Fredag 20.47

Skrivet: 2008-10-31, 20:47:50 / Fotodagboken

Det är fredagskväll och jag sitter hemma hos mamma och tittar på Idol. Jag har laddat upp med en chokladkaka och en cider. Det förtjänar jag efter den här veckan. Dessutom har jag varit på gymmet idag, med syrran. Egentligen hade vi tänkt åka hem till Olle och softa, men jag känner mig helt slut. Imorgon ska vi nog antagligen gå ut, så vi sparar oss till det istället.



Veckan har varit jättebra och för första gången på länge har jag sett fram emot helgen. Så nu ska jag passa på att njuta. Idag har det snöat för första gången i år. Det ligger inte kvar så mycket på marken, men snö är ju snö. Puss och kram.

Bedtime

Skrivet: 2008-10-30, 22:35:38 / Fotodagboken



Nu ska jag varva ner med en kopp bedtime. Känner att jag behöver det, blev lite stressad. Sprang nyss runt med damsugaren och slängde snabbt ihop en sallad, att ta med till lunch imorgon. Börjar 9.15 imorgon och efter skolan ska vi i gruppen träffas en stund och fortsätta med grupparbetet. Fredagen kommer antagligen, som det ser ut nu i alla fall att fortsätta hemma hos Olle. Tittar nog förbi mamma en stund innan, i så fall. För att göra mig iordning och så. Kram och godnatt.

Orkideé

Skrivet: 2008-10-30, 19:48:46 / Fotodagboken



Den här orkideén fick jag av mamma i födelsedagspresent. Tillsammans med ett sött diskmedelsset från Cultdesign. Den fick släcka dagens fotobehov. Jag ville inte gå ut i regnet och frosten var inte lika fin imorse, som när jag vaknade igår. Så det blev ingen utomhus fotografering idag, som jag hade hoppats på. Om vädret håller vad det lovar, så ska det finnas snö på marken imorgon bitti. Jag vet inte riktigt om jag är redo för det, ännu. Men fina foton kan det bli då i alla fall.

Just det. Det är många som är nyfikna på vad jag gör i skolan. Jag läser på högskolan i Eskilstuna på Informationsdesigns programmet med inriktning textdesign, som är ett treårigt program. Så jag skriver helt enkelt. Analyserar texter, skapar layouter, broschyrer, hemsidor (kommer att förekomma senare). Texter inom alla möjliga områden, krönikor, debattartiklar, noveller och informativatexter m.m. Vanliga yrken är, copywrither, bokförläggare och egen företagare. Man kan bli det mesta inom text och design.

Jag har redan läst en och en halv termin på programmet, men hoppade av förra hösten. Nu känndes det som att jag var redo att börja igen. Så jag har precis börjat i en ny klass och får läsa om en termin. Eftersom programmet har gjorts om så pass mycket sedan jag började där för två år sedan. Det var bara de två första kurserna som jag kunde tillgodoräkna, så det är därför jag har börjat två månader senare än alla andra. Jag kommer ändå ha lite försprång eftersom att jag läst så pass många kurser inom samma program förut. Dessutom kommer jag ha fler poäng när jag är färdig utbildad eller så kan jag välja att skippa vissa kurser som inte är obligatoriska.

Så ligger det till. Nu är jag studerande igen, eller textare som vi kallas. Nu ska jag skriva tills fingrarna glöder. Det borde inte var något problem, jag gillar ju att skriva.

Jag imorse

Skrivet: 2008-10-29, 21:56:56 / Fotodagboken



Vad tidigt man blir trött nu när man går upp tidigt. Ska nog gå och lägga mig och lyssna på Innan jag dör. Har hittills lyssnat på 10 kapitel och jag har verkligen fastnat för den. En bok i min smak helt enkelt. Jag var riktigt inbyltad när jag åkte iväg till skolan imorse, med dubbla leggings, mössa, vantar, halsduk och min älsklings cardigan som jag fick av Jonathan i julklapp. Men det blev lite väl varmt senare på dagen, efter lite spring i trappor och sånt. Imorgon är jag ledig. Men jag ska ägna lite tid åt grupparbetet då, men det tar ju inte hela dagen. Now, time for bed. Godnatt.

Dimma och frost

Skrivet: 2008-10-29, 18:26:20 / Fotodagboken



Dimma, frost, hal asfalt, iskallt och försenat tåg. Så såg min morgon ut. Men det var riktigt vackert ute imorse även om det var minusgrader och halt på vägarna, vilket resulterade i försenat tåg. Jag skulle verkligen vilja ge mig ut någon morgon och fota frost. Kanske imorgon när jag ledig, men det är så kallt. I alla fall så fick Jonathan skjutsa mig till tåget i Västerås, jag hann med en minuts marginal, om ens det. Dörrarna stängdes bakom min rygg när jag klev på tåget. Men efter det har allting gått strålande. Jag trivs jättebra i min nya klass. Vi har redan börjat med ett grupparbete och alla är jättetrevliga. Så det känns hur bra som helst. Intressant föreläsning var det idag också. I fortsättningen får jag komma ihåg att jag måste ta ett tidigare tåg, bara, så kommer det nog gå bättre.

Nu har jag gjort mig en stor kopp te och tänkte krypa ner framför några avsnitt av Andra Avenyn.

Slut för idag, tack för idag...

Skrivet: 2008-10-28, 22:32:16 / Dagboken

Efter en 40 minuters promenad, en dusch och lite tv-tittande är jag snart redo för att gå och lägga mig. Jag har tagit fram allt jag ska ha med mig imorgon, kalender, mobil, plånbok med busskort, mdh-kort och pengar, anteckningsblock och pennor m.m. Dilemmat som vanligt är att välja kläder, jeans, för tajt? kjol, leggings?... det ska vara bekvämt, men ändå snyggt... Under ett års tid har jag inte behövt tänka så mycket på det här. Och nu är det helt plötsligt dags att ge sig iväg till skolan tre dagar i veckan. Jag kommer gå mån, onsd, fre, 09.15-12.00. Inte så mycket kan tyckas, men för mig är det en ganska så stor omställning. Men det känns redan skönt att ha någonting att göra, jag ser fram emot att gå imorgon... andra lektionen i Textdesign 2.

Jag blev både glad och överraskad när jag såg vem som vunnit tävlingen för Lindex rosabandet tävling i t-shirt tryck. Jag kände knappt igen henne, Sandra, min barndoms kompis, vi gick i samma klass från ettan till femman och var riktigt bra kompisar tills hon flyttade. Även fast vi inte har någon kontakt idag är det ändå roligt att se henne på tv.

Nu ska jag ta och bortsa tänderna, sen är det bums i säng. Nerladdningen av ljudboken som jag tänkte lyssna på på tåget imorgon är färdig nu också, så det är bara att lägga in den på mobilen. Så har jag någonting att göra på tåget. Innan jag dör, hette boken som jag tänkte lyssna på. Godnatt med er.

Mys i höstmörkret

Skrivet: 2008-10-28, 17:06:56 / Fotodagboken



Här ligger jag nerkurad under ett täcke denna regniga eftermiddag i slutet av oktober framför Phantom of the ophera. Hur skönt som helst. Jag mår bra förutom att min mage spökar lite med mig. Snart tänkte jag tända lite ljus och unna mig lite gott. Iform av en kanelbulle, lite choklad och en kopp te. Det är hög mysfaktor här idag. Imorgon ska jag upp tidigt så jag försöker ladda upp så gott det går. Min kväll kommer spenderas i soffan framför Rosabandet galan och kanske några avsnitt av Andra Avenyn. Det låter perfekt i mina öron. Nu ska jag sjunga vidare till Operans härliga sånger. Take care.

Frukost och Top hälsa

Skrivet: 2008-10-28, 11:44:57 / Mat, recept & träning



Godmorgon, hoppas ni sovit gott. Själv somnade jag som en stock direkt efter Prison Break och vaknade efter lite sovmorgon klockan tio. Det hände mycket igår, det var en lång dag. Idag är jag däremot ledig, jag laddar upp för att åka till skolan imorgon igen, med tåget. Först från Enköping till Västerås (15 min), sen direkt vidare från Västerås till Eskilstuna (25 min). Jag måste erkänna att det gick riktigt bra igår, all ångest och oro släppte, som jag har gått och grubblat över det där. Jag vet inte hur länge?

Jag provade en ny frukost imorse. Culturafil, müsli, blåbär och bananskivor, det var rätt gott. Jag behöver någonting som är bra för magen, för jag får så lätt ont av frukosten. Culturafil ska ju vara lugnande för magen. Nu sitter jag med en kopp te och tar det lugnt, hade tänkt ta en lång promenad idag, men vädret ser inte så lovande ut. Men det kanske går ändå.

Dagens allt

Skrivet: 2008-10-27, 17:11:50 / Dagboken

Dagens humör: Tummen upp!
Dagens gör nu: Har en pruttunge i famnen :P
Dagens sysslor: Skola, ätit på Wayne´s och är hos Mamma.
Dagens kläder: Stickad (läs: stickig) tröja, långt svart linne och kängor.


Mobilbilder från bilfärden imorse.

Dagens motion: Promenad till dagis och hämtat pruttungen.
Dagens mat: Kycklingsallad med couscous.
Dagens negativa: Lös i magen :-/
Dagens positiva: Det gick superbra i skolan, vågade t.o.m prata lite! ;P
Dagens TV-program: Prison Break
Dagens kramar: Till er där ute!

Back to school

Skrivet: 2008-10-27, 07:32:00 / Fotodagboken



Kan ni gissa vart jag ska idag? Till skolan... Jag börjar 09.15 och får skjuts av Jonathan idag. Jag är väldigt nervös, men det ska nog gå bra. Önska mig lycka till nu, så att jag har många fina kommentarer att läsa när jag kommer hem. Kram ♥

En sjuk Ida

Skrivet: 2008-10-26, 17:52:38 / Dagboken

Vilken dag det har varit... först vaknade jag halv nio och mådde jättedåligt. Mitt huvud snurrade, det svartnade för ögonen, jag blev dålig i magen, mådde illa, svettades, allt på än gång. Usch, jag trodde jag skulle svimma där ett tag. Men det blev bättre efter ett tag. Efter det somnade jag i soffan och vaknade igen halv tolv. Vi åt frukost, tittade på film... då upptäckte vi att klockan var tillbaka ställd. Vi som trodde att klockan blivit så mycket. Men det känndes bra att få en lite längre dag och det betyder ju att jag gick upp halv åtta istället för halv nio.

Som ni förstår har jag inte orkat så mycket idag, har mest tittat på film. Nu mår jag lite bättre i alla fall, magen kniper ibland och huvudet gör ont ibland. Men det är inte så farligt, jag fick lite frisk luft för en stund sedan också. Det var skönt. Nu ska jag titta på One tree hill och Gossip girl med en kopp te. Trevlig kväll.

Dinkelpizza

Skrivet: 2008-10-25, 20:51:24 / Mat, recept & träning



Lite nyttigare - lite mer mättande och lite godare.

Du behöver:

5 dl dinkelmjöl
3 dl fingervarmt vatten
20 g gäst
1 tsk salt
2 matsk krossat linfrö
Ost
Tomatsås

Blanda fingervarmt vatten med jästen till en jämn smet. Tilsätt dinkelmjöl, salt och linfrö. Knåda till en fin deg. Låt jäsa i 1 timme. Grädda pizzan i 20 minuter på 250 grader.

Tillbehör: fetaost, tomater, salami, lufttorkadskinka, squash, oliver - du kan ha på vad du vill!

Jag måste påstå att jag föredrar den här pizzan framför en riktigt pizza från en pizzeria, den var verkligen supergod. Och så kan man ju ha på precis vad man vill. Mera mat, men jag har inte så mycket andra bilder just nu och mat äter man ju varje dag, så varför inte fota det?

NYTT

Skrivet: 2008-10-25, 20:10:11 / Bloggdesign



Sådär. Nu är den nya designen på plats. I alla fall på startsidan ;) När ni går in på arkiv och sånt så kommer det fortfarande vara den gamla deignen, men jag ska fixa det också inom kort. Det blir alltid så mycket att göra på än gång.

Vad tycker ni då? Bättre eller sämre?



Trixar med designen

Skrivet: 2008-10-25, 18:19:42 / Bloggen

Jag håller på och trixar lite med designen... så om det ser konstigt ut så vet ni varför.

Samtidigt står pizzadegen och jäser på spisen, det blir dinkelpizza med massa gott på lite senare. Annars har jag inte gjort så mycket idag, dagen har bara flugit iväg, kanske för att vi gick upp vid ett. Dumt. Men men... Förhoppningsvis kommer det upp den design som jag är helt nöjd med senare. Puss och kram.

Goda plättar med bär

Skrivet: 2008-10-24, 18:52:49 / Mat, recept & träning

Brunch idag blev plättar av nyttigare variant. Jättegott.

2 dl yoghurt
2 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 mats olivolja till stekning
100 g bär till granering
lite sirap att strö på


Vispa ihop ägg och yoghurt och tillsätt resterande ingredienser (förutom oljan, bären och sirapen). Hetta upp en nonstickpanna med med lite av oljan och häll i så mycket smet att pannkakorna blir något större än plättar. Grädda pannkakorna tills de svällt och fått fin färg, ca 2-3 minuter på varje sida. Servera dem med bären och ringla över sirap.

Receptet hittade jag här.



Nu är jag hemma hos mamma. Vi lämnade av Linnea förut. Nu ska vi gå hem till Maja och äta middag. Jag och mamma har varit en sväng på stan också, vi handlade lite mat på utlänska affären, sånt som inte finns på Maxi.

Oj, vad osamanhängade det blev. Jag har lite bråttom.. Vi ska åka hem ikväll och imorgon ska jag bara vara hemma, så då får jag ta igen lite här. Hoppas det inte gör nåt att det blivit så mycket matbilder nu :) Kram.



Middag

Skrivet: 2008-10-22, 18:33:58 / Mat, recept & träning



Består av kycklinglasagne och sallad med fetaost. Gott.

Vi har även fått i oss både frukost och lunch (rot och linssoppa) idag. Vi var ut på en promenad också, vi hade tänkt gå den långa slingan, men det blåste på tok för mycket så vi vände efter ett tag. Men vi fick ihop en 30 minuterspromenad i alla fall. Nu på eftermiddagen har vi varit lite sega, jag har tittat på ett avsnitt av Andra Avenyn och snart ska vi se "Brudens bästa man".

Tiden går så sjukt fort. Imorgon bitti ska Linnéa åka hem igen. Det har verkligen varit roligt med lite sällskap de här dagarna. Ha det så bra så syns vi snart :)

En dag på badhuset

Skrivet: 2008-10-21, 16:52:16 / Dagboken

Pust. Jag är slut i hela kroppen. Vi har nämligen varit och badat idag, simmat och lekt i äventyrsbadet i Uppsala. Bubblat i bubbelpoolen och bastat, det var verkligen skönt. Blev lite vattengympa också, så nu är jag mör vill jag lova. Men roligt hade vi även om äventyrsbadet var lite fjuttigt. Nu har jag precis duschat och nu inväntar jag dagens middag, som idag är rotfruktssoppa med linser. Vi kör på det nyttiga livet nu, både jag och Linnéa behöver komma i form och ändra på våra dåliga vanor. Men det känns skönt.

Hoppas allt är bra med er. Bloggen går lite på halvfart nu när jag har besök... vill inte sitta vid datorn hela tiden som jag annars brukar göra. Det är skönt att ta lite datorpauser ibland :) Kram.

Dagens

Skrivet: 2008-10-20, 20:50:26 / Mat, recept & träning

Dagens humör - jag är glad för att Linnéa är här ;)
Dagens workwout - promenad 30 minuter och intensiv styrketräning i 20 minuter
Dagens mat - kyckling med ungsrostade rotfrukter med tatziki
Dagens gottis - lite tårta från igår

Dagens bästa - jag har hunnit med mycket, vaknade tidigt, gått på stan, hämtat Linnéa, promenerat, tränat, sett på film, lagat mat m.m.
Dagens sämsta - köpte multivitaminer som gjorde mig illamående.



Jag har haft ännu en bra dag. Känns som att jag är på bättringsvägen.
Kram på er.

Kalasbilder...

Skrivet: 2008-10-19, 22:38:49 / Fotodagboken

På tårtan, muffinsen och en massa äpplen som jag fick av farmor och framfar.


Som jag sa här, så har jag haft en underbar dag idag. Och visst blev tårtan rätt fin ändå? Även fast den inte alls är lik den jag skulle göra. Jag har kommit på att det är väldigt svårt att ta snygga bilder på folk på kalas och liknande tillställningar, det blir aldrig bra bilder. Så därför blir det bara pynt bilder, mig kan ni ju se med bollen i inlägget under detta.

Imorgon kommer älsta syrran hit och sover över. Det ska bli trevligt. Jag har aldrig haft sleepover gests här tidigare. Men det ska nog gå bra.

Tittut...

Skrivet: 2008-10-19, 21:49:53 / Fotodagboken




Jag tänkte bara berätta att kalaset gick jättebra och tårtan blev jättegod. Jag har fått en del fina presenter, men gymbollen tar nog första pris ;) Jag har fått pengar också, som jag funderar att lägga på nån ny kamerapryl eller kläder. Jag vet inte. Allting är så dyrt i denna lilla värld. Jag spanar på ett objektiv som kostar 3500, men jag vet inte. Det är verkligen mycket pengar för mig. Men någonting kommer pengarna gå åt till i alla fall, det är jag säker på. Jag har haft en underbar dag idag, tillsammans med mina käraste. Puss och kram.

Här syns även lite av mina nya kläder: vit tee med döskalle, Weekday och orangeröd kofta från Åhlens. Är dock inte helt hundra på om jag ska behålla kofta. Vad tycker ni?

Enkelt, gott och nyttigt

Skrivet: 2008-10-18, 22:37:41 / Mat, recept & träning



Dagens middag är ett recept hämtat ur Topform.

- 400 g mager nötfärs eller som jag hade kycklingfärs
- vitlök, salt, peppar, kryddpeppar, hp-sås och en skvett tabasco

Tillbehör: salladsblad, tomater, kokta eller färska morötter, gurka och bönsallad och lite turkiskyoghurt.

Det blev verkligen en toppen måltid. Nyttigt och enkelt. Enkelt är bra. Det går rätt bra att äta nyttigt, fast det slinker ner lite bakelser lite då och då, jag är svag för sånt. Men nu när jag ju gymbollen i närheten. Det är rolig och bra träning, jag boxades med den i morse, Jonathan höll i den. Jag fick kramp i armarna efter ett tag vill jag lova.

En till sak som är svårt är alla måltider, om man ska äta frukost, lunch, middag och två mellanmål. Vissa dagar hinner jag med de vanliga målen, men mellanmålen är jättesvåra. Så ofta är inte jag hungrig. För mig brukar det ju räcka med frukost och middag. Men det går bättre och bättre och jag blir piggare och piggare på mornarna och kan gå och lägga mig tidigare.

Det blir nog ingen film ikväll. Ska nog gå och sussa snart! Godnatt.

Bak till kalaset

Skrivet: 2008-10-18, 22:00:09 / Dagboken



En gammal bild på mina äppelmuffins. Ikväll har jag bakat tårta och kladdkaksmuffins, inga äppelmuffins tyvärr. Tårtan ser helt okej ut, den måste stå i kylskåpet för att hålla ihop. Imorgon ska jag pynta den med frukter, så då kommer det förmodligen upp mer bilder. Från kalaset och så också. Det ska bli roligt jag ser fram emot att släkten ska komma. Det är första gången mamma kommer och hälsar på så det är extra speciellt. Nu är allt så gott som färdigt tills imorgon, så nu kan vi koppla av. Ska nog sätta på en film, men jag kommer nog somna efter halva. Hoppas ni haft en trevlig lördag! Kram.

081018

Skrivet: 2008-10-18, 12:57:49 / Fotodagboken

Imorgon kommer släkten så jag tänkte ta och baka en tårta, min första faktiskt. Jag har ett recept från i somras, som jag har velat baka sedan midsommar, så den får det bli. Sen tänkte jag baka lite muffins också.



Men först ska jag träna lite med gymbollen. Den är jätterolig och bra träning. Jag och Jonathan busar med den där hela tiden, som två små barn ;) Hoppas allt är bra med er. Här är det bra, det är min och Jonathans 3 år och 2 månaders dag idag också. Puss.

Skön morgon

Skrivet: 2008-10-17, 11:40:49 / Dagboken

Hmm, kan bilder försvinna från minneskortet? För de bilder som jag tog idag är tydligen försvunna, de fanns inte med bland de jag tog igår på minneskortet. Jag gjorde som vanligt, tryckte in minneskortet i datorn, öppnade mappen Nikon, klippte ut alla bilder i mappen och klistrade in dem i Idas bilder, ny mapp, min födelsedag... och därefter är de borta.

Konstigt.

Jaja. Hur som helst så har jag haft en underbar morgon. Solen strålar in genom fönstrena och jag och älsklingen åt frukost ihop vid nio. Vi tände ljus, drack te och åt skorpor. Jag älskar skorpor, inte så mättande dock. Jag läste Topform och tittade på lite recept också samtidigt som jag drack te. Efter frukosten gjorde jag 40 situps på min gymboll som jag fick av Jonathan igår. Jag provade lite andra övningar också och det verkar funka bra.

Nu är Jonathan i skolan och jag har precis duschat, peelat hela kroppen och filat fötterna. Så nu känner jag mig fräsch. Frågan är bara vad jag ska ha på mig idag, pappa och Anja kommer och grattar mig ikväll. Men innan dess ska jag försöka ta mig ut på en promenad, äta lunch när Jonathan kommer hem och åka och handla.

Det hörs att jag mår bra va? För det gör jag verkligen. Det känndes hur bra som helst att gå upp så. tidigt.. Synd att bilderna försvann bara. Hoppas Jonathan kan lösa det, mitt lilla snille. Så kanske de dyker upp nån bild senare. Puss så länge.

My birthday

Skrivet: 2008-10-16, 22:10:28 / Fotodagboken




Jag har haft en skön och lugn födelsedag. Som började med fruksot på sängen och lite paketöppning. Senare åkte vi en sväng till Ikea och köpte lite smått och gott. När vi kom hem igen, tände vi ljus, lagade tacos och åt tårta. Det känns som en bra dag, jag sparar mig till på söndag då hela släkten kommer. Idag var det bara jag och Jonathan, precis som jag ville ha det. Så nu är jag ett år äldre,
20 + 1 =
21 ;)

Tack för alla gratulationer ♥

The day before my birthday

Skrivet: 2008-10-15, 11:56:24 / Dagboken

Jag klev precis ut ur duschen, skönt, med nyrakade ben. Idag är det dagen före min födelsedag, alltså den 15:e oktober. Så idag är det en del som ska fixas. Storstädning och storhandling står på schemat. Igår var vi på stan, jag var ute efter en lång stickad tröja, utan knappar, jag hittade två stycken olika som jag gillade. En på Indiska med stor krage och en på Rut m.fl. utan krage. Snygga båda två, utan det faktum att de är alldeles för stora i armarna och över axlarna. Båda var i xs. Synd för jag gilade verkligen båda två om det inte hade varit för passformen.

Jag hittade inte mycket annat snyggt heller, tycker det finns dåligt med kläder överlag just nu. Men jag kom hem med en t-shirt från weekday och en långärmad, randig, t-shirt från Vila i alla fall. Jag vet inte hur det gick för Jonathan med presentletandet, men det återstår att se tills imorgon. Jag är verkligen nyfiken, som vanligt. Men säg nån som inte är det dagen före födelsedagen?

Måndagskväll

Skrivet: 2008-10-13, 22:46:42 / Fotodagboken




Kvällen har spenderats framför Band of Brothers... igen. Ännu en kväll framför krigsdramat. Det börjar bli lite tröttsamt nu, speciellt eftersom att jag i vanliga fall inte är ett huge fan av krigsfilmer. Så jag tar en paus, när det nu är två avsnitt kvar av totalt tio, det tycker jag att jag förtjänar. Dessutom har de två senaste avsnitten varit ganska långtråkiga.

Nu väntar en kopp te. Sen måste jag allvarligt talat se över mina skärminställningar. Färgen grön tycks inte existera i min värld, så när jag tittar på Macen är alla mina bilder mycket grönare, när de hos mig är typ gråa. Det är inte så kul. Jag har ju ingen aning om hur mina bilder ser ut på era skärmar, det är lite tråkigt om alla ser allting olika. Svårt att veta vad som är rätt då. Jaja, hoppas ni haft en skön kväll.

Nyckelpiga

Skrivet: 2008-10-13, 17:06:07 / Fotodagboken

Igår var vi till Biskops-arnö och promenerade. Jag fotade lite också. Bland annat den här nyckelpigan och lite nallebilder. Det var härligt höstväder och miljön runt omkring oss var mysig. Vi somnade inte förän sent, då vi satt uppe och kollade på Band of brothers-boxen. Jonathan har tjatat länge på mig att jag måste se det, så nu har vi bara fyra avsnitt kvar. Och det är helt okej.



Så jag vaknade sent idag. Men det känndes rätt skönt ändå. Vi har precis ätit panerad torsk, potatis och dillsås tillsammans, det var jättegott. Nu tänkte jag dammsuga lite. Ha det bra.

Att rymma hemifrån

Skrivet: 2008-10-13, 14:42:27 / Poesi




Med nallen i handen
rusar hon ner för spiraltrappan

ut i duggregnet.

Hon tittar upp under
mössan
som hänger vinröd ner
över hennes ögon

Värmande,
stickad,
av mormor.

i rabbatten utanför
växer sommarens sista lilja
i betongkvarteret

en liten flicka
i en stor värld

rymmer från mamma och pappa.


Fredagsmys

Skrivet: 2008-10-10, 22:39:25 / Mat, recept & träning

Jag undrar hur många inlägg jag döpt till "fredagsmys" vid det här laget?
Men ibland är det svårt att komma på rubriker.





Dagens humör - lite upp och ner.
Dagens frukost - havregrynsgröt med laktosfri mjölk, blåbärssylt och linfrön.
Dagens lunch - sallad med tortellini och soltorkade tomater.
Dagens middag - fläskfilé med rotfrukter i ugn och färsk sallad.
Dagens motion - 45 minuters promenad.
Dagens goda - glass med caprice.

Dagen har flytit på rätt bra. Jag har hunnit med alla måltider och lite motion. Trots att jag känt mig trött hela dagen efter nattens dåliga sömn. Ikväll kommer jag nog kunna gå och lägga mig tidigare i alla fall. Jag och Jonathan har ätit god mat och efterätt och tittat på Idol. Mysigt.

One step at a time

Skrivet: 2008-10-10, 10:50:20 / Fotodagboken



Godmorgon.
Jag har inte sovit så gott.
Gick och la mig vid tolv, men låg vaken i nästan fyra timmar.
Snacka om ångest.

Men ändå bestämde jag mig för att gå upp redan vid tio. Så nu har jag ätit havregrynsgröt med linfrön, blåbärssylt och laktosfrimjölk. Det är gott och en bra start på dagen. Jag vet inte vad som händer idag. Jag hade fantiserat ihop hela dagen, de timmar jag fortfarande var positiv inatt. Men sen gick allting lite för långt. Så nu vet jag inte hur det blir. Jonathan är ledig från skolan så vi kanske hittar på någonting lite senare. Det är ju fortfarande morgon så vi har ju tid på oss att bestämma vad vi ska göra. Ha en bra dag, det ska jag försöka med.

Vägen till ett bättre liv

Skrivet: 2008-10-10, 00:15:09 / Mat, recept & träning



Frukt = mitt nya godis
Skålarna ska fyllas med nötter och annat gott.



Nu på kvällskvisten tittade positiviteten fram inom mig - den finns där. Det är bara jag som håller den gömd alldeles för ofta. Efter att ha tittat på Du är vad du äter och bläddrat igenom diverse Topform magasin, är jag back on track igen. Jag ska gå och lägga mig nu och imorgon när jag vaknar börjar mitt nya sätt att leva på. Jag ska komma iform. Jag vet inte hur många gånger jag har skrivit detta, men nu ska jag göra ett nytt försök. För som det ser ut nu mår jag inte särskilt bra, varken psykist eller fysiskt. Det kanske inte märks så bra eftersom att jag försöker hålla en ganska hög profil här på bloggen, men ibland rinner bägaren över.

Saker som jag behöver jobba på:
- Komma upp på mornarna, senast tio, men helst åtta eller nio.
- Äta hälsosamt och tre måltider om dagen.
- Minska på socker, men ändå unna sig någonting ibland. Annars är det svårt att hålla motivationen uppe.
- Motionera, minst 30 minuter 4ggr i veckan. Sen kan man öka eftersom. Börjar med promenader, efter ett tag kanske man kan jogga lite också.
- Tänka positivt, jag har hängt upp motivationshöjande kort på kylskåpet, från Mia Törnblom.
- Göra sånt jag tycker är roligt
- Komma i säng senast klockan tolv

Men jag tänker börja ganska lungt. Än så länge jobbar jag med att komma upp på mornarna och det ska jag såklart fortsätta med. Jag ska ta en sak i taget och försöka skriva upp på bloggen hur det går - typ en tränings/kost - dagbok. Det kan nog vara bra. Fast jag vill ju inte att hela bloggen ska kretsa runt det, så jag får baka in det lite snyggt.

Jag hoppas att det kan gå bra den här gången. Jonathan har lovat att peppa mig och det tror jag är a och o för att jag ska lyckas. Jag behöver en sporre. Men som sagt det här är något jag ska göra för att jag själv ska må bra, inte för att jag ska gå ner en massa i vikt. Såklart är det en bonus om jag minskar midjemåttet lite. Men bara jag känner att jag mår bättre så är jag glad.

Mitt mål är att bli en gladare och posetivare Ida.

In i dimman

Skrivet: 2008-10-09, 15:19:30 / Fotodagboken



In i dimman
där jag bor

vill jag att vi
ska stanna.



Jag kom inte upp imorse. Det känndes som att mitt huvud skulle sprängas. Några huvudvärkstabletter senare känns det lite bättre. Men jag känner mig ändå väldigt nere. Slut i hela kroppen. Nu suktar jag efter cholklad och nån bra film. Take care.

Fingeravtryck

Skrivet: 2008-10-08, 22:34:36 / Bloggen



Nytt i kommentarsidan.
Jag fick en rolig idé och plockade fram massa färger och kletade in händerna. Så som när man var liten och skulle göra fingeravtryck på lekis. Jag använde oljefärg och den var rätt svår att tvätta bort, jag har fortfarande en del färg på händerna. När man var liten var det väl vattenfärg, man målade med? Så nu tänkte jag piffa upp kommentarsidan lite med den här bilden. Så lämna avtryck nu vett jag, det gör mig så himla glad ♥


Filmisar

Skrivet: 2008-10-08, 13:40:39 / Fotodagboken


Foto: jag själv
 Kortlek: Designtorget

Jag kom upp halv elva idag. Men egentligen ville jag bara ligga kvar. Jag är riktigt seg. Men jag kämpar vidare, för igår gav det resultat, då jag faktisk somnade halv ett. Nästan direkt efter att jag gått och lagt mig. Eftersom att jag inte gör så mycket, har jag inte så mycket att skriva om. Jag softar idag. Ha det bra.


Beautiful light

Skrivet: 2008-10-07, 17:22:19 / Fotodagboken

Solen var framme här idag. Men det blev rätt så kyligt efter en stund utomhus. Vi besökte en Medeltidskyrka, en kohage och ett millitärtövningsområde. Belysningen av solen var ganska dålig på alla de ställena.  Så jag fotade inte så mycket idag, var inte riktigt på sånt humör. Men det var skönt med frisk luft. Jag lekte lite med kurvor i photoshop och fick till detta ljus på bilderna nedan. Och jag gillar det verkligen. De ingav hög mysfaktor, tycker jag.



Nu börjar det bli dags att tänka på middag. Jag har ätit både frukost och lunch idag (duktig). Gröt till frukost och en grovbaguette med keso och soltorkade tomater till lunch. Soltorkade tomater är min nya grej. Jag älskar det. Åt det till salladen igår också, det är så gott. Jag som hade fått för mig att jag tyckte det var äckligt av någon anledning. Frågan är vad vi ska laga till middag, någonting med soltorkadetomater kanske? ;)



Du kisade mot kameran och log

Skrivet: 2008-10-07, 12:35:48 / Självpoträtt



Jag är på väldigt bra humör idag. Och jag känner mig pigg coh kry. Så jag kände för att knäppa lite egopics inne på toaletten (det är bäst ljus där inne).  Jag ska ha på mig min fina halsduk när jag går ut sen, när Jonathan kommer hem från skolan. Han åkte för en timme sedan och kommer nog hem om en stund. Vi ska picknicka och fota. Det är roligt att Jonathan också tycker att det är roligt med foto. Då lär vi oss tillsammans. Det är bra.

It´s a brand new day...

Skrivet: 2008-10-07, 10:40:32 / Dagboken

Den melodin vaknade jag till för ungefär en timme sedan. Nu har jag fått i mig en skål gröt och vädret utanför är helt underbart. Så det känns rätt bra ändå, även fast det var lite motigt att gå upp när klcokan ringde. Nu återstår det bara att se ifall jag är tröttare ikväll.

Så nu vet ni att jag kom upp tidigare idag i alla fall 09.40, för att vara exakt. Jag ville bara uppdatera läget lite. Nu ska  jag hoppa in i duschen. Ha en bra dag.

Sömnproblem

Skrivet: 2008-10-07, 01:53:30 / Fotodagboken



Som vanligt sitter jag uppe. Det börjar bli en plåga mer än ett nöje nu faktisk. Jag gillar det inte alls. Jag vill kunna gå och lägga mig vid en skaplig tid (23.00) och gå upp på morgonen (09.00). Nu somnar jag runt tre och vaknar vid tolv.
Det är en ondcirkel.

Även fast jag känner mig trött kan jag inte sova.

Jag vill inte ha det så mer!
Mina rutiner och allting blir helt fel. Jag vill kunna äta frukost, lunch, middag på normala tider och ha ett "normalt" liv.
Jag vill, jag vill, jag vill. Men hur?

Jag får tvinga upp mig  imorgon, så att jag blir trött tidigare. Men jag vet inte om jag har tillräckligt mycket självdiciplin för att göra det. Speciellt om Jonathan sover kvar. Men jag ska försöka i alla fall. För jag vill inte ha det så här mer.


Men godnatt på er. Vi ses imorgon(bitti?)


Graffiti car

Skrivet: 2008-10-06, 20:37:50 / Fotodagboken


Bilden är tagen samtidigt som "järnvägsbilderna" och är mitt första försök till fusk HDR.

Jag har hjärnsläpp idag. Alla mina försök till måndagspoesi har blivit ihopskrynklade och kastade i papperskorgen. Så det blir nog inget idag. Om jag inte skulle komma på någonting senare. Men just nu känns det inte som det. Men det har ju blivit en hel del dikter ändå här på senaste tiden. Mer än vad jag skrivit på tre års tid. Så jag är nöjd ändå. Jag vet hur det är med dikter, de kommer när de kommer och ibland går de inte att tvinga fram dem. Jag väntar till rätt tillfälle istället och delar med mig av det vid ett senare tillfälle.

När jag startade den här bloggen hade jag tänkt att jag skulle kunna visa mina dikter här. Men istället började mitt intresse för det svalna och istället föddes mitt fotointresse. Jag är väldigt glad för det, för nu kan jag kombinera både dikter och foton. Då blir det ju en dubbelt så stark känsla över det hela. Så jag är väldigt glad för att jag började blogga. Det har givit mig mer inspiration och mig en chans att utvecklas, på ett sätt som jag inte hade gjort annars. Mycket tack vare er läsare som peppat mig och gillat det jag gör. Jag vet vad jag tycker är roligt nu, det visste jag inte innan. Det är då man kan utvecklas och komma någon vart.

Städdag

Skrivet: 2008-10-06, 17:21:57 / Dagboken


Jag har städat i tre timmar nu. Från att Jonathan åkte iväg till skolan till att han kom hem igen. Och jag känner mig helt slut i kroppen, nacken värker och magen kurrar. Men som tur är ska Jonathan laga mat nu. Jag tänker inte lyfta ett finger till idag, kan jag lova. Men det känns hur skönt som helst att ha det överstökat. Det har varit ett stort ångestmoment ett bra tag nu så jag är glad att jag tog tag i det. Nu känns det fräscht och jag kan andas igen.

Jag återkommer senare när jag fått mat i magen. Kan inte tänka klart just nu. Ni har väl inte glömt bort att det är måndagspoesi ikväll också. Ha det bra så länge.

Design - Jossi

Skrivet: 2008-10-05, 22:33:52 / Bloggdesign


Klicka för att komma till söta Josefines blogg!


Nu väntar jag på en chailatte efter att ha suttit och pillat med Josefines design hela kvällen. Mycket pill med det där. Men nu är det klart och resultatet blev väldigt bra. Men nu tar jag paus från bloggdesigner ett tag. Blir helt yr av att stirra in i alla koder under en sån lång period. Men det var det värt.

Angående det här med designer, så brukar jag i vanligafall inte göra bloggdesigner till andra längre men det här är ett speciallfall. Jag gillar verkligen den här tjejen och hon har berört mig på något sätt, dessutom har hon följt och kommenterat min blogg troget så länge jag kan minnas. Så det är klart att jag ställer upp. Nu hoppas jag på massvis med fina bilder och nya uppdateringar i hennes nya fräscha blogg :p Men det viktigaste är att du fortsätter att kämpa och bli frisk. Jag tänker på dig.

Regn och nypondroppar

Skrivet: 2008-10-05, 16:43:10 / Fotodagboken



Regnet öser ner och jag är frusen efter en stund utomhus. Vi trotsade vädergudarna och tog bilen till marknaden som hölls här i närheten. Jag höll kameran i högsta hugg i hopp om att fånga vattendroppar och annat blött på bild. Det gick kanske inte så jättebra, men några bilder blev bra, bland annat den här ovan på nyponen.

Nu sitter jag här och äter kanelbullar och dricker saft. Snart är det dags att ta sig an dagens matlagning som idag består av rotfruktssoppa. Efter det är det vila som gäller framför One tree hill och Gossip Girl. En varm dusch ska jag se till att mig också efter maten. See you later.

Flickan med rosetten i håret

Skrivet: 2008-10-04, 16:47:43 / Poesi






Du sjöng en sång en gång
om en flicka
du sett
på gatan

En rosett på sned
i ett gyllenbrunt hår

Du kom ihåg det
som om det vore igår

Du spelade på en ostämd gitarr
i ett rum med kallt
ljusrörsljus

Olyckliga stämmor strömmade ut
från rummet som luktade sprit
och cigaretter

du som hade slutat röka
förra året


Besynnerlig, raspig röst
och ojämna melodier

Det var en sång till henne
med rosetten i håret.



Bild och text
Av Ida Molin

Vattenfall och näsblod

Skrivet: 2008-10-04, 14:50:29 / Fotodagboken

Först och främst måste jag berätta om min skräckupplevelse imorse. Jag står i duschen och smetar in ansiktet med ansiktstvätt, då känner jag att det börjar bli rätt varmt. När jag öppnar ögonen är det blod överallt, på händerna, i hela ansiktet och det bara droppar... no jag blöder näsblod. Jag ropar på Jonathan och han får komma med bomullstussar. Nu har jag gått runt med en bummulstuss i näsan hela förmiddagen och när jag väl skulle ta ut den var ena näsborre dubbelt så stor som den andra. Det var min morgon det.


Bilder från igår.

Då var det lördag igen. Jag tycker veckorna bara flyger förbi. Vad som händer idag vet jag inte helt säkert. Det lutar mot att ta bilen till Västerås och träffa lite vänner. Men å andra sidan har vi inte sovit hemma en enda lördag på flera månader (det är enda natten på veckan Jonathan inte jobbar) och jag har varit på myshumör rätt länge om man säger så. Jag har svårt att veta vad man ska prioritera, fun framför mys eller tvärtom. Men det skulle vara jäkligt kul att bowla...

Edit: Det blir myskväll eller mysdag, med massa film, myspys i massor och pizza. Jga har redan laddat upp med en chailatte, det är rätt kallt här i lägenheten nu. Så vi har skruvat upp värmen på max. Puss och kram.

Platser från förr

Skrivet: 2008-10-03, 20:48:03 / Fotodagboken


Klicka på bilderna för att se större.

För någon dag sedan kom jag att minnas en plats från min barndom. Jag kom ihåg att vi, hela familjen, var på utflykt vid vad jag minndes som världens största vattenfall. Efter lite letande på nätet kom jag fram till att det måste varit en plats som heter Ulva Kvarn, norr om Uppsala. Så idag fick det bli en tur med bilen mot mina minnesbilder. Inte för att vattenfallet var särskilt stort, inte så stort som det var för mig som liten i alla fall. Allting var ju så mycket större när man var mindre.

Det har blivit mycket bilder (precis som alla andra dagar, haha), men dessa bider är lite speciella, då de är fotade i svartvitt direkt i kameran och helt manuellt. De har dessutom inte redigerats i efterhand bortsätt från ramen, vilket är annorlunda för mig. Även om jag inte brukar redigera mina bilder så speciellt mycket. De är mitt första försök att fota i RAW-Format, eller NEF som det heter på Nikon också. Har alltid tyckt att det verkat så krångligt förut, men det gick ju bra det med.

Nu på kvällskanten har jag lagat korvstroganoff. Så det blev inga tacos idag, som det blir de flesta fredagar. Annars känner jag mig rätt krasslig, men som tur är ska vi bara ta det lungt här hemma. Jonathan vill kolla på film så då blir det nog så. Vet inte vilken, men det visar sig.

Books

Skrivet: 2008-10-02, 22:24:57 / Fotodagboken



Böckerna får vara nån symbolik för att jag lärt mig ett och annat idag. På fotoföreläsningen. Det var riktigt intressant faktiskt och nu vill jag ut och fota ännu mera. Och våga använda iställningarna, mer än vad jag gjort hittills. Det är trots allt ett år sedan jag köpte kameran nu och jag har inte lärt mig den hel och hållet ännu. Så det var verkligen lärorikt.

Annars har vi varit på stan. Jag fick leta ett tag innan jag hittade några spetsstrumpbyxor, men till slut hittade jag ett par på Åhléns, det var inte riktigt samma mönster som jag var ute efter. Men de var väldigt fina ändå. Efter strumpbyxletadet gick vi till ett fik och åt, vi lyxade även till det med en fika efteråt. Sen spenderade vi återstående tid hemma hos mamma. Jag var snäll och hjälpte till med maten, mycket mer än så hann vi inte med. Nu är vi hemma igen och vi båda har huvudvärk, så vi ska nog gå och lägga oss inom kort.

Jag blev så glad när jag kom hem och såg att jag fått hela 50 prenumeranter på Bloggkoll. Det är 10 nya på en månad. Det tycker jag är mycket. Tack alla där ute.

Fotoföreläsning

Skrivet: 2008-10-02, 13:12:26 / Fotodagboken

Snart ska vi bege oss till Västerås. Jag har duschat och fixat till mig lite. Ikväll ska vi på fotoföreläsning, det ska bli riktigt intressant och jag hoppas på att få lära mig ett och annat. Men innan det blir det en sväng på stan, jag är ute efter ett par spetsstrumpbyxor, får se ifall jag hittar några. Om vi hinner ska vi hem till mamma en stund också. Så det blir en hel dag in my old home town. See you when I get back.

Svartvitt

Skrivet: 2008-10-01, 22:00:33 / Fotodagboken



Jag tänkte inte skriva så mycket. Förutom att jag gillar bilden.


Kycklinglasagne

Skrivet: 2008-10-01, 17:44:03 / Mat, recept & träning

Det har varit en lugn dag idag. Vi har bara varit en snabbis till Enköping och handlat. När vi kom hem igen lagade vi kycklinglasagne på kycklingfärs med sallad till, det blev jättegott. Medan Jonathan lagade mat, diskade jag och gjorde äppelpaj. Det blev ju ingen igår, men nu står den äntligen i ugnen. Så det blir myskväll med äppelpaj och chailatte framför en film. Vi funderar på att se den där konstiga filmen, Black snake moan. Någon som sett den?



Kycklinglasagne med sallad.

Dear first october

Skrivet: 2008-10-01, 11:26:01 / Fotodagboken

Då var det första oktober idag. Ny månad, ny start (?). Det är väl nu hösten börjar på riktigt, med minusgrader och allt. Imorgon är det exakt två veckor kvar tills jag fyller år. Men jag börjar faktiskt bli lite rädd för att bli äldre. För att jag inte ska hinna med allt jag vill, nu när jag strulat till mitt liv lite grann. Men jag tror nog ändå att det varit nyttigt för mig att vara hemma det här året. Det har gett mig några nya insikter och jag har lärt mig en hel del. Även om det även har sina nackdelar. Den 27e ska jag försöka på nytt igen... håll en tumme extra för mig då.


Grubblare. Det ordet kan nog passa in ganska bra på mig. På både gott och ont. Mest på ont tror jag. Jag sov väldigt dåligt inatt, somnade långt efter att Jonathan åkt till jobbet klockan tre och vaknade igen när han kom hem vid sex. Så jag fick nog inte så mycet sömn där i mellan. Det brukar bli lite väl mycket grubbel när jag inte kan sova. Då kommer oron fram och det gillar jag inte. Jag vaknade igen halv elva av att katten hoppade på mig. Han jagade en fluga. Som att det skulle ge honom rätten att bumsa ner rakt på min mage. Det gör faktiskt ont, lilla vännen...

Nu borde jag hoppa upp och äta frukost och väcka Jonathan som faktiskt är ledig idag. Ha det bra.

bloglovin




RSS 2.0