Kladdkaka

Skrivet: 2008-03-29, 23:11:18 / Mat, recept & träning

image970


I fortsättningen ska jag bara titta på en bild, tills jag inte blir sugen längre, tror ni att det kan funka?

Jag och Jonathan fick ett ryck och började baka kladdkaka. Innan var jag jättesugen, men nu i efterhand mår jag mest illa. Känner mig smått syndig, äter alltid någonting onyttigt varje dag. I förgår åt jag ostkaka och nyponsoppa med glass, igår åt jag lite smågodis och idag kladdkaka. Vi är mycket bättre på att äta nyttig mat om man säger så.

Jag måste nog börja skriva upp på bloggen varje gång jag tränar, vad jag äter och om jag äter nåt onyttigt. Så att jag kan hålla reda på det. Som jag sa i ett föregående inlägg, så är det ju bara två månader kvar till sommaren, så om det ska hända någonting med vikten så är det nog dags att sätta fart nu. Och jag vill ju verkligen, men det är svårt, speciellt när jag har en sån gottgris till sambo. Och om han äter så kan inte jag låta bli. För jag är egentligen rätt så duktig, men så fort frästelsen fnns där kan jag inte motstå den. Jag får trösta mig med att imorgon kommer jag få en jädrans massa motion i alla fall. Både promenad och springa i trappor, det hjälper en hel del. Och Jonathan spriner i nästan 1000 trappor om dagen, så det kanske inte är så konstigt om han kan äta vad han vill, utan att få nån tjockångest.


Så här kommer en sumering av dagens kost och motion.


Frukost: 2 st lingongrova med rökt kalkon och gurka. Te med honung
Middag: Lasagne med lite ketshup och några små tärningar fetaost.
Fika: Kladdkaka med en liten klick grädde
Övrigt: 1 glas nyponsoppa
Träning: Ingen träning idag.

Körslaget

Skrivet: 2008-03-29, 20:34:14 / Dagboken

Det känns som en rätt mysig kväll ändå. Inga iskalla vindar längre mellan mig och älskling. Jag har bäddade ner mig under täcket i soffan efter reklamsorteringen och nu tittar jag på Körslaget. Det verkar rätt bra faktiskt. Hade inte riktigt uppfattat vad det skulle handla om genom reklamen men nu tycker jag att det verkar intressant.

Vi hade ju egentligen tänkt gå ut en sväng och dela reklam ikväll, men när vi upptäckte att regnet hade börjat falla sköt vi upp det till imorgon förmiddag. Men det känns mycket bättre att ligga i soffan med älskling ikväll än att dela reklam. Vi måste rå om varandra också. Det är viktigt.


Vad gör ni ikväll?

Iskall lördag

Skrivet: 2008-03-29, 16:00:00 / Fotodagboken

image968

Iskall stämmning har det varit här idag. Irritation mot min trötta pojkvän. Men det är över nu, men när jag försöker att väcka honom och han bara ryter åt mig så blir jag så himla arg. För jag vet att när han vaknar sen, då kommer han ifrågasätta varför jag inte har väckt honom tidigare. Jo därför att du är dumihuvudet! Jaja, nu har jag precis rakat av honom håret i alla fall och det är lungt igen.

Idag ska vi... Ja, jag gick upp klcokan ett och Jonathan vaknade halv tre, så vi har ju inte hunnit gjort så mycket idag. Typiskt, jag som verkligen ville hitta på någtot... men det får vi göra på måndag istället när han är ledig. Han ska nämligen byta jobb från citymail till posten på tisdag. Vilket känns jätteskönt, han tjänar mer och så slipper han åka ända till Kungsängen varje morgon, då posten ligger i Märsta. Vilket är en enorm bensinkostnads skillnad. För imorgon kommer Jonathans föräldrar på besök, de har fortfarande inte varit här ännu. Det har visserligen inte mina föräldra heller, men de hjälpte i alla fall till när vi flyttade så de vet ju hur det ser ut.

Våran fortsatta eftermiddag och kväll kommer att gå åt till att sortera och dela ut reklam. Vi kommer att dela ut mitt villaområde ikväll och lägenhetstrakten imorgon. Sen på måndag morgon får Jonathan sköta sina två hemska trakter helt själv. Förhoppningsvis kommer vi få lite tid över för varandra ikväll, framför teven. Synd bara att våran dvd-spelare är trasig så att vi inte kan se på nån dvd-film.


Det var allt för nu.

Krokus

Skrivet: 2008-03-29, 01:04:39 / Fotodagboken

image967
Äntligen blev bilden färdig. Har setat med den i photoshop i nästan två timmar. Friläggning av objekt är verkligen inte min starka sida. Någon som har några knep när det gäller friläggning? Jag antar att det inte finns några genvägar, som med allting annat, men om ni vet nåt smart sätt så hojta gärna till.

Den här har jag frilagt med hjälp utav magnetlasson och sedan en massa smeta ut i kanterna för att få det snyggt. Det tar ju sin lilla tid, men jag måste erkänna att resultatet blev rätt bra ändå. Jag som inte brukar ha tålamod för sånt där pill. Men om man inte tränar så kommer man ju ingen vart heller. Jag kommer ihåg när jag skulle göra en bild, lik denna för ungefär ett år sedan, jag hade inte tålamod, ville göra allt så snabbt som möjligt och tänkte äsch det är väl inte så farligt. Men jo det var verkligen hemskt, nu när jag tittar tillbaka på det. Man blir verkligen pedantisk desto mer man håller på och desto mer man lär sig.

Som sagt, har ni tips om friläggning skriv gärna!


Nu ska jag ta och lägga mig i sängen, mina ögon blev rätt trötta av det där.Puss och en stor godnatt kram.

En liten klargörelse om bloggdesigner

Skrivet: 2008-03-28, 23:00:27 / Bloggdesign

image966

KLICKA på bilden! För att se den på Sannas blogg.

Såhär blev Sannas blogg nu när hon fick den nya designen som hon vann i min designtävlig. Besök gärna hennes blogg och säg hej. Hon blev jättenöjd med sin nya design. Det är så otroligt roligt tycker jag, det är därför jag lottar ut designer ibland. För att ni ska bli glada. Och för att jag själv tycker att det är tråkigt att besöka en blogg som har en standarddesign, speciellt om det är en bloggare som verkligen vill blogga och som vill ha en egendesign, men inte kan fixa sin design själv. Då får jag värsta skulskänslorna när jag säger att jag inte gör beställningsdesigner. Men jag har inte tid att göra designer på beställning utav er, det tar väldigt lång tid och kräver så otroligt mycket kreativitet från min sida.

Jag gjorde det ett tag förut och genast fick jag jättemånga mejl. Jag visste inte hur jag skulle hantera det och genast blev det en sån otrolig press. Hur skulle jag hinna med allt? Hur länge kan jag låta dem vänta? osv, osv. Ni fårstår nog hur jag menar. Det bildades en lång kö och jag fick panik. Så därför gör jag bara utlottningsdesigner, för att det är mer rättvist mot er.

Många har frågat ifall jag kan göra en design om jag får betalt och då är svaret nej. Jag tar inte betalt. För då skulle det ju bli så att jag bara gjorde designer till en del av er och det är ju orättvist, så därför gör jag inte designer alls just mu. Men med den stora efterfrågan som finns borde man nästan ta betalt, så jag förstår att många gör det. Det kräver så otroligt mycket arbete. Som ett heltidsjobb nästan. Och då borde man ju ta betalt. Men vi får se hur det kommer att se ut i framtiden, just nu gör jag inte beställningsdesigner. Många frågar mig varje dag och nu får ni det svart på vitt. Men jag kommer att fortsätta med tävlingar lite då och då för att kunna hjälpa några av er. Så håll utkik, nästa gång kanske det är din tur att vinna!


Hoppas ni förstår mig. Jag skulle mer än gärna göra en design till alla som frågar. Men det går tyvärr inte. Det är verkligen smickrande att så många tycker om mina designer, ni skulle bara veta hur glad jag blir, när ni frågar mig. Ibland tar det verkligen emot att säga nej. Men jag måste för jag vill inte få panik.

Vattenkonst - ett försök

Skrivet: 2008-03-28, 15:57:29 / Fotodagboken

image965

Nu har jag testat att ta lite vattenbilder. Det var kul så det ska jag defenetivt prova på igen.


Nu ska jag förflytta mig till köket och påbörja fredagensmiddag - lasagne med en stor sallad. Skönt att jag diskade medan jag fixade frukost så att jag slipper göra det nu. Jag hatar nämligen att laga mat i ett stökigt och odiskat kök. Disk är verkligen det västa jag vet, det går så fort och så har man helt plötsligt ett helt berg. Jag försöker att hålla efter lite bättre nu i alla fall, så att jag slipper så flera timmar och diska.

Nu ska jag dricka ett stort glas vatten och börja med maten.

En knopp i solen

Skrivet: 2008-03-28, 13:42:21 / Fotodagboken

image964
en bild jag tog igår


Vad har ni för er idag?
Jonathanälskling ringde och väckte mig klockan elva idag. Då var jag trött, men jag staplade mig upp till soffan ändå, med täcket och allt. När jag satte mig vid datorn började jag dona med Sannas bloggdesign. Nu har jag nästan gjort om allt, var själv inte så nöjd med den senaste utlottningsdesignen. Nu ska hon bara godkänna den så att jag kan lägga in den på hennes blogg. Om bloggen kommer fortsätta att fungera det vill säga. Man vet ju aldrig. Jag har inte kunnat logga in p hela morgonen.

Annars så har jag precis ätit frukost (knäckebröd med: fetaost, kalkon, paprika, gurka och nyponsoppa), innan frukosten hann jag diska också. Men nu sitter jag i soffan igen och kollar på Våra bästa år.


Miniros

Skrivet: 2008-03-27, 23:54:18 / Fotodagboken

image963

Den här minirosen hittade jag på affären idag.
När Jonathan kom hem från jobbet vid sex-tiden,ville han gå till affären och köpa ostkaka, jag följde givetvis med. Mest för motionens skull faktiskt. Då har jag ju gått två promenader på en och samma dag. Men sen nu på kvällen slank det ner både ostkaka och nyponsoppa med glass. Så det var ju mindre bra.

Men på affären i alla fall så hittade jag den söta minirosen på bilden. Den kostade bara 29 kronor och jag som älskar blommor kunde inte låta den stå kvar där i affären. Förhoppningsvis kommer den att trivas bättre i mitt kärleksfulla hem. Men å andra sidan är jag inte så jättebra på att ta hand om blommor. De brukar ofta bli övervattnade eller torka och dö. Jag vet inte riktigt vad jag gör fel - jag är väl helt enkelt inte född med gröna fingrar. Tvärtemot min mamma som älskar allt som har med trädgård och blommor att göra. Jag älskar blommor men att plantera dem själv undviker jag helst. Gillar verkligen inte att få jord under naglarna.
Hoppas ni haft en trevlig kväll!


Krokusdröm

Skrivet: 2008-03-27, 21:39:22 / Fotodagboken

image961

Jag drömmer om våren.
Ena dagen snöar det snöstorm och dagen därpå har krokusarna tittat fram. Den här bilden är tagen i en rabatt precis i närheten här där jag bor. Det växer jättemycket fina blommor lite varstans här nu. Synd bara att det var lite svårt att komma åt att fota. Jag såg redan rätt dum ut när jag hängde över och höll på. Så jag kunde ju inte gärna lägga mig ner och börja ta kort. Idag var det verkligen underbart väder här i Sigtuna.


Har ni haft lika mycket vår där ni bor?

Nyttigt och gott

Skrivet: 2008-03-27, 17:54:54 / Mat, recept & träning

Dagens frukost och middag.
Nyttigt och gott har målet varit idag och jag tycker att jag lyckades väldigt bra. Nu ska jag verkligen fortsätta i dessa banor, sommaren är bara två månader bort och jag måste bli av med några kilon. Men det räcker inte att bara ändra på maten, jag måste börja motionera mera. Promenader 3 gånger i veckan och styrketräning två. Det borde jag klara av. Nu gäller det om jag ska lyckas till sommaren, annar har jag misslyckats ännu en gång och det står jag unte ut med.
Let´s do this!
image957


Frukost:

- Vasa Sport knäcke & Vasa sesam
- Apetina fetaost tärningar, vitlök och persilja
- Gurka & tomat

Dryck:
- Söderte med en stor sked honung


image959
Middag:
-Fulkorns couscous
- Kyckling fileér
- Paprika & morötter
- Soya & Sötsursås
-Salt, peppar, paprikapulver & spiskumin

Tillbehör:
- Tomat & fetaost
- Tzatziki

Dryck:

- Stort glas vatten med citron


Ursäkta den dåliga bildkvalitén på de sista bilderna. Jag vet inte riktigt vad som hände, jag var stressad och ville äta maten så fort som möjligt.

Life is beautyful sometimes

Skrivet: 2008-03-27, 16:10:38 / Fotodagboken

image956
En kopp te kan göra underverkIdag känns det underbart att leva.

Jag har precis varit ute i solen i nästan 1½ timme, njutigt av fågelkvitter och blå himmel. Knäppt iväg tvåhundra foton, åh vad underbart. Håller på att bläddra igenom alla nu, så senare kommer bloggen att bildbombas.
Det är min plan i alla fall.

Ja jag vet inte riktigt vad jag ska säga mer. Jag är på strålande humör, ja livet leker helt enkelt. Det är inte ofta jag känner så här, så jag måste verkligen ta vara på känslan när den väl infinner sig. Idag kände jag verkligen lycka när jag strosade runt här i kvarteren där jag bor och nere mot stan och vattnet. Jag måste ha sett fånig ut när jag gick runt och log och såg ut som en turist med min kamera, men det gör ingenting. För det känndes så himla bra. Ja, om man går runt med en kamera i Sigtuna, är man ju turist, haha. Det känns verkligen så. Haha.


Ps, Tack för alla fina kommentarer i föregående inlägg (det är nog tackavare er jag är på så gott humör idag). Den orange bilden vann överlägset, men som sagt den ser ju mest naturlig ut. Eftersom att det orange ser ut som rost, ser bilden ännu mer gammaldags och sliten ut.

Rosa eller orange ?

Skrivet: 2008-03-26, 20:39:42 / Fotodagboken

image954image955
Vilken bild är finast, rosa eller orange?

Äntligen gick det att logga in på bloggen. Har försökt sedan klockan tre. Men det har inte gått. Jag hoppas verkligen på en förbättring nu när blogg.se byter plattform.

Kom precis in från en promenad. Det var kallt ute, men skönt. Vi gick förbi affären och köpte lite nödvändigheter och lite onödigheter slank ner i korgen också.

För övrigt har jag haft en bra dag här hemma för mig själv. Men jag blev arg förut, när min fjärrkontroll till kameran vägrade att fungera. Jag som för än gångs skull hade tänkt ta lite ego bilder och visa upp här i bloggen. Men det får bli en annan gång. Nu vet vi i alla fall vad felet var. Så vi får hoppas på att jag är på bra humör imorgon, så kanske det dyker upp lite Ida-bilder då.Trevlig kväll på er!

Grattis Sanna

Skrivet: 2008-03-26, 15:20:58 / Bloggdesign

Jag höll nästan på att glömma bort designtävlingen. Det är bra att vissa av er är uppmärksamma och ivriga på att veta vem som vann. Nu har jag lottat en vinnare och vinnaren är... "trumvirvel"...

Sanna!

Hoppas du blir glad nu efter att ha kämpat tappert i alla mina designutlottningar. Men det lönar sig att fortsätta att kämpa. Nu är det bara att skicka ett mejl till mig, så att jag kan fixa iordning designen på din blogg.

Svartvit ensamhet

Skrivet: 2008-03-25, 15:14:06 / Fotodagboken

image953


Svartvita rosor
. . . . . . för att mitt liv känns ganska svrtvitt just nu.

Nu sitter jag och väntar på att älsklingen ska komma hem från jobbet så att vi kan laga våfflor. Det är ju trotsallt våffeldagen idag. Och jag är verkligen jättesugen på våfflor, med blåbärssylt och vaniljglass. Det är ett måste. Det kanske piggar upp mig lite. Känner mig lite nere och fökyld just nu. Känner att allting är tråkigt och meningslöst, så jag sov till kolckan ett. Vilket inte alls är bra, men när jag såg att snön var borta när jag vaknade klockan elva, förstördes mina planer. Jag hade nämligen tänkt gå ut i snölanskapet och fota lite idag. Men så blev det inte. Istället har jag damsugit, skulle behöva diska också, men det vill jag inte.

Hoppas Jonathan kommer hem snart, känner inte för att vara ensam längre. Hmhm.

Lite av en nära döden upplevelse

Skrivet: 2008-03-24, 22:00:16 / Dagboken

Varning för långt inlägg!

Idag har jag och Jonathan varit ute och flängt i Stockholmsområdet. Vå körde först mot Barkarby och inte ens en kilometer hemifrån gled vi av vägen med bilen. Vi tog den lilla kurviga vägen, som var snöbelagd och när Jonathan skulle svänga i en kurva gled bilen bara rakt på. Vi hade tur som körde sakta och att det inte var ett träd eller en sten ivägen. Både vi och bilen klarade sig utan några skador alls. Mitt hjärta höll dock på att hoppa ur bröstkorgen ett bra tag efteråt. Jag är livädd för att åka bil och hjotar till så fort jag tycker att någonting ser eller för mig verkar farligt, även fast Jonathan har situationen under kontroll. Så nu är det 30 som gäller i fortsättningen i dålig väglag. Jag vill aldrig vara med om något liknande igen. Förhoppningsvis är det både sista och första gången bilen åker i diket när jag är med. Men för Jonathans del var det andra gången i år. Han höll även på att bli påkörd av en bil som fick sladd i en kurva för några veckor sedan. Usch, jag blir bara räddare och räddare för att själv skaffa körkort. Det kommer nog aldrig att ske, så länge jag har den här rädslan inombords.


I alla fall så var vi väg till Barkarby för att kolla på kameraobjektiv på Onoff. Men de hade varken visningsobjekt eller några inne på lager så vad skulle vi göra förutom att ta oss till MediaMarkt i Kungenskurva? Jag älskar Mediamarkt, de har hur mycket varor som helst, plus att de har allting framme, så man kan prova och ha sig. Ett till plus är att de har mycket personal som man kan fråga som förhoppningsvis vet vad de sysslar med. Vi stod och provade och jämförde objektiv i säkert två timmar, men vi bestämde oss tillslut för att vänta tills vi blivit ännu mer insatta i ämnet.

Efter idag har vi lärt oss en hel del i alla fall. Men vi vet fortfarande inte riktigt vilket sorts objektiv som är aktuellt. Men jag vill verkligen ha något nytt att leka med och så vill jag även skaffa mig ett fototält eller ljustält eller vad det kallas. Kanske borde skaffa ett sånt först innan jag ger mig in på att köpa ett objektiv. Håller på att läsa på internet om olika objektiv, vad som är bra och dåligt och vad som passar till vad och så vidare. Det gäller ju rätt mycket pengar, så man vill ju veta vad det är man lägger pengarna på.


Jag är glad för att jag lever i alla fall och att bilen inte tog skada. Vi har precis lagt ner flera tusen på att laga den, så det hade ju inte varit så roligt om vi hade kvaddat den så att vi blev tvugna att skrota den. Så det känns skönt. Upptäckde dock när vi kom ut från Mediamarkt att någon hade backat in och pajat ena baklycktan. Taskigt.

image952

Nu ska jag ta en kopp te och lungna ner mig framför tven. Eller kanske framför Andra Avenyn på datorn, blev mys igår istället för det. Så jag har fortfarande hela tre avsnitt kvar. Me love.

Påskharen är död

Skrivet: 2008-03-24, 20:39:01 / Fotodagboken

image951
Påsken är slut och påskharen är uppäten.
Jag tror faktiskt att båda våra påskägg är tömda, trots allt äckligt påskgodis. Men om Jonathan är sugen så duger vad som helst. Påskhararna tog jag död på i alla fall, bytte mitt äckliga påskgodis mot Jonathans hare, eller jag fick bara harens underdel.

Nu när påsken är över, är också designutlottningen det. Tack för alla som deltog, men bara en av er kan vinna. Har inte hunnit lotta någon vinnare ännu, men ni kan väl vänta ett litet tag till?

Måste samla mig lite först efter dagen som bjöd både på det ena och det andra (berättar mer om det senare).


Röd dag

Skrivet: 2008-03-24, 12:18:37 / Fotodagboken

OBS, glöm inte bort att delta i min designutlottning om du behöver en ny bloggdesign. Sista chansen idag! Klicka här.
image949

Sista påskdagen idag. För mig känndes det som att påsken tog slut när vi åkte hem från mamma på påskaftonskväll. Eller egentligen har jag väl inte haft så mycket påskkäslor över huvud taget iår. Tiden har gått så fort och jag har knappt hunnit lägga julafton bakom mig. Tyckte det känndes som att påsken kom hemt plötsligt bara. Kanske för att vi har haft så mycket annat att tänka på. Men jag hade en trevlig påsk så länge det varade i alla fall.

Idag hade jag och Jonathanälskling tänkt åka till Mediamarkt och kolla på olika objektiv till min kamera. Men närmaste affären ligger i Kungenskurva och det är ju en bit från Sigtuna. Så vi kanske åker till Onoff i Uppsala istället. Eller till Barkarby. Vi får se. Det skulle vara roligt att göra någonting annat än att sitta hemma hela dagen.

Nu ska jag käka några knäckebrömackor, dricka te och klä på mig.Trevlig annandag påsk på er!


Hugs from me

Skrivet: 2008-03-23, 23:43:17 / Fotodagboken

image947


" Ida säger godnatt . . . "

Nu stänger jag av datorn för idag. Ska titta på några avsnitt av Andra Avenyn till, innan jag somnar. Men nu ska jag bädda ner mig med Jonathanälskling i sängen.Puss och godnatt alla söta...

Glass och dvd-krångel

Skrivet: 2008-03-23, 21:20:00 / Dagboken

image948
bild: jag självNu blir det glass. Min absoluta favorit med Jordgubbar och grädde, från Häagen-Dazs.
Vi hade tänkt titta på film också, men dvd-spelaren krånglar fortfarande, precis som den gjorde när jag tittade på Dagboken för en vecka sen. Den här gången har jag faktiskt ingen lust att titta på lilagrönorangea neonfärger och tvådelad-bild. No way, då bloggar jag hellre. Men jag vill ju så gärna se Juno... hoppas älsklingen får dvd att fungera igen.


Edit: Dvd-spelaren vägrar att fungera som den ska. Så nu skiter vi i det. Nu ska jag titta på Andra Avenyn istället.


PS, Glöm inte bort att delta i min designutlottning om du behöver en ny bloggdesign, klicka här!

Påskdagen

Skrivet: 2008-03-23, 17:04:21 / Fotodagboken

image946
En bild på årets tussilagos.


Påskdagen 23/3 2008
Idag slog vi nytt rekord när vi delade ut reklamen, 1 timme och 20 minuter tog det, jämt emot förra veckan då det tog 1 timme och 45 minuter. Fast det känndes som att det tog mycket längre tid. Det var tungt idag, kyligt och jobbigt. Men det känns så skönt efteråt och jag tänker hela tiden på hur bra motion det är. Jag gick verkligen i rask takt idag för att hålla värmen uppe. Så jag hoppas att det ger resultat. Jag får vara glad över att solen sken och att det inte var snöstorm eller nåt. Det är jag tacksam för.

Nu håller Jonathan på att laga kyckling wok, vi är så fantasilösa när det kommer till mat. Men det är ju alltid gott. Men det är så himla svårt att komma på nya maträtter man kan laga.

Det känns skönt att vara hemma i soffan igen och jag kommer antagligen dra täcket över mig och titta på någon bra film. Det var så länge sedan vi såg på film, så det skulle vara mysigt med lite filmkväll.Trevlig kväll på er!

Påskägg från mamma

Skrivet: 2008-03-23, 14:12:17 / Fotodagboken

image945

I mitt påskägg:

-Geischa
-Påskharen
-Mars
-Nallebjörnar
-Rosablå flaskor


Resten är typiskt påskgodis som jag inte är så förtjust i.


Gillar du typiskt påskgodis?

Mitt hjärta i din hand - Ditt hjärta i min hand

Skrivet: 2008-03-22, 22:09:00 / Fotodagboken

image943image944


Jämför mina händer med dina
mitt hjärta får plats i din hand.
Var rädd om mig
jag behöver dig.

 

Vi är uppe på natten,
sover på dagen,
tänker där emellan
och någonstans faller tårarna.
Jag försöker sluta,
lyckas till slut
när jag hittar din varma famn.

 

Du håller om mig hårt
och för en stund
är jag bara din

 

 

(bild & dikt (2005): jag själv)


Hemma igen

Skrivet: 2008-03-22, 21:22:39 / Dagboken

Nu är vi hemma i våran lägenhet i Sigtuna igen, eller vi har redan varit hemma i en timme. Det gick snabbt och enkelt att ta sig hem, det var nästan tomt med bilar på vägarna och det snöade bara i Västerås. Vilket känndes skönt, så att det inte blev så halt på asfalten.

Nu sitter jag och väntar på att föra över alla bilder från minneskortet till datorn (tog en massa fina bilder på mammas balkong idag). Jonathan har börjat sortera reklam, vilkat jag också snart ska ta och göra. Det är så skönt att ha det gjort. Sen ska jag bara ta det lungt i soffan tillsammans med älsklingen innan han ska iväg till jobbet inatt.


Och så ska jag mumsa godis ur mitt påskägg. Men det goda godiset är nästan slut.


Påsktävling

Skrivet: 2008-03-22, 15:46:10 / Bloggdesign

image942

Ny uttlottningsdesign!
Skriv en kommentar till detta inlägg, att du är med och tävlar (skriv jag är med!), så att jag vet vilka som tävlar och vilka som bara kommenterar.

Tävlingen avslutas på Annandag påsk, kl. 20.00. Så ni har två dygn på er.

En vinnare lottas när tävlingen är slut.Lycka till!


AVSLUTAD!
Men jag har ännu inte dragit någon vinnare.

Påskafton

Skrivet: 2008-03-22, 14:06:45 / Illustartioner

image940
Påskteckning: jag själv

Klcokan är redan två och jag har precis ätit frukost. Vi tog en riktigt lång härlig sovmorgon. Ingen bråttom idag inte. Mammma och Tomas har fullt upp med att laga påskmat till oss alla, flera rätter ska lagas. Och Jonathan bakar cheascake. Han är bäst på det, så det blir bäst om han gör det.

Vad gör jag då?
Ingenting. Har precis duschat och ska snart fortsätta att göra mig iordning, välja kläder och sminka mig.


Hur ska ni fira denna dag?


Jag önskar eder alla en trevlig påskafton. Glad påsk!Ps. Det kommer att komma upp en ny design för utlottning senare idag.

Goodnight lullaby

Skrivet: 2008-03-21, 23:56:01 / Fotodagboken

image939

Nu börjar jag bli trött efter en låång, långfredag.

Godnatt alla underbara läsare och ett stort plus till er som skickar kommentarer, det uppskattas till tusen. Ni skulle bara veta hur glad jag blir. Så fortsätt gärna med det.

Imorgon väntar påskmiddag här hemma hos mamma med resten av familjen.Sov så sött.

Vackra rosor

Skrivet: 2008-03-21, 22:47:41 / Fotodagboken

image937
image938

Här kommer två förtjusande bilder på de vackra rosorna som jag och älsklingen köpte till hans mamma idag. Så lovley !


Jag har så himla mycket bilder att visa. Har dock inte så mycket att skriva om och det känns lite lamt att bara publicera bilder. Men en bild säger ju oftast mer än tusen ord, eller hur? Så jag låter rosorna tala för mig."kramar om er"

Långfredagen

Skrivet: 2008-03-21, 19:29:21 / Fotodagboken

...har minst sagt kännts lång.
image932


Långfredagen idag.
Nu är jag efter en lång dag tillbaka vid datorn. Har under dagen knäppt iväg uppemot 200 bilder. Alla påskfärger gör sig väldigt bra på bild, framförallt blommor och påskfjädrar. Jonathans mamma hade fixat ihop ett sånt fint påskris som jag bara var tvungen att fota - lite grann.

Jonathans pappa hade självklart gravat lax och gjort stuvadpotatis. I vanliga fall gillar jag inte alls gravad lax, men hans är gudomlig. Sen till huvudrätt åt vi kycklinggryta med ungsbakade potatishalvor och på det en hel del påskmust. Till efterrätt fick vi rulltårta med jordgubbar och grädde, det var riktigt gott.

Jonathans syster, Sabina och hennes dotter Alma var på besök och lilla Alma modellade lite framför kameran. Hon älskar verkligen det. Hon blir helt ivrig efteråt och vill se bilden direkt. Men hon ville bara göra en massa konstiga miner. Men det gör ingenting eftersom att hon är så söt ändå. Det kanske finns en liten modell i den flickan. Vi får vänta och se :o)


Jag hoppas att ni har haft en lika trevlig dag som jag har haft.Puss och kram.

Glad påsk

Skrivet: 2008-03-21, 12:06:00 / Fotodagboken

image931


Till alla söta läsare från lilla mig.

Hemma hos mamma

Skrivet: 2008-03-20, 22:08:39 / Fotodagboken

Nu sitter jag i soffan hemma hos mamma och pratar om livet.
För en stund sedan blev vi bjudna på pizza och vin. Fast jag dricker fanta, det är mycket godare. Är inte så förtjust i rödvin, hur mycket mamma än propagerar om att det är bra för kroppen med ett glas om dagen.


image927
Ett glas om dagen är bra för magen :)


Imorgon ska vi hem till Jonathans föräldrar på påsklunch och på lördag ska vi äta påsklunch här hemma hos mamma. Det ska bli trevligt. Påsken känns inte så speciell längre, men det är ändå trevligt att träffa nära och kära.


Hoppas ni får en trevlig påskhelg.
Städning, diskning och bäddning

Skrivet: 2008-03-20, 15:48:21 / Dagboken

image926


Sedan senaste inlägget har jag hunnit med en hel del tråkiga, men ack så nödvändiga sysslor. Städning, diskning och bäddning har stått på schemat. Jag kände mig tvungen att fixa det nu innan vi ska åka hem till mamma, för jag vet hur deppig jag kommer vara annars när jag kommer hem till en helt stökig lägenhet. Så det var för mitt eget bästa. Känns skönt att ha påskstädat, hade trott att det inte skulle hinnas med.
Vardagsrummet är fortfarande inte som jag vill ha det, vi har fortfarande kvar en hel del reklam som blev över från förra veckan och så har det hamnat en del grejer som vi inte vet vad vi ska göra av just där. Men det tar vi tag i när vi kommer hem. Så att ni kan få se bilder på hur vi bor, det har ju snart gått en månad sedan vi flyttade in.

Kände mig som en riktigt hemmafru, hehe.Idag har jag på mig mitt nya låånga svarta linne från Gina Tricot, gråa strumpbyxor och ett grått linne under det svarta. Samt nitbälte och hjärthalsband. Får se om det dyker upp lite bilder senare.


Nu ska jag packa klart och äta en liten matbit tillsammans med älsklingen som precis kommit hem från jobbet.

Långt bad, ansiktsmask och kroppspeeling

Skrivet: 2008-03-20, 12:36:22 / Dagboken

image925

Bild: jag själv


Vilken underbar dag det är idag. Jag är på strålande humör, det är inte ofta jag vaknar med ett leende på läpprna. Men idag är det ett undantag. Solen lyser, det är skärtorsdagen och vi ska åka hem till Västerås i eftermiddag.

Jag vaknade av mig själv tio i elva, då kastade jag av mig täcket och steg upp direk (också väldigt ovanligt för att vara mig). Bestämde mig för att ta ett varmt bad, göra aniktsmask och kroppspeeling med min olivskrubb (riktigt härlig och bra skrubb), skrubbade även hela kroppen med en sån där vante. Nu känner jag mig len som en babyrumpa och pigg som en tupp (?). Ett plus till är att jag känner mig både smal och snygg.

Har kännt mig nere i ett par dagar nu och då är inte utseendet det första jag tänker på. Utan jag har legat i soffan, oduschad, svettig, you get the point. Så nu känner jag mig hur fräsch som helst. Och det är en underbar känsla tycker jag.

Trodde att håret hade blivit helt slitet nu, men schampoot och balsamet som jag köpte till hårförlägningen verkar göra underverk. Det tackar jag för. Håret har nästan torkat nu, så jag ska smörja in mig, göra mig iordning och fixa lite. Ska även försöka få i mig lite frukost och välja kläder.


Jag mår jättebra idag och jag hoppas att ni också gör det.Puss och kram.

Long time ago

Skrivet: 2008-03-20, 01:18:03 / Fotodagboken

image924

Tack för alla söta kommentarer, era små rader värmer mer än vad ni kan ana.
Det har varit en trist dag idag igen, men imorgon är det nya tag som gäller, då åker jag och älsklingen hem till Västerås över påskhelgen. Vi stannar över både fredagen och lördagen, sen måste vi hem och jobba. Men det blir roligt att komma hem några dagar i alla fall. Får nog lite mer påskkänslor hemma hos mamma. Här kommer det inte att finnas ett enda litet påskpynt. Känner inte för att påskpynta faktiskt.

Nu ska jag gå till sängs.
Godnatt och sov så sött.Kul att ni gillade min nya design : )

Ny design

Skrivet: 2008-03-19, 23:21:46 / Bloggdesign

Sådär ja!

Jag kan inte förklara HUR nöjd jag är. Har aldrig varit såå nöjd med en design tidigare. Den har allt enligt mig. Stilrenhet, snygga men neutrala färger som inte sticker i ögonen, den är enkel men snygg. Ursäkta om jag skryter men jag tycker att den är helt perfekt. Jag är såå stolt. Hehe. Ni kanske tycker att jag ser sur ut på bilden, tänk om, jag ser kreativ och fundersam ut. Tänker på mitt nästa projekt :o))

En riktig fräsch uppfriskning nu inför våren.


Mins ni hur det såg ut här på Hittaida.blogg.se innan förändringen? Jag ska friska upp erat minne lite.


image923
(tidigare design)


Nu vill jag veta vad ni tycker:

Hiss eller diss?

Designombyte

Skrivet: 2008-03-19, 22:07:28 / Bloggen

OBS, allting kommer att se helt puckat ut ett tag. Men det är åtgärdat inom kort.

Inzoomad ros

Skrivet: 2008-03-19, 20:49:18 / Fotodagboken

image922
bild: jag själv

Just nu tittar jag på RoomService samtidigt trixar, fixar och pysslar jag med en ny design - till mig själv. Jag har en jättebra idé men allting går inte som jag vill. Så jag har lite beskymmer, för jag vill verkligen inte byta spår helt, utan jag vill ju att det här ska funka. Så jag får krångla med detta ett tag till.
Det måste gå!


Vad gör ni ikväll?


Återkommer lite senare med uppdatering om hur mitt projekt går.

Dokumentation

Skrivet: 2008-03-19, 12:32:28 / Fotodagboken

image921
Snöstorm i Sigtuna 19:e mars 2008.
Så här såg det ut utanför mitt fönster när jag vaknade klockan elva. När jag var klar med denna bild, tittade jag ut och då hade snöfallet upphört, bara så där på några sekunder.

Jaja, där rök påskkänslorna i alla fall, inte för att jag haft några defenetiva påskkänslor men ändå. Alla drömmar om vår och barfotadagr känns förgångna. Det ska inte vara snö på påsk och påskväder vid jul - utan tvärtom. Vart tog alla vårblommor, fågelkvitter och den blåa himlen vägen?

Om det är sånt här väder under påsken då kan jag verkligen förstå den där If-reklamen där de påstår att påsk är en av årets dagar då det händer flest bilolyckor. Men om det inte är sånt här väder, utan vanligt påskväder, hur kan det då hända så mycket olyckor?

Nu: frukost.


Play something tonight baby

Skrivet: 2008-03-18, 23:03:42 / Fotodagboken

image920
Sing a song for me, my love.

Den artonde augusti tvåtusensfem blev jag och Jonathan tillsammans efter en sommar fylld med tårar, svek, lycka, hopp, hat och tillsist en massa, massa kärlek. Idag var det två år och sjumånader sedan. En sak är säker, jag kommer aldrig att glömma sommaren tvåtudenfem för det var då det blev vi.jag måste vara lyckligast i världen

när dina fingrar bildar hjärtformade mönster

kring min navel

framför spegeln, älskling

vet du att ingen annan har fått

mina läppar att le så som du kan?

när vi sprang över ängen

efter en underbar natt och höll varandras händer

då trodde jag att vi var till för varandra

jag kommer aldrig att glömma

när du sjöng "du är fantastisk" första gången

till mig när vi satt i parken

och alla andra melodier du sjungit efter att vi älskat

vet du att jag aldrig har varit så kär som då?

och nu älskling är jag lyckligare än någonsin

för att du är min i verkligheten

och inte bara i vår drömvärlrd

som vi byggde upp tillsammans

ganska så exakt i mitten av juni

 

 


...du gav mig någonting speciellt, du gav mig hopp, du gav mig din kärlek och jag gav dig min.Jag kommer alltid att älska dig.(dikt och bild: jag själv)


Tisdag 18/3

Skrivet: 2008-03-18, 17:13:36 / Fotodagboken

image918

Jag mår inte särskilt bra idag. Bjuder på den här bilden så länge tills jag mår lite bättre.

Vackert

Skrivet: 2008-03-17, 23:19:08 / Fotodagboken

image917

En godnatt-bild.

Nu ska jag kramas med älsklingen innan han ska åka igen. Det är lika bra eftesom att bloggarna jag gillar ändå inte uppdaterar och skriver någonting intressant. Har redigerat lite bilder ikväll, jag har så mycket bilder som jag inte vet vad jag ska göra med och så många bilder som har potential. Ska fortsätta kolla igenom alla mina mappar imorgon.


Puss och godnatt.

Äppelpaj

Skrivet: 2008-03-17, 21:01:45 / Mat, recept & träning

image915


I want some appelpie!
Som jag berättade i förra inlägget bakade jag äppelpaj och nu har vi gluffsat i oss 1/3 del av den. Mums, vad god den var, riktigt lyckad.

Tycker du om äppelpaj?

Bakat äppelpaj

Skrivet: 2008-03-17, 19:26:26 / Dagboken

Jonathanälskling somnade en liten stund efter maten i soffan, stackarn är helt slut. Men det förstår jag. Så jag bestämde mig för att kila iväg till affären och köpa äpplen och vaniljvisp så att jag kunde baka äppelpaj. Nu en och en halv timme senare ungefär har jag både hunnit baka, diska och vispat vaniljvisp. Men jag vill fortfrande inte väcka honom, han behöver verkligen sova för att orka åka iväg igen klockan halv två. Krävande att jobba på natten och på dagen samtidigt, jag vet inte vad jag tycker om det riktigt. Men jag hoppas att det inte kommer att bli så långvarigt.

Nu är jag jättesugen på pajen, jag älskar verkligen äppelpaj och jag hoppas innerligt att den här blev god. Men det är svårt att misslyckas med en paj, det måste ju vara det lättaste man kan baka. Det går ju så himla snabbt och enkelt, det som tar tid är att skala och hacka äpplena.Trevlig kväll på er.

Gröndesign på plats

Skrivet: 2008-03-17, 16:11:04 / Bloggdesign

image914


På plats.
Klicka på bilden för att se den på Mariiamiias blogg.
Jag är verkligen riktigt, riktigt nöjd med den här designen och jag hoppas att Maria kommer att trivas med den.

Jag sitter i soffan och degar och försöker att få nya design idér. Och nu kommer älsklingen äntligen hem. Jag har haft så tråkigt hela dagen. Nu ska vi väl laga någonting gott att äta tillsammans.

Ha en fortsatt trevlig dag.

"Trummvirvel"

Skrivet: 2008-03-17, 13:47:09 / Bloggdesign

Vaknade för ungefär en halvtimme sen, jag som hade tänkt gå upp absolut senast klockan elva. Men, men, då är det i alla fall inte så många timmar kvar tills älsklingen kommer hem. Han har börjat på sitt nya dagjobb nu som är på heltid. Vilket känns riktigt skönt. Men han kommer fortfarande jobba 2 timmar på natten några dagar i veckan och så har vi reklamen på helgen. Så det känns som att vi kommer att få det rätt bra tillslut, det ser inte lika mörkt ut längre. Förutom att jag är bitter för att jag inte kom in på fotokursen på Folkhögskolan. Det hade varit så perfekt och jag hade fått gjort någonting som jag verkligen, verkligen älskar. Men nej!Ni är väl nyfikna på vem som vann designtävlingen förstår jag. Så jag ska inte dra ut på det längre nu.

Vinnaren är:


"trummvirvel"


Mariia

Grattis!! Skicka ett mejl till mig så fixar jag din blogg redan ikväll.


Nu ska jag titta på Andra Avenyn eller nåt.
Ha det så bra.

Dagboken

Skrivet: 2008-03-16, 11:21:06 / Illustartioner

image904
Illustration: jag själv

Godmorgon, sovit gott?
Jag har sovit som en stock hela natten, tills halv nio då jag öppnar ögonen och Jonathan står och tittar på mig. Gud jag hoppade till och blev livrädd. Då kom han hem från jobbet stackarn,så nu ligger han och sussar. Jag gick upp klockan nio och la mig i soffan istället. Vill inte störa honom, han måste ju få några timmars effektiv sömn i alla fall.

Jag har precis kollat klart på Dagboken, den är så romantisk och sorglig så både en och två, tre och fyra tårar föll från mina ögon. Det är nog en av mina favoritfilmer, helt fantastiskt faktiskt. Men det måste vara något allvarligt fel på våran dvd spelare, bilden var två delad filmen igenom och färgerna var liksom neonlila blandat med blått och limegrönt. Mysko, men jag hade den mest på för att. Visste inte om jag skulle sova lite till i soffan elelr inte. Men jag lcykades inte somna så jag låg och titttade på filen trots den konstiga bilden.


Vilken är din favoritfilm?


Nu borde jag ta och äta frukost. Jag tycker att det är så himla jobbigt att göra frukost, vet inte varför. Men,men, min mage kurrar.

Trevlig söndag.


Ps. Glöm inte bort designtävlingen
Klicka på bilden!

Melodifestivalenfinalen

Skrivet: 2008-03-15, 22:36:41 / Dagboken

Bloggvärlden var verkligen död under Melodifestivalen. Men nu verkar de vara på hugget igen. Och jag kan ju gissa vad kvällens största bloggämnen kommer att vara - Björn Gustavsson kanske?! Eller har jag helt fel.


Vann rätt person?
Om inte vem hade du sett som vinnare?


Jag hade hoppats på Sanna Nielsen eller tvillingarna Rongedal. Men Charlotte Perelli var väl inte helt fel ändå. Det var i alla fall en schlagerdänga som de flesta verkar digga.

Jag och Jonathan har spenderat kvällen i soffan framför levande ljus, tacos och Melodifestivalen. En riktigt lugn och skön hemmakväll. Vi båda är rätt trötta i hela kroppen efter dagen. Vi gick först mitt villadistrikt med reklamen och delade ut ca 280 buntar och efter det gick vi hem och vilade i en halvtimme och tog lägenhetsdistriktet precis här bredvid oss med 220 buntar. Så idag har vi fått en hel del motion, vilket känns i hela kroppen. Det är rätt effektivt att springa i trappor. Men jobbigt. Och vädret var ju inte det bästa, snö pisk i ansiktet, duggregn blandat med grå himel. Men snön varade som tur var inte så länge och om den hade gjort det, hade jag nog gett upp.


Hoppas att ni haft en trevlig kväll.Ps. Glöm inte bort designtävlingen.

Klicka på bilden!


Bloggdesign: Tema - grön

Skrivet: 2008-03-15, 20:14:41 / Bloggdesign

Egentligen hade jag tänkt berätta vad jag har gjort idag för si sådär fem timmar sedan men eftersom att blogg.se verkade ha problem med deras server så blev det inte gjort. Istället fick jag för mig att göra en ny bloggdesign.

Så här kommer ännu en tävling för alla intresserade. Jag vet att jag sa att jag skulle ha uppehåll men det gick inge vidare.

image912

Så för alla green-lovers börja tävla. Skriv en kommentar till detta inlägg så är du med i utlottningen. Om du är intresserad skriv inte bara "fin", utan att du vill vara med i tävlingen. Då blir det lättare för mig att veta vilka som är med och inte.

Utlottningen pågår tills imorgon söndag kl. 22.00. Då lottar jag en vinnare, för att det ska vara mest rättvist.


Lycka till.


AVSLUTAD

Reklamen täcker halva vardagsrummet

Skrivet: 2008-03-15, 12:14:53 / Dagboken

Vilket tråkigt väder det är ute idag. Mitt humör är inte på topp om man säger så. Men snart ska jag ut och dela ut reklamen i alla fall så att jag har det gjort. Allting har blivit försenat och det gör mig irriterad. Och den här veckan är det verkligen hur mycket reklam som helst att dela ut, dubbelt så mycket som förra veckan, vilket gör att det tar dubbelt så lång tid att sortera det. Till råga på allt har Jonathan tagit åt sig dubbelt så många distrikt till också. Men jag ansvarar bara för mitt som jag gick förra veckan, resten får han sköta. Speciellt nu när jag är på dåligt humör, på grund av att allt annat hamnar i kläm tackvare all reklam. Åhhh...

Off to go.

Design till Marielle

Skrivet: 2008-03-14, 23:53:34 / Bloggdesign

image911

Klicka på designen för att se den på Marielles blogg.


Idag har jag fått en hel del gjort.

- Varit i Uppsala och hämtat reklam
- Gått på stan i Uppsala
- Sorterat reklam
- Fixat bloggdesignen åt vinnaren


och nu är jag helt slut.

Jag fick med mig ett långt linne hem från Gina Tricot som jag visar imorgon eller nåt.

Nu vill jag bara gå och lägga mig snart, men jag väntar nog tills Jonathan ska åka iväg till jobbet. Han började igår med att dela ut tidningar på natten, så han börjar halv två och slutar klockan fem nu i en vecka, sen börjar han fyra eller nåt. Vilken tur att han inte är lika trött som jag är.


Godnatt och sov så gott.

Vinnaren är

Skrivet: 2008-03-14, 20:15:31 / Bloggdesign

Äntligen hemma.
Jag tänkte bara meddela alla nyfikna vem som vann utlottningsdesignen.

Vinnaren är:


"trummvirvel"


Marielle. Grattisgrattis :o) Skicka ett mejl till mig så fixar jag iordning din blogg direkt.


Nu kommer jag nog ha ett litet uppehåll med bloggdesignerna. Men håll utkik för man vet aldrig när det dyker upp nån igen.


Ha en trevlig kväll.

Söder te med rosenblad

Skrivet: 2008-03-13, 23:53:05 / Fotodagboken

image910
image909

Idag har det varit en väldigt seg och deppig dag utan nån särskild aktivitet. Jag och Jonathan lagade en väldigt god lasagne till middag och det är nog det enda viktiga jag har att nämna från denna helt värdelösa dag. Vädret tillåter mig inte ens att ta promenader. Usch.

Nu på kvällen har jag däremot piggat upp mig själv med några koppar av mitt nya te och Fazer tunnbröd, såna här vita, hårda, jättegoda knäckebröd, om ni vet vad jag menar för nåt? Mitt nya te är jättegott med en stor sked honung i. Det smakar jordgubbe, apelsin och rosenblad. Därför tyckte jag att det var passande att stycka min ros som höll på att dö och istället pynta fotot med den. Och visst gav det ett bra resultat?Designtävlingen är nu avslutad, men jag har ännu inte lottat någon vinnare. Det gör jag nog imorgon. Verkligen roligt att så många är intresserade av mina designer. Jag önskar att jag kunde göra en till er alla, men min tid räcker tyvärr inte till det. Det tar ändå några timmar att göra varje design. Det är inte alltid så lätt, även om vissa designer går snabbare än andra.


Sov så gott nu alla söta,
så hörs vi imorgon igen.

Bloggdesign: Tema- Rosagrå

Skrivet: 2008-03-12, 23:49:53 / Bloggdesign

image908

Klicka på bilden för att se den i verkligheten.

Gäsp. Det här blir allt för idag.

Vill du ha en rosagrå-design? Skicka en kommentar till detta inlägg så är du med och tävlar. Vinnaren får själv välja namn, motto och bilder på designen.

Tävlingen pågår tills tolvslaget imorgon natt (13 mars), så ni har ungefär ett dygn på er nu.

Lycka till och Godnatt.


AVSLUTAD!


Grått är flott

Skrivet: 2008-03-12, 22:05:39 / Bloggdesign

image907
Klicka för att få se designen på Julias blogg.


Sådär ja!
Vinnaren av utlottningsdesignen är alltså Julia och nu har jag äntligen lyckats fixa klart den. Blev lite fel med sidmenyn som hela tiden vill hoppa ner och lägga sig under inläggen i Explorer. Men inte i Firefox. Jag blir galen på det. Men nu är det löst i alla fall. Jag älskar den här designen, blev supernöjd med den faktiskt. Men huvudsaken är ju att Julia är nöjd såklart.

Nu ska jag vila en stund. Sen ska jag fixa klart den designen som jag håller på med. Den är rosa och grå just nu. Men jag får se hur det slutar :o)

Trevlig kväll.

I varukorgen

Skrivet: 2008-03-12, 15:43:08 / Mat, recept & träning


image906
- Vaniljglass med jordgubbssylt
- Knäckebröd
- Söder te (provar ett nytt te)
- Nötfärs 1600g
- Kidney bönor 2 burkar
- Örnos fläderblomssaft
- Salladshuvud och en röd paprika
- 2 gröna äpplen, 2 apelsiner, 1 mango, 4 kiwi och 1 banan
- Havregryn
- Pytt i panna
- Matlagningsgrädde
- 5 kg potatis


Som ni kanske märker har jag och och älsklingen varit och handlat. Det blev en del och korgen blev överfull som vanligt. Att vi aldrig lär oss att ta en vagn. Men vi hade inte tänkt handla så mycket men potatissäcken tog upp mer än halva vagnen. Det blev en del spontanköp, så är det alltid när vi åker och handlar att man kommer på saker som man behöver. Dagens spontanköp är nog alla ingredienser till fruktsallad, frukt och glass.


Då har jag visat upp vad jag handlade idag.
Jag avslöjar vinnaren i designutlottningen senare när jag fått mejl av henne. Men om du inte fått en kommentar av mig som säger att du har vinnit, så har du tyvärr inte gjort det. Bättre lycka nästa gång som man brukar säga :o)

Men det kommer att komma fler utlottningsdesigner, jag håller på med en lilarosa nu. Så om du är intresserad av en lilarosa design, håll ögonen öppna!

Babbel

Skrivet: 2008-03-12, 11:30:08 / Mat, recept & träning

image905

Godmorgon!
Hoppas att ni har sovit bättre än vad jag har gjort. Vår lilla kissekatt verkar göra allt för att väcka oss på nätterna nu förtiden. Prasslar med saker, springer runt och leker och kraffsar extra mycket i kattlådan. Det är några exempel på hanns uppmärksamhetshyss. Igår natt kraffsade han sönder en av mina blommor och hade ner en högvas som jag har stående på golvet med en bukett lysande plastblommor i. Den gick som tur var inte sönder. Kissen har helt klart blivit mer högljudd sedan vi flyttade, men han verkar ändå trivas. Han har blivit mer kelig och mer lekfull och det borde ju vara bra tecken. Men att han mjauar så fort han inte får uppmärksamhet är väldigt jobbigt. Förut pratade han mest när han ville ha mat eller ville gå ut, men nu gör han det utan egentlig anledning.

Åt precis en skål havregrynsgröt med blåbärssylt medan jag tittade på gårdagens avsnitt av Våra bästa år. Det börjar ju hända nåt i den serien nu. Jag vet inte hur länge mördandet i Salem har pågått nu, ett halvår kanske är att ta i men inte långt ifrån. Men på något underligt sätt finner jag ändå den serien spännande. Det är nog hatkärlek på högsta nivå.

Utanför fönstret öser regnet ner. Så jag får väl hitta nåt sätt att underhålla mig på inomhus. Men det brukar ju inte vara nåt problem när jag har min dator i knät. Även om jag börjar bli lite trött på att gå in på samma bloggar om och om igen. Men det är ju förståss inte det enda jag gör vid datorn. Men min dator blir så fruktansvärt het, alltså det är som att hålla i ett element som är på fulleffekt efter bara en timme. Så nu kommer jag snart börja sevettas under täcket. Jag skulle verkligen behöva ha ett riktigt datorbord att sitta vid. Då kanske jag till och med skulle kunna ta tag i nån gammal berättelse jag börjat med, eller kanske börja på en helt ny? Jag saknar faktiskt skrivandet lite grann nu. Men jag vet inte om jag har några bra storyidér längre.

Nu har jag babblat alldeles för mycket.
Ta hand om er.

Feeling-good-day

Skrivet: 2008-03-11, 19:28:44 / Dagboken

Glöm inte bort att tävla om designen i föregående inlägg. Tävlingen pågår till midnatt.

image899Idag fick jag ett paket på posten.
I paketet låg en fjärrkontroll till kameran, så nu kan jag ta kort utan självutlösare och utan att behöva springa fram och tillbaka och trycka på knappen. Jag blev jätteglad för den så jag har stått och prövat den ett tag nu på eftermiddagen. Därav alla mina egokick-bilder idag. De förra som jag tog imorse är dock tagna med min kompaktkamera.

Har haft en känna-mig-snygg-dag-idag, eftersom att det inte händer så ofta så känns det rätt bra. Men ändå hade jag svårt för att fastna på bild, vilket höll på att dra ner mitt självförtroende till botten igen. Men jag lyckades hålla det upp ändå. Känner mig nu väldigt onyttig och ohälsosam efter en kebabtallrik, men jag får väl ta fram yogamattan senare och göra lite olika styrke-övningar. Vi gick en omväg både dit och hem från pizzerian i alla fall, men det känndes inte tillräckligt.

Hoppas ni haft en bra dag.

Bloggdesign - Utlottning

Skrivet: 2008-03-11, 14:54:19 / Bloggdesign

image898

Ps. Klicka på designen för att de sen i verkligheten.

Titta vad jag har gjort!

Då kör vi igång igen då. Skriv en kommentar i detta inlägg så är du med i utlottningen av denna design.

Utlottningen asvlutas: Vid tolvslaget ikväll (11 mars)
Så ni har några timmar på er nu.

Lycka till!

AVSLUTAD

Egokick

Skrivet: 2008-03-11, 13:36:16 / Fotodagboken

image897
Vilket underbart humör jag vaknade upp med idag.
Det känns helt fantastiskt. Hoppas ni mår lika strålande.
Jag gick upp klockan elva, studsade in i duschen och gjorde iordning mig innan Jonathan kom hem klocka halv ett. Då åt vi havregrynsgröt med blåbärssylt som han köpte med hem.

Solen verkar vara lite velig här idag, men det blir nog en promenad tillsammans med älsklingen senare. Känner att jag behöver komma ut i luften en stund. Eftersom att vi var inne och skyddade oss från regnvädret hela dagen igår. Så då får man ju passa på när det är hyfsat väder ute.

Ha en fortsatt trevlig tisdag.

Bloggdesign - Vinnare

Skrivet: 2008-03-10, 23:28:17 / Bloggdesign

image896

Vinnaren i designutlottningen är: Emma som äger bloggen vid namn femtondejuli 2007.

Det är alltid lika roligt att hjälpa till när andra behöver hjälp. Emma var i akutbehov av en design då hon själv är okunnig och helt virrig i den världen. Så därför tyckte jag att hon var en värdig vinnare. Så jag hoppas att du finner ny blogglädje nu med denna fina design :o)
Hoppas du kommer att trivas.Det var nog allt för idag. Godnatt och sov så gott.

Bad, bad girl

Skrivet: 2008-03-10, 21:40:06 / Illustartioner

image895
(illustration: jag själv)


Som ni ser är utlottningen av designen i föregående inlägg avslutad och en vinnare är utsedd. Om ni har tur så kanske det kommer upp nya utlottningsdesigner inom kort - så håll utkik vettja.

Annars så är det väl bra med mig. Har haft två sega dagar på rad, men det kan ju vara skönt ibland det med. Därav min dåliga uppdatering, framför allt igår då jag inte skrev ett dyft. Men jag ska försöka ändra på det. Men jag känner att jag har slut på idér för tillfället. Är inne i en period då jag känner att jag är dålig på allt jag gör. Men det går väl över det med. Har ingen riktig skaparglädje förtillfället. Tog i alla fall tag i mig själv idag och gjorde en design till en tjej och det gick ju bra, så min skaparlust kanske inte är helt försvunnen ändå. Men jag önskar att jag inte kände på det här sättet. Då jag helst av allt vill skapa, men mina hjärnspöken sätter liksom stopp för mig.

Har precis tittat på veckans tre avsnitt av Andra Avenyn, synd bara att sista avsnittet hackade så mycket. Men klockan var halv nio då, så alla skulle väl se sista avsnittet samtidigt. Det är ju förståligt. Det går ju absolut inte att vänta tills imorgon :o)

Bloggdesign - Bortskänkes

Skrivet: 2008-03-10, 15:37:30 / Bloggdesign

image894

Är du intresserad av en ny bloggdesign?
Skriv en kommentar till detta inlägg så lottar jag bland deltagarna.

Utlottningen har ingen speciell sluttid, jag stoppar när jag känner att jag fått in tillräckligt med kommentarer.

Lycka till.


AVSLUTAD

Bloggdesign - Josefine

Skrivet: 2008-03-10, 14:47:05 / Bloggdesign

image893

Sådär.
Fick äntligen lite energi och idér till att ta tag i att göra en beställningsdesign till Josifine. Hon har väntat i si så där lite mer än en månad. Så det var ju på tiden att hon fick en ny bloggdesign.

Önskemålet var att hon ville ha en rosa design och eftersom att rosa och grått passar så himla bra ihop tyckte jag att det var ett självklart val. Hoppas du kommer att trivas med din nya design.

Fika, Tacos och vin

Skrivet: 2008-03-08, 18:48:54 / Mat, recept & träning

image889

Så här såg det ut på min assiette på fiket Valvet nere på stan idag.
Det var riktigt gott faktiskt.

Jonathan har bjudit hit sin polare Olle ikväll, så vi gick ner och fikade på stan. Men nu är vi hemma igen, vi har precis avnjutigt en stor tacomåltid och nu sitter vi i soffan med antingen öl eller vin i handen. Jag dricker som vanligt Asti Araldica. Ingenting annat duger för mig.

Idag har vi varit aktiva, jag och Jonathan studasade upp ur sängen klockan halv åtta. Klädde på oss, åt gröt och sedan gick vi ut på vårat reklamutdelningspass. Innan vi kom ut var det alldeles mulet, men så fort vi öppnade ytterdörren sken solen på oss och då var det uppehåll tills vi var klara, sen mulnade det på igen. Så vi hade tur där. Det hade inte varit någon höjdare att dela ut reklamen i regnväder. Det gick rätt bra, vi gick bara Jonathans distrikt idag, ty jag har inte fårr min adresslista ännu. Så förhoppningsvis har den kommit imorgon så att vi kan dela ut min reklam då.

Efter det tog jag en tupplur, sedan åt vi lunch halv ett (inte ofta vi äter både frukost, lunch och middag på en och samma dag). Så det har varit en lång och händelserik dag idag.

image890Tacomonstert Ida önskar er alla en trevlig fredagskväll.


Syprojekt - Kjol

Skrivet: 2008-03-08, 16:57:28 / Självpoträtt

image888

Äntligen!
Min kjol som jag höll på att sy, blev äntligen klar igår kväll. Eller snarare på natten. Efter många, många syutbrott. Bilden visar inte direkt någon detaljerad bild på hur kjolen blev, men jag blev riktigt nöjd faktiskt. Den blev inte exakt som jag hade tänkt mig, men det blev bra ändå. För endast 40 kronor ska man ju inte klaga.

Jag köpte tyget skitbilligt på Ikea, tror att det kostade 25 kr/m om jag inte minns helt fel och jag använde typ hälften, plus dragkedjan som kostade 19 kronor på Ica Maxi. Så jag kom riktigt billigt undan denna gång. Men allt besvär som vi har haft med symaskinen, det var inte särskilt roligt och jag känner mig inte särskilt eggad till att sy någonting mer. I alla fall inte nu på ett tag. Vi väntar nog tills vi glömmer bort hur dålig symaskinen är.

Annars har jag på mig:
T-shirt från MQ och halsband från Guldfynd.

Tråckla - Inget bra alternativ

Skrivet: 2008-03-07, 22:21:20 / Dagboken

image887

Jag funderar över hur Ikea marknadsför sin symaskin Tråckla egentligen.

Vill du ha sönder spräckta nålar, trasslande undertråd och oändligt med krångel. Ta då och införskaffa våran nya uppfinning; TRÅCKLA the trubel maker.

När jag köpte den här symaskinen tänkte jag: Äsch, så dålig kan den väl inte vara. Hade hört att den lät mycket och kanske inte var så bra, men priset, den kostar ju bara 500 spänn. Jag syr ju inte särskilt ofta, så den borde ju fungera till att sy upp gardiner ibland eller sy upp diverse byxor. För det är det som jag brukar behöva en symaskin till. Men nu ville jag ta och sy en kjol och till en början funkade den galant, sen började den krånga såklart, jag tror ärligt att vi har gjort av med fyra nålar vid det här laget. Och kjolen blir aldrig klar - jag blir galen.

Kan den bara inte sluta krångla och gå som jag vill, så att jag blir färdig med den här förbannade kjolen någon gång. I fortsättningen tjänar jag nog på att köpa kläder i butik i alla fall. Visseligen kommer denna kjol bara kostat ungefär 40 kronor, men ändå. Tiden som vi har lagt ner på att sy den - det är helt enkelt inte värt besväret.

Nu så, nu börjar allting ordna sig. Så kjolen kanske blir klar ikväll ändå. Det vore ju verkligen lycka...

Mitt råd till dig som funderar eller har funderat på ifall Ikeas symaskin Tråckla är värd att lägga 500 kronor på, jag skulle nog svara nej på den frågan. Det är inte värt det. Lägg till några femhundralappar och köp en lite dyrare och finare symaskin istället, för denna kommer bara att ställa till med besvär för dig. Och det är inte kul.

"Åh vad arg jag blir", citerar Jonathan framför symaskinen när han äntligen trodde att det hade löst sig.

Visar resultat när kjolen är klar - om den nu blir det förståss.

Desperat hemmafru

Skrivet: 2008-03-07, 16:37:27 / Illustartioner

image886


Krullig 50-tals houswife.
Det enda som fattas är förkläde och sånt förståss.

Det var länge sen jag illustrerade eller ritade någonting nu. Så jag slängde ihop denna på några minuter. Jaja, inte det bästa jag gjort, men gud vad ovan man blir direkt när man inte håller igång hela tiden. Men som sagt detta var bara en snabbskiss.

Avslutade gårdagskvällen med att sortera min reklam. Det gick ganska enkelt faktiskt, tog ungefär 50 minuter. Men efter det var jag så trött att jag gick och la mig utan att skriva någonting på bloggen först. Nu ska jag bara dela ut allting också. Men det kommer nog att gå bra, jag och Jonathan ska gå tillsammans genom båda våra distrikt imorgon. Så att vi lär oss hur allt går till. Så om du bor i Sigtuna och ser en förvirrad tjej men tidningskärra imorgonbitti så är det jag.

Idag däremot har vi varit ute i det fina vädret igen. Man måste ju passa på att gå ut när solen skiner. Vi gick till affären och systemet, till vattnet och en liten omväg hem. På Ica köpte vi kräftstjärtar, rostbiff och sallad, så ikväll ska vi fixa ihop en skagenröra och äta bakadpotatis med rostbiff till det. Det blir mumsigt. Men inte så värst nyttigt.

Jag hoppas verkligen att vädret är bra imorgon när vi ska ut och dela rekam.

Puss och kram.

Snödroppar

Skrivet: 2008-03-06, 21:47:18 / Dagboken

image885
Visst är snödroppar fina?
Jag har alltid tyckt om just snödroppar. Jag blev alltid lika facinerad när de trängde sig fram genom snön ute i våran rabatt i Irsta när jag var liten. Det är nog det första tecknet som tyder på att våren är påväg. Sen kommer ju tussilagos, vitsippor, knoppar på träden, videung och allt det där. Men det brukar ju ske lite senare. Snödroppar verkar vara riktiga överlevare, de tål kyla och allt sånt där som vanliga blommor oftast dör av.


Ikväll har jag setat bänkad framför Du är vad du äter och innan dess tittade jag på 2900 Happiness på tv3:s hemsida. Jag avskyr verkligen när en kanal tar åt sig en serie, börjar sända den på en duglig tid och sen när det inte går så bra som de tänkt, flyttar de antagligen den till en usel tid, då de flesta är på jobbet eller i skolan eller som i detta fall flyttar de serien till deras webbtv. Okej, jag tycker om att titta på tv på datorn, för att då kan man ju själv bestämma när det passar en. Så gör jag alltid med Andra Avenyn, men nu hade jag vant mig vid att se 2900 Happiness klockan sju på vardagar och sen så tar de bara bort den. Sjysst? Inte direkt. Speciellt inte när kvalitén på webbtven suger, texten försvinner hitt som hatt och bildkvalitén är inte särskilt bra.

Jaja... Det går ju inte att göra någonting åt. Men det är sjukt irriterande.


Brukar du se på webbtv?

Time for daim

Skrivet: 2008-03-06, 17:24:59 / Fotodagboken


image882När Jonathanälskling kom hem tog vi en promenad till affären och köpte glass. Vi gick den lilla biten ner till vattnet och satte oss på en bänk i solskenet. Vilka vår och sommarkänslor som bubblade upp i våra små magar då. Det var riktigt mysigt. Och glassen var god. Daimglass är nog en utav mina favoritglassar när man köper på affären, andra favoriter är 88:an, Solero och Cornetto Jordgubbe.


Vilken är din favoritglass?


På vägen hem hittade jag vildväxande snödroppar och gissa om jag blev överlycklig. Plockade fram kameran och nästan la mig ner på backen för att ta kort på dem. Synd att jag bara tog med mig min kompaktkamera, hade nog fått bättre fokus med min Nikon. Men det får jag ta och fixa imorgon. Såg när vi kom hem att de växer fina snödroppar i en rabatt precis här bredvid oss. Och jag som letat efter vilda snödroppar i flera dagar, så växer de precis här utanför. Så kan det vara ibland.
image883

Hoppas ni haft en bra dag.

Sunny day

Skrivet: 2008-03-06, 11:58:28 / Dagboken

Vaknade klockan elva idag och tog mig upp efter många om och men, sängen var så varm och skön så jag ville inte lämna den. Jonathanälskling gick upp redan klockan åtta och började tvätta och nu ska han iväg på en arbetsintervju till. Så jag ska avsluta tvättandet, men det är ju inte mer än rätt, så duktig som han har varit. När han kommer hem igen ska vi nog gå ut i solen på en promenad, det är verkligen härligt väder ute nu. Men imorse och inatt hade det tydligen snöat igen, men nu skiner solen och all snö har nästan smält bort. Så vädergudarna verkar inte riktigt veta hur de vill ha det. Vinter, vår, vår vinter?

Nu ska jag hänga tvätt.

En halvdag i Uppsala

Skrivet: 2008-03-05, 20:16:10 / Självpoträtt

image881


Vi hann precis hem till Room Service så nu ska jag se när Johnny och Mattias gör om hemma hos Marie Picasso. Idag har vi varit iväg hela dagen, okej inte hela dagen vi kom inte iväg förän klockan tre. Vi tog en rejäl sovmorgon imorse, sölade en hel del innan vi tog och åkte iväg till Uppsala. Jonathan skulle vara på möte hos Svensk direkt reklam klockan fem, så innan dess åkte vi ut till kullarna vid gamla Uppsala och efter det tog vi en varsin hamburgare på Max. Det gick bra på mötet, de gick igenom hur jobbet gick till och så, så både jag och Jonathan kommer att dela ut reklam här precis där vi bor redan från och med på lördag. Vi fick ett varsitt enkelt distrikt till och börja med. Sen ska Jonathan antagligen utöka sitt en del, så att han kan tjäna mer pengar. Så nu har jag ett litet extra jobb i alla fall, så att jag kan bidra lite till hushållet. Men det känns bra att jag också fick ett även fast jag inte hade blivit kallad, men de var verkligen i akut behov av nytt folk, speciellt här i Sigtuna. Så det är ju bra.

Vi har äntligen bokat tvättid nu också, till imorgon bitti.

Trevlig kväll!

Lång promenad

Skrivet: 2008-03-04, 18:50:50 / Fotodagboken

image880


Sitter framför Extreme home make over och dricker saft. Har precis ätit en tacos med chili con carne. Det gick ner det också, även om det inte smakar som riktig klassisk tacos. Kom hem från promenaden för ungefär en timme sen, blev en riktigt lång promenad på två timmar. Solen lös så härligt och vi bara gick och gick. Känner verkligen hur det tog i benen av alla uppförsbackar som finns här i trakterna. Vi gick bort för att titta på en lägenhet som vi har blivit erbjudna visning på, det är en tvåa i ett helt nybyggt område på nedreplan med liten uteplats, men det kändes verkligen som ett riktigt svensonsvenson familjeområde. Så vi får se efter att vi varit på visning i fall första intrycket fortfarande håller i sig. Vi letar i alla fall för fullt efter ny lägenhet nu eftersom att vi bara har andra hands kontrakt till den sista juni. Så vi får väl ta det vi får så länge.

Blev tyvärr inga bilder på dagens jag eller några andra bilder när vi var ute. Fick värsta fulångesten precis innan vi skulle gå ut, känner mig inte alls fin idag. Men så är det ju ibland. Alla kläder ligger i tvätten också, vi måste ta oss ner till tvättstugan och boka tvättid nu. Men det har vi sagt sedan vi flyttade in. Men hur svårt kan det vara att gå ner och boka en tid?

Vårfeelings

Skrivet: 2008-03-04, 12:27:46 / Fotodagboken

image879


Åh vilket härligt väder det är ute idag. Fåglarna kvittrar och himlen är alldeles blå, kan det bli bättre? Och vilket fantastiskt humör jag blir på så fort solen skiner. Bättre så här än att vakna som igår och se snöflingor falla från himlen. Men det var ju kortvaringt som tur var.

Nu ska jag ta av mig morgonrocken och sätta på mig riktiga kläder och om ett tag är Jonathan färdig med maten sen blir det nog en lång promenad runt hela Sigtuna. När jag ver ute själv igår höll jag på att gå vilse, hittar fortfarande inte så bra här. Men som tur var hittade jag hem i alla fall. Upptäckte till och med att vi har en närbutik här på samma gata, det visste inte ens Jonathan om, så nu vet vi det. Så det kan vara bra att gå vilse ibland.

Vad ska ni hitta på idag?

Usch för räkningar

Skrivet: 2008-03-03, 17:20:24 / Dagboken

Nu börjar solen titta fram utanför fönstret här hemma. Kunde den inte gjort det medan jag var ute och vandrade. När jag kom hem från promenaden satte jag på musik och ställde mig och diskade upp den lilla disken som fanns. Jag tycker inte om att laga mat när det är disk runt omkring mig. Lagom när maten var klar kom Jonathan hem så då åt vi tillsammans.

Nu har vi precis betalat våra räkningar, så nu finns det inte särskilt mycket pengar kvar i kassan. Håller på att skriva en budget nu, för att se hur mycket pengar vi kommer ha kvar och så.


Promenad beskymmer

Skrivet: 2008-03-03, 13:24:50 / Fotodagboken

image878

Snöandet verkar ha upphört nu, så jag ska ta mig i kragen. Skutta upp från den här beroendeframkallande datorn och klä på mig promenadkläder. Sen när jag kommer tillbaka ska jag laga kyckling wok, på matschemat står det qourn lasagn, men jag är nog mer sugen på wok idag faktiskt.
Mitt hår är nästan helt tort nu, så nu finns det inga fler bortförklaringar, jag måste ut och få lite frisk luft.

Snön är tillbaka

Skrivet: 2008-03-03, 12:00:23 / Fotodagboken

image877

Jag ser det snöar.
Men jag kan inte säga att jag tycker att det är roligt hurra. Nu blir det vinter, nono, jag vill att det ska bli vår och sommar. Jag vill att solen ska skina och att plusgraderna ska stiga. Snöflingorna faller i slowmotion utanför fönstret och kissen sitter och stirrar nyfiket på dem på fönsterbrädan. Skönt att han har hittat någonting som han tycker är roligt så att han inte mjauar så fruktansvärt mycket hela tiden. Han har varit lite orolig sedan vi kom hem igår kväll. Men nu är han hur lugn som helst.

Idag är Jonathan på sitt nya jobb, så jag får väl försöka ta mig ut i snövirvlet lite senare all by my self. Tjockjacka, vantar, mössa och halsduk... jag måste ju påstå att jag föredrar vårjacka just nu. Men men, det är ju trots allt bara mars ännu. Men igår såg jag och mamma våra första tussilagos och det är ju ett vårtäcken som snön nu kommer att ta död på.

Ha en bra måndag.

Kvantitet före kvalitet?

Skrivet: 2008-03-03, 00:37:48 / Bloggen

Jag har länge försökt och strävat efter att komma på mest-aktiva listan, hamnade där av en slump nångång i december, men sedan försvann jag lika fort igen. Det känns som att jag har försökt med allt, skickat kommentar efter kommentar, visst det ger resultat, men hur länge då? Inte länge. Jag är inte intresant nog för er läsare. Men vad är det egentligen som gör en blogg intressant? Det finns så många dåliga bloggare där ute som drar till sig tusentals läsare, utan egentlig anledning. Och jag kan verkligen inte förstå det.

Medan jag gör allt för att vara så seriös som möjligt, jag vill att mina besökare ska få ett seriöst intryck av min blogg, därför drar jag mig för att publicera inlägg efter inlägg i syftet att hamna på första listan på nolltid. Men om jag skulle publicera en bunt inlägg på rad med en massa dynga precis som många andra som ligger på listan, så skulle jag förmodligen hamna där. Men hur seriöst är det? Och varför skull ni då vilja läsa min blogg. Jag vill hamna på listan för att jag är värd det och för att ni gillar mig, inte på gund av att jag har ett akut behov av att synas på första listan.

Jag har märkt den senaste tiden att bloggarna som ligger på listan är nästan bara oseriösa bloggare som bara vill synas och till vilket pris som helst. Jag är ärlig när jag säger att mer än hälften av alla dessa bloggar bara är skit. Jag skulle platsa mycket bättre där än de flesta, men det är ju inte upp till mig att avgöra. Det är ju ni som ska ta mig dit, för att ni gillar min blogg. Jag läser ungefär fyra, fem bloggar som ligger på listan dagligen och det är bloggar som jag gillar och som jag tycker förtjänar en plats där. Jag menar inte att alla andra är dåliga, men de är de som intresserar mig. Men många, många bloggar är ju riktigt dåliga.

Ni som är seriösa behöver ju inte ta åt er av detta. Ni är duktiga och förtjänar verkligen en plats där. Men jag tycker att det är så onödigt att de oseriösa bloggarna ska få ta upp plats för någon annan som är seriös. Det finns så många bloggar där ute som är bra som inte alls få lika mycket uppmärksamhet som de borde och det är synd.

Vad tycker ni, har jag någon poäng i det jag säger?

Godnatt

Skrivet: 2008-03-02, 23:54:00 / Dagboken

Åt för en stund sedan knäckebröd med saltgurka på och drack en kopp tropiskt te med honung i. Perfekt kvällsmåltid innan sängen. Så nu ska jag borsta tänderna och tvätta ansiktet för att sedan gå och lägga mig i min egna säng. Jag har sovit skönt hemma hos mamma i helgen också, men det är alltid bäst att sova i sin egen säng.

Imorgon ska Jonathan iväg så jag kommer att vara ensam hemma. Jag måste verkligen ta mig ut på en promenad då, så jag hoppas verkligen att vädret är bra. Bara det inte regnar och är jättekallt så är jag nöjd. Annrs blir det nog bara ett litet styrkepass här hemma på min nya yogamatta. Det funkar nog bra det också, bara jag har musik.

Sov så gott.

Bilder från Kent 29/2

Skrivet: 2008-03-02, 21:15:06 / Fotodagboken

Kent i all ära
image873image874image875image876

Det har blivit en hel del Kentbilder nu, men det står ni väl ut med? Måste ju få dela av mig om upplevelsen som varje gång är lika himelsk. Det var tredjegången som jag såg Kent live nu och alla gånger har varit under de senaste 2,5 åren. Alltså sedan jag blev tillsammans med Jonathan som dyrkar Kent. Jag gillade dem även innan vi blev tillsammans men jag har aldrig varit en konsertmänniska förut, men nu tycker jag att det är jätteroligt att se band live, det är ju en helt annan sak än att lyssna på en skiva hemma. Konserten i Västeråshallen i fredags var verkligen jättebra, både gamla och nya låtar spelades i en härlig blandning. Av Västeråstidningen fick konserten till och med betyget fem av fem, så det var ju positivt. Vilket de absolut var värda.

Gillar du Kent?
Om du gör det, vilken är din favoritlåt?

Grönt och nyttigt

Skrivet: 2008-03-02, 20:46:20 / Mat, recept & träning

image872

Gottar oss med lite nyttigare snacks framför Singing Bee ikväll. La upp allting så fint i skålarna som jag fick utav Jonathan i julklapp, riktigt passande till snacks och tacos och sånt. Grönsakerna och dippen är ett försök till att jag ska hålla mig borta från asken med toffifee som Jonathan köpte idag på Rusta, ett megapack till och med. Har redan smackat i mig några stycken, så fy på mig. Nu blir det morrötter och gurkstavar resten av kvällen.

Home sweet home

Skrivet: 2008-03-02, 19:10:52 / Fotodagboken

image871

Nu har vi kommit hem till våran lägenhet i Sigtuna igen
. Känns fortfarande lite ovant att säga våran egen lägenhet i Sigtuna faktiskt. Men det känns fruktansvärt bra att bo här, allting känns jättebra just nu. Förutom att jag varken har skola eller jobb att gå till. Men huvudsken är ju att jag mår bra.

Idag har vi haft fullt upp. Vi har varit ute och flängt hela dagen. Mamma som annars inte har bil ville åka till Rusta, så vi åkte dit. Där köpte jag en mopp med zebraskaft (det var det snyggaste som fanns, annars är jag inget stort fan av zebramönster direkt) och en yogamatta. Efter det åkte vi till Ikea, där åt vi köttbullar och köpte galgar, ett avokadoträd med kruka och skarvsladdar. Innan vi åkte hem stannade vi på Maxi och pantade burkar och köpte en skurhink.

Imorgon ska Jonathan till sitt nya jobb. Det ska bli spännande att veta hur det kommer bli.

Ikväll ska jag bara ta det lungt i soffan och se på tv.

Olika sortes löshår

Skrivet: 2008-03-01, 23:18:32 / Dagboken

Löshår med microringar
Just det. Lovade i ett tidigare inlägg att jag skulle berätta om mitt nya hår. Satte i nytt löshår och färgade det i tisdags. Den här gången beställde jag inte vanlig trens utan mickroringar, 100 hårslingor som man fäster med tång. Resultatet blev bra, men 100 ringar kanske inte var tillräckligt, skulle nog behöva åtminstone 20 eller 30 till. Nu behöver jag bara klippa till det så att det ser mer naturligt ut. Färgade håret brunt, men tyckte att det blev lite för mörkt, men det kanske blir ljusare med tiden.

Jag letade runt på flera sidor. Hittade en svensk sida som säljer såna ringar som heter funnhair.se och där kostar 100 microringar 1200 kronor plus frakt. Jag tycket att det priset verkade dyrt så vi fortsatte leta, hittade till slut en engelsk sida, där kostar 100 ringar äkta hår 400 kronor plus frakten och totalt blev det 500 kronor. Vilket jag tycker är väldigt prisvärt.En inspirerande video för dig som funderar på att skaffa löshår.

Löshår på trens
Löshår på trens, ca 1 meter i bredd och 45 cm långt går att hitta på flera olika sidor på internet. Jag har köpt mitt hår tidigare på tajmahal.se och tycker att det funderar bra, priset ligger på ungefär 600 kronor. Det jobbiga med detta sätt är att man måste sy trensen så att allt hår sitter fast och sen kan man välja om man vill ha clips som man kan ta ur när man vill eller sy fast håret i en inbakadfläta under håret. Nackdelen med detta sätt är att det är svårt att få det att se naturligt ut, håret syns rätt bra framtill och baktill eftersom att allt hår sitter på samma ställe.

Jag och mamma

Skrivet: 2008-03-01, 20:21:37 / Självpoträtt


image870
Jag och mamma igår. (topp med rosett baktill, Asos, kjol, Lindex)

Nu har vi precis ätit tacos hemma hos mamma och nu sitter vi och tittar på Melodifestivalen och dricker lite vin. Det är trevligt. Var hemme hos Jonathans föräldrar tidigare, åt våfflor, pratade och hämtade lite saker som vi glömt där när vi flyttade. Efter det bar det iväg till pappa för ännu mer fika, alla mina syskon var hemma så jag fick träffa hela familjen. Vi pratade även där en stund.

Hoppas ni har en trevlig schlagerkväll.

Jag har rätt, du har fel

Skrivet: 2008-03-01, 13:46:23 / Fotodagboken

image866image867image868

Nu ska vi åka hem till Jonathans föräldrar och äta våfflor, sen ska vi hälsa på min pappa också. Så vi kommer vara borta en stund nu, sen kommer vi tillbaka hem till mamma.

Stå vid min olåsta dörr
I rakblad av billjus från gatan
Ditt ansikte blekt, nästan grymt
Det ekar i trapphuset, droppar från fingrarna

Allting går igen, kommer tillbaks
En dag ska alla skulderna betalas

Och du vet jag har rätt, jag har rätt
Du har fel
Har inte tid med all din skit
Ja, ja jag vet vad vi förlorat
Och jag vet att du vet, jag har rätt, jag har rätt
Du har fel
Hur kan det spela någon roll
Framtiden är ändå utom räckhåll för oss

Säg nånting, säg nånting nu
Du vet jag får panik av dina tårar
Gör nånting, gör nånting nu
Förstör nånting, slå mig
Förstör nåt, jag överlever

Jag skulle alltid vara den som stod bakom dig
Jag skulle alltid svara när du kallade på mig
Jag skulle alltid vara den som vaktade din rygg
Jag skulle alltid, alltid, alltid vara

Den som går igen, kommer tillbaks
En dag ska alla skulderna betalas

Och jag vet jag har rätt, jag har rätt
Du har fel
Javisst så längtar vi tillbaks
Till allt vi ljög om att vi gjorde.
Och jag vet att du vet, jag har rätt, jag har rätt
Du har fel
Ja, kan det spela någon roll
Framtiden är ändå utom räckhåll för oss.

Jag är livrädd för att leva, dödsrädd för att dö

Skrivet: 2008-03-01, 13:23:58 / Fotodagboken

image865

Igår kväll var vi på Kent. Innan drack vi lite vin och så hemma hos mamma sen fick vi skjuts av Tomas till Västeråshallen där vi mötte upp Sara och Häger. Det var jättetrevligt och spelningen var bra. Förutom att de spelade typ exakt samma låtar som när vi var på annexet i november. Vi hade sittplatser men när de spelade sista låten som är min favorit, Mannen med den vita hatten kunde vi inte bara sitta still, vi hoppade och dansade och klappade händerna så att jag fick ont i handflatorna. Men gud så bra det var. Utan den låten hade spelningen inte varit någonting. Den är bara bäst.

En bänkrad i en rastlös sen april
Jag tittar över axeln och ser dig blinka till
Jag kan få dig när du vill
En vind blåser skräp längs korridoren en sista gång
Och du & jag håller andan och håller händer i språnget
Det är inte så långt hem

Än finns det tusentals tårar kvar
De var dina att ge vemsomhelst
Äntligen
De är de dyrbaraste smycken du har
Så be aldrig om ursäkt igen
Äntligen passerar vi deras gränser


Minns du vår blodsed, våran lag
Vårt dumma korståg mot en lika korkad stad
Jag minns allt, som naglarna mot glas
Men du bara skrattar åt mig, förminskar allt till ett skämt
Men jag ser på din ängsliga hållning, din jagande blick att de känns
Att det är långt hem

Och snart finns det inga tårar kvar
De var våra att ge vemsomhelst
Äntligen
De är de dyrbaraste smycken vi har
Så be aldrig om ursäkt igen
Äntligen sätter du själv dina gränser


Den där pojken jag aldrig kände
Som gick på gator jag aldrig såg
Och tänkte tankar jag aldrig tänkte
Under ett tunt och flygigt hår

Och alla känslor slog och sprängde
Hela vardagen full med hål
I en tid då inget hände
I en stad som alltid sov

Men älskling vi var alla en gång små
Ja, vi var alla en gång små
Ja, vi var alla en gång små


Jag kastar stenar i mitt glashus
Jag kastar pil i min kuvös
Och så odlar jag min rädsla
Ja, jag sår ständigt nya frön

Och i mitt växthus är jag säker
Där växer avund klar och grön
Jag är livrädd för att leva
Och jag är dödsrädd för att dö


Men älskling vi ska alla en gång dö
Ja, vi ska alla en gång dö
Ja, vi ska alla en gång dö


Vi ska alla en gång dö
vi ska alla en gång dö
vi ska alla en gång dö

bloglovin
RSS 2.0