Som en porslinsängel

Skrivet: 2008-09-30, 18:15:28 / Poesi

Som jag sa igår kunde jag inte sluta skriva efter Måndagspoesin. Här kommer ännu en dikt baserad på dessa ord: papperskorg, porslinsängel, verbal, linbana och entusiastisk. Observera att mina dikter oftast är påhittade, eller är baserade på en sinnesstämmning som jag är i. Det är lättast att skriva om man utgår ifrån sig själv. Då blir det mer personligt. Både på gott och ont. Tycker du om mina dikter, så kan du se alla här och här.
Du gjorde mig skör
som en porslinsängel

den där gången
när du kastade mig
i papperskorgen

som ett obetydligt papper
med svartvit text

Även fast du var verbal
kunde du inte förmå dig
att berätta varför

jag var tvungen att gå

Du färdades på en linbana
i lekparken

Jag kommer aldrig att glömma

hur entusiastisk du var
första gången vi sågs

Dear last september

Skrivet: 2008-09-30, 17:04:35 / Fotodagboken

Då har vi ännu en månad att lägga till historien. Här har höstvädret tagit en ny vändning, från att det varit sol i flera dagar har landskapet utanför åter förvandlats till grått. Så jag sitter inne idag. Jag har ändå ingen lust med någonting, så det spelar inte så stor roll hur vädret ter sig. Mitt huvud har dunkat hela dagen så jag gick och la mig efer att jag tit lunch vid två. Jag gick upp vid fyra igen.


Nu funderar jag på att baka en äppelpaj. Men bara funderar, det skulle vara gott det. Men vi har ingen vaniljvisp hemma. Men Jonathan kanske kan åka och köpa det när han vaknar. Han somnade nämligen när han skulle väcka mig. Jonathan kom hem redan klcokan ett idag. Han har varit på Konvux, han började där igår. Så nu ska han läsa ikapp gymnasiet för att sedan kunna söka till högskolan. Så snart pluggar vi båda igen. Jag tror att det kommer gå jättebra.

Nytt, portfolio

Skrivet: 2008-09-30, 12:54:16 / Bloggen


Bilden är klickbar.

Jag sitter och trixar med en portfolio. Och nu har jag fått till en tilfällig i alla fall, lite rörigt kanske. Men ändå bättre än att behöva kolla igenom hela foto-kategorin, där det är massvis med text till alla bilder. Portfolion är till för er som snabbt bara vill se mina bilder. Jag kommer att uppdatera den eftersom med nya guldkorn, så fort jag fotar någonting nytt. Då kommer vissa av bilderna att synas både i min vanliga blogg och så kommer de hamna i portfolion. Vissa bilder kanske jag bara kommer att publicera i portfolion och vissa bara i bloggen. Hoppas det kommer att underlätta lite i alla fall. I framtiden kanske jag skaffar en egen hemsida för mina foton. Men just nu tycker jag det känns bra att ha dem här på bloggen.

Som ni kanske ser finns det en ny kategori i menyraden som heter portfolio. Klicka där för att komma till portfolion eller på bilden här ovan.

Lösenord

Skrivet: 2008-09-30, 00:18:08 / Poesi

Jag kunde inte sluta skriva. Så här kommer en till dikt med följande ord: orange, halsduk, fontän, ivrig och lösenord.
Hoppas ni gillar mina dikter.Jag älskar min stora halsduk.


Jag är ivrig nu
på att få lösenordet till
ditt hjärta

Det som du en gång kastade
i en fontän

En sån med mynt
som ger lycka
du vet

Jag blir ivrigare
för varje löv som faller

Desto mer orange världen blir
desto hårdare måste jag virra halsduken

det blir höst
och ditt hjärta är fortfarande bortkastat

På järnvägen

Skrivet: 2008-09-29, 21:58:28 / FotodagbokenFotograf: Jonathan
Redigering: Jag självJag är påväg bort någonstans. På bilden alltså. I verkligheten sitter jag här i min soffa.
Vi har fotat idag igen, den här gången vid en övergiven järnväg. Så jag behövde inte vara rädd för att det skulle komma något tåg. Det var min idé att vi skulle fota vid järnvägen, jag har velat göra det hur länge som helst nu och ta lite dystra bilder. Det var inte bara jag som blev fotad, utan jag fotade Jonathan en del också. Det är så många bilder jag vill visa er. Men det är svårt att hinna visa alla bra bilder man fotat, speciellt när man fotar så gott som varje dag. Det är lite synd att det finns så många bilder som aldrig får se rampljuset.

Så snart som möjligt vill jag fixa en portfolio där jag kan lägga upp mina favoritbilder. Jag vet bara inte riktigt hur jag ska få till en. Men jag hittar nog på nåt ska ni se. Det är lite rörigt att titta i foto-kategorin där jag har en massa text till och så långt att bläddra. Så att ha alla bilder samlade på en och samma sida, skulle ju inte vara helt fel. Det får bli mitt nästa projekt.

So long hugs and kisses.

två komma fem hjärtslag per sekund

Skrivet: 2008-09-29, 19:24:41 / Poesi

Jag fortsätter med fem slumpmässiga ord temat här i min Måndagspoesi. Dagens fem ord är: vägra, glaskula, befläckad, ogenomtänkt och slag.

Fotograf: Jonathan
Redigering: Jag själv
Dikt: Jag själv

Jag skymtar dig
genom en glaskula
en sån där som kan spå

Din hud är befläckad
av trycksvärta
efter en ogenomtänkt natt
i trapphusen

Du kommer springandes därifrån
hem till mig

Jag vägrar att förstå
hur ditt hjärta fortfarande kan slå

så snabbt.

Jag ser dig genom en glaskula
en genomskinlig sak
som kan spå

två komma fem hjärt slag per sekund
ditt hjärta slår fortfarande snabbare

än mitt.

Ut i hösten

Skrivet: 2008-09-29, 12:35:26 / FotodagbokenJag har precis ätit lunch, så nu tänkte jag gå ut och gå en sväng. Jag har även duschat och fixat iordning mig lite. Så nu är jag redo för en liten promenad. Ha det bra.

Tidig måndags morgon

Skrivet: 2008-09-29, 09:20:10 / Fotodagboken


Fotad från mitt fönster i torsdagsmorse kl. 06.30

Här sitter jag med en kopp te. Jag har precis tittat på Nyhetsmorgon (nu hängde kanalen sig) och ätit två knäckebrödmackor med ost. Som ni märker är jag uppe tidigt idag, inte lika tidigt som på bilden här ovan, men tidigt för att vara mig. Halv nio gick jag upp, då ringde Jonathan och väckte mig. Jag känner mig pigg och kry, så det här kan nog bli en bra dag. Om inte tven sätts på snart ska jag nog gå och duscha istället. Men först ska jag dricka upp mitt rabarber och grädde te. Puss och kram.

Jag ska måla hela världen, lilla mamma

Skrivet: 2008-09-28, 21:08:38 / Fotodagboken

Mycket prat om hösten.
Men jag har så mycket fina höstbilder jag vill visa.Jag börjar definitivt vänja mig vid hösten nu. När vi åkte till Skärgården igår, regnade det löv ner över vägen, det var riktigt vacker tycker jag. Jag måste ha någon förkärlek till löv, kanske för att jag är född på hösten. Men trots alla färger och löv, förknippas hösten med mörker, regn och gråa dagar. Och det brukar vara dominerande. Medan allt mysigt som hör till glöms bort. Är det inte mysigt att kurra ihop sig under en filt med en varm kopp te och tända ljus? Det tycker jag. Och virra en stor halsduk runt halsen när man går ut och sätta kängor på fötterna. Jackan kan jag tycka är lite jobbig, men nu är det ju så mordernt med koftor och lager på lager, så nu klarar man ju sig nästan utan. I alla fall ett tag till. Jag skulle verkligen behöva shoppa lite nya höstplagg, det känns som att min garderob är rätt tom på mysiga höstplagg just  nu. Men man måste ju tänka på ekonomin i första hand. Så det jag har hemma får duga ett tag till.

När det är fint väder och löven bara virvlar omkring en då känner jag faktiskt en ganska så stor lyckokänsla inom mig. En känsla av hopp och framtidstro. Höstpromenader är nog det bästa jag vet. Men det är ju precis som på sommaren, då är sommarnattspromenader helt fantastiska. Men även på sommaren är regnet och de gråa dagarna jobbiga, precis som på hösten. Jag tycker faktiskt det är rätt mysigt med kylan också. Men som sagt det kanske har med att göra att jag är född på hösten. Men samtisdigt känner jag hur ångestkäslorna kommer smygandes, men jag försöker vifta bort dem och tänka på alla färgsprakande och glittrande träd istället. För de får mig faktiskt att må bra. Jag hoppas bara att det håller i sig. Det blir nog jobbigare när vintern kommer, för då blir det ju verkligen mörkt.

En vit svan

Skrivet: 2008-09-28, 20:16:19 / Fotodagboken

En liten svan från idag. Han simmade fram och tillbaka till bron där vi stod beredda, sedan vände han och simmade tillbaka och så höll han på, fram och tillbaka. Som att han ville att vi skulle ta kort på honom ;)


Tack för det svanen, för jag fick många fina bilder.


Med utsikt mot havet

Skrivet: 2008-09-28, 16:59:21 / Dagboken

                   

H u s e t  m e d  u t s i k t  ö v e r  h a v e t.
I det huset har jag och Jonathan spenderat helgen. Nu är vi hemma igen, efter en lugn och skön helg i Skärgården. Vi har faktiskt hälsat på pappas nya tjej som precis har flyttat från Västerås till det där helt underbara huset, med strandtomt. Nu förstår jag verkligen varför pappa vill flytta dit på heltid. En ny familjemedlem har de skaffat sig också, en liten hundvalp, sötare får man leta efter. Nu kan jag verkligen förstå tjusningen med hundar. Han är helt underbar den där lilla kravaten.

Idag vaknade vi tidigt, med solen i ansiktet. Vi fick nämligen sova på punchverandan, med de jättelika fönstrerna. Jag älskar verkligen stora fönster, det ska jag ha överlallt i mitt hus, när jag blir stor. Efter frukosten tog vi en promenad till ön bredvid och som vanligt hade jag kameran med mig. Så det blev en hel del nya kort. Jag har en hel del att visa nu, frågan är bara hur tiden ska räcka till... men de dyker väl upp titt som tätt lite då och då.

Det där stället är verkligen en plats att hämta ispiration från. En plats att andas på och bara vara sig själv. Tänk dig själv att sitta med laptopen vid ett skrivbord och se ut genom de stora fönstren mot ett öppet hav. Så ska vi också bo en dag.


I´m in löv

Skrivet: 2008-09-26, 17:56:35 / FotodagbokenSom ni säkert märkt har jag varit lite nere de senaste dagarna, men idag känns allting mycket bättre igen. Allting är lite upp och ner, men vi försöker tänka positivt. Efter den här hösten kommer våra liv förhoppningsvis se helt annorlunda ut, vi srävar efter det i alla fall. Och det känns rätt bra trots allt.

Idag har vi varit in till Enköping. Vi har fikat på ett mysigt café och strosat runt med kameran. Jag älskar verkligen att fota löv och färgsprakande träd, det är faktiskt minst lika roligt som att fota blommor, har jag kommit på. Ikväll planerar vi en dunder myskväll som börjar med tacos och fortsätter med filmmys, vin, meloner och en del plockmys. Jag ser fram emot att krypa ner i Jonathans famn och titta på nån bra film. Mer än så blir det inte, men det passar oss alldeles utmärkt.


Till sist vill jag bara påminna er om att ni är helt underbara. Alla era fina ord får mig att le i flera timmar. Tack för att ni finns. Många kramar <3

att falla tillbaka

Skrivet: 2008-09-25, 21:11:22 / PoesiJag tappar taget
faller tillbaka
till då

livet var svart

rädda mig
innan tårarna
förstör

Innan jag tappar greppet
och förlorar allt jag har kvar

dig
jag förlorar mig själv

ibland

alla lämmnar mig till slut
jag måste hjälpa mig själv

nu
av Ida Molin

Jag är ensammast i Sverige

Skrivet: 2008-09-24, 16:03:22 / Fotodagbokenjag är livrädd för att leva
och jag är dödsrädd för att dö


Kent - Mannen med den vita hatten.

Som en susning

Skrivet: 2008-09-24, 00:10:47 / Fotodagboken

Bilden är från Kulturnatten och tagen med lång slutartid.
Godnatt sötnosar ♥

Kay Pollak - att välja Glädje

Skrivet: 2008-09-23, 21:30:14 / TänkvärtBoken är full av övningar och redskap för hur du kan skapa ett bättre liv för dig själv och de människor du möter. Hur du kan göra för att må bättre, få det lättare i möten med andra människor, uppnå större balans och närvaro, känna dig lyckligare och friare. Bli mindre sårbar. Ja, kort sagt, ofta känna glädje i livet.

Jag har vid några tillfällen redan citerat från den här boken, i kategorin tänkvärt men också som idag i dagens ord. Jag har precis börjat läsa den här boken, men bara efter två sidor kommer den ena aha.upplevelsen efter den andra som ett knytnävesslag i ansiktet. Det är en bok att växa med. En livsskola. En bok om tankarnas kraft och förmågan att kunna förändra sitt liv genom att tänka annorlunda. En bok om att välja lyckan i livet.

"Jag påverkar mitt liv med mina tankar."

Jag kan verkligen rekommendera den här boken till alla. För jag tror verkligen att den här boken kan påverka. Så spring och köp den nu vettja ;)


Dagens lista

Skrivet: 2008-09-23, 17:49:52 / Dagboken

Dagens bild:
Dagens humör
- jag har varit på gott humör hela dagen
Dagens låt -  The Cure - Friday i´m in love
Dagens motion - 40 minuters promenad
Dagens mat - kycklingsallad
Dagens program - Andra Avenyn
Dagens stil - beiga chinos och svart långärmad topp
Dagens smink - jag är osminkad idag
Dagens frisyr - hästsvans
Dagens väder - skönt höstväder med sol
Dagens bästa - jag har fått jättemånga besökare idag (nån som länkat?)
Dagens nytta - jag diskade innan maten
Dagens köp - ingenting

Dagens ord - "det är alltid möjligt att ändra gamla vanor"

Tisdag

Skrivet: 2008-09-23, 14:24:22 / Fotodagboken

Idag skiner solen utanför mitt fönster, jag funderar på att gå ut om en stund och få lite motion. En liten promenad om dagen är bra att unna sig för välmåendet. Jag hade inte tänkt gå så raskt, bara strosa runt i naturen och få lite frisk luft, det kan vara skönt ibland det med. För jag blir så lätt yr i huvudet när jag går för snabbt, sitter vid datorn för länge eller reser och böjer mig för snabbt. Jag läste runt lite på internet om yrsel igår och det kan bero på så himla mycket olika saker. Men jag tror att min beror på stress, oro och ångest. Men jag vet ju inte säkert, men det passade bäst in på mig. Det kan även bero på järnbrist och lågt blodtryck.

Jag har börjat använda mina läsglasögon igen nu när jag sitter vid datorn och teven. Jag har varit väldigt slarvig med dem hela livet. Det kan ju också vara en av anledningarna. Så jag ska använda dem så mycket jag kan nu och se om det blir bättre. Så kanske jag måste ta och göra en ny synundersökning snart och se om jag måste ha nya glasögon, de som jag har nu har jag haft sen nian, så de kanske måste bytas ut, om min syn blivit sämre det vill säga. Men det är ju mycket möjligt eftersom att jag inte har använt dem så mycket. Hoppas det blir bättre snart i alla fall.

Love is all you need

Skrivet: 2008-09-23, 00:23:25 / FotodagbokenDet är tyst, klcokan är över midnatt. Jag sitter uppe för mig själv som vanligt. Men jag funderar redan på refrängen. Men innan jag går och lägger mig ska jag ta och göra mig en kopp kvällsro. För att komma i lite bättre kvällsstämmning. Jag är redan väldigt lugn ikväll, jag har sluppit kvällsångesten, men jag vet att det inte kommer att räcka för att jag ska kunna somna. Men ikväll trivs jag ganska bra med att vara med mig själv. Det går i vågor det där, precis som allting annat i mitt liv. Förutom en sak och det är kärleken. Kärleken är det viktigaste i mitt liv och den har jag hittat, nu gäller det bara att hitta mig själv också.

Jag och Jonathan fick en väldigt mysig kväll tillsammans med mycket myspys. Skönt också att han kom i säng tidigt, han behöver all sömn han kan få, min älskling. Jag älskar dig av hela mitt hjärta ♥

Kokosbollar

Skrivet: 2008-09-22, 20:03:54 / Dagboken

Jag sitter i soffan och tittar på Vänner, äter kokosbollar och dricker chaite. Mamma skickade med oss mycket kakor och sånt från kalaset i helgen. Så nu har vi hela frysen full. Nu har klockan blivit åtta, så nu blir det Outsiders, som idag handlar om nakna människor, eller människor som tycker om att gå nakna, jämt.Vilken tur att jag fick mig en liten promenad innan Jonathan kom hem, så att jag slipper känna mig allt för syndig. Om ni är intresserade av Måndagspoesin, titta ett inlägg längre ner. Ha en trevlig kväll.

Måndagspoesi

Skrivet: 2008-09-22, 19:02:29 / Poesi

Då var det måndag och dags för mig att dra i gång första omgången av Måndagspoesi. Först ut är en dikt som jag skrivit utiifrån fem slumpmässiga ord som Jonathan gav mig. Orden är; syre, lögn, gåtor, nyhet och år.
Om ni vill får ni gärna ta orden, vrida lite på dem och se vad som dyker upp på just ditt tangentbord. Det skulle verkligen vara roligt att se hur olika orden kan tolkas av olika personer.

Nu i början tänkte jag ta hjälp av utvalda ord för att komma igång med skrivandet igen. Det kan vara både lättare eller svårare beroende på vad det är för ord. Men jag tycker i alla fall att det är ett bra sätt att få fart på huvudet och fingrarna.

Syret som vi andas
har långsamt förvandlats
luften har blivit grumlig

jag blir allt mer fumlig
av alla lögner
som döljer
livets gåtor

Det är ingen nyhet, de kan täcka sår
skyla dem med sårbarhet

tiden bara går
år erfter år, efter år, efter år...

Mycket tankar nu när löven börjat falla

Skrivet: 2008-09-22, 13:44:49 / FotodagbokenIgår var det en underbar höstdag. Idag är det återigen en ordinary grå och tråkig höstdag. Vädret vill ju inte hålla i sig så det är väl bara att vänja sig vid grå himmel. Så har det ju varit sedan juli nu, så man borde ju ha ställt om sig vid det här laget. Men jag fortsätter att hoppas på fler fina höstdagar i fortsättningen.

Igårkväll hade jag och Jonathan ett väldigt givande samtal. Om livet. Om framtiden, om nuet, om jobb och utbildning, om intressen, ja om allt helt enkelt. Jag blev väldigt peppad. Och vi kom fram till att den här hösten ska ängnas åt att få iordning på livet igen, så att nästa år kan bli ett bra år. För de senaste två åren har varit väldigt hårda och vi båda har varit vilsna. Men nu har jag bestämt mig för vad jag vill göra. Jag har äntligen bestämt mig och om en månad kommer mitt liv bli lite mer strukturerat. Om allt går som jag vill. Det känns verkligen som att allting kommer att ordna sig och att jag kommer kunna ta mig upp på föttrena igen. Det är allt jag vill att vi ska må bra och ha ett bra liv som  vi båda trivs med.

Nu tänkte jag ta en kopp te och mysa med en bok. Jag ska fortsätta läsa att välja Glädje. Den boken är verkligen mäktig och får en verkligen att tänka till. Tänk på den här till exempel:
Som jag tänker - så blir det.


Natten är svart...

Skrivet: 2008-09-22, 01:29:21 / Fotodagboken

Jag är fortfarande uppe. Oj, den sista timmen gick fort. Så fort jag börjar lite smått i photoshop skenar tiden iväg. Ur högtalarna seglar ljuva pianostämmor från Erik Satie. Jag älskar lugn musik, det är härligt. Det var Jonathans vän Olle som spelade det hemma hos honnom förra helgen och idag var jag bara tvungen att tanka hem det. Skönt med lite variation för än gångs skull, det kan faktiskt bli lite enformigt med Kent i längden - även för mig.20 minuter senare. Blogg.se fick tydligen ett avbrott, men nu kunde jag äntligen logga in igen. Men nu börjar ögonlocken falla ner, så jag får ta och avrunda detta. En sak till som jag ville ha sagt, var att jag hittade blommor att ta kort på idag. Därav den fina blombilden här ovan. Den är visserligen fotad i en rabatt, alltså är den inte vildvuxen. Men blommor som blommor, eller hur?

Som jag sa förut blev det många bilder idag när vi var ute och gick. Nästan för många, jag vet snart inte vad jag ska göra med alla bilder, för det går ju inte att visa alla på bloggen och hur många hårddiskar som helst har man ju inte. Dessutom fick jag ett nytt minneskort idag - ett 4 gigs. Mitt 2 gigs gick sönder för ett tag sedan så jag har fotat med 1 gig i snart två månader. Så det var på tiden att jag fick ett nytt, det är inte så kul att behöva tömma kameran efter 97 bilder.
Nu ska jag gå och lägga mig, lagom tills skivan var slut och allt.Puss och godnatt. Ses imorgon ♥

"Enbart en viskning"

Skrivet: 2008-09-21, 22:05:36 / Övrigt

Enbart en viskning var allt som hördes, i övrigt var det helt tyst. Hennes ögon glänste när hon stilla lutade sig fram för att höra de svaga orden. "Snälla ge mig din hand, ge mig en chans. Jag lovar, ja, jag lovar allt vad du vill, vad som helst bara du ger mig din hand, så snälla, snälla, ge mig din hand!"

Sekunderna tickade, ingenting hände. Hon var rädd att viskningen var för svag och att han inte hörde vad hon hade bett om så hon viskade ytterligare en gång fast denna gången med lite högre röst.


Hon fick inget svar, mannen visade inga tecken på att han hade hört henne. Hon var osynlig för honom, som en vindpust, en kall höstvind. Hon var avliden och hade lämnat sin man kvar på jorden med mer sorg än en människa kan bära och mer kärlek än en man kan producera.


Det var som att tiden stått stilla sedan dagen hon försvann. Den dagen då hon blev den vackraste ängel jorden någonsin skådat och försvann till andra sidan, enormt saknad men för alltid ihågkommen som flickan med ett stort hjärta.

 

Så skulle han alltid minnas henne. Trots att hon lämnat honom, trots sorgen, kände han sig aldrig ensam. Han visste att hon vakade över honom. Livet går vidare, med tanken att han någon gång skulle komma att få se henne igen. I nästa liv.


Fortsätt historien här!

Författare:
Peter PC Carlsson, Marika Rödebäck, Lina Borg, Malin Carlsson & Ida Molin.


-    -    -    -


VAR MED & SKRIV EN GEMENSAM BERÄTTELSE! 


Läs först igenom historien på bloggen hos den som kontaktade dig. Du kopierar också all denna förklarande text i inlägget hos den som kontaktade dig. ↑

Kolla ovanför rubriken om temat är Thriller, Humor eller Romans. Följ temat som är på just din historia! Var och en skriver en till tre mening/meningar.  Längst ner fyller du på med ditt namn under listan av författare, länka gärna till din sida.

Därefter publicerar du på din blogg och kontaktar någon som du vill ska fortsätta historien. Du försäkrar dig om att historien publiceras hos den du kontaktar. Annars kontaktar du någon annan. När du gjort detta bekräfta du hos den du fick ifrån.

På kvällen den 15 oktober 2008 skall du som då har en av de tre historierna kontaktar Peter PC Carlsson på bloggen Enbart som startade historien den 15 september. Därefter publiceras historierna i sin helhet på http://enbart.blogg.se/.


-    -    -    -


Jag fick en förfrågan av Malincatrin om jag ville fortsätta och det ville jag såklart! :) Hoppas det blir en bra och lång historia till slut!


Sweet september

Skrivet: 2008-09-21, 20:03:03 / Fotodagboken

Så var vi hemma på landet igen. Jag har precis tagit en varm dusch och nu sitter jag här med en chailatte och tittar igenom bilder från idag. Många härliga höst bilder från en lika härlig höstdag.


Vi har haft en helt underbar dag. Bästa dagen på länge. Jag älskar verkligen varma höstdagar. Om jag fick välja skulle alla dagar se ut som denna. Hösten är nog den vackraste årstiden om man bortser från allt regn. Vi gick till Djäkneberget, ner till stan, genom Vasaparken och ner mot hamnen. Där stannade vi och delade på en pastasallad och en kulglass. Sedan gick vi hemåt igen. Men en promenad på över två timmar fick vi ihop i alla fall och många vackra färgsprakande foton. Jag har verkligen varit lycklig idag, med Jonathan i handen och kameran i den andra har vi gått och filosoferat för oss själva.

Nu ska jag lugna ner mig framför tven efter en rolig helg. Ha det bra så länge. Det lär regna höst bilder här framöver.

Höst i rönnbärsträdet

Skrivet: 2008-09-21, 14:39:43 / Dagboken

Barnkalas, kulturnatt och samtal ända in på småtimmarna. Så kan man sammanfatta gårdagen. Så det fanns inte mycket tid över till bloggen igår. Kameran gick på högvarv, här kommer några av alla bilder från igår.
Vädret ser lovande ut idag. Vi får skynda oss ut nu om vi ska hinna njuta av höstvädret innan solen försvinner. Jag planerar att ta Jonathan i handen och kameran runt halsen och ta en promenad i min hemstad. Det finns många fina platser här som kan tänkas fastna på kort. See you soon.

Choklad & Chailatte

Skrivet: 2008-09-20, 01:00:42 / DagbokenJag är fortfarande vaken, men det är ju fredag idag, right? Men jag ska gå och lägga mig efter att jag skrivit detta, om vår älskade katt lugnar ner sig någon gång. Jag har tagit några Valerina tabletter, så att jag ska slippa behöva ligga vaken hela natten. De hjälper även mot min dagliga kvällsångest som brukar komma när Jonathan ska gå och lägga sig. Inatt känner jag mig väldigt lugn. Det är skönt, då kanske jag slipper lyssna på musik för att somna, det skulle vara skönt att somna direkt för omväxlings skull.

Vi har haft en mysig kväll. Med tända ljus, tacos, choklad, chailatte och cider. Jag har blivt helt totalt kär i chailatte, det är helt otroligt gott om man får till det. Det kan vara lite tricky ibland.


Chailatte recept:
- Chaite, finns som löste på Ica.
- Mjölk
- Honung eller socker
- Kanel till topping


Låt tebollen ligga och dra en ganska lång stund. Medan du väntar kan du värma mjölken i micron och vispa den med en sån där liten lattevisp, tills du får tillräckligt med skum. Häll sedan över mjölken på teet och ha i honung. Om du vill kan du toppa det hela med lite kanel, det brukar jag göra.

Nä, nu känner jag mig sömnig. Godnatt med er.Fall...

Skrivet: 2008-09-19, 16:11:37 / Självpoträtt

in loveIkväll blir det mys med god mat, tända ljus och filmmys. Jag längtar efter älsklingen.
Men den stora frågan är: vad ska vi laga för mat?

Edit 17.49; Det blir tacos som vanligt, mums.

Fredagstankar

Skrivet: 2008-09-19, 14:15:53 / Dagboken

För första gången på flera veckor har jag haft en effektiv morgon. Även fast jag vaknade så sent som halv tolv. Jag vet att mitt dygn är lite förvridet, men det får bli nästa veckas uppgift att försöka vrida tillbaka det. Nästa vecka ska jag försöka införa nya vanor och ritiner igen. Framförallt gällande kost, motion och hälsa. Det är viktigt att jag mår bra, för att jag ska kunna komma på fötter igen. Både psykiskt och fysiskt. Nästa vecka är början på ett nytt liv.


ett nytt liv utanför tunneln.

Jag kom faktiskt ut på en promenad idag, direkt efter frukosten och allt. Det känndes skönt, en liten promenad kan verkligen göra mycket för humöret. Dessutom klädde jag på mig direkt jag gick upp istället för att gå med täcket raka vägen till soffan. Och så åt jag frukosten vid köksbordet, direkt efter att jag klätt på mig istället för att vänta i flera timmar. Det här är framsteg för mig.

Nu har jag även smygtittat på Våra bästa år samtidigt som jag fixat med lite bilder, svarat på kommentarer och skrivit det här inlägget. Nu ska jag fundera på vad vi ska äta idag när Jonathan kommer hem. Men först ska jag diska klart. Hoppas ni mår bra.

När jag faller, orkar du för två?

Skrivet: 2008-09-18, 22:10:03 / Dagboken

Dagens bild - är från Linnés stigDagens humör - jag har varit på relativt gott humör hela dagen.
Dagens låt - Berg och dalvana, därav rubriken på inlägget.
Dagens stil - höstigt med stor sjal, mössa, ribbade strumpbyxor, tunika, munktröja och kängor.Dagens smink - fondation, rouge, mascara och ögonbrynspenna
Dagens motion - en sväng i Linnés stig och jagandet av katten.
Dagens bästa - Chili har kommit hem igen.
Dagens mat - fick bli pizza med salami, paprika, tomat, lök och köttfärsklumpar
Dagens tvprogram - Lyxfällan
Dagens väder - grått, tur att vi slapp regn, för det regnade på både vägen till Uppsala och på vägen hem.

Jag och Jonathan har dessutom varit tillsammans i 3 år och 1 månad idag.

September.

Skrivet: 2008-09-18, 21:14:35 / Fotodagboken

Pust. För en timme sedan fick vi ett telefonsamtal som talade om att vår katt fortfarande är i livet. Vår älskade Chil. Han har varit borta i mer än en månad. Och nu får vi veta att han varit nere i stallet så gott som hela tiden. Vi har ropat på honom och varit ute och letat, men efter några gånger gav vi liksom upp. Han kunde ju ha blivit påkörd eller uppäten eller vad som helst. Men att han inte velat komma hem, tycker vi verkar rätt konstigt. Nu efter en timmes jagande är han i alla fall hemma hos oss igen. Det känns riktigt skönt.


Bilden är tagen vid Linnés stig.

Annars har vi varit ute vid Linnés stig i Uppsala och promenerat. Det känndes riktigt höstigt och jag har använt min stora stickade sjal och mössa för första gången i år. Jag måste erkänna att jag tycker att hösten är en riktigt mysig årstid. Nu ska jag titta på Lyxfällan. Trevlig kväll.

Fjädrar

Skrivet: 2008-09-17, 21:10:21 / Fotodagboken

Bilden är tagen idag vid sjön här i Örsundsbro. Jag tycker verkligen om den.Vitt.
Oskyldigt.
och
Vackert.

Blommorna är borta nu...

Skrivet: 2008-09-16, 18:37:30 / FotodagbokenEn gammal bild från arkivet.
Jag kommer ihåg hur desperat jag var när jag skulle ta de där vallmobilderna. De enda vallmobilderna från i sommar också. Det var det jag visste, därför blev allt så himla fel den där gången. Ljuset var dunkelt och kameran vägrade fokusera. Jag fick aldrig den där perfekta skärpan som jag vill ha. Men trots detta så gillar jag bilderna ändå på något sätt.

En annan sak som jag kom och tänka på nu är att blommorna har försvunnit och kommer inte att komma tillbaka först nästa vår och sommar. Jag älskar verkligen att fota blommor, så det kommer kännas tomt tills dess. Men då får jag väl pigga upp mig själv med bilder från den här sommaren, som ännu inte blivit publicerade.

 Vad ska jag fota nu liksom? Löv, visst det har sin charm det också. Men jag får inte så mycket inspiration när jag går ut och fotar längre, det känns som att jag redan fotat allt här runt omkring. Så därför måste jag ta och upptäcka nya platser, men även fota vardagliga saker innomhus. Det kan vara roligt det också.

Det finns alltid någonting att fota, det gäller bara att ha öga för att se det.

Tankarnas kraft

Skrivet: 2008-09-16, 17:18:02 / TänkvärtJag fortsätter med mina positvia tankar.
Det är inte lätt att ändra sina tankar över en natt, igår gick det bra, idag har det gått lite sämre. Men nu försöker jag skaka av mig de negativa tankarna som försöker överta min hjärna och ersätta dem med positvia tankar.

Mina tankar påverkar vem jag är.
och jag vill vara en bra mäniska.

Alla har dåliga dagar, det är något man får acceptera och sedan göra det bästa av situationen. Det är det jag försöker göra nu eller jag har gjort det i några timmar och jag känner att jag börjar bli på bättre humör. Tankarna har verkligen power över ens liv.

Jag har precis ätit Chili con carne. Visserligen fick jag äta själv eftersom att Jonathan jobbar över. Till en början blev jag lite små sur, men sen så började jag tänka annorlunda och då gick det hur bra som helst att äta ensam. Jättegott var det också. Jag tänker så här istället, snart kommer älsklingen hem och då får jag krama honom hur mycket jag vill. Istället för att haka upp sig på att jag måste vara ensam ett tag till. Han är ju min i alla evighetn ändå. Så vad gör nån timme hit eller dit.

Bra saker med idag:
- Jag lagade jättegod chili con carne.
- Jag har pratat med Jossi på msn.
- Jag börjar märka hur mina tankar påverkar mig.

Jag gör framsteg. Men har fortfarande mycket kvar att lära.

Nya kategorier

Skrivet: 2008-09-16, 13:59:32 / Bloggen

Jag kunde inte somna i natt så jag satt uppe och funderade lite på min bloggs framtid. Jag har några idér. Det kommer inte bli några radikala ändringar. Min blogg kommer fortfarande vara sig lik. Det jag behöver är lite struktur på det hela, det blir lätt lite för mycket att hålla reda på.

Så därför tänkte jag fokusera på några kategorier. Som jag tycker är viktiga.

Dagboken - vardagliga betraktelser, mitt liv, vardagliga bilder, dagboken helt enkelt.
Foton - ni vet ju att jag älskar att fota, så det kommer jag inte sluta med.

Nya kategorier:
Tänkvärt - ord och tankar som ska få mig på fötter.
Måndagspoesi - dikter, ord, ett sätt att få mig börja skriva dikter igen helt enkelt (och jag är redan på gång). Roligt att ni verkade gilla den idén.

Kategorier som inte kommer att uppdateras så ofta kommer nog bli: illustrationer, bloggdesign, blogghjälp och övrigt.

Antagligen så kommer ni inte märka så stor skillnad. Men det kommer kännas skönt för mig att ha ordning på mina inlägg. Det kommer att kännas lite som en nystart. Ha det bra.

Ord blir till meningar...

Skrivet: 2008-09-15, 22:54:11 / PoesiDet var du och jag mot världen
älskling

Tills världen rasade samman.
vi föll också, fast inte lika djupt.

Vissa skulle nått botten
men vi klarar allt.

Jag tar en paus från mitt kaos
Imorgon dricker jag te med honung
istället för te med socker

Nonsens...

I övermorgon är vi tillbaka på ruta ett.
Nästa år minns vi allt i dimma.En liten dikt - Nonsens. Skriven på en och en halv minut. Love words.


Edit 00.26; Poesimåndag eller måndagspoesi (vilket låter bäst), kanske skulle vara något jag skulle börja med? Då jag publicerar dikter som jag skrivit under den senaste veckan om jag skrivit någon det vill säga. En ny lite egen bloggidé. För jag saknar verkligen att skriva dikter. Så det kan ju vara ett bra sätt att komma igång på.

Diskberg & bloggdesign

Skrivet: 2008-09-15, 15:24:05 / Fotodagboken

Sedan jag skrev senast har jag pysslat med en ny design till söta Jossi. Det var länge sedan jag satt med en bloggdesign senast, så jag känner mig lite ovan. Speciellt när det gäller kodmallen, jag blir yr av att stirra på den.Så därför tänkte jag ta en paus och göra lite hushållssysslor, innan Jonathan kommer hem från jobbet. Så next up får bli att ta hand om diskberget. Men jag tänker positivt - tänk vad skönt att få det överstökat.

Feeling so fine

Skrivet: 2008-09-15, 13:25:35 / Dagboken

Morgonen har hittills inte använts till så mycket. Jag har precis tagit en lång dusch och skrubbat bort överbliven hud och filat fötterna. Jag brukar inte fila fötterna så ofta, så därför behövdes det verkligen. Frukosten bestod av gårdagens pizzarester, jag som hade tänkt vara nyttig idag efter alla onyttigheter som jag stoppat i mig under helgen. Men nån måste ju äta upp resterna också.

Utöver detta försöker jag tänka annorlunda. Positiva tankar är mycket bättre än negativa, eller hur? Men det är svårt. Jag har inte så mycket mer att skriva just nu, så jag återkommer när jag har något att skriva om.

att välja Glädje

Skrivet: 2008-09-15, 01:32:40 / Tänkvärt

För en timme sedan gick jag upp till soffan igen. Jag läste någonstans att man inte ska ligga och försöka sova längre än en kvart - jag försökte i en timme, sedan fick jag en hostattack.

Jag tog fram en bok som jag fick av mamma idag - eller jag lånade den. "att välja Glädje" av Kay Pollak. Jag satte igång med prologen och "till läsaren", för att sedan fortsätta med första kapitlet. Redan efter en sida ska jag börja reflektera över dessa meningar. Läs sakta står det i boken:

"Jag påverkas av varje tanke jag tänker."
"Jag skapar den jag är med mina tankar."
Väldigt kloka ord, men hur ska man lära sig att tännka annorlunda - det är ju något hjärnan gör automatiskt.

Det låter så enkelt.
Men det är svårt att bli av med invanda mönster.

Det här är någonting som jag ska börja jobba på nu. Så i fortsättningen tänkte jag skriva upp dessa vägledande meningar och säga dem som något slags mantra - prenta in det i mitt huvud helt enkelt. Så kanske tankarna kan förändras så smoning om. Men det kommer nog ta sin lilla tid - men som han också skriver i boken:
"Jag är inte samma människa idag som jag var igår"

Eftersom att cellerna i kroppen hela tiden förnyas och föds på nytt. På så sätt kan vi även förändra vårat sinne.

- Det här är en bok om att få ett bättre liv.
Jag hoppas att den kan hjälpa mig att komma på fötter.

"den där Sue med det krulliga håret"

Skrivet: 2008-09-14, 21:49:17 / Dagboken

Skönt att vara hemma igen efter en vild natt. Vi hade riktigt roligt igår, men idag fick vi vad vi förtjänade. Men efter lite sömn hos mamma och bakispizza känndes det lite bättre igen. Kvällen började med förfest hemma hos Olle (Jonathans barndomsvän), lugn och skön stämmning med endast 2,25 cider (vi hann aldrig till bolaget innan festen), men det löste sig fint ändå. Sen bar det vidare till Blue moon bar, efter några drinkar, djupa samtal och dans avsultades krogkvällen i Jonathans armar på dansgolvet till Curly Sue med Takida - kvällens höjdpunkt. Vi tog plats på scenen, jag surrade runt i min balettkjol och landade mjukt i Jonathans armar. Bästa kvällen på länge.

Kvällen slutade inte där. Efteråt blev det först och främst den obligatoriska kebaben (jag bröt mot traditionen och köpte Subway), vilket ledde till att vi träffade en amerikan som var här i Sverige på affärsresa som i sin tur slutade med att vi drack öl hemma hos honom. Efter många intressanta diskussioner och utbytta tankar om länderna emellan så som fördomar och olikheter fick jag även chansen att träna på min engelska. Därifrån fortsatte vi hem till Olle igen, med intressanta samtalsämnen ända in på morgonkvisten, vissa somnade tidigare än andra. Jag var en av dem som var uppe längst. Till 08.32 närmare bestämt.

En sak har jag i alla fall lärt mig av den här kvällen - det är roligare att festa med killarna än med tjejerna och Jonathan har lärt sig att inte blanda rödvin med wiskey, så det så.

Nu vill jag helst krypa ihop i sängen med ett stort mjukt täcke. Eftersom att det inte blev särskilt många timmars sömn de senaste dygnet. Men innan dess borde jag tvätta bort sminket från igår, borsta ut tovorna ur håret och borsta tänderna. Så nästa stopp får bli toaletten. Ha det bra.

I´m a festis...

Skrivet: 2008-09-13, 18:30:18 / Självpoträtt

Ikväll blir det utgång. Jag festar aldrig längre, bara lite då och då. Men när jag väl gör det blir det aldrig som det "brukade" vara. Så vi får se hur det blir ikväll. Jag är på br humör i alla fall. Det är väl huvudsaken.


Synd bara att jag är så himla klantig. Mitt i festfixandet får jag för mig att fota mina sminkgrejer, jag börjar arrangera, håller kameran i ena handen och sminkdosan i den andra. Locket vägrar stängas och jag vägrar lägga ifrån mig kameran. Så försöker jag stänga lockat med en hand, vilket inte gick så bra, istället tappar jag den i golvet. Nu har jag en smachad sminkdosa och inte ett enda kort på grejerna. Men, men sånt är livet. Nästa gång lägger jag ifrån mig kameran medans jag arrangerar grejerna.

Nu måste jag sticka. Ha en bra lördagskväll!


Myskväll

Skrivet: 2008-09-12, 23:59:52 / Dagboken

Fredagskvällen har spenderats i soffan framför Sex and the city the movie, med älsklingen. Jag fick ett helt fat med frukt och massvis med kramar. Wonderfull. Ibland får man vad man förtjänar...

Jonathan har redan somnat så jag borde lägga ifrån mig datorn och släcka lampan. Puss och godnatt.

Det visste ni inte...

Skrivet: 2008-09-12, 21:14:33 / Övrigt

Jag blev utmanad av eexx att berätta sju sanningar om mig själv. Here it comes:- Sedan jag var tretton har jag varit singel i typ... en dag.
- Jag avskyr att vara ensam i mer än en dag.
- Jag är väldigt blyg av mig och har svårt att ta kontakt med nya människor.
- Jag hatar amerikanska komediserier som; The Simpson´s, Scrubs, Sienfield, Våra värsta år... det finns typ tusen stycken. Men på senare år har jag lärt mig att tycka om Vänner och Two and a half men.
- Jag är usel på engelska och matte.
- Jag är besatt av anteckningsböcker och kalendrar, med fina omslag.
- Jag känner mig uttittad när jag går på stan själv.

Jag utmanar:
Nene och Lillefot plus alla som vill anta utmaningen

Tree tops

Skrivet: 2008-09-12, 12:04:52 / KonstfotoSolen skiner idag. Första gången på flera månader känns det som. Jag har fortfarande inte stoppat i mig nån frukost, så nu får det bli nån slags brunch. Sen får vi se vad den här dagen har att komma med. Det skulle ju passa bra med en fotopromenad, med tanke på det fina vädret. See you soon.

Hallå, hallå...

Skrivet: 2008-09-11, 22:25:38 / Konstfoto-Låt mig gå i bitar
Jag har gjort något så dåligt igen
-
Kent - Stenbrott

Nytt bredband

Skrivet: 2008-09-11, 19:14:20 / Dagboken

Äntligen har vi fått nytt bredband. Från Ice.net. Det enda bärbara bredband som har bra täckning ute hos oss på landet. Det finns ingen möjlighet till bredband här, varken ADSL eller marknät. Därför måste vi stå ut med bärbart. Men det här verkar bra, nu kan jag titta på filmer på youtube och tanka hem filer, det kunde jag knappt innan. Och så kan jag surfa igen utan att irritera mig på att en sida tar hundra år att ladda. Så jag är mycket nöjd. Tres bredband kan slänga sig i väggen om man jämför.

Idag har jag varit en sväng på stan och uträttat lite ärenden, så som bankoch apotekärenden. Skönt att få sånt gjort. Nu ska jag gosa ner mig i soffan med en chilatte framför Ps. I love you. Synd bara att jag aldrig läste klart boken. Men det kanske är bra, så att jag inte har någonting att jämföra med. Ha det bra så länge.


Avmålad

Skrivet: 2008-09-11, 12:57:36 / ÖvrigtTitta, jag har blivit avmålad av superduktiga wooltiti. Jag är verkligen fachinerad av alla detaljer, så som tröjan och rosetten i håret. Det ser faktiskt ut som jag, jag är jättenöjd. Tack så mycket gumman.

I walk these endless roads alone

Skrivet: 2008-09-10, 22:44:52 / Konstfoto

Jag ville göra någonting annorlunda. Inte bara publicera en helt vanlig bild - så nu har jag lekt lite. Känns som att jag gör det alldeles för sällan, det är synd för det är roligt. Jonathan spelar musik och jag leker med bilder - tur att vi båda har någonting att sysselsätta oss med och att vi har två datorer. Den här får åka in i kategorin konstfoto.Innan jag går vill jag bara tacka för alla besökare som hälsat på mig idag - det var länge sedan siffrorna var så höga. Nån som länkat kanske? Jag blir glad för varenda en av er, så att ni vet. Puss och kram.

Mitt imellan skratt och gråt...

Skrivet: 2008-09-10, 20:38:54 / Dagboken

Sitter framför Idol nu och skrattar åt alla pinsamma människor. Det är underhållande, men oftast tycker jag bara synd om dem. Tror de verkligen att de ska gå vidare? Vissa gör det i alla fall, vissa plojjar bara. Det är kul och man får sig ett gott skratt.


Från senaste muffinsbaket.

Dessutom väntar ett lass muffins om en stund. Pojkvännen fick ett ryck i rastlösheten och står just nu och bakar kladdkaksmuffins. Annars har det varit dött här på bloggen idag, ja här hemma med för den delen. Energiniviån har varit låg de senaste dagarna, men jag jobbar på att göra allting bättre. Just nu har jag alldeles för mycket fritid att ta död på. Jag vill inte säga för mycket, ifall jag msslyckas. Ja, vi hörs senare.

Deep city light

Skrivet: 2008-09-09, 23:45:24 / Fotodagboken

Bilderna får mig att tänka på låten Deep city lights med Sara Bareilles. Fin låt, tycker jag.


Jag tycker det är lite häftigt att fota ut genom rutan när man åker bil, speciellt när det är mörkt ute och slutartiden blir megalång. Det blir häftigt ljus då. Dessa bilder tog jag när vi åkte hem från Västerås nu ikväll. Vi har varit hemma hos mamma och firat Linnéa (födelsedagsbarnet). Det blev en lång kväll med gott fika, god mat hemma hos Maja (mammas snälla granne) och lite kvällsprat hemma hos pappa när vi lämnade Emil (min lillebror). Emil har precis börjat på it/media på John Bauer och behövde lite tips och hjälp i photoshop. Självklart hjälpte jag till, storasyster som jag är, dessutom är jag ju rätt duktig på photoshop också. Vi ses imorgon mina vänner, nu ska jag gå och lägga mig.

Happy birthday sister

Skrivet: 2008-09-09, 12:40:40 / FotodagbokenHej på er. Hittade lite sensommar vs. tidig höst bilder i arkivet. Fotade den dagen då vi var ute och plockade svamp för två veckor sedan. Idag fyller lilla syster år, den stora av mina två, 19 år blir hon. Ingen i familjen är särskilt liten längre, minstingen är redan femton och brorsan sjutton. Tiden går så fort.

Grattis Linnéa på 19 års dagen!

- Säg grattis till henne nu, då blir hon glad ;)

You make me stronger

Skrivet: 2008-09-08, 23:54:18 / Dagboken

Den här dagen kunde inte sluta bättre. Jag blev dagens blogg hos Baarahon och motiveringen är den finaste jag någonsin hört. Tack tjejen :)

"Jag tycker att bloggen är grymt söt. Tjejen är "fotograf" och tar massa otroligt fina bilder! Hon lägger upp mycket bilder och jag älskar att titta på dom eftersom hon tar så otroligt vackra bilder. Tillexempel har hon bilder från ett gammalt förfallet hus, dom är helt sjukt fina! Hon lägger in dagens outfit och har en fin stil. Bloggen är inte helt enformig utan hon har även lite variation. Mycket bilder, denna blogg är grymt bra. Hamnar i mina favoriter på en gång! Hon når en rakt till hjärtat, som man brukar säga."

Jag måste erkänna att jag har väldigt svårt att ta till mig när någon skriver sånt här till mig. Det behöver inte ens vara sådana långa beskrivningar utan bara fin bild, vad söt du är, fin design eller nåt liknande. Komplimanger helt enkelt, jag rodnar ofta och försöker skaka bort det. Det är klart jag blir glad, jag blir jätteglad, men jag har så svårt att tro på mig själv. Jag ser tydligen inte på mig själv som ni ser på mig, långt ifrån. Jag har svårt att förstå hur någon kan tycka alla dessa fina saker om mig.

Min självbild måste verkligen förändras... jag är nog så mycket duktigare än vad jag tror.

Tack för att ni tror på mig. Det gör mig stark!

Old script

Skrivet: 2008-09-08, 21:29:06 / Fotodagboken
Två bilder till på gamla saker, från det förfallna torpet. Den här kvällen har spenderats framför Kristallen med en chokladkaka. Den där chokladkakan var efterlängtad kan jag tala om, den gjorde min kväll.

Utmaning

Skrivet: 2008-09-08, 19:29:12 / Övrigt

Nene har utmanat mig.

5 saker i min frys:

- Glass
- Kyckling
- Köttfärs
- Frysta hallon & blåbär
- Broccoli

5 saker i min garderob:
- Klänningar
- Jeans
- Toppar
- Skärp
- Kjolar

5 saker i min bil:
Jag har ingen egen bil men pojkvännens får räknas.
- Skräp
- Tidningar
- Skrot
- Pantflaskor
- En säck med gamla kläder
Jag har tjatat på en städning i kanske ett halv år.

5 saker i min (hand)väska:
- Mobil
- Kalender
- Lipsyl
- Pengar
- Kameran

Jag utmanar: Emelie & Linnéa

Jag kan flyga med mitt paraply

Skrivet: 2008-09-08, 18:03:35 / SjälvpoträttDet blev många lyckade bilder från gårdagens fotografering. Jag gillar att ta kort med mitt svarta, spetsparaply, det är så charmigt. Jag ångrar inte en sekund att jag spontanköpte det på Lagerhaus förra hösten. Som de sa på radion i morse: "nu är vi i mitten, av början på hösten."  Jag tycker att bilderna är både höstiga och lite somriga. För det är fortfarande grönt ute, men dagarna domineras av grå himmel och regn. Jag ser faktiskt fram emot att gå runt med mitt paraply, sparka med kängorna i färgglada löv och mysa med stora halsdukar. Det finns mycket charm med hösten tycker jag. Ett stort plus är att min födelsedag bara kommer närmare och närmare. Men först är det lilla syster som ska firas, redan imorgon faktiskt. Jag försöker hälsa hösten välkommen med öppna armar...

Tävling - Närbildslins

Skrivet: 2008-09-08, 17:13:42 / Fotodagboken

Jag brukar inte ställa upp i tävlingar. Men nu när man kan vinna en kamerapryl, känns det lite mer motiverande. Tävlingen finner du hos fotografen Emelie Ohlsson.Här kommer mitt bidrag:Nu håller jag tummarna för att jag ska vinna :)

Måndag - ja vad ska man säga...

Skrivet: 2008-09-08, 16:45:30 / Dagboken

Idag är inte inspirationen på topp. Jag vet inte vad jag ska skriva, förutom att den här dagen känns lika grå som vädret. Jag känner mig lika grå som vädret. I´m bored.

Bloggvärlden verkar död idag. Ingen uppdaterar, dessutom börjar jag tröttna rejält på de "vanliga" bloggarna som jag brukar läsa. Jag behöver lite nya sinnesintryck. Jag behöver tips på nya friska fläktar. Ny inspiration, nya bloggar att läsa och beundras över. Tipsa gärna!

Som sagt jag har tråkigt idag och då blir godissuget starkare än vanligt. Men det finns ingenting hemma. See you later.

I hope you don´t mind

Skrivet: 2008-09-07, 22:33:01 / Självpoträtt

Det har blivit en del egobilder på senaste tiden, I hope you don´t mind, för här kommer tre till.Info: gamla jeans, Gina Tricot, Kofta, MQ, Kängor, La Redoute.

Idag är jag svartvit

Skrivet: 2008-09-07, 21:03:47 / Självpoträtt

Söndagen började lite segt med ångestladdade klädval, ingenting känndes rätt idag. Tillslut valde jag ett par alldeles för tajta jeans, vilket jag senare fick ångra. Inplanerade söndagsplaner var söndagsmiddag hemma hos Jonathans föräldrar. Innan vi åkte hem till svärföräldrarna stannade vi till vid Svartån där jag agerade modell. Efter mycket god mat och fika fick jenasknappen åka upp.Kvällen avrundas med en chailatte och tre ensamma mammor. Kanske lite mer bildredigering efter att Jonathan gått och lagt sig. I det stora hela har jag haft en bra dag.

Tre timmar med Kingkong

Skrivet: 2008-09-07, 00:02:13 / Fotodagboken

Jag har fått nog av kvällsmyset nu. Efter att ha kollat på Kingkong i tre timmar. Tydligen håller den på i förtiofem minuter till. Jag hade alldeles för stora förväntningar på den filmen och den nådde inte högt i mina ögon. Alldeles för långdragen. Mysgodiset är slut, cidern uppdrucken och Jhon Blund viftar sakta med sitt trollspö ovanför mina ögon. Det har varit en mysig kväll. Ljusen håller på att brinna ut, men jag måste nog ge filmen en sista chans, när jag ändå redan ägnat den tre timmar av min tid. Då kan jag inte skippa slutet, då skulle allt vara förjäves. God natt.


Ett litet löv från det gamla torpet.


Gammalt hus i skogen

Skrivet: 2008-09-06, 15:37:10 / FotodagbokenJag älskar verkligen gamla, förfallna hus. Just nu bor vi nära två stycken, detta upptäckte vi igår. Det var ett typiskt rött gammalt torp, jättesött. Det var lämnat med saker och allting kvar, taket hade fallit in och golvet höll också på att rasa samman. Det måste varit jättefint när det fortfarande stod, fina tapeter och ett sött uterum med gardiner. Vi hittade tidningar från 80- talet, så det måste ha stått tomt sedan dess. Vi hade hoppats på att hitta ännu äldre tidsskrifter, men det gjorde vi inte. Men torpet är nog i alla fall 100 år gammalt.

Det är intressant att gå runt och titta på alla saker och föreställa sig hur det en gång såg ut där. Jag undrar vad det var som gjorde att de bara lämnade huset, med saker och allt. Ifall de föll ihop innan eller efter det lämnade det. Ifall det brann, det såg ut som att det var en brand som fått taket att ramla in. Det skulle vara roligt att forska i sånt där. På posten stod det Skön som efternamn. Undra ifall de lever fortfarande?Huset såg fint ut på den sidan som inte fallit ihop helt. På andra sidan var det hål rakt igenom. Tomten runt omkring var riktigt fin med äppelträd och buskar. Jag gillade det där stället, dit kommer jag åka fler gånger och fota, det var mysigt på nåt sätt.

Tack för att ni vill följa min blogg med bloggkoll

Skrivet: 2008-09-06, 13:18:19 / Övrigt


Tänk att det är så många som 40 personer som prenumererar på min blogg. Det är roligt tycker jag. Jag blir så glad för verenda en av er.

TACK!


Ni gör min dag.  Trots mina studer av usel uppdatering, väljer ni ändå att komma tillbaka hit. Ni är underbara!

Om du inte redan är prenumerant, kan du bli det genom att trycka på "följ bloggen" :) Så att du inte missar nåt! Puss & kram.


Edit 01.28: Det där ordet prenumerant, var inte lätt att stava till. Efter många asgarv från pojkvännen var jag bara tvungen att rätta till mina fel. Premunant, premetant, premunenant... okej, jag är trött.
Fredagsmys

Skrivet: 2008-09-06, 00:57:57 / Självpoträtt
Randig tröja, Zara
Rutig kjol, gammal från Åhlens
Leggings, La Redoute
Kängor, La Redoute
Vitt linne, Ellos


Jag har haft en trevlig kväll med många glada skratt, god mat och söta ungar. Nu ska jag krypa ner i sängen och sova. Jag känner på mig att jag kommer sova gott inatt. Imorgon ska jag och Jonathan ta en paus från vardagslivet och bara rå om varandra. Mysa, äta god mat och gå en lång välbehövlig promenad. See you soon sweethearts.

Där regnbågen slutar, där ska vi ses en dag

Skrivet: 2008-09-05, 18:12:41 / FotodagbokenRegnbågen visade sig ståtligt över åkern idag. Vi stannade till vid ett förfallet hus och fotade en stund innan vi åkte vidare till Västerås. Vårat andra hem. Nu bloggar jag från min nya dator hemma hos mamma. Jag börjar vänja mig nu. Ikväll blir det middag hemma hos Maja igen, trevligt. Hoppas ni har en bra fredag.

Nya kängor

Skrivet: 2008-09-04, 14:37:39 / Nya tingNytt på fötterna i höst. Ett par halvhöga kängor från La Redoute.
Jag blev verkligen positivt överaskad när jag öppnade paketet och såg dem, jag brukar aldrig gilla sånt som jag skickar efter på postorder. Jag har för vana att vilja köpa i butik där jag kan prova innan. Men de här kängorna satt jättebra, en sula i och de kommer bli perfekta nu i höst. Priset gick ner till 743 kronor efter mina rabatter (ord. pris 999 kr).

Jag letade efter ett par liknande förra året, men då var alla modeller så höga i skaftet. Eftersom att jag har så korta ben, blir det lite för högt på mig och så har jag en förmåga att inte få igen dragkedjan hela vägen upp. Men dessa har ingen dragkedja och de var jättelätta att få på, nu hoppas jag bara att de är sköna att gå i.

I paketet låg även ett par gråa, ribbade leggings som också kommer bli välanvända nu i höst. På köpet fick jag även en svart ögonskugga från Make up store och en rosa glitter eyeliner. Så nu känner jag mig redo inför mörkare tider.

Ny dator

Skrivet: 2008-09-04, 13:42:46 / Nya ting


Bild lånad från Toshiba

Igår fick jag äntligen hämta hem min nya dator från Pc city. Min förra råkade ramla i golvet och gå sönder när vi flyttade. Så det tog sin lilla tid för försäkringsbolaget och verkstaden att förstå att den inte skulle gå att laga. Hela elva veckor och fem dagar för att vara exakt. Vi har spenderat många härliga timmar i telefonköer och pratat med okunnig personal de senast veckorna. Men efter många om och men sitter jag i alla fall här med en dubbelt så bra dator. Så jag får vara glad ändå.

Det känns lite konstigt att använda Vista nu när jag är van vid Mac. Skärmkvalitén är så dålig i jämförelse, det är verkligen ett privilegium att se sina bilder på en stor Macskärm, då blir man bortskämd vill jag lova. Mina bilder är ju helt grå, det är så de flesta av er ser dem, så jag får väl vänja mig vid det igen. Som tur är har jag ju Macen i rummet bredvid om det skulle vara nåt.

Nu slipper jag ha med Pc city att göra mer. Det känns bra. Förutom när jag ska handla upp mina presentkort som jag fick i gengäld för den långa väntetiden. Tack för det. Försäkringsbolaget var så snåla att de inte ens gick med på att bjuda på självrisken om jag tog ett visningsex. Om jag inte köpte en ny försäkring förståss, aldrig i livet. Jag fick ta visningsexet (annars skulle jag bli tvungen att vänta ytterligare två veckor eller ta en mycket fulare och större dator), men den hade bara stått ute i butiken i två dagar, så den var i bra skick. Sen fick jag lov att betala sjävrisken med femhundra av mina presntkortpengar. Försäkringsbolag är inte roliga att ha att göra med. De gör allt för att försöka lura oss.

Nog om det. Nu har jag en del installationer att göra. Ha det bra.


bloglovin
RSS 2.0