Randigt och blommigt

Skrivet: 2008-08-31, 10:56:34 / Självpoträtt



Hej på er. Jag tänkte visa er lite bilder som Jonathan tog på mig igår innan vi begav oss till Västerås. Vi hade en jättetrevlig dag hemma hos mamma samt hemma hos mammas vän Maja som bjöd på mat. Senare på kvällen gick vi ner till Lögarängen och tittade på Veronica Maggio. Bilder från det kommer senare. Nu ska vi åka till Gröna Lund. Min förkylning är fortfarande inte borta, men förhoppningsvis är jag på bättringsvägen. Vi ses.



Sjal, Indiska  NY!
Fodralklänning, randig, Åhlens  NY!
Mössa, H&M barnavdelningen NY!

Jag älskar verkligen min nya sjal. Den är så fin och mysig.
Puss, puss...

I will try to fix you

Skrivet: 2008-08-29, 13:01:47 / Dagboken


Mina andningsvägar är igen täppta. Jag har andningssvårigheter... jag har inte orkat skriva någonting på hela veckan, den här förkylningen har verkligen slagit till hårt på mig den här gången. I tre veckor har jag kännt mig hängig till och från, vissa dagar värre än andra. Jag som skulle gjort tusen saker den här veckan, men det har inte blivit av nu, tackvare herr halsont och tant feber. Kan ni inte lämna mig i fred nu?

Igår tog Jonathan med mig på en fika efter jobbet. Till Tant Greddelin här i Enköping, det var jättemysigt. Jag avnjöt en kopp varm choklad och en äppelkaka med hemmagjord vaniljsås. Ett riktigt trevligt litet café, vilket det inte finns gott om här i lilla Enköping, så jag är glad att vi hittade nånstans att gå. Dit kommer vi garanterat gå fler gånger. Efter det hamnade vi på Åhlens, där hittade Jonathan en jacka på superrea, skitsnygg, svart, regular killjacka, för 129 kronor, den var billigare än min fodralklänning som jag köpte. Jag är verkligen sämst på att hitta saker på rean.

Jag är trött på den här förkylningen nu, på söndag ska vi till Gröna lund och nästa vecka måste jag bara vara frisk...
Nu ska jag proppa i mig antioxidanter...

Muffins

Skrivet: 2008-08-23, 12:32:27 / Fotodagboken



Igår kväll bakade jag och älsklingen muffins. Vi gjorde en varsin sats och de blev jättegoda. Lite annorlunda mot den här gången, då bakpulvret var tre år gammalt. En sats kladdkaksmuffins och en sats äpple och kanel med crumble. Recept hittade jag här och här.

Nu ska vi ta med oss lite picknick, kameran och åka nånstans och njuta av solen som äntligen lyser upp vår tillvaro efter allt regn. Ha en bra dag!

Höstnytt

Skrivet: 2008-08-22, 19:29:24 / Nya ting


Jag lovade att jag skulle visa upp min nya t-shirt som jag köpte i Västerås i måndags. Det är lite mysigt att fylla på höstgarderoben, tycker jag. Den här får bli först ut, ritigt höstigt motiv och allt. Ikväll blir det mys framför en film, jag är fortfarande inte riktigt pigg och kry. Trevlig fredagskväll på er.

Face to face

Skrivet: 2008-08-21, 15:21:50 / Illustartioner

Tänk att jag inte har uppdaterat kategorin illustrationer sedan påskafton. Det är snart fem månader sedan, jag satte min fot i illustrator senast. Inte konstigt att jag glömt bort både det ena och det andra. Men i alla fall så installerade jag illustrator på den nya datorn igår kväll, på windowspartitionen på vår mac. Eftersom att mitt illustartor inte är kompatibelt med mac. Så då får jag köra windows i en liten ruta istället och det fungerar faktiskt förvånansvärt bra.

Mina skills inom området rita, illustrera, måla eller vad vi väljer att kalla det för, har inte utvecklats särskilt mycket. Jag satt med en bild i flera timmar och ingenting gick som jag ville, så jag gjorde en ny, sabbt och enkelt utan att tänka så mycket. Att vara duktig på att rita är någonting jag alltid har drömt om, men den förmågan verkar inte stå på min sida. Här kommer bilden jag fixade ihop i alla fall.



Jag höll på att nämna alla fel på bilden, men det tänker jag inte göra, för då kommer ni bara stirra er blinda på det. Titta på helheten istället, det försöker jag göra. För vad gör lite småfel här och var? Ingen människa är perfekt och i illustrator låter jag fantasin tala för sig själv. Trevlig eftermiddag.

Förkylningsjox...

Skrivet: 2008-08-21, 12:24:20 / Dagboken

Min förkylning vägrar ge med sig, trots halstabletter och en flaska förkylningsjox (för slem och hosta) från Hälsokost. Jag kanske skulle prova på att göra en egen kuckilimuckmedicin, precis som karlsson på taket. Det känns som att förkylningen bara blir värre för varje dag som går. Jag känner mig trött och hängig, hostar gör jag var och varannan minut när jag är vaken, ont i halsen har jag som tusan (vilken tur att jag inte behöver prata med er), näsan är täppt och halsen slemmig.

Har ni några förslag på kuckilimuckmediciner som ni brukar ta när ni är förkylda?
Jag har hört nåt om vitlök blandat med ja... vad kan det ha varit?

I alla fall så orkar jag inte så mycket just nu. Så jag ligger mest i soffan och vilar. Hoppas ni mår bättre än vad jag gör. Puss (tur att inte bloggpussar smittas)


Host, host, host...



Utmaning: mina favoriter

Skrivet: 2008-08-19, 18:45:20 / Övrigt

Jag har blivit utmanad av Junitjej.

Mina favoriter:
1. Klädbutik: Gina Tricot
2. Inredningsbutik: Nordik
3. Godis: Fruktnappar och Geisha
4. Stad: Gräbbestad
5. Dryck: Aransiata Rossa och te
6. Musik: Rock och pop
7. Tv-serie: The O.C och One tree hill
8. Film: The Notebook
9. Träning: Promenad och Yoga
10. Bakverk: Äppelpaj med vaniljvispp
11. Glass: GB Carte d'Or (stracciatella), Häagen Dazs (Strawberry cream)

Jag utmanar: Jossi, Linnéa och Emelie

Vardagsrummet

Skrivet: 2008-08-19, 16:42:27 / NYA lägenheten

Del 1 (dörren till höger är tvättstugan)

Del 2

Prylar


I vardagsrummet:

- Soffa, EM
- Fotölj med pläd, Ikea
- 3 delat vardagsrummsbord, MIO
- Tv-bänk, Ikea (den är avsågad)
- Runt avlastningsbord, Ikea
- Metallskål, Ikea
- Lampa, Herstal
- Ljuslyktor (rosor), Hemtex
- Golvlampa, Ikea

När vi skulle flytta hit var jag väldigt tveksam om möblerna vi hade innan skulle passa in eller inte. För när vi var och tittade på lägenheten tycke jag att vardagsrummsytan såg liten ut. Men nu i efterhand, så tycker jag att det finns gott om plats. Och möblerna passade in riktigt bra. Tv-bänken är som sagt avsågad, det var hyllplan ovanför tven också, precis som det är under, men vi tyckte att det såg bättre och luftigare ut utan det.

Buketten som jag fick av Jonathan igår, passar in riktigt bra där bredvid teven också. Synd bara att de kommer vissna om några dagar ;( Om inte snittblommor skulle vara så dyra, skulle jag alltid ha det överallt i hemmet. Det är vackert tycker jag.

Just nu letar vi efter en tavla att hänga upp ovanför soffan. Det ser lite väl tomt ut där just nu. Vi får se om det blir en tavla som jag själv fotat eller om vi köper en. Det finns ju massvis med fina tavlor att köpa, men de brukar vara rätt dyra. Annars är jag rätt nöjd över vardagsrummet också. Småpill går alltid att fixa eftersom, men helheten gillar jag.

Är ni intresserade av hur vårat sovrum och kök ser ut? Klicka här.


Lalala...

Skrivet: 2008-08-18, 22:17:02 / Fotodagboken



Hej på er. Jag har haft en helt okej dag, trots hosta och magont, men jag överlevde en dag på stan tackvare älsklingen. Bion blev tyvärr inställd, jag tyckte inte att det kändes värt pengarna om jag ändå skulle sitta där och ha ont i magen. Då kan vi lika gärna spara det till en annan gång, även om det var hundra år sedan jag var på bio senast. Jag åt god kyckligsallad på Wayne´s, bästa salladen tycker jag, köpte en t-shirt på MQ som jag antagligen visar upp imorgon. Innan vi åkte hem tänkte vi ta en fika, men så fort jag kom in och började titta på godsakerna fick jag ont i magen igen. Men Jonathan köpte en latte och en paj till sig. En lugn och hamonisk dag har det varit, utan stress. Det gillas. Synd att jag är så förkyld bara. Nu ska jag knapra halstabletter och gosa ner mig hos älsklingen i sängen. Ses imorgon.

Liljor & kärlek

Skrivet: 2008-08-18, 13:55:27 / Dagboken

08-08-18, min & Jonathans 3 års dag



Stor bukett med liljor från Älsklingen. Jag älskar liljor <3



Så här ser jag ut idag ;)

Nu tänkte vi åka in till Västerås och fira. Äta nåt gott och gå på bio. Vilken film det blir har vi inte bestämt än. Tråkigt bara att jag vaknade hostigare än tidigare, men det får gå ändå. Jag är lycklig.

This is our lovestory

Skrivet: 2008-08-18, 00:00:05 / Dagboken


Bilden är en av de första på oss, tagen som ni kan se 05-10-27 :)


Imorgon är det en väldigt speciell dag för mig
... för oss, för Ida och Jonathan (det klingar rätt bra, eler hur?). Jag vet inte om det var den bästa dagen i mitt liv, men helt klart det bästa som hänt mig, någonsin. Imorgon är det tre år sedan vi blev tillsammans. Jag kommer ihåg allting så väl, hela sommaren 2005, kommer alltid att vara min och Jonathans sommar. Då vi satt uppe hela nätterna, sprang runt på ängar halvnakna, cyklade omkring, pratade, grät, älskade och levde livet. Jag kommer aldrig att glömma den kvällen då du sjöng "du är fantstisk" av Uno Svenningsson i Botaniska Trädgården, till mig. Jag kommer inte glömma någon av de sånger som du sjöng eller den musik som du spelade på din gitarr. Jag älskade varenda minut tillsammans med dig. Det var vi två mot världen. Vi var två ensamma själar som hittade varandra och blev ett.

Jag skulle kunna skriva en hel bok om den sommaren (det kanske jag gör också?). Det finns inget slut. Jag kände mig fri för första gången på länge den sommaren. Innan hade jag en pojkvänn som jag varit tillsammans med sedan 2000, han låg inne i lumpen när allt det här hände, men vårat förhållande var så gott som slut. Det fanns inga slut på våra gräl inte heller på mina tårar. Vi var inte rätt för varandra, vilket jag har insett ganska mycket nu i efterhand. Jonathan var tillsammans med min klasskompis när vi började bli vänner, de gjorde slut ett tag efter att vi börjat träffas. Så många av händelser som utspelades då var inte så perfekta, långt ifrån många gånger. Det var en kamp. Men vi gick segrande ur den. Utan att någon människa kom till skada i slutänden.

Idag skulle jag inte kunna tänka mig ett liv utan min Jonathan, jag vill bara gå och krama om honom när jag skriver detta. Inga ord kan beskriva hur mycket jag älskar honom eller hur mycket han betyder för mig. Allt räcker inte. Stjärnstopp, räcker inte. Men inte heller vårat förhållande är perfekt, vi grälar, brottas, kastar skaker på varandra, gråter och har olika åsikter om mycket. Men vi tar oss igenom alla svåra stunder tillsammans. Tänk bara på hur mycket som har hänt oss på tre år.

Några händelser som jag minns specifikt är: Hultsfredsfestivalen 2006, Europaresan, cykelsemestern. Flytten till lilla huset och allt det jobbiga med att renovera och bo i en byggzon. Parisweekend i slutet av Mars 2007 och tillbaka till Frankrike kom vi samma år, sommaren 2007 besökte vi Marseille. En tripp till Liseberg blev det också den sommaren, precis efter att Jonathan tagit körkort. Flytten till Sigtuna och såklart flytten hit, till Hormesta. Nu har vi äntligen en fast lägenhet och är sambos på riktigt. Mycket, mycket mer har såklart hänt, men det här är väl de såklallade "höjdpunkterna". Sen finns det ju andra höjdpunkter som restaurangbesök, extra speciella hemmakvällar, mys och mycket mer.

Där tar ett kapitel i våra liv slut. Men nu ser vi fram emot bättre tider och många, många fler kapitel ska fyllas. Jag ser fram emot att se hur allting kommer att se ut i framtiden. Jag längtar redan efter både hus och barn. Men först vill jag ha en stadigare tillvaro, både känslomässigt och ekonomiskt. Med känslomässigt menar jag mest att jag vill må bra och känna mig trygg i mig själv. Det är viktigt för att vi båda ska må bra.

Jag hoppas att jag vaknar med ett leende på läpparna imorgon och tänker tillbaka på alla våra fina minnen och försöker lägga all negativitet bakom mig. För då vet jag att det kommer att bli en fin dag. Jag älskar dig Jonathan <3


Ps. Det tog sin lilla tid att skriva allt detta. Så byt ut imorgon mot idag ;) Jag lyckades pricka tolvslaget också.

Ute i skogen

Skrivet: 2008-08-17, 16:29:06 / Fotodagboken

En liten sväng ut i skogen blev det allt. Till Skogstibble. Men kantareller såg vi inga, inte nån annan svamp heller för den delen förutom ett litet, litet knippe fingersvamp. Men den lät vi växa vidare. Trots det gråa vädret, tycker jag att ljuset blev väldigt bra på bilderna. Synd bara att jag inte hann ta så många bilder innan minneskortet tog slut. 83 bilder fick bara plats. Så det måste vara nåt allvarligt fel på det minneskortet eftersom att det i vanliga fall brukar rymma uppåt 200 bilder.


En liten stund senare började det regna och jag fick såklart en lysande idé. Det blev ju ingen svampplockning, så varför inte fota istället? Vattendroppar dessutom. Jonathan stod och höll upp paraplyet ovanför oss medan jag gick runt på knä för att få så bra bilder som möjligt. Ja, jag blev rätt smutsig. Men hur ofta är man i skogen egentligen? Hehe.


Tänk vad lite luft och natur kan göra för humöret. Nu känner jag mig genast mycket piggare. Även om näsan rann utomhus, så är det ändå mycket mer uppfriskande än att bara sitta framför datorn. Så i fortsättningen ska jag försöka komma ut och få lite luft i alla fall en liten stund om dagen, oavsätt väder och vind. Jag måste tänka på hälsan, det är viktigt för att må bra.


Ormbunksblad är fina. Jag gillar att de är så där taggiga. Och extra fina är det när det regnar eftersom att de kryllar av fina vattensroppar. De bilder som vi försökte ta på mig blev inte alls bra. Jag är inte så fotogenetisk, jag fastnar inte, jag ser helt konstig ut och gör minspel som inte är normala. Jag ser inte ut som mig själv på bilderna i alla fall. Så därför tänker jag inte visa nån av dem för er. Det var lite tråkigt att vi inte lyckades med dem. Psst, en hemlighet, Jonathan är inte en så bra fotograf ;) Nej, det är jag som är en dålig modell.

Hittills har jag haft en ovanligt trevlig, mysig och lugn söndag. Nu ska jag äta korvstroganoff. Vi ses.

Har du sett Herr Kantarell?

Skrivet: 2008-08-17, 12:40:33 / Fotodagboken

Det är grått utanför fönstret. Precis som vädergudarna redan förutspråkat. Frågan är om jag ska trotsa vädret och bara ge mig ut i skogen? Isåfall blir det gummistövlar och paraply som gäller. Men det kan väl vara mysigt det med ibland. Först måste jag bara hoppa in i duschen och hitta några vettiga kläder att ta på mig. För jag måste nästan ut nu, känner verkligen hur luften börjar ta slut här inne.

Nej, nu får jag sluta vela. Nu ska jag ut bland buskar och snår.
Så får vi se om jag hittar nån svamp, då blir det bilder vill jag lova :)

Ha det bra!

Time to sleep

Skrivet: 2008-08-17, 00:44:49 / Dagboken

Nu är det sängdags snart. Kvällen har spenderats framför Hotell Rwanda, fruktansvärd film, men jag kan verkligen rekommendera den.

Imorgon måste jag försöka ta mig ut en stund, har varit instängd i lägenheten i två dagar nu. Jag har en förkylning som vägrar ge med sig. Jag behöver ljus och frisk luft men det slutar ju aldrig regna. Skulle vara trevligt att komma ut och plocka lite svamp imorgon, men väderprognosen visar mera regn. Jag kommer nog behöva ett regnställ snart om det kommer att fortsätta såhär. Det är synd att vädret ska styra ens humör och begränsa en från att gå ut. Jag behöver röra på mig för att må bra.

Nu väntar boken Vildängel och en kopp kvällste inne i sovrummet. Godnatt och sov så gott.

Köket - del 1

Skrivet: 2008-08-16, 20:31:12 / NYA lägenheten



Så här ser vårat kök ut. Inte så jättebeskrivande bilder men ändå. Jag tänkte lägga upp flera delar. Så här är del ett.

I vårat kök finns:

- Vita köksluckor (vi hade turen att det var det när vi flyttade in)
- Burkar (från lagerhaus) med psta, linser m.m.
- Fruktskål med frukt i såklart
- Färska örter (eller växter i allmänhet)
- Bordet fick bli ett ovalt, vitt såklart, med svarta stolar (från Mio allt ihop 2500 kr)
- Min älskade vattenkanna (från Ö&B)
- Mycket skåp och bänkutrymme är ett stort plus
- Söt duk (från Village)

Jag är väldigt nöjd med vårat kök. Det enda negativa jag kan komma på är att man kliver direkt in i det. Men annars tycker jag att det är jättebra, stort och luftigt med öppenplanlösning till vardagsrummet. Jag ska ta bättre helhetbilder nån gång när jag har städat och fint. Men det känns bra att flytta in i en så pass fräsch lägenhet, så att man slipper hålla på och renovera, det första man gör. Lägenheten är trotsallt bara tre år gammal, så allt är väldigt modernt. Synd bara att det inte alltid kan se lika fint ut, vi stökar ner nästan på än gång igen, hehe.

Vill du veta hur vårat sovrum ser ut? Klicka här.



Dagens bild; Konstfoto

Skrivet: 2008-08-16, 16:31:29 / Konstfoto


Jag har skapat en ny kategori på bloggen som heter konstfoto. Där hade jag tänkt samla mina lite mer udda bilder, som den ovan. Jag har alltid varit nyfiken på att leka med olika effekter och penslar och sånt, så därför har jag börjat utforska det området. Förhoppningsvis kommer också den här kategorin att uppdateras. Kanske inte lika regelbundet som den vanliga foto kategorin, men när jag har tid att lust att skapa. Tänk vad man kan göra av pojkvännens öga...

Jag är rätt nöjd med mitt första försök. Så detta får bli dagens bild.

Ny höstig look

Skrivet: 2008-08-16, 15:04:37 / Bloggdesign



Titta! Ett designombyte.
Det känns alltid bra att förnya inför hösten. Garderoben brukar vara självklar, men även bloggen behöver en uppfräschning. Så jag valde att lägga in lite orangatoner. Jag tycker att det blev fint. Bakgrunden har jag inte gjort någonting med, den kanske inte passar så bra, eftersom att den fortfarande är blåtonig. Så den kommer nog bytas ut när jag har kommit på nåt nytt.

Menyn:
Har jag inte gjort så mycket med. Förutom bytt färger, lagt till bloggkolloggan och två helt nya menyer. Fotoutrustning och en direktlänk till kategorin Foto. Jag har även tagit bort menyn "rösta på mig", då jag tycker att det känns lite inaktuellt.

Om mig.
Om ni klickar på "om mig" i menyn där uppe kommer en helt ny presentation utav mig upp. En mer utförlig och ärlig sådan.


KLICKA FÖR STÖRRE.
Eller gå in på menyn "om mig".


Jag är rätt nöjd med den nya looken. Tycker ni att jag har lyckats förändra mig lite?


Edit 15.53
; Nu har jag bytt bakgrund också. Det fick bli en enfärgad ljusgrånyans med lite, lite beigeton. Jag la även till en kontaktlogga med min mejladress.

Äppelkonst

Skrivet: 2008-08-16, 01:37:53 / Fotodagboken

Idag, eller igår, klockan är långt över tolv nu. Tiden går så snabbt. Jag har i alla fall fått jättemycket gjort idag, framför datorn. Som ni ser är designen ny, den höll jag på med så gott som hela eftermiddagen och nu på kvällen har jag bakat äppelpaj, fotat äpplen och redigerat en bild som jag tänkte visa er i morgon. Det här inlägget hade jag tänkt publicera nu, men formateringen på inläggen verkar inte fungera. Det går inte att centrera, kursivera eller så. Hoppas det problemet är löst tills i morgon, för då kan jag fixa till det i efterhand. Det känns som att kreativiteten börjar hitta tillbaka lite smått. Idag har det i alla fall varit en kreativ dag. Det känns riktigt skönt. Nu kan jag gå och lägga mig utan ångest.

Godnatt med er.


Edit 05.26;
Nu fungerar formateringen igen, så då var det problemet löst. Jag sitter fortfarande uppe, har trixat med bilder, bloggen och börjat skriva lite på en grej som jag kanske kommer lägga upp på bloggen. Snart kommer Jonathan hem, då ska vi gå och lägga oss tillsammans. På måndag blir det nya tag med tidningen. Jag gör ett nytt försök; Godnatt.

Förnyar

Skrivet: 2008-08-15, 17:33:29 / Bloggen

Det pågår ständig förändring...


Ps. Designen kommer se konstig ut.

Funderingar kring bloggen

Skrivet: 2008-08-14, 22:14:31 / Bloggen

Här sitter jag med en skål glass och funderar på vad det ska bli av den här bloggen. Motivationen har liksom inte funnits där de senaste veckorna. Jag måste erkänna att jag har tröttnat lite på hela blogg-konceptet. Det känns lite väl överdrivet för min del. Jag vet inte om jag vill lägga all min energi på bloggen för att upprätthålla mina besökare eller för att upprätthålla mig själv. Det ena behöver inte utesluta det andra. Men jag vill inte känna nån press. Men om man har en blogg med en del besökare så för det även med sig en stor förväntan och därmed uppstår pressen. För när jag inte kan prestera det ni förväntar er, kommer antalet besökare att försvinna. Frågan är om jag ska fortsätta skriva för er eller för min skull? Hur som helst vill jag att det ska ske en stor förändring här på bloggen. Jag ska försöka hitta en balansgång, som både passar bra för mig själv och för mina besökare. För mina besökare betyder trots allt väldigt mycket för mig, det hoppas jag att ni vet?

Jag har inte särskilt många besökare, det har ja aldrig haft. Men ändå har jag alltid varit glad för den lilla respons som jag faktiskt har fått genom mina bloggår. Jag har kämpat, men jag börjar inse nu att det är förjäves. Jag har ändå ingen chans mot de stora bloggarna. Det kommer jag aldrig ha, för jag kommer aldrig att bli som dem. Jag vill inte bli som dem. Jag är mig själv och jag hoppas att det är därför ni har kikat in här. Jag har insett att det jag har kämpat för inte är någonting som passar mig särskilt bra. Nu har jag nya mål att uppfylla. När jag är redo, kommer bloggen återigen fyllas med bilder och massvis med dagboksinlägg, förhoppningsvis mycket annat också. Jag hoppas att ni kommer att följa mig även då.


I fortsättningen kommer huvudorden i den här bloggen att vara; no pressure... Ta hand om er.

Regnrusk

Skrivet: 2008-08-08, 05:55:23 / Dagboken

Burr, jag kom precis ut ur duschen, skönt.
Usch, vad det har regnat på oss inatt. Tidningarna blev blöta och hela jag blev blöt och klippig.
Var tog de fina sommarnätterna vägen?

Jaja, nu får jag gå till sängs i alla fall. Det ska bli skönt.
Fösrt ska jag bara tigga till mig lite massage, känner mig helt stel i ryggen.


Grått och åter grått. Hoppas det blir bättre väder snart.


Godnatt på er, till vissa morgonpigga, Godmorgon ;)

Bakhumör

Skrivet: 2008-08-07, 15:48:12 / Dagboken



Jag är på riktigt bakhumör! Igår bakade jag äppelmuffins och äppelkaka, smeten räckte till båda. Men det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, smeten svullnade ingenting, trots allt bakpulver. Då upptäckte vi att bakpulvret gick ut i datum för tre år sedan (27032005) lyckat... ;) men det blev rätt gott ändå, men inte som vi hade tänkt oss. Precis innan stägning körde vi iväg till Maxi för att köpa nytt bakpulver och lite annat smått och gott. När jag kom hem igen bakade jag scones, sen hade vi en riktigt mysig kväll med english breakfast tea med scons och marmelad.

Just nu har jag ännu en deg på jäsning. Jag hade egentligen tänkt baka baguetter igår efter att ha sett Laila bakar, men eftersom att degen ska jäsa i fyra timmar var det ingen idé att börja med det halv elva vpå kvällen. Så nu står min baguettdeg på jäsning och jag hoppas innerligt på att de kommer att bli bra. Jag är så himla sugen på gott nybakat bröd. Det är roligt att baka, men man blir så himla besviken om det inte blir bra. Så nu får ni hålla tummarna för mig ;)

Dessutom är det en väldigt bra syssla när det regnar ute! Vad gör ni när det regnar?

Om du inte håller i mig, blåser jag bort...

Skrivet: 2008-08-06, 00:16:28 / Fotodagboken

Klockan är visst redan över tolv. Då hann jag inte blogga någonting igår. Jonathan har suttit vid datorn hela kvällen och jag har tittat på Morden i Midsummer. Vi sov till två idag med, men det var välförtjänt efter nattens jobb. Spörägn och storm, det var inte det roligaste vädret kan jag tala om. Mörkt och jävligt var det också. Creepy. Jag och Jonathan gick tillsammans hela tiden. Men den kommande natten ser lugnare ut. Då blir det som vanligt, jag springer och Jonathan åker hiss. Det funkar riktigt bra. Den stora frågan är bara om jag ska gå och lägga mig en stund, eller inte?

Föresten, jag har skrivit hela tjugo sidor på min berättelse redan. Det flyter på rätt bra... jag är på G. Sen om det blir någonting av det, det visar sig.


Ha det bra. Godnatt!

Mysig dag, utan tvång

Skrivet: 2008-08-04, 15:02:06 / Fotodagboken




Jag har sovit länge idag med. Jonathan har varit hos läkaren, som konstaterade att han hade fått förslitningsskador i knäna, men som kommer att läka. Så han blir sjukskriven i en vecka från och med idag. Jag kommer att vikariera för honom på tidningen hela veckan... mitt första jobb (om det nu räknas). Jag kommer att höja mysfaktorn, krypa ner under täcket, tända ljus och läsa hela dagen, självklart med mängder te. Men vi får se hur det blir med den saken. Nu kommer Jonathan hem, det bullrar om bilen, som har tappat avgasröret helt den här gången. Bilar är inte att leka med. Men jag funderar faktiskt en lite gnutta i alla fall på att ta körkort. Jag har varit skeptisk hela tiden, men nu börjar bitarna falla på plats. Det gick faktiskt rätt bra första gången jag övningskörde, olagligt, på en parkeringsplats, samma dag som vi köpte datorn. Det var roligt, jag höll på att köra in i ett träd... hehe. Nej, men jag funderar på det, synd att jag inte kan övningsköra med Jonathan bara, det vore så praktiskt. För jag vill ju ha lite kunskaper när jag börjar på körskolan, annars blir jag väl ruinerad.

Det är roligt att se vilka ämnen man glider in på beroende på vad man skriver om. Från en mysig dag med tedrickande till att jag kanske ska försöka börja ta körkort. Intressant vändning där eller hur? Ha det bra nu sötisar!

Vitt, spetsigt och sött

Skrivet: 2008-08-04, 01:41:56 / NYA lägenheten




- Spetsgardiner
- Vita sänkläder
- Levande växter

- Gammaldags tema [klockan, nallarna, gardinerna, överkastet, röda kudden]

Är några av riktlinjerna som jag försökt följa när jag inrett sovrummet.


Jag är rätt nöjd med sovrummet nu faktiskt. Möblerade om sängen för nån timme sedan och resultatet blev att rummet blev mycket större och luftigare. Det såg lite trångt ut innan. Jag stod i dörröppningen när jag tog överblicksbilde, så sängen är det första man ser när man kliver in. Mina nallar fick fönsterplats, de små sötisarna. Jag älskar verkligen såna nallar och den lilla svarta klockan är helt ny, den köpte vi på semestern. Jag tycker spetsgardinerna gör sig väldigt bra i rummet också, de är från Ikea och kostade bara 89 kronor, vilket jag tyckte var väldigt bra.

Någonting som jag inte är så jättenöjd med är tapeterna. Jag gillar inte den gröna färgen så mycket och bården är inte så jättecharmig direkt. Men det gör inte så mycket, jag trivs ändå. Så smoning om kanske vi tapetserar om, men det beror på hur framtiden ser ut och hur länge vi kommer att bo kvar.

Sådär ja. Nu vet ni hur sovrummet vårat ser ut i alla fall. Kommentera gärna och säg vad ni tycker!
Ge gärna tips på förbättringar också om ni kommer på något!

En riktig latdag...

Skrivet: 2008-08-03, 20:29:16 / Dagboken


Idag har vi sovit halva dagen (ovanligt.. nää), fått besök av pappa och Linnéa, de kom hit på motorcykeln, ätit tacos, läst lite i en bok och sovit ytteriligare en timme. Nu håller vi på att föra över grejer till våran, hör och häpna, nya dator. Jag och älsklingen är numera stolta Imac ägare. Det känns helt underbart! Jag är hur glad som helst, jag verkligen älskar den. Stor skärm med högkvalité upplösning, det är guld och hela datorn sitter i skärmen. Så himla coolt. Jag är kär...

Jag hade tänkt visa er lite bilder på den nya lägenheten, men de bilder som jag hade tagit förut var inte så jättebra och nu är det stökit här hemma och då är det inte så lyckat att ta nya kort. Vi har trotsallt bott här i mer än en månad nu, så det borde ju vara på tiden att jag skulle visa lite bilder. Men jag kommer aldrig för det, så himla tyiskt. Vi får se om jag tar tag i mig själv snart, iså fall kanske det börjar dimpa in lite bilder från vårat hem inom en snart framtid. Men jag lovar inget, eller någon gång kommer jag lägga upp bilder, men man vet ju aldrig hur långt tid det kan ta.


Puss & kram ♥


Mysig fredagskväll

Skrivet: 2008-08-01, 22:22:43 / Dagboken

Min kväll i bilder!

Tankar om hösten...

Skrivet: 2008-08-01, 17:35:29 / Fotodagboken



Ny månad och äntligen helg. Men jag känner mig trött och hängig, vi har sovit bort ännu en dag. Det hade varit roligt att hitta på någonting, gå på bio eller äta på en fin restaurang, synd bara att det ska vara så dyrt. För jag känner verkligen för att lyxa till det lite. Men pengarna ska ju räcka en hel månad också. Så man måste vara sparsam.

På ett sätt känns det som att sommaren redan är slut, men ändå känns det som att sommaren precis har börjat. Första delen av sommaren regnade ju bort och nu har det fina vädret precis kommit. Då dyker höstkatalogerna upp i brevlådorna och höstkollektinen börjar säljas i butikerna. Är inte det lite märkligt? Men på ett känns det bra, att gå vidare in i en ny årstid. Men augusti då, existerar inte den månaden längre? För nu känns det mer som att hösten är på väg, fast sommaren precis har börjat, då börjar man ladda upp inför höstgarderoben och ångestin inför hösten kommer smygandes. För att jag inte kommer ha någonting att göra i höst, jag har ingenting att se fram emot. När mörkret kommer, kommer jag att bli deprimerad, det vet jag. Det brukar alltid vara så. Jag längtar tills vårterminen, då har jag en möjlighet att påverka mitt kommande år. Och jag tänker ta den chansen, men det är ju nästan ett halvår kvar. Mycket hinner hända på ett halvår.

I höst ska jag satsa på min roman... det kan ju ta flera år innan den blir klar, så det är bäst att börja i tid.
Om den kommer bli klar...

En solig dag

Skrivet: 2008-08-01, 02:39:33 / Dagboken

Soliga dagar som denna, skulle det inte sitta helt fel med en båt.

Jag sitter fortfarande uppe
, vi ska åka iväg om en halvtimme. Vi sov till två idag så vi har inte varit särskilt trötta, men det känns lite jobbigt att vända så mycket på dygnet som man gör när man jobbar natt. Jonathan är föresten sjukskriven från Posten för sitt knä, så han är hemma på dagarna. Det är en av anledningarna till varför jag inte har uppdaterat så ofta. Jag vill ta vara på tiden tillsammans med honom, nu när han är hemma.

Idag har vi varit och badat, jag har blivit röd av solen. Jag fattar inte varför jag aldrig blir brun? Vi hade med oss pastasallad, så det var mysigt. Men sen kom åskan, så vi åkte hem. Men vi fick några timmar i solen i alla fall.

Nu på kvällen har jag börjat med min roman. Jag har redan skrivit åtta sidor, eller jag började lite redan igår. Men det går rätt bra hittills. Skönt att komma igång igen. Så att man inte tappar det helt.


Ps. Jag svrar på alla kommentarer så fort jag får tid. Så bli inte besvikna om jag inte hinner med ;)

bloglovin




RSS 2.0