Egofoton och fest

Skrivet: 2007-10-31, 18:28:29 / Självpoträtt

Jag är så himla dålig på att uppdatera bloggen på dagtid, visst är jag tråkig? Men ni får stå ut med kvällsuppdateringar istället, efterom att det är det jag är bäst på. Men ikväll blir det nog bara ett inlägg. Ska nämligen ut på krogen med Amanda, Lisa och några till. Det ska bli roligt. Ska snart ta bussen till förfesten.

Idag har jag klippt mitt hår alldeles själv, Jonathan toppade det och jag tog urklippningssaxen och bara klippte på måfå. Blev orolig att det skulle se hackigt ut, men det gick bra. Efter det sminkade jag mig och fixade håret, för att åka iväg till Hökåsengropen och fota. Det blev en hel del fina bilder kan jag tala om. Men nu måste jag verkligen köpa nya gummistövlar, för de läckte in en massa vatten. Ingen bra kavalitet på Din skos barngummistövlar.

Jonathan har redan fått en ny arbetsintervju, så han ska iväg vid nio imorgon. Hoppas att det går bra och att det är bra betalt och så. Idag har allting kännts lite lättare och bättre igen. Jag är på bra humör och förhoppningvis kommer det att hålla i sig hela kvällen. Jag vill ha roligt och dricka lite goda drinkar och moserande vin. Dansa skulle också vara roligt förängångsskull.

image409
image410
image411
Dagens jag:
Klänning, Gina Tricot
Långärmad tröja, Gina Tricot
Tights, H&M
Ribbade overknee, vita, Lindex barnavdelning
Högklackade, Skopunkten
Gummistövlar, Din sko, barnavdelningen
Halsband, Ringa
Paraply, Lagerhaus
Armband, marknad

Hoppas ni har en trevlig kväll.

Makeup artist

Skrivet: 2007-10-30, 23:54:13 / Fotodagboken

image406
image407
image408
(foto: jag själv)

Idén fick jag från Annas blogg. I alla fall sminkbilderna.

Nu avslutar jag min bloggdag. Kommer nog att sitta uppe en stund till, men ska försöka att inte sitta vid datorn nå mer. Vi ska väl försöka att komma i säng så snart som möjligt eftersom att Jonathan ska upp och besikta bilden tidigt imorgonbitti. Jag längtar efter mys. Mys, mys, mycket mys.

Godnatt där ute.

Träden blir bruna

Skrivet: 2007-10-30, 23:13:07 / Fotodagboken

image404
image405

Nu är höstens mörkare tider här, alla blad har fallit från träden. De har blivit helt kala och bruna. Men solen sken idag, en stund i alla fall. Jag tycker att det känns lite jobbigt att solen går ner så tidigt nu när vi har ställt tillbaka klockan. Det är jobbigt med allt mörker. Dagen blir så mycket kortare.

Har precis färgat håret, provade en nya färg, Schwarzkopf brillance, mysterious red brown, hette den. Jag ville få lite röda skiftningar i håret och så blev det också. Innan jag färgade det var jag helt säker på att det skulle bli illrött, för mitt hår brukar reagera starkt på röda nyanser. Som tur var blev det ju inte så, men lite rödare hade jag kunnat stått ut med.

Så det blev bra i alla fall. Under tiden jag hade färgen i håret, tog jag lite bilder på smink. Ska kolla igenom dem snart, kanske kommer det upp lite sminkkonst innan sängdags?



Änglavakt

Skrivet: 2007-10-30, 20:29:07 / Fotodagboken

image403

Änglavakt.

Tur att jag har små fötter, så att jag kan köpa strumpor på barnavdelningen.

Skrivet: 2007-10-30, 19:53:18 / Dagboken

Idag blev det en sväng ner på stan. Jonathan skulle skriva in sig på arbetsförmedlingen och gå på rekryteringsmässa, så jag hängde med. Jobbigt var det, men sen åt vi på Spicy Hot och letade efter ett par naturvita overknee strumpor till mig. Att det kunde vara så svårt att hitta några, det hade jag inte kunnat ana. Hittade i alla fall ett par helvita, på Lindex barnavdelning för 14,50 och ett par naturvita på barnavdelningen på H&M för 39 kronor. Så det blev barnavdelningen den här gången, tur att man har så pass små fötter. Ena paret är det bara 31-33 på, men de gick bra ändå. Konstigt att inte vuxenavdelningarna har såna strumpor, nu när det är så populärt, eller så är det kanske därför som det inte finns, de kanske helt enkelt har tagit slut.

Vad händer ikväll då? Ingenting särskilt. Jonathan är ute och byter bromsklossar på bilen, som ska besiktigas imorgon. Det tar så himla lång tid, jag vill att han ska komma in och vara med mig istället. Ska nog titta på Ugly Betty om några minuter, sen ska jag nog färga håret.

God afton på er.

Kaktuskonst

Skrivet: 2007-10-29, 23:49:14 / Fotodagboken

image399
image400
image401
image402
(bild och redigering: jag själv)


Avslutar den här dagen med lite kaktuskonst.
Idag har det varit en tung och ledsam dag, vi båda har gråtit. Vi trodde ju att allting hade ordnat sig med våran ekonomi och så, eftersom att Jonathan fått jobb. Men så kom han hem imorse och berättade att han fått sparken, tillsammans med flera andra nya. Det var tydligen inte lönsamt för företaget att ha kvar dem.

Synd, men vad ska man göra åt saken? Det är väl bara att söka nya jobb och hoppas att de inte sparkar en lika snabbt. Jag kan inte förstå hur de bara kan göra så, efter så kort tid, har den anställda inga rättigheter alls? För det här verkar ju hända allt för ofta, Häger fick sparken för bara några dagar sedan och nu var det Jonathans tur. Varför måste det hända just oss?


Allting kommer förhoppningsvis att ordna sig, tillslut. Tills dess är det bara att hålla ut och kämpa vidare. Även fast det känns tungt.


Tur att vår kärlek är så stark att den övervinner allt.





Some days sucks

Skrivet: 2007-10-29, 22:12:02 / Självpoträtt

image398

Dagens jag:
Tröja, MQ (förra året)
Svart linne, JC
Jeans, Paris
Stövlar, Nilsson
Bälte, Vero Moda
Halsband, Riga
Fingervantar, H&M

Tillbaks till ruta ett

Skrivet: 2007-10-29, 20:24:48 / Dagboken

Allting rasar samman
hela ens värld kan förändras på bara ett ögonblick
när man minst anar det,
när det känns som att livet är på väg uppåt.
Då kommer smällen och trycker ner oss till grunden igen.

ångest, ångest, ångest.

Ingenting känns bra nu. Jag vet inte vad vi ska ta oss till.



Jag har ingen lust att skriva mer, det känns tungt.



Nattfotografering vid Mälaren

Skrivet: 2007-10-28, 23:19:19 / Fotodagboken

Sitter i soffan och tittar på våran gigantiska tv. Nej, men den är inte så stor, det bara känns så, efter att ha haft en 14 tums tv innan. Amanda sitter här med oss också, så trevligt så. Hon har höstlov i en vecka, så hon är hemma tills på fredag. Jag har verkligen saknat hennes sälskap så vi ska göra så mycket som möjligt den här veckan, imorgon ska vi gå på stan och ikväll har vi alla tre verit ute och testat våran nya älskling, Nikon D40X. Den tar så sjukt mycket snyggare och detaljrikare bilder än en vanlig digitalkamera.

Annars så är det stökigt här hemma och mycket disk. Skitjobbigt. Förut älskade jag att städa och hålla iordning, men nu så bara hamnar kläderna överallt och jag orkar inte diska efter mig. Jag har blivit en slarver, kanske för att Jonathan också är det. Han har smittat mig. Inte så bra att båda slarvar, då kan jag heller inte skylla ifrån mig på Jonathan :)

Det var inte lätt att fota i mörkret, det blev suddigt även med stativ. Så här kommer lite bilder som vi tog ikväll. Det är jag och Amanda som sitter ute på bryggan, så det var Jonathan som agerade fotograf den här gången.

image395
image396
image397



Godnatt på er.



Sunday news

Skrivet: 2007-10-28, 19:32:57 / Nya ting

Idag vaknade vi tidigt för att vara en söndag och ännu tidigare blev det ju eftersom att klockan har ställts tillbaka en timme. Så det känns som att den här dagen har varit riktigt lång. Dessutom har vi hunnit med mycket.

Bland annat har vi infrskaffat oss en ny TV, en 32 tums LCD, från Philips.

och...

en Nikon D40 X, systemkamera.


Allt är köpt på kredit, en avbetalningsplan på tolv månader. Men vi ska försöka få det överstökat så fort som möjligt.


Så vi är jätteglada. En teve har ju stått på önskelistan sedan i julas och eftersom att mitt fotointresse har blivit större, så är det ganska väsentligt att ha en bra kamera. Så jag är jätteglad.

Lördagens jag kl. 00.19

Skrivet: 2007-10-28, 00:19:16 / Självpoträtt

Nu har ju klockan redan slagit tolv, men jag tänkte ändå lägga in bilder på dagens jag. Lördagens klädsel alltså. Det här är två av de få bilder som blev bra på mig idag när jag och Jonathan var ute och fotade. Så det är Jonathan som är fotografen.

image393
image392
Dagens jag:
Kappa, Petroff, från Tati
Kofta, Second hand
Vitt linne, Ellos
Jeans, Diesel
Halsband, Riga
Stövlar, Nilsson

Med det avslutar jag för idag.

Puss och godnatt.

Art in the dark

Skrivet: 2007-10-27, 23:51:58 / Fotodagboken

image389
image390
(foto: jag själv)


Art in the dark.


Depp och foto

Skrivet: 2007-10-27, 23:37:57 / Dagboken

Idag har det varit en tung dag. Deppig hela morgonen och hela dagen, blev inte på bättre humör förrän vid klockan fyra. Då kom vi i alla fall iväg en sväng till Media Markt, för att kolla in systemkameran som jag vill ha, en gång till. Vi tänkte köpa den på avbetalning, men de hade ingen försäkring, så därför blev det tyvärr inte så. Jag vill så gärna ha en Nikon D40X, helst nu, tack. Nej men vi ska åka iväg imorgon och titta på elkedjorna som ligger ute på Hälla, kanske går att köpa den där istället. Jag köpte med mig ett stativ till min kamera i alla fall.

Efter det åkte vi till spåret vid Västra sjukhuset och tog lite mörkerfotografier
, fast det blev inte så många fina bilder. Inte på mig i alla fall. Sedan tog vi en sväng ner på stan för att äta, vi käkade på den Grekiska kolgrillen, jättemumsigt, så vi lyxade till det lite. Mysigt var det i alla fall och sjukt god mat.

Nu ikväll ska jag titta igenom bilderna som vi tagit och äta glass med bär och chokladsås. Onyttigt men gott. Har varit riktigt ohälsosama den här veckan, inte hunnit träna en enda gång hittills. Så det får väl bli imorgn, om vi orkar.



Trevlig lördagskväll.

Fredag.

Skrivet: 2007-10-26, 16:03:41 / Självpoträtt

Nu måste jag verkligen skynda mig, skulle egentligen tagit bussen som gick fem i fyra. Men det hann jag inte. Så nu måste jag skynda mig till nästa buss. Om jag nu hinner till den det vill säga.

image388
Dagens jag:
Klänning, Gina Tricot
Leggings, Gina Tricot
Bolero, Second hand
Skor, skopunkten
Väska, Åhlens
Kappa, av märket Petroff, från Tati
Halsband, Asos

Nu måste jag åka.

Hoppas ni får en trevlig fredagskväll.


Afterwork ikväll

Skrivet: 2007-10-26, 13:11:41 / Fotodagboken

Sitter och tittar på Våra bästa år som alltid vid den här tiden. Planerna för resten utav dagen är följande; göra mig iordning, åka ner på stan och leta present till Jonathan, träffa Jonathan, gå på afterwork på Bluemoonbar. Har bara varit på Bluemoon en gång och det var på studenten, så det ska bli roligt.


Har precis varit duktig och betalt räkningarna, men ångesten över att pengarna börjar försvinna kommer över mig. Jag hatar räkningar, men denna månad har vi ovanligt mycket räkningar efterom att vi har legat efter från förra månaden, men nu är det ordnat. Annars har vi bara våra monilabbonemang och boxer att betala. Eftersom att vi inte betalar någon hyra.


Ha en bra dag på er.



image386
image387
(foto: jag själv)

Dagens köp från Tati & Media Markt

Skrivet: 2007-10-25, 20:48:13 / Nya ting

Det har varit en bra dag idag, med en hel del shopping.

Här kommer bilder på mina köp:


image384

Dagens köp:
Kappa med huva, Tati av märket Petroff

Örigt:
Brun, stickad, lång tröja, från Tati 23/10
Halsduk, Tessie, köpt 21/10
Stövlar, Nilsson, köpt 21/10
Basker, MQ
Högklackade skor, Skopunkten



image382
image383
Dagens köp:
Kamera väska, Media Markt, av Golla
Notebook mus, Media Markt, av Saitek


(bilder:
jag själv)


Jag är jättenöjd över dagens köp.


Vad tycker ni?




Just nu sitter jag och tittar på Du är vad du äter, helt fruktansvärt hur man kan dricka så mycket alkohol på ett år, hela 200 liter. Det är ju hur mycket som helst.

På söndag kommer Amanda hem, det ska bli roligt att träffa henne igen. Tycker faktiskt att det känns tomt utan henne, hon är en sån glädjespridare. Synd att hon inte är hemma varken fredag eller lördag så att vi inte kan ha någon riktig fest. Men förhoppningsvis så kanske vi kan komma ut på krogen mitt ivecken. Men det beror ju på Jonathan, hur han känner eftersom att han jobbar dagen efter. Men det skulle vera roligt.

Trevlig kväll.

Media Markt och ny kappa

Skrivet: 2007-10-25, 18:33:31 / Dagboken

Idag har vi besökt Västerås nya elektronikaffär, Media Markt. Affären har ju tidigare funnits i andra städer, men idag flockades människorna utanför butiken för att se ifall priserna var så låga som utlovat. Det var verkligen hur mycket folk som helst, det var svårt att hitta parkeringsplats och komma ut ur affärsområdet. Stort som tusan var det där inne. Med mig hem fick jag en rosa notebook-mus och ett rött Golla kamerafodral. Datamusen är i alla fall rosa och lysande. Men jag tyckte att utbudet och priserna verkade lovande, kanske inte lika lovande som vi hade trott, men helt okej. Nästa inköp som vi ska göra är en 32 tums LCD teve och en systemkamera så det var det som vår uppmärksamhet riktades mot. Nu har vi blivit lite visare när det gäller systemkmeror, ställde en massa frågor som jag grubblat över. Angående teveapparater vet vi redan en hel del.

Efter det gick vi till Tati för att kolla på kappan som jag hittade när vi var där i tisdags. Ojojoj, så fin och underbar den är, så den fick följa med mig hem. I love it. Dyr som fan men det var den lätt värd. Har lite ångest nu, men jag behövde verkligen en ny kappa till i vinter. Dessutom fick jag ju pengar i födelsedagspresent och det fick jag köpa vad jag ville för. Och den här kappan kommer jag ju kunna ha i flera åt. Gud vad jag håller på att bortförklara mig nu. Jag var värd den, punkt slut.


Jag har ingen bild på jackan nu, men det kommer senare. kameran ligger på laddning just förtillfället.

Nu ska jag ta en bit äppelkaka.


Puss och kram.

Sunset

Skrivet: 2007-10-24, 22:40:59 / Fotodagboken

Sitter i soffan med datorn och leker med bilder. Jag har blivit beroende.
Eller det kanske inte har gått så långt än, men snart kanske.
Just nu är Myggan på i bakgrunden, helt sjuk serie. Vet inte vad jag tycker om den, kan inte bestämma mig.
Philip och Fredrik måste ha något fel ihuvudet i alla fall. Fast det är väl det som gör dem så sköna.

image373
image374
image375
image376
(bild och redigering: jag själv)



Vad tycker ni? Vilken är finast?

Trädkrona och äppelkaka

Skrivet: 2007-10-24, 19:34:13 / Fotodagboken

image366
image367
(bild: jag själv)

Har en äppelkaka i ugnen nu. Mums vad gott det ska bli. Jonathan har åkt till affären för att köpa vaniljvisp. Jag sitter fast vid datorn och leker med bilder, när man väl börjar är det ju skitsvårt att avsluta. Så nu kommer jag nog bli kvar här en stund. Hann ju inte sitta så mycket vid datorn när Jonathan var på jobbet idag. Men ikväll ska jag i alla fall kolla på Top Model, det är väl Room Service idag också? Jag tror det. Sen är det ju myggan och Fråga Olle också. Så jag stannar nog inte vid datorn så länge till, eller oftast brukar jag sitta vid datorn samtidigt som jag tittar på teve. Fast ikväll vill jag nog ha tevemys med älsklingen och äta äppelkaka.

Nu ringer alarmet, måste kika till kakan så att den inte blir bränd.

Trevlig kväll.

Walking in the color of fall with my new shoes...

Skrivet: 2007-10-24, 18:32:26 / Fotodagboken

image364
(foto och kollage: jag själv)



Tjoho

Skrivet: 2007-10-24, 16:57:57 / Fotodagboken


Är nyss hemkommen från en promenad. Frös om öronen men svettades av resten utav kroppen. Det är så konstigt väder ute nu förtiden, man vet liksom inte hur mycket kläder man ska ha på sig. Men i alla fall så gick jag ända bort till Skokanonen, det blir ungeför 6km fram och tillbaka. Där köpte jag sån här spray som man sprayar på mockaskor för att de ska tåla fukt. På vägen dit besökte jag även Em möbler men de hade ingenting intressant. Det känndes skönt med en promenad, men nu kommer min förkylning säkert bli ännu värre. Har haft ont i halsen i några dagar nu så jag och Jonathan ställde in träningen ikväll. Det får bli en annan dag istället.

Annars så har jag lagat kötbullar, potatis och gräddsås och tittat på Våra bästa år. Tog lite kort på promenaden, mest på löv, det finns inte så mycket annat vackert att ta kort på här ute på Bäckby/Skälby. Och om det nu finns det så har jag nog redan fotat det.

Igår orkade jag inte skriva så mycket, så det blev bara ett kort inlägg på dagens outfit. Men Jonathan var sjuk, så han var hemma igår. Men på eftermiddagen piggnade han till så vi tog en sväng bort till Erikslund. Jag köpte en stickad lång, tröja på Tati, från Vero moda. Jag hittade även en jättesnygg kappa som jag kanske ska köpa när jag får pengar, men det beror på, den var rätt dyr. Men väldigt fin. Efter det åkte vi hem till mamma och åt middag, en mumsig lasagn. Hon hade gjort iordning min blombalja som jag ska ha stående utanför dörren, så att det ser lite hemtrevligare ut, där ute. Jättefin blev den i alla fall. Min mamma är bäst när det gäller blomarrangemang.

Hoppas ni har det bra därute.

Puss&kram

image362
image363
(foto: jag själv)

Tisdagens

Skrivet: 2007-10-23, 19:03:00 / Självpoträtt

image356


Dagens jag:
Tunika, H&M
Bolero, Second hand
Halsband, Asos
Skinnjacka, Carlings
Scarf, Joy
Jeans, Castillo, Paris
Stövlar, Nilsson

Höstkärlek

Skrivet: 2007-10-22, 17:20:50 / Poesi

Jag plockar upp ett löv.


Du sparar det som ett oförglömligt minne


från vår första höst.


Vi kramar varandra i lövhögen


och tillsammans med hösten


blir vi lika färgglada.

 


Vi sparkar löven framför oss


de virvlar upp tillsammans med blåsten


i ett lyckorus brusar jag upp mig över kärleken.

 


En overklig saga

om en osannorlik kärlek

har blivit sanning.

 

(Dikt: jag själv, från hösten 05)


 

 

image355

 


Sommarminnen

Skrivet: 2007-10-22, 16:56:35 / Fotodagboken

Tänkte lägga in lite bilder från Marseille (stavas det så, kunde det perfekt när vi var där, men nu har jag redan glömt) jag har ju inte gjort det än. Så det vore väl på tiden. Men om ni är intresserade så finns det massor av bilder här.

image351
image352
image353
image354

Hoppas ni har en trevlig dag.
Snart kommer Jonathan hem. Hurra.

Funderingar...

Skrivet: 2007-10-22, 13:14:51 / Dagboken

...ny vecka, nya beskymmer, nya funderingar...

Då var det måndag och ny vecka igen.
Jag tycker att jag klarar mig riktigt bra, att vara ensam hemma har faktiskt gått betydligt lättare än vad jag hade förutspått. Och så känns det bra att Jonathan tjänar pengar, hans första lön kanske inte blir så hög, men han jobbar på det.

Det har inte gått så jättebra för mig i skolan den senaste tiden, jag har varit hemma rätt mycket och hoppade av en av kurserna som jag började på i höstas. Så den senaste månaden har jag bara läst en kurs på halvfart och den tar slut snart. Har bara en lektion kvar, jag har gjort klart min broschyr och kommer antagligen att få godkänt. Men just nu så tycker jag inte att det känns särskilt bra att plugga. Så jag tar uppehåll, en månad, för att tänka över hur jag ska fortsätta. I december börjar en kurs som jag både vill och behöver gå för att få en examen i Textdesign, så den känns som ett måste. Men å andra sidan så finns det inga måsten, så jag väljer själv hur jag vill göra. Men antagligen kommer jag att läsa den då och efter det till vårterminen ska jag antagligen läsa spaska, eller någon av de kurserna som jag missade i slutet av förra terminen och nu i höstas. Har nämligen missat två kurser nu. Vi får se hur det blir. Hur jag än gör så löser det sig nog.

Nu ska jag gå och blanda till en smoothi, annars svälter jag ihjäl.

Puss och kram.

Natur, natur, kära natur.

Skrivet: 2007-10-21, 22:23:52 / Fotodagboken

image348
image349
image350
(foto: jag själv)


Med det önskar jag er en god natt.

Shopping 21/10

Skrivet: 2007-10-21, 19:18:16 / Nya ting

Då så, då var det dags att visa upp dagens shopping. Jag var ute efter ett par svarta, höga stövlar och jag har letet överallt nere på stan och tillslut hittade jag ett par. Snygga och till ett rimligt pris. Senast jag var på stan hittade jag ju ett par Vagabond, men de var så dyra och idag var de inte så fina som senast.

Efter shoppingen gick vi till gymmet, kände mig tvungen att träna vaderna. Jag har inte ens tjocka vader men ändå är nästan alla stövlar för tajta. De som jag köpte nu får jag precis på mig, med jeans. Vi körde hårt i alla fall, även fast jag var skeptisk till att gå dit ibörjan.



Stövlar, Nilsson
Blomspröt gröna och bruna, Village
Halsduk, Tessie

Det var allt jag hade för den här gången. Ikväll ska jag och Jonathan titta på Jakten på lycka med Will Smith och hans son.

Hoppas ni har en trevlig kväll.


Presenter

Skrivet: 2007-10-21, 18:42:11 / Dagboken

Igår var ju släkten här. Oj så trevligt det var. Alla kom hit för min skull, för att fira min 20 års dag. För nu är jag 20 år på riktigt, jag har handlat vin på bolaget. Var lite små nojig över att de skulle tro att jag hade falskleg. För några timmar innan tyckte busschaffören att jag såg ut som fjorton, vet inte om jag ska ta det som en komplimang eller inte. Fjortis igen, kanske vore något?

Förut brukade jag alltid åka på barnbiljett men nu de senaste veckorna har jag börjat åkt på vuxen och då blir jag ifrågasatt, varför jag åker på vuxenbiljett? Jag försöker ju bara vara laglig. Så två år förlänge har jag åkt på barnbiljett pågrund av att jag är så kort och ser ganska liten ut för min ålder. Hmm, eftersom att busschaffören tycker jag ser ut som fjorton kanske jag borde åka för en tia istället för en tjuga ett tag till. Men jag är nojig över att bli påkommen, men hur ofta är det kontrollanter egentligen? Jag har aldrig varit med om det på den busslinje som jag åker nu.

Nog om det. Jag skulle ju tala om vad jag fick i födelsedagspresent. Jag gör en lista.
  • En röd badrock - av älsklingen
  • Gråa tofflor med brodyr - av älsklingen
  • Förkläde med snyggt mönster också grått - svärmor och svärfar
  • Pajformar - svärmor och svärfar
  • Hög, svart vas - Äldsta syster, Linnéa
  • Elvisp med snygg design - mamma och Tomas
  • Stor blombukett - mamma
  • Pengar, pengar, pengar - mormor, moster, pappa, farmor och farafar
Det var nog allt. Jag är jättenöjd över alla fina presenter och pengarna var verkligen välbehövda. Har shoppat idag, tänkte visa er det senare.

Puss så länge.

Kalas pågång.

Skrivet: 2007-10-20, 13:11:11 / Dagboken

Nu börjar det bli klart här hemma och släkten börjar komma om ca en timme. Jonathan gick upp tidigare för att putsa fönster och oj så bra det blev. Nu ser vi äntligen ut. Nä men nu ser det skapligt ut här i alla fall. Men jag vet inte riktigt hur alla ska få plats på sån liten yta, eller jag har ju inte så mycket sitplatser. Men det ordnar sig nog, alla skulle inte komma samtidigt heller. Jag kommer att bjuda på kladdkaka, äppel- och rabarberpaj med grädde respektive vaniljevisp, fruktsallad och kakor. Enkelt, men gott. Synd bara att vi inte har någon elvisp, det tar så lång tid att skaka grädden, men Jonathan är duktig på det så, det går nog bra. Lite drygt bara.

Jag är redan iordninggjord, så det är väl jag som får börja skiva frukt. Jonathan måste duscha och fixa grädden. Men det känns bra nu i alla fall, hade panik igår kväll över hur vi skulle hinna med allt, listan kortades av lite grann för att vi skulle hinna med. Men huvudsaken är ju att det ser fint ut och det gör det.


Nu ska jag ha ett trevligt 20 års kalas
. Kalas låter så barnsligt som barnkalas. Nej, nu blir det vuxenkalas :)



Puss och kram.




Ny klänning.

Skrivet: 2007-10-19, 19:28:08 / Nya ting

image343
Ny köpt:
Klänning från Gina tricot.

Det blev en klänning från Gina som fick följa med hem. Jag gillade den jättemycket, så det var ett självklart val. Har spanat in den i några dagar nu. Jag hittade även ett par sjukt snygga stövlar på Ryns skor från märket vagabond, hur fina som helst. kostar dock 1200, så det får bli någon annan gång. Imorgon kommer släkten hit i alla fall på mini kalas, jag ska bara baka kladdkaka, så det blir simpel. De kommer ändå inte ha någonstans att sitta, kanappt. Så litet är det här hemme. Nä men det ska nog gå bra. Lite stressad inför allting som ska fixas bara och när jag är stressad blir jag oftast tjurig och vill inte göra någontin istället, så att jag blir ännu mer stressad. Ska väl ta och åka iväg till Maxi och handla nu så att vi har det gjort.

Hoppas ni har en trevlig fredagskväll. När jag kommer hem ska jag ta ett glas vin för det förtjänar jag.

Blommigt.

Skrivet: 2007-10-19, 15:54:49 / Självpoträtt

image342

Dagens jag:
Känning, Sisters
Leggings, Gina tricot
Linne, JC
Halsband, SNÖ, från Sara

Oj, vad klockan går snabbt när man sitter vid datorm. Måste kila ska ner på stan och träffa älsklingen och shoppa någonting tills imorgon.



Stor profilbild i bloggen

Skrivet: 2007-10-18, 22:12:15 / Blogghjälp

Jag har fått en fråga, gällande stor profilbild och tänkte härmed besvara den frågan.

  1. Välj ut en bild med passande storlek.
  2. Posta bilden på bloggen (så gör jag) du kan posta den på andra sidor också.
  3. Om du väljer att posta den i bloggen, förhandsgranska inlägget. Du behöver inte publicera det.
  4. Högerklicka på bilden och tryck på egenskaper. Då får du upp en ruta där du kan se adressan till bilden, en såkallad URL.
  5. Kopiera URL-adressen.
Nu kommer vi till hur du ska få in den på bloggen.

  1. Gå in på designen i bloggen
  2. Gå in på kodmallar (startsidan/index)
  3. Nu ska du klistra in URL-adressen (se bild) Endast webbadressen byts ut mot din egen. Från "http till efter jpg"
image340

Hoppas att ni förstår min förklaring. Om det är några otydligheter är det bara att säga till.

Lycka till!

The leaf

Skrivet: 2007-10-18, 21:50:19 / Fotodagboken

image338

(bild och redigering: jag själv)

Leker med lite höstbilder som jag har tagit den senaste tiden. Jag har verkligen upptäckt att det här med redigering och fotografering är jätteroligt. Förut avundades jag bara av andra och tänkte, sådär kommer jag aldrig att kunna göra. Men nu har jag insett att det kan jag visste. Det är bara att försöka, inspireras av andra och försöka sig fram. Det är så man lyckas få till det. Man lär sig med tiden, man kan inte förvänta sig att allting ska fungera på första försöket, vilket jag trodde ibörjan. Men oj så fel jag hade. Nu har jag hållit på med det här i nästan ett år och kan bara en del saker. Jag har mycket kvar att lära. Och jag ser fram emot att lära mig mer och bli ännu duktigare. Man lär sig något nytt vrarje dag, nästan i alla fall.

Just det. Jag fick ett jättefint halsband av sara och Häger idag, från märket SNÖ. Jättegulligt. Tack än en gång.

Nu ska jag fortsätta pyssla och trixa. Ha en bra kväll nu.

The eye

Skrivet: 2007-10-18, 20:54:47 / Fotodagboken

image337

ångesten har ingen färg
svartvit ångest
livet i svart
allting känns tungt
svartvit ångest
inombords
försvunnen ångest
hittad lycka

(bild och dikt: jag själv)




Sara besök.

Skrivet: 2007-10-18, 15:43:01 / Dagboken

Har precis stoppat i mig och katten en stor potion pyttipanna. Chili, vår katt alltså majuade under hela tillagningen så jag var tvungen att ge honom, han fick nog nästan lika mycket som jag.

Nu fick jag oväntat besök av Sara, jag visste att hon och Häger skulle komma. Men nu kom hon själv eftersom att Häger har fastnat på jobbet. Så hon kom inte in hemma hos Häger för att hämta min present. Så vi får se om Häger hinner dyka upp innan vi ska ner på stan. Sara ska till jobbet och jag ska träffa Jonathan, vi ska vara duktiga och gymma. Vi har inte hunnit gymma någonting den här veckan än.

Nä nu ska jag umgås med Sara.

Puss & kram.

26 månader idag.

Skrivet: 2007-10-18, 13:27:32 / Fotodagboken

Våra bästa år måste vara årtiondes mest långdragna serie. Jag tror att jag har tittat lite då och då sedan jag var i elva års åldern och det har inte hänt särskilt mycket sedan dess. En dag är ju typ tio avsnitt. Det räcker med att titta en gång varannanvecka, man har ändå inte missat något. Men det finns ändå någonting som drar mig till det, som gör mig intresserad. Även fast jag inte tycker att det är särskilt bra. Hur länge har serien pågått nu egentligen 30 år? Kommer den någonsin ta slut, eller kommer den pågå i alla evighet. Jag vet att den fortfarande fortsätter i USA och vi ligger typ tre år efter. Det måste vara många som tycker om det eftersom att de fortfarande spelar in nya avsnitt.

Nog om det. Idag är det min och Jonathans 26 månadersdag. Vi har alltså varit tillsammans i hela 2 år och 2 månader. Och vi har bott ihop i ett år och kämpat med att få klart det här huset. Nu är det nästan helt klart på insidan, förutom toaletten, men utsidan ser fortfarande inte så atraktiv ut, det behövs målas på flera ställen och en del lekt saknas. Jag hoppas att Jonathan kommer att tjäna bra isinomtid så att vi kan flytta till en riktig lägenhet, närmare stan. Så att vi slipper bo på samma tomt som hans föräldrar för det är rätt så krävende och jobbigt. Jag vill att vi ska klara oss själva, vilket vi gör mer och mer. Men vi betalar ju ingen hyra här och så. Vilket är positivt. men då får man ju inget begrepp om hur det är att flytta hemifrån på riktigt.

image336
I love you forever.

(korten är tagna på Brahehus i somras)

Datorn är hemma igen.

Skrivet: 2007-10-17, 23:18:33 / Dagboken

Nu sitter jag vid min underbart lilla laptog igen. Så himla skönt att den är färdig, jag lämnade liksom in den för lagning på PC-city den 21 augusti ocn idag fick jag tillbaka dem. Två månader senare. Så skönt att kunna röra sig med datorn, istället för att vara fast vid databordet. Nu sitter jag i soffan och det känns jättebra. Har setat hela kvällen och fört över filer från Jonathans dator, som tur var var allting kvar på hårdisken. Så det var inte så mycket som behövdes fixa. Men det känns lite konstigt nu med min lilla 12 tums skärm när jag är van vid Jonathans skärm som är 17 tum. Så det känns ju lite ovant, men jag vänjer mig nog snabbt igen. Och så är det lite sämre färger i min skärm så allting ser lite grått ut, men det har jag aldrig tänkt på förut så det är nog också en vanesak. Men jag är i alla fall jätteglad för att den äntligen är här med mig där den hör hemma.

Så min kväll har gått åt till att fixa datorn och dona och hela dagen ägnade jag åt disk och städning. Ska ju ha kalas för släkten på lördag och då vill jag ju att det ska se fint ut. Vet fortfarande inte riktigt vad jag ska baka. Men jag tror att det blir kladdkaka men blockchokladöverdrag, grädde och frukt. Det är billigt och bra eftersom att vi inte har så mycket pengar just nu.

Fortsatt trevligkväll på er.



Så var det gjort.

Skrivet: 2007-10-17, 17:21:11 / Dagboken

Åhh, vilken jobbig dag. Jag har bara hunnit städa och diska. Äntligen får jag en lung stund framför datorn, fast bara en kort än för när Jonathan kommer hem ska vi åka iväg direkt och hämta min dator. Min efterlängtade dator som varit ifrån mig i två hela månader.

Jag kanske hinner berätta lite om gårdagen
. Som var jättebra. Jag vaknade vid tio, gick upp och gjorde iordning mig för att åka ner på stan och äta god födelsedagslunch med Jonathan. Hans pappa skjutsade mig och hans mamma grattade mig en stund inne hos dem, på morgonen. Jag och Jonathan åt på Gränden, jag åt fläskfie, med klyftpotatis, så himla gott.

När Jonathan var tvungen att gå tillbaka till jobbet igen, gick jag hem till mamma för att bli grattad av henne och min lillasyster. Mamma spelade min farmors favorit låt "Lilla Sofi" och berättade en massa om min födsel och hur jag fick mitt namn, vilket jag redan visste. Sedan vid tre tiden gick vi ner på stan igen för att ta en födelsedagsfika, först köpte mamma blommor till mig på torget. Vi fikade sedan på Globalliving och Linnea köpte en jättefin vas till mig. Efter det gick vi en sväng på stan och när Jonathan slutade träffades vi en stund, sedan var han tvungen att springa iväg och köpa födelsedagspresent till mig. Så jag mamma och Linnea gick en sväng till på stan sedan träffade vi Jonathan när han var klar och tog en sallad på Vivaldi.



(Lilla Sofia av Hepstars, hyllning till mig på 20 års dagen)

Pust och stön, det blev jobbigt där ett tag. Jag hade ont i fötterna av mina högklackadeskor. Men i alla fall så åkta vi hem efter det och när jag kommer hem ringer Sara och grattar mig. Sen sätter jag mig ner i soffan och kopplar av och öppnar Jonathans paket, ett par tofflor från Indiska och en röd morgonrock :) Jag blev jätteglad för jag behövde verkligen det. Avslutningsvis så tittade vi på Moulin Rouge och kramades.

Sådär jag, blev mycket det.

image334
image335

Wonderfull birthday

Skrivet: 2007-10-16, 23:50:41 / Fotodagboken

Jag tänkte bara skriva ett snabbt inlägg innan jag går och lägger mig. Min dag har varit underbar, men jag får nog lov att berätta mer om den imorgon. Har setat uppe och tittat på Moulin Rouge, underbar och sorglig film. Ett perfekt avslut på min 20 års dag.

Jag vill tacka er för era gulliga kommentarer, jag svarar på dem imorgon så fort jag får tid.

Godnatt och sov så gott.

image333
(blommorna jag fick utav mamma i present)
(Bild: jag själv)

Idag fyller jag år.

Skrivet: 2007-10-16, 13:31:23 / Dagboken

Är hemma hos mamma nu, har blivit firad av Jonathan nere på stan, vi åt lunch ihop. Men jag har fortfarande inte fått några presenter. Så var man 20 då, känns inget speciellt ännu. Men jag känner mig nog inte som 20 i alla fall. När man var liten tänkte man ofta, tänk när jag är 20, då kommer jag ha jobb, ha ett bra liv och vara vacker och såna saker. Men nu är jag 20 och har inga tankar på att börja jobba, inte än på ett tag i alla fall. Jag vill börja jobba när jag känner att jag är redo och helst vill jag inte ha ett skitjobb. Men det är väl oftast så i början, eller så vill jag starta eget företag, men jag har inga specialla idéer om vad det skulle kunna vara.

Just nu läser jag i alla fall Textdesign på högskolan och tänker fortsätta plugga i några år till. I vår kommer jag antagligen läsa spanska på halvfart, för att ta ett litet uppehåll i mina ordenarie studier. Jag känner att jag inte har bråttom med någonting, jag vill inte stressa eller förhasta mig så jag tänker göra allting i min takt. Så det så. Jag och Jonathan satt uppe och pratade en massa i går och det var en del kloka ord som sades. Tänk att vi pratade om allvarliga saker utan att jag bröt ihop eller blev arg. Framsteg. Men det kaske är för att jag nu blivit vuxen? Jag är inte tonåring längre, inte nitton, utan tjugo.

Nu ska jag ha en bra födelsedag.

Puss&kram :)



Röd skog

Skrivet: 2007-10-15, 15:37:47 / Fotodagboken

image324

image325
(bild och redigering: jag själv)

Det blev inte så mycket kort när jag var ute på promenad. Det fanns ingenting nytt att ta kort på, jag måste börja gå en annan väg när jag promenerar. Men det känns ändå skönt att gå en sträcka som man är van vid. Jag lekte i alla fall lite med den bästa bilden som jag fick idag. Har precis ätit mat, typ lasagn fast med potatis och ingen ost sås, jag vet inte hur kag ska förklara det, köttfärsgratäng heter det kanske. Det var jättegott i alla fall, Jonathan lagade igår kväll till matlåda.

Nu ska jag kolla på Andra avenyn tror jag. Har inget bättre för mig. Fortsätter att kolla bloggar och kommentera efter det.

Ha en bra eftermiddag.

Dagens jag och naturdiet

Skrivet: 2007-10-15, 13:23:39 / Självpoträtt

image323
Dagens jag:
T-shirt med tryck, Zara
Svart linne, JC
Jeans, Diesel
Kofta, Second hand
Halsband, Asos

(Beklagar den dåliga bilden, smutsen på spegeln syns rätt bra)

Nu ska jag hälla i mig en naturdiet men chokladsmak, sen blir det en promenad. Så nu var det gjort, det är inte gott med såna där påsar, fast det är ganska praktiskt om man inte orkar laga mat. Nä nu ska jag sätta på mig skor och gå ut i det gråa höstvädret, kanske tar lite bilder, vem vet?

Choklad från Paris :)

Skrivet: 2007-10-14, 23:05:22 / Fotodagboken

image320
image321
(bild: Jag själv)

Har precis avnjutigt en kopp av älsklingens goda choklad. Dock fick jag lite ont i magen, muggen var ju inte direkt liten. Vi köpte den som en sovinir från Paris när vi var där i april. Nu ska jag snart hoppa i säng, känner mig helt slut i kroppen, känner mig skakig i både armar och ben sedan träningen, så antagligen komme jag ha träningsvärk imorgon. Men det får jag väl stå ut med. Ska i alla fall sova gott i natt, har haft lite svårt att sova den sista tiden, men idag känns det som att jag kommer att slockna direkt.

Jag har fortfarande inte funnit något intressant tårtrecept, så alla är välkommna att ge förslag.

Puss och godnatt.

Tårtrecept, någon?

Skrivet: 2007-10-14, 21:55:03 / Dagboken

Min blogg har slagit rekord, på antalet kommentarer och unika besökare. Och jag är överlycklig. Hoppas bara att ni kommer att fortsätta läsa min blogg, det skulle vara fantastiskt kul. Tusen tack till er som tagit er tid till att titta in hos mig.

Just nu håller jag på att leta recept på tårtor, ska nämligen baka något till mitt födelsedagskals på lördag, då släkten kommer. Fyller år det gör jag redan på tisdag, 20 hela år, men ändå känner jag mig fortfarande liten.

Om någon har ett förslag på en god tårta så är det bara att hojta till. Det skulle uppskattas!

Trädet och jag

Skrivet: 2007-10-14, 18:36:13 / Fotodagboken

image318

image319
(bild: Jonathan, retuch: jag själv)

Lägger upp några bilder från igår, har så himla många så det var svårt att välja vilka jag ska lägga ut. Kommer nog att lägga ut fler senare.

Vad tycker ni?
Jag är faktiskt rätt nöjd.

Proppmätt

Skrivet: 2007-10-14, 16:39:55 / Dagboken

Proppade nyss i mig en måltid med köttfärslimpa, lingonsylt, potatis och brunsås, så himla mätt. Så nu är det bäst att jag lägger mig i soffan och vilar. Blev jobbigt på gymmet idag, det bara snurrade ihuvudet och jag trodde att jag skulle kräkas, men det gjorde jag som tur var inte. Men nu känns allting mycket bättre igen. Med mat i magen.

Jag fyller år på tisdag, men jag har ingen aning om vad jag önskar mig. Så Jonathan har lite panik över vad hans ska köpa. Men han kommer nog på någonting bra, det brukar han göra.

, nu ska jag sätta mig i soffan, eller jag kanske borde duscha först.

Kramkram.

Dagens jag

Skrivet: 2007-10-14, 13:06:28 / Självpoträtt

image317
Dagens jag:
Basker, MQ
Halsband, Från Riga
Vitt linne, Jc
Lång ärmad tröja, Zara Paris
Jeans, Lee
Stövlar, Dinsko (förra årets)
Jacka, H&M

Nu ska vi åka in till stan och titta lite.

Puss och kram.

Eskimå

Skrivet: 2007-10-14, 12:20:00 / Poesi

Vi kysste varandras läppar.

Vi frös fast,

i en lycklig illusion

i det som var vår kärlek.


Jag förblindades av musikglittret

runt omkring dig.

Jag blev text i din musik,

som handlade om oss.


Vi svävade i ett magnetfält

utan vingar.

Lyckan var vår verklighet,

vi levde i en dröm

som gick i uppfyllelse.



Du räddade mig från verkligheten
en kort sekund.

image316
(Bild och dikt: jag själv)

Sunday morning

Skrivet: 2007-10-14, 12:09:11 / Dagboken

Godmorgon på er. Eller kanske Goddag!

Gick upp för ungeför en halvtimme sen, så skönt med sovmorgon tillsammans med älsklingen. Tror att jag ska göra smoothie till frukost, om man blandar i lite mussli så blir det rätt mättande faktiskt. Våra planer för dagen är att åka ner på stan en sväng och byta Jonathans byxor och gymma. Vi har bara kommit iväg till gymmet en gång hittills den här veckan. Men det ska det bli ändring på i veckan som kommer, minimium är 3 ggr i veckan. Vill verkligen bli av med magen och låren, så fort som möjligt.

Det luktar surt här, måste gå ut med sopporna omedelbart.

Hejdå.


Godnatt!

Skrivet: 2007-10-14, 01:11:36 / Fotodagboken

image315
(bild och retuch: Jonathan)

Godnatt på er!

Hatkärlek

Skrivet: 2007-10-13, 23:43:21 / Poesi

Hösten är som hatkärlek för mig

 

jag älskar alla vackra färger

 

och blad som virvlar som glitter ner från trädkronorna

 

men mörkret gör mig rädd

 

rädd för mig själv

 

jag stänger in mig, vill inte visa känslor

 

håller händerna för ansiktet när jag gråter

 

för jag vill inte att du ska se mig

 

så förstörd.

 

 

 

Hösten har alltid varit min årstid

 

I oktober är jag född

 

för snart 20 år sedan

 

I mörkret och tillsammans med alla färger

 

blev jag till.

 

 

En liten, oskyldig tjej, utan hat

 

full av kärlek. Redo för världen.


 

 


Men mörkret hann ifatt mig


För länge sen.


 

image314

(bild och dikt: jag själv)


 

 


Sovmorgon och fotografering

Skrivet: 2007-10-13, 21:33:03 / Självpoträtt

Jag har inte hunnit skiriva några inlägg idag. Vi har haft fullt upp. Dagen började med att vi åt lunch inne hos Jonathans föräldrar, hans systerbarn och hans syrras f.d man är nämligen på besök. Jonathans mamma hade bakat äppelpaj så vi var kvar där rätt så länge. Sen gick vi in till oss och duschade för att åka ner till Vallby och fota lite, men det blev inte så lite. Efter det hade vi ingen aning om vad vi skulle ta vägen, så vi ringde runt till folk och kollade vad de skulle hitta på, det slutade i alla fall med att vi träffade Häger och Sara på Amore och åt kebabtallrik.

Nu är vi hemma igen och kvällen kommer jag troligtvis att ängna framför datorn, datanörd som man är :) Nädå. Eller jodå. Ska redigera bilder och skriva i bloggen så klart.

Hoppas ni har en trevlig kväll allihopa.

image313
Dagens jag:
Brun skinnjacka, Carlings
Vit långärmad tröja, Gina Tricot
Vit tunika, top Shop
Jeans, Lee
Halsband, Från Riga
Skor, Skopunkten

Idol

Skrivet: 2007-10-12, 23:32:35 / Dagboken

Klockan är inte ens halv tolv och Jonathan håller redan på att soma i soffan. Sussar under täcket och snarkar smått. Jag sitter vid datorn och kollar runt på bloggar, det är kul att se vad andra skriver om. Jonathan ringde till Pc-citys kundtjäns när han kom hem från jobbet och min dator är äntligen färdig lagad nu. Yes, så jag får den på måndag eller tisdag nästa vecka. Nu återstår det bara att se om allt på hårdisken är borta eller ej. Om det skulle vara borta så gör det inget efersom att jag hann göra en backup innan vi lämnade in den. Annars så är jag sugen på chips och dipp, men har inget hemma, så det får bli imorgon kväll istället, efter att vi har varit och tränat.

Jag har kollat på Idol ikväll, blev lite besviken när Patrizia åkte ut istället för Sam. För Sam är ju verkligen inte duktig. Han ska ut nästa gång annars slutar jag att titta på Idol. Haha, nej kanske inte. Men jag förstår att Patrizia åkte ut, hon gjorde inte alls bra ifrån sig ikväll, men hon har varit duktig tidigare tycker jag.

Har även hunnit med att fila och måla naglarna med genomskinligt nagelack. Jag tycker att det är så fint när de glänser. Jonathans systerbarn är på besök också och Alma kom direkt in till mig och ville ha läppglans och ögonskugga, hon är bara fyra år och vet exakt vart jag har mina sminkgrejer. Hon älska det, lyser upp som en sol när jag målar hennes små läppar rosa.

Kramkram.

Fredags middag

Skrivet: 2007-10-12, 18:40:02 / Mat, recept & träning

image312

Sådär ja. Då var middagen avklarad. Mycket gott kan jag tala om. Ikväll blir det Idol och kanske nån film, vi får se. Vi stannar nog hemma i alla fall, jag orkar nog inte göra iordning mig och dessutom måste vi spara de få pengar som vi har kvar.

Trevlig kväll!

Friday afternoon

Skrivet: 2007-10-12, 16:56:40 / Dagboken

Nu är Jonathan på väg hem. Han har sålt sina fösta abonnemang den här veckan, hela tre stycken :) Im happy. Vilket betyder att hans första lön är påväg uppåt. Så vi kanske inte kommer att vara så fattiga i slutet av november i alla fall.

Jag har hållit på att ändra min header till bloggen, men den verkar inte synas. Eller den syns när man förhandsgranskar i stilmallen men sen när man går in på bloggen så der allting ut som det brukar göra. Förutom profilbilden som blev som den skulle. Konstigt det där, Jonathan får kika på det när han kommer hem. För jag vill ju att den nya ska synas, jag har faktiskt gjort rätt.

Jag kanske borde börja ta fram grejer till maten. För jag börjar bli urhungrig, har bara druckit smoothie, visserligen med mussli i och ätit en chokladbar. Så det är nog dags att äta  riktig mat nu. Jag har fortfarande inga planer inför kvällen, vi får se vad som händer, i första hand ska vi i alla fall äta gott.

Kram på er.


Träd med smycken

Skrivet: 2007-10-12, 15:15:47 / Fotodagboken

image306
image307

image308
(bilder och redigering: jag själv)

Sitter kvar här framför datorn och pysslar vidare. När Jonathan kommer hem ska vi laga hemmagjorda hamburgare med klyftpotatis och massa sallad. Jag längtar efter honom...

Regngråtthöstväder

Skrivet: 2007-10-11, 16:57:46 / Dagboken

Sitter hemma hos mamma nu. Vi har fikat ostkaka och druckit provivadryck, för jag har haft så himla ont i magen. Nu har hon precis börjat med maten, jag och Jonathan tänkte käka här ikväll så att vi slipper laga nåt. Nu kom min älstalillasyster, Linnéa hit också. Trevligt. Det är ju inte så ofta man träffar sina syskon nu när man inte bor hemma längre. Jag tog lite kort ute i regnet här i mammas trädgård idag, men eftersom att hon har en stenåldersdator så kan jag inte lägga in några, tyvärr. Annars har det ju varit svinkallt ute idag, och duggregn, såhär kallt regn, ni vet? Jag frös om fötterna i mina Converse i alla fall.

Vi kom även över Kents nya skiva idag, special edition också. Yeay, har fortfarande inte lyssnat på den än. Sparar det tills Jonathan kommer hem, då kan vi lyssna samtidigt. Man fick med en hel bok med bilder, rätt coolt. Lite synd bara att boken var fodralet så man fick inget riktigt skivfodral med. Och snart kommer Jonathan hit, vi hann inte ses så mycket på lunchen för att min buss var en kvart försenad. Lite synd, men nu kommer han ju snart och idag har jag haft det trevligt med mamma, vi har pratat en massa så det känns jätteskönt.

God kväll på er.

Vad är det på teve idag? Antagligen inget viktigt eftersom att jag inte mins vad jag brukar se på, på torsdagar. Det blir väl lysssna på Kent hela kvällen lång, för när Jonathan får en ny skiva så måste han lyssna sönder den. Jag nästan hatar deras singel nu eftersom att han typ har spelat den hundra gånger sedan den släpptes för cirka en månad sedan.

over and out.



Lunch på stan

Skrivet: 2007-10-11, 11:28:18 / Dagboken

Är påväg ner på stan för att träffa Jonathan. Vi ska äta lunch ihop klockan tolv och min buss går kvart i. Försökte ta några bilder på dagens klädsel, men de blev inte så bra så Jonathan får fixa det senare. Annars så är jag jättehungrig, hinner ju inte göra smoothie som jag hade tänkt nu när det baar är tio minuter kvar tills jag måste kila. Men som sagt vi ska ju äta lunch klockan tolv, så jag klarar mig nog tills dess. Efter lunchen vet jag faktiskt inte vad jag ska göra, jag hamnar nog hemma hos mamma som jag brukar när jag är nere på stan. Så hima praktiskt att hon bor där, så att man slipper åka hem.

Det är svårt att veta vad man ska ha på sig för jacka nuförtiden, vissa dagar är det jättesoligt och nu som idag ser det jättemulet och trist ut. Idag ser det kyligt ut, så det får bli både vantar och mössa. Men jag har bara min skinjacka, men den får duga. Vill inte använda min kappa från förra året, i alla fall inte än. Den åker på om det är akutkallt, fast egentligen så är den inte så mycket varamare än skinnjackan. Det är bara det att man kan ha fler lager under den, skinnjackan blir ju så jäkla tajt om man har luvtröja under.

Jaja, nog med skitsnack :) Måste skynda mig till bussen nu så att jag inte missar den.

Kram på er.

Saknad.

Skrivet: 2007-10-10, 23:46:48 / Dagboken

Saknar min dator så fruktansvärt mycket.
Saknar att kunna surfa vart jag vill i huset.
Lagningen har tagit 2 månader snart, fy till PC-city.
Beräknat, enligt dem skulle det ta tre veckor när vi lämnade in den.
Hatar, hatar, hatar.
Jag vill inte sitta vid Jonathans stationnäradator, ingen frihet.
Jag vill ha min bärbara, lilla Philps i famnen när jag tittar på teve.

Ge mig min dator. NUUUU!

Cheescake och tevemys

Skrivet: 2007-10-10, 23:05:11 / Mat, recept & träning

Ikväll har jag slappat framför teven, Room service, Top model, Fråga Olle och Myggan stod på menyn. Jag missade säsongsstarten av Room Service förra veckan tydligen, Jag älskar Jonny och Mattias, de gör alltid ett sånt fantastiskt jobb. Resultatet blir alltid helt ljuvligt. En mild överdrift kanske. Älsklingen och jag hjälptes åt att baka cheesecake tidigare och gud vad gott det blev, med jordgubbar. Helt pefekt. Har även fotat lite under kvällen och läst en massa bloggar. Det skulle vara roligt att öka läsarantalet på min blogg en aning. Så skriv kommentarer vet jag.



image302

image303
(Foto och redigering: jag själv)

Cheesecake:

4 ägg
2 dl strösocker
400 g philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
6 st digestivekex

Gör så här:
8 - 10 port

1. Smula digestivekex i botten på formarna.
2. Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål.
3. Vispa äggulorna med sockret. Mosa osten och blanda ner den jämte vaniljsockret.
4. Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen.
5. Vispa till sist äggvitorna till hårt skum och vänd ännu försiktigare ner dem så att inte luften går ur smeten.
6. Fördela smeten i formarna. Smula eventuellt ytterligare kex över, täck med gladpack och ställ in i frysen minst 3 timmar innan servering.

Servera cheesecaken i tårtbitar med färska jordgubbar eller andra bär.

Trevlig natt.


Grattis, du har lyckats igen.

Skrivet: 2007-10-10, 20:49:01 / Poesi

Med morgonljuset iögonen


lämnar du mig i din röda, gamla, Audio hundra


från -88


En snabb puss i pannan och du säger hejdå.


Och jag får den där obehagliga känslan i magen


av att du aldrig kommer tillbaka


så ligger jag kvar


låtsas som att jag klarar mig


innerstinne önskar jag att jag kunde sova bort hela livet.


Vid midnatt kommer tårarna och ångsesten inför att allting ska upprepas igen.


Det är då du lämnar mig


somnandes, snarkandes med en stor klump i magen.



Det är så du lämnar mig. Med tårfyllda ögon.


 


image301

(Bild och dikt: jag själv)


Te och macka

Skrivet: 2007-10-09, 20:38:15 / Dagboken

Pust och stön. Kom nyss hem från gymmet, en riktig worke-out. Nu ska vi koppla av framför teven, med te och macka. Det ska bli skönt. Kanske borde hoppa in i duchen så att jag kan krama om älsklingen riktigt ordentligt. Vi har ju så lite tid tillsammans nu när han jobbar hela dagarna. Så det känns som att man måste gosa så mycket man kan på kvällarna när han är hemma. Synd bara att jag har röd-vecka, eller månad. Det känns som att den aldrig kommer att gå över. Jag längtar i alla fall tills dess.

Trevlig kväll på er.

Hemma igen

Skrivet: 2007-10-09, 15:04:44 / Fotodagboken

Nu är jag hemma igen. Har tagit ett glas vatten och satt mig framför datorn. Tänkte titta på några avsnitt av Andra avenyn eler kanske börja titta på Gossip girl-serien. Jag håller på att läsa den fösta boken i Gossip girl-serien så det ska bli kul och se hur den boken ter sig som tvserie.

Promenaden blev inte så värst lång, en timme ungefär, men det fick duga. Solen var så varm så att jag svettades, fick lov att ta av mig både mössa, vantar och jackan. inte så kul att promenera när man bär massa kläder i händerna. Snart har Jonathan rast, då kommer han ringa och kolla hur det är med mig, jag är nyfiken på hur det går för honom på jobbet, han kanske skulle sälja till en kund idag, håller tummarna för det. Hans lön baseras på hur mycket han säljer, så om han säljer dåligt har han en väldigt låg lön. Men han har bara jobbat där i en vecka änsålänge så förhoppningsvis börjar han komma in i arbetet snart. Så att han kan tjäna lika mycket pengar som alla andra på hans jobb.

image299

image300
(foto: jag själv)

Hur kan det vara så svårt att komma på en rubrik?

Skrivet: 2007-10-09, 14:00:15 / Dagboken

Tittade nyss på Våra bästa år och nu försöker jag få i mig en macka så att jag kan röra mig utanför dörren och ta en lång promenad. Precis vad jag behöver idag känner jag. En riktigt lång en ska det bli. Kanska tar några kort också, who knows? Solen skiner så det känns i alla fall uppiggande, sov inte så bra i natt.

, nu ska jag röra mig så att jag inte fastnar här hela dagen.

Hoppas ni har en bra dag.

A different shade

Skrivet: 2007-10-08, 23:41:27 / Fotodagboken

image298
(bild och redigering: jag själv)

Nu ska jag röra mig mot sängen och sova så gott. Hoppas bara att jag vaknar tidigare imorgon bitti än idag. Skulle ju ta tag i mitt skrivande. Och eftersom att det inte blev någon träning idag, utom en massa glass istället så blir det dubbel så hård träning imorgon, när älsklingen kommer hem från jobbet.

Sov så gott. Godnatt.

Glassmys framför teven

Skrivet: 2007-10-08, 19:34:29 / Dagboken

Vi kom inte iväg till gymmet ikväll, istället åkte vi till Ica Maxi och köpte glass, så ikväll blir det glassmys i soffan. Med Häagen-Dazs Jordgubb. Till Andra avenyn, ID och Nyberg & Törnblom. Innan jag går och lägger mig kanske jag ska börja läsa en bok som jag fick av mamma senast jag var där, Kvinnor som tänker för mycket, heter den. Kanske är något för mig?


image296
image297
(Bild och redigering: jag själv)

Ikväll är Häagen-Dazs här på besök. Det ska bli mumsigt :)

Höstpromenad

Skrivet: 2007-10-08, 17:31:37 / Fotodagboken

Gud, vilket härligt höstväder det är ute idag. Det var helt underbart att ta en eftermiddagspromenad i solen och fota höstbilder. Gick en ganska lång sträcka, var i alla fall borta i en och en halv timme. Men nu är jag hemma igen och Jonathan sitter i bilen på väg hem till mig, men vi ska iväg och träna direkt. Vi försöker att komma iväg till gymmet varannan dag. Det känns bra att träna på gym, det kostar pengar, men det är värt det. För om man ska träna hemma, gå på promenader, jogga eller styrketräna, hänger träningen oftast på vad det är för väder utomhus och så vidare. Man kommer oftast med ursäkter som: Jag vill inte jogga idag eftersom att det regnar ute. Men till gymmet kan man ju alltid gå eftersom att det inte påverkas av vädret.

Nu ska jag plocka fram våra träningskläder så att vi kan åka direkt när Jonathan kommer hem. Nämen gud vad jag är sugen på någonting gott, typ glass eller godis, ska nog unna meg något efter träningen. Affären ligger så avsides här vi bor. Och jag har liksom en bestämd promenadsträcka som jag går när jag är ute och går och det är inte mot affären. Annars hade jag gått förbi där och köpt mig någonting när jag var ute och promenerade.

image293
image294
image295
(Foto: jag själv)

The colors of the season

Skrivet: 2007-10-07, 23:44:50 / Fotodagboken

Haha, kom på mig själv med att jag alltid vill börja ett inlägg med idag. Men eftersom att jag nu kommit på mig sjäv med att alltid göra det, ska det från och med nu bli ändring på det. I alla fall så har jag tillbringat den förgångna dagen i soffan, framför datorn eller i sängen, vi har haft en allmän tråkig dag här hemma i våran lilla stuga. Jag har känt mig en aning kraslig från igår, Jonathan har inte känt sig så himla pigg och kry han heller. Så idag har vi bara tagit det lugnt. Det behöver man ju göra i mellan åt också. Fast det blir lätt så att man måste hinna med så mycket som möjligt när man är ledig, jag är visserligen ledig typ hela tiden, men när Jonathan är hemma, så vill man ju inte bara sitta hemma i soffan och ruttna. Även fast det kan vara mysigt ibland det med.

Jag har lärt mig ett och annat i Photoshop idag, en hel del nya knep. Det är så himla kul och lära sig något nytt tycker jag. I alla fall när det gäller bildredigering. Och imorgon hade jag tänkt ta tag i mig själv, ja lovar inget, men jag lovar att försöka. Jag ska gå upp vid elva, gå på en promenad och ta lite kort, sen efter det ska jag börja på en ny berättelse. Jag har länge gått och tänkt lite på storyn och det skulle faktiskt kännas kul att ta tag i det. Eller så kanske jag fortsätter på den som jag började med i somras. Jag gillar den storyn det är bara så att jag har fastnat. Så därför kommer jag att börja på en ny, om från början. Det brukar sluta så. Alla mina tidigare berättelser är halv klara, pågrundav att jag tröttnat på storyn eller fastnat i storyn.

image292

(Foto och redigering: jag själv)

En aning stolt över mina nya kunskaper må jag säga. Jag är villig och öppen för att lära mig ännu mer nu i veckan.

Höstlöv

Skrivet: 2007-10-06, 19:17:10 / Fotodagboken

image290
(foto: jag själv)


Om ni är intresserade av mina andra höstbilder som togs idag kan ni gå in här.

Det känns verkligen att hösten är här nu, att det är oktober. Det börjar bli kallt och träden får fin färg. Just idag känns allting bra, det känns skönt att sommaren är över och så. För snart fyller jag år och då ska vi ha kalas för mig här hemme, jag längtar. Men annars så tycker jag hösten ser ganska dyster ut, jag vet inte hur jag ska göra med plugget och så vidare, Jonathan jobbar ju hela dagarna så det är ju inte så kul att bara gå hemma i pyjamas, vilket jag förmodligen kommer att göra. Men jag har ingen ork eller energi just nu, jag skulle verkligen behöva en paus för att känna efter vad jag verkligen vill göra med mitt liv, kan man göra det? Stanna upp och tänka några månader?

Jag känner mig så liten och världen känns så stor.

Vinkväll

Skrivet: 2007-10-06, 18:33:47 / Dagboken

Idag har det varit en bra dag, trots det tråkiga vädret kom vi ut på en liten fotopromenad. Vi åkte bort mot Lundbykyrka och tog en hel del mysiga höstbilder. Det är så fint med alla höstlöv som bara lyser i sina vackra höstfärger. Efter det så kände vi för att vara nyttiga så vi drog till gymmet och körde en och halv timmes work-out. Det blev en del god mat, vin och muffins igår, så det kändes bra att träna. Ikväll blir det nog en hel del till, i alla fall vin och chips. Sara och Häger kommer nämligen över på myskväll. Det ska bli trevligt.

image287image288
(foto: Jonathan)
Dagens jag:
Basker, MQ
Svart polotröja, Second hand
Vitt linne, JC
Jeans, Lee
Skor, Converse

Kvällens jag:
Halsband, Asos
Svart tröja, Gina Tricot
Kjol, Från Riga
Svarta leggings, H&M

image291
(foto: jag själv)

Hoppas ni får en bra kväll.

KLADDKAKSMUFFINS

Skrivet: 2007-10-06, 00:28:01 / Mat, recept & träning

2 ägg
3 dl socker
100 g margarin
1 ½ tsk vaniljsocker
1 ½ dl vetemjöl
1 krm salt
blockchoklad, ca. en ruta per muffin

1. Sätt på ugnen på 200 grader
2. Smält margarinet
3. Vispa ägg och socker pösigt
4. Rör ner det smälta margarinet
5. Rör ner mjöl, kakao och salt
6. Häll smeten i formarna
7. Grädda 12-15 minuter
8. Lägg en ruta blockchoklad på varje muffin direkt när du tar ut dem ur ungnen

image283

image284image285
image286
(Foto: jag själv)
Hoppas det smakar.


Du & Jag

Skrivet: 2007-10-04, 16:44:27 / Fotodagboken

image280image281


Städdag och kanelbullensdag

Skrivet: 2007-10-04, 16:15:30 / Dagboken

Idag har jag städat hela huset och diskat upp diskberget i köket. Nu är jag äntligen färdig med det. Det enda som återstår är tvätten, men det för Jonathan ta hand om när han kommer hem från jobbet.

Idag är det ju Kanelbullensdag (4:e oktober) om någon skulle ha missat det. Men vet ni varför vi firar kanelbullensdag? Jag har tagit reda på det.

Kanelbullar har alltid varit älskade av svenskafolket därför instiftade Hembakningsrådet Kanelbulensdag 1999, då de firade 40 år. Kanelbullen har blivit en symbol för det mest hemtrevliga man kan baka. Sedan 1999 finns kanelbullensdag med i alla Svenska allmenackor.

Källa: Aftonbladet.se
image279


Jag däremot hade inte tänkt fira Kanelbullensdag genom att äta bullar, istället ska jag baka mina goda kladdkaksmuffins. För att Jonathan är inte så förtjust i kanelbullar.

Lite av min kreativitet

Skrivet: 2007-10-04, 00:31:18 / Fotodagboken

image275image276image277

Idag har det varit en bra och händelserik dag. Föst gick jag upp och gjorde mig iordning för att ta bussen ner på stan. Där jag först skulle träffa älsklingen en stund på hans lunch och sen skulle jag vidare och träffa Sara. Vi gick till Gränden och åt, jag lyxade till det och beställde fläskfilé och klyftpotatis, mycket gott. Efter lunchen med Sara gick jag hem till mamma, hon mådde inte så bra, men vi kom iväg en stund till Myrorna vilket piggade upp henne lite. Sen kom Jonathan äntligen hem, jag blir så glad när han slutar. Då åkte vi till Lögarängen och plåtade en massa och efter det åkte vi till gymmet och tränade. Och kvällen har jag tillbringat framför teven. En kort sammanfattning av dagen.

Godnatt.

Today is a good day

Skrivet: 2007-10-03, 23:53:39 / Självpoträtt

image274

Dagens jag:

Skinnjacka, Carlings
Randig tröja, Zara Paris
Vitt linne, JC
Shorts, Bik Bok
Leggings, Gina Tricot,
Skor, Bianco (syns ej på bilden)
Halsband, 18 års present från älsklingen

(Bilden är tagen på Lögarängen, Västerås av Jonathan)

Lunch med Sara.

Skrivet: 2007-10-03, 11:17:47 / Dagboken

Nu är jag färdig, men bussen går inte förän om en halvtimme. Jag hatar att bli klar för tidigt så att jag måste sitta och fördriva tid. Jag ska träffa älsklingen en stund på hans lunch, sen ska jag luncha med Sara. Efter det så vet jag inte vad jag ska göra, jag har lovat Jonathan att träna när han slutar klockan fem. Tills dess går jag nog hem till mamma. Gud, jag har verkligen ingenting att skriva om. Min ångest berättade jag ju om igår. Jag tror inte att den kommer att gå över än på ett tag. Det tar nog ett tag att anpassa sig till nya mönster, det känns lite som att vuxenlivet börjar ta sin form på allvar. Läskigt. Jag vill verkligen inte vara vuxen. Vem fan vill vara vuxen?

Tack för idag.

r4tf5jfnobjå

Skrivet: 2007-10-02, 14:04:12 / Dagboken

Min dag är inte värd någon rubrik.

Jonathan har fått jobb som försäljare. Jättebra för våran ekonomi, men mindre bra för mig som måste vara ensam hemma hela dagarna, förutom när jag är i skolan då. Vilket inte är så ofta. Men jag tycker verkligen att det är jättebra att han har fått ett jobb. Jag är bara lite orolig över hur mycket jag kommer att sova när han inte är hemma. Idag gick jag upp klockan ett. Jag vet liksom inte vad jag ska hitta på om dagarna när jag är själv, allting känns så tungt och tråkigt då. Jag är så himla trött på skolan också, så jag vet inte hur jag ska göra med det. Funderar på att hoppa av en av de två kurser som jag läser just nu. Jag har ändå varit borta på tok för mycket, så jag vet inte om jag kan få godkänt ändå. Men Grafisk form, måste jag gå kvar på, min broschyr är så gott som klar och vi ska ha delredovisning på torsdag. Jag kan ju inte hoppa av när jag har gjort det som kursen går ut på. Men det är bara det att kurserna är på samma dag, på torsdagar, så det känns ju skitkonstigt att komma dit och bara gå på den första lektionen och sen skita i den andra. Mina kurskamrater kommer ju att börja undra. Men jag klarar inte av att läsa båda kurserna just nu, det går inte, mitt psyke klarar inte av den stressen. Så det är bara att tala om för de som undrar att jag har hoppat av. Men jag är så jävla rädd för vad andra ska tycka om mig. Det känns skitjobbigt.

Nu har jag avslöjat alldles för mycket om mina problem. Men jag behövde verkligen skriva av mig lite. Det kanske blir lättare att ta ett beslut då.

Imorgon ska i alla fall bli en bra dag, en dag som jag verkligen ser framemot. Jag ska luncha med Sara på stan, bara hon och jag. Det känns jättekul, det var så himla längesen som vi gjorde något själva, utan killar.

3 timmar kvar tills Jonathan kommer hem, jag vet inte vad jag ska göra. Borde laga mat, mikropizzan var jätteäcklig. Han vill åka och träna när han kommer hem, men jag känner mig inte särskilt pigg på att träna idag heller. Men någonting måste jag väl göra, jag kan ju inte sitta hemma och tråka hela dagarna.

bloglovin




RSS 2.0