Wednesday morning.

Skrivet: 2007-09-26, 10:31:51 / Dagboken

Idag är jag ledig. Det känns bra. Jonathan är hemma hem med, tråkigtnog hittar han ingen praktikplats även fast han ringt runt till snart 100 stycken. Taskigt, så nu söker han lite jobb istället och praktikplats såklart. Får se hur det löser sig.

Igår var jag och Jonta på Tuna Park efter att jag slutade skolan. Jag fick pengar så det blev en del shopping. Bland annat så köpte jag nya jeans (Lee), shorts, från Bik Bok, puder, vitt linne och en ny tränings t-shirt (Puma). Det var e mycket trevlig dag i alla fall. Och sen när vi kom hem åkte vi iväg till Enjoy och tränade. Vi har börjat träna tillsammans nu eftersom att Sara hoppade av träningen med mig på Glada Oxen. Jag kommer inte iväg och träna själv så därför är det bäst om vi tränar tillsammans, då kan vi praktiskttaget träna när som helst. Enjoy var bra faktiskt, även om Glada Oxen är mindre och mysigare.

Idag ska vi ner på stan, Jonathan ska klippa sig och jag ska titta om jag kan hitta nån tröja. Just det, jag kunde ha storlek 27 på jeansken istället för 28-29 som jag brukar ha, lycklig. Men det beror ju mycket på jeansmodellen.

Nu ska jag äta frukost. Kom upp tidigt idag också, vakande klockan åtta och kunde inte somna om.

Ha en bra dag nu :)

Smile like you meen it

Skrivet: 2007-09-23, 19:45:43 / Dagboken

Jag önskar att jag kunde få tillbaka min skrivarglädje. Jag vill skriva dikter i massor, men jag har ingen inspiration. Jag har hört att man inte ska sitta och vänta på inspiration, för den kommer aldrig att komma till en, man måste sätta sig ner och försöka, det är det bästa sättet. Men jag vet inte riktigt ifall det är så. Jag kanske borde sätta mig ner med penna och papper och försöka att komma på någonting. But I don´t know.


image273
Natt bild över svartån vid slottet. Färglamporna var på därav effekten.


Myskväll all by my self

Skrivet: 2007-09-23, 19:39:02 / Dagboken

Jag är ensam hemma ikväll och har lite myspys med mig själv. Förängångs skull så känns det ganska skönt att vara själv och göra sånt som man inte har tid med annars. Jonathan är på FBUn och kommer hem klockan nio. Tills dess ska jag bara tänka på mig själv.

Idag har jag varit duktig och tagit tag i skolarbetet. Eftersom att jag och Jonathan var på öppet hus igår så fick jag ytterligare nödvändig information till trycksaksprojektet. Vi intervjuade b.l.a. en tjej, så nu har jag båda intervjuena klara. Just nu håller jag på att välja ut bilderna som ska vara med och komma på bra texter. Men det går faktiskt oväntat lätt, förutom att det är svårt med layouten, men jag har en bra mall så det går nog bra.

Nu tänkte jag ta paus från skolarbetet en stund. Jag ska surfa runt lite på nätet och kanske kolla på Förortsungar. Har ingen aning om vad det är för någonting på teve idag. Alltså jag gillar MIKA, han är skön. Lyssnar på hans skiva nu nämligen.

Just det. Vi var ju nere på Kulturnatten går med Sara, Häger och Kajsa, det var väldigt trevligt. Vi möttes vid Stadshuset sedan gick vi runt och tittade lite(jag åt på subway för första gången). Sen klockan tio såg vi TRIX uppträda i Vasaparken med deras spektakulära eldshow, så jävla ballt. Sen efter det var vi på Växhuset och såg en improvisations teater som hette Kan inte värden bara dö . Det var kul. Så himla skickligt av dem att bara hitta på allt eftersom.

Ska leta i mitt arkiv efter bilder från gårdagens kväll. Åtrkommer med det senare.

Hoppas ni har en trevlig kväll.

Vet inte vad jag vill...

Skrivet: 2007-09-21, 18:01:58 / Dagboken

Idag har jag satt in p-stav, Jardell som sitter i fem år. Låång tid. Det var inta alls farligt, bedövningssprutan sticktes lite men annars så känndes det ingenting. Börjar dock få lite ont nu när bedövningen släpper. Hoppas att allting kommer att gå bra nu, så att jag slipper ta ut den för det skulle vara betydligt svårare än att sätta in den. Just nu sitter jag hemma hos mamma, jag och Jonathan ska äta köttfärspaj här, det ska bli mums. Vi åt här igår också, pengarna börjar ta slut så då är det bäst att snylta på föräldrarna. Nä, mamma tycker bara att det är kul att vi kommer och hälsar på så ofta.

Eftersom att jag var så duktig på UM tyckte jag att jag förtjänade en belöning, men pengarna räcker inte till det så jag får vänta tills på måndag istället. Fast det är nog lika bra för jag orkade ändå inte prova någonting på stan med den här armen, bandaget gör så att jag kanappt kan röra på den.

Imorgon ska jag och Jonathan till FBU, på öppet hus och förhoppningsvis så ska jag sätta igång med broschyren direkt efter det. Vi var där igår också och kopierade en massa bilder, så jag har material så att jag kan puzzla ihop någonting bra. Men jag mår inte så bra just nu, jag har en sån här, jag-vet-inte-vad-jag-vill-period nu igen, det känns som att jag alltid har det numera. Men det är klart jag går på en högskoleutbildning, tar CSN-lån, vet inte om jag trivs eller vill jobba med det i framtiden, det är klart att det känns lite osäkert. Men hur ska jag komma på vad jag vill egentligen? Jag älskar att skriva, det har jag alltid gjort, men det kanske inte passar som yrke för mig. För då förvinner lite av passionen för att det blir till ett måste. Och sen så tycker jag inte att den här utbildningen handlar så mycket om att skriva. Jag är så kluven för ibland tycker jag att det är jättekul och sen efter ett tag blir allting bara för jobbigt, jag pallar inte pressen. Jag är en vekling. Jag vet inte vad jag ska ta mig till. det känns som att jag måste bestämma mig, typ NU.

Jaja, ikväll ska vi troligtvis inte hitta på någonting speciellt, vi stannar antagligen kvar här ett tag. Det är så tråkigt att sitta hemma och inte göra någonting. Men imorgon ska vi ner på kulturnatten med Sara och Häger, det ska bli roligt. Men jag skulle vilja köpa någonting nytt att ta på mig, men det går ju som sagt inte. Jag får hålla mig tills på måndag, det är ju inte så lång tid kvar.

Hejdå.

Trött

Skrivet: 2007-09-18, 18:50:52 / Dagboken

Äntligen hemma.

Kom nyss hem från mamma, det känns som att den här dagen har varit hur lång som helst. Imorse gick jag upp klockan sju, gjorde ordning mig, åt frukost och fick skjuts till tåget, väl framme i Eskilstuna hade jag föreläsning i Visualiseringe och skiss i tre timmar. När jag kom till Västerås igen gick jag hem till mamma, släpandes på mitt gigantiska skissblock, varmt och svettigt blev det. Hemma hos mamma åt jag pizza och några muffins som Matilda hade bakat. Jonathan kom också dit efter att han putsat fönster. Vi blev kvar lite längre än vad vi hade tänkt oss,så nu håller jag på att somna, det svider i mina ögon. Egentligen hade jag tänkt ta en lång promenad med stavarna när jag kom hem från föreläsningen men så blev det såklart inte. Man hittar alltid på annat för att slippa träna.

Jaja, ikväll är det Kristallen, vet inte om jag ska se det, inte om det går samtidigt som Idol. Har inte så stor koll på tvtablån och Desperata hemmafruar har jag aldrig följt, ångrar det lite faktiskt. Men det känns meningslöst att hoppa in i serien efter tre säsonger, eller nåt?

Jag borde börja med broschyren till FBU, har skissen klar men jag vet inte riktigt vad det ska stå osv. Men Häger ska fixa bilder till mig så jag kan inte riktigt sätta igång förs jag har fått dem. Eller jag kan ju alltid börja med texten. Men just nu är jag för trött för att hålla på i Indesign.

Good monday

Skrivet: 2007-09-17, 22:58:57 / Dagboken


Dagens frukost, A-fil med Icas special flingor.
Dagens föreläsning, Grafisk form, genomgång av Illustrator.
Dagens låt, Kents nya singel, Ingenting.
Dagens lunch, Kycklingsallad från Wayne´s.
Dagens humör, Glad för det mesta.
Dagens plugg, ritat stileben i färg till visualisering och skiss kursen.
Dagens middag, Köttfärssås och spagetti.
Dagens motion, skogspromenad samt styrketräning.
Dagens teveprogram, ID och Nyberg & Törnblom.
Dagens onyttiga, Fazer chokladkaka 100g.
Dagens kvällsmat, 3 skivor lingongrova med salami och te.
Dagens klädsel, Kjol, svart linne, svart koft, svarta leggings, scarf från Joy, basker från MQ, skinnjacka, stövlar, väska från Wedins.

image272
Bild på älsklingen från våran promenad. Kameran tog såklart slut på bateri när jag skulle fotas :(


Hoppas ni har haft en bra dag. Godnatt :)


En vanlig dag i skolan.

Skrivet: 2007-09-17, 09:15:20 / Dagboken

Nu sitter jag i skolan, efter en lugn tågresa. Lyssnade på musik hela vägen. Idag släpps kents nya singel och jag är förväntansfull, Jonathan ska köpa den så fort skivaffären öppnar, jag anatar att han kommer att hänga på låset redan tio minuter innan. Nu ska jag ha föreläsning i datorsalen, vis ska väl lära oss mer i photoshop, indesign och illustrator. Jag missade förra lektionen då de gick igenom illustrator så det skulle jag behöva en genomgång i.

Ha en bra dag.

Ros

Skrivet: 2007-09-17, 00:37:19 / Fotodagboken

image270

Jag glömde lägga ut bilden på rosen som jag fick utav Jonathan på min namnsdag den 14:e så den kommer nu istället i brist på annat att skriva om. Jag tycker i alla fall att han var jättegullig när han kom hem med den här och överraskade mig. Världens underbaraste älskling. Puss, puss, puss till dig Jonathan.

(ojdå, det där tog lite längre tid än vad jag hade tänkt mig. Typ en timme längre. Nu måste jag skynda mig i sängs.)

Godnatt på er

En lugn söndag

Skrivet: 2007-09-16, 21:39:09 / Självpoträtt

Idag vaknade vi sent, skönt med en lång sovmorgon. Eftersom att vi ändå inte hade några planer inför dagen. Vi åt lunch inne hos Jonathans föräldrar och pratade med dem om livet, rätt jobbigt faktiskt. Jag tycker inte om när de försöker lägga sig i och ha sig. Sen tog vi det bara lugnt (hoppade över promenaden p.g.a. regnet) till klockan kvart i sex då vi åkte iväg till FBU på research, vi pratade lite med en av medlemmarna och tog kort. Efter det körde vi till Max och åt hamburgare, jag älskar Maxs Gi burgare, den är mums. Jag tycker Max är sjukt mycket godare än Mc´Donalds, vad föredrar ni?

Nu ska jag fixa iordning allting tills imorgon, jag har föreläsning i Grafisk form- från idé till trycksak på morgonen, så jag slutar redan vid tolv. Det är skönt tycker jag för då har jag hela dagen på mig att rita teckningen till Visualisering och skiss tills på tisdag.

Ha en trevlig kväll & natt.

image267
Lite regnbilder blev det i alla fall. Det fick bli gummistövlar, mina prickiga från din skos barnavdelning :)

image268

Mössen är tillbaka...

Skrivet: 2007-09-16, 00:22:41 / Dagboken

image266

Har setat vid datorn och tittat på andras bloggar hela kvällen nu. Ska röra mig till soffan eller sängen nu. Min rygg säger ajaj. Usch och fy, råttorna har hittat tillbaka till vårat sopskåp under diskbänken. Jonathan öppnade och då ssprang en lliten mus ut och gömde sig under kylskåpet. Så nu måste vi rigga fällor för de små jävlarna. Jag vill inte dela hus med dessa odjur.


Puss & Godnatt

Bowlingbilder...

Skrivet: 2007-09-15, 22:50:16 / Dagboken



Bild ett: Jag och Angelica.
Bild två: Jag och Theresé.
Bild tre: Jag posar med klotet.
Bild fyra: Monica och Angelica.
Bild fem: Jag, Monica och Angelica.
Bild sex: Malin.
Bild sju: Sanne.
Bild åtta: Älsklingen har köpt en gubbkeps :)
Bild nio: Sanne och Emma.

En del bilder blev dåliga på grund av att älsklingen glömde att sätta på blixten.

Ett öga rött

Skrivet: 2007-09-15, 21:44:18 / Nya ting

Nu är vi precis hemkommna från en trevlig biokväll. Vi var och såg Ett öga rött, den var bra (inte lika bra som boken, men bra, säger Jonathan.) Men jag som inte har läst boken tyckte att den var både rolig, sorglig och tänkvärd. Kul att gå på bio när man har presentkort samt 50 kronor rabatt från ICA, så vi betalade bara 17 kronor totalt för popcorn och dricka som vi också hade rabatt på.


image256
Kvällens jag:
Ny basker, MQ
Ny scarf, Joy
Leggings och shorts, Gina
Skinnjacka, Carlings


Jag gillar höstlokken, riktigt snyggt faktiskt.

Minnen för livet

Skrivet: 2007-09-15, 15:45:50 / Poesi

image255


Vår blir till sommar,
en pirrande känsla i mitt bröst,
som svalnar med tiden,
när regnet börjar att falla igen,
framåt hösten.

Börjar att känna ensamheten igen,
nu när hösten hittat den.

Jag är rädd inför stegen,
som är förstora att ta
både bak och fram.

Jag står still,
för feg för att gå vidare
och för olycklig för att stanna kvar.

Sommarminnena tillsammans med dig,
spolas långsamt bort med regnet

och jag står ensam kvar
där allt en gång började.

Copy Ida 2005


Sweet saturday

Skrivet: 2007-09-15, 15:35:22 / Dagboken

Det blev ingen bio igår, vi tyckte att bowling med kompisarna lät mycket roligare. Så vi var på strike i två timmar och bowlade med Åsa, Malin, Theresé, Monica, Angelica, Sanne mfl. Jag vann i mitt lag, jag vinner alltid på bowling, jag fattar inte hur jag gör. Jag är bäst helt enkelt.

Idag har vi varit nere på stan, jag letade mössa och hittade en svart, stickad basker på MQ och så köpte jag en scarf på Joy (en likadan som Matilda :)) Men jag tyckte den var så himla fin. Det blev inget FBU idag, det är tydligen nästa helg det är öppet hus, men imorgon ska vi dit och intervjua två av ungdomarna och ta lite bilder till broschyren.

Vi har beslutångest inför vad vi ska hitta på ikväll, Mette vi hitta på något, Olle och Basse ska till nån club, jag kanske vill gå på bio eller bara vara hemma för att min mage känner inte för att konsumera alkohol. Så jag har ingen aning om hur vi ska göra. Jag borde egentligen sätta mig ner och plugga en massa, läsa i Grafisk kokbok och börja rita ett stileben. Men jag orkar inte ta itu med det nu.

Hårförlägning

Skrivet: 2007-09-14, 18:04:09 / Självpoträtt

Nu sitter håret på sin plats. Det tog en stund att sy ihop trensarna och sätta dit clipsen men nu är det klart och bion är reserverad. Ett öga rött blev det. Nu håller vi på att göra iordning oss för att åka hem till mamma och äta, dricka lite vin och mysa innan bion.

image251image252image253
Före och efter bilder. Jag är mycket nöjd över resultatet.

image254
Kvällens jag:
Leggings, Gina
Kjol, Second hand
Linne grått, JC
Svart t-shirt, Ellos





Bio?

Skrivet: 2007-09-14, 15:31:51 / Dagboken

Sitter med hårfärg i håret nu. Fick äntligen hem mitt löshår imorse, nytt och frächt, hur lent som helst. Jonathan överraskade mig när han kom hem från ett fönsterputsjobb vid halv ett tiden, jag har nämligen namnsdag idag och han kom ihåg det. Jag fick en stor röd ros, åh han är så underbar. Jag blev helt paff eftersom att jag inte alls tänkte på att det är den 14 september idag, Idas dag.

Jag är ledig idag och än så länge har vi inga planer för ikväll. Vi kanske går på bio, Jonathan vill se Ett öga rött, eller så vill jag se Underbar och älskad av alla. Så vi får se om vi kan enas, men det lutar mot Ett öga rött. Vi kom på igår att det faktiskt var ett helt år sedan vi var på bio senast, helt sjukt. Men det har inte gått några filmer som intresserat mig. Vi har tänkt gå flera gånger eftersom att jag fick ett biokort på min födelsedag förra året, men det har aldrig blivit av. Så det kanske är dags att använda det nu. Ska gå in på Sf-hemsida och boka biljetter, eller åtminstone kolla lite.

Tio minuter kvar tills jag ska skölja ur färgen, men jag har inte så mycket mer att skriva just nu. Imorgon ska jag och Jonathan till FBU på research, jag ska nämligen göra en broschyr till deras verksamhet som projektarbete i Grafisk form-kursen. Imorgon är det öppet hus, så vi kanske ska dit även på söndag när det är vanlig träff med ungdomarna.

Ha en bra fredag, för det tänker jag ha :)

Nya saker

Skrivet: 2007-09-14, 00:19:50 / Nya ting

Som ni märker börjar jag komma igång med bloggandet igen. Kanske lite många inlägg så här på en gång. Men jag har så mycket att ta igen.

I söndags inhandlade jag ett par nya höstskor, ett par svarta stövlar.

Skopunkten, 349 kronor.

Och idag köpte jag den här kjolen på second hand:

image250

I tisdags var jag på UM, till slut, jag trodde aldrig att jag skulle komma dit. Har varit utan preventivmedel i snart ett år, slutade med mina p-piller av en massa olika orsaker. Men nu ska jag sätta in p-stav nästa fredag (om jag törs d.v.s) men nu är frågan ska jag sätta in p-staven som sitter i tre eller den som sitter i fem år? Jag har beslutsångest. det lutar mot den som sitter i fem år. Men tänk så passar inte p-stav mig? Då är det väl bara att ta ut den. Förhoppningsvis så kommer det att gå galant. Jag håller på att bli mer positiv, tänk positivt så ordnar sig allt. Jag ska försöka att komma ihåg det.

Hemtrevligt

Skrivet: 2007-09-13, 23:59:46 / Stugan, Västerås

Det har hänt en hel del här hemma i huset sedan vi kom hem från våran semester till Marseille (ska berätta mer om det senare och lägga upp bilder"eller om ni är intresserade av bilderna kan ni gå in på min pixbox"). Jonathan har satt upp taklister i hela vardagsrummet nu, vi har hängt upp klädhängaren och ställt skohyllan på sin plats, vi har hängt upp hyllor och tavlor, samt köpt nya blommor. Så nu ser det riktigt hemtrevligt ut här i lilla stugan.

"Jonathan påstår att det spökar, eftersom att lampan tydligen kan slå på sig själv. Fast bara när katten är hemma."
Skumt det där. Tänk så har vi en spökkatt?

Jag tänkte lägga upp några bilder på framstegen.




image247
Jag avslutar inlägget med denna lugnande bild.


Lampan

Skrivet: 2007-09-13, 23:44:21 / Inredning

Nu ska jag börja blogga igen. Punkt slut. Helst varje dag, eller varannan. Men jag har tänkt lite på en sak, hur personlig kan man vara på bloggen, på internet egentligen? Jag har inte särskilt många läsare men hur mycket kan jag avslöja om min personlighet? Jag har märkt att bloggarna börjar bli allt mindre opersonliga, det är oftast ett tema som styr upplägget av bloggen. Här på min blogg tänker jag vara så personlig som jag bara kan, jag tänker inte berätta om vad jag och Jonathan har för oss bakom stängda dörrar, för det har igen av er med att göra. Men annars så kan man väl skriva om det mesta.

Okej. Jag och Jonathan har äntligen hittat en vardagsrummslampa som vi båda älskar. Jag berättade lite om den i ett tidigare inlägg. Men nu tänkte jag att ni skulle få se hur den ser ut. Som jag sa förut är det en lampa som sätts på när man tar på den.


image239


















Lampan är från Herstal och kostar 1299 kronor.

Förändring på G

Skrivet: 2007-09-13, 22:21:34 / Bloggen

UNDER UPPDATERING

Ja, som sagt håller jag på att ändra layouten på bloggen, ny profilbild, ny header och lite nya färger. Om man nu kan kalla svart och vitt för färger? Så det är förändringar på gång om någon helt plötsligt råkade gå in på min sida och tänker, vad håller hon på med? Så nu vet ni. Allt kommer att vara i sin ordning innan klockan slår tolv, förhoppningsvis.

Med vänliga hälsningar /Ida

Hej!

Skrivet: 2007-09-08, 21:03:52 / Dagboken

Sorry, att jag inte har skrivit på så länge, jag har haft mycket att tänka på, samt att min dator är inne på lagning och Jonathans har krånglat en massa. Men nu fungerar Jonathans dator igen så nu kanske jag gör små avtryck med mina små fingrar här i bloggen igen lite då och då. Känner dock att bloggen behöver en rejäl förändring. Vet inte riktigt hur men jag får väl klura ut någonting bra. Annars rullar livet på, jag läser två kurser just nu som jag gillar, Visualisering och skiss samt grafisk form. Här hemma är allt nästan färdigt (förutom toaletten) Jonathan har börjat sätta upp lister så det börjar ta sig riktigt fint. I förrgåt köpte vi en lampa till vardagsrummet, en såndär super highteck som man bara behöver nudda så sätts den på av sig själv :) fett nice. Klädhängare och hyllor har satts upp och jag har målat en tavla till vardagsrummet. Synd bara att det ska vara så jobbigt att ta tag i toaletten, orkar inte med allt bygg längre. Så vi får se när det projektet sätts igång. Förhoppningsvis inom en ganska snar framtid. Det skulle vara skönt att ha allt klart och i sin ordning.

Annars är det en lugn kväll i vår lilla stuga. Vi har ätit god mat och druckit lite vin, snart funderar jag på att äta glass, häagen-dazs Jordgubb, mums.

Hoppas ni har det bra där ute.

Puss & Kram /Ida


bloglovin




RSS 2.0