Ändrade planer

Skrivet: 2009-02-25, 17:07:32 / Dagboken

Från en tre, till en etta, till en tvåa på tre månader.

På måndag flyttar vi till ettan i stan, men som det ser ut nu kommer det bli en kortvarig visit. Om tre månader får vi nämligen tillgång till Tomas tvåa som också ligger mitt i stan. Ett erbjudande som vi inte kunde tacka nej till. Så, då börjar tre månaders väntan igen då... typiskt. Men sånt är livet. Tre månaders uppsägningstid borde avskaffas!

Jag sitter och skriver bokrecension och möblerar två lägenheter samtidigt i mitt lilla huvud, som snart svämmar över av all information. Tre månader hit och dit, hyror, räkna om räkna rätt, fördelar, nackdelar, kvadratmetrar... blablabla. Inte var det särskilt lätt att få ihop en bra recension heller, inte i den här röran, när allt jag tänker på är flyttlådor och Ikeabesök. Det är mycket som händer samtidigt just nu, att bo i en flyttkartong och få det normala livet att flyta på samtidigt är ingen lätt match.

Imorgon är min recension förhoppningsvis färdig och jag sitter på tåget igen på väg till skolan (förhoppningsvis sista gången så länge jag bor här på landet). Efter det äter jag våfflor hemma hos en tjej i klassen. Det ska bli mysigt och jag ska försöka att pusta ut.

sen blir det att packa flyttlådor hela helgen lång...

Vinter09

Skrivet: 2009-02-23, 10:38:30 / Fotodagboken

Godmorgon! Jag vaknade halv nio idag, satte på Nyhetsmorgon och låg kvar i sängen en stund. Efter det gick jag upp och duschade och åt frukost. Det är fortfarande tyst här hemma, mamma och min lilla syster sover fortfarande. Men det är rätt skönt. Nu tänkte jag fixa håret och pudra näsan.

Jag hann läsa ut boken igår innan jag gick och la mig. Så himla skönt. Nu ska jag ta och recensera den också, men det tar jag och gör imorgon. Idag är det eftermiddagslektion och semelfika som gäller och flyttpacka när jag kommer hem. Så det blir nog sent idag. Puss och kram.


En månad går mot sitt slut samtidigt som ett liv får en ny början

Skrivet: 2009-02-22, 21:45:49 / Fotodagboken


En mysig helg går mot sitt slut, precis som denna gråa, vintermånad. Jag ligger i min ensamhet i sängen hemma hos mamma och tänkte att jag skulle skriva en trudelutt. Det känns ganska skönt, vi borde verkligen vara ifrån varandra lite oftre. Det tycker jag verkligen, även fast det är jag som inte är så förtjust i det. Imorgon ska jag till skolan på eftremiddagen och avsluta dagen med en semelfika med mamma. På fiket med stans godaste semlor.

Annars har helgen bestått av; trevliga samtal, vindrickande, dans i köket, pingisspelande, bastubad, tacopaj, Melodifestival och kvällsmys. Idag har jag läst bok och haft träningsvärk. Nu ska jag slötitta på Beck och läsa några kapitel till. Puss och godnatt.


Ps: jag lovar att bli mer aktiv inom kort och svara på alla era fina kommentarer. tack för allt!

Rosa gånger fyra

Skrivet: 2009-02-18, 22:50:32 / Fotodagboken



En liten färgklick, i en annars ganska grå och trist vardag.

Jag försöker fokusera på följande; läsa en bok, "krönika om ett förebådat dödsfall", till skolan som jag senare ska recensera. Skriva på mitt nya (bok)projekt (om man nu kan kalla det för det?), packa flyttkartonger och försöka upprätthålla hoppet. För att inte gå under helt, det är så mycket som är bra just nu, men jag kan ändå inte sluta fokusera på det dåliga. Varför är det alltid så?

Jag ville inte va den som blev kvar

Skrivet: 2009-02-16, 23:56:56 / Dagboken

Jag sitter och skriver och försöker vara kreativ - det går stundvis. En halv sida som jag är riktigt nöjd med har kag lyckats knåpa ihop under kvällen. Det är allt jag har gjort sedan jag kom hem från kursintroduktionen och ett Ikeabesök. Jag hittade lite nya burkar, glas och ljus. Det finns alltid något man vill ha på Ikea och värre kommer dte bli om två veckor, när jag ska försöka mig på att inreda en liten etta.

Gäsp efter gäsp tränger sig fram genom mina mungipor och bloggen känns tyvärr, inte viktigast just nu. Jag undrar varför jag inte kan skriva lika fint på bloggen som i mina berättelser?

Vi ses när vi ses.

Dagens

Skrivet: 2009-02-16, 11:43:43 / Fotodagboken



...humör - Jag har inte riktigt hunnit känna efter än, men det känns rätt bra.
...kläder - Svart jeanskjol, strumpbyxor, två långärmade tröjor, en vit och en svart.
...frisyr - Utsläppt.
...mat - Åt lasagne nyss.
...läsning - Inget.

...aktivitet - Ska till skolan på kursintroduktion till stilistikkursen, sen till Ikea.
...roliga - Vi ska åka till Ikea efter skolan.
....inköp - Inget än så länge, hoppas på någonting från Ikea.

...träning - Inte än så länge.
...godsaker - nej, nu ska vi vara nyttiga.
...tvprogram - Familjen Annorlunda ikväll.

...låt - ?
...borde - Skriva restuppgift.
...längtan - Till flytten.
...väder - Snö och grått.

Chokladkyss

Skrivet: 2009-02-15, 20:46:11 / Mat, recept & träning



Alla hjärtans dag, avslutades med denna söta bakelsen, en film och massa mys - en perfekt lördag helt enkelt.

Idag har det i allra högsta grad varit en helt vanlig, tråkig söndag. Jag har varit orklös och mina ben känns som spagetti efter en stillasittande dag. Nu ska jag bädda ner mig i soffan och titta på Beck. Imorgon börjar en ny kurs och framöver kommer jag tillbringa mina eftermiddagar i skolan. Märks det att jag inte gillar eftermiddagslektioner? Hela dagen försvinner ju då.

what a wonderfull world

Skrivet: 2009-02-14, 17:20:44 / Fotodagboken



Klicka på nedre bilderna för att se större.

Solen är på väg ner och hittills har jag haft en trevlig dag. Jag och Jonathan har varit ute på gården och fotat, promenerat, tittat igenom bilder och lagat omelett till "lunch". Nu håller vi på och fixar lite disk och plckar undan inför kvällen. Det var verkligen perfekt solljus för att fota idag och snön var helt fantastisk, stora spån liksom, svårt att förklara. Vackert var det i alla fall.

puss&kram

Alla hjärtans dag

Skrivet: 2009-02-14, 12:29:13 / Fotodagboken


Recept på plättarna finner du här.

Vilken fantastisk dag. Solen skiner och snön glittrar. Jag har precis ätit en riktigt lyxig alla hjärtans dag frukost, luktat på rosa tulpaner och prasslat med presentpapper. Innuti låg en dessert-bok.

Jag kan inte hålla mig från att gå ut i det vackra vädret, med kameran runt halsen och Jonathan i handen. Så det blir först ut. Sen planerar vi en mysig hemma kväll med en god pastarätt och någon god dessert ur min nya bok. Det känns mysigare än att trängas på en fullsatt restaurang med massa andra kärlekspar.


Glad alla ♥ dag på er mina söta läsare.
Hoppas ni får en riktigt mysig dag.

Snölandskap

Skrivet: 2009-02-13, 16:21:29 / Fotodagboken



För att slippa åka till affären, slängde vi ihop en stor sallad med kräftstjärtar, micrade en potatis (det fungerar utmärkt) och åt den som bakadpotatis tillsammans med en kallsås av turkiskyogurt med citron och dill. Fast vi kommer nog vara tvugna att åka till affären lite senare ändå. Vi måste handla lite tills imorgon. Alla hjärtans dag är på väg. Jag försöker komma på någon god efterätt eller dessert att göra tills dess, det skulle vara mysigt. Förslag någon? Det ska helst inte vara för komplicerat eller för onyttigt.

Frukostbild

Skrivet: 2009-02-13, 12:04:32 / Mat, recept & träning



Jag börjar dagen med en frukostbild. Den senaste veckan har jag faktiskt längtat efter att gå upp och äta frukost, jag vet inte riktigt var den vändningen kom ifrån? Men det känns väldigt bra och jag har hittat en frukost som både är god och mättande. Jag tror att jag behöver veta exakt vad jag ska äta för frukost, annars blir jag bara förvirrad och struntar hellre i det och det är ju inte så bra. Frukost är ju dagens viktigaste mål, sägs det.

Som ni märkt har jag varit väldigt upptagen de senaste dagarna och bloggmotivationen har inte riktigt funnits där när jag kommit hem sent om kvällarna, trött för att gå raka vägen till sängen. Men jag ska försöka bättra mig. Det gick bra på redovisningen igår, så nu har jag klarat av tre kurser sedan jag började. Det känns bra. På eftermiddagen när jag var tillbaka i Västerås väntades det kalasfika hemma hos Sandra som fyllde 21 igår. Så vi hade en trevlig kväll med fika i goda vänners lag. När vi kom hem klockan tio, somnade vi direkt.

...puss&kram



En vinterdag, med snö i håret

Skrivet: 2009-02-11, 19:02:58 / Fotodagboken



Jag älskar snö och visst är det vackert att fota? Ett riktigt snölandskap med snö på träden och snön som glittrar i luften när de faller från träden. Det blev visserligen kallt efter en stund, men så skönt det var att komma ut och få uppleva vintern en stund och att själv få bli fotad med snöflingor i håret.

Nu ska jag dricka en kopp te och avnjuta en muffins och skriva ner lite viktiga punkter inför morgondagen.

Now I can fly...

Skrivet: 2009-02-11, 15:25:42 / Självpoträtt



Bloggen har visst stått tom i några dagar. Jag skyller på att jag haft mycket att göra och det har jag faktiskt. Nu börjar retorik&berättarteknik-kursen gå mot sitt slut. Jag var ganska nöjd med slutprojektet som jag lämnade in igår, nu ska jag gå dit imorgon och göra en bra muntlig redovisning också... vi får se hur det går (muntliga saker är inte min starka sida).

Idag är det en väldigtväldigt bra dag. Jag är en solstråle.

- Jag fick mitt nya objektiv (70-210 mm) på posten, som jag vann på Tradera för 100 spänn ;) Det verkar fungera bra dessutom.
- Jag fick godkänt i kommunikation&media-kursen, jag jublar!
- Jag har varit ute i det vackra vintervädret och fotat.
- Jag fick tulpaner av Jonathan imorse :)

Nu ska jag fortsätta redigera bilder och njuta av den här dagen. Puss på er.

Just a cup of tea...

Skrivet: 2009-02-08, 11:23:03 / Fotodagboken



Godmorgon! Då var det söndag igen, det är sanslöst hur fort veckorna skenar iväg. Fast just nu har jag ingenting emot att tiden går fort, då närmar vi oss flytten mycket snabbare. Men jag skulle nog vilja att tiden stannade lite idag och imorgon så jag kunde få längre tid på mig att plugga. Jag har knappt börjat och på tisdag är det deadline. Så idag är det plugg som gäller. Skriva, skriva och skriva... det känns okej ändå att ägna dagen åt det.

Hur spenderar ni söndagen?

puss&kram

Lördagskväll

Skrivet: 2009-02-07, 21:02:37 / Mat, recept & träning




Lyxmiddag - lammfilé, ungsbakadegrönsaker (potatis, palsternacka, paprika, morötter och squach), sallad (blandsallad, babyspenat och räddisor) och en vitvinssås (tomat, vittvin och squach).

Efterätt - bär (blåbär, hallon och jorgubbar) med kessella och lite fruktsocker för att det inte ska bli så surt.

Vi lyxade till det lite ikväll. Åt en utsökt middag, drack lite vin och efter det åt vi en väldigt god efterrätt. Alla recept har jag lagat enligt Viktväktarna och GI-metoden. Vi har haft en trevlig kväll, lagat mat tillsammans och nu tittar vi på Melodifestivalen (känns som ett måste), även fast jag inte är så förtjust i det. Hoppas ni har en trevlig kväll!

puss&kram.

A perfect match

Skrivet: 2009-02-07, 16:29:55 / Fotodagboken




Jag fryser, vill du värma mig?

So this is what it feels like

Skrivet: 2009-02-06, 22:42:08 / Dagboken

Jag har haft en mysig fredagskväll under täcket i soffan. Framför tredje Bourne-filmen, som tydligen inte är den sista heller. Under filmen har jag druckit té och ätit en god knäckebrödmacka med keso och ett äpple. Vi börjar haja nyttotrenden nu. Det går rätt hyffsat för oss. Jag känner mig glad igen på något sätt, vet inte varför. Men det är bra, hoppas det håller i sig. Månaden blir inte lika tuff då.

Snart knackar Foppa på dörren, han kommer förbi och säger hej en stund, då han hade ärenden i Enköping. Det händer ju inte varje dag. Så nattliga besök tackar vi inte nej till. Hoppas ni haft en trevlig kväll.

Imorgon vaknar jag förhoppningsvis med ett leende på läpparna. Det kommer bli en bra dag, det ska jag se till!

I lekparken

Skrivet: 2009-02-06, 18:17:25 / Fotodagboken



En fotopromenad i en lekpark, kan också var intressant. Dessa bilder är fotade i söndags, i lekparken på Skälby, precis bredvid Jonathans föräldrars hus.

Det går trögt med plugget, jag har försökt... istället lagade jag mat och nu har jag suttit en bra stund fraför datorn med en kopp té. Ikväll ska jag bara mysa och se på film. Vad ska ni göra?

Fredag...

Skrivet: 2009-02-06, 13:03:47 / Mat, recept & träning



Igår kväll när jag kom hem, blandade jag snabbt ihop musslin (vet inte hur man gör tyskt-y) som ni kan se på bilden. Den är gjord av; havregryn, blåbär, solrosolja och honung. Sedan har jag låtit den stå i ugnen och "torkat" på 100 grader i 7 timmar ungefär. Så när jag vaknade hade jag en god hemmagjord mussli att äta till frukost, till det åt jag yoghurt med vaniljsmak. Väldigt matigt och gott. Jag strödde på lite frysta blåbär (som jag micrade) och hackad mandel också.

Annars har jag ägnat morgonen åt att vika tvätt, plocka undan lite grejer och snart tänkte jag sätta mig ner och försöka skriva på min Idun-berättelse. Jag känner mig smått stressad inför det, om jag ska vara ärlig... dessutom väntar jag på att en auktion på Tradera ska gå ut, kanske blir ett nytt objektiv om inte priset blir för högt!

Trevlig fredag på er! Och välkommen alla nya läsare från Norge! Verkligen roligt!

Lite nytt

Skrivet: 2009-02-05, 20:18:10 / Nya ting



- Skor, Stadium, storlek 34
- Kjol, Gina Tricot
- Örhängen, Indiska

Idag har jag varit på jättegott humör hela dagen. I korta drag har jag - vaknat halv åtta - gjort mig iordning - ätit frukost - varit i skolan - träffat s&j - ätit faleffelpizza - gråtit för att jag inte kan ha jeansleggings (skämt å sido, undrar mest vart alla sköna mjuka jeanslegings tog vägen, numera säljs bara hårda, nån som vet?) - shoppat - handlat mat.

Nu är jag äntligen hemma och jag ska börja med att äta lite kvällsmat. Sedan blir det andra Bourn-filmen. puss&kram.

Tack!

Skrivet: 2009-02-05, 09:33:02 / Bloggen



Igår möttes jag av en väldigt trevlig överraskning när jag kikade in på en blogg [http://moonica.net] som jag nyligen upptäckt. Jag gillar hennes blogg och tydligen gillar hon min med. Fyrklöver i bloggar och jag är först ut! Jag blir så glad, jag kan inte förklara känslan. Att andra kan inspireras av mig har alltid varit en dröm, men att den skulle bli verklighet, kunde jag aldrig drömma om.

Så tack än en gång! Tack Monica och alla ni andra, som nyligen lagt till mig på blogglovi´n, det betyder massor. Tack till alla er trogna besökare som gång på gång tittar in här och skriver uppmuntrande kommentarer. TACK ♥

Utmaning

Skrivet: 2009-02-04, 19:54:47 / Bloggen

Det är nog på tiden att anta utmaningen nu - sjätte bilden i sjätte mappen. Jag har nämligen blivit bombarderad med olika sorters utmaningar den senaste tiden. So here we go.



Ja, vad ska jag säga om den? Kommer ihåg att jag inte alls gillade den. Men nu vet jag faktiskt inte vad jag tycker, varken bra eller dålig?

En fråga och ett recept

Skrivet: 2009-02-04, 16:16:53 / Mat, recept & träning

Jag tänkte fråga er några små saker, det skulle vara roligt om så många som möjligt var med och svarade. Och var ärliga!

- Vad är bra respektive dåligt med min blogg?
- För mycket bilder? För mycket text?
- Mer bilder, mer text, mer dikter, mer recept? Eller mindre.
- Vad skulle ni vilja se mer av?
- Vad skulle ni vilja se mindre av?
- Önske inlägg?

Det är inte säkert att jag kommer att ändra något. Men det skulle vara roligt att veta vad ni tycker.



Kycklingburgare

4 portioner
258 kcal / portion


Du behöver
250 g kyckling eller kalkonfärs
1 liten gul lök
2 små squach, rivna
1 tsk soja
1 dl ströbröd
1 del krossade havregryn (havremjöl)
peppar
4 fullkornsbullar, tomater, salsasås, turkiskyoghurt, sallad och eventuellt andra grönsaker till servering.

Gör såhär
1. Riv squach, lök och blanda ihop med ströbröd, kycklingfärs, haremjöl, soja och peppar.
2. Låt stå i kylskåp en halvtimme.
3. Sätt på ugnen på 200 grader och grilla hamburgarna 8-9 minuter på varje sida.

Onsdag...

Skrivet: 2009-02-04, 11:58:47 / Mat, recept & träning


Dagens nyttiga frukost

- Wasa gourmet, en halvcirkel med keso
- Ett stekt ägg
- Grönt te
- Paprika och bandsallad


Jag vaknade ovanligt tidigt idag. Klockan nio. Jag är ledig idag med, eller ledig och ledig, jag borde plugga. Mycket också för den delen. Imorgon ska jag försöka ta mig iväg till skolan, kanske gå på handledningen och träffa gruppen. Så jag borde verkligen sätta mig ner och ägna större delen av dagen till att skriva på "Idun-novellen". Den ska vara färdig på tisdag och jag har knappt börjat. Jag har verkligen svårt för att plugga här hemma, jag distraheras av allt och alla hela tiden. Det finns ingen plats där jag kan koncentrera mig i det här huset. Tänk vad bra det kommer bli när jag flyttat, då biblioteket ligger tvärs över gatan. Då kanske jag äntligen kan få lite pluggro.

Jag ska försöka nu... att inte distraheras av att Jonathan står och rakar sig och sedan diska... - Jag måste plugga!

Med tårsmak på kinden

Skrivet: 2009-02-03, 23:07:33 / Fotodagboken




I feel down. Men jag försöker kämpa vidare. Mot hjärnspöken, ångest, oroligheter, onyttigheter och frustrationer. Februari må vara en månad då både kropp och själ försöker kravla sig upp till ytan, utan att lyckas särskilt vidare.  Det måste bero på mörkret och att vi tröttnat rätt rejält på det, vid det här laget. Trots att mornarna blir ljusare, känns det som  enevighet tills våren kommer på riktigt. Kanske kan ha att göra med att man vill att året ska bli så himla bra, så fastnar man och blir handlingsförlamad istället. För höga förväntningar. Jag bara spekulerar.

Jag minns förra året. Jag kände mig lika fast då, i dåliga vanor, i en ond cirkel och det väntades flytt. Precis som nu. Jag undrar hur det kommer sig att vi ska flytta tillbaka till Västerås, just ett år efter att vi lämnade det? Jonathan svarade att det var ödet. Själv har jag väldigt svårt att tro - på alla möjliga saker, religion, gud, och ödet. Att allting redan skulle vara förutbestämt, känns för mig ganska ologiskt. Jag tror på egan val, kanske slumpen, men snarare att man befinner sig på rätt plats vid trätt tidpunkt.

Ljusare tider kommer, de väntar runt hörnet. Jag får inte bryta ihop igen. Jag måste bita ihop och klara av det här. Det finns inga andra alternativ. Då passar det bra att börja äta nyttigt, för det är det jag kämpat med idag.

puss&kram.

Dags att vara nyttig...

Skrivet: 2009-02-03, 20:44:21 / Mat, recept & träning




Medelhavssallad med pasta och tonfisk

4 portioner
300 kcal / portion


Du behöver
1 röd paprika
1 medelstor squach
1 tsk franska örter
150 g pasta
250 g tonfisk i vatten
180 g babyspenat och blandsallad
8 körsbärstomater
20 grekiska oliver
1 liten rödlök
salt&peppar

Dressing
3 msk balsamvinäger
1 msk olivolja
1 tsk honung
salt&peppar

Gör så här
- Rosta squach och paprikorna i tärningar i ugnen i 20 minuter (200 grader)
- Koka pastan och balnda i resten i en stor skål.

Muffins... igen

Skrivet: 2009-02-02, 20:59:14 / Mat, recept & träning


Nu har jag bakat muffins igen. Mitt nya tidsfördriv. Det är både supergott, superenkelt och superroligt. Jag kan nog bli duktig på det här i sin om tid.

5 dl vetemjöl
3 dl socker
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
150 g margarin (eller 1½ dl flytande margarin)


Förslag till topping:
1. Philadelphila (100g), florsocker (1dl), hallon (eller blåbär eller bara citron)
2. Citronfromage från Ekströms

Gör så här:
1. Blanda alla torra ingredienser noga.
2. Häll i mjölk och smör.

Sätt på ugnen på 200 grader och grädda i cirka 15 minuter.

Receptet har jag tjuvat från cupcakedrottningen Eva Blixman.

En bild säger mer än tusen ord...

Skrivet: 2009-02-02, 18:44:00 / Fotodagboken



...ibland

Snöglitter

Skrivet: 2009-02-02, 15:59:22 / Fotodagboken



Tillbaka efter en lång, skön, vinterpromenad. Jag vaknade av gula stickande strålar rakt i ansiktet i morse. Härligt. Jag hoppade direkt in i duschen och gjorde mig redo för en solpromenad. Kameran fick också följa med, så lite fina bilder lyckades jag knäppa också. Även om jag försökte fokusera mest på att promenera. Skönt att röra lite på sig, jag måste börja ta tag i mig själv nu, när det gäller motionen. Jag känner mig verkligen stel och degig i hela kroppen.

Planerna för eftermiddagen och kvällen:

- Laga mat, kebabspett, med rött, råris och turkiskyoghurt
- Plugga
- Redigera fler bilder.
- Betala räkningarna
- Titta på film
- Lyssna på ljudboken "om jag kunde drömma"  innan jag somnar.

puss&kram.

Jag...

Skrivet: 2009-02-01, 22:16:18 / Poesi




jag är varken logisk,
allmänbildad
eller vacker

jag är mig själv
och det är jag glad för

- blyg, söt, fundersam
kreativ, borta i andra tankar

och virrig

liten, bland hundratals ord

jag skulle kunna skapa stordåd
jag kan göra vad jag vill

jag kan vinna
jag kan förlora

men ändå i slutändan
stå som segrare

i evigheten är jag vacker
jag är ung och har hela livet framför mig

jag försöker och misslyckas
men i slutändan lyckas jag med det mesta

jag känner iver och längtan
inför framtiden

jag andas och jag är hel

Tulpaner

Skrivet: 2009-02-01, 19:12:34 / Fotodagboken

Söndagkväll och vi är hemma igen. Helgen har varit riktigt bra. I går var vi hemma hos Sandra och Jesper hela dagen, åt muffins, drack vin, lagade gryta, disskuterade oförståliga fenomen, pratade om allt möjligt och lyssnade på musik ända in på småtimmarna. Verkligen mysigt.

Idag vaknade vi hemma hos Jonathans föräldrar. Vi blev bjudna på lunch och efter det följde en liten fotopromenad, både ute och inne. Senare svängde vi förbi hemma hos mamma en stund, blev bjudna på lite fika och en trevlig liten pratstund. Det blev mest prat om flytten och hur mycket jag längtar...



Nu sitter jag här med lite bilder som ska fixas till, en chai-latte och ikväll tänkte vi gosa ner oss framför Beck-filmen som kommer på tv. Ännu mer mys. puss&kram.

bloglovin




RSS 2.0