The color of the sky

Skrivet: 2008-06-30, 22:12:10 / FotodagbokenSå här kan det se ut på kvällarna utanför vårat sovrumsfönster. Just den här bilden är tagen i förrgårkväll.

Östra flygeln

Skrivet: 2008-06-30, 20:56:28 / DagbokenHormesta Säteri. Heter gården som vi bor på, men själva byn heter Biskoppskulla. Det ligger ute på landet och tillhör Örsundsbrokomun. Närmaste stad är Enköping som ligger 1,7 mil sydväst om oss. Sen så har vi Uppsala 3 mil norrut. Dessutom ligger Västerås bara 4,5 mil bort.

Nu när vi har flyttat ut på landet, tänkte vi bli riktiga lantisar, skaffa hästar och bli bönder. Skörda åkrar och sånna saker ;) Nej, riktigt så är det inte, inte alls faktiskt. Vi nöjer oss med vår lilla svarta hankatt. Det räcker med att vi kan se hästarna från fönstret varje dag.

Jag måste erkänna att det är riktigt fint här. Områderna runt omkring och lägenheten är verkligen helt perfekt. Passar oss utmärkt. Vi har så fin utsikt mot kyrkan, hästhagar, herrgården och på kvällarna har vi solnedgången precis utanför sovrummsföstret. Jättevackert. Det känns verkligen som att vi kommer att få det bra här.

Så i fortsättningen så är det härifrån (vi bor på övervåningen till vänster) jag kommer att blogga, det kommer att bli fin, fint.

Jag har bara regn hos mig

Skrivet: 2008-06-30, 19:43:01 / FotodagbokenRegnet öser ner utanför fönstret. Och för bara en stund sedan sprang vi ute på åkrarna och lekte blixtjägare med kameran. Men det lyckades vi inge bra med. Jag blev rädd för att blixten skulle slå ner i objektivet och in i mitt öga. Så vi får nöja oss med dessa vattendroppar från imorse, för det regnade då med. Men visst hade det varit häftigt om jag hade lyckats få med en blixt på kort?

Oj, nu dundrar det. Jag blir lite rädd, men ändå tycker jag att det är mysigt. Är ni rädda för åskan?

Btw, vi har köpt en kortläsare till Jonathans dator nu. Så nu kan jag lägga in bilder och internet funkar också, jag hade nämligen tappat bort överföringskabeln till min Nikon. Men nu funkar allt som det ska. Så jag är glad, för jag har verkligen saknat att blogga, jättemycket.


See you soon ♥


Nu har vi flyttat

Skrivet: 2008-06-23, 14:12:30 / Dagboken

Heej på er!
Då blir det första blogginlägget från den nya lägenheten. Jag bor numera på Hormesta Säteri (mellan Uppsala och Enköping), hästgård. Så nu har vi lämnat andrahandslägenheten i Sigtuna. Sigtuna är verkligen en fin stad, som jag antagligen kommer att sakna, men ingenting går upp mot att ha ett eget hem som man trivs i. Jag är verkligen kär i vår nya lägenhet, på 65 kvadratmeter. Köket och vardagsrummet går i ett, öppet och stort. Sen har vi ett sovrum och ett arbets och- förvaringsrum och en stor toalett. Det är jättefint.

Vi fick nycklarna redan i onsdags som jag förutspådde i senaste inlägget och flytten skedde redan dagen efter på torsdagen. Vi kände att vi hellre ville ha det gjort innan midsommarhelgen. Så att vi kunde fixa och komma iordning under helgen istället. Vi har hunnit bra i helgen med att fixa iordning, allt står på sin plats, förutom datorbordet som gick sönder. Men vi har köpt ett nytt på Ikea som vi ska bygga ihop inom kort. Annars så fattas det mest tavlor och hyllor och sånt, men det kommer i sinom tid.


Huvudsaken är att det känns bra och det gör det verkligen. Det enda som är lite jobbigt är att Jonathan har långt till jobbet, men han har redan börjat söka nya jobb inärheten. Så det ordnar sig nog. En till nackdel är att vi knappt har någon hall, vi får precis plats med en hängare inanför dörren, för man kliver direkt in i vårat stora kök. Men allt annat är så jättebra så vi försöker koncentrera oss på det istället.


Eftersom att datorbordet pajade i flytten sitter jag väldigt provisoriskt i sovrummet vid Jonathans stationära (eftersom att min bärbara är på lagning), så jag har inga bilder och sånt att visa nu. Men nu vet ni att jag lever och att vi har det fin, fint, i den nya lägenheten.


Hoppas ni har det bra! Puss & kram ♥

18 juni

Skrivet: 2008-06-18, 12:49:33 / Fotodagboken

Gäsp, gäsp...

Jag är trött och hängig idag, vill helst bara ta det lungt och inte göra någonting. Men jag tänkte att jag kunde bjuda på ett litet blogginlägg i alla fall.

På söndag kommer vi flytta in i den nya lägenheten :) Förhoppningsvis kan vi åka dit redan idag och få nycklarna, om han svarar någon gång *suck*. Jag vill så gärna åka dit igen och se hur det ser ut. Så att jag kan börja fundera på hur jag vill ha saker och ting. Jag har fantiserat ihop en del i huvudet, men jag vet ju inte exakt hur det såg ut. Men första intrycket var verkligen bedårande. Så jag hoppas att det verkligen är det.

Igår åkte jag och Jonathan till Uppsala för att leta insperation och inredningsförslag och idér. Vi besökte tre inredningsvaruhus, Em, Mio och till sist Ikea. Jag har spanat in ett flertal olika möbler på vardera varuhus samt på Nordik i Västerås. Det ska bli så roligt att flytta och verkligen kunna inreda och hänga upp saker som man vill. Vi har ju bott lite tillfälligt nu i fyra månader, så det kommer kännas fantastiskt.

Jag hade tänkt visa ett litet kollage här, men Mios och Ems hemsida verkar inte ha så bra bilder på sitt sortiment, i alla fall inte på de grejer som jag hade tittat på. Så det blir inget, tyvärr (jag skulle tagit egna bilder i butiken :).

En till svan

Skrivet: 2008-06-17, 12:17:34 / FotodagbokenJag fick turen att fota svanen när den smällde upp vingarna i söndags på Vaxholm. Då blev jag glad. Det var Vackert. Först missade jag när den bredvid gjorde det, men de båda följde samma mönster så jag bar beredd. Ändå fick jag bara två bilder. Den här ovan och en till där jag inte fick med huvudet. Det ska inte vara lätt inte : ) Så länge som jag har letat efter svanar men inte funnit några. Så hade vi plötsligt 21 stycken framför oss. Men de flesta var alldeles för långt ifrån. Men två av dem var snälla och ville visa upp sig. Det tackar jag för, hihi.

Lägenhetesbesiktningen gick bra, vi hade inte åstakommit några skador. Däremot hyresgästen som bodde här innan oss hade orsakat fettfläckar på tapteten vilket skulle kosta en del, så det var skönt att vi inte fick några anmärkningar. För det skulle vi inte ha råd med just nu.

Svansjön

Skrivet: 2008-06-17, 08:32:03 / Fotodagboken

Bildförklaring: I söndags var vi till Vaxholm på utflykt. Då såg jag en svan, som simmade bort mot en vik där det låg 21 stycken svanar. En hel svansjö! Vackert.


Godmorgon!
Solen skiner över lilla Sigtuna idag. Jag hoppas att det håller i sig in på dagen också. Anledningen till att jag är uppe så tidigt är för att Sigtunahem ska komma hit och besiktiga lägenheten om några timmar. Så jag har precis duschat och innan de kommer hade jag tänkt äta frukost och plocka undan lite här först. Efter det ska jag nog gå ut, så att de får vara här ifred. Det är ju fint fotoväder.


Igår lämnade jag in min dator på lagning, men jag hoppas att de inte kan laga den så att jag får en ny istället. Så nu bloggar jag från Jonathans stationära åbäke till dator som låter nästan lika illa som en damsugare :( Men den har en stor bra skärm, så den får duga ett tag i alla fall. Men lagningar brukar ju dra ut en del på tiden, sist fick jag vänta i två månader. När vi var på PC city igår såg jag att Mac datorerna bara kostar cirka tiotusen nu för tiden, en sån där vit med stor skärm. Skitsnygg och bra när man håller på med foton och designprogram. Vi kanske borde byta ut Jonathans dator mot en sån? Ja tänk om vi kunde ha råd med det.


Vad ska ni göra idag? ♥

Vallmo

Skrivet: 2008-06-16, 14:34:07 / FotodagbokenI lördags tog jag med älsklingen och kameran ut på en liten fotopromenad. Jag hade planer på att ta kort på vallmoblommorna som hade vuxit fram borta vid informationskylten här i Sigtuna. Klockan var runt tio, ljuset var inte det bästa och jag håller på att lära mig alla inställningar på kameran nu (det kanske är på tiden). Jag ville ta utan blixt, men eftersom att kameran tyckte att det var för mörkt ute, så ville den såklart ta med blixt automatiskt. Efter en del trixande, så gick det att ta utan blixt. Men det blev lite darrigt och så eftersom att jag inte hade något stativ med mig. Men jag gillar bilden ändå, ljuset känns så härligt. Verkligen sommarkvällskänsla.

Hultan 2008 (torsdag&fredag)

Skrivet: 2008-06-16, 01:01:40 / Dagboken

I det här inlägget kommer jag att återberätta vad som hände torsdagen den 12:e juni & fredagen den 13:e juni. På Hultsfredsfestivalen 2008.

Precis efter att jag skrivit det här inlägget
, ringer Olle och frågar ifall vi ska med till Hultsfredsfestivalen och se Rage against the machine. Han behövde skjuts ner och Jonathan hade bara några minuter tidigare beklagat sig över att han så gärna ville vara nere på Hultan och se ett av hans stora favoritband. Så beslutet var ganska enkelt. I alla fall från Jonathans sida. Jag var väl lite tveksam. Men efter lite övertalning, bestämde vi oss för att köpa två torsdagsbiljett och åka 30 mil bort för att hinna se ett enda band. Tokerier, kallar jag det!


Bildförklaring: Randig klänning, Chicy.se, Converse, Nitbälte, Kofta, MQ

Sagt & gjort. Jag hoppade in i duschen, gjorde mig iordning på en halvtimme. Valde kläder i rockig stil, nitbälte, Converse och randigt med sotade ögon. Jag hade inte tid att vela så det fick bli bra helt enkelt. Klockan var ungefär tjugo över sex på kvällen när vi hoppar in i bilen på väg till Västerås för att hämta Olle (då får vi pungtering men det är snabbt åtgärdat). I Västerås var det bara 30 mil kvar på vår resa och bandet skulle spela om fyra timmar. Bråttom! Vi hann dit med tio minuters marginal.

Det var inte särskilt lätt att fota på konserten, vi stod lite för långt ifrån. Men två bilder på sångaren från storbildsskärmen och en från scenen får duga. De andra blev alldeles för suddiga.Efter konserten börjar festivallivet, vi hittar två tjejkompisar som är där nere, följer med till deras camplig och dricker lite vin. Jag hade sett fram emot fest hela natten, men när vi väl var där nere så somnade tjejerna. Jag, Jonathan och Olle satt i deras camp och pratade och försökte roa oss så gott vi kunde. Men klockan fem på morgonen började det bli dags att sätta ihop vårat eget tält. Jag fick inte många minuters sömn den morgonen. Kanske tio minuter max. Som tur var låg jag och lyssnade på min genen musik, för livet utanför tältet var helt outhärdligt. Klockan åtta väcker jag Jonathan och vi går upp. Jag mår inte så jättebra efter ingen sömn och festivallivet börjar redan gå mig på nerverna. Jag fattar inte hur jag stod ut i en hel vecka för två år sedan. Det hade jag aldrig pallat nu. Det var så skräpigt och luktade äckligt, höga ljud på natten när man ska sova och knäppa människor. Vad löjlig jag är, men det var inte roligt den här gången. Vad jag kommer ihåg så var det mycket roligare för två år sedan, även fast jag mest minns vår sista dag då jag och Jonathan var magsjuka. Men banden som spelade då var ju halt fantstiska, både HIM och Kent var succér. Kankse känndes allting så fel för att vi bara var där en dag och bara hann se ett band (som jag inte var så jätteintresserad utav egentligen). Men det var en upplevelse och så tråkigt hade jag faktiskt inte, även om jag kanske får det all låta som det här.

Resten utav fredagen tillbringar vi ihop med tjejerna i alla fall, det var trevligt. Så längesedan vi träffades. Men redan klocka två ger vi oss av hemmåt. Efter en natt utan sömn, men på nåt sätt kan jag ändå känna att det var värt det, mest för Jonathans skull. Jag hade aldrig åkt dit själv om man säger så. Så roligt var det inte...
Bildförklaring: 1. Jag & Therése 2. Jag & Jonathan 3. Åsa 4. Olle 5. Det började spöregna


Till Västerås kommer vi klockan sju. Då släpper vi av Olle och åker hem till mamma en stund. Men bestämmer oss ganska snabbt för att åka direkt hem till Sigtuna. Vi kommer inte hem förrän tolv och då somnar vi direkt. Dagen efter sover vi till två och går runt i myskläder och bara tar det lungt hela dagen. Det regnade ju ändå ute då.


Så det blev en liten tripp till Hultsfredsfestivalen 2008, bara sådär helt oplanerat. Ibland kan det vara bra att vara spontan.

Plötsligt händer det

Skrivet: 2008-06-15, 20:17:11 / Fotodagboken

Bild från igår kväll.


Förlåt för ännu ett oplanerat blogguppehåll.

Det var absolut inte meningen. Men efter att jag skrev förra inlägget och beklagade mig för hur lite jag har att göra med mera, så dök det plötsligt upp en hel drös med grejer. Sedan det inlägget skrevs i torsdags har vi varit nere på Hultsfredsfestivalen och tillbaka, svängt förbi hemma hos mamma, sovit ut en hel dag typ och idag har vi varit till Vaxholm på utflykt. Och nu håller vi på att städa och packa ihop grejer inför flytten. Så tyvärr måste jag be er vänta på bilder och lite utförligare text till ett senare tillfälle. Imorgon kommer jag antagligen ha tråkigt igen när Jonathan är på jobbet. Så förhoppningsvis får jag tid över till lite redigering och sånt då. Jag saknar er & jag saknar att blogga. Så jag kommer komma tillbaka, det lovar jag. Förhoppningsvis med ny motivation och energi.


Hoppas ni har det bra...
& tack för alla fina kommentarer. I love you all <3


Edit: Nu håller min dator på att kracsha också. Så typiskt! Skönt att jag har försäkring, i alla fall.

Standing still

Skrivet: 2008-06-12, 16:47:44 / Dagboken

Jag känner min lite tom. Inga nya foto har jag till hands, inte heller några gamla. Mina senaste dagar har inte varit så händelserika och jag längtar mest tills vi ska flytta. Jag längtar till någonting nytt...

Jag behöver förändring.

Idag har jag hunnit med en lång promenad, lagat mat, jämfört olika elbolag, tittat i Icabuffé tidningen och lyssnat till när Jonathan klinkat några melodier på sin gitarr. Thats it... varken spännande eller intressant.

Jag har försökt börja skriva igen, men jag kommer ingenstans. Det tar bara stopp. Jag har en story som jag vill få ner, men vad gör man om det inte går? Jag måste göra någonting om dagarna. Skriva, fota, jobba, plugga... någonting som får livet att röra sig framåt. För just nu, står allting helt still. Jag känner mig utanför.Take care ♥

Vissa dagar känns bara grå

Skrivet: 2008-06-10, 12:37:49 / FotodagbokenIdag är det grått och blåsigt ute. Stor kontrast till de senaste dagarna. Jag känner mig lite yr, så jag tänker stanna inne. Så det kan lika gärna börja regna tycker jag. Annars så händer det inte så mycket i mitt liv just idag. Vi måste fixa nya flyttkartonger så att vi kan fortsätta packa ner alla grejer. Sen skulle jag gärna vilja veta när vi kan flytta in.. jag är otålig.

Nej, jag har ingenting roligt att berätta heller. Tråkigt. Hoppas ni har det lite roligare äv vad jag har det!

Student, party, bad, vänner...

Skrivet: 2008-06-09, 13:57:29 / Dagboken

I det här inlägget tänkte jag sammanfatta helgen (ons, tor, fre, lör, sön), det har varit en väldigt lång och fullspeckad helg. Mycket roligt har inträffat och jag har fått tid till att tänka på någonting annat för en stund. En minisemester från ens vanliga vardag kan verkligen vara behövligt ibland. VRNING FÖR VÄLDIGT LÅNGT INLÄGG!


Onsdag. Dagen då vi packade våra väskor och hoppade in i bilen för att åka hem till mamma. På vägen stannade vi till på gården där vårat framtida hem ligger. Vi skrev hyreskontrakt, så nu är lägenheten våran! Flytten sker senast den förtsa juli. Nu är vi förväntansfulla. Väl hemma i Västerås öppnade vi dörren till en stressad och uppjagad mamma. Stressen flödade inför min lillasysters studentfirande som skulle hållas dagen efter. Så vi båda sattes i arbete. Jonathan fick äran att klippa och klistra ihop syrrans studentskylt, medan jag hjälpte till med lite smått och gott. Trötta som vi var, somnade vi som stockar båda två vid tolv tiden.Torsdag. Dagen började vid halv tio ungefär. Alla är stressade. Det är inte lätt att bara ha ett badrum när tre tjejer slåss om det. Alla triggades av varandra och snart bröt paniken ut inför vad jag skulle ha på mig. Jag hade packat ner hela garderoben, men ändå känndes ingeting rätt. Till slut ryckte jag upp mig och därefter gick allting galant.

Nu var vi redo för att möta våran student kliva ut ur skolans, fängslande dörrar. Vi stannade vid torget och köpte en blomma som skulle få pryda hennes hals, den stora dagen till ära. På skolgården står alla samlade, släkt och familj. Jag träffade även Sara, vars syster också tog studenten samtidigt. Klockan 12.27 kommer OP3a utspringandes, skrikandes "för vi har tagit studenten, för vi har tagit studenten, fy fan vad vi är bra", men stora leenden på läpparna. Därefter följer påhägning av nallar, blommor och fotografering. En stressad lilla syster springer iväg till vagnen och vi börjar gå ner mot staden för att se alla studenter åka runt i sina vagnar.
Hemma igen. Nu är det studentmotagningen som väntar. Tacopaj, fetaostsallad och tårtor stod på menyn. Allt på syrrans begäran. Där umgås vi bland släkt och familj resten utav eftermiddagen.

På kvällen börjar en ovishet infinna sig. Jag och Jonathan hade hela tiden varit inställda på att vi skulle gå ut och hitta på någonting. Men nu kom vi till dilemmat, vilka vi skulle ringa till. De flesta var upptagna och alla forna vänner har spridit ut sig, vissa har man ingen kontakt med längre, vissa har flyttat och så vidare. Tillslut efter många om och men fick vi tag i några som skulle träffas i parken. Jag gjorde mig fin och drack några cider och några glas vin, efter det var jag redo för att inta parken som varje studentafton är full av ungdomar och studenter.

Vi blev kvar i parken hela kvällen/natten. Umgicks, sjöng, drck vin, träffade människor, både okända och kända. Avslutningsvis åt vi en macka på Subway och hemma var vi klockan 03.30 efter en lång, men lyckad studentdag!


På väg till parken. Dåliga mobilkamera ; P

Fredag. Nationaldagen. Vi vaknade vid tolvtiden. Trötta och ganska utmattade från dagen innan. Nu skulle vi gå till Djäkneberget och träffa några vänner. Jonathans föräldrar dök upp bland vimlet under Nationalfirandet och vi köpte en räkmacka. Därefter gick vi med vännerna ner på stan, där vi stnnade på Global Living och köpte glass. Några samtal senare bröt vi upp.

Jag och Jonathan fortsatte hem till pappa och Anja, till Kungsåra. Grillning stod på menyn. Prat om Skiathos och en hel del annat gjorde kvällen riktigt trevlig. Vi fick se kort från Skiathos, vilken dröm. Jag längtar ännu mer nu. Vi fick även med oss lite möbler och lite smått och gott med oss hem. När vi kom hem till mamma igen, väntade sängen.


Lördag. Utflyktsdag. Vi tog med oss mamma och Tintin till Mungabadet. Jag tog årets förtsa dopp och blev verkligen positivt överaskad över det varma vattnet. Efter några timmar i solen och fika lämnade vi den härliga klippan.

När vi kom tillbaka åkte mitt dåliga humör fram på något vis. Men efter en stund gick det över och vi köpte pizza. På kvällen gick vi ut på krogen med några vänner till Jonathan, jag träffade även en gammal vän, vilket var trevligt. Efter några timmar på dansgolvet var även denna dag slut.


Söndag. Den här dagen hade vi planerat en runda på stan och en sväng till Ikea och det nya designvaruhuset Nordik, som snabbt blev en stor favorit. Det blev bara en snabbis på stan, jag insåg ganska snabbt att jag inte var på något shoppinghumör. En picknickkorg från Lagerhaus fick dock följa med hem. På Nordik hittade jag en hel del grejer som jag ville ha, men det får väta tills vi har flyttat. På Ikea köpte vi rivjärn och flyttkartonger. Efter det åt vi på Max.

När vi kom hem till mamma igen började vi packa ihop våra grejer och kramades hejdå. Vi åkte hem till Sigtuna igen. Väl hemma började vi packa ihop nästan alla köksgrejer. Efter det somnade vi som två utmattade människor efter en väldigt händelserik och rolig helg.


Det var allt, hoppas ni orkade läsa ; ) ♥

*pustar ut*

Skrivet: 2008-06-09, 11:31:19 / Dagboken

Nu är jag tillbaka vid datorn efter en fullspeckad helg. Efter fyra långa dagar hemma i Västerås, känns det som att vi haft en minisemester. Jag är på gott humör, trots att min mage har svullnat efter helgen, då alldeles för mycket gottigheter som vin, cider, fika, god mat, chips och snabbmat åkt ner i magen. Men det gör inget för nu känner jag mig ännu mer peppad till att fortsätta med promenader och nyttig mat. Så jag hoppade upp på cykeln tio minuter efter att jag stigit upp ur sängen imorse och cyklade till affären, där jag köpte sallad, kikärtor, ägg och mjölk.

Nu tänkte jag titta igenom alla bilder från syrrans student och koka ihop ett nytt inlägg om helgen. Jag har ju en del att ta igen här på bloggen!
Vi ses ♥


Syrener & Hejdå

Skrivet: 2008-06-04, 14:31:05 / FotodagbokenNy duschad, påklädd och sminkad. Jag måste erkänna att jag känner mig lite bättre. Men jag är hungrig som attan. Vi har ingenting lätt att laga till här hemma. Men Jonathan är påväg hem snart, så jag bad honom köpa med pizza. Det ska faktiskt bli gott.

Jag har packat klart väskan som ska med hem till mamma, snart ska jag även packa ihop datorn och stoppa ner den i min nya fina datorväska. Sen åker vi hem till Västerås. Det ska bli härligt! Jag kommer såklart blogga hemifrån mamma, så fort jag får tid över. Så länge önskar jag er en trevlig eftermiddag och kväll!


Tjingeling ♥

Geting & blomma

Skrivet: 2008-06-04, 12:17:18 / Fotodagboken


Hello på er sötnosar!
Hur har ni det? Hoppas ni mår bra.
Själv känner jag mig tung i hela kroppen, trots mina två hg ner. Nej, men jag känner mig lite krasslig. Magen gör ont och kanske har allt att göra med att jag inte kunde sova inatt igen. Tre dagar i rad nu har jag legat och våndats och inte kunnat sova. Hemskt. Idag gick jag upp vid tio i alla fall. Men jag kanske borde ha legat kvar en timme eller två till. Men, men. Jag hatar att inte kunna sova, det är nog det värsta jag vet.

Annars så är det en bra dag. Solen skiner idag igen och jag känner att jag borde gå ut och gå, men som jag nämde känner jag mig inte så pigg. Så jag stannar nog inne. Fast jag brukar känna mig bättre bara jag kommer ut en liten stund. Jag får se hur jag gör. I alla fall så ska vi åka hem till Västerås idag, min lillasyster tar studenten imorgon. På vägen hem ska vi även svänga förbi vårat nya hem och skriva hyreskontrakt. Jippie! Jag längtar tills vi ska flytta in.


Hej så länge! ♥

Honungsmelon

Skrivet: 2008-06-03, 15:02:03 / FotodagbokenNär jag kom tillbaka in från promenaden som tog en timme ungefär, svalkade jag ansiktet med iskalltvatten och skivade upp en melon. Uppfriskande gott i den här heta värmen. Till det hällde jag även i min två glas vatten. Jag märker att det är enormt viktigt att dricka hela tiden, jag blir torr i munnen direkt.

Nu är Jonathan påväg hem. Undra vad vi ska laga för mat idag? Jag tror det blir kycklingwok, det är både nyttigt och gott. Men vi får se vad Jonathan tycker om det.

Vita hjärtan

Skrivet: 2008-06-03, 12:50:18 / FotodagbokenHej hopp! Hoppas allt är bra med er. Jag känner mig lite konstig, jag kunde inte soma inatt vilket resulterade i att jag vaknade halv tolv. Eftersom att jag inte brukar gå upp så sent så är det lite ovant för kroppen. Vilket gör att jag får den där konstiga känslan i kroppen. Men skitsamma.

Nu ska jag ta och knyta walkingskorna och gå min promenadrunda. Jag tycker verkligen att det är skönt att gå ut och gå och jag börjar se resultat på min kropp nu också. Även fast jag inte är så jätteduktig med maten längre. I helgen slank det ner både jordgubbar och glass varje dag. Men det hör ju till sommaren. Sen så slarvar jag en hel del med alla måltider, det är inte så lätt att hinna med fem mål om dagen. Men det går framåt ändå, trots allt slarv!

Innan jag går vill jag bara tacka alla som läser min blogg och kommenterar så fint! Det uppsakattas nåt enormt och jag blir så glad. Ni är guldvärda. Jag älskar er!


See you later ♥

Menyn: om mig

Skrivet: 2008-06-02, 22:42:32 / Bloggdesign

Nu fungerar menyn "om mig" och när du klckar där kommer denna ruta komma upp i ett nytt fönster!Jag tycker att det blev mycket fint, vad tycker du?

Min kamerautrustning

Skrivet: 2008-06-02, 20:41:20 / Fotoutrustning
(bilderna är inte mina egna utan tillverkarnas produktbilder)


Systemkameran:

- Nikon D40x
Liten och lätt digital spegelrexlexkamera från Nikon som lämpar sig väldigt bra för amatötfotografer. En väldigt bra kamera, för sitt låga pris. Mycket kamera för pengarna. Jag är supernöjd!

Objektiv:

- Sigma 18-55 mm
Det här är objektivet som satt på kameran när jag köpte den. Jag tycker att det är ett funktionsdugligt objektiv, men inte tillräckligt bra för att kunna utnytja kamerans maximla prestanda. Så jag rekommenderar att köpa till ett objektiv.

-
Tamron 70-300 mm
Ett objektiv med jättebra zoom. Som lämpar sig bra till bilder på långt avstånd men även närbilder, då den har ett speciellt läge s.k "fuskmacro". Jag tycker att det är ett jättebra objektiv, bra bildkvalité och jag har det alltid på när jag går ut och fotar. Men det är inte lätt att ta bilder då du måste stå närmare objektet, då närgräsen ligger på 1,5 m.

Annan utrustning:

- Fjärrutlösare
- Stativ

Vill ha:

- Kameraväska
- Fototält
- Filter
- Rengöringskit
- Macroobjektiv

Kompaktkamera:

- Csio Ex-z1050
Digitalkamera med 10,1 megapixlar. Jag tycker att färgerna inte blir de bästa samt att slutaren är seg så att bilderna blir skakiga om man tar utan blixt. Annars är det väl en helt okej kamera.


Dyker det upp frågor, fråga gärna!


Smile like you meen it

Skrivet: 2008-06-02, 19:50:25 / Självpoträtt
Jag och älsklingen tog en promenad ner till vattnet. Där posade jag med min nya klänning och väskan som jag fyndade på Second hand. Jag ser nådigt söt ut eller hur? ; ) I love my mobilkamera!

Vi gick förbi väskaffären på stan för att köpa mig en datorväska, det kanske är på tiden efter snart två år. Det är en vanlig axelremsväska med överhängande "lock" från märket Zack. Riktigt snygg och inte alls särsklit dyr. Det är egentligen ingen datorväska men jag ska ha den till det.

Puss & kram ♥Jag har mycket att se fram emot

Skrivet: 2008-06-02, 14:19:23 / Fotodagboken


Det känns fortfarande helt overkligt att vi faktiskt har fått en ny lägenhet.
Jag vill bara börja packa ner alla våra saker i kartonger och flytta in med än gång. Alla flyttkartonger har stått på balkongen sedan vi flyttade in här i mars, så jag vet inte riktigt om de går att använda igen. Katten har kraffsat på dem och det har även blivit blöta av regnet. Så det är nog smartast att köpa nya. Men vi har gott om tid på oss, vi behöver inte jäkta. Om en månad ska vi vara ifrån lägenheten som vi bor i nu, så vi kan flytta ut i lugn och ro. Men antagligen kommer vi flytta nästa helg eller helgen efter det, vi har inte riktigt bestämt oss än. Jag är så glad.

I helgen har vi i alla fall fullt upp. Syrran tar studenten på torsdag, sen blir det nog utgång. På Nationaldagen ska vi antagligen träffa Sara en stund, grilla med pappa och Anja på kvällen (disskutera Skiathos resan). På lördagen har vi ingenting bestämt men vi hittar säkerligen på någonting att göra och sen på kvällen åker vi tillbaka till Sigtuna (Jonathan jobbar natt). Jag längtar verkligen tills vi ska åka till Skiathos, det ska verkligen bli en upplevelse. Åhh, så mycket kul jag har att se fram emot nu.

Idag har jag inte hunnit med så mycket. Även fast jag gick upp innan tio så har tiden bara försvinnit. Jag har hunnit plocka undan lite i lägenheten, diskat och suttit vid datorn, skickat kommentarer, letat photoshop brusches och kollat in bloggar. Jag har även ändrat lite och justaret vissa grejer i min design. Det får verkligen tiden att försvinna. Men det är kul.

När Jonathan kommer hem vill jag gå ut, fota och hålla handen. Så det är nog bäst om jag hoppar in i duschen nu!


Hoppas ni har en bra dag ♥

Nu går vi vidare

Skrivet: 2008-06-02, 00:09:25 / Poesi
sommarbrisen snuddar mig i nacken
ett ögonblick av total lycka
vi har bestämt oss
för att lämnar den här staden

vi går vidare nu
vänder blad
börjar på ett nytt kapitel
en helt ny bok

skriver om skriver nytt
ett blankt papper
till för att fyllas
vi är redo

För att möta det som folk kallar ”framtiden”Text & layout:
Ida Molin ´08


Lyckorus

Skrivet: 2008-06-01, 22:59:31 / Fotodagboken

I denna stund tänker jag på "lättnad" och "frihet" när jag ser den här bilden.


Gissa hur glad jag är på en skala från 1-10? 110!
Vi har nämligen fått lägenheten som vi tittade på ute på landet idag, det nya fina : ) Min lycka är total.

Nu kommer allting ordna sig till det bättre! Vi får inte bo kvar här i Sigtuna men det här är minst lika bra, om inte bättre. Jag som nästan hade ställt in mig på att vi skulle få campa eller nåt, men nu har vi ett förstahandskontrakt och hyran är verkligen hur bra som helst, skitbilligt för en trea. Nu är det bara att börja packa flyttkartongerna!

Det känns hur skönt som helst, nu slipper jag ha ångest över det här nå mer. Underbart!


YEEEESSSS! :o)

Härliga sommarnätter

Skrivet: 2008-06-01, 21:59:23 / FotodagbokenFörsta juni. Första sommardagen. Och det har ju verkligen varit en sommardag, på högsta nivå! Det är varmt som tusan ute nu ju. Härligt, härligt. Det är det här vi har väntat på sen januari.

För än gångs skull är jag och älsklingen trötta samtidigt, tackvare att jag gick upp klockan åtta imorse. Slutsatsen av det blir väl att jag borde gå upp tidigt oftare.

Återkommer imorgon med hur det gick med lägenheten.


Puss & Godnatt ♥


Jag vill, jag vill...

Skrivet: 2008-06-01, 16:50:01 / Fotodagboken
Jag och Jonathan spenderade cirka en timme ute på landet imorse. Vi blev runt visade på gården och fick se två lägenheter. En av dem var rena drömmen. Nybyggt, stort kök, öppenplanlösning, arbetsrum, sovrum, billig hyra ljust och fint i en vitputsad kåk. Allting kändes helt perfekt. Det ligger visserligen mitt ute på landet, men det var så lungt och skönt. Mycket bättre än vad jag hade kunnat föreställa mig. Jag blev helt kär. Jag älskar landet.

Den andra lägenheten känndes inte alls lika smickrande. Mycket sämre och omodernare planlösning, ej nyrenoverat. Det känndes mer som ett gammalt torp. Plastmatta på golvet, fula tapeter, jättelitet kök med fula köksluckor, instängt vardagsrum... njae, jag skulle helst inte vilja renovera hela stället. Det är för mycket jobb. Och jag är kräsen (Jonathan tyckte att jag var lite väl överdriven, men det tycker inte jag)

Men, men, men... det är många som är intresserade. Så jag tror inte att våra chanser är så stora (nu kom den negativa sidan fram igen), tyvärr. Jag vill så gärna ha den första lägenheten. Det känns så tråkigt att alltid få det näst, bästa jämt. Jag vill, jag vill, jag vill...

Så nu håller vi tummarna på att alla andra inte är intresserade... så att jag och älsklingen får bo där!

Upp & ner & ny design

Skrivet: 2008-06-01, 09:36:21 / Dagboken


Jag posar med min nya klänning, bilden som togs efter den sista ramlade tutten ur klänningen :o) Jag kanske borde bli duktigare på att använda bh, haha.

Godmorgon mina vänner ; ) Hoppas ni sovit gott. Jag vaknade klockan åtta, trots att jag gick och la mig vid tvåtiden inatt, helt utvilad. Jag kunde inte hålla mig från att gå upp och fixa till det sista på designen, som nu är så gott som färdig. Jag måste erkänna att jag höll på att bryta ihop där ett tag, men nu så är det bara lite småpill kvar.

Jag har aldrig i hela mitt liv lagt ner så mycket omtanke och förarbete på en design förut och SÅ mycket jobb. Det är helt otroligt. I love it! Nu känner jag mig stolt. Jag är SÅ nöjd. Jag har gjort bakgrunden själv och "headern", sen har jag fått en hel del hjälp utav älsklingen med koderna, för att få till menyerna och sånt. Jag vill även ge ett stort tack till designadinblogg, gauiderna där har hjälpt mig otroligt mycket. Så om du har problem med designen ska du leta där!


Eftersom jag inte hann skriva så mycket igår, så har jag en hel del att berätta. Men om jag gör det kommer det bli en hel del text, men det gör väl inget?

Gårdagen (lördag 31/5), åkte jag och Jonathan in till Uppsala. Där blev det mys på stan, shopping och en godmiddag nere vid ån. Jättetrevligt och helt underbar mat (fläskfilémedaljonger, paprika och- zuciniragu, fetaoströra, klyftpotatis). Jag råkade även få med mig ett sött linne från Vila. Jonathan däremot shoppade loss som tusan, roligt och mycket väl behövligt. Han fick med sig: ett par Levis jeans, två t-shirtar och två par shorts. Måste säga att Jc´s rea var guldvärd! Han köpte liksom ett par jeans, en t-shirt och ett par shorts där för 800 spänn, i vanliga fall skulle bara jeansen kostat 999 kronor. Så kolla in din närmaste Jc-butik och fynda!

Snart ska vi ut på landet och titta på en lägenhet. Håller tummarna för att det passar oss och för att vi isåfall får den! Under tiden får ni gärna säga vad ni tycker om den nya designen på min blogg!


Puss så länge ♥

Ursäkta röran...

Skrivet: 2008-06-01, 00:52:31 / Bloggen

...vi bygger om!

Det kanske kommer se lite knäppt ut ett tag, jag har lite problem med kodning och så. Men det kommer nog lösa sig imorgon, för nu måste jag gå och lägga mig innan jag faller ihop.


Godnatt på er!

bloglovin
RSS 2.0