Ljusglimtar

Skrivet: 2009-03-31, 17:09:59 / Dagboken

Tisdagen har flytigt förbi utan konstigheter. Jag har haft väldigt trevligt till och med. Dagen började med att vi träffades i gruppen och började med ett grupparbete. Efter det passade jag och Sandra på att gå en promenad längst ån i vårsolen. Det var tur att vi gick direkt och inte sköt upp det till senare, för då hade vi missat solen.Nu är det riktigt grått och tråkigt ute igen. Vid tolv var det lunchdags och jag och Jonathan delade på gårdagens rester, lasagne, en riktigt lyckad sådan. Efter det har vi strosat runt på stan med Sandra och Jesper och suttit och frysit i hamnen med en glass. So far so good.
          Nu är det bestämt. Jag har precis bokat tågbiljett och allt. På lördag åker jag till Lidköping för att träffa söta Lillefot och Malin. Det kommer bli en helg full av foto, vin och trevliga samtal. Jag längtar redan.

a brand new day

Skrivet: 2009-03-30, 12:53:49 / Fotodagboken



Måndagsmorgon. Jonathan sprang iväg till affären och köpte hem lite frukostgrejer. Färsktbröd, fil och flingor. Så idag har jag ätit en riktigt rejäl frukost. Jag har också hunnit duscha, tittat på Efter tio och sopat lägenheten. Senare får det bli en mer grudlig städning. Först ska jag försöka ta mig ut i det veliga vårvädret. Solen försöker tränga sig fram och värma lite, men vindarna är kalla. Enligt nyheterna blir det varamre lagom till första april.

En promenad. Skriva en skriftlig uppsägning av lägenheten. Fundera över helgen. Är några av de saker som står på dagens to-do-lista.

Söndagskväll

Skrivet: 2009-03-29, 22:28:26 / Fotodagboken

Här sitter jag och mår illa och väntar på att söndagsfilmen ska börja igen. Redan när vi kom hem från Jonathans föräldrar började jag känna mig illamående, rastlös och kall. Men vid femtiden lyckades Jonarhan tillslut övertala mig till att gå ut och promenera. Jag var yr till och från, men lyckades ändå få ihop en hel timme. Det känndes bra, även om jag däckade likt förbannat i soffan direkt när vi kom in genom dörren igen och här har jag legat sen dess. Yr och illamående. Tråkigt att söndagskvällen skulle bli så, men det går ju inte att göra någonting åt. Får verkligen hoppas att jag vaknar och mår bra imorgon. För då är jag ledig och vill få ut så mycket som möjligt av dagen.



En god nyhet är i alla fall att våren är på väg, sol och värme väntar inom kort. Så då kanske de små söta krokusarna tittar upp ur marken snart?

Italiensk sallad

Skrivet: 2009-03-29, 11:51:26 / Mat, recept & träning


Italiensk sallad med - parmaskinka, pestopasta, soltorkadetomater, Italienska oliver, Machesallat, små söta tomater och grillade paprikor.


Det var gårdagensmiddag det och till efträtt åt vi en gudomligt god chokladkaka med vita chokladbitar. Bättre än cafékvalité. Vi glömde att ställa tillbaka klockan igår, så när vi vaknade klockan nio, var den redan tio. Menmen, jag visste att jag skulle glömma det där. Nu ska vi i alla fall äta lite frukost och efter det ska vi åka hem till mina svärföräldrar och äta lunch. Så ser söndagsplanerna ut. Vad ska ni hitta på idag?

I väntan på skymmningen

Skrivet: 2009-03-28, 15:51:29 / Fotodagboken

En kladdkaka med vita chokladbitar i står i ugnen och vi har laddat upp inför kvällen med allt möjligt gott från scharken på Ny matsedel, en Italiensk delikatessbutik. Det blev en flaska vin också och ett sexpack av min favorit dricka. Lite lördagslyx måse man ju få unna sig. Speciellt nu när jag äntligen fått besked från csn, snart så är jag inte fattig längre. Jag är mer än lycklig.


Så nu efter alla ärenden på stan, sitter vi i lugn och ro och väntar in kvällen. Myspys. Vi ska tända värmeljus i hela lägenheten under mörkretstimme och bara vara med varandra.

Earth hour

Skrivet: 2009-03-28, 11:36:07 / Dagboken

Det blev en mysig fredagskväll igår. Sötaste Sandra var här och åt tacos med oss. Jag är så glad att vi hittat varandra. Det är inte ofta man hittar vänner som man klickar sådär direkt med.



Idag vaknade vi halv tio och gick upp och åt tomat och olivciabatta till frukost. Mumsigt. Vi har inte så jättemycket planer för dagen, vi tar dagen som den kommer, som vi brukar. Ikväll är det Earth Hour, då tänker jag släcka alla lampor och all onödig el för miljöns skull. Tänker du? Det är mellan halv nio och halv tio.

Nu ska vi kila ner på stan och lägga på ett brev till csn...

Jag längtar efter vår

Skrivet: 2009-03-27, 14:55:06 / Fotodagboken



Det blåser så där riktigt obehagligt ute, så det susar genom väggarna och tränger in ända in i märgen. Och så är det isande kallt, jag höll på att förfrysa om öronen när jag gick hem från bussen. Nu ligger jag i soffan under ett varmt täcke och njuter av att det är helg. Det känns extra skönt när helgen kommer efter en fullspäckad vecka, jag har haft mycket att gör men det har varit både roligt och intressant. Dessutom har jag kommit igång med dagliga promenader och nyttigare mat. Allt känns väldigt bra just nu. Förutom att det är fruktansvärt kallt ute. Jag längtar efter solsken, vårvärme, vårkläder, alla söta vårblommor och härliga vårpromenader. Det är dags nu, tycker jag. Men nu tittar jag ut genom fönstret och upptäcker att det börjat snöa också. Great, det blir ingen promenad idag i alla fall...

Annars har jag hunnit med att handla lite grönsaker, hämtat ut kurslitteraturen på posten, lagat tonfisksallad och bläddrat lite i boken som heter Visual Thinking for Design. Tidigare var jag väldigt rädd för att litteraturen skulle vara på engelska. Men föreläsningarna är väldigt intressanta och läraren är duktig på att lära ut, så det kommer nog gå bra.

Senare väntar en lugn och skön start på helgen, med tacos och en kär vän. Puss och kram.

Härlig torsdagsmorgon

Skrivet: 2009-03-26, 11:52:11 / Mat, recept & träning



Morgonen har bjudit på en härlig solskenspromenad i min ensamhet i 40 minuter, en varm dusch, tid framför spegeln och en nyttig bönsallad till lunch. Ensamtid på morgononen är nog bland det bästa som finns. Det finns tid att tänka, rensa huvudet och bara njuta. Humöret får ju en extra kick såklart när solen skiner och vårkänslorna bubblar upp. Nu ska jag strax gå och möta Sandra för att åka hem till Nina och fira hennes födelsedag. Grattis!

Våffeldagen

Skrivet: 2009-03-25, 21:24:08 / Dagboken

Onsdagskväll. Jag är riktigt nöjd med vad jag åstakommit idag. Bussresa, frukost på Mc´Donalds, lektion, bussresa, lunch på café, shopping, promenad, våfflor hos mamma och soffmys. Jag trivs verkligen med livet just nu, flytten har verkligen gjort underverk med tillvaron. Imorgon är jag ledig men en bussresa blir det ändå, Nina fyller 21 och det ska firas med tårta. Annars ska jag försöka hinna med en promenad och lunch innan jag åker klockan tolv. Så ser mina torsdagsplaner ut.



Vi hörs imorgon.

eyeshot

Skrivet: 2009-03-25, 15:28:00 / Fotodagboken

Jag vaknade av mig själv kvart i sju imorse och trettio minuter senare mötte jag Sandra. Utanför Amore, precis som vanligt.  Bussresan gick bra och när vi kom fram gick vi till Mc´Donalds och åt frukost. Kvart över nio hade vi andra lektionen i Kognitiva processer, där föreläsaren pratade om ögat och hur vi uppfattar olika färger. Rätt intressant faktiskt. Efter bussresan hem mötte vi upp killarna och gick till Gränden och åt lunch, jag provade den vegetariskalasagnen och blev positivt överraskad, den var rikigt god


Efter det följde jag med Jonathan till frisören och nu sitter jag här och väntar på att gå ut igen. Klockan fyra ska jag och Sandra promenera och efter det ska jag och Jonathan hem till mamma och äta våfflor. Ni har väl inte glömt att det är våffeldagen idag?

Musik och småprat

Skrivet: 2009-03-24, 18:50:59 / Dagboken



Här sitter jag och lyssnar på musik, lite blandat, men mest på Kent och Lisa Miskovsky. Det är härligt att bara ta det lugnt och inte göra någonting speciellt. Tidigare idag har jag varit på en lång promenad, besökt mamma och pratat över en fika och svurit över att det är strul med tågen till Eskilstuna. Så imorgon blir det till att ställa klockan en timme tidigare för att åka buss, vilket inte känns så motiverande. Men det kanske känns bättre imorgon.

Snart ska vi äta tonfisksallad och efter det ska jag bädda ner mig i soffan och lyssna på musik tills Andra Avenyn börjar. Lite te på det också, så blir kvällen perfekt.

Puss och Kram.


Ny luft

Skrivet: 2009-03-24, 12:18:19 / Dagboken




Vilken härlig morgon, jag är ledig, solen skiner och jag har rensat luft och fräschat upp lägenheten. Som var full av dammråttor, katthår, disk och annat smuts. Det känns helt fantastiskt, jag överdriver inte. Jag har haft fönstret på glänt och släppt in våren, nu kan jag andas igen. Nu ska jag snart äta lunch och senare väntar en promenad i solen, om snöyret lyckas försvinna. Idag gör jag som jag vill. Jag älakar att vakna tidigt, hinna med mycket och sedan inse att man fortfarande har hela dagen framför sig.

Ha en fin dag.


Små, små ord

Skrivet: 2009-03-23, 21:21:22 / Fotodagboken



Till dig,
från mig
.

Chili Con Carne-gryta

Skrivet: 2009-03-22, 17:41:10 / Mat, recept & träning




Chili Con Carne-gryta

Till 4 personer
580kcal/portion


Du behöver
800 g valfritt nötkött
3 vitlöksklyftor
2 rödlökar
1 röd paprika
1 msk olivolja
2 chilifrukter eller Tabasco
1 burk krossade tomater
2 oxbuljong tärningar
2 dl vatten
ca 4 dl blandade bönor (kidney, vitabönor, blackeyed eller borlottibönor)
olja till stekning
salt, svartpeppar
5 stora Champinjoner

Gör så här
1. Skär köttet i grytbitar.
2. Skala och hacka vitlöken. Skala och skär rödlöken i stora bitar. Skär parikan i stora bitar.
3. Stek köttet i olja i en gryta. Krydda med chili, vitlök, salt och peppar. När köttet har fått färg, lägg i lök och paprika. Stek ytterligare några minuter.
4. Häll i tomaterna, buljongen och vattnet. Koka på svag värme tills köttet är riktgt mört, ca 1 timme. Lägg i Champinjornern när det är en kvart kvar.
5. Blanda i bönorna och låt dem bli varma. Servera med gott bröd eler ris.

Söndagsmiddagen blev riktigt lyckad, därför tänkte jag dela med mig av receptet till er. Allting blev helt perfekt, receptet hittade jag i en Buffé-tidning för längesedan men det här är första gången vi lagar det. Annars brukar vi göra Chili Con Carne med köttfärs, men det har blev nog snäppet godare.

Om det inte vore så att snön öser ner utanför så skulle vi gå till mamma och basta, det hade verkligen varit skönt. Det som var så fint väder tidigare, nu försvann vårkänslorna totalt. Usch för snöyr.

Söndagsord

Skrivet: 2009-03-22, 12:48:12 / Dagboken



Müssli, kaneläpplen och sommarbär-yoghurt.

Här sitter jag med en kopp Indian Spicy te och värmer mig. Idag väntar en lång söndagspromenad med nya träningsbyxorna som jag köpte förra veckan. Jättemysiga. När vi kommer tillbaka tänkte vi laga en chili con carne gryta. Så nu ska jag duka av frukosten och klä på mig, så vi kommer ut någon gång. Puss så länge.

Randigt och toffs

Skrivet: 2009-03-21, 16:36:50 / Dagboken



Solen skiner inte idag, men det känns ändå vårigt ute. Jag saknar alla härliga vårdagar nu, så våren är varmt välkommen. Idag sitter toffsen på sné och jag har shoppat en ny randig t-shirt. Svart och vitt. Efter en lugn eftermiddagsfika med muffins och te sitter jag framför datorn och kikar på lite av varje. Om några timmar sitter jag med ett vinglas i handen och pratar i gåtor med trevligt sällskap.

Puss.

Fredagsbesök

Skrivet: 2009-03-20, 16:42:47 / Fotodagboken

Salladslunch på Cornettobar med trevlig sällskap. Äppelmuffinsbak och fika med te. Och några promenader fram och tillbaka till tåget. Så har min dag sett ut. Nina från min klass har nämligen varit här på besök. Det är roligt att hitta nya vänner som man trivs ihop med. Nästa gång är det hon som bjuder på hemmagjord sushi. Det ser jag fram emot att smaka.


Ikväll ska vi mysa framför en film, äta tacos och ha en allmänt mysig och lugn fredagskväll. Det kanske blir ett glas bubbelvin till maten också, för sakens skull. Måste ju fira att ännu en kurs är slut. Puss och kram.

Hearts and script

Skrivet: 2009-03-19, 18:29:25 / Fotodagboken



Hjärtan, skrivstil och paraply.


Idag har jag:

- Avslutat stilistik kursen i skolan.
- Ätit en tonfiskbaguette.
- Tupplurat.
- Fotat och photoshoppat.

Nu tänkte vi kila upp till mamma, spela pingis och basta. Puss så länge.

Svartvit harmoni

Skrivet: 2009-03-18, 18:24:30 / Fotodagboken




Svartvitt kan vara väldigt snyggt, om man hittar rätt motiv.

Det blev en lång och härlig promenad ner till hamnen. Vi stannade även på hamncafét och köpte årets första kulglass. Mysigt en dag som denna, dessutum är det min och Jonathans dag idag. Det har verkligen varit en underbar vårdag. Jag älskar dagar när jag hinner göra mycket. Nu ska jag plugga färdigt så att jag kan ta det lugnt resten av kvällen.

Vårväder

Skrivet: 2009-03-18, 14:23:10 / Dagboken

Det har hänt mycket den senaste tiden. En flytt från större till mindre har befriat min själ på många sätt. Jag har gjort mig av med saker som jag inte längre behöver och börjat om på nytt. Jag älskar lägenheten. Litet, sött och mysigt. Perfekt. Nu slipper jag ha ångest över att ha 7 mil till skolan och 1,7 mil till affären. Det känns skönt att vara hemma igen, i Västerås. Med alla nära och kära i närheten. Vissa saker saknar man när man bor långt bort.


Kameran har nästan hunnit damma igen under de senaste veckorna, men vädret har ju inte varit annat än grått. Tack och lov att solen skiner idag. Jag gick hem med ett leende på läpparna från tåget. Härligt. Efter att ha varit hemma en sväng och ätit är jag redo för att knyta walkingskorna och ta mig ut med kameran på axeln.

Ny design, vad tycks?

Skrivet: 2009-03-18, 01:28:38 / Bloggdesign



Så där, här har ni anledningen till varför min blogg varit lösenordsskyddad under kvällen. Design-pyssel. Allting är fortfarande inte helt färdigt, men det fixar jag till imorgon, efter skolan. Nu ska jag gå och lägga mig. Det är jobbigt att trassla med kodmallar, stilmallar och bilder i mer än 10 timmar. Men jag är nöjd med resultatet i alla fall. I like it.

Puss och Godnatt


Måndag klockan ett

Skrivet: 2009-03-16, 13:05:55 / Inredning

Alla i min omgivning börjar bli småt irriterade på mig, efter min långa bloggpaus. Så därför tänkte jag titta förbi och säga hej och berätta att det kommer komma fler inlägg - dagliga inlägg precis som vanligt. Det har faktiskt varit skönt att lämna bloggvärlden en stund och ta i tu med vissa saker i det riktiga livet, som tar tid och oftast hamnar i skymundan. Jag har haft fullt upp i skolan också, ingen vila ingen rast. Men nu börjar det bli lugnare, om jag bortser från nästa kurs som verkar mardrömmslik. På engelska och allt, för er som inte visste det så är engelska inte min starkaste sida. Men det tar jag då.



Idag har jag varit i skolan, där visade vi upp våra artiklar och pratade lite om dem. Jag blev faktiskt väldigt nöjd med min som blev en inredningsartikel om min egen lägenhet, med tips på hur man inreder en etta och vad man kan tänka på. Det var roligt att arbeta med både text, layout och bilder i samma uppgift. Sånt gillar jag.
         Nu ska jag äta mat, skicka in hemtentan och promenera. Eller det är vad jag ska ägna eftermiddagen åt. Puss och kram.

Onsdag och lite från igår

Skrivet: 2009-03-04, 14:32:10 / Fotodagboken




Igår var mamma och Linnéa här och tittade på lägenheten, jag bakade en rabarberpaj och bjöd på. Den blev supergod. Nu har jag precis ätit en god och enkel lunch, jag älskar lättlagad mat. Pasta med stekta grönsaker i olja. Vi funderar på att gå ut en stund, i snöslasket som faktiskt ser ut att vara borta. En promenad och en sväng förbi Hemköp kan behövas. När jag kommer hem igen, ska jag försöka sätta mg och plugga. Puss och kram.

Stadsutsikten

Skrivet: 2009-03-03, 11:54:20 / Fotodagboken



Teven står på i bakgrunden, jag har ätit fruktsallad med yoghurt och är ledig. Det känns lite underligt att vakna upp och mötas av hustak med snö på istället för kyrktorn och hästhagar. Att ha stadsbiblioteket på andra sidan gatan och kunna se tornet på Domkyrkan, har sin charm det med. Det kännas faktiskt mycket bättre, till och med. Jag kommer nog inte sakna landet i första taget.

Jag fick lite önskemål igår om att visa bilder på lägenheten - och det kommer, jag lovar! Förhoppningsvis redan ikväll. Puss och kram.

Andra mars och livet känns underbart!

Skrivet: 2009-03-02, 11:25:44 / Fotodagboken

Härmed förklarar jag mig själv som stadsbo! Precis, jag sitter i den nya lägenheten och vi har redan fått det ganska hemtrevligt. De senaste dagarna har jag varit uppe väldigt tidigt på mornarna och jag älskar det. Jag trodde aldrig någonsin att jag skulle kunna bli morgonmänniska, men jag tror jag är påväg att bli omvänd. Det är så skönt (speciellt när jag har eftermiddagslektion) att gå upp tidigt, njuta av lugnet, titta på nyhetsmorgon & efter tio, äta frukost i ensamheten, duscha och fixa sig utan att stressa. Det är underbart.



I sista stund kom jag dessutom på en idé till Röda Korset-uppgiften som ska delredovisas idag. Det var en snilleblixt, jag hoppas att det är möjligt att genomföra också. Nu när jag har flyttat och kan göra vad jag vill, ska jag börja med följande:

- Promenera och simma
- Fokusera mer på skolan
- Gå upp tidigt och njuta av ensamtiden
- Ta tag i bloggen igen och fota mera
- Njuta av livet och leva i nuet!


Nu ska jag dricka en varma-koppen-soppa innan jag går till tåget... jag kan GÅ till tåget, det känns helt fantastiskt! Hoppas ni får en fin dag.

bloglovin




RSS 2.0