Dagen innan...

Skrivet: 2009-06-24, 16:06:57 / Fotodagboken

För ett par dagar sedan secondgandshoppade jag denna oldie. Jag har länge varit ute efter en gamal analog systemkamera, som samlarobjekt. Dessutom kan jag använda objektivet (som är ett 58mm, f/2,0) med en adapter till min digitala kamera. Jag tycker den är riktigt tjusig. Får se om jag ska köpa en film och testa den någon gång. Det skulle vara häftigt och roligt att lära sig fota analogt.



Det händer mycket nu på kort tid. Imorgon sitter jag helt ensam på ett plan till England. Vi åker klockan sju på morgonen. Det pirrar i hela mig. Där ska jag träffa Sandra. Äntligen, efter två månader. Så det här kanske blir sista inlägget innan resan. I så fall tar jag farväl nu. Puss och kram och håll tummarna för att flygresan och allt går bra. På återseende.

Nattgrubblerier

Skrivet: 2009-06-24, 01:00:42 / Dagboken

En av de skönaste sakerna med att ha sommarlov är att man kan sitta uppe hur länge man vill på nätterna och njuta av lugnet. Jag har alltid varit en nattmänniska. Oftast är min inspiration som störst då. Dagarna bara rusar i väg nu i en väldans fart, resfebern börjar krypa allt närmare, men jag hinner knappt med att tänka på den. Då är nätterna en bra tid att tänka på. Fösrta gången jag ska flyga själv nu på torsdag. Pirrigt. Och packningen är ett dilemma i sig. Men jag är positiv. Sista dagen imorgon...





Idag har vi hunnit med både det ena och andra. Som sagt vi stressar nästan ihjäl oss nu. Båda åker bort på torsdag, åt olika håll. Vi har haft en lägenhet som ska städas ur, ett förråd som ska tömmas... samtidigt som alla dagliga sysslor inte kan lämnas hur som helst. Och allt resetänkande på det. Imorgon kan vi i alla fall läma in nycklarna till gamla lägenheten med gott samvete. Det känns skönt. Annars har vi haft lite besök av Jonathans föräldrar som bjöd oss på Kinabuffé. På eftermiddagen hann vi till och med, med ett dopp och en glass i solen. Så jag ska inte klaga. Nu på kvällen har vi tittat på Narnia och min kära syster har varit på besök. All kärlek till henne.

Nu ska jag snart ta och krypa ner i sängen. Det är en dag imorgon också, med mycket fixande inför resan. Så jag behöver nog ladda om batterierna. Puss och godnatt.

Old fashion

Skrivet: 2009-06-22, 20:45:35 / Fotodagboken



En bra start på veckan måste jag säga. Jonathanälskling har semester, i tre veckor framöver. Underbart. Så vi startade dagen med en rejäl frukost, sen efter det blev det en sväng ner på stan för att ordna lite ärenden inför min englandsresa. Det blev en del impuls inköp också. Lite fynd på myrorna, bland annat en old fashion systemkamera, lite små söta koppar, en vas och en axelväska. Ibland hittar man det man letar efter och något utöver det vanliga bland secondhandhyllorna. Efter det hamnade jag inne på reakoeset inne på ginatricot, jag kom hem med fyra plagg. Så nu sitter jag här med ett nöjt leende på läpparna.

Midsommarhelgen

Skrivet: 2009-06-22, 19:19:15 / Fotodagboken

bildbomb...







Välkommen, välkommen hit...

Skrivet: 2009-06-21, 22:06:03 / Fotodagboken

Det vankas kvällsfika, efter tre timmars bilfärd från Lidköping. Vi inspirerades till att åka raka vägen till affären och köpa rostbröd på vägen hem. Så gott. Midsommarhelgen har firats på landet i ett enormt partytält med min fina vän Lillefot och alla tillbehör. Grillat, brännvin, gitarrspelande och allsång, regnskurar, midsommarstång (dock ingen dans, men det klarade vi oss bra utan), trevligt sällskap, jordgubbstårta, chips och godis. Jag trivdes verkligen. Igår blev det en lugn pizza- och filmkväll och idag hade vi tur med vädret så vi åkte en sväng till ett väldigt fint badställe och fikade. En mysig avslutning. Nu känns det ganska skönt att vara hemma igen. Jag har bara fyra dagar på mig att ladda upp inför Englandsresan, på torsdag. Tiden rusar verkligen iväg nu. Det börjar bli lite pirrigt, men jag saknar verkligen Sandra, enormt mycket. Så skönt att hon kommer hem igen.

Resten av kvällen dricker jag te, kopplar av och slötittar på det som sänds på tv. Inget annat. Bilder och sånt tar vi senare. Adios.

En fin tisdag

Skrivet: 2009-06-16, 18:52:10 / Inredning

Livet går lite på halvfart just nu, likaså bloggen, som ni kanske har märkt? Den stora kreativiteten eller engagemanget lyser med sin frånvaro för tillfället. Jag har tappat lite av blogg- och fotoglöden. Hoppas den kommer tillbaka snart...


Toaletten.


En hylla i vardagsrummet.

Idag har mamma varit här på besök. Jag bakade världens godaste kladdkaka med jordgubbar på. Så somrigt. Solen har lyst med sin frånvaro den senaste veckan, men idag tittade den äntligen fram lite igen. Så vad passar bättre då än jordgubbar? Jag fick en hel blomlåda med blommor och kryddor av mamma. Hon har verkligen gröna fingrar, min mamma, jag undrar varför jag inte ärvde just den genen? Jag älskar blommor, men kan inte riktigt ta hand om dem.

Lägenheten börjar bli färdig nu. Sovrummet är vinrött, jag älskar det. Världens mysigaste rum. Ikväll myser jag under en filt i soffan. Ni anar inte hur mycket jag saknade min stora soffa, medan vi bodde i den lilla lägenheten...

En liten tjuvtitt

Skrivet: 2009-06-12, 18:32:07 / Inredning

Bloggen har nästan stått tom i två veckor snart. Två veckor av intensivt flyttande 600 meter bort. Så vi har packat ner vårat liv i lådor och packat upp det igen i vår nya tvåa. Den här veckan har vi ägnat åt att installera oss här i lägenheten. Målat möbler, tänkt ut lösningar, packat upp lådor, hängt upp tavlor, hyllor... allt är inte färdigt än, men vi är på god väg. Sovrummet ska få en helomvändning, målas i en härlig kulör, lite fler tavlor ska få plats på väggarna och toaletten ska fixas lite mer. Annars så tycker jag att vi kommit i ro riktigt bra.





ett litet smakprov...

Idag har jag varit en sväng till högskolan, upprop för sommarkurserna, litteratur/samtid och ekokritik. Jag är förväntansfull. Mycket att läsa, men jag hoppas att det kommer gå bra. Efter det sprang jag runt på bibblan och letade efter massa böcker till kurserna. Mångmånga. Ikväll ska jag koppla av med ett glas vin, jag behöver alkoholen för att spänna av efter den här veckan. God mat blir det också samt trevligt sällskap. Puss och kram.

Tisdagsmys

Skrivet: 2009-06-02, 14:39:24 / Dagboken

Tisdagstrött. En regnig dag, en dag till ingenting. En mysdag. Frukost på sängen, lång morgon framför nyheterna, smatter mot fönsterrutan och en däckare. Kan det bli bättre?



Jag låg i sängen innan tio igår efter en liten kvällspromenad redo att öppna en ny bok. Det var svårt att välja på Maxi, men till slut hamnade denna däckare i varukorgen. Sommardöden. Verkar spännande. Jag brukar i vanliga fall inte läsa så mycket däckare, så jag ville utforska ett nytt område. Och redan efter 30 sidor, gillar jag det. Jag har verkligen kommit in i en läsperiod nu, det är avkopplande.

bloglovin




RSS 2.0