En helg bland solsken

Skrivet: 2009-05-31, 22:48:09 / Fotodagboken

Sista helgen i maj har varit . . .







Fullspäckad, roligt men framför allt mysig. Jag har äntligen lyckats få tillbaka lite av min förlorade energi. Fredagen spenderades på stranden med bad, grillning och balkonghäng hemma hos mamma hela kvällen lång. Lördagen spenderades i gassande sol, en sväng i stan på förmiddagen, en tripp till marknaden på eftermiddagen och kvällen spenderades med ett vinglas i handen bland helt nya människor på en äng. Konstigtnog trivdes jag väldigt bra. Det blev en lång förfest med hemmagjord potatissallad med korv, fnitter och långa tillbackablickar för Jonathans del. Jag lyssnade mest. Ibland är det också skönt. Det blev ett kort krogbesök och efter det känndes sängen otroligt skön. Idag har jag firat morsdag hemma hos mormor, ätit prinsesstårta, grillat hemma hos Jonathans föräldrar, ätit paj för att sedan mysa lite på balkongen igen hemma hos mamma med ännu fler bakelser. En fin dag.

Nu ska jag lägga mig och läsa och försöka börja sommarmånaden juni så bra som möjligt. Puss och kram.



Fint väder

Skrivet: 2009-05-29, 11:37:48 / Fotodagboken

Nu åker jag ut i solen. Puss så länge.



Ha en fin dag


Efter regn kommer dropparna

Skrivet: 2009-05-28, 23:30:34 / Fotodagboken




En kall men mysig kvällspromenad blev det i ett dovt härligt kvällsljus. Skönt att jag lyckades ta mig ut en stund och andas lite friskt efter-regnet-luft och trampa på äckliga sniglar. Kameran fick följa med också, kände på mig att det skulle vara fullt med regndroppar, det var det också. Lucky me.

Tänk hur mycket energi en liten promenad kan ge mig. Nu bakar jag mix-solrosbröd tills imorgon och går på överskottsenergi. Typiskt lagom till sängdags, men jag är helt ledig i några veckor nu fram tills sommarkurserna drar igång. Nu hoppas jag på att hitta tillbaka till ljuset och hitta viljan att gå upp på mornarna. Imorgon har väderprognosen lovat vckert sommarväder, så jag är hoppfull.
Sleep tight . . .


Ostkaka

Skrivet: 2009-05-28, 19:03:42 / Mat, recept & träning



Regnet öser ner. Jag håller mig fortfarande inne, försöker bli av med huvudvärken. Det går bättre. För en stund sedan åt jag ostkaka, nu tänkte jag titta runt på lite olika bloggar och senare läsa och koppla av. Om molnen lättar, blir det en uppfriskande kvällspromenad senare. Puss.

Mittiveckanångest

Skrivet: 2009-05-28, 15:33:41 / Fotodagboken

Ännu en ångsestfylld dag . . .



Jag vill vara glad, men jag kan inte le.
Jag vill . . .

bara försvinna en stund
få bort huvudvärken

som spränger mitt huvud


och hjälp mig jag behöver dig igen igen igen . . .

Rollercoaster

Skrivet: 2009-05-27, 19:58:56 / Fotodagboken



Jag har hållit till innomhus idag, sovit länge, städat, ätit kinamat och kännt mig lite nere igen. Humöret går upp och ner. När vi väl tog oss ut på en promenad blev vi dränkta av ett stort regnmoln och lite hagel, så vi fick stå under en buske och trycka tills det drog förbi. Efter det gav vi upp och gick till affären och köpte winnerbröd istället. Nu tänkte jag krypa ner och fortsätta läsa. Godkväll.

Yesterday all my trubbel seemed so far away

Skrivet: 2009-05-26, 16:51:40 / Fotodagboken

Lite bilder från igår.







Min yngsta syrra praktiserar på favvofiket i stan den här veckan. När vi gick förbi stod hon i glassbaren så vi kunde inte låta bli att köpa oss en varsin glass. Gott med blåbärsglass och hallonsorbet. Nu ska jag äta soppa, potatis-morots-och-purjolöks-soppa. Sen ska jag lägga mig och fortsätta läsa.

Tisdagstankar

Skrivet: 2009-05-26, 13:15:47 / Fotodagboken



Vid nio tiden igår ringde jag min kära syster och frågade ifall hon ville följa med mig ut och gå en sväng. Det blev en riktigt härlig kvällspromenad i det vackra kvällsljuset. Vi gick förbi de söta kolonilotterna vid Vallby, det är en helt egen värld där. En liten sagoby, husen ser ut som fågelholkar. Jättesött. När jag kom hem la jag mig ner och läste och somnade utan varken ångest eller oro i kroppen innan tolv. Idag mår jag mycket bättre.

Idag ska jag förtidsrösta i EU-valet och gå en sväng på stan. Puss så länge.

Bokeh heart

Skrivet: 2009-05-25, 19:20:14 / Fotodagboken

Vatten ger verkligen en snygg bokeh, tycker ni inte? Idag var det riktigt svårt att välja ut bilder.







Stranden var härlig. Jag tog årets första dopp, fast det var verkligen iskallt. Vindarna var lite väl starka också. Men i det stora hela var det toppen. Jag köpte med mig en bok från Coop Forum och en Smoothie. 14 år till salu, heter boken som jag försvann i en stund där på klippan. Efter tjugo sidor är jag fast. Riktigt bra att ha lata strand dagar. Kommer nog ägna större delen av kvällen till att läsa, har verkligen saknat det. Efter den här dagen känner jag mig inte lika pressad längre. Jag har tagit ett beslut, som jag hoppas att jag slipper ångra. Allting löser sig nog.

Puss.

This is my way

Skrivet: 2009-05-25, 12:17:48 / Fotodagboken



Solen skiner, det är varmt ute och jag sitter redo med rosa klänning och gladiatorsandlarer. Härmed säger jag upp mig från  allt vad plugg heter och bara njuter av livet. Det är värt ett försök. Snart sitter jag på stranden i bikini första gången i år och grillar på en klipphäll. Jag ska försöka ta vara på den stunden. För varje vilsen människa finns det en väg tillbaka...

Söndagsslut

Skrivet: 2009-05-24, 23:14:23 / Fotodagboken

 Kreativiteten är inte flödande just nu. Ibland har jag svårt för att veta vad jag ska skriva. Jag tror att jag har ganska höga krav på mig själv, kan inte riktigt publicera vad som helst. Jag vill alltid att det ska vara någonting extra. Att det ska finnas en viss personlig stil i det hela. Både i text och bild. Dessutom har jag haft en otroligt obehaglig känsla i mitt bröst den senaste tiden, en blandning av restlöshet, stress, ångest och svårigheter att koppla av och bara ta dagen som den kommer. Det finns alltid en viss press bakom allting, att jag hela tiden måste göra någonting meningsfullt. När jag egentligen bara behöver koppla av och bara vara mig själv för en stund. Utan krav eller måsten.
        
 Jag hoppas verkligen att jag kommer ur detta snart. För en tid sedan var allting så himla bra och nu känns det som att jag blivit slagen till marken. Jag vill upp igen och se ljuset.



Imorgon är det ny vecka igen. Veckorna bara rusar förbi. Jag tänkte krypa ner i sängen nu och göra ett nytt försök imorgon. Puss och godnatt.

Sunday morning

Skrivet: 2009-05-24, 13:50:46 / Fotodagboken


Söndagsmorgon. Sovmorgon. Mys. Vita lakan. Solsken. Fötter. Bra musik. Pannkakor med blåbärssylt. So far so good.












Idag fyller min lillasyster 16 år, så vi ska snart hem till mamma och mumsa tårta och säga grattis. Grattis Matilda ♥

Fängslad

Skrivet: 2009-05-23, 22:43:46 / Fotodagboken



Vattendroppar och barnkalas

Skrivet: 2009-05-23, 17:00:02 / Fotodagboken

Inatt satt jag uppe tills det började bli ljust och pillade med html-koder och försökte komma på kreativa idér. Jag tycker att jag lyckades ganska bra ändå, tillslut. Färgrikt och somrigt.



Idag har jag firat en liten tjej på födelsedagen, mämligen Jonathans systerdotter, ätit grillat kött och mer en än bit Swartswaldstårta. Just nu ser molnen tunga och grå ut, men vi hoppas på att kunna gå ut och ta ett glas vin senare. Utan att bli genomvåta. Ha en trevlig lördag.

Are you holding my hand?

Skrivet: 2009-05-23, 01:18:06 / Fotodagboken



Godnatt.

Imorgon ska jag försöka blogga lite bättre igen.
Nu när jag har ny design och allt.
Puss.

The other side

Skrivet: 2009-05-21, 22:34:36 / Fotodagboken





Jag befinner mig på andra sidan, betraktar livet ur en annan synvinkel. Lägger uppgifterna på hög och funderar över nästa steg. Sommarlov, ledighet blandat med litteraturstudier. Jag hoppas på att hitta ny inspiration bland stränder, blå himel, nya fotoäventyr, på resande fot, bland vita lakan en lång sovmorgon och även en regnig ljusgrå sommardag med åska. Kreativiteten kan dyka upp var som helst, det gäller att vara beredd. Dagens promenad fick mig att minnas hur härligt det kan vara att bara strosa omkring, utan klocka, med min käraste och kameran. Två timmar på det sättet kan läka vilken sårad själ som helst. I feel so mutch better now...

Ps. Jag har hakat på trenden och skaffat mig en flickr

Söndagskram

Skrivet: 2009-05-17, 19:26:44 / Fotodagboken

Jag har inte hunnit med så mycket idag, men det lilla jag gjort har varit en kick för självförtroendet. Skrivit intervjuartikeln och promenerat sex kilometer. Så lite av ångesten är borta i alla fall. Ikväll ska jag bara ta det lungt, titta på den omskrivna Slumdog Millionaire och ladda inför morgondagens redovisning.



Igårkväll gick vi hem till mamma och åt tacos och tittade på Eourovision, lite familjetid. Där känner man sig alltid som hemma. Bilderna knäppte jag på vägen dit. Puss.

the product of a broken home...

Skrivet: 2009-05-15, 22:32:01 / Fotodagboken



3 ord, 12 bokstäver.
Jag älskar dig.

Jobbiga tider just nu. I try to keep my head up. Idag är en riktig uppochnerdag, familjetrubbel och annat jobbigt. Ibland känns världen lite väl stor för lilla mig och jag känner mig verkligen inte redo för att ta steget ut. Från tryggheten. Trots att jag egentligen lämnat hemmets trygga vrå, för längesedan. Men betyder det att jag inte längre har rätt till hjälp eller vägledning? Det är väl dags att inse att Jonathan och jag är min egna lilla familj nu. Vi är framtiden. Det är du och jag mot världen. Det är väl dags att lägga "barndomen" bakom sig och inse att jag måste klara mig på egna ben, vingliga och osäkra, men jag ger inte upp. Your work is done.

I´m forever black-eyed, the product of a broken home...


det här är ett litet brev

Skrivet: 2009-05-13, 22:23:50 / Poesi



jag skriver det här brevet
bara till dig, älskling
välformulerat och vackert
ett farväl...

från denna värld
i en annan verklighet

älskling...

bläcket börjar ta slut nu
texten blir svag
orden bleknar

bli inte rädd
jag somnar aldrig innan dig
du vet

det här är ett brev bara till dig
ett farväl
ett hejdå


jag tänkte ett tag,
älskling,
på hur allt skulle kunna bli
jag har försökt länge nu

du med

när du öppnar det här
bli inte ledsen då,

för jag älskar dig ändå.



Jag tycker det kan vara svårt att veta hur mycket sanning det ska ligga i det man skriver, ifall det måste handla om mig bara för att det är i jag-form och så vidare. Jag skriver mest det som faller mig in, oftast känns mina texter väldigt personliga, men det behöver inte ligga så mycket sanning i det jag skriver jämt. Fantasin för flöda fritt, det är det jag gillar bäst. Orden får tala för sig själva, alla får tolka orden som de vill, det är väl det som är tanken? Det är i alla fall så jag vill ha det.

onsdagsord

Skrivet: 2009-05-13, 19:49:04 / Fotodagboken

sovmorgon. promenad. foto. systersällskap. vegetarisklasagne. muffinsfika. tvmys. min dag i små ord.



Jag vet inte riktigt vad jag väntar på, vad som finns bakom husknuten? På att sommaren ska börja på riktigt, på att den här kursen ska ta slut, tills vi ska flytta eller tills jag ska åka till Sandra? Vissa dagar känns det tungt utan dig. Tills jag vet vad jag väntar på (om jag ågonsin får veta det?) försöker jag äta nyttigt, promenera och ta en dag i taget. Mellan varven försöker jag plugga lite också, mindre än vad jag borde, men så brukar det ju vara. Imorgon ska jag försöka vara lite effektiv på morgonkvisten. Wish me luck...


tisdagsord

Skrivet: 2009-05-12, 20:33:00 / Fotodagboken

De senaste dagarna har mest bestått av regn och ett konstigt humör. Ibland är det skönt att ha en syster som drar upp en ur dimman och får mig att komma ut på långa promenader dag efter dag. Nu sitter jag här bildlös och suktar efter choklad. Affären ligger väldigt nära, så nästa steg blir nog till tråkiga Konsum. Jag är verkligen en ica-människa. Vilken affär föredrar du? ica, konsum, lidl, hemköp, willys...?

made with love

Skrivet: 2009-05-10, 14:53:03 / Fotodagboken




Idag är vad jag skulle kalla en riktig myssöndag. Pyjamas, te, en bra bok och inga måsten. Regnet kommer och går som det vill. Nyss öste det ner, nu skiner solen. Senare har jag planerat in en promenad i 5 kilometers spåret på Björnön. Då får det inte regna. Just nu skulle jag inte våga chansa.

Smyckes-bilderna är resultatet av närbildslinstestet jag gjorde nyss. Älskar mitt nya halsband som Inabina har gjort och mina nya örhängen från Indiska. puss och kram.


Söndag 10:e maj

Skrivet: 2009-05-10, 12:55:51 / Fotodagboken



Vad roligt att så många fler har hittat hit under de senaste dagarna. Välkommna! Mitt engagemang kanske inte har varit på topp de senaste dagarna, men jag ska försöka ändra på det. Just nu har jag lite bildbrist, men jag ska försöka ta och testa mina nya närbildslinser som kom i förrgår. Jag är väldigt nyfiken på vad de kan ge för resultat. Vi ses senare.

Blompussar

Skrivet: 2009-05-07, 19:37:26 / Fotodagboken



Det blev ingen promenad, istället ska vi krypa ner i sängen och titta på film. Jag behöver en time out och lite kärlek. Behöver också börja klura på lite frågor till min intervju. puss ♥


En dag i taget

Skrivet: 2009-05-07, 16:32:17 / Mat, recept & träning

Två föreläsningar har jag klarat av idag och redovisat både uppgift ett och två. And guess what? Det gick fint. Så nu känner jag mig lagom nöjd över mig själv. Oron och paniken igår kväll innan sängdags var verkligen inte berättigad. Dessutom har jag hittat en intervjuperson, till nästa uppgift. Det känns sådär lagom skönt och imorgon är jag ledig. Lite tidigare helg är alltid uppskattat.
Snart blir det piroger, en promenad på Björnön och senare en skön kväll i soffan. Den tiden ska jag ta till vara på.



Igår lagade vi en väldigt god snabbtorsk som jag tänkte dela med mig av.

Nyttig Snabbtorsk
4 portioner

Du behöver
400 g torsk
ca. 2 tomater
3 rejäla skvättar olivolja
2 stora vitlöksklyftor
några rejäla skvättar lime och citron
färsk basilika

6 morötter
ett knippe broccoli

Gör så här
1. Koka upp morötter och broccoli i en vasin kastrull.
2. Häll i olja i stekpannan och sätt plattan på medletemperatur.
3. Lägg i fisken och strö ytterligare lite olja på den.
4. Krydda med salt, peppar, citron, lime, vitlök och basilika.
5. Lägg på tomaterna på fisken när den börjar bli färdig i mitten. Stek sedan under lock till fisken är färdig.

Smaklig måltid!

I poolen doftar världen klor

Skrivet: 2009-05-05, 21:56:05 / Fotodagboken

Här sitter jag med nyfönat hår, klordoftande händer och trötta ögon. I det stora hela blev dagen helt okej till slut. Efter en shoppingrunda på stan, med lite för många inköp med mina två systrar, en kebab med bröd och 60 längder på badet. Jag som hade tänkt sluta med snabbmat. Vad gör det om hundra år... fast jag måste nog se upp lite med vad jag äter så att mina nyinköpta jeans passar längre än en vecka. De är tajta.


Jag önskar att jag hade en bra bok att krypa ihop med, men igår hittade jag ingen som verkade särsklit intressant. Skulle kanske vara en idé att ta och beställa några stycken. Det får jag göra imorgon. Puss och godnatt.

så får jag en chans att säga

Skrivet: 2009-05-04, 21:54:01 / Fotodagboken

allt det jag aldrig sagt...


Vissa dagar känns det som att jag trasslat in mig i ett stort spindelnät. Livet känns lagom tråkigt, rutinerna har rasserats och istället ersatts av ett ton skoluppgifter. Jag borde inte klaga ett dugg, i´m having a good time. Men jag blir utmattad. Dessutom har det regnat stora sommar-regns-droppar på mig idag. Inte särskilt härligt på cykelturen hem från tåget, men min attityd förändrades när vi gick ut på en lång promenad i det ostadiga vädret. Stundvis regn, stundvis solstrålar och en och annan regnbåge. Sommarens första. Jag älskar att promenera, det får mig på andra tankar och ofta släpper spänningarna som ligger och trycker.
Ikväll ska jag krypa ner med en bok innan läggdags och hoppas att det kan bli någonting fint av morgondagen. Lite ledighet mitt i veckan brukar vara uppmuntrande. All for now - puss.

Livräddaren

Skrivet: 2009-05-03, 13:17:33 / Fotodagboken

Maj är ljuv...




De senaste dagarna har varit riktigt fina. En perfekt start på majmånad. Vi har grillat grillspett, druckit vin på Djäkneberget, ätit frukost i Rudbecksparken, promenerat längst hamnen, cyklat längst hamnen vid skymningen och knäppt lite bilder, ätit pizza i parken och legat på en filt och njutigt av det fina vädret. Ledigheten har verkligen fått mig att tänka på annat en stund. Jag längtar inte tillbaka till verkligheten på måndag.

Idag är det lite sämre väder, perfekt för att redigera foton, dricka te, plugga och ladda inför morgondagens föreläsning, gruppmöte och extra dugga. Det kommer nog bli en lång dag. Så det är bäst att njuta av lugnet så länge som möjligt. Nu ska jag dra på mig en extra tröja, det är kallt här inne nu när elementen stängts av... puss.

Äppelblom

Skrivet: 2009-05-02, 11:34:20 / Fotodagboken




bloglovin




RSS 2.0