love love love love love

Skrivet: 2009-01-31, 12:23:21 / Fotodagboken

Idag ska vi åka hem till Sandra och Jesper och bjuda på muffins. Muffinskalas. Jag har dekorerat dem också med olika topping. Så de är supergoda. De med hallon är specielgjorda till söta Sandra. Hon nämde någongång att hon saknade hallonmuffinsen som hon åt när hon var i London, så jag ville överraska henne med dem.



Nu ska jag äta lite frukost, sen är vi redo för att åka. Det kommer bli en mysig dag, det känner jag på mig. Jag är glad, hoppas ni också är det! puss&kram.

Idag har jag:

Skrivet: 2009-01-30, 23:08:48 / Fotodagboken

- Skrivit klart filmanalysen, det tog halva dagen.
- Lyssnat på "Om jag kunde drömma".
- Haft ångest.
- Ätit pizza.
- Bakat muffins, blåbär och hallon.

Imorgon ser jag fram emot en dag utanför denna lägenhet. Vi har inte planerat något, men jag vill inte vara instängd här en sekund till.



puss&godnatt.

Bildbomb - Kaffebönor

Skrivet: 2009-01-29, 20:28:00 / Fotodagboken




Nu ska jag äta semla och skriva filmanalys. puss&kram

Killing loneliness with you

Skrivet: 2009-01-29, 16:54:19 / Fotodagboken


När jag vaknade imorse var världen vit igen. Det ser fint ut, även om jag längtar mer efter våren. Jag vaknade även med sprängande huvudvärk, yrsel och illamående. Så jag har varit hemma idag, känndes sådär att missa delredovisningen, men det ska nog gå bra ändå. Jag gick och la mig och lyssnade på "Om jag kunde drömma", ljudboken och efter en stund somnade jag om igen. Jag känner mig fortfarande väldigt svag, men världen ser lite ljusare ut idag, trots sjukan.

Vi var precis en sväng till affären och handlade lite mat, snart ska vi äta chili con carne, det var längesedan nu, så det ska bli gott. Utöver det köpte vi semlor, med mandelmassa den här gången. Jag förstår inte vem som uppfann semlor med vaniljkräm, det förstör ju hela poängen. De var faktiskt ingen höjdare. Om allt går som jag vill, kommer det nog dyka upp lite bilder senare, jag har en idé... men jag kan inte lova att det blir bra. puss&kram.

Wake med up when februari ends...

Skrivet: 2009-01-28, 18:43:06 / Dagboken

Jag vill ha vår, inspiration, flytt, glädje och ett liv utan måsten. Istället sitter jag här med två svåra uppgifter och vetskap om att det kommer bli kallare och kallare hela feberuari igenom. Det stod i tidningen faktiskt, i Aftonbladet för att vara exakt, att det kommer vara grått och kallt hela feberuarimånad. Hur kul låter det? Då känns det ännu mer motiverande att det är en hel månad kvar tills mars.

Jag vet, nagativiteten har borrat sig in i mitt medvetna och tagit över mig. Jag vill inte, jag vill bara lägga mig ner och försvinna hela månaden... dra täcket över huvudet och gå i ide. Jag orkar ingenting... livsglädjen är som bortblåst, det här som skulle bli ett bra år?

Imorgon är det delredovisning på eftermiddagen, jag vet inte vad jag ska säga, berätta eller visa upp... jag har knappt börjat skriva, hur ska man då veta ifall man hållt sig till projektbeskrivningen? I´m lost. På fredag ska en femsidig filmanalys av Pans "fucking" (ursäkta språket) Labyrint lämnas in. Jag är så opepp så det finns inte. Och jag kan inte tänka så ivecklat när det gäller film, dra paralleler och se likheter, analysera både det ena och det andra.

Jag ville bara skriva av mig lite... imorgon ser världen förhoppningsvis lite ljusare ut...

We have no secret

Skrivet: 2009-01-27, 21:11:30 / Fotodagboken

Det blir ljusare och ljusare varje morgon nu, det märks tydligt att vi är på väg mot ljusare tider. Trots detta har jag gått runt och varit halv död hela dagen. Eller min dag tog slut vid tre, då både jag och Jonathan däckade här hemma. Jag hann inte göra mycket när jag kom hem från skolan om man säger så. Nu har vi precis ätit middag, det behövdes, jag var hur hungrig som helst när jag kom hem från skolan, men då fick jag bara i mig en och en halv tekaka, så jag har gått och varit hungrig sedan tio imorse ungefär tills nu. Laxen och ungsbakade rotfrukter med romsås, var riktigt god, så nu är jag mätt och belåten.


Nu sitter jag här och har en halvdan konversation med Sandra på msn, ibland orkar man liksom inte vara på topp helt enkelt. Hon piggar upp mig i alla fall. Klockan nio påbörjas ett nytt avsnitt av Andra Avenyn, det är det enda jag följer på tv just nu, finns inte så stort utbud på ettan, tvåan och fyran direkt. Jag längtar tills jag flyttar till Västerås och kan följa alla gamla serier igen, fast å andra sidan är det ganska skönt att inte ha några "tv-måsten".  Åh, snart får jag ta fram semlan ur kylskåpet också, den har stått där och väntat hela dagen. Det ska bli gott. Så skriker Jonathan "neeej", helt plötsligt, då har har tagit semlor med vaniljkräm istället för madelmassa. Hur fel får det bli egentligen? Och vem äter semlor med vaniljkräm? Jaja, hoppas de är goda i alla fall.

puss&kram.

I wrote this novel just for you...

Skrivet: 2009-01-26, 19:50:27 / Fotodagboken

Jag fick precis massvis med idéer till min Idun-berättelse. Frågan är bara hur jag ska få ner allt på papper? Jag har berättelsen ganska klart för mig, från början till slut i alla fall, så det ska nog lösa sig. Hoppas bara att jag är inne på rätt spår. Det är det som brukar vara det kluriga, när man väl kommer på någonting man tycker är bra, är det inte inom ramarna för vad som förväntas av en...


Jag är i alla fall inne på att skriva en novell. Som kommer att ta upp ämnen som, evig ungdom, rädsla för att åldras, hopp, olika typer av skönhet, "skönheten sitter på insidan", "det är vackert att åldras", "det går inte att motverka naturens gång", är lite vad den kommer att innehålla. Det kommer vara en skildring från både den ljusa och den mörka sidan, med ett hoppfullt slut. Huvudpersonen kommer att komma till insikt och på så sätt inge hopp till läsaren. I alltihopa kommer jag baka in metaforer och även spela på de ironier som finns inom ämnet. Det blir nog bra tillslut. Jag känner mig ganska hoppfull för tillfället (läs: tills någon annan kommer och har en mycket bättre idé).

Emptiness

Skrivet: 2009-01-26, 16:52:30 / Dagboken

Jag känner mig ganska så jättemycket tom för tillfället. Noll hjärnkapacitet. Det känns så värdelöst att sitta här och knåpa ihop någonting halvdant, bara för att, men å andra sidan vill jag ju skriva av mig, min frustration. Jag kom inte iväg till skolan imorse på grund av biltrubbel, men jag har fått en hel del gjort ändå. Vi har hjälpts åt att rensa en hel del grejer inför flytten, det känns skönt, även om flytten förtillfället känns 100 mil bort.

Nu ska jag ägna lite tid åt att fundera hur jag ska få in metaforer och pathos(känsla) i min text om den nordmytologiska figuren Idun. Jag funderar på att skriva en skönlitterärtext, målgruppen är trots allt kvinnor i 40-50 års åldern. Det skulle kunna bli bra, frågan är bara om jag kan få det bra?

puss&kram

Titt-ut

Skrivet: 2009-01-25, 16:27:40 / Fotodagboken



Bloggen har stått still nästan hela helgen. Vi har haft fullt upp. När vi var påväg till Kina-restaurangen igår, fick vi något elfel på bilen, så allting blev försenat. Som tur var kom Jonathans pappa och hämtade oss. Bilen blev dock kvar i Enköping, tills imorse. Vi hade en väldigt trevlig kväll igår, det var jättegod buffé och efterrätt på restaurangen med mysigt sällskap. Efter restaurangbesöket gick vi hem till Sandra och Jesper och fortsatte kvällen där.

Vid tolvtiden blev vi hämtade av Jonathans pappa och övernattade i gästrummet hemma hos svärföräldrarna. Vi har haft en trevlig dag idag, jag har färgat håret och Jonathans föräldrar bjöd på nyttig lunch. Som tur var kunde vi köra bilen hem, efter att ha laddat upp bilbatteriet under dagen. Så förhoppningsvis ska vi kunna köra till tåget imorgon. Jag hatar verkligen bilkrångel, det får mig att längta ännu mer till flytten.

Vad har ni gjort i helgen?

Ett litet handavtryck

Skrivet: 2009-01-24, 14:35:34 / Fotodagboken



Jag:
Vi ska gå på bio ikväll.
Sandra:
Vad mysigt. Ska ni se Mammut så dör jag!

Det var precis vad vi hade tänkt. Så för att Sandra skulle slippa dö och för att jag inte skulle bli av med henne,följde dem med. Oj så mysigt vi hade det. Synd bara att jag var kissnödig större delen av filmen. Filmen var verkligen jättebra. Den lyckades verkligen beröra mig utan att vara "för" djup eller svår. Inte alls konstig på samma sätt som Lucas Moodyssons tidigare filmer har varit. Jag kan verkligen rekommendera den!

Ikväll ska vi äta på Kinarestaurang, så det blir nog en kväll fylld av härliga samtal och mysig stämmning för min del. puss&kram.

Nu ska världen räddas...

Skrivet: 2009-01-23, 13:29:53 / Dagboken

...allting trasigt ska bli helt.


Det känns inte riktigt rätt. Jag känner mig ganska så fastklistrad, här i lägenheten, här långt bort från alla fina människor. I ett stökigt kaos, av disk, damm, brödsmulor, tvätt... ingen ork. Med ett sinne lika kaosartat. Allting känns bara som en evig lång väntan, på att livet ska börja på riktigt. Det finns så mycket jag vill göra, som känns omöjligt så länge jag omgivs av hästhagar och ladugårdar. Efter att ha bott här i åtta månader känns stadslivet ganska lockande.

Nu kom Jonathan hem. Han är så söt. Han lyser upp min värld... ibland i alla fall. Jag önskar att vi inte tog varandra förgivet. Han har bokat biobiljetter tills ikväll. Då känns världen lite ljusare, det kan nog bli en bra helg. Det var evigheter sedan vi var på bio nu, så det ska bli mysigt.


puss&kram.

Gulaschsoppa

Skrivet: 2009-01-22, 17:45:46 / Mat, recept & träning


Nu har jag precis lagat och ätit en väldigt god och matig gulaschsoppa med både kyckling och bönmix. Jag älskar soppor, för att det är både gott, nyttigt och enkelt. Det går nästan alltid att få ihop en soppa på sådant som man har hemma.


4 portioner
(kyckling ca. 250g)
3 stora potatisar ca. 300 g
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
2 paprikor
1 msk olja
2 tsk tomatpuré
2 tsk kummin
8 dl grönsaksbuljong
500 g krossade tomater med chili
1 burk bönmix, kidneybönor eller vitabönor, ca. 400g
salt och peppar

1. Skala potatis, lök och vitlök. Skär potatisen i tärningar och hacka lök och vitlök. Dela och kärna ur paprikorna och skär i tärningar.

2. Fräs alla grönsaker och eventuellt kyckling i oljan i en kastrull. Rör ner tomatpuré och kryddorna. Tillsätt buljong och krossade tomater och låt soppan koka i 10-15 minuter under lock.

3. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda ner dem i soppan. Smaka av med salt och peppar och koka upp.

4. Servera soppan med gräddfil/turkiskyoghurt, persilja och bröd.


Receptet hittade jag på en Ica-affär.

Krångel

Skrivet: 2009-01-22, 12:36:24 / Bloggen



Så här ska min nya design se ut. Jag har lagt till menyer ovanför headern (portfolio, min kamera och om mig). Problemet är att designen fungerar i alla webbläsare förutom i Internet Explorer. Eftersom att jag aldrig i hela mitt liv skulle få för mig att använda den webbläsare, spelar det inte så stor roll för mig, eftersom att jag använder Firefox där allting fungerar perfekt. Men jag är övertygad om att största delan av mina läsare använder IE, så för er kommer min blogg se lite knasig ut, tills jag kommit underfund med hur jag ska kunna fixa till det. Någon som vet? Det är menyerna där uppe som inte syns.

När jag var inne på webbdesignskolan förut läste jag att CSS inte ens funkar så bra tillsammans med IE, stämmer det?  Vilket är väldigt konstigt eftersom att nästan alla använder just den webbläsaren.

Jag blir galen när det alltid ska krångla och det är alltid fel i Internet Explorer, det verkar inte gå att komma ifrån. Om någon vet och kan hjälpa mig, säg gärna till!


Vilken webbläsare använder ni?


En dröm för oss som väntar...

Skrivet: 2009-01-21, 18:01:51 / Fotodagboken



Solen var rund som ett stort eldklot när jag klev av tåget i Västerås nu på eftermiddagen. 10 minuter senare hade den förvandlats till en lite prick, kan ni se den lilla ljuspricken i siluetten? Så fort gick det, vi kunde se hur solen sjönk medan vi plockade fram stativet och kameran. Jag måste verkligen köpa ett stativ med snabbkoppling, har spanat in ett som jag vill ha på Media Markt, men det får vi ta senare. Vackra färger blev det i alla fall.

Jag känner mig ganska trött och illamående, så jag tänkte lägga mig i soffan och vila en stund. Det känns verkligen skönt att vara hemma igen och veta att jag är ledig imorgon. Hoppas ni har det bra.

Här sitter jag och väntar...

Skrivet: 2009-01-21, 12:42:34 / Dagboken

En föreläsning är avklarad för dagen, den var rätt seg. Handlande om seriellt berättande, kunde säkert varit jätteintressant om man var en av illustratörerna och inte textare. Dessutom fick vi sluta nästan en hel timme tidigare. Så nu har vi en jättelång lunchrast, känns lagom motiverande att stanna kvar... men det kom vi på ungefär fem minuter efter att tåget hade gått. Jag hoppas verkligen att eftermiddagen känns mer givande.

Till lunch åt jag en köttfärspirog. De är riktigt goda de där från Ica Maxi som jag berättade om igår. Billiga också, en hel stor för endast en tjogolapp. Det känns ju lite värdare än att köpa en macka för över trettio spänn på skolan. Och mycket godare.

Jag längtar lite efter långledigheten nu, vi är lediga på både torsdag och fredag och det finns egentligen inga måsten. Förutom att jag borde spana mer idéer till projektet och sortera och strukturera bland alla saker hemma. Så att jag vet vad jag ska ta med och inte när vi ska flytta. Annars ska jag bara ta det lungt och ägna mig åt sånt som jag tycker är kul. På lördag ska jag och Jonathan äta på Kina-restaurang med sandra&jesper, det ska bli mysigt.

Då var det bara 45 minuter kvar av rasten då, vad ska jag hitta på? Finns inte så mycket att göra här på skolan...

Polaroid

Skrivet: 2009-01-20, 19:23:29 / Fotodagboken



Nu har jag också, äntligen fått testa att göra egna polaroid-bilder. Även om de är fejk, så ser det riktigt snyggt ut, eller hur? Ladda hem programmet du med, det är gratis. Det coola är att man kan spara dem medan de framkallas för att få olika effekter.

Just nu ligger en pirog i ugnen, en Ica Maxi lagad. Hoppas den är god för min mage skriker verkligen efter mat. Om den är god har jag en likadan att ta med till lunch imorgon. Men det tror jag, bättre än Gorby´s, måste de ju vara.

Jag är färdig med projketbeskrivningen, det tog inte längre än en halvtimme, bra jobbat Ida. Men det är mycket roligare den här gången, mer motiverande på något sätt. Det här kan nog bli bra, det känner jag på mig. Nu väntar jag på att den spännande fortsättningen av Andra Avenyn ska börja... klockan nio. Trevlig kväll!

Home sweet home

Skrivet: 2009-01-20, 16:34:14 / Fotodagboken

Vad skönt att komma hem tidigare och dra täcket över sig. Jag liksom ryser inifrån på nåt obehagligt sätt. Det var snöstorm på vägen hem och vägarna är fyllda med snöslask, så det blir glashalt. Vi gled lite extra mycket, usch. Det tog nästan en halvtimme bara på småvägarna att komma hem, det vill säga ungefär dubbelt så lång tid som det brukar ta. Men nu är jag hemma i alla fall, välbehållen. Och snart väntar en stor Chai-latte och en hallonmuffins framför projektbeskrivningen. Men det ska nog gå rätt smidigt. Det klarnade lite under dagens föreläsning som var rätt intressant, jag gillar faktiskt den här kursen. Projketet kan nog bli kul om jag bara kommer på vad jag ska skriva, eller hur jag ska skriva det.


Det snöyrar, slaskregnar ute, det är så blött och burrigt. Ändå står grannen ute och leker med sina små barn när vi kommer hem och bygger snögubbar. De är inte riktigt kloka!. Nej, nu vill jag bara sitta inne hela kvällen och mysa. Ikväll är det Andra Avenyn också, så det passar ju bra.

puss&kram.


Mitt recept på chai-latte:

- Chai-assam te (säljs som lösvikt på Ica Maxi)
- 1/4 dels glas skummad mjölk (jag använder laktosfri lättmjölk från Arla)
- En stor tesked honung
- Lite kanel på toppen (valfritt)

Låt "tebollen" ligga i ca. 4-6 minuter beroende på smak, värm mjölken och skumma den med en "lattevisp", ha i honung och toppa med lite kanel.



Godnatt

Skrivet: 2009-01-19, 22:54:58 / Fotodagboken

Jag tänkte försöka somna lite tidigare idag. Det vore bra för imorgon väntar två föreläsningar, en på förmiddagen och en på eftermiddagen. Undra hur jag ska orka hålla mig vaken? Och få klart projektbeskrivningen tills på onsdag? Eftersom jag går lika länge på onsdag med. Jag gillar inte riktigt heldagar, men det händer inte så ofta, som tur är. God lunchlåda har jag fått med mig i alla fall, vår goda köttgryta från i söndags. Jag tror inte jag kommer uppdatera så mycket imorgon, otur. Jag gillar verkligen inte när bloggen står tom en hel dag.

Jag får verkligen hoppas att snöstormen har lagt sig tills imorgon. Annars blir det nog trafikkaos och det känns inte så lockande att missa tåget eller åka ner med bilen i diket eller vänta i flera timar på ett försenat tåg. Usch, jag vill inte ens tänka på vad som kan hända.

now it´s time to sleep, nightynighty.

Jag avslutar med ännu en "nattbild". Det har blivit många sådana den senaste tiden...

Stora drömmar

Skrivet: 2009-01-19, 19:04:27 / Fotodagboken

Eftermiddagen har spenderats på Ikea, drömmarna är lite för stora för plånboken just nu. Det var en trevlig rundvandring och en avkopplande stund på deras fik. Mycket bläddrande och funderande i Ikea-katalogen samt vridande och vändande av möbler. Jag har lite svårt för att tänka praktiskt. Men det blir nog tusen gånger lättare när jag får tillgång till lägenheten. Jag längtar...
Just nu har jag bara en minnesbild i huvudet, det blir säkert mycket lättare när man verkligen kan måtta och mäta, trixa och fixa hur man vill. Då kanske lösningarna blir mer självklara.


Tåget swischar förbi...

I övrigt har jag haft en trevlig dag. Jag höll på att börja gråta när jag skulle till tåget imorse, emotialfreak som jag är. Jag ville verkligen inte. Men när jag väl "satt"  på tåget (det var överfullt, så jag fick sitta på golvet) känndes allting bra igen. Dessutom flöt gruppdiskussionerna på bra och vi fick en hel del gjort. Allt är nästan klart, för att skriva projkektbeskrivningen till på onsdag. Det som är kvar hade vi tänkt fixa på lunchen imorgon. För än gångs skull känns det som att jag hamnat i en bra grupp, men det kanske är för att vi inte ska producera någonting tillsammans bara dela åsikter och använda oss av samma målgrupp och figur. Fast huvudsaken är att det känns bra. Skönt att slippa ångest, även om det bara är för en liten stund.

Nu ska jag koka en kopp te och slå på tv:en. puss&kram.

you're the truth not i

Skrivet: 2009-01-18, 16:37:56 / Fotodagboken



Söndagar kan vara bra långtråkiga ibland. En sådan söndag har jag haft idag. Sanningen är den att jag int gjort någonting särskilt alls idag. Jag har till och med mått ganska dåligt. Jonathan har precis börjat med maten, jag tänkte ta och hjälpa honom litegrann. Förhoppningsvis kan vi få en mysig kväll trots allt, det skulle behövas. För imorgon ska jag till skolan och träffa gruppen, vi ska disskutera... hoppas uppgiften klarnar lite då också.

puss&kram.

A picture from the past

Skrivet: 2009-01-18, 14:16:18 / Fotodagboken

is it a feeling or just a memory ?



Tre år och fem månader har gått snabbt. Jag minns sommaren som om det vore igår, alla känslor, kärleken, pirret i magen och alla fina nätter. Det var du och jag mot världen. Ingenting kunde stoppa oss.

Efter så lång tid, undrar jag ifall det går att få tillbaka alla dessa känslor, för någonstans långt där bort, finns de fortfrande kvar. Bortom den grå vardagen, bortom alla mörka moln och under alla dessa kläder. Där finns vi, i varandras armar på en sommaräng. Bara du och jag inlindade i varandras ben... natten var lång och ljus. Jag minns, minns du?

Eller är det bara minnen, som tillslut kommer att suddas ut?

It is cold outside

Skrivet: 2009-01-17, 16:45:27 / Dagboken

Nej, upp och hoppa. Vi har kokat te i en termos som vi tänkte ta med oss ut i kylan. Stora jackor, vantar, halsdukar, långkallsonger och mössor lär behövs samt en kär ägodel, kameran. Det blir förhoppningsvis en mysig kväll. Ha det bra!

Frukostbilder

Skrivet: 2009-01-17, 15:10:29 / Fotodagboken




Det här hade kunnat bli ett morgoninlägg om det inte vore så att både bloggen och datorn krånglade en massa. Nu är klockan redan tre och jag har inte hunnit med någonting. Så typiskt, precis som alltid på lördagar, med andra ord.

Jag tänker inte göra så mycket idag. Mysa i soffan, se på film, kanske städa också... Idag finns det inga måsten, så jag behöver egentligen inte tänka på någonting. Det känns underbart. puss&kram.

Min dag

Skrivet: 2009-01-16, 22:36:38 / Dagboken



Förmiddagsföreläsning
- En skum typ från Göteborg som hade skapat en utställning med djur som var gjorda av olika material, tillexempel en krokodil av bildäck med mera, kom och föreläste hos oss. "Min djuriska park", hette den. Första halvan var intressant, den andra var rena sömnpillret. Vi fick i uppgift att analysera hans berättarteknik, betyget skulle nog bli väldigt lågt. Jag fick verkligen anstränga mig genom hela lektionen för att höra vad han sa.

Lunch med Jonathan - Jag hade ont i magen så jag fick inte i mig så mycket av min favorit sallad. Den var inte ens särskilt god idag, så jag nallade lite av Jonathans chokladtårta istället.

Vi gick en sväng på stan - Eller till Gina Tricot, jag hittade en söt tunika som jag köpte. Jag vill ha massa mer, men det har vi inte råd med just nu. Jag längtar tills mina CSN-pengar kommer in på kontot.

Åkte till Sandra&Jesper - Det blev ett ganska kortvarigt besök, vi alla fyra vara trötta och tråkiga, så vi best'ämde oss för att åka hem och titta på film istället.

Varmamackor, en semla, en halv film och Let´s Dance = kvällen. Nu håller jag på att somna. Eller jag somnade en stund för ett tag sedan, så det skulle vara skönt att gå coh lägga sig på riktigt.

puss&godnatt.



Vet ni vad?

Skrivet: 2009-01-16, 19:07:33 / Fotodagboken




Jag fick lägenheten som vi var och tittade på i Västerås i början av året. Jag var nästan helt säker på att jag skulle få den när jag tackade ja till erbjudandet, men man kan ju aldrig vara helt säker förrän man fått hyreskontraktet i handen. Igår kväll satt jag och skrev på det och idag skickade jag iväg det till dem igen. Så nu är det bara att vänta på inflyttningsdatumet. Det kännas bara bättre och bättre hela tiden. Jag tror att det kommer bli hur bra som helst. Det kommer kännas lite litet i början, men jag tror att det kommer bli kanonbra, man brukar ju vänja sig vid det mesta. Dessutom känndes inte lägenheten så fruktansvärt liten, när vi var där och tittade på den.

Så den första mars landar första flyttlasset i Västerås. Jonathan kommer att bo kvar här till den första maj, då det är tre månaders uppsägningstid på vår nuvarande lägenhet.Så då tänkte vi prova på lite hur det är att inte bo ihop och ha delad ekonomi. Det kommer nog gå bra. Vi kommer antagligen träffas varje dag ändå. Eller förhoppningsvis inte...

Allting kommer att bli mycket lättare, att ta sig till skolan, att träna, gå till stan, träffa kompisar, fika, gå hem till mamma.... ja allt kommer flyta på mycket bättre när jag kan göra precis vad jag vill. Det är inte alltid så kul att vara beroende av att Jonathan ska hålla på att skjutsa mig fram och tillbaka överallt hela tiden. Det är väldigt påfrestande. Det har funkat så länge vi har bott här, på grund av att det måste vara så, men det skulle inte gå i lägden.

Det kommer bli bäst för oss båda, även om jag kommer att få seperationsångest den dagen då jag verkligen ska lämna den här lägenheten. Men nackdelarna är tyvärr större än fördelarna... så vi gör nog rätt val. Förhoppningsvis kan vi hitta någonting mycket bättre när vi båda har pluggat klart sen.

Jag längtar verkligen nu, det känns bra att veta att det inte är så långt kvar. Men det är aldrig roligt att vänta. Men som ordspråket lyder "den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge". Nu känns det verkligen som att allting kommer att bli bra och att 2009 kan bli ett bra år.

Nu ska jag äta varmamackor och titta på film. Senare väntar även en semla. Det blir fredagsmys här hemma ikväll. puss&kram.

Solstickepojken han ler

Skrivet: 2009-01-16, 07:40:36 / Fotodagboken





Godmorgon. Det är så skönt när man får lite tid över på morgonen, då det mesta går snabbt utan att det blir dåligt. Jag känner mig faktiskt riktigt snygg idag. Allting hade kunnat vara perfekt, om det inte vore för min mage. Men, men, nu väntar Jonathan på att få skjutsa mig, vi åker direkt till Västerås idag. Så därför fick jag en kvart extra på mig, en kvart kan göra mycket ibland.

Nu på morgonen väntar förmiddagslektion, men jag räknar med att vara tillbaka i Västerås redan halv ett. Då tänkte jag och Jonathan leta upp ett mysigt fik och bara ta det lugnt. Lite ensamtid med varandra. Det kan behövas det med ibland. Känns som att det var ett tag sedan vi ägnade tid bara åt oss.

Hoppas ni får en fin dag. puss&kram.

natt i hamnen del 2

Skrivet: 2009-01-15, 21:00:35 / Fotodagboken

Jag älskar verkligen dessa bilder. Så jag tycker att de är värda att visa upp.



Vad gör jag annars? Jag har pluggat hela dagen känns det som, nu är jag färdig i alla fall. Det känns skönt, fast ändå inte. Nu finns det liksom ingen återvändo längre, gjort är gjort. Hur det går får vi se när betyget kommer. Det må hända att jag blir underkänd... nej, jag ska försöka att inte tänka så. Är det så så är det så. Men det kan vara bra att vara förberedd på det värsta. Så att man inte blir helt knäckt när beskedet kommer.

Nu tänkte jag sätta på en film, "En Geishas Memoarer", jag har velat se den hur länge som helst, men det har aldrig blivit av. Sandra hade den, så jag lånade den av henne. Hoppas, hoppas att den är bra.

puss&kram.

gårdagen

Skrivet: 2009-01-15, 16:49:10 / Fotodagboken





Här kommer lite mer vardagliga bilder från gårdagen. Jag har tänkt börja lägga ut lite mer vardagliga bilder här på bloggen också, och inte bara visa upp mina allra finaste foton. Eller jag tänkte lägga ut fina vardagliga foton helt enkelt. Men eftersom att jag inte vara hemma så mycket igår hann jag inte göra det, så därför kommer de nu istället.

Jag hade en väldigt rolig dag igår. Först var jag i skolan, vi hade förmiddagslektion till kl.12.00. På tåget hem kom jag och Sandra fram till att det var väldigt fint väder ute och att det skulle vara en bra dag att gå ut och fota tillsammans. Men eftersom att jag inte hade med mig min kamera fick Jonathan komma och göra oss sällskap, Jesper följde också med. Vi åkte en sväng till Max hamburgare och senare blev det även ett stopp på Björnön där vi hade tänkt fota. Vi hittade inte så mycket fina motiv och Sandra frös för mycket för att bli fotad. Så vi åkte hem till Sandra&Jesper och bestämde oss för att fota bilderna på Sandra mot en vit vägg i deras lägenhet istället. Viket gick rätt bra det med. Efter det satt vi hela kvällen och pillade med en ny bloggdesign till henne. Det är inte klart ännu och fortfarande lite hemligt. Men det kommer nog bli jättebra, Sandra hade en sådan bra idé.

Nu kurrar min mage. Vilken tur att Jonathan lagar mat. Jag börjer verkligen bli hungrig efter att ha pluggat hela dagen. Det tog lite längre tid än väntat, men det blir nog rätt bra. Nej, nu ska jag ta och fortsätta med det. puss&kram.

godmorgon

Skrivet: 2009-01-15, 12:10:49 / Dagboken



Godmorgon.
Här sitter jag med pyjamas och en tallrik havregrynsgröt. Egentligen har jag varit vaken sedan tio, då ringde klockan för fullt. Som jag sa igår kväll så är jag ledig idag, men jag har massor av saker som jag måste göra.

- PLUGGA
- Promenera i det fina vädret
- Städa och rensa
- Fundera över lägenheten, angående möbler m.m.

och blogga.


Den första och största punkten ska jag ta tag i nu direkt, jag har inte så mycket kvar att skriva så det borde gå rätt snabbt. Jag skulle vilja hinna ut en sväng innan solen går ner också, det skulle vara skönt att röra lite på sig. Men vi får se hur mycket jag hinne rmed idag. Städningen kommer ju ta sin lilla tid också. Fundera över lägenheten, har jag redan gjort lite nu på morgonen, jag studerar Ikea-katalogen och försöker hitta lösningar med förvaringsutrymmen och sådant. I det här fallet önskar jag att jag vore inredare, för tänk hur smarta lösningar de brukar komma på. För jag måste verkligen tänka smart nu när vi ska bo så litet.

vi ses senare, puss så länge.

Natt i hamnen

Skrivet: 2009-01-14, 23:20:55 / Fotodagboken

ALLA BILDER ÄR KLICKBARA



Sigma SD14 + Sigma 30 mm f/1,4  slutartid: 15 sekunder, bländare: 9,0, ISO 100


Sigma SD14 + Sigma 30 mm f/1,4  slutartid: 10sekunder, bländare: 11,0, ISO 100


Sigma SD14 + Sigma 30 mm f/1,4  slutartid: 20 sekunder, bländare: 16,0, ISO 100


Sigma SD14 + Sigma 30 mm f/1,4  slutartid: 15 sekunder, bländare: 2,8, ISO 100


Nu har vi varit hemma en stund. Sedan halv tio ungefär. Jag och Jonathan hade planerat att vi skulle fotografera nattbilder vid hamnen när vi åkte hem från Sandra&Jesper, sagt och gjort. Det är första försöket med den nya kameran, observera att bilderna inte är redigerade. Jag är hur nöjd som helst. Mina tår domnade bort, men det var det helt klart värt.

Just nu sitter jag med en kopp te för att få igång blodcirkulationen i kroppen igen, som fortfarande inte är helt återställd efter kylan. Annars tittar jag igenom bilder och fyller på portfolion. Funderar på att gå och lägga mig efter det, det har verkligen varit en lång dag idag. Men imorgon är jag ledig, det känns underbart.

puss&godnatt.

Hemma hos Sandra

Skrivet: 2009-01-14, 15:21:35 / Fotodagboken



Just nu är jag i Västerås, närmare bestämt hemma hos Sandra&Jesper. Jag följde med Sandra direkt efter skolan och nu är Jonathan här också. Vi har varit och ätit på Max hamburgare och fotat lite på Björnön, men det var för kallt. Så det blev inte särskilt långvarigt. Nu tänkte vi fota lite hemma i deras lägenhet. Vi får se om det blir nåt. puss&kram.

"Förlåt"

Skrivet: 2009-01-13, 20:46:29 / Fotodagboken


Det blev en hel del bilder från dagens fotosession. Jag gillar bilderna, det finns många olika känslor i bilderna tycker jag. Både sorg, vemod, förlåt-känslor samtidigt som jag kan känna att det ser ganska mysigt ut. Om jag skulle döpa kollaget skulle det få heta, "Förlåt".

Den här dagen blev verkligen inte som jag hade tänkt mig. Verkligen ingenstans. Jag missade tåget imorse vilket ledde till en hel del missöden. Jag tycker verkligen inte om när allting förändras. Nu är jag verkligen trött på att bo här mitt ute i ingenstans, det tär på oss. Låt det bli den första mars snart och låt mig få skriva på papprerna till lägenheten så att jag vet helt säkert att den är min. Det känns inte som att mitt 2009 kan dra igång ordentligt förrän vi har flyttat. Imorgon gör jag ett nytt försök med att hinna till tåget, låt det gå bättre då. Annars bryter jag ihop på riktigt.

Dagen räddades ändå på ett sätt, jag och Jonathan har haft det ganska mysigt ändå, trots vårt gräl imorse. Det är nog en av anledningarna till att jag ville döpa bilderna till "Förlåt". Jag älskar dig, det vet du!




puss&kram.

sleeping with ghosts

Skrivet: 2009-01-13, 18:16:05 / Fotodagboken


Klicka på bilden.


The sea's evaporating
Though it comes as no surprise
These clouds we're seeing
They're explosions in the sky
It seems it's written
But we can't read between the line

Hush
It's okay
Dry your eye
Dry your eye
Soulmate dry your eye
Dry your eye
Soulmate dry your eye
Cause soulmates never die

This one world vision
Turns us in to compromise
What good's religion
When it's each other we despise
Damn the government
Damn their killing
Damn their lies

Hush
It's okay
Dry your eyes
Dry your eyes
Soulmate dry your eyes
Dry your eyes
Soulmate dry your eyes
Cause soulmates never die

Placebo - Sleeping with ghosts
Lyssna här

röda converse

Skrivet: 2009-01-12, 20:04:00 / Fotodagboken



Imorse åkte min röda Converse fram ur garderoben. De låg i en påse längst in, de har nog inte använts på mer än ett år. Senast jag använde dem bodde jag i Västerås. Jag ska försöka bli bättre på att använda dem nu i vår. Färgglada skor kan göra mycket för helheten. Men jag skulle vilja ha ett ar vita också. Synd bara att jag har så små fötter, det är mycket svårare att få tag i min storlek då. Vilket är en av anledningarna till varför jag inte gillar att köpa skor, min storlek finns nästan aldrig. Det är väldigt tråkigt, för jag vill också kunna ha snygga skor.

Anledningen till att jag lägger ut bilden igen är för att jag ångrade mig. Bilden som jag la ut i morgoninlägget blev inte alls snygg, nu när jag såg den i efterhand. Så den åkte bort och istället lägger jag in en nyredigerad bild i det här inlägget istället. Hoppas det är okej.

Nu ska jag och Jonathan bädda ner oss framför en konstig spansk skräckfilm, REC, hoppas att den är bra också och inte bara konstig. puss&kram.

Kamera&Bild

Skrivet: 2009-01-12, 15:30:55 / Fotodagboken



Jag kom hem för ungefär en timme sedan. Jonathan plockade upp mig vid tågstationen ungefär tjugo över ett. Efter det åkte vi en sväng till Ö&b och handlade schampoo, balsam, tandkräm och duschgrejs med mera. Sådant nödvändigt ont ni vet. Det liksom svider i plånboken när man åker därifrån med rengöringsmedel, Listerine och grejerna som jag precsi rabblade upp.

Vi hade en väldigt mysig föreläsning idag, vi satt i en ring i ett helt mörkt rum medan föreläsaren berättade en saga för oss. Endast ett litet stearinljus lös upp rummet. Det kan nog bli en givande kurs. Jag har precis stoppat i mig lite mellanmål bestående av en äggmacka och en chai-latte. Nu ska jag läsa igenom och inspireras av senaste nummret av Kamera&Bild. puss&kram.

morgoninlägg

Skrivet: 2009-01-12, 07:24:02 / Självpoträtt

Godmorgon. Jag har precis stoppat i mig en halv tallrik gröt och gjort mig redo för att åka iväg till skolan. Som jag sa igår börjar jag en ny kur idag klockan nio. Förhoppningsvis är jag hemma igen till två. Jag hoppas verkligen att den här kursen känns bättre än den förra, annars dör jag nog litegrann. Annars mår jag väldigt bra idag. Hoppas ni också gör det. puss&kram.



Info:
randig tubtopp/tunika - åhléns
brun skinnjacka - carlings
svarta jeans - marseille
röda converse - fynd


A lot like love

Skrivet: 2009-01-11, 20:57:38 / Dagboken

Nu ska jag snart titta på A lot like love som kommer på 4:an klockan nio. Jag ska bädda ner mig i soffan och fråga Jonathan snällt om han kan göra en chai-latte till mig. Imorgon sitter jag på tåget klcokan åtta påväg till skolan och en ny kurs, retorik och berättarteknik. Det låter intressant, men jag har ångest över att jag inte fått chansen att vila upp mig i helgen och göra någonting som jag tycker är kul. Det är inte ultimat för mig att ägna helgen åt plugg, men så blir det ibland. Inte hann jag klart heller, efter några timmar snurrade huvudet med olika termer som jag egentligen inte har någon aning om vad de betyder. Så jag får fortsätta imorgon.

love from ida.

paus i skrivandet

Skrivet: 2009-01-11, 17:10:31 / Fotodagboken

Jag håller mig inne när det är grått utomhus. Istället försöker jag lära mig tycka om Lars Winnerbäck, det går trögt samtidigt som jag försöker skriva färdigt pm:et. Angående Winnerbäck har jag väldigt svårt för att ta till mig hans musik på grund av hans röst. Annars tycker jag att texterna är väldigt vackra. Ge mig gärna tips på era favoritlåtar. Så att jag lättare kan hitta guldkornen.



Den här bilden fotade jag inomhus igår, samtidigt som ljusen. Såg motivet framför mig när jag låg i soffan och pluggade. Jag vet inte om jag lyckades få det exakt så som jag tänkt mig, men det blev en rätt cool effekt ändå med det mörka motivet och skuggan i taket. Hoppas ni haft en bra dag. Nu ska jag återgå till pluggandet, jag kan inte ta för långa pauser för då kommer jag inte hålla min tidsplan. puss&kram.

Ida svarar sista delen - övrigt

Skrivet: 2009-01-11, 14:08:18 / Bloggen


Vad gick du på gymnasiet för utbildning+inriktning?

Jag gick sam/sam på Rudbeckiansagymnasiet i Västerås.

 

Vad läser du nu? Du verkar läsa nåt där du jobbar en hel del med text? Är det bra isf, och vart pluggar du detta?

Jag läser Informationsdesignprogrammet med inriktning på Textdesign. Ja, vi jobbar en hel del med text, men mycket annat också. Jag pluggar på Mälardalenshögskola i Eskilstuna, så för tillfället pendlar jag från Enköping.
 

 

Om du fick välja ETT program att vara med i, vilket skulle det vara? 

Oj vilken svår fråga. Min dröm är att få vara gäst i Nyhetsmorgon och berätta om min bok :)


Fest eller mysig hemmakväll?

Mysig hemmakväll. Men jag gillar att festa när det väl gäller.

 

Vilken B&J sort skall du käka och vilken är bäst enligt dig? 

Vi köpte faktiskt två nya smaker igår. Bohemian rasberry och Half baked och de är mina nya favoriter tillsammans med strawberry cheascake.

 

Vilket är ditt drömyrke? 

Helt klart författare. Det har jag alltid velat bli.


Om du fick träffa någon som är död, vem skulle det vara?

Sånt har jag aldrig tänkt på... varför inte träffa nån som lever istället?

 


Din favoritmaträtt? 

Tacos

Jeansstorlek? 

Jadu. Det beror på Jensmodellen, mellan 27-28 och längden är alltid för lång, så jag måste alltid sy upp mina jeans.

 

Vad är du mest nöjd med över dej själv?

Mina ögon, mina små fötter, de är rätt söta. Jag är oftast rätt nöjd med helheten.

 

Vad är din högsta önskan i livet? 

Bo i ett vitt fint hus med stora fönster ut mot havet, ha två barn och vara gift med Jonathan. Jag skulle vara författare och ha en egen fotostudio.

 

Har du någon pojkvän?

Ja, han heter Jonathan och vi har varit tillsammans i tre år och fyra månader.

 

Favoritkaka? 

Maryland cookies

 

Vilken är din största dröm?

Skriva en bok!


Bästa kentlåten?

Mannen i den vita hatten.


Hur lång tid har du kvar på din utbildning o vad pluggar du?

Jag pluggar Textdesign på Mälardalens högskola i Eskilstuna, som är en treårig högskoleutbildning. Jag har 2,5 år kvar.

 

Vad gör du helst en fredagskväll, om du får välja vad du vill? :)

Myser med Jonathan eller träffar kompisar.

 

Hur träffades du och Jonathan?

Det fanns egentligen aldrig några planer på att vi skulle bli tillsammans. Jag hade pojkvän och han var tillsammans med en tjej i min klass. Vi började träffas som kompisar och blev kära i varandra. I enkla drag, det var lite mer komplicerat än så i verkligheten.


Finns det något du alltid drömt om att göra? 

Åter igen, släppa en bok :)

Vad ska du göra när du pluggat klart?

Det får vi se :)

 

Vad får du oftast komplimanger för? :) 

Mina ögon, om du menar kroppsligt. Annars brukar jag få komplimanger för mina fotografier och dikter.



Vad är det värsta du vet? 

Att ha ont om pengar och inte veta vad man vill göra med livet.

 

Ditt roligaste sommarminne? 

Sommaren då jag och Jonathan blev tillsammans. Och sommaren då vi både var på Hultsfred, tågluffade genom Europa och åkte på cykelsemester. Det är mina bästa sommarminnen. Och mina barndomsminnen från Grebbestad.

 

Vilken är den godaste glassen enligt dig? 

Ben&Jerrys.

 

Vilken gillar du mer; midsommar eller julafton? 

Julafton. Just midsommar brukar inte vara så speciell, men jag gillar sommaren mer än vintern.

 

Om du fick byta liv med någon/nått för en dag, vem/vad skulle det då vara? 

Jadu... det vet jag faktisk inte ;p


Om du fick en enda önskan uppfylld, vilken skulle det vara? 

Att jag får leva ett lyckligt, friskt och rikt liv med mina nära och kära.

 

Vad har du för framtidsplaner?

Det kan vara lätt att drömma iväg och veta vad man vill göra i framtiden. Men innerst inne är jag ganska vilsen och vet inte så mycket om min framtid. Men jag är inte lika rädd för att kämpa längre, så den blir nog till vad jag gör den till. Men just nu försöker jag fokusera på en sak i taget.

 

 

Tack till alla som varit med och ställt frågor. Det var jätteroligt att svara på dem. Hoppas svaren duger också, annars får ni säga till. puss&kram.

 


Ida svarar del 2 - Bloggen

Skrivet: 2009-01-10, 23:13:02 / Bloggen

Min första bloggdesign. Jag kunde varken photoshop eller koda en sida. Jonathan gjorde halva jobbet. Men jag lärde mig mycket.

 

 

Varför började du blogga? 

Jag började blogga för att få skrivträning. Eftersom att det är text jag vill jobba med ärdet viktigt att hålla igång hela tiden. Det var en föreläsare som rekommenderade att vi skulle starta blogg, så på den vägen är det.

 

 

Hur många besökare har du i snitt/dag? 

Numera ligger det på mellan 200-250 besökare om dagen.

 

Dina favoritbloggar?

Lillefot

Josefine

Minicookie

Pyttis

Nevnarien

Jag har säkert glömt bort hälften. Jag besöker väldigt många bloggar dagligen.

 

Vad får dej att blogga? 

Det har blivit en sådan stor del av mig, så jag vet inte om jag skulle klara mig utan det. Jag tänker på bloggen nästan konstant, vilka bilder jag ska lägga upp, hur jag ska formulera mig. Det låter nästan sjukt, men det är lite så. Jag tycker om att skriva av mig coh visa upp mina bilder och få respons från mina läsare.

 

Vad tycker du om min blogg?

Det är bra med variation i inläggen och det är bra balans mellan fotografier och text.

 

Tjänar du pengar på att blogga?

Nej det gör jag verkligen inte.

 

Ååh, så fin header du har! Har du gjort den själv?

Tack så mycket söt. Jag har gjort alla mina designer själv och fotat alla foton själv.

 

Gör du bloggdesigner?

Nej, jag har inte tid för det just nu.

 

Varför skaffade du en blogg och vad fick dig att göra det? 

Jag ville skriva av mig och skrivträna. Det var aldrig tänkt att bli en fotoblogg.

 

 Bästa bloggdesigntips? 

Läsa på webbdesignskolan och designadinblogg. Två väldigt bar sidor. Annars är det viktigt att ha tålamod och kreativitet.

 

Bästa bloggtips överhuvudtaget?:)

Blogga om sådant som du tycker är roligt och inte ställa för höga krav på dig själv. Blir det för stor press, sänk farten!


pluggdag på en lördag?

Skrivet: 2009-01-10, 21:24:21 / Fotodagboken

Idag har jag lyckats knåpa ihop några sidor till pm:et som ska lämnas in snart. Jag jobbar egentligen på övertid nu. Men vi har fått några dagar extra på oss. Nu har jag kommit igång i alla fall. Det är ju det som är det svåraste. Förhoppningsvis är jag färdig imorgon kväll, det är mitt mål åtminstone, sen om jag klarar det, det visar sig. Det är mycket som ska reflekteras och analyseras med både bredd och djup...

Annars har jag inte gjort så mycket idag, förutom att ha svarat på första delen av frågestunden. Det blir nog två delar till. Jag kunde aldrig föreställa mig att det skulle droppa in så många frågor, så tack för det, det är bara roligt att svara på dem. Utöver det har jag varit på affären med Jonathan och handlat grejer till tacopaj som han sedan lagade, det blev jättegott. Min älskling är underbar. Ni har väl inte missat att han försöker konkurera ut mig med en egen blogg?

 

Nu ska jag bara ta det lungt resten av kvällen och fokusera på någonting helt annat, så att jag kan lägga all energi på att få klart pm:et imorgon. hugs&kisses.

Ida svarar del 1 - FOTO

Skrivet: 2009-01-10, 17:36:53 / Bloggen


Vad har du för objektiv till din kamera och vilket är ditt favoritobjektiv?

Jag har två stycken objektiv till min kamera. Det som jag köpte istället för kitobjektivet heter SIGMA 17-70 mm f/2,8-4,5 DC Macro. Sen så har jag ett objektiv med fastzoom och lågt f-värde som heter SIGMA 30 mm DC EX f/1,4 HSM. Jag är väldigt nöjd med båda, så det är svårt att säga vilket jag gillar mest.

 

Hur länge har du fotat?

Jag har faktiskt inte varit intresserad av foto särskilt länge. När jag startade den här bloggen var det inte alls meningen att det skulle bli en fotoblogg. Men i ungefär ett och ett halvt år nu har jag fotat väldigt mycket och mitt intresse blir bara större och större hela tiden.

 

Vad tycker du är roligast att fotografera? Natur, människor, macro osv?

Jag tycker nog bäst om att fota natur- och närbilder. Människor har jag inte fått så stor chans att prova på än, tyvärr, men det kommer nog det med.

 

Vad för kamera använder du och vilken är din drömkamera :)

Jag har väldigt nyligen köpt en ny kamera, en Sigma SD14, jag ville ha en bra kamera som jag kan växa i länge, utan att behöva betala allt för mycket pengar. Jag är väldigt nöjd med den. Jag hade en Nikon D40x innan, men efter över ett års användande kände jag att den inte gav mig så stora möjligheter till att utvecklas längre.

 

Min drömkamera, det måste väl vara Nikon D3. Jag har inte så stor koll på de "dyra" modellerna, då jag ändå inte har ekonomin till att köpa någon sådan än på ett tag om jag någonsin kommer att ha det. Men drömma kan man ju alltid.

 

Vilket är ditt bästa fototips?

Mitt bästa fototips är att fota mycket och sedan välja ut guldkornen, varför spara sådant som du ändå inte kommer ha användning för? Så försök rensa bort, direkt när du kommer hem efter en fotografering. Andra tips som jag har är att tänka kreativt, gällande vinkel, ljus och motiv. De allra konstigaste motiven, kanske visar sig vara det bästa.

 

Vilket är ditt favoritfoto?

Gud vad svårt. Jag gillar många av mina fotografier men jag har jättesvårt för att säga att just det här är mitt favoritfoto.

 

Mitt favoritfota just nu, får bli det här...

 

 

Har du några idéer på vad du ska fota eller fotograferar du bara något motiv som känns bra?

Det är både och. Ibland kan jag ligga och fundera i flera dagar om vad jag ska fota nästa gång, men oftast fotar jag bara det som faller mig in när jag är ute med kameran. Det tenderar nästan till att bli bäst, då det kan bli sådant som man absolut inte har tänkt sig.

 

Vilket motiv (levande eller fast) är roligast att fota?

Fjärilarna på Fjärilsobservatoriet var väldigt roliga att fota och bra blev det också. Annars är blommor och frost favoriterna, just nu.

 

Vad är dina ambitioner med fotograferingen? Vill du hålla på med det som hobby eller jobba med det i framtiden?

Fotografi är mer som en hobby, jag har aldrig strävat efter att jobba med det i framtiden. Det är skrivandet som jag har prioriterat. Men på senare tid har jag tänkt att det ultimata vore om jag kunde kombinera dem båda senare i arbetslivet. Det skulle vara väldigt roligt att tillexempel göra inredningsreportage i en tidning, där jag står för både text, layout och foton.

 

Din favoritfotograf?

Jag har ingen favoritfotograf. Det finns så många som är sjuktduktiga överallt.

 

Har du gått någon fotokurs eftersom du fotar så fint? :)

Tack så mycket sötnos ;) Nej, det har jag inte. Jag köpte systemkameran för att det blev dåliga bilder med kompaktkameran, jag kunde ingenting. Hade ingen aning om vad slutartid eller bländare var för något. Jag kunde ingenting om objektiv eller liknande heller. I höstas var jag på en föreläsning om hur kameran fungerar, men det är allt. Annars har jag lärt mig genom att prova mig fram och läsa fotoböcker och sökt på internet.

 

Hur fotar du dina fina "stilleben" eller vad man ska kalla dom? Har du någon ministudio eller använder du dig av saker runtomkring?

Mina fina stilleben? Tack så mycket ;) Belysning och stativ är nyckeln, annars brukar jag använda mig av vita eller färgade pappersark för att få en jämn bakgrund. Men nu i julklapp fick jag ett ljustält utav Jonathan, men det har jag inte hunnit utforska så mycket än.

 

Måste man ha ett extra objektiv till en Nikon eller räcker det med ett standard? Jag har precis skaffat en Nikon D60 och skulle vilja ha lite tips.

Jag tycker att du ska fota med det objektiv som medföljer tills du själv upptäcker vad som saknas. Behövs mer zoom? Bättre skärpedjup? Bättre ljus? Vill du kunna gå närmre föremålet? När det vet det kan du komma tillbaka så kan jag hjälpa dig med att hitta ett objektiv som passar ;p


Idas frågestund

Skrivet: 2009-01-09, 22:20:25 / Bloggen



Jag har länge tänkt att jag ska ha en frågestund någon gång. Anledningen till att jag aldrig haft de är för att jag varit rädd för att inte få några frågor. Men nu så är det dags. Så släng in en fråga vettja! Annars blir det pinsamt om jag inte får några frågor.

Nu ska jag äta Ben&Jerry och titta på skräckfilm.
puss&kram.


Edit, 16.09. Nu avslutar jag frågestunden, så mina svar dyker upp inom kort. Vad roligt att så många engagerade sig i att fråga någonting. Tack.



ett leende som tog mig så långt

Skrivet: 2009-01-09, 19:56:29 / Dagboken

Det tog sin lilla tid att komma hem idag, närmare två och en halv timme. Tågt till Enköping var försenat i över en timme, så jag fick sitta och vänta. För att inte bli allt för uttråkad köpte jag en kanelbulle och en smoothie Pressbyrån och satte mig inne i deras lilla fik. Tiden gick väldigt långsamt. Men till sist kom tåget och jag fick äntligen komma hem, efter ett stopp på Ica och ett på pizzerian. Så nu har jag precis ätit en kebab med bröd, det var faktiskt ovanligt gott.

För att vara fredag har det verkligen varit en lång dag. Åkte hemifrån halv tio och kom hem vid sju, det känns länge i alla fall. Jag har varit nervös hela dagen inför redovisningen vi skulle ha i eftermiddags, satt och kallsvettades medan de andra grupperna redovisade, vi blev sist. När det väl var vår tur gick det helt okej. Jag gjorde mitt bästa, vet dock inte om alla gjorde det. Vi får se hur det går, nu är det över åtminstone.

Eftersom att det är fredagskväll, tänker jag bädda ner mig i soffan, se på film, en skräckis tror jag att det blir. Och så ska vi äta Ben&Jerrys. Jag och Jonathan köpte två burkar. Men det förtjänar jag.

Jag funderar på att slänga in en frågestund lite senare, någon som är intresserad av det?
puss&kram.

trixar i portfolion

Skrivet: 2009-01-08, 21:32:39 / Fotodagboken

Nu har jag suttit och kodat om portfolion hela kvällen, det har gått relativt smärtfritt, men jag har mycket kvar att göra. Lägga in alla bilder, det tar verkligen lång tid. Dessutom är det jättesvårt att välja vilka bilder som är värda att ladda upp. Men det kommer bli väldigt bra när jag är färdig.  I vanliga fall brukar jag inte ha så hög trafik inne i portfolion, men bara för att jag håller på att göra om, är det många som hittat dit... komiskt. Nu fåt ni gärna kika in där och tycka till om den nya designen.



Annars sitter jag här och funderar över hur det kommer sig att besökarstatitstiken ökat så drastiskt de senaste dagarna och antal prenumeranter på blogglovi´n stigit så himla mycket. Det är såklart jätteroligt och jag vill tacka alla som besöker min lilla blogg. Hoppas ni fortsätter med det.

puss&kram.



something blue

Skrivet: 2009-01-08, 14:29:51 / Fotodagboken

Det virvalar snö från en grå himmel, utanför. Jag ligger i sängen med datorn. Det har jag gjort hela dagen, eller sen klockan tio. Jag försvov mig imorse, men det var nog lika bra, för jag hade inte orkat gå till skolan. Så gruppen fick klara sig både utan mig och Sandra idag, men det gick över förväntan. Nu har vi skickat in både oppositionen och rapporten till läraren. No turning back. Jag är dock rädd för att vårt arbete inte håller, på grund av olika orsaker. Men, men, vi har gjort vårt bästa. Imorgon står vi inför klassen och redovisar, mina ben kommer att skaka. Det känns inte alls bra.


Varken jag eller Jonathan mår särskilt bra idag. Han var till skolan en snabbis på introduktion och när han kom hem somnade han bredvid mig i sängen. Jag borde börja skriva pm, men jag har verkligen ingen lust med det. Snart ska det lämmnas in, jag kommer att få panik...

Jag fick ett brev

Skrivet: 2009-01-08, 10:27:06 / Dagboken

Ett riktigt brev med frimärken.
Ett vykort ifrån längesen
Då framtiden var vår

Och som du skrev
Om din spaning efter friheten
Ord bevingade som fjärilen
Och jag tror att jag förstår


Kent - Duett



Jag fick faktiskt ett riktigt, handskrivet brev idag. Från en alldeles underbar person. Det är mitt första beundrarbrev, som jag fått av någon som läser min blogg. Det var det finaste jag någonsin läst, jag blev rörd, jag log samtidigt som tårarna var på väg fram. Glädjetårar. Jag vet inte hur jag ska kunna tacka dig. Jag har nog aldrig någonsin läst ett sådant fint brev förut. Om lilla mig, det känns lite overkligt.

Jag vill bara ge dig en stor kram och krama om dig i flera minuter.


Det skulle jag vilja göra, för att visa min uppskattning. Jag hoppas att du förstår att orden som du skickade till mig, betyder tusen gånger mer än om du hade skickat en liten sak. Dina fina ord kommer jag hänga upp på kylskåpet och läsa så ofta jag kan för att peppa mig själv till att fortsätta kämpa och tro på mig själv. Du är värd all lycka, jag önskar att du hittar tillbaka till ljuset snart. Du har en särskild plats i mitt hjärta. Även fast vi aldrig har träffats, så tänker jag på dig rätt ofta...

Tack Josefine

hjärnspöken

Skrivet: 2009-01-07, 18:57:51 / Självpoträtt



Det var inte meningen att det nya året skulle börja med huvudvärk, pluggångest och godisbegär. Jag är en oroligsjäl just nu. Framtiden ser väldigt ljus ut, men jag kan inte få väck mina hjärnspöken. Som tränger sig in och tar över, den positivitet som egentligen ligger gömd där.

sortering av kläder och grejer

Skrivet: 2009-01-07, 15:59:59 / Dagboken

Jag och Jonathan håller på att gå igenom en massa gamla kläder och gerejer. Vi måste försöka bli av med så mycket onödigt som möjligt inför flytten. Jag bir tokig på alla kläder, jag har så mycket som jag aldrig använder, men ändå kan jag inte göra mig av med dem. Jag brukar inte ha så svårt för att slänga saker, men när det kommer till kläder tar det verkligen emot. Men jag ska nog föröka skänka bort så mycket som möjligt.

Så det är vad vi kommer att ägna dagen åt. Sortera och sortera lite till. Vi har två månader på oss, men det är lika bra att börja i tid. Det värsta som finns är ju att göra allting i sista sekunden.

Barnhemmet

Skrivet: 2009-01-07, 01:22:55 / Dagboken

Efter att ha suttit på helspänn i en timme och fyrtio minuter framför en skräckfilm, Barnhemmet som faktiskt var riktigt bra, ska det bli skönt att gå och lägga sig. Jag sitter här och gäspar samtidigt som jag skriver.

Tillsist vill jag bara säga att jag verkligen hatar grupparbeten. Det är inte lätt att få kommunikationen att fungera ibland. Och då är det ändå media och kommunikation vi läser just nu. Att det ska vara så svårt. Jag längtar tills det här är över.


puss&godnatt.

Jag fick en ork(idé)

Skrivet: 2009-01-06, 19:06:28 / Fotodagboken




Nu känner jag min inte lika slapp och döende längre. Efter lite rapportskrivande vaknade jag till liv, det kanske hade lite med linssoppan att göra också. Efter maten plockade jag fram kameran, lampor och fotade min fina orkidé som har stått på tvbänken i snart två månader. Den såg lite hängig ut, så jag passade på att fota den, innan den dör helt. Resultaten blev lite olika. Jag har inte redigerat bilderna i efterhand, förutom beskärning, ram och namnteckning.

Jag har länge funderat på att organisera om och göra nytt i min portfolio. Senast jag uppdaterade där med nya bilder var nog någon gång i oktober. Så det skulle vara roligt att publicera lite nya bilder och göra om konceptet lite. Jag måste bara fundera ut någonting bra och det är ju inte alltid det lättaste. puss&kram.

trettondagen

Skrivet: 2009-01-06, 14:39:41 / Dagboken

Idag är det en sån här dag, då jag bara vill gå runt i pyjamas och inte gör någonting speciellt alls. Hela dagen har nästan försvunnit och jag har fortfarande sömn i ögonen. Det var en hektisk dag igår, så det kändes skönt att sova ut. Speciellt eftersom jag låg uppe halva natten och tvingade ögonen att hålla sig vakna genom hela Seven-filmen som Jonathan ville att vi skulle se.

Nu har jag precis ätit några Finn-crisps med keso och druckit lite nyprässad apelsin- och jordgubbsjuce från Brämhults.

nytt år, ny lägenhet...

Skrivet: 2009-01-05, 20:49:39 / Dagboken

Från att ha varit riktigt trött och utmattad hela dagen, vände det till något positivt. Nu är jag glad och uppspelt istället. Dagen började med att jag tog tåget till Västerås och när jag väl kommer dit visar det sig att tåget inte går då vi hade tänkt åka. Så jag får vänta i en och en halv timme. Sandra kom efter första halvtimmen, då köpte vi en varsin kanelbulle och satte oss och väntade på pressbyrånscafé istället. Lite varamare och trevligare än ute i väntsalen.

Väl i skolan känndes det väldigt mysko att vara där på en dag då skolan egentligen har stängt. Det har jag aldrig varit förut. Vi fick inte så mycket gjort i skolan, men jag följde med Sandra hem efter skolan och fortsatte med plugget där. Nu är vi nästan färdiga med grupprapporten och det känns faktiskt väldigt skönt. Jag blev bjuden på tonfisk, cous-cous, tomater, avocad, keso och gurka där hemma också. Så gott så.



Det är inte särskilt stort, men det är centralt och bra.

Halv sex kom Jonathan dit och vi båda var nervösa inför att åka och titta på lägenheten. Som visade sig vara väldigt bra. Över förväntan. Så nu har jag tackat ja! Det känns konstigt, men för tillfället kan jag bara se positiva saker med det. Jag hoppas det förblir så, hoppas mina hjärnspöken kan hålla sig borta. Men det kommer kännas svårt att lämna den här fina lägenheten som vi bor i nu. Men antagligen för det ied sig någonting nytt och positivt. Frågan är bara var jag ska göra med alla saker som vi inte kommer att få plats med? Det blir nog det jobbigaste.

100

Skrivet: 2009-01-05, 19:45:25 / Bloggen


Klicka på bilden och lägg till mig du också :)

Jag är så glad, jag är så glad!
hihi, vad glad jag är.

Tack till allai som vill följa min blogg ;)

Skriv gärna om du följer min blogg, så jag har lite koll på vilka ni är. Vissa vet jag ju såklart, men många har jag ingen aning om. Det skulle vara roligt att veta vilka ni är :)

puss&kram


<3

godmorgon

Skrivet: 2009-01-05, 08:31:29 / Dagboken



Då var det ny vecka och det nya året kan börja på riktigt. Idag händer det två viktiga saker:

- Skolan, 11.00
vi ska göra färdigt så mycket som möjligt inför redovisningen på fredag.


- Lägenhetsvisning, 18.00
titta på en lägenhet i Västerås, jag håller tummarna för att den är fin.


Till frukost blir det linssoppa, så att jag står mig länge och så är det ju väldans gott. Hoppas ni får en bra dag. puss&kram.

finally

Skrivet: 2009-01-04, 23:48:44 / Dagboken



Jag höll på att få panik där ett tag. Då jag somnade med datorn i knät hemma hos mamma. Usch jag mådde inte alls bra. Nu mår jag faktiskt strålande. Vi kom hem klockan nio och sedan dess har jag skrivit på rapporten och jag blev jättenöjd. Så skönt att ha den ur världen. Och vad snabbt det gick när man väl kom igång. Nu ska vi bara sammanställa alltihoppa i gruppen också, men det tror jag blir en ganska lätt match. Annars har jag pm:et kvar som jag måste sätta igång med. Men nu känns det som att det nog kan gå rätt lätt det med. positivpositivpositiv.

Jag har precis druckit ur en stor kopp roibos te och planerat in lite saker i min nya kalender för 2009. Ett måste om jag ska börja planera saker bättre, var utan hela hösten och det gick inge vidare. Men jag älskar kalendrar så det ska nog gå bra. Bara den har en fin framsida.

Nu ska jag hoppa in i duschen och efter det väntar min sköna varma säng. Jag ska nog tvinga Jonathan att bädda rent medan jag duschar, hehe. puss&godnatt.

dagen efter

Skrivet: 2009-01-04, 14:22:14 / Dagboken

Jag sitter vid köksbordet hemma hos mamma med en halstablett i munnen. Känner mig ganska tagen efter gårdagens nattliga bravader i en liten studentlägenhet en bit bort. Det blev nog lite för mycket av det goda för vissa in på småtimmarna. Jag sitter själv här med lite ont i huvudet idag. Vi kom nog inte i säng förrän vid fem tiden. Så kan det gå. Jag trivs så himla bra i deras sällskap, så det är inte riktigt klokt.

Samtidigt som jag bara vill ligga under ett täcke hela dagen framför någon film, kryper pluggångesten fram som små spindlar under huden. Imorgon ska min del av rapporten vara färdig och jag har inte ens börjat. Men det löser sig. Så imorgon ska vi träffas i gruppen och sammanställa hela rapporten inför redovisningen på fredag.

Det var det jullovet det....

cykla, åka bil eller gå?

Skrivet: 2009-01-03, 20:17:18 / Fotodagboken



Snart är det dags att bege sig några kvarter bort, eller till andra sidan stan. Det är mycket längre än vad man tror. Nu är dilemmat, ska vi ta bilen dit och gå hem och gå och hämta bilen imorgon, ellerlämna bilen hos mamma och gå dit och hem ikväll. Eller låna cykel och cykla? Det lutar mot cykeln.

Jag har pratat med mamma och ätit lite godis. Det är svårt att sluta, blir så sugen när det står framme på bordet. Snart är det i alla fall dags för att korka upp en flaska mousserande vin och njuta av trevligt sällskap hemma hos sandra&jesper. puss&kram.

lördag

Skrivet: 2009-01-03, 17:11:20 / Dagboken

Just nu är jag hemma hos mamma och fikar. Vi väntar på att sandra&jesper ska komma hem från Stockholm. Vid åtta tiden ska vi dit, mysa med dem innan skolan börjar och dricka lite vin. Ha det bra så länge.

det är kallt

Skrivet: 2009-01-02, 22:46:41 / Fotodagboken




Promenaden var iskall. Det blåste mot ansiktet så näsan blev alldeles kall. Men det blev bättre när vi vände och gick hemåt. Kvällen var inte så mörk, stjärnorna och månen lyste upp landsbyggden rätt bra. Så det var inte så läskigt. Jag älskar helt stjärnklara kvällar, det är så vackert. Jonathan såg en stjärna falla, men det missade jag. Som alltid.

Innan jag tänkte gå och lägga mig, ville jag visa upp några isiga bilder från igår. Från promenaden på väddö. Isen knakade där, det lät nästan lite otäckt. Det brakade som bara dne ute på havet när den höll på att gå isär. Så det var riskabelt att gå ut för långt på isen. Den var inte hållbar. På vissa ställen sjönk isen under våra fötter när vi skulle fota. Men vi klarade oss från att ramla i. Som tur var, men vi höll oss nära stranden.

Jag skulle vilja köpa ett par skridskor och åka ut på isen imorgon, det skulle vara härligt. Jag snurrade runt lite med fötterna igår på isen, men jag skulle vilja kunna göra en riktig pirruett, som en isprinsessa. Men vi får se hur det blir med den saken. Jag måste plugga färdigt, sen på kvällen tänkte vi besöka sandra&jesper. Det känns som evigheter sedan vi sågs nu. Så det ska bli kul.

puss&godnatt.

brownie

Skrivet: 2009-01-02, 20:03:41 / Fotodagboken



Nyttig soppa följer onyttigt fika... perfekt... eller inte. Nu känner jag för att gå ut på en lång promenad, det skulle jag behöva efter att ha suttit inne hela dagen. Men det är kolsvart här ute på landet, det finns inga gatlyktor någonstans. Så det är lite läskigt. Fast det ska nog gå bra, Jonathan ebjöd sig just att hålla mig i handen hela tiden. Så nu ska jag sätta på mig min stora jacka, varma skor, mössa, vantar och långkalsonger. Det kommer göra susen. puss så länge.

kycklingsoppa

Skrivet: 2009-01-02, 16:46:37 / Mat, recept & träning


Det blev inte världens bästa bild, men den får duga. Att fota mat är verkligen inte min starkaste sida, har jag märkt.

Kycklingsoppa med curry,
2 portioner


250 gram kycklinfilé
2 morrötter
1 gullök
½ purjolök
2,5 dl matlagningsgrädde 4 eller 7% fett
3 dl vatten
½ tärning hönsbuljong
½ tärning grönsaksbuljong
svartpeppar
salt
curry
tomatpuré
lagerblad

så här gör du:
Fräs lök, morötter och kyckling. Plocka upp kycklingen från grönsakerna. Häll i kryddor, buljong, tomatpuré, vatten och grädden. Låt soppan koka en stund tills grönsakerna mjuknar. Mixa grönsakerna med en stavmixer. Häll sedan tillbaka kycklingen i soppan och koka en stund till. Toppa med en persiljekvist (jag hade ingen så det fick bli lite dragon istället).


Väldigt god lätt och nyttigt måltid. Soppa innehåller ca. 300 kcal per portion. En bra start på det nya, nyttiga året.

ord för 2009

Skrivet: 2009-01-02, 13:39:36 / Dagboken





snodde idén från kära lillefot.


änglar och chailatte

Skrivet: 2009-01-02, 12:07:59 / Fotodagboken



Först och främst vill jag tacka all söta änglar här i bloggvärlden för alla fina ord som jag fått under nyårshelgen och alla andra dagar under året. Det betyder jättemycket för mig <3


Nu har jag precis ätit frukost. Det blev en äggmacka med en chailatte. Annars har jag diskat lite och snart ska jag plocka fram plugget. Det behövs verkligen. Annars är jag på gott humör och solen skiner utanför fönstret. Allting talar för en bra dag hittills. Ha det fint.


salt&peppar-kramisarna fick jag av mamma i julklapp.

When the sun goes down

Skrivet: 2009-01-01, 23:02:53 / Fotodagboken


Bländare 4.0, slutartid 1/25, ISO 100. Bilden är oredigerad.


Då var vi hemma igen. Välkommen till stöket! Nu är jag trött och vill bara gå och lägga mig. Framförallt för att få den framtidsångest som jag fick precis att försvinna. Jag väger för- och nackdelar mot varandra mellan två olika lägenheter. Ska vi bo kvar här på landet i vår underbara lägenhet och ha jättelångt till allt? Eller ska vi  flytta till en jätteliten lägenhet mitt i stan, ha jättenära till alltt och få mer pengar över? Det är den stora frågan.

Jag tror att det är smartare att låta den frågan vara tills imorgon. Men det är trots allt bara fem dagar kvar tills jag måste ha bestämt mig.

Imorgon börjar det nya året på riktigt. Då gäller det att planera och strukturera allting lite bättre. Jag tänkte sätta upp lite mål, fundera mer över lägenheten, göra en hållbar budget och plugga.


Båda bilderna är tagna på samma brygga, igår respektive idag vid ungefär samma tid. Den vänstra var ett ganska medelmåttigt fotografi, som jag har redigerat. Den högra är ett enligt mig ganska lyckat foto, jag inte har redigerat. Vilket gillar ni bäst?


Nu ska jag ta en kopp av mitt nya te som jag köpte idag. Rooibos, strawberrycream te. Det låter väldigt gott, tycker jag. Så det kan nog bli ett trevligt avslut på en annars väldigt trevlig dag. puss&godnatt.

Början på en ny tid

Skrivet: 2009-01-01, 15:29:30 / Fotodagboken




Jag hade en väldigt trevlig kväll igår. Det är så mysigt här ute i skärgården, huset är underbart. Jag vill också ha ett hus. Tänk vad fint vi skulle kunna få det då. Jag vaknade upp till ännu en solig dag i Jonathans armar. Därefter följde en mysig morgon med god frukost, ännu mer mys och tillsist en promenad. Det var verkligen kallt ute, solen gick ner åt andra hållet så hela vår runda hamnade i skuggan. Nu sitter jag inne framför brasan och värmer mig med en kopp citronte. Jag njuter av lugnet, vi ska stanna här tills ikväll.

Sen bär det av hemmåt igen, till verkligheten. Där väntar plugget och storstädning. Ingenting jag ser fram emot direkt. Men det är lika bra att börja året med en riktig storstädning och få plugget överstökat. Det kommer kännas så mycket bättre då. puss&kram.

bloglovin




RSS 2.0