Min kamera

Från och med den 13:e december 2008 är alla foton på bloggen fotade med nedstående utrustning, innan dess fotade jag med en Nikon D40x.


K A M E R A H U SSIGMA SD14

Digital spegelreflexkamera med CMOS Foveon X3 sensor. En proffesionell systemkamera med ett unikt bildsystem, där varje bild fotas i tre lager.

Megapixlar: 14
Vikt: 700 g

Pris 5200 kronor

Egna synpunkter
Från början var jag väldigt skeptisk till att gå över till ett lite mer ovanligt märke, i alla fall när det gäller kameror, deras objektiv är ju väldigt vanliga. Den känndes till en början väldigt stor och klumpig, i jämförelse med min lilla Nikon D40x, som är väldigt liten för att vara en systemkamera. Men nu efter att ha använt den i nästan två månader, älskar jag den. Färgerna blir perfekta från början, oftast behövs ingen redigering alls. Jag fotar alltid i RAW-format då det nästan är avgörande för bildkvalién och då "framkallar" jag bilderna i Sigmas eget bildhanteringsprogram, Sigma Photo Pro.

Den här kameran är kanske inget jag skulle rekommendera som första köp, då den inte har några auto-lägen. På Sigman finns, S, P, A och M lägena. Det finns heller inga lägen för porträtt, sport m.m. De har försök ta bort så mycket "onödiga" funktioner som möjligt för att kunna satsa fullt ut på bildkvalitén. Vilket jag anser vara det som räknas i slutändan, alla vill ju få så fina foton som möjligt. En annan nackdel skulle kunna vara att displayen har ganska dålig upplösning och är endast 2,5 tum samt att den bara kan ta upp till 3 bilder/sekund, vilket är ganska lite för att vara en "stor" systemkamera.


O B J E K T IV1) SIGMA 17-70 mm f/2,8-4,5 DC Macro

Normalobjektiv med brett omfång. Jag har inte hunnit prova det så mycket än, uppdaterar mer här senare.
Pris 2700 kronor.

2) SIGMA 30 mm DC EX f/1,4 HSM
Kommer nog definitivt bli mitt nya favoritobjektiv. Helt fantastisk färgåtergivning med en otroliga skärpa. Finns även till Nikon och Canon.
Pris 3750 kronor.


"Sigmas mer påkostade EX-beteckning gör att detta kan bli ett mycket intressant alternativ till Canons och Nikons egna objektiv i samma klass som kostar 12 000:- plus."
 - Cyberphoto.se


Ö V R I G T

2 st UV filter

- 72 mm HOYA HMC
Pris 372 kronor

- 62 mm Kenko pro 1D
Pris 345 kronor

Stativ
Ett billigt jag köpt på tradera.

Kameraväska
- En Nikonväska (lägger in bild sen)
Pris 499 kronor

Minneskort
- Sandisk extreme III compactflash 4gb

LjustältV I L L  H A


- Macroobjetiv, Sigma macro105 mm f/2,8 EX DG (pris 3900)
- Telezoomobjektiv, Sigma 28-300 mm 3,5-6,3 DG macro (pris 2900)
- Blixt
- Extra batterier
- Nytt stativ med snabbkoppling
- Närbildslinser
- Fjärrutlösare


Alla bilder har jag fotat själv med min Nikon D40x.

RSS 2.0