär halv ett och jag somnade som en stock med sprängande huvudvärk.


Kvällen var i alla fall underbar och det var underbara låter som spelades. Vi sjöng så att vi blev hesa och klappade så att det sticktes i händerna, men det var det värt. För vi älskar Kent.

Nya naglar

Skrivet: 2007-11-17, 21:12:28 / Fotodagboken

Nu ska jag måla naglarna med mitt nya nagelack som jag köpte igår, det är lilaglittrigt åt det vinröda hållet, men deffenitivt lila. Jag ska först fila till och klippa naglarna så att de blir fina.

Idag åkte vi ner på stan för att hämta bilen och köpa någonting till mig tills imorgon. Jag hittade en skitsnygg, svart klänning i silkesmaterial från H&M och till det en silverkedja med ett svart äpple på från Guldfynd. Jag köpte även en lilaaktig ögonskugga, för att matcha nagelacket. Visar bilder på det imorgon då jag kommer att var uppklädd och fin. Det ska bli så rolgt och jag längtar.

image472
bild: jag själv

Hoppas ni har en trevlig kväll. Själv är jag rätt trött efter gårdagen, vi kom nog inte i sängs förrän klockan halv fem. Men vi hade kul i alla fall.

Puss och kram.

Deal or no deal

Skrivet: 2007-11-17, 20:42:36 / Dagboken

Sitter och tittar på Deal or no deal, så spännande, men gud vilken ångest de tävlande måste ha. Nu kommer älsklingen hem från affären, han har handlat matsäck tills imorgon och blåbärspaj tills ikväll, gottgott. För imorgon åker vi på en tripp till huvudstaden, för att gå på Kent-konsert i Globen, gud så kul. Det är våran dag morgon också, två år och tre månader, firar vi då tillsammans med Kent.


Det ser ut att gå bra för han som tävlar, han har bara en väska kvar i vänsterspalten, den med de lägre priserna. Förhoppningsvis så kommer han vinna en del pengar, men det brukar ju alltid dala neråt för de som är med i det här programmet. Det verkar ju vara frutbestämt att de ska gå hem med så lite pengar som möjligt.


Vad ska ni göra ikväll?

Innan detta tittade jag på Highschool musical 2, har inte sett ettan, men den här var ju rätt rolig. Rätt bra och roande.


Jag längtar tills imorgon...


Efterfest eller vad?

Skrivet: 2007-11-17, 03:32:49 / Dagboken

Just nu har vi besök. Träffade två grabbar påvägen hem, Stefan och Danne och de ville komma hem till oss på efterfest. Och här sitter vi nu, de dricker, jag bloggar.


Våran kväll började hemma hos mamma. Vi åkte hem dit vid sjutiden, käkade pizza och korkade upp en vinflaska. Trevligttrevligt. Sara, Häger och en kille som heter Johan var också med. Sedan fortsatte våran kväll på Strike där vi bowlade och drack några goda drinkar. Aslutningsvis gick vi till Tip Top och åt kebab. Precis som vi brukar göra. På bussen hem träffade vi då Stefan och Danne och nu sitter de här helt fulla och galna och ska titta på porrfilm.


Jag vill helst av allt gå och lägga mig. Men det får väl vänta en stund, tills ljudnivån har dragits ner en aning. De ska käka nu så efter det blir det förhoppningsvs lite lugnare.


Jag har haft kul ikväll och det är ju det väsentliga. Trevligt att gå ut och så.


Godnatt och sov så gott.

Bilder från sovrummet

Skrivet: 2007-11-16, 00:14:51 / Stugan, Västerås

Här kommer en del fina bilder från vårat nya sovrum, för det blev sågott som nytt. Och jättefint.


image470
image462
image471
Bilder: jag själv

Sådär ja, visst ser det fint ut?


Nu längtar jag till sängen, jag vill bara krypa ner bland mina nya lakan och sova, bättre än aldrig förr.


Ha det bra och sov så gott.



Operation sovrum

Skrivet: 2007-11-15, 23:49:10 / Dagboken

Pust och stön. Skönt att sätta sig och koppla av en stund. Vi har hållit på med storstädning, ommublering och möbelbygge, sedan igår och nu är vi nästan färdiga. Det är bara köket kvar, det behövs diskas och torkas av bänkar och bord. Men det stora projektet var att göra om inne i sovrummet och det har vi gjort. Vi har köpt en ny byrå (vit Malm, dubbelbyrå) och en korgstol med en fårullsmatta i från Ikea. Så vi har mublerat om och gjort jättefint, flyttat på hyllor och köpt nya blommor och grejer. Målat klart väggar, målat i garderoben, bytt stång i garderoben med mera. Jag blev jättenöjd med resultatet. Sovrummet blev verkligen som nytt . Mycket finare än vad jag hade tänkt mig. Det var ju positivt.

En hel del jobb var det i alla fall. Men så skönt att ha det klart.

Ska lägga in bilder snart i ett annat inlägg. Håller nämligen på att ladda in bilderna på datorn nu.


På återseende.

Halsduken

Skrivet: 2007-11-14, 02:31:25 / Poesi


Jag virrar min nya
gigantiska
halsduk runt min hals.
Röd, brun, orange och några stänk av lila
Stickat garn.

Skinnjacka och stövlar
höstensmåste
sedan är jag redo
för en promenad bland löven.

Bland höstens skönheter
trampar jag
på asfalten.



Nattgrubbel

Skrivet: 2007-11-14, 02:13:58 / Dagboken

Klockan är typ 02.05 på natten. Vi har vänt på dygnet igen, jag vaknade klockan två idag och var på skitdåligt humör. Så jag var arg på Jonathan och låg kvar i sängen tills han kom hem klockan tjugo över tre.


Nu på natten/kvällen har vi städat lite och just nu står älsklingen och diskar. Han är så snäll, men så dum ibland. Men jag äslkar honom ändå. Vi ska fortsätta att städa imorgon och förhoppningsvis ska vi måla klart ena väggen inne i sovrummet och fixa lite smågrejer som inte har blivit gjort. För att såsmoningom kunna köpa den där nya byrån som jag så innerligt vill ha. Måla fönsterkarmen i vardagsrummet står också på listan och sätta upp de resterande listerna. Skulle behöva köpa lister och sätta upp i köket också, men det har vi inte råd med, eller det är inte prioriterat.


Jag ska försöka att ta mig upp tidigare imorgon, men det blir nog svårt. Det beror på ifall Jonathan ska jobba eller inte. Han kanske skulle åka iväg till klckan ett, för att sedan fixa en massa saker här hemma. Tvättmaskinen som vi fick av Tomas ska också kopplas in och tvättas ur. Så vi har en del grejer att göra, som antagligen aldrig kommer att bli av. Men jag hoppas verkligen att Jonathan inser att det är viktigt och tar tag i dem.


Jag vill ha fint här. Ordning och reda hela tiden. Inget stök nångång, men då gäller det att hålla efter sig hela tiden också. Inte slänga kläder överallt och diska så fort man har ätit något och torka av bänkarna, med mera. Det är mycket att hålla ordning på. Sminkgrejerna är nog värst, jag har alltid oordning bland sminkgrejerna. Det går inte att ha ordning, det blir stökigt hur jag än gör.


Jaja, hoppas ni kan sova därute. Ska snart hoppa i säng.

Tisdagsångest och Ikeabesök

Skrivet: 2007-11-13, 21:44:15 / Dagboken

Tråkig dag avslutas med en lika tråkig kväll.


Jag har varit arg, sur och haft ångest hela dagen lång och jag antar att det inte riktigt har gått över än.


Vi åkte i alla fall iväg en sväng till Ikea efter en massa tjafs när Jonathan kom hem från jobbet. Vi funderar på att köpa en ny byrå till sovrummet, en Hemmnäs, vit dubbelbyrå och en korgfotölj med en fårullsmatta i. Det skulle bli så fint. Men jag får väl drömma om det ett tag till....


Jag vill ha jul nu, ta in en gran och klä den i massa fina, glittrande kulor och ljus. Sätta upp adventsstjänor och förvandla våran lilla lya till julmys. Måste börja tänka ut vad jag ska köpa för julklappar till mina nära och kära. Har inte några ideer ännu. Jag tycker att det är svårt att köpa julklappar. Själv har jag inte skrivit någon önskelista ännu, det känns lite tidigt, men det är nog dags att börja klura på det. Jul, jul, kära jul. Kom till mitt lilla hus och gör oss lyckliga.


Ha det bra.

Kramar på er.


Omväxling förnöjer

Skrivet: 2007-11-13, 01:30:50 / Dagboken

Nu är designen på bloggen ändrad... igen. Men omväxling förnöjer, eller hur? Jag tycker i alla fall om att förnya mig, så ofta som möjligt, annars tröttnar jag. Förnyelse är bra för mig. Jag mår bra av att förnya saker, både i hemmet och med mitt utseende och kläder. Kläder förnyar jag mig med hela tiden, kanske lite för ofta ibland.

Jag borde förnya inredningen här hemma hos mig och Jonathan, jag är rätt så less på sovrummet, ja, framförallt sovrummet. Det behöver verkligen en förändring, lite tavlor skulle pigga upp det hela och kanske nya sängkläder eller nåt. Jag vet inte riktigt hur jag ska ta mig an sovrummet, det ser inte bra ut nu, men jag vet inte heller hur jag ska lösa det dilemmat. Bokhyllan i vardagsrummet ser inte heller så kul ut och fönstret bakom soffan, gardiner kanske skulle vara lösningen på vardagsrummsproblemet? Jag hittade ett par jättefina julgardiner på Ellos förut, men när jag skulle beställa dem fanns de inte bland de andra varorna. Borta, jag letade överallt. Men jag kunde inte hitta dem igen. Konstigt eftersom att det var julgardiner. Inte allt för juliga, helt lagom. Men nu såg jag ett par fina på Hemtex, kanske borde åka dit och kika på dem igen.

En lösning på problemet skulle nog vara en enorm storstädning, men lite nya grejer skulle behövas ändå.


Idag ringde mamma och berättade att jag och Jonathan har blivit bjudna på kryssning av min systers pojkvänns föräldrar. Så den 15:e december befinner vi oss på Östersjön påväg mot Åland. Det ska bli riktigt roligt och avkopplande, är så himmla trött på vardagen. Men innan dess har jag en till sak att se framemot så snart som på söndag, så är det Kentkonsert i Annexet i Globen. Så ballt. Min första riktiga Kentkonsert. Jag är så glad och förväntansfull. Jonathan har varit på flera av Kents tidigare konserter och han är helt förälskad i dem live. Eller han är helt förälskad i Kent överhuvudtaget. Tråkigt bara att jag inte gillar deras nya skiva så himla mycket. Det finns några låtar som jag gillar men.. den är lite annorlunda. Lite tråkig, tror jag. Annars är jag också ett Kent fan.


Nu börjar klockan bli mycket ser jag. Halv två. Då är det nog bäst att avsluta.


Vi hörs. Ha det bra.

image448
bild: jag själv


Ska nog ta och lyssna på Kent nu och lära mig att tycka om flera låtar på deras nya album. Jag måste öppna mitt sinne...

Vintern är tillbaka...

Skrivet: 2007-11-12, 20:25:16 / Fotodagboken

image445



glittrande snö

allting har frusit

sommaren är nu ett minne blott

virvlande snöflingor

uppifrån

kommer ner

till oss


kylan är nu ett faktum


vintern är tillbaka


Text och bild:
jag själv

Hälsokost och schampoo

Skrivet: 2007-11-12, 19:45:38 / Mat, recept & träning

image444
Bilder: jag själv


Idag har jag varit iväg och köpt schampoo, balsam och hårinpackningRusta. Upptäckte att de sålde Wellas finare serie för endast 29 kronor per flaska. Såg förut att de kostade 89 kronor på Maxi. Men de säljs inte på Maxi längre, så jag passade på att köpa en av varje. Hoppas verkligen att det fungerar bra på mitt hår. Det tovar sig alltid när jag duschar. Har även börjat äta Hårkontroll för att håret och naglarna ska växa fortare. Jag vill ha långt hår, så att jag slipper hålla på med löshåret varje morgon. Men mitt hår växer så fruktansvärt sakta och slits på en gång, så när jag väl börjar få långt hår, måste jag klippa mig igen. Och frisören tycker alltid att mitt hår är så slitet och klipper av alltihoppa, även fast jag säger att jag bara vill klippa topparna. Jag blir alltid missnöjd när jag går till frisören. De förstår ju alldrig hur man vill ha det. Funderar även på att duscha håret med öl någon dag, det sägs ju vara bra för håret, ger både glans och växer snabbare.


Någon som har provat öl inpackning?


Jag ska nog ta och göra det. Kan berätta hur resultatet blev här sen.

Tacos och vinterbilder

Skrivet: 2007-11-10, 19:00:19 / Fotodagboken

Nu är jag hur mätt som helst efter tacosmåltiden. Tacos är så gott, jag kan äta hur mycket som helst, jag kan inte sluta. Om inte allting tar slut det vill säga. Idag åt Sara och Häger här så det gick åt. Nu sitter vi i soffan och tittar på teve, eller jag sitter vid datorn. Har redigerat och tittat på alla bilder som jag och Jonathan tog på våran långpromenad idag. Vi gick ända hem till mamma i det fina snövädret, skinande sol var det. En riktigt mysig vinterpromenad. 7 kilometer, det är inte dåligt det.


Igår hamnade vi hemma hos mamma, det blev en hel del vindrickande. Kul var det. Lite kaos, men kul. Mammas kompis Jonna var där och mammas granne, som är så himla jobbig när hon dricker. Hon somnade tidigt så då blev vi av med henne. Egentligen skulle vi gå ut, men så blev det inte, klockan blev alldeles för mycket. Jag och Jonathan åkte hem vid ett tiden, men mamma och Jonna hade tydligen setat uppe ända tills klockan sex på morgonen.


Annars så har vi haft en väldigt trevlig lördag, det var väldigt längesedan vi var ute på promenad och nu i snön var det så himla mysigt. Blev dock lite blöt om fötterna. Sara och Häger kommer nog att stanna här ett tag, vi kanske ska se någon film eller nåt, vi får se. Annars är det trevligt att bara prata.

image435
image436image437
image438
image439
image440image441image442image443
(Bilder: jag själv och Jonathan)

Idag har jag på mig:
Jacka (Petroff) från Tati, vit, stickad polotröja, secondhand, svarta jeans från Marseille.

Hoppas ni har en trevlig kväll.


Hemmaspa och festsugen

Skrivet: 2007-11-09, 17:08:11 / Dagboken

Sitter här vid datorn, med en ansiktsmask i ansiktet. Har lite hemmaspa. Idag har jag varit på gymmet och solat och kört ett riktigt långt gympass. Det var jobbigt det, men kul. Solade också i nio minuter, mer än så är skadligt för min hud. De har så effektiva solarium på Enjoy. Behöver lite färg i huden, jag är så himla blek och mina röda prickar och sånt på armarna, syns så himla bra. Och så blir jag så torr, usch, huden blir så ful på vintern, men vi får se om det hjälper att sola solarie ibland.


Igår sydde min underbara älskling upp ett par jeans som jag köpte i Marseillle. Har aldrig använd dem, helvarta jeans för bara två hundra spänn. Billigt tänkte jag och köpte dem, sen när jag kom hem gillade jag dem inte alls. Men nu har Jonathan sytt upp dem och in dem i benen så nu ser de ut som ett par helt andra jeans. Mycket bra. Synd bara att de blir helt dammiga på engång. Passar perfekt till den vita polon som jag köpte igår. Har faktiskt saknat att ha ett par helt svarta jeans, de passar ju till nästan allt.


Det är fredag idag och jag är festsugen. Men jag har ingen fest att gå till. Inte för att jag har försökt ringa runt till folk och fråga ifall det är någon som är intresserad av att hitta på någonting, jag är lat. Vi drar nog hem till mamma och dricker vin med henne och Tomas, det är alltid trevligt. Och jag är väldigt sugen på vin, Asti Araldica, ett lågprocentigt, sött, mousserande vin, hur gott som helst. Det enda jag gillar i vinväg, eller alkoholväg överhuvudtaget. Billigt och bra också.


Nu måste jag nog gå och ta bort ansiktsmasken och duscha. Sen ska jag göra i ordning mig, festfin ska jag bli. Även fast vi inte ska på någon riktig fest, eller man vet ju aldrig vad man hamnar en fredagskväll.


Ha det bra.

Kusligt

Skrivet: 2007-11-08, 19:42:23 / Fotodagboken

image432
image433
image434

Lite kusliga bilder. Snyggt med fåglarna, och himmlen i bakgrunden, med den blåa färgen.

Mörk höstdag

Skrivet: 2007-11-08, 19:26:18 / Självpoträtt

Dagen har spenderats nere på stan. Eller vi kom inte iväg förrän klockan halv tre. Jag skulle köpa ett svart, helt vanligt skärp på Lindex, men de var slut och på Hälla hade de alla förutom i min storlek. Så irriterande. Har även kollat i andra affärer men de verkar inte sälja helt vanliga svarta, läder skärp med silver spänne. Allting ska vara så krusidulligt nuförtiden.

Istället handlade jag ett par vita pärlörhängen, ett par vita stickade vantar och en skjorta. Innan vi åkte hem gick vi in en sväng på Myrorna där jag köpte en vit, stickad, stor polotröja, i oversize stuk.


Idag har jag strosat runt i detta:


image429

Basker, STOCKH LM, MQ
Duffel, Petroff, från Tati Västerås
Väska, NUKNUK
Stövlar, Nilson
Ribbade tights, H&M
Rbbade oerknee, Lindex barnavdelning
Linne, långt grått med ansiktsmönster, Gina Tricot
Svart, långärmad farfarströja, Gina Tricot

image430

image431
(bilderna är tagna av Jonathan)

Ja, idag har det verkligen varit en ruggig, mörk höstdag. Men regn. Inget snöblandat som det var igår. Men kallt var det minnsan.

Ikväll ska jag titta på Lyxfällan och slappa framför datorn.


Puss och Kram.

Flyg, flyg, fina nyckelpiga, flyg...

Skrivet: 2007-11-06, 21:45:42 / Fotodagboken

image428

Den här lilla nyckelpigan vandrade omkring på min gummistövel
, när vi var ute i skogen i lördags. Efter en stund var de fyra stycken som vandrade omkring lite här och var. Jag tycker om nyckelpigor, det har jag nog alltid gjort, de är ju så små och söta.

Uglyday with traning

Skrivet: 2007-11-06, 20:20:18 / Dagboken

Har precis stoppat i mig en portion pyttipanna med en massa grönsaker och rödbetor. Det var gott efter ett effektivt gympass. Äntligen kom vi iväg till gymmet igen, ett uppehåll på två veckor har gjort oss lite försoffade. Men det var skönt att komma igång igen och förhoppningsvis så ska vi komma iväg tre gånger i veckan i alla fall. Det ska väl inte vara så mycket begärt. Gick/joggade 30 minuter på rullbandet och styrketränade i 45 minuter. Det räcker gått och väl tycker jag. Mitt mål är att gå ner lite i vikt tills nyårsafton, så då är det bara att ligga i och kämpa hårt.


Nu är det The Simpsons på teve igen, det går ju för tusan hela tiden. Och Jonathan är överlycklig över att han skan se det smatidigt som han diskar tackvare våran nya vridbara LCD teve. Tragiskt. Jag måste erkänna att jag hatar Simpsons och har nog alltid gjort det. Och jag vet att jag nästan är den enda på denna jord som gör det. Eller är det någon annan som gör det så kan vi väl bilda klubb? Snälla!

Jag tycker att det är så dumt så att jag mår illa. Varför sänds det så himmla ofta mot andra program? Det borde förbjudas. Haha. Jag förstår inte vad som är så roligt eller attraktivt med den serien och kommer nog heller aldrig att fatta varför så många människor fascineras av det. Men sån är jag.


Annars har vi inte hunnit gjort så mycket idag. Jag har haft en riktigt fuldag, så jag har inte velat gå ut. Men jag hade fått en avi så vi åkte till affären för att hämta ut mitt paket från Nuknuk, en svart skinnväska. Jättefin faktiskt. Jag älskar att man kan välja ifall man vill ha ett långt band eller inte. Det är bra tycker jag, eftersom att jag har letat efter en väska med långt axelband.

Ikväll... jag tänker... är det väl ingenting speciellt på teve. Ingenting som jag gillar i alla fall. Kanske Ugly Betty, men det har ju redan börjat och här står The simpsons på. What? Despetata hemmafruarna tittar jag inte på, lite synd tycker jag, för det verkar ju rätt bra. Men det känns lite konstigt att börja titta på en serie efter så lång tid. Så jag låter bli. Min syrra har boxarna så om jag någongång skulle vilja börja titta på det kan jag låna dem av henne. Men det kommer nog aldrig bli av.


Jaja, hoppas att ni har en trevlig kväll i alla fall.

Prison Break och skor

Skrivet: 2007-11-05, 22:12:34 / Fotodagboken

image426

image427

(bilder: jag själv)

Tittar just nu på Prison Break så jag får fatta mig kort, annars hänger jag inte med i serien. Idag har jag och Jonathan varit på en del affärer, man jag har inte köpt någonting, jag känner mig stolt. Har gjort av med alldeles för mycket pengar redan. Så idag var det Jonathans tur att shoppa lite. Han hittade ett par byxor och en luvtröja på rean, ett fyndpris på två hundra för båda två.

Måste köpa nya gummistövlar eftersom att mina läcker in en massa vatten. Vill ha ett par Viking, svarta med snörning och vita blommor. De finns i min storlek också men de är ju så dyra. Har ingen lust att lägga ner en femhundring på ett par gummistövlar, hur ofta använder man dem per år egentligen? Alldeles för lite. Det får bli en annan månad. Men såsmoning om så kommer jag att bli tvungen att köpa ett par nya, kanske tills i vår?

Jaja, hoppas ni har en trevlig kväll mina vänner.

Bloggsnack

Skrivet: 2007-11-05, 21:34:38 / Bloggen

Jag vet inte vad jag ska skriva om idag. Det känns som att jag inte har något intressant att komma med, man vill ju skriva om nåonting som ingen annan redan har skrivit om och visa bilder som ingen annan har visat. Ni förstår vad jag menar. Det är svårt att göra sin egen grej. Jag vill att min blogg ska vara speciell, inte som alla andras. Men det är svårt. Vad är det som tilltalar en läsare? Hur ska man göra för att nå ut till en publik?

En blogg måste ju vara tilltalande. Ha en fin design och självklart ett intressant och unikt innehåll. En härlig blandning mellan bilder och text. Helst inte bara inom en genre, jag tycker inte att bloggen enbart ska handla om mode, mat, bilar eller djur. Helst ska det vara en salig blandning mellan flera ämnen. För annars blir det lätt enformigt och då tröttnar i alla fall jag på att läsa den efter ett tag. En härlig personlighet, en person som vågar bjuda på sig själv, är ju också ett plus i kanten.

Nu har jag berättat lite om vad som tilltalar mig. Men jag har dock ingen aning om hur ni vill att den ultimata bloggen ska se ut. Jag antar att alla inte har samma smak som mig. Och eftersom att det inte är så många som läser detta så tänker jag inte fråga er hur ni vill att min blogg ska se ut för att den ska tilltala just dig. Men om du nu skulle råka läsa detta, får du/ni jättegärna svara. Så att jag vet vad jag kan göra bättre.


Jag älskar att blogga och kommer att fortsätta med det. Oavsätt om mina läsarsiffror inte stiger, men det är klart att det är speciellt att få en massa kommentarer, så jag kommer att kämpa på. Men kommentarer kräver kommenterer och om man inte kommenterar får man heller inga. Så det är ett jäkla jobb det där, för att behålla besökarna. Jag avundas verkligen dem som orkat ta sig upp på bloggtoppen. Det är starkt. Ett väldigt krävande arbete.


Jag skrev i början av inlägget att jag inte hade någonting att skriva om. Men nu blev det ju ett väldigt långt inlägg istället. Ett bevis på hur mycket tankar som kan komma bara man sätter sig ner och börjar knattra på tengenterna. Så jag kanske borde spontanblogga oftare, när man har som minst att skriva om, kanske vore nåt. Då vet man ju aldrig vad som kommer att skrivas, det kanske är intressant? Ingen vet någonsin vad som komma skall. Värst vad jag snackar skit.


Ha en trevlig kväll nu.

Antagligen kommer ingen ens orka läsa.

Väntan

Skrivet: 2007-11-04, 23:44:53 / Självpoträtt

Vi sitter och väntar på Jonathans föräldrar utanför filstaden. För att senare gå vidare till den Grekiska kolgrillsbaren.

(som ni märker så är det något skumt med det här inlägget, vet inte hur man åtgärdar det.)
image422

image425

LOVE IS ALL YOU NEED - GRATTIS ÄLSKLING

Skrivet: 2007-11-04, 23:36:06 / Fotodagboken

"ja må du leva, ja må du leva,
ja må du leva, ut i hundrade år,
ja visst ska du leva, jag visst ska du leva,
ja visst ska du leva ut i hundrade år.
"

Grattis älsklingen min på 21 års dagen.

Ja, idag är det alltså Jonathans födelsedag och den har vi firat genom att äta en god middag på Grekiska kolgrillsbaren och varit på konsert med hans föräldrar. Väldigt trevlig.

Konserten hette Love is all you need och var en hyllning till sextiotalet. Det var roligt.


image417
image418
image419image420image421

Grattis ännu en gång min lilla prins, eller stora prins, du är ändå ett år närmare trettio. Love you darling.

Första snön och sista svamparna

Skrivet: 2007-11-03, 19:23:33 / Fotodagboken

image412
image413
image414
image415
image416
(Foto: jag)

Första snön och sista svamparna.

Svampplockning i snön

Skrivet: 2007-11-03, 18:34:51 / Dagboken

Inatt föll första snön över Västerås. Fast det är bara en del av den som fortfarande ligger kvar på marken. Men man får väl räkna med att vintern är påväg nu och julen känns redan väldigt påtaglig, på ett bra sätt tycker jag. Då har jag någonting att se framemot i alla fall och jag längtar tills jag får sätta upp adventsstjärnan, men det är ju en månad kvar tills dess. Är det någon som vet vad det kommer att vara för julkalender i år? Jag har inte hört någonting alla om det.

Idag hade vi planerat att gå ut i skogen och plocka svamp och det gjorde vi trots snön. Inte för att vi hittade så mycket svamp, men vi hade ändå trevligt. Mamma, Tomas, jag och Jonathan gick runt där och letade. Sedan fikade på en kulle i solskenet. Precis som när jag var liten, mysigt var det. Svampen som vi hittade gjorde vi sås på till fläskifilén som vi åt alldeles nyss.

Ikväll kommer Sara och Häger hit och gör oss sällskap. Vi ska väl titta på film, vi hade tänkt dricka vin också men bolaget hade inte ens öppet idag. Så det var ju synd. Men det får gå ändå. Chips med dipp och Coca Cola får ersätta vinsuget.

Sammanfattningsvis så har vi hittills haft en väldigt trevlig lördag. I både höstens och vinterns tecken.

Hoppas allt är bra med er därute.

Bakisdag

Skrivet: 2007-11-01, 21:38:55 / Dagboken

Idag har det varit en riktig bakisdag. Vaknade klockan tre hemma hos mamma. Vi gick hem dit efter krogen eftersom att det är närmast. Men det var en lyckad kväll igår i alla fall. Annars har vi bara tagit det lungt och ätit mat hemma hos mamma och nu på kvällen har vi varit och handlat mat.

Nu ska jag ta en kvällsmacka och kopp te. Sen ska vi titta på Insider.

bloglovin




RSS 2.0