another sunny day

Skrivet: 2009-04-30, 12:51:53 / Fotodagboken

Det är riktig vårstämmning här idag, precis som vi hade hoppats på. Det kommer bli en lyckad sista april i år. Vinet ligger på kylning och köttet i marinaden, senare blir det grillning ute i solen, glass och allmänt mys.



Nu ska vi ut och promenera en stund här i stan, fota tulpaner i parken och dricka ramlösa. Trevlig Valborg på er.

Jag var tystnaden

Skrivet: 2009-04-29, 23:46:21 / Poesi




Tillsammans slog våra hjärtan
tvåkommafem hjärtslag per sekund
i tystnaden under den klara sistaaprilhimlen
satt jag blickstilla.

Ditt hjärta slog alltid hälften så fort som mitt
mina händer var alltid iskalla
den soligaste dagen i juli.
Jag var alltid tystare än vinden
du hade alltid någonting att säga,

olikheter...

Jag var självkritisk,
du var snyggast i världen
i alla fall i spegelglaset.

Din blåa blick var ivrig den kvällen
du letade dig,
in under mitt tunna linne
med fingertopparna,

lika försiktigt som första gången
du smekte undan en hårslinga från mitt ansikte
en sen eftermiddag i slutet av agusti


 för snart fyra år sedan.


one day at the time

Skrivet: 2009-04-28, 18:16:45 / Fotodagboken


Förmiddagens föreläsning var rena sömpillret. En politikjournalist från tidningen "riktsdag och departement" gästade oss och pratade om hur en lag blir till. Gymnasienivå, javisst. Lite repetition kan vara bra, men hur var detta relevant till textdesign? Jag är fortfarande trött efter de timmarna. Dessutom var tåget försenat när jag skulle hem sen, först fick vi vänta, sen blev det inställt så att vi fick åka buss. Det var det negativa med den här dagen, nu tar vi det positiva. Våfflor hemma hos Nina, solsken, vind i håret, affären och god mat hemma (tacosallad). Snart ska vi ta oss ut på en promenad och ikväll äter jag årets första jordgubbar framför Andra Avenyn. Puss.

Life is a Rollercoaster

Skrivet: 2009-04-27, 22:51:37 / Fotodagboken




Måndagen började med en skrämmande kursintroduktion. För att senare avslutas i total utmattning efter 50 längder i simbasängen. Nu ligger jag nerbäddad i sängen med datorn i knäet, myser och hämtar nya krafter inför morgondagen.

I det stora hela har jag haft en väldigt trevlig dag. Jag har njutigt av det fina vädret så gott som hela tiden. I väntan på det lite senare tåget spontan-lunchade jag med Nina på en mysig uteservering och senare på eftermiddagen satte jag på mig sandalerna för att åka vidare och gratta min farfar på födelsedagen. Där blev det lite för mycket av det goda. Tårtor och kakor i mängder, sånt jag bara inte kan motstå. Imorgon blir det ändring på det med, beach 2009 närmar sig snabbare än väntat. Nu ska jag släcka ljuset och dra täcket över huvudet, det kan behövas. Sleep tight...

lite som då

Skrivet: 2009-04-26, 22:32:02 / Poesi





Den där dagen
minns du?
Du tog min lilla hand i din
och sa att allting skulle bli bra.

Det var mörkt då, ute och inne.
Livet.
I total ensamhet.

Jag hittade aldrig orden
du prickade alltid mitt i prick
med dina kreativa formuleringar
i dina låttexter
och i livet

Jag undrade ifall jag någonsin skulle slå dig
i ordkastning
eller om jag skulle gå därifrån som förlorare.

Du är lite som jag
lite som du
och tillsammans är vi förlorarna
som vinner allt.


lite godnatt-poesi. ibland är det bra att vara ensam, i alla fall för min kreativitet....

När minnerna kommer tillbaka

Skrivet: 2009-04-26, 18:34:59 / Fotodagboken



De riktiga i-slutet-av-april-känslorna bubblade innanför den tunna, vita t-shirten som fladdrade i vinden, när vi gick längst gatorna hand i hand du och jag. Min kamera hände på axeln för att fånga de blommande körsbärträden. En härlig rosa nyans.  Det har nästan varit sommarvärme. Jag har använt mina gladiatorsandaler för första gången idag. Aldrig trodde jag att jag också skulle falla för den trenden, men det gjorde jag. Du log mot mig bakom dina solglasögon och viskade att det här kommer bli ett bra år för oss. För dig och mig. tvåtusennio.

När sommaren närmar sig kommer alla minnen från sommaren tvåtusenfem tillbaka. Sommarnattsminnen, kärleksminnen och hur vi viskade hemligheter till varandra. Vi levde i en egen värld, du och jag. Tillsammans med kärleken och tårarna. Vi kan säga att vi räddade varandra. Nu är det vi för evigt. Jag kommer aldrig sluta minnas hur vi två blev ett.

Ikväll sitter jag ensam, redigerar foton, lyssnar på vacker musik och tänker tillbaka... ibland är det bland det bästa som finns. Din och min bästa tid är nu.

Försmak av sommaren

Skrivet: 2009-04-26, 12:32:03 / Dagboken



Igår fladdrade spetsgardinerna till sommarvindarna som är på väg hit samtidigt som trädenns knoppar förvandlades till gröna blad. Igår drack vi vin och lagade god mat, i lugnet. När solen gick ner satt vi på mammas balkong och åt jordgubbe-och-rabarber-paj, pratade om livet och drack rödvin. Idag sätter jag mina nya sommarsandaler på fötterna och grillar grillspett på andra sidan stan hemma hos svärföräldrarna. Sånt är livet.

Så snurra min jord igen...

Skrivet: 2009-04-24, 12:58:51 / Fotodagboken




En ny dag, en fin dag. Perfekta förutsättningar för en lyckad fredag. Tidigt imorse kom jag inte iväg på kursavslutningen, jag tror att den senaste veckans stress, sagt åt kroppen att sakta ner farten, i form av huvudvärk och trötthet. Så nu har jag sovit några timmar för mycket och känner mig mycket bättre på alla sätt. Så nu startar vi om fredagen på nytt. Det finns fortfarande förutsättningar för en fin fredag. En lugn sådan, utan måsten. Detsamma gäller helgen.

Igår flängde jag runt överallt. Gruppmöte på morgonen, en tur ut till fina naturen på en promenad och årets första grillning, snabbt hem och byta om för att åka och hälsa på mormor som fyllde 66 år, där blev vi bjudna på smörgåstårta och fika. Efter det skyndade vi snabbt vidare för att hinna säga hej-då till Sandra som åker till Norrköping idag och till England på söndag. Det var helt klart en bra dag, men ibland blir det lite för mycket på än gång. Så därför saktar jag ner farten lite idag...

En dröm

Skrivet: 2009-04-23, 21:20:52 / Fotodagboken

Jag är med i Christian's fototävling där du kan vinna valfria fototillbehör hos fotofyndet.se till ett värde av 400:- . Vill du också vara med? Klicka här!


Visual thinking for design

Skrivet: 2009-04-21, 21:07:01 / Fotodagboken


De senaste dagarna har bestått av konstant läsande till tentan, som vi ska ha imorgon. Så jag har inte tänkt så mycket på annat alls faktiskt, förutom alla dessa termer som snurrar runt i huvudet och gör mig nervös. Det skulle kännas oerhört jobbigt om jag skulle gå ifrån imorgon och veta att jag måste göra omtenta, jag vill ha det avklarat. Nu ska jag ta en paus och titta på ett efterlängtat avsnitt av Andra Avenyn och dricka en kopp te. All kärlek.

Livet består av tentaplugg just nu.

Skrivet: 2009-04-20, 12:28:07 / Dagboken

När jag är färdig, är jag fri som en fågel.



Dagen kommer kort och gott bestå av:

1. Tentaplugg, läsa kapitel 3 och 4   Avklarad!
2. Simma med syster klockan två.
3. Fortsätta läsa till tentan.

Nu ska jag packa badkläder och äta lunch. Vi ses.

Min dröm är din

Skrivet: 2009-04-19, 16:09:43 / Fotodagboken




Jag tittar mig inte i spegeln idag, jag myser i pyjamas och känner mig glad inombords. Mer än så behövs inte för tillfället. Senare väntar ett stort ångestmoln och en skön promenad. Jag längtar inte till det först nämda, nämligen tentaplugg. På onsdag gäller det, första salstentan för den här gången. Först ska jag mysa lite till och färdigställa min lite vårigare bloggdesign. Puss...


Lucky me

Skrivet: 2009-04-18, 12:24:35 / Fotodagboken

Fyra bra dagar på rad.
Ibland har man tur.



De senaste dagarna har bestått av följande; fint väder, föreläsning, tentaplugg, en simtur med syster, tårta med syster, sovmorgon, långa promenader, fototur på Djäkneberget, middag med s&j på Gränden, fika med s&j hemma hos oss och sist men inte minst så har jag bokat en Englandsresa till slutet av juni. Då ska jag åka själv och hälsa på Sandra som åker dit som aupair om en vecka.

Nu har jag precis ätit en god pancakes-frukost och väntar på att åka ut i solen och promenera på ett vackert ställe. Kameran hänger med så jag hoppas på en del fina bilder. Puss så länge.

Random-pics

Skrivet: 2009-04-15, 22:22:23 / Fotodagboken



Det var tänkt att jag och Sandra skulle plugga idag, så vi träffades klockan ett och gick till bibblan. Vi försökte i alla fall, även om det slutade med att vi mest satt och flummade. Istället gick vi på en promenad och lagade laxsallad och hade allmät mysigt. En riktig Ida-och-Sandra-dag. Senare när Jesper kom hem, gick vi med pojkarna till Kalle på spången och fikade. Nu sitter jag i mysljuset och pratar med systeryster, vi har planerat in en tur till simhallen imorgon. Härligt.

Nu ska jag krypa ner under täcket. Godnatt.

Godnattpuss

Skrivet: 2009-04-13, 22:03:15 / Fotodagboken



Här sitter jag med en kopp smultron-citron-te, filosoferar, pratar lite med sandra på msn, har lite ångest över litteratursemenariet imorgon och lyssnar på när Jonathan spelar gitarr i bakgrunden. Ibland finns det ingenting som jag tycker är så störande. förlåt älskling. Vi funderar på att gå och lägga oss tidigt ikväll, för imorgon ringer klockan som vanligt. Som sagt påsken lider mot sitt slut... fast det ska bli skönt att få lite rutin på tillvaron igen. Det är lätt att säcka ihop när man har för lite att göra och är ledig för länge.

Puss och godnatt.

Annandagpåsk

Skrivet: 2009-04-13, 18:22:20 / Dagboken



Påskhelgen börjar gå mot sitt slut. Jag har haft en bra påsk bland mina nära och kära, familj, vänner och släktingar. Mycket god mat och alla möjliga bakverk. Sådant som hör påsken till.


Till sist vill jag ägna en tanke till lilla hunden Milton och en stor tröstande kram till min faster. Jag tänker på er.

Glad påsk

Skrivet: 2009-04-11, 22:03:43 / Fotodagboken



Påskafton och jag har verkligen haft en helt underbar dag. En joggingtur ute i solen och ännu ett promenadvarv runt ån, i t-shirt. Det var riktigt härligt ute i solen, vi satt på en brygga och solade en stund också, mellan varven. På eftermiddagen/kvällen har vi varit på påskmiddag hemma hos mamma och nu sitter jag hemma med ett glas vin och väntar på att det ska ringa på dörren. Lite folk kommer hit ikväll och umgås. Det har blivit lite mycket vin den senaste tiden, men man måste ju ta chansen när man får den. Vi lever ju bara en gång.

Glad  Påsk på er!

Nattbomb

Skrivet: 2009-04-11, 02:57:23 / Dagboken



Huvudet snurrar lite smått av alla intryck. Middag hemma hos Sara och Häger slutade med en drink i handen nere på å med gamla kompisar. Ibland är det lite skrämmande hur snabbt en kväll kan vända, från lugn till party. Livet leker. Jag har träffat männsikor som jag inte sett en glimt av på flera år. Konstigt och ganska trevligt. Nu sitter jag här och försöker få huvudet att sluta snurra, det kanske inte var så smart att svepa hela min long-island-ice-tea på en gång.

Imorgon tar jag en rejäl sovmorgon, äter en hel del påskmat och en hel del godis på det. Ha det bra så länge.

I wish I could fly

Skrivet: 2009-04-10, 18:13:56 / Fotodagboken



Vårsolen väckte oss efter en liten sovmorgon imorse, därefter bestämde vi oss ganska snabbt för att ta oss ut i naturen, promenera samt knäppa ett och annat kort. Det blev en sväng till Asköviken. Där möttes vi av fågelskådare, snokar och vårtecken efter vårtecken. Härligt. Två timmar ute i naturen, är nog ganska bra för själen ändå.

Nu sitter jag här med ett rosa linne och flätat hår och väntar på att gå över till Sara och Häger. Där väntar en vegetarisklasagne, en film och trevligt sällskap. Puss.

kvällspuss

Skrivet: 2009-04-09, 20:44:41 / Fotodagboken



Ljusen är tända, blåbärspajen är ungsvarm och tekokaren puttrar på bänken. Mysfaktorn är hög här hemma ikväll. Ett stort plus är att Jonathan är ledig inatt. Myspys. Jag var rädd för att kvällen skulle sluta i kaos, men jag tror vi har en räddande ängel som vakar över oss, när vi inte riktigt kan hålla sams.

Te och påskkärringar

Skrivet: 2009-04-09, 16:45:36 / Fotodagboken



Skärtorsdagen. Den dagen säger mig inte så mycket längre, men när jag var liten var det bästa jag visste att klä ut mig till påskkäring. Jag och barndomsbästisen sprang runt i kvarteren, delade ut egenritade påskkort och fick flera korgar med godis. Vi satt flera dagar innan och målade, efter det hade vi väl godis för flera helger framöver. Det var tider det. Så nostalgis man kan bli. Det är nästa tio år sedan nu.

Vi var förbi teboden en sväng idag och köpte lite nya lösviktsteer. Vad vore en mysdag utan te liksom? Smultron & Citron och Grönt chai te, fick det bli denna gång. Vi har bestämt att vi ska ha en riktig mysdag idag så först åt vi plättar till brunch och senare tänder jag ljusen och äter god mat med älsklingen. Puss så länge.

Du är min hjälte

Skrivet: 2009-04-08, 23:01:32 / Dagboken




Mitt liv går definitivt i rätt riktning, det viskade vindarna till mig idag när de slet lite extra hårt i mitt hår. Och när första vårregnet föll mot fönsterrutorna satt jag med en kopp te och pratade med en god vän. Lyckokänslorna liksom förvirrade mig lite. På ett bra sätt. Lovely.

Tidigt imorse satt jag på ett puluttinuttigt litet café med mina solstrålar, åt en fralla och världens största mototskaka. För att inte glömma godaste. En väldans bra start på påskledigheten. Efter en lång dag, med mycket intryck och fina människor börjar ögonlocken kännas tunga. Jag kan inte riktigt trolla bort ångestkänslorna över att jag betalde nästan 300 spänn för en synundersökning för att få reda på att min syn inte förändrats. Men sånt är livet. Nerskrivet och glömt. Godnatt med er.

Nåt för oss som väntar

Skrivet: 2009-04-07, 19:36:41 / Fotodagboken



Påskstädningen är avklarad. Känns fantastiskt, jag kan äntligen andas frisk luft här hemma igen. Jag har piffat upp inredningen med röda och vita tulpaner och lite små blommor från Ikea. Hittade tulpanerna för tio kronor styck på ica igår. Så jag kunde inte hålla fingrarna borta.

Annars har jag klarat av en föreläsning, haft gruppmöte, ätt lunch på stan, shoppat ett rosa linne, varit på Ikea och städat. En hel del tycker jag. Nu ska jag koppla av en stund, innan jag bestämmer mig för att gå ut och gå eller inte. Det blir en ensampromenad i så fall, fast det är skönt det med. Andas in lite kvällsluft är ju aldrig fel. Då kanske jag kan somna bättre sen.

Imorgon väntar en fika i Eskilstuna med två sötnosar och informationsmöte om höstens valbara kurser samt en kontroll hos optikern. Det ser jag fram emot. En skön start på påskledigheten.

Titta - vårtecken

Skrivet: 2009-04-06, 20:24:32 / Fotodagboken





Här hemma har vi båda varit hängiga idag, den ena sämre än den andra. Jonathan har verkligen dragit på sig en ensvis monsterförkylning. Hosthost. Själv har jag dragits med en ihållande huvudvärk hela dagen, men nu känner jag mig plötsligt mycket bättre, så imorgon gör jag ett nytt försök att ta mig till skolan. Jag tror det var den härliga vårluften som trollade bort huvudvärken, en promenad kan verkligen göra susen.

Nu sitter jag framför den underbara iMac:en, rensar och sorterar bland mina bilder och äter naturgodis. Det behövs ibland, men det är ett jävla jobb. Jag beställde även hem extra batterier och close-up-linser idag till kameran. Det ska bli intressant att testa, jag spanar på en blixt också, får se om det dyker upp någon till hyffsat pris snart. Då är jag i farten.

Livet är underbart

Skrivet: 2009-04-06, 12:57:52 / Dagboken

Efter fyra kvällars fulltös-medvetslös ligger jag helt utslagen med huvudvärk. Men ojojoj så roligt jag har haft det. God mat, världens bästa sällskap, vin, sena nätter, foto och nostalgis musik. Livet är underbart om vi bortser från huvudvärken och rastlösheten som kröp sig ända in på huden på vägen hem igår. Det kan bli riktigt långtråkigt med långa tågresor ibland.

Jag har verkligen träffat världens underbaraste människor den senaste tiden. Sandra och Jesper, Nina och så bloggtrion Lillefot, Malin och Malin. Synd bara att lilla Malin inte kunde komma. Jag tror inte det kan bli så mycket bättre just nu. Solen skiner och allt, våren kanske är här för att stanna nu? Hoppashoppas.


Färska äkor från Västkusten, vin och sallad. Det är grejer det.

Vårkänslor

Skrivet: 2009-04-01, 22:25:33 / Dagboken

Idag har vårbrisen visat att livet går mot ljusare tider. Sol, fågelkvitter och vindar i håret är som bäst så här års. Efter en effektiv dag känns sängen väldigt inbjudande. Det ska bli skönt att krypa ner bredvid en mjuk kropp i två-veckors-lakanen. Imorgon är det tvätttid och nyabäddning som gäller. Efter skolan.



Idag har jag hunnit med så mycket som - egen tid, titt på tomas lägenhet, promenad, besökt en söt liten ny secondhandbutik där jag köpte en söt liten stickad sak, ätit lunch, varit på grupp möte, gått på stan och spenderat pengar, ätit middag på café, fikat hemma hos mamma och provat kläder framför spegeln. Jag har gått på högenergi sedan klockan nio imorse. Imorgon ringer klockan kvart i sju. En föreläsning och gruppmöte väntar, skönt att tågen går som vanligt igen.

bloglovin




RSS 2.0