skratta inte...!

Skrivet: 2008-11-28, 19:23:29 / Fotodagboken

Det här med att packa en resväska är inte alltid det lätaste, i alla fall inte för mig. Här hemma råder ett konstant virrvarr av:


"Alltså Jonathan, jag har ingenting att ta på mig imorgon...."

"Undra vad de andra kommer att ha på sig, de kommer säkert vara mycket finare än mig?"

"Hur kunde jag klippa av mig håret.. känns ju skitkort igen..."

"Det är som att gå in på Myrorna när jag öppnar garderoben och så luktar det gamla kläder...."

"Jag kommer vara kortast imorgon, jag hatar att alltid vara såå kort..."


"Det känns som att jag gått upp flera kilo nu bara för att jag ska bort..."


Jonathan bara skrattar åt mig, fast när han härmar mig så inser jag ganska snabbt hur roligt det måste låta. Det där med Myrorna vet jag inte ens vart det kom ifrån, men min garderob luktar verkligen gamla kläder. Fast det kanske har med att min näsa har varit känslig för alla lukter i flera dagar nu.

Åhh... hjälp! Varför ska jag alltid behöva ha panik över dessa småsaker. Kläder hit och dit... det känns alltid mycket skönare att gå hemma i Jonathans alldeles förstora farfarströja med flottigt hår än att klä upp sig. Även fast jag är tusen gånger finare i vad som helst förutom Jonathans gamla farfarströja. Eller den är helt ny, bara det att Jonathans syrra köpte storlek xlarge, fast han i vanliga fall brukar ha small/medium. Jag tycker i alla fall att den är perfekt att gå runt i här hemma.

Till råga på allt har jag precis stoppat i mig världens största tacos... som om den behövdes?



ps. jag hoppas ni tar allt med en nypa salt :p

friday i´m in love

Skrivet: 2008-11-28, 13:39:18 / Fotodagboken

Tänk så tyst bloggen kan bli om man inte skriver på två dagar. Eko... eko... eko. Min posetiva bubbla sprack där ett tag och panik över både de ena och det andra kom upp till ytan. Men det är bra nu. Nu lägger jag alla "måsten" bakom mig för att fokusera fullt ut på helgen. Den kommer att spenderas i Linköping tillsammans med Linda, Malin och Malin.

Det kommer bli toppen. Vi har alla vävts samman genom våra bloggar, hur fantasktiskt är inte det? Jag känner på mig att det här kommer bli den bästa helgen på länge. Det kommer gå fint och jag kommer få känna hur det är att flyga på egna vingar en stund. Det känns underbart.

Nu ska jag koppla av en stund, innan jag tar fram resväskan för att packa ner det jag ska ta med mig. See you.

next up - bed

Skrivet: 2008-11-25, 23:25:15 / Dagboken

Har suttit i flera timmar och bråkat med i Indesign nu. Håller på med slutuppgiften som ska redovisas på fredag. Men det går inte lika lätt och smidigt som jag hade tänkt mig. Mina skills från förr verkar ha drunknat i samband med andra minnen från den tiden. Sånt som händer. Jag får helt enkelt börja från scratch igen. Men det brukar falla sig rätt naturligt när man väl klickat runt en stund. Men det verkar inte falla sig lika naturligt den här gången.

Jag får ta tag i det ordentligt imorgon, för nu vill mina ögonlock falla ner för ögonen och mitt huvud är så gått som avstängt. Jag känner mig nog inte lika bra som jag trodde, har inte druckit en enda kopp te idag (förutom till frukost) och inga pepparkakor alls efter maten (smögåt tre när jag planterade). Dessutom omringas jag av en mycket mer positiv aura än vad jag brukar göra. Det känns toppen. Imorgon står SNÖpromenad högst upp på schemat och därefter plugg, plugg och plugg. Så det är bäst att jag kryper ner nu, så att jag kommer upp i tid imorgon.

Puss & Godnatt.

nya blommor

Skrivet: 2008-11-25, 18:55:41 / NYA lägenheten




- "hjärtan på tråd" - hjärta och vanlig "hjärtan på tråd".

-  en liten grön växt som jag inte vet vad den heter.

- en kotte

- ljushållare

- och en vit prydnadsros

Titta så fint det blev. Jag köpte lite nya blommor på Växtriket här i Enköping idag. Vi hade en rabattkupong som gav oss halva priset på allt om vi handlade för 300 kronor. Så det gjorde vi såklart. Det är så roligt att piffa upp hemmet med levande växter, synd bara att jag är så dålig på att ta hand om dem. Förutom de växter som fick plats i skålen köpte vi; en stor Orkidé, en liten Julstjärna och två andra blommor samt en Amaryllis. Så nu är det ännu trevligare här hemma. Jag älskar verkligen att göra fint hemma, jag trivs så bra då.

min dag

Skrivet: 2008-11-25, 18:00:23 / Dagboken

Det får bli en liten lista över vad jag har gjort idag.

- Gick upp elva och åt frukost.
- Städade ur den "kraschade" billen.
- Åkte till Återbruket och slängde skräp.
- Åkte till Coop och pantade burkar och köpte skruv.
- Gjorde ett besök på banken och satte in pengar.
- Åkte till Växtriket och köpte blommor.
- Handlade mat på Maxi.
- Planterat blommor och kollat igenom en del saker från förrådet.

Så har min dag sett ut i det stora hela. En hel del ärenden som har uträttats. Nu ska jag ta och plugga lite hade jag tänkt. Men det känns inte så lockande, om jag känner mig bäst kommer jag skjuta upp det tills på torsdagskväll. Dagen innan inlämning. Jag är dessutom ledig tills dess så. Det blir nog en kopp te och en pepparkaka istället.


snöolyckor

Skrivet: 2008-11-24, 20:13:49 / Dagboken

Måndagen den 24:e november, en månad innan julafton. Usch vilken dag det har varit. Snöstorm, halka och olyckor. Allting var bra imorse när jag vaknade, förutom att jag sovit för få timmar. Jag gick upp och blev som vanligt skjutsad till tåget. Sätter mig på tåget och åker till Västerås. När jag kommer fram till Västerås ringer Jonathan och säger att han snurrat runt med bilen ut i en hästhage och salgit sönder rutorna och kvaddat bilen. Som tur är han välbehållen utan skador. Jag blev hur rädd som helst och såklart glad för att han mådde bra. Vet inte vad jag skulle gjort om det hade hänt någonting allvarligt. Hans pappa kom som tur var och plockade upp honom och åkte till Västerås. De fick lov att lämna bilen eftersom att den inte gick att rubba i all snö. Som om jag inte vore tillräckligt rädd för att åka bil. Usch... det känns som att det kommer bli en lång vinter dessutom.

Sedan jag kom hem från skolan halv ett har vi ätit köttfärslimpa hemma hos Jonathans föräldrar och varit i Bromma och köpt en ny bil (Skoda Filicia -99). Så det är första gången idag som jag är hemma och tar det lungt. Så jag har inte hunnit uppdatera så mycket här. Nu förstår ni varför. Jag kommer nog inte sitta här så länge ikväll heller. Hoppas allt är bra med er.


Läs mer här.

nytt och fint

Skrivet: 2008-11-23, 22:34:54 / NYA lägenheten

Hej på er. Idag har jag varit på Ikea och Nordik och handlat lite mys till hemmet. Jag älskar verkligen att fixa och trixa hemma, men jag har inte alltid tålamodet eller orken så man får passa på när den infinner sig. Sedan jag kom hem klockan sex har jag städat och gjort fint. Måste säga att jag blev väldigt nöjd med lägenheten nu. Lite "inför-julenkänslor", med mycket ljus och lite röda kuddar i soffan. Jag ska inte sätta upp adventsstjärnor och sånt riktigt ännu, det väntar jag nog med till andra advent, eftersom att jag ska bort första advent.


Vi har hängt upp en hylla bredvid fönstret i vardagsrummet, så att det inte är så tomt.


Ny tavla ovanför soffan. Jag kommer aldrig för mig att framkalla en egen, så tills jag har gjort det får den här duga. Det gjorde verkligen mycket för rummet.


Såhär ser vårat stora kök ut. Älskar det.


Den vita ljusgrejen köpte jag på Nordik, den är från Cultdesign. Jag älskar verkligen deras grejer. Köpte nya teglas också från Ikea. Där köpte vi mest ljus (som luktar jul, äpple, kanel...) och tavlan.


Köpte även den här korgen på Nordik som jag fyllt med bollar.


Pepparkakor är obligatoriskt på vardagsrummsbordet såhär vid juletider.

Gud vad skönt det känns när man har det avklarat och kan gå och lägga sig med gott samvete och vakna till harmoni imorgon. Ingen disk, tjohoo :) Vill ni se hur det såg ut innan kan ni gå in här.

dark light

Skrivet: 2008-11-22, 17:30:48 / Dagboken

Kom hem från affären alldeles nytt, till et totalt mörker. Strömavbrott. Så nu har vi tänt ljus i hela lägenheten. Mysigt, men ändå inte. Vi som hade tänkt laga gryta, tur att vi åt varsin korv på Maxi.

Vi blir hemma ikväll, så jag tänker  ta ett gals vin nu. Det finns ju inte så mycket att göra nu när strömmen har gått. Tur att jag har batteri till datorn och bärbart internet. Ifall jag får dötrist. Men det räcker ju inte hur länge som helst. Hoppas strömmen kommer tillbaka snart.

Puss & kram.


Edit 18.28 - strömmen är påslagen nu. hoppas det förblir så för nu har vi börjat med grytan, det ska bli gott.

...

Skrivet: 2008-11-22, 14:49:58 / Fotodagboken

Solen verkar redan vara påväg ner borta vid horisonten och jag är inte ens redo för dagen än. Kom precis ur duschen som fick mig att vakna till liv i alla fall, annars har jag segat sen halv tolv. Jag somnade dessutom väldigt tidigt, missade en hel halvtimme av filmen som för övrigt verkade rätt bra (för att vara en svensk rysare).

Jag vill träffa folk, dricka vin och prata om livet. Men så verkar det inte bli då festen är i Irsta. Jag är inte redo för att träffa gamla spöken och skumma människor i barndomskvarteren. Det skulle förstöra mina fina minnen. Om det finns några kvar.


godkväll

Skrivet: 2008-11-21, 21:37:15 / Dagboken

Äntligen hemma och äntligen ska jag få krypa ner i sängen. Jag har tänt ljus och pojken har flyttat in teven till byrån inne på sovrummet. Nu ska jag njuta av lugnet och andas in doften av vanilj från ljusen. Det har varit en turbulent dag idag, väntan från början till slut. Om jag säger såhär ibland hatar jag att bo på landet, att inte ha någon egen bil och körkort samt en pojkvän som sover när vi bestämt träff. Men som man brukar säga lite sådär klyschigt, allting ordnar sig till slut.

Jag kommer vara sådär ruskigt osocial ikväll. Puss på er.

dripp, dropp

Skrivet: 2008-11-20, 14:54:23 / Fotodagboken



Mina lungor fylldes med vinterluft, så friskt ute i kylan. Snön knastrade under våra fötter och solen fick snön att glittra. Minusgraderna verkar hålla i sig, så snön får nog pryda backen en stund till. Förhoppningsvis resten av vintern. Snälla, hejdå med regn, slask, grå himmel och blåst. Jag vill ha en riktig vinter i år. En riktigt härlig vinter promenad blev det. Nu börjar det redan skymma utomhus. Dags att tända lite ljus kanske?

I micron tinas fisken och på spisen kokar potatisen vilt. Idag blir det fiskgratäng hemma hos oss. Det kan nog bli gott. Ha det bra.

snow

Skrivet: 2008-11-20, 10:20:09 / Fotodagboken


Godmorg. Jag har varknat upp till ett soligt vinterlandskap. Bilden tog jag alldeles nyss ut genom fönstret. Nu ska jag äta frukost. Hoppas ni får en bra dag.

hello and goodnight

Skrivet: 2008-11-19, 21:16:39 / Dagboken


Det får bli en dagens-lista i brist på fanatsi och tid. Jag kom nyss hem och tänker gå direkt till sängs. Det har varit en fullspäckad dag från morgon till kväll så jag är rätt slut. Ses imorgon, då är jag ledig också.

...humör - glad mest hela dagen :) det har varit en bra dag.
...kläder - spetskjol och cheap monday t-shirt, leggings, bolero, en blommig sjal och kappa.
...frisyr - slarvig toffs / utsläppt och nyklippt.
...mat - kyckling med ris hos Jonathans föräldrar.
...läsning - ingenting faktiskt, har inte funnits tid för det idag. Om inte min 150 ordare räknas? Läste upp den för klassen idag.

...aktivitet - först skola till 12.30, mat hos Jonathans föräldrar, klippning av mitt hår hos frisören, fika med älsklingen på Global Living (godaste fikat, jag lovar) och hämtat massa av Jonathans musikgrejer hemma hos Olle.
...roliga - fick bra kritik på min 150 ordare om mitt andra jag ;)
....inköp - räknas klippning och fika?

...träning - ingenting
...godsaker - bärpaj med vaniljsås
...tvprogram - har inte haft tid för sånt idag

...låt - Halleujah - Cover by Kate Voegele
...borde - känns som att jag inte borde någonting just för tillfället, förutom att sova.
...längtan - till bloggträffen.
...väder - snö, nu är det halt på vägarna vill jag lova.

autum and winter

Skrivet: 2008-11-18, 22:02:42 / Fotodagboken

Lite mer te och två bitar mörkchoklad innan sängdags skulle vara gott. Har ägnat lite tid åt att läsa igenom och renskriva lite material till grupparbetet. Hann med och göra ett stilprov till en framsida också, får se vad de andra tycker om den. Slängde ihop den lite halvdant på cirka tre minuter. Först lite te, sen duschen. Puss och kram.


Måste säga att jag verkligen älskar färgerna i bilderna. Lite höst och vinterkänslor på en och samma gång.

time is passing by

Skrivet: 2008-11-18, 19:04:25 / Fotodagboken


En liten bild från igår. Från den kalla promenaden, som inte blev så långvarig. Det är riktigt trist att vädret är som det är, annars hade jag gärna gått ut en sväng. Maten blev jättegod, köttfärssås med soltorkade tomater och fetaost, en ny variant som jag testade. Jag lagade allting själv medan Jonathan diskade. Vi är duktiga på att dela upp sysslorna... oftast.

Visst ja, det är den 18:e idag. Min och Jonathans dag. Det är ingenting vi firar, utan det är en dag precis som alla andra. Vi brukar mest säga "grattis på våran dag älskling" och låta lite extra kära, hehe. Tre år och tre månader är det sedan vi blev tillsammans nu, tiden går fort. Puss på dig.

so tired

Skrivet: 2008-11-18, 16:59:29 / Fotodagboken



Klcokan går snabbt. Nu är det redan kväll, fast det känns som att jag precis kom hem. Jag kom hem tidigt (13.30), men min kropp var helt slut efter att ha jobbat effektivt med grupparbetet hela morgonen. Så jag somnade nästan direkt jag kom hem på soffan. Efter att jag fått i mig två skedar ärtsoppa och två knäckebröd. Den soppan var inte allas god. Jonathan som hade lovat att han skulle laga potatis och- purjolökssoppa till mig tills jag kom hem. Men han försov sig såklart.

Han svarade inte när jag ringde heller, så jag var nästan övertygad om att jag inte skulle komma hem från tåget. Men efter att jag ringt honom i en timme, ringde han äntligen upp. Då kunde jag andas ut igen. Jag blir så orolig när sånt där händer. För det finns inte direkt några bra sätt att ta sig ut till oss utan bil. Bussen går 5 kilometer bort och det tar en hel timme att gå hem där ifrån. Det hade inte varit nån höjdare i det här slask-regn-blåst-snö-vädret. Så tack för att du svarade till slut.



Nu ska jag dricka en kopp chai-te och efter det hjälpa till med middagen, som idag blir köttfärssås med någonslags pasta. Men först ska jag försöka vakna till lite, så att kvällen inte flyder iväg lika snabbt. Fast det brukar inte spela så stor roll vad man gör, flyger iväg gör den oftst ändå. Hopas ni haft en bra dag idag.


hugs and kisses

Skrivet: 2008-11-17, 22:34:24 / Fotodagboken


I ♥ er mina läsare.

Vad roligt att så många hittat hit de senaste dagarna. Det lönar sig att blogga fler gånger om dagen. Men det går ju såklart inte jämt. Mina bloggkoll prenumeranter har ökat till 72 stycken. Det är helt unbeliveble. Jag blir så glad. Det värmer verkligen i vintekylan som omgiver mig, i mörkret och i stressen. Tack för att ni finns och fortsätter att klicka in på min lilla blogg dag efter dag. Tack.

hugs and kisses.

my dear

Skrivet: 2008-11-17, 17:27:35 / Fotodagboken

Kan jag säga annat än att jag älskar min käras ögon...?



Click...

Kvällen nalkas, dags för en kopp te snart kanske? Jag är sugen på en riktigt god chai-latte, med mycket honung och kanel på toppen. Så det kanske är dags att lämna den virituella världen, för att övergå till den visuella världen, jag köpte nämligen med mig ett numer av Kamera & Bild på fotomässan i lördags. Fick tre nummer för 50 kronor. Kändes rätt värt, med tanke på att ett nummer kostar cirka 60 kronor i affären. Jag är för snål för att köpa en tidning, har tänkt flera gånger när jag suttit och väntat på tåget att jag ska göra det. Men nej, jag kan inte.

Te, tidning, ljus och levande musik från rummet bredvid. Jag tror inte att det kan bli bättre (om man bortser från finnarna och lite ryggont), Jonathan har skrivit en låt och klinkar på gitarren. Blir så fint, bara det att jag hatar honom för att han är mer kreativ än jag... :p



kallt och finnar

Skrivet: 2008-11-17, 14:53:38 / Fotodagboken



Kylan har verkligen hittat till vårat avlånga land nu. I alla fall till min del. Jag gick ute en stund och fotade, men det blev inte så långvarigt. Fingrarna höll på att förfrysa när jag tog av vantarna och fötterna blev orörliga. Kommer det verkligen att bli kallare än så här? Jag ställer nog samma fråga varje år tror jag. Några fina bilder blev det i alla fall, även om jag tycker att det aldrig blir som man vill numera, vet inte riktigt vad jag gör för fel. Jag vill verkligen ha ett macroobjektiv.

Jag stod nyss framför spegeln och förundrades över var i helvete alla finnar kommer ifrån. I mitt liv har jag bara haft en finne här och där, lite då och då. Men nu när jag är 21 år gammal så får jag en hel klunga på hakan. Så nu ser jag ut som en finnig tonåring helt plötsligt och jag hatar det verkligen. Det ser helt fruktansvärt ut och inte vill de försvinna heller, det kommer bara nya. Så lagom till bloggträffen har jag väl hela ansiktet fullt. Det kanske inte är hela världen, men man känner sig så ofräsch och osnygg när de liksom tar över ens ansikte som i vanliga fall ser rätt bra ut. Det är orätvist. Jävla parasiter.

sleepover

Skrivet: 2008-11-17, 10:23:39 / Dagboken

fan...
Jag har försovit mig. Skulle varit i skolan nu. Men det är sånt som händer... Grejen är att Jonathan alltid brukar väcka mig halv sju när han kommer hem från jobbet. Men idag hade jag en timmes sovmorgon så han gick och la sig. Jag borde förståss tänkt på att ställa mobilen, men det gjorde jag inte. Så Jonathan gick och la sig, ställde sin mobil, men vaknade inte av den. Jag hörde den inte heller eftersom att han låg i vardagsrummet.

Så nu sitter jag här oordninggjord, med sju mil till skolan. Jag skulle inte hinna hur jag än gör. Jag måste erkänna att jag faktiskt är lite förvånad över att det är första gången det händer under de tre veckor som jag gått i skolan. Innan jag började trodde jag att det skulle hända var och varannan dag, så jag har haft tur ändå.

Nu ska jag äta frukost och se till att göra någonting vettigt utav dagen. Puss.

mitt andra jag

Skrivet: 2008-11-16, 22:31:13 / Dagboken

Nu är jag äntligen färdig med min text tills imorgon. 150 ord, att det kan vara så svårt att få ihop det... men nu är det gjort i alla fall och en börda har försvunnit från mina axlar. Nu ska jag äntligen ta det lungt en stund innan jag ska gå och lägga mig. Andra Avenyn har högst prioritet för mig kvällen ut nu. Kanske några kramar också, men bara kanske. Puss.


Vattenkokaren puttrar på bänken. Jag kan inte minnas att vi hade någon sådan hemma, när jag var liten. Det är mycket som är annorlunda nu när åren tagit några kliv framåt. Ibland känner jag inte igen mig själv när jag blickar tillbaka. Det var väl inte så längesedan jag gick första vändan till skolan och fyllde min nya rosa ryggsäck med gräshoppor på hemvägen? Har jag verkligen lyssnat på Spice Girls och haft nenonfärgade jazzbyxor en gång i tiden? Jag kommer ihåg när jag var desperat nerkärad i en hollywoodidol. Hur mina väggar var tapetserade med hans ansikte och hur jag ristade hans namn på en träslev i slöjden. Det måste ha varit i femman. Ganska ful var han också, nu när jag tänker efter.  Tiden går fortare nu. Det kommer att kännas som igår när jag tänker tillbaks till idag. Om tio år, när vattenkokaren puttrar på bänken.

Texten jag jobbat med ikväll. Vad tycks? Temat är mitt andra jag.

Rubrik?

Skrivet: 2008-11-16, 20:36:52 / Fotodagboken


Glöggdoft som sprider sig i lägenheten, madlar, russin och till det Annas pepparkakor med mandlar i. Det måste vara mina favoritpepparkakor. Förvirrat sinne, lite måndagsångest, blandat med levande ljus. Jag känner mig fortfarande tom och keativiteten sviker mig gång på gång. Dry your eyes and forget about me.

Jag har snart smackat i mig ett halvt paket papparkakor... mums.... eller inte längre kanske.

innan jag dör

Skrivet: 2008-11-14, 16:15:14 / Tips

av Jenny Downham
Bild lånad här.

På tåget lyssnar jag på en bok som heter Innan jag dör. Den handlar om 16-åriga Tessa som har leukemi och har bara några få månader kvar att leva. För att kunna leva livet till fullo har hon gjort en lista över saker som hon vill göra innan hon dör. Ha sex, köra bil, göra någonting olagligt och bli kär. Boken är fylld av livskänsla, utan att vara sentimental. Ett allvarligt ämne blandat med så mycket mer än sorg.

Nu börjar jag närma mig bokens slut och det jag vetat från första gången jag öppnade boken börjar bli verklighet. Jag är nära till tårar för varje sida som bläddras förbi nu. Hon är så nära slutet. Boken är väldigt välskriven och jag känner mig närvarande i det som händer när jag lyssnar på den. Eftersom att jag inte lyssnat klart, så vill jag inte ge den betyg ännu. Men boken är helt klart läsvärd, jag kan verkligen rekommendera den och att lyssna på den har varit väldigt underhållande, trots det sorgliga ämnet.


Nu tänkte jag titta på en film. Sent ikväll kanske det vankas vinkväll hemma hos en kompis. Men ingenting är helt klart ännu, det beror på hur trötta vi är då. Kram.

världen är så underbar

Skrivet: 2008-11-13, 14:53:15 / Dagboken

Världen är grå idag med. En enda smet av regn, dimma och döda löv. Visst är världen underbar just nu? Jag vaknade med huvudvärk, så jag bestämde mig för att stanna hemma. Men imorgon är det nya tag som gäller. Måste klara av sista dagen så att jag kan ta helg med gott samvete.

Jag vill sjunga till Kent
och förbli ung...


Vad melankolisk jag låter. Så hemskt är inte livet, jag har mest tråkigt. Nä, jag ska nog skruva upp volymen lite. Dansa och sjunga lite till Kent och låttsas att jag är 15. Eller varför inte lyssna på Jonathans spontana idé att åka och hämta en gammal kompis som har tråkigt. Då kan vi ha kul tillsammans. Så varför inte...?

not much to give or say

Skrivet: 2008-11-12, 21:17:32 / Dagboken

Ännu en grå novemberdag har passerat framför mina ögon. Då var vi ännu en dag närmare bloggträffen, december och advent. Jag ser mest framemot bloggträffen, det pirrar lite extra i kroppen varje gång jag tänker på det. Men det är bra pirr, sånt pirr som talar om att man fortfarande lever. December och advent har jag fortfarande inte tänkt så mycket på, inte på julen heller. En sak som är säker är att jag inte ska köpa några nya julsaker iår. Det är inte så viktigt just nu. Mysigt kommer det nog bli ändå.

Klockan tickar, ingenting får man gjort... imorgon ska jag till skolan igen. Det känns skönt. Jag blir trött av att vara hemma. Får hoppas att inspirationen kommer tillbaka till mig på tåget. För just nu känner jag mig rätt tom.

Vi köpte nya flingor igår (apropå vad?), All-bran med mörkchoklad i, supermumsiga, men beroendeframkallande. Inte särsklit nyttiga heller. Sådana har jag stoppat i mig idag som godis och kollat på en ganska tråkig film, Ciao Bella. Får rättfärdiga det med att jag faktiskt har varit ute på en promenad idag i alla fall, om det hjälper. Ciao.

jag har slitit ut så många skor

Skrivet: 2008-11-11, 21:46:12 / Fotodagboken

i en stad där ingen längre bor...



Två koppar av mitt gamla favoritte, Indian Spice och ett avsnitt av Andra Avenyn rikare. Känner jag mig smått illamående, världen snurrar lite väl fort i mina ögon. Jag leker med bilder och vänder världen upp och ner. Bilden ovan får mig att bli lite extra vimsig. Jag gillar den verkligen, speciellt när jag mixtrade lite med vinkeln, liggande, stående, upp och ner... den blev stående upp och ner. Om man kan säga så?

som den popflicka jag var
ska jag förbli.



Ska se ifall jag kan få igång sista avsnittet av Avenyn nu. Så att jag kan gå och lägga mig sen, jag känner mig som sagt lite vimsig och osamanhängande. Puss.


Edit 22.34; Jag tror att te och Andra Avenyn är de mest frekventa orden i min blogg just nu... pinsamt.

today-list

Skrivet: 2008-11-11, 17:59:33 / Dagboken


...humör - seg och trött
...kläder - mjukisdress i plysch
...frisyr - slarvig toffs
...mat - korvstroganoff med ris
...läsning - bloggar

...aktivitet - handlat på både Maxi, Ö&B och Willy´s
...irriterande - en grej som jag inte får att fungera till bloggen
...upptäckt - pengar på kortet
....inköp - mat och ansiktssalva från Nivea



...träning - ingenting än så länge, funderar på ett träningspass med gymbollen senare.
...godsaker - en liten bit mörkchoklad, senare ostkaka.
...program - har inte så många kanaler så jag kör webbtv, två ansnitt kvar av Andra Avenyn.

...låt - I´m a true beliver, Edith Backlund.
...borde - diska, men Jonathan har lovat.
...längtan - till Fotomässan i helgen.
...väder - grått och regningt


när tankarna försvinner

Skrivet: 2008-11-11, 12:50:44 / Fotodagboken

& alla ord glöms bort.
vad har man då kvar?



11/11. 4 ettor. Ibland undrar jag hur det kan vara så svårt att skriva ner det man vill förmedla. Hur det kan vara så svårt att nå ut, fast man har orden inom sig. Hur hjärnan kan tömmas på information och bli helt tyst och ihålig. När jag inte har penna och papper framför mig, dyker de snygga frmuleringarna och de där klatchiga orden upp. Men bara några sekunder senare är de borta. Sen när man väl sitter och ska skriva, finns det ingenting kvar. Jag undrar vart de tar vägen, ifall de försvinner eller göms de bara tills man kommer på dem igen? Om man någonsin gör det.

Jag känner mig lite distraherad just nu. Jonathans gitarrklinkande får mina lungor att tömmas på luft och jag liksom håller andan. Ingenting släpps ur mig, inga fina formuleingar eller klatchiga ord. Ingenting. Bara en massa tråkiga ord som alla hört förut. Jag vill skriva mer poetiskt, mer skönlitterärt. Inte bara verdagligt, "idag har jag gjort det här och det här", utan mer som en saga. Det konstiga är att jag har det inom mig. Ni skulle bara veta hur många berättelser jag skrivit, men när det kommer till en själv verkar det inte vara lika lätt.

Det står still uppe i hjärnkontoret idag.


monday i will fall apart

Skrivet: 2008-11-10, 20:17:59 / Fotodagboken



Dagen försvinner vekligen snabbt när man har eftermiddagslektion. Men idag gjorde det inte så mycket. Jag vill mest krypa ner under ett varmt täcke framför en film eller Andra Avenyn. Självfallet med en kopp te i handen.

Föreläsningen var jättetråkig, men jag är glad för att jag åkte iväg ändå. Känns alltid bättre efteråt när man har det avklarat. Dessuttom är jag ledig enda fram till torsdag nu. Har lite kurslitteratur att läsa och en ny gruppuppgift att klura på, men ledig är jag minsan. Eftersom att Jonathan höll på att mecka med bilen när jag kom till Västerås, svängde jag förbi mamma en stund. Nu har vi äntligen en fungerande bil, med nytt avgasrör och nya dubbdäck. Det är inte så roligt att åka omkring i en bil utan avgasrör i flera månader, man blir ju hjärndöd efter ett tag. Jag är glad att det fixade sig tillslut.

Nej, nu ska jag förverkliga mina planer om ett varmt täcke, en kopp te och en film. Puss och kram.



Ps. Glöm inte att rösta på mig här, i Gilraens fototävling. Rösta på mig här också, på veckans blogg, tack ♥



you say don´t worry

Skrivet: 2008-11-10, 11:19:56 / Dagboken

Bad hairday, opepp och trött. Skolan väntar 7 mil bort... tröttsamt. Ibland är det tungt. But I gonna make this.


....but I still worry, sick.

i will follow you home

Skrivet: 2008-11-09, 22:19:21 / Fotodagboken


Klicka på bilden, för större.

Kvällen spenderades framför en film (the stranger inside, bra film), med en kopp te och en liten mumsbit av brödet från svärmor. Jag hade tänkt gå och lägga mig tidigt, men det var innan jag fick veta att jag börjar 13.00 imorgon. Sitter nu och samtalar med en klasskompis på msn. Ska nog dricka en kopp te till innan sängdags och se på dagens avsnitt av Gossip girl, för att varva ner lite.

Puss och godnatt
, en extra stor puss till er som röstat på mig här. All kärlek.

just one flower left

Skrivet: 2008-11-09, 18:37:47 / Fotodagboken



Middagen som vi blev bjudna på hemma hos svärföräldrarna var jättegod, likaså tårtan. Men nu känner jag att det blivit lite för många kaloribomber under helgen. Så till veckan är det skärpning som gäller.

Eftersom att vi varken har trean eller femman, sörjer jag lite smått över att jag inte kan se varken Gossip girl eller One tree hill ikväll. Får snällt sitta och vänta tills Andra Avenyn börjar på ettan klockan åtta. Frågan är bara vad jag ska hitta på tills dess. Jonathans mamma skickade med oss lite bröd som såg väldigt gott ut, nästan så man blir blite sugen. En kopp te och en brödbit kanske inte vore så dumt ändå. God kväll.

liten ida

Skrivet: 2008-11-09, 12:44:33 / Självpoträtt



Nu bär det av till min fina hemstad, Västerås. Det är middag hemma hos svärföräldrarna som är inplanerat. Min egan pappa har flytt till sitt nya hem. Långt ifrån civilisationen, men jag förstår honom. Det är underbart där. Men att han har stängt av mobilen på farsdag verkar lite skumt, hoppas mitt sms gick fram i alla fall (inte läser han bloggen heller). Ha det fint.

pappasdag

Skrivet: 2008-11-09, 12:00:48 / Fotodagboken


Grattis pappa på farsdag ♥

give me your vote

Skrivet: 2008-11-08, 19:09:54 / Övrigt

Jag är en av de utvalda i Gilraens fototävling ;)


RÖSTA


Please, give me your vote ♥

smultronte

Skrivet: 2008-11-08, 17:11:08 / Fotodagboken



promenad
äppelpaj
&
smultronte

= min dag


nu ska jag börja med maten.



Ps. Kika in Jakobs "veckansblogg tävling"

sista våfflan

Skrivet: 2008-11-08, 12:41:47 / Fotodagboken

God morgon, en timme och trettiofem minuter senare. Jag har tagit det lungt på morgonkvisten och kramats lite extra med den jag gillar allra mest. Nu har vi äntligen fått fart på frukosten. Det vankas våfflor här idag, riktig lördagslyx. Den sista ligger i järnet nu. Det verkar vara en grå lördag idag, så man får göra vad man kan för att muntra upp sig själv. Men jag klagar inte, jag mår bra. See you.

i´m a true beliver

Skrivet: 2008-11-07, 23:11:05 / Fotodagboken



Idol börjar bli ett överskattat fredagsnöje, för min del. Jag har tappat intresset, ingen av deltagarna fångar mig. Visst alla gjorde bra ifrån sig idag, men det räcker inte riktigt för att locka mig. Så nästa vecka bojkottar jag det. Jag tror inte att jag missar så mycket. Nu tackar jag för mig, puss och godnatt.

love mexico

Skrivet: 2008-11-07, 18:32:10 / Fotodagboken



Tacos förberedelserna är i full gång. Tacos is the shit. Känns som att vi inte äter annat på fredagar. Fast det var faktiskt några veckor sedan vi åt tacos nu. Så det ska bli gott som vanligt. En cider ligger på kylning också, har ni sett den där nya lila med blommor som smakar cassis & lime? Godaste cidern jag har druckit tror jag nog, brukar inte vara så förtjust i cider annars.

Kvällen kommer att spenderas framför Idol, för fyran har vi fortfarande kvar, likaså ettan och tvåan. Hittills har jag inte sett ett enda tv-program den här veckan. Känns konstigt men ändå som en befrielse. Kanske blir det en film också. Godkväll.


silent, like a whisper

Skrivet: 2008-11-07, 15:30:01 / Fotodagboken

Tre bilder fotade idag. Jag hoppade ur bilen när Jonathan skjutsade mig till tåget imorse och fotade landskapsbilder här ute på landet. Mornarna är verkligen vackra nu. Jag älskar frost och jag längtar faktiskt till vintern. Förutom att det ställer till problem i tågtrafiken, suck. Men det är sånt man får ta som pendlare. Som tur är har vi satt på dubbdäck på bilen nu, det behövs verkligen här ute, det blir glashalt på asfalten. Jag är verkligen livrädd för att åka ner i diket. Förhoppningsvis slipper jag det i år.


med ett leende på läpparna

Skrivet: 2008-11-07, 13:37:34 / Fotodagboken

traskar jag vidare i livet...


Jag är med och tävlar i Gilraens fototävlingen där man kan vinna ett presentkort hos tvspelsweb.se. Vill du också vara med? Klicka här.

Jag log åt mig själv på tåget idag. För att bekräfta att helgen äntligen är här. Och för att jag lyckades genomföra den här veckan som kännts tung från både början till slut. Redovisningen gick dessutom förvånansvärt bra. Så jag är nöjd och glad. Det känns verkligen som att livet är på rätt spår nu. Jag kände mig faktisk rätt lycklig, när jag satt där på tåget för mig själv och filosoferade.

Visst det finnas alltid saker som kan bli bättre (eller som man tror gör livet lättare) men som egentligen inte spelar någon roll i det stora hela. Som tillexempel att bo närmare skolan/tåget, ha körkort, ha råd med de fina objektiven med mera. Men det är bara små saker. Jag har så mycket mer än det, en helt fantastisk pojkvän (som står ut med mig), en jättefin lägenhet, en helt okej kamera, intressen som jag gillar och sist men inte minst en sysselsättning som jag trivs bra med.

Nu ska jag njuta av att jag är ledig. Ni kan förvänta er fler bilder under dagen, då jag sprang runt i Västerås och fotade en del medan jag väntade på tåget. Ha det bra.

Silhuette

Skrivet: 2008-11-06, 23:48:00 / Fotodagboken

Nu tänkte jag gå och lägga mig. Efter en dusch och ett avsnitt av Andra Avenyn.



Jag avslutar dagen med en till bild från idag. Godnatt och sov så gott.

The moon is alive

Skrivet: 2008-11-06, 21:35:16 / Fotodagboken



Ny bloggdesign, lite nya fotografier (dock inte så många bra förutom den ovan, men jag är inte bitter). I det stora hela är jag rätt nöjd med min dag. Känndes väldigt skönt med sovmorgon, för imorgon är det skola igen. Känns rätt onödigt, då jag bara ska redovisa och sen gå hem. Vi har första tiden och redovisningen får ta max 10 minuter. Kul att behöva åka två tåg för en redovisning på 10 minuter. Nej, men sånt är livet. Får se det positiva i det hela, det är fredag imorgon och efter det helg dessutom har jag hela dagen kvar när jag kommer hem (om jag inte lyckas somna).

Nu ska jag skriva klart det sista inför imorgon. Sen efter det tänkte jag gå och lägga mig. Puss och kram.

Please press f5

Skrivet: 2008-11-06, 19:44:50 / Bloggen

to continue...

& byt till Firefox!
om du inte redan har det.

För det ser inte rättvist ut i Explorer. Jag hatar det.
Det blir alltid fel där.

Jag är supernöjd med den här designen (förutsatt att det ser ut som i Firefox), vad tycker ni? Klicka här för att se den gamla.

Edit 20.02, nu ser det likadant ut i båda webbläsarna ;) Förutom en linje under sista inlägget. Är någonting annat knasigt så säg gärna till. Ps. Ni som har explorer får stå ut med konstiga Å, Ä och Ön.

A french kind of love

Skrivet: 2008-11-06, 13:07:05 / Fotodagboken


En annan variant av den här bilden.

Jag tog sovmorgon idag, till elva. Sedan dess har jag ätit frukost, inget mer. Jonathan köpte med sig ciabatta med soltorkade tomater och philadelphiaost när han åkte från skolan. Gott. Nu funderar jag på att ta mig ut i solskenet en stund.

Den här veckan har jag inte sett ett enda tv-program på tv. Anledningen är att vårat boxer-kort har gått ut. Men vet ni vad, jag tycker det är så skönt att inte behöva distraheras av tven hela tiden. Jag saknar heller inga tv-program... okej, jag kommer att sakna Gossip gilrl och One tree hill på söndag, huhu. Så det kommer bli tufft på söndagar. Men vi har ju alltid ettan, tvåan och fyran. Nej, men vi får se hur länge vi klarar oss utan, inte att för länge hoppas jag.

Ha det bra.

Porträttfoto och bloggträff

Skrivet: 2008-11-05, 21:58:47 / Fotodagboken

Jag måste erkänna att det var rätt svårt att fota porträtt. Fast det kanske berodde mest på ljusförhållandena i rummet samt på den tillfälliga ministudio som vi riggade upp av ett svart lakan, än på mig som fotograf. I det stora hela är jag rätt nöjd, med tanke på omständigheterna och eftersom att det var första gången. Tack gode gud för photoshop, säger jag bara.

Visst passade han bra med mössan och halsduken som han fick utav mig i födelsedagspresent? ;)



Nu är hotellet bokat inför bloggträffen med favorittjejerna i den här bloggbubblan. Det känns spännande, pirrigt, nervöst och skitkul. Den 29:e november smäller det. Jag längtar.

Efter ett litet träningspass på bollen känner jag mig redo för sängen. Godnatt med er.

Utan dina andetag

Skrivet: 2008-11-05, 17:00:03 / Fotodagboken


En bortglömd bild ur arkivet.

Det blir verkligen mörkt tidigt nu och här ute på landet finns det inga gatlycktor. Så det är verkligen kolsvart. Jag och Jonathan tänkte ändå gå ut en sväng, andas in lite isande vindar och blåsa imma. Puss.

Edit 18.51, det var ovanligt vindstilla ute idag, mot vad det brukar vara här. Kallt var det, tur att jag hade på mig min stora vinterjacka. Jag ser ut som en boll i den, men den skyddar mot kylan och det är ju det som är huvudsaken.

Glittrande frost

Skrivet: 2008-11-05, 14:33:23 / Fotodagboken

Nu är jag hemma (eller för en timme sedan). Efter tågresor och en kort presentation inför klassen om vårat projekt. Nu kan jag äntligen slappna av en stund. I närmare bestämt 44 timmar till. På fredag gäller det, då ska vi presentera våra idér för chefén på turistbyrån i Eskilstuna, men efter idag är jag inte alls nervös. Så tills dess kan jag fokusera på annat.


Som till exempel en kommande bloggträff, med tre underbara tjejer i slutet av november. Det ser jag fram emot. Det ska bli galet kul.

Jag hade även tänkt ägna min lediga dag åt att fota lite. Gå ut en sväng med kameran runt halsen och andas in den isande luften. Imorse var det riktigt vackert här ute på landet. Frosten glittrade, himlen var ljus med inslag av härligt mjuka färger och solen kikade fram bakom trätopparna. En sådan morgon vill jag fota, men jag tvivlar på att jag kommer rusa upp ur sängen imorgonbitti. Så jag sparar det till en annan gång.

Får se vad det blir av mina planer, en annan är att sova hela dagen... jag har redan börjat gäspa lite. Så därför tänkte jag ta en liten powernap. Ciao.

22 ÅR

Skrivet: 2008-11-04, 17:25:43 / Fotodagboken



Du betyder allt för mig.

Grattis älskling



Du finns runt omkring mig, andas samma luft som jag. Du är en stor del av mitt liv. Trots det är det väldigt sällan som du får någon plats i min blogg. Jag brukar nämna ditt namn, ganska ofta. Prata om dig. Men aldrig visa upp dig. Därför ägnar jag ett helt eget inlägg till dig, av ren kärlek, på din födelsedag. I love you.

Dark november

Skrivet: 2008-11-03, 18:32:05 / Fotodagboken



Tekoppen är tom. Jag är trött. Beskymmrar mig över grupparbetet som ska redovisas på onsdag och över vad jag ska köpa till Jonathan som fyller år imorgon. Jag vet, jag är sent ute. Lite väl sent.

Jag har grubblat lite över bloggen den senaste tiden också, vad jag ska använda den till och hur jag ska orka hålla den vid liv. Jag vill ha någonting storslaget och annorlunda, men det är svårt att vara unik i denna värld. Samtidigt som det är svårt att hålla samma tempo hela tiden. Börjar förstå att det inte är så lätt när man har annat på g.

Nu fick jag tillbaka lite energi. Har pratat lite med söta Malin på msn under tiden jag skrivit det här inlägget. Så nu ska jag ta och brainstorma fram lite idéer till grupparbetet imorgon. See you.

Peace and Love

Skrivet: 2008-11-01, 22:04:40 / Fotodagboken


Lördagskvällen blev inte som jag tänkt mig.

Är jag gift nu?

Skrivet: 2008-11-01, 11:40:15 / Dagboken

Jag har precis vaknat upp, till första november, Halloween och en stor sol. Just nu sitter jag vid köksbordet hemma hos mamma och funderar på nästa steg. Frukost. Först vaknade jag klockan åtta av en konstig dröm.

Jag och Jonathan skulle gifta oss. Det låter inte så dumt eller konstigt. Men i drömmen såg allting annorlunda ut. Allting gick åt skogen och bröllopet blev inte alls som jag hade tänkt mig. Altargången känndes som att gå på en uppblåsbar bäddmadrass, jag sjönk och vinglade upp. När jag väl kom upp efter att ha ramlat omkull ett antal gånger, gick jag bara runt där, gick fram och satte mig med benen i kors och väntade på Jonathan som inte hade kommit än?! När vi väl stod där och skulle gifta oss hade han med sig ett kort där det stod att han hade glömt ringarna hemma.

Nu öppnar jag ögonen och inser att det hela bara varit en dum dröm. Min prins ligger fortfarande bredvid mig i djupsömn och vi är varken gifta eller förlovade. Efter det funderade jag på att gå upp, men efter lite eftrtanke känndes det lite väl överambitiöst. Så jag vaknade igen kvart i elva. En lite mer vettig tid kanske för en lördagsmorgon.

Halloween är en (högtid?)/(jippo?) som jag aldrig riktigt fått grepp om. Den har aldrig haft någon betydelse för mig riktigt. Så jag hade inte tänkt spöka ut mig idag, inte heller springa runt till grannar och be om bus eller godis. Jag har aldrig gjort det och kommer heller aldrig att göra det. Men fest blir det nog ändå och Halloween kommer jag nog se mer av än vad jag kanske egentligen vill.

Nu blir det frukost.

bloglovin




RSS 2.0