Sommargodis

Skrivet: 2008-05-30, 21:51:38 / Fotodagboken



Nu har jag precis stoppat i mig en hel del jordgubbar och vaniljglass, världens godaste ju ; ) Jag och älsklingen gick till affären och på vägen dit fotade vi en del, bland annat min nya klänning och lite blommor. Jag hoppas jag kan hitta en fin bild som kan passa i min nya header som jag ska börja lite på nu. Jag har en del idér nu gäller det bara att allt går som jag vill.


Trevlig kväll ♥

Tänker på min baby

Skrivet: 2008-05-30, 12:46:31 / Fotodagboken



Kände för en liten fotosession inne i sovrummet. Blev några stirriga bilder ; ) Hade tänkt ta lite bilder på min nya frisyr, men det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Fast frisyren är inte så märkvärdig, toppade cirka 2 centimeter, toppade lite på det uppklippta, tanken är att jag ska spara ut jämlångt. Luggen är också toppad och lite snedklippt. Ingen urklippning eller utflikning, det känns jättebra i alla fall och jag är jättenöjd med min nya hårfärg. Jag fick en sån fin komplimang av frisören. Färgen är inte riktigt som på bilden, jag har mixtrat lite med kontraster och färger och sånt.

I miss my baby. Jättemycket faktiskt ; ) Jag längtar tills han kommer hem så att vi kan gå ut i solen i min nya klänning.
Vi ska försöka få lite tid över till kodning och design till bloggen ikväll också. Jag vill så gärna få mina idér i bruk. Är så himla trött på min nuvarande design.


Vad gör ni idag?



Pussilipuss ♥




Min nya sommarklänning

Skrivet: 2008-05-29, 22:13:41 / Nya ting



Idag har jag hunnit med en hel del tycker jag. Tvättat, promenerat, bloggat, hängt upp tvätt, sorterat tvätt, bäddat sängen och shoppat. Jonathans avgasrör ramlade av inatt så hans pappa kom hit för att hjälpa honom. De skulle åka till Biltema i Uppsala och köpa bildelar så jag hängde med, blev avsläppt på stan och gick runt där en stund för mig själv. Jag var egentligen ute efter ett par söta skor från Vagabond, men de var såklart slut i min storlek, så jag gick vidare till Gina Tricot där jag hittade den här söta klänningen. Jag tyckte att Gina hade fått in jättemycket fina kläder. Undra fall det bara är i Uppsala för jag såg inget av detta när jag var i Stockholm i fredags.

Det har blivit en del shopping på senaste tiden, men det behövs. Nytt inför sommaren. Jag shoppade en del i fredags också, som jag inte hunnit visa för er ännu. Lite nytt från Monki, Top Shop, Second hand, H&M. På Myrorna i Västerås fyndade jag en skitfin väska och ett skärp. Allt för 150 kronor.  Jag har även klippt mig, vilket känns jättebra. Ska försöka hinna med att ta kort på mig själv snart ; ) Men jag strosar mest omkring i mys eller träningskläder.

Dessutom åt vi på en Kinarestaurang i Uppsala innan vi åkte hem igen. Nu har jag kikat på Lyxfällan och Design Simon och Thomas. Jonathan och hans pappa är på verkstaden och fixar till bilen. Så jag försöker underhålla mig så mycket det går. Nu ringer han också, gullet. Han är påväg hem nu.

Fortsatt trevlig kväll på er, eller Godnatt!

Idas tankar . . .

Skrivet: 2008-05-29, 13:40:38 / Dagboken

. . .den tjugonionde maj



Två tvättar och en lång promenad senare är jag tillbaka på bloggen.
Det är helt fantstiskt väder ute idag, varmt som attan och svetten rann både här och där. Jag gick längst strandpromenaden bakom mina solglasögon och njöt av Jocke Bergs stämma samtidigt som blandade känslor dök upp i huvudet. Glimmande vatten och sommarlukter fick mig att inse att jag aldrig vill lämna den här stan. Aldrig!

Bara tanken på att vi måste flytta härifrån gör mig ledsen. Vi har fortfarande inte hittat något nytt boende och vårat andrahandskontrakt går ut om cirka trettio dagar. Vi som var säkra på att vi skulle få en lägenhet av Sigtuna Hem innan dess. Vi stod först i kön på en drömlägenhet, men när det väl var dags ville dem att Jonathan skulle ha fast anställning. Så vi fick bita i det sura äpplet. Nu lever vi i ovishet. Nu väntar vi på att Jonathan ska få fast anställning så att vi kan börja söka på nytt. Förhoppningsvis får han det redan om en månad, men hans chef har tagit semester, så vi får vänta och se helt enkelt.

Vi tittar på blocket varje dag för att se om det kommit upp någonting nytt. Igår var vi och tittade på en lägenhet, men om vi skulle ha den ville han att vi skulle betala 20 000 redan idag. Dröm och glöm, varifrån ska vi få tjugo papp ifrån bara sådär? Så nu lutar det mot att Jonathan stannar kvar här i Sigtuna första veckan i juli, hyr in sig på en camping en vecka. Medan jag flyttar hem till mamma. För veckan efter det har han ändå semester och då ska vi åka till Skiathos i Grekland. Jag längtar. Det ska bli helt underbart att få koppla av från allt det här och bara njuta. Där stannar vi i en vecka, sedan bor vi nog hemma hos mamma resterande vecka. Efter det får Jonathan flytta tillbaka till campingen igen och jag får stanna kavar hemma hos mamma. Det blir nog den bästa lösningen, så att Jonathan får behålla sina jobb åtminstone. Annars vore det en katastrof. Inget jobb och inget boende.

Augusti är ännu en gåta. Men tills dess kanske vi åminstone kan hitta en andrahandslägenhet eller så. Så jag håller verkligen tummarna för att Jonathan ska få fast jobb på posten så snart som möjligt så att vi kan få en lägenhet via Sigtuna Hem, här i Sigtuna. Jag älskar att bo här, jag älskar lugnet, jag älskar att det är nära till det mesta. Jag älskar vattnet, grönskan, miljon, fiken... det är en dröm att bo här.


Vilken lång text det blev nu. Men oj så skönt det känndes att skriva av sig, allt detta ligger och tynger mitt hjärta varje dag. Vilket dessutom har resulterat i att jag inte har velat skriva på bloggen fota eller någonting. Men nu kände jag att jag kunde dela med mig av detta till er eftersom att jag har så underbara läsare.

Det är inte lätt att vara vuxen...



Puss & kram ♥

Renovering på G

Skrivet: 2008-05-29, 00:41:52 / Bloggen

Jag sitter uppe och kodar om här på bloggen. Det går inget vidare. Jag börjar bli trött.
Jonathan får hjälpa mig imorgon.
Som jag sagt förut så är inte kodning min starkaste sida.
Men man lär sig rätt mycket att pilla själv i alla fall.

Så om vi har tur kommer min blogg att se helt annorlunda ut inom kort ; )

Nu? Sängen. Åh, vi bäddade rent igår, så mysigt. Inte mycket går upp mot nya sängkläder.

Tjugoåttonde maj tvåtusenåtta

Skrivet: 2008-05-28, 13:52:27 / Fotodagboken



Tjugoåttonde maj tvåtusenåtta. Sara fyller 21 år idag. Grattis gumman! I lördags var vi hem till Sara och Häger en sväng, för att säga hej, vi blev kvar där under hela Melodifestivalen och vi pratade om allt möjligt. Roligt att träffas efter så lång tid. Det är väl enda nackdelen med att vi har flyttat, att man inte kan träffa sina kompisar lika ofta. Det var en riktigt bra dag. Som började tidigt och slutade sent. Vi hann med mycket.

- gick en sväng på stan, Jonathan köpte byxor
- jag klippte mig (blev jättenöjd)
- min lilla syster fyllde femton, firade henne klockan två
- åkte hem till pappa och Anja, åt middag och glass
- åkte hem till Sara och Häger och tittade på Melodifestivalen
- åkte hem till mamma och sov

Så där såg det ut i lördags!

Fredagen bjöd på shopping i Stockholm och cider på kvällen hemma hos mamma. I söndags firade vi morsdag med min mamma på Countryhouse i Västerås, där vi fikade och njöt av solen. Sen fortsatte firandet hemma hos Jonathans föräldrar (synd bara att samtalsämnerna inte var de bästa). Hans mamma bjöd i alla fall på mat och rabarberpaj som var jättegod. Sen åkte vi hem till Sigtuna igen. Jag som hade velat stanna kvar mycket längre!

Picknick

Skrivet: 2008-05-27, 19:27:54 / Dagboken


Tvåhundrafemtio bilder senare är jag hemma igen. Efter en mysig eftermiddag ute i solen, framför grillen. Synd bara att vi glömde filten i bilen. Maten blev riktigt god, grillad lax med potatissallad och grönsallad. Nu hoppas jag bara att jag fick några snygga foton också och kanske lite färg på armarna.

Dagen i övrigt har flytit på bra. Jag har promenerat, städat och tagit det lungt. Det går hyfsat med promenaderna, försöker komma ut varje dag. Speciellt nu efter helgen då det slank ner på tok för mycket fika. Nu har jag världens gulligaste pojkvän som springer runt här i lägenheten med damsugaren. Skönt att jag slipper ; ) Han diskade igår också. Han har knappt rört ett finger på den fronten sen vi flyttade hit så det är inte mer än rätt! Men det är gulligt ändå att han gör det för min skull.

Vad har ni gjort en dag som denna?
Snart blir det Gossip Girl.

I´m back

Skrivet: 2008-05-27, 14:34:37 / Dagboken

Silence
like a vwhisper
so this is all we need
the fully air conditioned sound of speed
a violent whisper
and this time it's for real
so this day I made plans for us to leave



Vad tyst det är här. Känner ni?

Men det ska vi ändra på, eller hur? Jag ska försöka börja blogga igen. Lite då och då.
Kanske inte varje dag, de dagar då jag känner för det. Inte för att jag måste.

Så titta gärna förbi i fortsättningen och om ni inte vill gå in i onödan, lägg till mig på bloggkoll (länk finns i vänster spalten)


Puss & kram

Så var det måndag igen

Skrivet: 2008-05-19, 11:21:31 / Dagboken

Då var det en ny vecka igen. Första veckan med den nyttiga kosten och 1 timmes promenad varje dag, flöt på bra. Nu hoppas jag bara att samma flyt håller i sig under den här veckan. Jag märker redan skillnad, inte på min kropp så mycket, men jag mår mycket bättre och orkar mer. Jag är piggare helt enkelt och det räcker för att jag ska fortsätta.

Dessutom har jag mycket att se fram emot nu. På fredag är det löning, min och Jonathans 1000 dagars dag och vi ska förmodlingen till Stockholm. På lördag bär det av hem till Västerås för att fira min lillasyster som fyller 15 år (min minsting har blivit så stor) och på söndag är det morsdag. Det ska bli trevligt.

Nu har jag precis ätit två knäckebrödmackor med keso och gurka. Solen skiner ute så jag ska nog passa på att gå ut och gå så snart som möjligt. Jag vet inte riktigt vilken runda jag ska gå idag eftersom att jag måste gå förbi affären på något sätt, vilket jag inte brukar göra. Så jag måste göra om min runda lite. Det är tomater till min salladslunch som måste införskaffas och kanske lite äpplen också.

Hoppas ni får en trevlig måndag!

Shopping

Skrivet: 2008-05-18, 13:59:41 / Nya ting


Nya kläder från chicy.se!
Sidan hittade jag genom Tradera och innehåller en hel del söta klänningar och kjolar.

Jag blev störtförälskad i den randiga tunikan med tyllkjol direkt jag såg den. Den är så jag!
Den blommiga klänningen tycker jag också om, den är i svalt material och kommer passa perfekt i sommar. Jag kommer att använda den utan axelband och med ett svart bälte i midjan.


Den här toppen köpte jag på Stadium i veckan när vi var och handlade på Arlandastad. Den kommer också vara väldigt härlig i sommar.

Jonathan fick en oväntad lön från sitt förra jobb, vilket var välböhövligt så att vi klarar oss den kommande veckan. Men på fredag får vi båda lön! Jag kan säga att min reklamlön var högre än vad jag trodde ; ) Dessutom ska jag söka ett jobb ikväll också.




Jonathan ligger och sover fortfarande, men jag ska nog väcka honom nu så att vi kan äta lunch tillsammans. Min mage kurrar.



Hoppas ni får en trevlig söndag!





hello, hey

Skrivet: 2008-05-16, 19:40:30 / Dagboken

Igår fick jag lite nya kläder på posten, jag behöll två klänningar plus att jag köpte en på Stadium igår också. Det känns toppen, jag behöver verkligen lite nya sommarplagg. Jag bjöd hem en jättesöt kjolTradera också, så jag hoppas verkligen att den passar.

Nu tänkte jag färga håret. Färgen jag har nu är konstig, det finns spår av alla möjliga färger. Så jag hoppas på att få en lite jämnare färg den här gången. En riktigt bra brun färg, varken för mörk eller för ljus. Bara brun!

Om ni har tur och om jag orkar kanske det kommer upp lite bilder på kläderna senare, efter att jag färgat håret.

En kort liten uppdatering för att visa att jag faktiskt lever. Puss & kram.

My life

Skrivet: 2008-05-14, 18:28:58 / Fotodagboken

Jag börjar inlägget med två foton som är tagna i helgen vid Naturreservatet. För jag antar att ni har saknat mina foton lite i alla fall... ;o)



Den här veckan har jag lagt ner väldigt mycket tid på träningen och på den nya, nyttiga kosten. Jag har tagit en timmes promenad varje dag och äter bara Gi-mat (7 måltider om dagen). Det går jättebra och jag trivs. Maten är jättegod, det jobbiga är att jag måste laga mat två gånger om dagen om jag inte äter rester. För nu måste jag äta: frukost, mellanmål, lunch, dessert, mellanmål, middag och dessert. Det är ganska stor skillnad från hur mina måltider såg ut innan, då jag bara åt frukost och middag (som brukade vara ganska stor) och en hel del onyttiheter där emellan. Men det känns bra och än så länge har jag inte varit så jättesugen på godis och sötsaker. Även om jag fuskade lite igår när vi var nere på fiket.

Även fast jag inte har bloggat så mycket de senaste dagarna, har jag ändå setat en del vid datorn. Med undantag för igår då jag flängde runt här hela dagen, utan en lugn stund (åt frukost, promenerade, tvättade (5 tvättar), hängde tvätt, damsugade, lagade mat, diskade). Men när jag setat vid datorn har jag nästan enbart varit inne på Tradera, det är ju hur roligt som helst och shiit vad mycket snygga kläder det finns. Jag har beställt lite nya kläder så nu är jag ännu mer taggad för att fortsätta med min nya livsstil. Det känns jättebra och det kommer nog gå ännu bättre när min kropp börjar vänja sig.

Idag har det varit en ganska tung dag. Jonathan jobbar till åtta, eller han är på postenmöte eller snarare introduktionsmöte för att lära sig hur allting går till. Så jag känner mig lite ensam och vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Men jag har varit ute på en lång promenad trots att det regnade och det är jag stolt över :o) För när det regnar vill man ju helst stanna inne. Idag har jag ätit wokadegrönsaker med kyckling och bönor, jättegott om man har mycket sötsursås.

Där fick ni en liten tjuvtitt in i min vardag. Nu ska jag fortsätta titta på Tradera och läsa era bloggar.

Hoppas ni får en trevlig kväll!

Utmaning

Skrivet: 2008-05-14, 17:32:19 / Övrigt

Jag tycker egentligen inte om utmaningar (jag tror att alla sagt det nu), men eftersom att söta Sanna valde att utmana mig är det väl min skyldighet att anta utmaningen. I gues.

Here it goes!

3 namn jag går under: Ida, Älsklingen, Ida-Sofia
3 saker som skrämmer mig: Ensamhet, att förlora en närastående, att misslyckas i livet
3 saker jag har på mig: Strumpor, Mjukisbyxor från Bik Bok, t-shirt från Zara
3 sanningar: Jag vill skriva en bok, jag spenderar för mycket tid framför datorn, jag tycker att jag är tjock
3 saker jag verkligen vill ha: Nya kläder, smalare kropp, kamera tillbehör
3 personer jag utmanar: Ingen ; ) Så att vi får slut på den här! (alla som vill får göra utmaningen)

Rotfruktssoppa

Skrivet: 2008-05-12, 13:50:06 / Mat, recept & träning



Såhär såg mig lunch ut idag och gårdagens middag. Soppa med rotgrönsaker, riktigt, riktigt gott och nyttigt.

Innehåll:
- 3 potatisar
- 2 palsternackor
- 1 purjolök
- 1 halv squash (?)
- 1 stor morot
- 1 och 1 halv tomat
- 1 halv burk krossade tomater
- Salt, peppar, paprikapulver, timjan
- 1 halv köttbuljong, 1 halv grönsaksbuljong
- Persilja till topping

Jag blev verkligen förvånad över smaken, mycket godare än vad jag kunde föreställa mig. Till det åt jag 2 knäckebrödmackor. Jag rekommenderar den verkligen!

Galna fiskmåsar

Skrivet: 2008-05-12, 11:58:35 / Fotodagboken



Det här är utsikten vi hade när vi satt på klippan på Naturreservatet dagen då vi var ute och grillade. Sjön låg helt blank framför oss och glittrade i solen. Så fint. På den här ön däremot, flög tusentals fiskmåsar runt och skrek, verkligen ylade åt varandra hela tiden. Vilket hemskt ljud alltså, speciellt när det är så många samtidigt. När det bara är några stycken kan jag tycka att det är charmigt och sommrigt... vad skriker de åt egentligen?

Nu ska jag ta mig ut på en promenad och rensa tankarna lite ; ) Ha det bra!



Ordinary monday

Skrivet: 2008-05-12, 11:37:28 / Dagboken

Det är ganska tomt här i min blogg nu. Endast ett litet inlägg igår, men sånt är livet. Man kan ju inte alltid vara på topp. Livet har ju sina berg och dalar. Jag mår jättebra på många sätt, men ändå känner jag att det tar emot att blogga. Det konstiga är att jag inte riktigt vet varför. Antagligen för att jag har tappat besökare och för att jag aldrig få fler besökare, det kan kännas lite tradigt. Men det har jag bara mig själv att skylla för, eftersom att jag inte varit så jätteaktiv, med varken inlägg eller kommentarer.

Annars så går det bra hittills med mintt sunda liv, åt ingenting onyttigt igår (Jonathan festade mig med en bulle, men jag sa nej tack! Duktig) och tränade. Idag har jag börjat dagen med gröt och knäckebröd och snart väntar en promenad. Tack för alla stöttande kommentarer jag fick igår! Det är verkligen motivationshöjande. Nu är jag taggad till 110%.

Liten söt nyckelpiga

Skrivet: 2008-05-11, 13:57:34 / Fotodagboken



Hittills har det inte hänt så mycket hemma hos Hittaida, idag. Jag har bara ätit en omelett (första gången jag lagat omelett), till frukost och diskat kaoset i köket. Sen har jag såklart kikat in de bloggar som jag brukar titta på och lekt lite i Photoshop. Men det är allt.
Idag har jag tänkt starta ett nytt liv - ett nyttigt liv.

Jag orkar inte med fler ångestatacker framför spegeln längre, känna mig större än de flesta, även fast jag är mindre. Det är det som är problemet, jag är så jävla kort (ursäkta språket) och då syns ju minsta lilla kilo och jag ser ut som en kort, tjock boll. Så därför ska jag börja äta nyttigt, Jonathan har lovat att stötta mig. Så det ska nog gå den här gången. Det största problemet kommer väl vara träningen, som alltid. Men jag ska försöka så gott jag kan.

Mitt problem kommer vara träningen, att motstå alla goda glassar, kakor, bakverk, bullar, choklad (i viss mån)... det kommer att bli tufft.

Stöttar ni mig?

Grillat

Skrivet: 2008-05-10, 18:26:52 / Dagboken



Den där bilden säger väl ganska mycket om hur trevligt jag och älsklingen haft det idag. Vi åkte ut till klipporna borta vid naturreservatet och grillade på en engångsgrill. Fläskfilé, paprika, tomat och potatissallad. Gudomligt. Vi har haft en väldigt lyckad Pingstafton ute i värmen som nästan bränns. Vi vågade inte bada ännu, inte från klipporna i alla fall. Jag lyxade till det med en bacardi breezer lime också, inte för att den var kylande kall, men det gick ändå.



Underbar dag! Vi har hunnit med mycket, gjorde reklamen snabbt så att vi var klara till tolv, sen har vi bara tagit det lungt i solen. Hoppas ni har haft det lika skönt!

I´ts a beautiful day

Skrivet: 2008-05-10, 09:52:49 / Fotodagboken


Nu har jag vaknat till en strålande lördag. Solen skiner, jag är pigg, allting talar för en bra dag. Snart ska jag ta och äta frukost, men först tänkte jag berätta lite om dagens planer. Först och främst måste vi ta och göra lite jobb i form av reklamutdelning i ett villaområde, men det är klart på ca 1,20 minuter och i det här fina vädret är det ett riktigt drömjobb. Nu när man kan gå barbent och med t-shirt och förhoppningsvis få lite färg på kroppen, blekfis som man är. När det är klart går vi hem igen, gör oss iordning, äter mellanmål, för att sedan åka iväg på en liten utflykt, med picknickfilt. Vart vi ska är fortfarande inte helt bestämt. Nånstans där man bara kan ligga och njuta av livet.

Vad ska ni hitta på idag?

Spring i benen

Skrivet: 2008-05-09, 23:36:06 / Fotodagboken

Spring feelings...



Att det är maj och snart sommar, närmare 25 grader ute är för mig helt oförståligt. Tiden har gått så snabbt, det var bara några veckor sedan som det snöade här och nu kan man gå barbent. Träden har blivit helt gröna på bara några dagar, allting går så snabbt, snart vaknar man upp på midsommarafton och inser att halva sommaren redan är förbi. Hoppas det vackra vädret håller i sig under hela sommaren, ingen halvdan och regnig sommar som förra året, tack!

Jag känner en sådan glädje innombords när jag tänker på alla vårkänslor, det är underbart. Livet är underbart ibland! Med dessa ord säger jag godnatt : )

Nya shorts

Skrivet: 2008-05-09, 22:27:08 / Dagboken

Nu är jag hemma igen. Efter att ha stoppat i mig en högst nyttig kräftmacka, sitter jag åter framför datorn. Vi har varit iväg på lite äventyr, i form av en liten shoppingrunda. Jag hittade ett par svarta shorts på H&M, de kostade bara 98 kronor så jag kunde inte stå emot. Vem behöver inte ett par shorts i sommar? Känner att jag skulle behöva lite mer sommarkläder, lite förnyelse, men tyvärr säger ekonomin någonting helt annat just nu. Men det kommer bättre tider.

Jag känner mig rätt trött nu och för än gångs skull tycker jag att dagen kännts rätt så lång. Det är inte ofta jag känner så, mina dagar brukar bara flyga förbi utan att jag hinner göra någonting. Men inte idag. Nu ska jag slappa en stund innan sängen väntar!

Söt tjej

Skrivet: 2008-05-09, 17:18:23 / Fotodagboken



Den här söta lilla flickan fångade jag på Skansen i söndags. Jag kunde inte låta bli att tjuvplåta henne, med det där stora sockervaddet framför ansiktet och putläpparna på första bilden. Adorable!

Nu åker jag iväg en sväng - tjingeling!

Ny bloggdesign, igen!

Skrivet: 2008-05-09, 15:48:01 / Bloggdesign

Nu har jag som ni kanske kan se, ändrat min bloggdesign, once again. Den här gången känns det i alla fall lite bättre. Jag har ju samma bakgrundsbild kvar. Det vekar vara den enda bild som passar in, så den behåller jag.
Nu ska jag äta lax med potatis och morötter i ugn. Smarrigt. Efter det vet jag inte vad som händer.

Efter en härlig promenad

Skrivet: 2008-05-09, 13:48:39 / Fotodagboken

Det är verkligen sommarvärme ute nu, jag blev helt svettig när jag var ute och promenerade, jag joggade en bit också, då sprutade svetten. Nästa gång lämnar jag nog tjocktröjan hemma, men det är bara det att jag inte har några fickor på mina träningsbyxor. Men jag kanske kan komma på en lösning till det, för jag vill inte gå runt med tjocktröja nu när det är så himla varmt. Jag vill heller inte behöva bära den i handen. Det är ju jobbigt.



Det blev en lång promenad i alla fall. Jag var nog ute i ca 1,20 minuter, då stannade jag även till en stund vid badplatsen och doppade fötterna i det ännu iskalla sjövattnet. Men om jag var modig nog skulle jag nog kunna ta ett dopp snart. Men jag vet inte om jag har så mycket av barnasinnet kvar. När jag var liten badade jag redan i april, jag var riktigt modig. Det har aldrig funnits en badkruka i mig. Jag gick ut i vattnet som att det inte vore något medan mina kompisar höll på att frysa ihjäl ; )

Jag har planer på att ändra på bloggdesignen igen, jag tror att det är den som gör att jag inte trivs med att blogga just nu. Jag behöver förnyelse, jag behöver ny energi, jag behöver något nytt att kämpa för. Den där mest-aktiva-listan är nog ett alldeles för högt mål, då det verkar helt omöjligt för mig att hamna där. Men det skulle vara roligt om fler kunde hitta till min sida, det skulle kännas mer meningsfullt att skriva och visa upp mina bilder då.
Hoppas ni har det bra ute i sommarvärmen!

Me

Skrivet: 2008-05-09, 11:30:57 / Fotodagboken



Som ni säkert märkt har jag inte varit särskilt aktiv de senaste dagarna. Jag har helt enkelt inte haft någon lust. Ibland känns det som att allting bara tar slut och all kreaktivitet bara försvinner. Dessutom har den senaste veckan känts rätt tung. Det är mycket som har hänt på kort tid, men det är ingenting jag vill skriva om här i bloggen. Men idag känner jag mig lite bättre i alla fall.

Igår hade jag och älsklingen en jättemysig dag. Vi åkte ut på landet och fotade mig i min vita sommarklänning. Men det blev inte så många lyckade bilder, jag ser tjock ut på de flesta, klumpig och stel. Det är lite så jag känner mig. Dessutom fick jag megakomplex över mina korta knubbiga ben igår, när det var för varmt för att ha strumpbyxor och jag skulle gå barbent. Usch.

I alla fall, så hade vi jättemysigt igår. Efter att vi varit på landet åkte vi in och åt en glass och solade vid hamnen här i Sigtuna. Jättetrevligt. Innan vi åkte hem gick vi till affären och handlade lite nyttigheter som jag hade tänkt börja med idag. För jag står inte ut med att känna mig så här knubbig längre. Jag måste ändra på det här nu.

Därför ska jag gå ut och gå nu!

Grönt

Skrivet: 2008-05-07, 12:43:36 / Fotodagboken



En vårig bild som jag hittade i arkivet, från fotorundan i lördags.
Jag ska nog ta och gå ut på en promenad nu, det börjar se lite mulet ut.
Fast snart börjar ju Våra Bästa år... kanske väntar tills det är slut.
Det är ju så himla spännande nu ; p

Kvinnor som tänker för mycket

Skrivet: 2008-05-07, 12:16:43 / Dagboken

Innan jag somnade igår, började jag läsa en bok som heter kvinnor som tänker för mycket, den handlar framförallt om skadligt negativt hypertänkande (som nästan alla kvinnor tydligen lider av). Jag tror att den kan vara bra för mig! För att lugna mina tankar lite grand, så att jag inte spårar ur totalt : p
Jag hoppas att den kan få mig att se positivare på tillvaron och få mig att tänka positivt! Och få min inre oro att försvinna.

Gammal bild!

11.51, 7:e maj

Skrivet: 2008-05-07, 11:50:35 / Dagboken

Hej på er! Hoppas ni har en bra dag.

Jag vaknade halv elva, när jag gick upp fick jag världens magont, så jag gick och la mig en stund till, tills det gick över. Nu känns det mycket bättre, men jag har ändå en konstig känsla kvar i magen. Nu har jag precis stoppat i mig två knäckebrödmackor och ett glas Tropicana juice, så jag är redo för en promenad. Men min mobil var slut på batteri så jag måste vänta en stund tills den fått lite styrka, så att jag kan gå ut med musik i öronen. Annars är det så tråkigt att gå själv.

Rosor från älsklingen

Skrivet: 2008-05-06, 20:59:45 / Fotodagboken



Tack älskling för blommorna!

Jag har inte gjort så mycket idag, därav har jag inte haft så mycket att skriva om. Vi har varit på ÖB och handlat klorin till mina vita tygskor som inte vara så vita längre efter Valborgsmässoafton. Annars har jag städat sovrummet och ätit falukorv med stuvademakaroner. Längesen jag åt det. Nu har vi precis kollat på den nya serien Life...

Vad har ni gjort idag?

Nalle love

Skrivet: 2008-05-05, 23:18:19 / Fotodagboken



Så här sött nannade nallebjörnen på Skansen igår. Så nu tänkte jag också gå och sova. Det har varit en seg dag idag, så jag hoppas att morgondagen kommer att bli lite roligare. Måste i alla fall försöka ta mig upp vid tio och gå en promenad! Men vi får se.

Godnatt på er!

Söt apa

Skrivet: 2008-05-05, 22:20:49 / Fotodagboken




Ännu en söt varelse från Skansen, som sagt det fanns många cutisar där. Den här apan är ju hur gullig som helst ; )

Vet ni vad, jag har en ännu sötare varelse här hemma, ingen mindre än min älskade pojkvän, som gav mig en bukett rosor när han kom hem från jobbet idag. Har jag inte världens sötaste pojkvän? Det är ingen speciell dag eller så, bara en överraskning liksom! Jag blev så glad så att jag höll på att börja gråta : ) åhh, vad jag älskar honom!

Liten renovering

Skrivet: 2008-05-05, 21:45:06 / Bloggdesign

Pillade lite med designen som ni ser. Jag förnyade min gamla lite istället för att göra om den helt. Ni vet ju att jag inte var så nöjd med den jag gjorde för ett tag sen. Jag vet inte om jag är så nöjd nu heller men den får duga för ett tag fram över. Just nu har jag inte så mycket idér. Vad tycker ni om den här versionen?

Dessutom kan man inte förhandvisa i stilmallen från den nya plattformen. Vilket jag tycker är en enormt viktig funktion, så att allting inte går helt åt skogen, eller vad säger ni? Nu måste man spara direkt för att kunna se ändringen.
Ge tillbaka förhandsgranska-funktionen, please!

Seeeeg

Skrivet: 2008-05-05, 20:11:28 / Fotodagboken



Jag har känt mig lite seg idag. Har inte fått så mycket gjort förutom att jag tagit hand om disken och lagat mat. Jag fick lite eftermiddagssol på mig i alla fall, då vi gick ut på baksidan och åt glass. Nu sitter vi inne igen och tittar på Nytt läge

Jag funderar på att ändra min bloggdesignen lite, men jag vet inte riktigt hur! Det återstår att se, om det blir nåt eller ej.

Hoppas ni har det bra!

Bä, bä...

Skrivet: 2008-05-05, 14:41:38 / Fotodagboken



Det finns många fina, söta, roliga och fula djur på Skansen. Här är ett av de sötaste.
Jag skulle mer än gärna ha såna här små lamm springandes i en hage utanför huset (om jag bodde på landet), de här två getterna skulle också kunna bo hos mig : ) De är ju så oemotståndligt söta!

Ge dig iväg!

Skrivet: 2008-05-05, 14:29:49 / Fotodagboken



Kolla in blicken! Om blickar ändå kunde mörda ; )
Han har precis fångat dagens måltid när jag ska fram och fota honom, inte konstigt om han blev arg, hehe. Men ändå tycker jag att han är rätt söt på något sätt.

Det är minnen för livet

Skrivet: 2008-05-05, 00:30:35 / Fotodagboken



Visst är dem söta? Det här är bara en av alla Skansen bilder jag fotade idag. Jag vet inte hur jag ska hinna med att visa alla mina foton. Har ju en massa foton från igår och från tidigare fotorundor som jag inte hunnit visa ännu. Det blir lite rörigt och jag vet inte riktigt var jag ska börja. Men nu är det väl Skansen bilder ni vill se, så jag ska sätta mig i lungn och ro och redigera och greja lite imorgon.

Ikväll blev det Andra Avenyn istället. Kände att jag behövde komma bort från foton och photoshop en stund. Det kan vara skönt det med ibland. Det får inte bli för mycket av det goda. Ibland kan jag känna att jag måste ha med mig kameran över allt, ifall att jag hittar det där perfekta motivet och det kan bli lite krävande. Vilket inte är meningen. Som att jag inte kan njuta av att bara vara här och nu, utan att jag måste fånga alla studer på foton. Jag vill inte att kameran ska styra mitt liv, utan tvärtom. Det är jag som ska styra kameran!

Missförstå mig inte nu - jag älskar att fota, ingenting vore roligt utan foton, det är mitt liv - det är minnen för livet. Men jag vill inte att det ska behöva vara ett tvång, för då är det ju inte roligt längre. Oftast tycker jag bara att det är roligt, men jag tror att det skulle kännas skönt att tagga ner det lite, det får inte bli så hysteriskt. Förstår ni vad jag menar?



Gäsp! Jag håller på att somna. Måste krypa till kojs nu. Godnatt på er!

Jag & älsklingen

Skrivet: 2008-05-04, 21:19:00 / Dagboken

Jag & älsklingen på Skansen...




... och min kärlek Nikon med det nya objektivet (Tamron AF 70-300 F/4- 5,6 Di LD macro 1:2). Det kanske var på tiden att visa upp det nu, det var ju trotsallt två veckor eller mer sedan jag köpte det. Nu ser kameran rätt stor ut för lilla mig ; ) De här bilderna är däremot knäppta med min mobilkamera, rätt bra kvalité för att bara vara 3 megapixlar, eller hur?

Jag hade på mig min röda klänning med blommor idag som jag köpte på Zara för ungefär ett år sedan. Tycker om att se somrig ut, där hade jag däremot satt på mig jackan igen. Varken jag eller Jonathan orkade gå runt och bära på den. Men man blir varm av att fota när solen ligger på.

Jag har verkligen många bilder att titta igenom, så vi får se om jag orkar fixa till några ikväll. Jonathan ska gå och lägga sig nu, så jag kommer få lite tid för mig själv, så jag får se vad jag ska göra då. Det finns ju nya avsnitt av Avenyn nu också. Spännande!

En dag på Skansen

Skrivet: 2008-05-04, 20:36:10 / Dagboken

Vilken tid det tar att föra över bilder till datorn! Nästan en halvtimme ) :

Vi har varit på Skansen idag, bland alla djuren! Jättetrevligt. Jag trodde att det skulle bli regn eftersom att det blev mulet bara några sekunder efter att jag skrev morgoninlägget. Men det har varit alldeles lagom varmt och soligt, vi klarade oss från regn. Vi gick runt utan jacka och tittade på alla fina och (fula) djur. Det har varit en underbar dag faktiskt och jag är jätteglad. Jag älskar att åka iväg på utflykter med min älskling, fota, picknicka eller bara strosa runt någonstans. Vad som helst, bara vi är tillsammans.

Jag fick till och med gå in i Skansen akvariet, eftersom att jag aldrig varit där förut. Dyrt var det, men det var det värt, jag fick ju klappa en orm ; ) Inte för att det var hödpunkten men ändå. Det fanns en spindel också, men den vågade jag inte röra.

Det är verkligen trevligt på Skansen, vi köpte brända mandlar också, det är så gott. Jag älskar verkligen det! Nu är bilderna överförda så jag ska ta och titta igenom dem och se ifall jag fick några pärlor. Det återstår att se och självklart visar jag er de senare!

Godmorgon!

Skrivet: 2008-05-04, 10:50:36 / Fotodagboken



Godmorgon!

Idag skiner solen, det är skönt. Men jag har fortfarande inga planer för dagen. Nångång måste vi gå ut och dela ut reklamen, men det är så himla lite, så det kommer gå snabbt idag. Till och med sorteringen var enkel den här veckan. Vilket är skönt, önskar att det alltid kunde vara så.

Hoppas ni får en trevlig söndag : )

Mitt hjärta & ditt hjärta hör ihop

Skrivet: 2008-05-04, 00:57:42 / Fotodagboken



Jag ville bara säga hur mycket Jonathan betyder för mig - han är mitt allt!
Jag älskar dig så : )


Nu måste jag bums i säng. Mina ögon svider av allt tv och- datorsittande. Vi såg Förtrollad och den var ju verkligen förtrollande - så himla söt. Hoppas ni har haft en trevlig kväll allesammans. Good night, sweethearts.

Vattenplums

Skrivet: 2008-05-03, 22:07:37 / Fotodagboken



Vi försökte kasta lite macka också, men vi hittade inga platta stenar så det blev bumlingar som plumsade istället : )

Nu ska vi titta på Förtrollad, känner mig barnsligt förtrollad ikväll!

Turterduvor

Skrivet: 2008-05-03, 21:07:41 / Fotodagboken



Dessa turterduvorna simmade lungt och vaggades av vågorna en bit ut.
Under tiden satt jag och älsklingen på en sten och höll om varandra. Så mysigt!

Walking like a stranger in my own hometown

Skrivet: 2008-05-03, 20:09:14 / Dagboken

Jag stoppade undan negativiteten i bakfickan och ryckte upp mig. Vi tog varandra i handen och gick ut genom dörren. Det var som om en helt ny värld öppnade sig framför oss. Kvällsolen tittade fram och fiskmåsarna gapade nere vid hamnen. Vi satt och höll om varandra på en sten och kände på sjötemperaturen och försökte fånga fickmåsarna på bild. Det var mysigt, varmt och underbart. Kärlek.

Kameran hängde på min axel när vi vandrade runt i Sigtuna, från den ena änden till den andra. Jag tror jag fick en hel del mysiga bilder på lite allt möjligt. Det är verkligen sommarluft ute nu. Härligt. Jag älskar.

Tänk att jag är så dum och låter vädret kontrollera mitt humör. Är det sol är jag glad och så fort det blir lite grått åker smilbanden ner och jag vill bara ligga kvar under täcket. Tur att solen tittade fram ikväll och att vi tog vårat förnuft tillfånga och gick ut efter maten. En härligare kväll hade vi inte kunnat fått!


I´m happy again !

Feeling grey

Skrivet: 2008-05-03, 16:39:26 / Fotodagboken



I feel like a dead leaf...

Det är tråkigt, grått, tråkigt och grått. Jag mår sådär.


I wish I was a punkrocker with flowers in my hair

Skrivet: 2008-05-03, 13:30:19 / Fotodagboken



Lördagen den 3:e maj.
Vädersrapport: mulet. Solen sken när jag gick upp och duschade men nu ser det bara grått ut och regnet hänger i luften. Jag som hade utflyktsplaner, men då vill man ju att det ska vara sol. Så vi får väl se vad som händer här hos mig idag. Jonathan sover fortfarande, men jag ska snart gå och väcka honom. Jag har inte hunnit äta nåt än, så jag ska nog ta och steka ett ägg, det blir nog gott.

Vad ska ni hitta på idag?


Jag vill åka till Skansen... eller nåt annat mysigt ställe!

Mer vår

Skrivet: 2008-05-02, 22:24:23 / Fotodagboken




Lite vårbilder som jag fotade för nån dag sen...




Sköna maj!

Skrivet: 2008-05-02, 20:19:31 / Fotodagboken

130707-1084

2:a maj, det är vår nu. Tänk att våren är här, tänk att träden blommar och att det börjar bli grönt. Snart kan vi både gå med bikini och bara ben, sola, picknicka och sitta på en klippa och titta på solnedgången utan att frysa. Det kommer vara ljust till sent på kvällarna. Det är ingen dröm längre. Bästa tiden är här nu!

Idag åkte vi en sväng till Uppsala, för att köpa lite onödiga saker på Biltema, vi gick även in en sväng på Plantagen för att titta på utemöbler, men de hade inte riktigt det vi var ute efter. Vita utemöbler vill jag ha med svartvita dynor och en grill. Men det är inte så bråttom med det, vi vet ju fortfarande inte om vi får den nya lägenheten.

Innan vi åkte hem åt vi på en helt fantastisk kinarestaurang, buffén var verkligen jättegod. Jag åt så att jag höll på att spricka ; ) Men det var det värt!


Nu sitter vi i soffan och tittar på Talang. Vi ska nog ta och titta på nån film sen!

Hearts on fire

Skrivet: 2008-05-02, 14:19:46 / Fotodagboken

130707-1081130707-1080fire

Jag är tillbaka i soffan i lägenheten i Sigtuna igen. Det blev en lång valborg. Med både det ena och det andra. Men vi hade det trevligt. Jag kanske fick i mig för många cider och det fick jag sota för dagen efter. Men efter en rejäl frukost och en del vatten, mådde jag bättre igen : p

Nu håller jag på att tvätta, dam,sugade nyss lite i hallen och i vardagsrummet. Ska ta och städa i sovrummet också. Så att jag kan andas igen!

bloglovin




RSS 2.0