Nyårsafton

Skrivet: 2008-12-31, 21:05:22 / FotodagbokenNyårsmiddagen bestod av hummersoppa till förrätt och plockmat till huvudrätt. Anja hade dukat och gjort fina snittar med olika innehåll. Jättegott var det. Snart blir det fika också. Marängsviss, åh vad gott!

Vi har hittills haft en väldigt trevlig nyårsafton tillsammans med pappa&anja, farmor&farfar och lillebror. Det är mysigt att umgås med familjen också, det är lungt och skönt om inte annat. Under kvällen har vi haft många trevliga samtal och jag har provat på lite guitarhero också, men det gick inte alls. Jag har även blivit bjuden på flera glas vin. Nu väntar jag på tolvslaget och många vackra fyverkerier. puss&kram.Skål och gott nytt år!

Framtiden är vår

Skrivet: 2008-12-31, 10:57:53 / Dagboken

Året börjar gå mot sitt slut, det är nästan lite skrämmande hur fort år kommer och går. Läggs till historien och glömms bort. Med tiden. Jag kommer nog länge minnas det här året, på både gott och ont. Vissa år kommer man ihåg bättre än andra. 2007 är redan väldigt suddigt för min del medan 2005 och 2006 är mycket ljusare. 2005 är nog också ett sådant år som jag kommer att minnas länge, det hände mycket då och jag träffade min själsfrände. Sånt glömmer man ju aldrig.

Jag ska snart äta frukost, sen väntar en biltur på cirka två timmar. Jag har laddat upp kameran, sminkat mig nyårsfin och klätt mig i min nya tunika som jag köpte på Gina Tricot här om dagen. Det blev ingen fancy utstyrsel för min del idag. Jag nöjer mig med en bekväm kombo bestående av tunika och strumpbyxor. Min favorit.


Jag vet inte hur bra täckning jag kommer att ha ute i Skärgården med mitt usbmodem, så om det inte blir fler inlägg idag. Så vill jag önska er alla


GOTT NYTT ÅR!

Mitt 2008

Skrivet: 2008-12-30, 17:05:21 / Dagboken

 

Jag har bläddrat igenom arkivet för året som varit för att få en bättre överblick av vad som hänt. Det är blandade känslor som rusar genom min kropp när jag läser om 2008. Genom att läsa igenom gamla inlägg, insåg jag att många stunder varit väldigt fina, medan vissa andra varit väldigt, väldigt tunga. Lite som en berg-och dalbana, på både gott och ont. Men jag har kommit fram till att 2008 bara varit startskottet inför vad som komma skall under 2009.

 

2008 var året då jag blev en bättre och självsäkrare människa. Året som fick mig att inse vem jag är och vad jag gillar. För det visste jag inte tidigare. Jag var vilsen, det känner jag inte att jag är på samma sätt längre. Under lång tid stod mitt liv väldigt still, men nu rör jag mig framåt och det går undan. Jag har redan planer inför 2009 och jag känner på mig att det kommer bli bra.

 

Första halvåret var jag med om den ena flytten efter den andra. Från Västerås till Sigtuna (080225) och från Sigtuna till Enköping (080630). Efter att ha bott på samma ställe hela livet, var det en ganska stor omställning att byta stad, men också att flytta till en egen lägenhet. Jag gillade Sigtuna väldigt mycket, dock kändes det aldrig riktigt som att det var där vi skulle stanna. Lägenheten hyrde vi i andrahand, så det var nog största anledningen till att vi aldrig riktigt blev hemmastadda där.     
         

När vi flyttade till Sigtuna var tanken att jag skulle börja på Sigtuna Folkhögskola och läsa på fotolinjen. Jag hade varit där på intervju några veckor innan vi flyttade och vad jag fick höra hade alla stora chanser att komma in. Men så blev det inte. Istället fick jag skriva upp mig på arbetsförmedlingen och börja söka jobb. Till en början gick det ganska skapligt, jag blev kallad på min första arbetsintervju, men blev sedan nekad eftersom att jag inte hade körkort. Därefter gick det bara utför med hela söka-jobb-grejen.
         

Jonathan hade tur, han fick jobb redan efter två veckor. Först som tidningsutdelare nattetid, sedan fick han anställning på Posten. Jag tror inte riktigt att vi insåg hur skadligt det var för honom att jobba på två jobb samtidigt, varken för honom eller för vårt förhållande. När vi till och med var så desperata att vi började dela ut reklam på helgerna, borde vi insett att vi tagit ett steg för mycket. Det här var nog den tuffaste tiden. Jonathan fick knappt någon sömn, jag hade ångest varje kväll innan jag skulle gå och lägga mig som ledde till att jag hade väldigt svårt för att somna. Reklamutdelningen trappades hela tiden upp, jag tror vi hade 7 eller 8 distrikt en helg att dela ut, det var då vi insåg att vi tagit oss alltför mycket vatten över huvudet. Det blev alldeles för mycket mer än vad vi någonsin skulle klara av. Det enda positiva var väl att Jonathan tjänade rätt bra, men vad tjänade det till när han skadade knät på köpet? Dessutom försvann alla pengar på räkningar, jag vet inte, men vi måste haft väldigt mycket obetalda skulder just då.

Under samma tid började jag tänka mer hälsosamt. När våren kom började jag gå ut på promenader och äta nyttigare. Jag älskade våren i Sigtuna och mitt promenadstråk. Det var en vacker tid. Jag minns när fåglarna kvittrade och när jag kunde ta av mig tjocktröjan för första gången. Hur vågorna kluckade mot hamnen och hur gräset luktade. Jag minns våra fina picknickar och våra utflykter till Fjärilsobservatoriet och Skansen. Det är fina minnen som dyker upp mitt i allt kaos.


Jag minns också hur rädd jag var en månad innan vårt hyreskontrakt skulle gå ut. Livrädd. Jag trodde vi skulle vara tvungna att bo på camping eller att vi skulle vara tvungna att flytta hem till Västerås igen. Men så blev det inte. Efter många timmars letande hittade vi vår drömlägenhet. Att den skulle ligga mitt ute i bushen utanför Enköping var verkligen inte planerat.

Där landade vårt flyttlass i mitten utav juni. Mitt ute på en hästgård i ingenstans. Här bor vi fortfarande och det är en fantastisk lägenhet, bara det att läget inte är det bästa. Jonathan jobbade fortfarande kvar på båda jobben när vi flyttade hit och hans knä blev bara värre och värre. Efter en sjukskrivning insåg vi båda att det inte var hållbart att han jobbade kvar på Posten.


När vi kom hem från vår bilsemester på Västkusten i början av augusti fick Jonathan ett nytt jobb. På tidningstjänst här i Enköping på nätterna. I början hjälpte jag honom, tills hans knä blev helt igen. Jag kommer ihåg att jag var ganska besviken över semestern, vi hade sedan länge innan varit inställda på att få avveckla en hel vecka på Skiathos i Grekland. Men när flygbiljetterna blivit mer än dubbelt så dyra än vad vi hade budget för, sprack hela den drömbubblan. Så vi fick nöja oss med camping, grillning och kallt havsvatten istället. Vi hade ganska tur med vädret med tanke på hur regning sommaren varit i år. Även fast det inte blev som vi hade tänkt från början fick jag med mig många fina minnen därifrån. Bland annat när vi strosade runt och upptäckte mina gamla barndomsminnen i Grebbestad och när vi gick upp på djävulsklyftan i Fjällbacka där Ronja Rövardotter är inspelat. Det är verkligen en vacker liten by. Jag var i Norge för första gången också.

Hösten. Det har hänt mycket de senaste månaderna när jag tänker tillbaka. Jag och Jonathan hade ett väldigt givande samtal i början av september om att jag skulle återuppta mina studier igen på Mälardalens högskola i Eskilstuna. Jag hade några veckor tidigare skickat in en försenad ansökan och blivit antagen, varit på upprop och hela baletten. Men jag kunde inte börja direkt eftersom att jag hade läst flera kurser innan.

 

Så det var en lång väntan till sista oktober som jag gick hemma och ältade ifall jag skulle börja eller inte. Jag var rädd för att inte passa in, för att jag inte skulle klara av pressen. Jag var nog rädd för allt. Men när det väl var dags, gick det strålande. Det kändes som att jag blev mottagen rätt bra, jag fick en grupp direkt och på det sättet kom jag in i klassen. Jag vet fortfarande inte vad alla heter och jag har pratar med långt ifrån alla, men jag har det jag behöver - någon att prata med, någon som ställer upp, någon att fördriva tid med, någon som stöttar mig. Och det är det viktigaste. En vän. Hon heter Sandra och hon är bäst.

Nu är jag väldigt glad över att jag började igen. Även fast det många gånger känns tufft, vet jag innerst inne att det är det här jag vill göra. Och det känns tusen gånger bättre nu, än när jag började för två år sedan. Det känns väldigt skönt att ha någonting att göra på dagarna igen. Jag har väldigt långt till skolan (ca. 7 mil), men det går hyfsat bra. Det kan bli lite jobbigt i längden att både åka bil och två tåg innan slutstationen. Men snart kommer det antagligen bli ändring på det också. Det är en av de första planerna för 2009.

 

En viktig sak jag inte får glömma är att jag i slutet av november knöt nya vänskapsband med tre tjejer som bor utspridda över landet. Med utgångspunkt från bloggatmosfären. Under en helg bodde vi på hotell i Linköping tillsammans, diskuterade foto, åt på restaurang och drack te på det ena caféet efter det andra. Det var en underbar helg och spännande att åka iväg på egen hand och utforska nya sidor hos sig själv.  Tack för en underbar helg tjejer. Jag hoppas vi ses snart igen.

 

Här kan ni se mina "nyårslöften" inför 2008. Jag kan vara ärlig och meddela att jag gått ner 5 kilo sedan dess, börjat äta nyttigare, hittat en sysselsättning som jag trivs med, bloggat mer, tagit vara på tiden tillsammans med Jonathan lite bättre (det får bli bättring på det till 2009), jag tänker positivare och känner mig inte alls lika dålig längre. Jag har under ett år utvecklats något enormt inom foto och börjat ta upp diktandet igen, lite iallafall.

 

Avslutningsvis, här kommer mina ledstjärnor inför 2009 - Ett hälsosammare liv En positivare attityd  |  Viljestyrka  |  gå upp tidigare på morgonen även när jag är ledig  |  Ta vara på personer som betyder någonting i min närhet och långt borta  |  Bli bättre på att planera saker och ting  |  Skriva mer!

 

Ett stort tack till alla som följt min blogg under året. All kärlek till er ♥

 


frostig promenad

Skrivet: 2008-12-30, 15:32:10 / Fotodagboken

Kom nyss in från en kylig promenad i solnedgången. Med världens bästa älskling i handen, mysiga vinterskor på fötterna och fjällmössa på huvudet. Frosten knastrade under fötterna och det känndes väldigt härligt att komma ut en stund. Jag blir helt stel av att sitta framför datorn så mycket som jag gör. Måste verkligen bli bättre på att unna mig små promenader lite då och då.Nu ska jag dricka en kopp te och äta macka. Det får bli lite mellanmål innan maten som vi tänkte laga lite senare.

en ny tid är påväg

Skrivet: 2008-12-30, 14:12:18 / DagbokenJag satt uppe halva natten i natt och skrev på min årskrönika/sammanfattning av 2008. Den blev lång. Cirkus två A4, så nu är frågan ifall någon kommer att orka läsa den. Den kommer iallafall att dyka upp här i kväll eller i morgonbitti.

Med tanke på att jag inte kom i säng förrän halv tre vaknade jag relativt tidigt, halv elva. Sedan dess har jag ätit brocolisoppa, bläddrat lite i Photoshop-boken för digitalafotografer, gjort en budget för 2009 och stört mig något enormt på min nuvarande dator. Ge mig en macbook, snälla...

Nyårsafton är nu spikad. Vi kommer att inbringa det nya året på weddö, hemma hos pappa&Anja. Så det kommer nog bli en lugn, mysig och trevlig nyårsafton i år ute i skärgården. Med god mat, vin och trevlig sällskap. Det ser jag fram emot.

puss&kram.

Ny design

Skrivet: 2008-12-29, 23:29:48 / Bloggdesign


VS

Ny design. Igen. Den gamla fick en vecka i rampljuset ungefär, inte mer. Jag var inte riktigt nöjd med den om jag ska vara ärlig. För mycket krimskrams, jag gillar stilrent. Nu har jag lagt in den nya designen i alla sidor som arkiv | kategorier | länkar | och portfolin också.

Jag kommer nog trivas mycket bättre med den nya designen. Hoppas ni gillar den. puss&kram.

REA

Skrivet: 2008-12-29, 15:50:12 / Dagboken


Jag som trodde att den värsta stormen hade lagt sig bland alla reahandlare idag. Men det hade den inte. Det var människor överallt, alla lika ivriga på att hitta de bästa fynden. Själv tycker jag inte om att handla kläder på rea, det är ofta väldigt rörigt och mestadels konstiga färger eller gamla kollektioner. Jag brukar inte hitta så mycket snyggt på rean, men när jag väl gör det blir jag såklart glad.

Idag hittade jag en grå, lång stickad tröja på Gina Tricot för halva priset. Utöver den köpte jag även en ljusgrå tunika, ett par tights, en bh och 4 par strumpor, för ordinarie pris. Gina Tricot måste vara den värsta butiken att handla på i reatider, kön gick enda ut till ingången och provhytterna var fulla. Dessutom blir det lätt väldigt, väldigt rörigt där inne. Jag blev helt yr där inne ett tag.

Vilket är erat bästa reafynd?

Nu när lugnet efter stormen är här tänkte jag ta mig en kopp chai-latte och sätta igång med skolarbetet. Det skulle ju vara väldigt skönt att ha det mesta klart innan nyår. Men då måste jag verkligen sätta fart och jag är inte så effektiv som jag önskar att jag vore. puss&kram.

kiss me til the morning light

Skrivet: 2008-12-28, 22:13:50 / Fotodagboken

Jag har fortfarande ångest över skolarbetet, men jag har försökt att inte tänka på det så mycket. Istället har jag och Jonathan haft en underbar kväll. myspys. Jag älskar att vara nära dig.Just nu är det nyhetsuppehåll i Mission impossible 3, som vi ligger och tittar på. Annars har jag njutigt av en kall ananas&jordgubbsdrink precis. Ändå är jag måttligt sugen på choklad, jag som har lovat mig själv att sluta nu efter jul. Vilken tur att det inte finns någonting hemma då. puss&kram.

mörkret faller fortare nu

Skrivet: 2008-12-28, 15:02:23 / Dagboken

Klockan är snart tre och solen är på väg ner. Himlen blir så vacker av solnedgången. Alla dessa färger får den vita frosten att glittra på marken. Så typiskt att jag ska känna mig hängig just idag, alla måsten hänger över mig som ett tjockt-grått-negativt-regnmoln. Tiden börjar rinna ut i sanden och jag har fortfarande inte fått någonting gjort. Det fina vädret gör inte saken bättre heller, det känns bara som ännu ett måste. Jag har städat undan alla måsten allt för länge nu, ångesten lär inte försvinna förrän allt är gjort. Jag borde vara glad eftersom att läraren ändrade sig i sista sekunden och sänkte sidantalet på pm:et till fem istället för tio, men det tar fortfarande emot.

Sista sekunden är snart här. Jag borde sätta fart.

ingenting någonsin

Skrivet: 2008-12-27, 20:59:31 / Fotodagboken2 timmar har gått och jag har inte fått nåt gjort. Efter maten pysslade jag snabbt ihop lite nya bilder till Jossis design, strax därefter pratade jag lite med Malin på msn och strök bakgrunden till ljustältet och åt två apelsiner. Nu vill Jonathan titta på film, men vi har inte ens någon att se, så jag vet inte hur det blir med den saken. Jag tänkte ta mig en liten kopp glögg i alla fall och fortsätta att göra ingenting. Det kan vara rätt skönt det med ibland. Vi ses.

we need to eat

Skrivet: 2008-12-27, 17:00:22 / Dagboken

Jag har varit ute och fotat lite idag igen. Tänkte visa lite bilder senare, men först ska jag äta middag. Det blir kött med ungsbakadepotatisar och bearnaisesås. Det var längesedan vi åt nåt sånt nu, så det ska bli gott.

rimfrost

Skrivet: 2008-12-27, 01:36:26 / FotodagbokenFrån juldagen.

Ljusen brinner fortfarande på bordet. Jag funderar på att gå och lägga mig, så att jag inte är så trött imorgon. Hoppas vädret är lika vackert när jag vaknar, som det var idag och igår. För i såfall ska jag gå ut på en promenad. Jag älskar verkligen när det är frost överallt, minusgrader och solsken. Det kan inte bli vackrare så här års. Annars borde jag plugga hela helgen, förhoppningsvis hinner jag både och. God natt.

julbilder

Skrivet: 2008-12-26, 22:02:23 / Fotodagboken
Lite bilder från julafton.

Nu ska jag koka en kopp te och titta på film i min mysiga pyjamas.

och så blinkar det till

Skrivet: 2008-12-26, 21:33:58 / Fotodagboken

och dom tänder alla ljus

Vit pudersnö, solsken, tända ljus, paket, god mat, familj&vänner, godis och mysig stämmning. Är några ord för att resumera julhelgen. Jag har fått många fina presenter bland annat, pengar, presentkort, ljustält, halsband, vantar, vattemkokare, bakbunke, salt&peppar gubbar som kramas, med mera. Det har varit en väldigt lugn och fin jul i år. Fast det blir ju väldigt intensivt, så det känns ganska skönt att det är över. Ikväll ska jag bara ta det lugnt, se en film kanske, bläddra igenom bilder från helgen, mysa med Jonathan och äta apelsiner. Det känns riktigt bra. Hoppas ni har haft en underbar jul.

juldagen

Skrivet: 2008-12-25, 22:40:18 / Dagboken

Sandra och Jesper är här, vi lyssnar på kent och dricker lite allt möjligt. Det vi kunde få tag på i sista sekunden såhär på juldagen. Annars vaknade vi upp hemma hos Jonathans föräldrar och efter det har vi varit ute och fotat en stund och firat jul hemma hos mamma.

Nu ska jag fortsätta mysa med mina vänner. Time to leave, puss.

julafton är här

Skrivet: 2008-12-24, 10:12:23 / Fotodagboken


Ä r  d e t  v e r k l i g e n  j u l a f t o n  i d a g  ?

Jonathan väckte mig klockan åtta, då hade han tänt ljus, dukat fram julfrukost och ökat julstämmningen från 0 till 100 över natten. Julmusiken strömmade ur högtalarna. Nu har vi precis ätit frukost och öppnat julklapparna. Jag fick ett jättefint halsband från SNÖ, ett ljustält (43x43x43 med lampor och stativ) och en Usb-sticka. Jonathan fick Kent-boxen utav mig. Eftersom att jag redan visste att jag skulle få ett ljustält, monterade vi upp det redan igår och började ta lite bilder. Bilden ovan är tagen i tältet med röd bakgrund. Jag är jätteglad.

Nu hade jag tänkt göra mig iordning och måla naglarna, sen bär det av till min farbror där vi ska fira jul med pappas sida. Sen på eftermiddagen åker vi hem till Jonathans föräldrar och firar jul med hans familj. Det kommer nog bli en mysig och kärleksfull julafton i år. Det enda som fattas egentligen är pudersnön som borde ligga vit på marken.

Mamma Mia

Skrivet: 2008-12-22, 21:57:47 / Dagboken

Ännu en dag har spenderats på stan. Jag har letat efter någonting att ha på mig på julafton, men jag hittade ingenting idag heller. Jonathan har köpt juklapp till mig idag, jag är nyfiken som ett litet barn. Han har köpt två paket, ett litet och ett stort. Jag vet vad det är i det stora och jag bara längtar tills jag får testa det. I övrigt har jag mått ganska dåligt idag, varit yr och haft ont i huvudet.

Men kvällen har varit underbar, jag och Jonathan har mysit i soffan framför Mamma Mia. Jag bara älskar den, hur härlig som helst. Jag vill bara slänga av mig täcket och hoppa upp och dansa till alla Abba-låtar. En film som gör en glad helt enkelt. Jag tycker det finns alldeles för få sådana filmer. Jag har velat se den hur länge som helst nu, men det har aldrig blivit av, så har du inte sett den än, gör det!

Usch, nu mår jag illa efter allt godisätande. Jag och Jonathan stannade på godisstoppet och köpte ett helt kilo godis. Det kanske inte var så smart, men det är lätt att vara efterklok som man brukar säga.

sen december ingen snö

Skrivet: 2008-12-22, 13:14:08 / FotodagbokenTvå dagar kvar till julafton. Jag tycker fortfarande att det känns konstigt. Julkänslorna tycks inte komma i år. Måste säga att hösten gått väldigt fort, snabbare än vad jag hade kunnat föreställa mig. Det känns bra på ett sätt, för snart är det ett nytt år. Och jag vet att det kommer att bli ett bra år. Som Sandra skrev för ett tag sen...

there's something new this year
i don't know much, but there's something new coming near


Jag tänkte sammanfatta året lite senare i veckan, lite närmare nyår. Det kan vara roligt att blicka tillbaka till senare. Jag tycker själv att det är jätteroligt att kunna gå tillbaka och titta vad jag gjort förut. Vissa saker glömmer man aldrig medan vissa saker glömmer man direkt.

iceland

Skrivet: 2008-12-22, 00:59:48 / Fotodagboken

Kvällen har spenderats framför Arn 2, såg ettan igår. De var okej, som vanligt blev jag besviken när de inte slutade som jag hade tänkt mig. Lyckligt alltså. Jag är en riktig sucker för lyckliga slut. Det var samma sak med Into the wild, en helt fantastisk film, bara det att jag satt och svor en kvart efteråt bara för att den inte slutade som jag ville. Arn var inte lika fantastisk, så det var inte någon större förlust. Jag tänkte inte uttråka er med massa text såhär mitt i natten, utan visa lite bilder från bäcken där jag fotade en massa istappar för si så där en vecka sedan, som för övrigt är mina favoritbilder för tillfället. Is är riktigt vackert.


Fotade med Sigma SD14 och Sigma 30 mm f/1,4, oredigerade förutom blått filter.

Killarna ska sitta upp och titta på Blade runner. Jag själv ska nog bädda ner mig i sängen och sova. Känns som att det är dags för det. Godnatt.

snowtree

Skrivet: 2008-12-21, 18:27:11 / Dagboken

Nu har vi kommit hem igen. Jag hittade julklapp till Jonathan, men ingen klänning, ingenting annat att ha på mig heller för den delen. Tycker det känns ganska urplockat på klädfronten på stan just nu. Här hemma känns det rätt mysigt, jag pyntade våran "snögran" igår, med svarta, gråa och glittriga kulor. Det gjorde en del för julstämmningen. Det enda som fattas är paketen som ska ligga under den. Fast det blir nog inte så många i år.

Ikväll får vi besök av Jonathans polare, så det blir gryta idag igen. Men det gör inget för den är supergod. Jag kan lägga ut recept på köttgrytan sen om ni är intresserade? Trevlig kväll.


Recept på Jonathans köttgryta:
- 800 g kalvstek
- 1 gul paprika
- 1 röd paprika
- 6 medelstora scharlottenlökar
- 2 nävar champinjoner
- en liten flaska matlagningsvin (375ml)
- tomatpuré
- ½ tärning köttbuljong
- ½ tärning grönsaksbuljong
- 1 stor vitlöksklyfta
- 2 kryddmått timjan
- 4 lagerblad
- salt och peppar efter behag


Bryn köttet på hög värme. Slå i rödvinet, koka upp. Slå på 1 liter vatten plus buljongtärningar. Låt puttra i en halvtimme. Tillsätt kryddor och grönsaker. Fortsätt puttra tills köttet är mört. Tillsätt potatis, när potatisen känns klar, är grytan färdig!


uppsala

Skrivet: 2008-12-21, 13:53:41 / Dagboken

Vi tänkte åka till Uppsala och köpa julklappar till varandra. Jag vill hitta en klänning att ha på mig på julafton också. Men jag tror inte att jag kommer hitta nån. Letade i Västerås igår utan resultat, så det känns ganska dödsdömt. Ha det bra.

jag minns allt så vackert och färggrant

Skrivet: 2008-12-20, 13:32:14 / Fotodagboken

Julafton närmar sig med stormsteg. Det är en lustig känsla. Full av barndomsminnen och tankar att det aldrig mer kommer att bli så som när man var liten. Jag minns när jag och min lillasyster gick upp mitt i natten innan julaftonsmorgon och öppnade paket under granen, nyfikna som vi var. Allting var så spännande. I år är alla julkänslor som bortblåsta, ingen snö, vi har knappt hunnit julpynta och inga julklappar har vi inhandlat. Det får bli ändring på det de närmaste dagarna. Idag ska jag skapa julkänslor här hemma. Det ska bli mysigt till slut.Vi har fortfarande inte tagit oss upp ur sängen. Jonathan har precis vaknat. Vi hade tänkt gå på stan idag, men som det ser ut nu ska vi bara vara hemma och ta det lugnt. Det känns skönt efter en hektisk vecka. Puss ♥

du är som jag när du dansar

Skrivet: 2008-12-19, 22:10:56 / Dagboken

Vi sitter hemma hos Sandra och lyssnar på musik och disskuterar olika band. Jag är inte så insatt. Undra vad som egentligen är bra musik? Trallalala... alla här är riktiga musik entusiaster.

Vilken musik gillar ni? Ge mig tips!

brist på rubriker

Skrivet: 2008-12-19, 19:59:56 / Fotodagboken

Igår var jag hemma hos mamma på kalas hela kvällen. Vi blev bjudna på fika och mat, umgick och hade trevligt. Innan vi åkte hem svängde vi förbi pappa och sa grattis. Klckan var stax innan tolv när vi kom hem så vi somnade direkt. Så det fanns inte så mycket tid till datorn igår. Här kommer lite bilder...
Idag har vi haft "skolavslutning", så att säga. Sista lektionen innan jullovet. Vi får se hur mycket ledighet jag kommer att få, med allt skolarbete som ska vara klart när vi kommer tillbaka efter jul. Nu sitter jag hemma hos Sandra, vi har ätit tacos och nu ska vi bara mysa resten av kvällen. Så trevligt så.


Trevlig kväll ♥

vi har så ont om tid

Skrivet: 2008-12-18, 10:41:35 / Fotodagboken


Godmorgon. Jag sov till nio idag och hör och häpna det känndes som en rejäl sovmorgon, nu när jag brukar gå upp klockan sex. Fast om jag hade kunnat hade jag nog inte gått upp innan elva. Idag ska jag till skolan igen och fortsätta jobba med projektet. Det skulle vara skönt att inte behöva ägna hela jullovet till det.

Jag har varit så uppe i varv den senaste tiden att jag höll på att missa två viktiga födelsedagar. Nu missade jag bara en och det var pappas (081215). Mamma fyller år idag, vilken tur att jag såg det. Grattis mamma och pappa, jag älskar er ♥

Nu ska jag äta äggmacka, behöver lite mer enrgi än vanligt om jag ska orka plugga till fyra. Ha en bra dag.

ännu en stjärna på himlen

Skrivet: 2008-12-17, 20:44:12 / Dagboken

Jag dricker en kopp te, pratar med Sandra på msn och lyssnar på Sagan om Ringen som är på i bakgrunden. Ganska mysigt faktiskt. Bara det att jag tycker Sagan om Ringen blivit lite uttjatad. Efter några Finncrisps försvann tröttehet, det känns skönt. Jag vill inte offra hela kvällen för sängen, det känns inte värt det, speciellt inte när jag har sovmorgon imorgon. Tack och lov för att vi är klara med rapporten nu (den som försvann tidigare). Men det är bara en liten del utav allting, så vi är fortfarande inte färdiga på långa vägar. Vi har nu gjort totalt tre sidor av 10-20 sidor... det känns tungt om man tänker så.


Har ni sett att jag är uppe i 81 prenumeranterbloglovi´n? Tack alla söta som har klickat och lagt till mig, det betyder jättemycket. Om du inte har lagt till mig kan du göra det genom att klicka på bilden här ovan. Det skulle vara en söt julklapp.

jag blir verkligen så glad

Skrivet: 2008-12-17, 16:05:45 / Fotodagboken

för du är verkligen precis som jag


Pyjamasen är på, jag är riktigt trött, men jag ska försöka hålla mig vaken. Jag köpte en kanelbulle på Pressbyrån och satte mig på tåget och läste lite Kommunikationsvetenskap i 25 minuter innan tåget for iväg. Det är så skönt när tåget står på perrongen när man kommer. Det uppskattas verkligen. Gillar inte förseningar, som det var igår och även idag från Eskilstuna till Västerås. Då gillar jag inte att pendla.

Fotad med Sigma SD14 + Sigma 30mm f/1,4

Nu blev det mörkt som natten ute också, det är inte konstigt att jag är så trött jämt under vinterhalvåret. Mörkret får ju vem som helst att vilja gå i ide. Jag skulle gärna gå i ide för att slippa den här kursen också. Det är tur att jag har Sandra att spendera långa lunchraster och jobbiga projekttimmar med. Jag vet inte om jag hade stått ut annars. En sak till, jag fick godkänt på alla uppgifter i förra kursen. Det känns skönt.

Ja just det, såg att nya nummret av Kamera & Bild kommit med posten, ska nog bläddra lite i den och se ifall det står nåt intressant.

pling

Skrivet: 2008-12-17, 13:39:17 / Dagboken

Datorn stängdes av mitt uppe i arbetet, typiskt, utan att vi sparat. Nu ger vi upp för idag. Annars har det varit en bra dag, vi blev bjudna på glögg och pepparkakor och julsång i caffeterian på lunchrasten, mysigt. All julstämmning är välkommen just nu. För jag är helt tom på jukänslor. Nej nu måste jag skynda mig till tåget. Ses senare.


vinterdesign

Skrivet: 2008-12-16, 22:39:06 / Bloggen

Nu blir det vinter-tema här på bloggen. Om snön inte vill stanna kvar utanför fönstret, får jag väl ta in den till bloggen. Som jag skrev igår. Jag minns en dröm om snö, så vackert var självaste Kent såklart.

Det känns lite skönare med en ljus design, mörker får vi nog av ändå, i den här årstiden. Jag vill ju inte att ni ska bli deppiga av att kika in här. Hoppas ni kommer trivas med det nya utseendet.


Jag har inte hunnit ändra designen i de olika menyerna än. Är för trött för att göra det nu. Godnatt.

i trängseln utanför
sen december ingen snö


det finns ett enkelt svar
du är varm när jag är kallinnan allting tar slut

Skrivet: 2008-12-16, 19:44:45 / FotodagbokenÄntligen har Jag hittat orden
& Jag hittar Dina händer
under bordet


Äntligen hemma. Det blev en sen dag idag. Jonathan plockade upp mig på stationen i Västerås och därefter blev vi bjudna på middag hemma hos hans föräldrar. Alltid skönt att slippa laga mat när jag kommer hem sent. Vi fick med oss en hel del frysvararor också och matlåda tills imorgon. Jag lovar att jag aldrig tänker äta på Mc´donalds igen, efter den hamburgaren jag åt idag till lunch. 42 spänn för en liten hamburgare, den var inte ens lite god.

Ikväll tänker jag ta ledigt från skolarbetet. Det vore skönt atta titta på en film, har fortfarande kvar en av de filmer som jag fick låna av Sandra. Den ska vara bra, fast konstig, antagligen kommer jag tycka att den bara är konstig, det brukar vara så. Men jag ska ändå ge den en chans. Det skulle vara mysigt att lyssna lite på Kent annars, blev lite sugen av textraden där i början... mysstämmning på högsta nivå, bara lite ljus som fattas.

litteraturredovisning

Skrivet: 2008-12-16, 15:27:18 / Dagboken

Redovisningen är avklarad, det gick helt okej. Då var ett moment i kursen avklarat. Jag bävar verkligen för resten, det här var ändå det enklaste momentet. Nu återstår projektarbetet om Eskilstuna kumuns vision och det 10 sidor långa PM:et. Jag får framförallt ångest över det sistnämda.

Nu sitter jag i datorsalen på skolan och väntar på tåget som går 15.52. Vi hörs senare när jag kommit hem.

tisdagsmorgon

Skrivet: 2008-12-16, 06:40:12 / Självpoträtt


Gillar verkligen bilderna som Jonathan tog på mig igår.

Godmorgon, det får bli en kort uppdatering nu på morgonkvisten. Idag har jag en lång dag framför mig, så det är bäst att vakna till liv nu. Jag ska åka till skolan om en timme och där ska vi först samordna i gruppen innan litteraturredovisningen som vi ska ha i eftermiddag. Jag börjar bli nervös nu. Hoppas allting klarnar om nån timme. Ha en bra dag.

jag minns en dröm om snö

Skrivet: 2008-12-15, 23:02:42 / Fotodagboken

det är svårt att se dig
som en glasbit i en vattenpöl som frös
Det känns lite ensamt här hemma just nu. Ljuden som hörs är tvättmaskinen och Jonathans snarkningar med jämna mellanrum, han är ovanligt tyst ikväll för att vara han. Jag gillar inte att sitta uppe ensam på kvällarna, det känns som att det ger mig för mycket utrymme till att tänka på saker som jag inte borde tänka på. Det är tur att jag har min kära Sandra några klick bort på msn (jag börjar faktiskt gilla msn, mer och mer, har inte gjort det förut), det känns betryggande. Jag är väldigt glad för många saker just nu, samtidigt som mycket annat tynger ner mig. Jag är väldigt glad över att ha träffat Sandra (och Jesper), det känns helt otroligt bra. Vi har så mcyket gemensamt och det känns som att jag kan öppna mig inför henne, utan att hon dömmer mig. Det har jag saknat. En riktig vän.

Innan jag går och lägger mig, vilket är om sisådär en timme, ska jag dricka en kopp kvällste. Pepparkoakorna som står här bredvid mig åker in i skåpet, då jag precis stoppat i mig för många. Jag gillar kvällsteét, jag blir lugn och harmonisk utav det.

ett steg närmare solen

Skrivet: 2008-12-15, 20:58:32 / Fotodagboken

Fotade med: Sigma Sd14 + Sigma 70,70     


 Klicka!


Här kommer två favoritbilder från dagens fotorunda. Nu känner jag mig färdigpluggad för idag. Jag har skrivit en ny sammanfattning på halva mitt och Sandras kapitel om Medieutveckling 2008. Så nu har jag grunder tills imorgon. Det känns betydligt mycket bättre nu, efter att ha gjort det. Så nu har jag till och med lite tid över till vad jag vill. Ensamtid på högstanivå, då Jonathan redan har gått och lagt sig. Synd att Andra Avenyn tagit juluppehåll (?), för annars hade det varit avkopplande. Det kanske bli till att sitta uppe och redigera lite bilder och annat skoj.

vackra vinter

Skrivet: 2008-12-15, 16:25:11 / FotodagbokenJag tror faktiskt att vädergudarna läser min blogg, för när jag vaknade imorse sken solen och snön glittrade (som aldrig förr). Det var ju precis vad jag önskade mig till idag. Så gissa om jag varit glad idag, allting känns så mycket bättre när solen skiner. Så jag har varit ute och fotat ännu fler bilder. Ärligt talat så börjar jag oroa mig över ledigt diskutrymme på min dator. Just nu sitter jag vid Jonathans Mac och fixar bilderna, då ser man verkligen vilken bra kavlité det är på bilderna.

Jag är faktiskt smått förälskad i min nya kamera.
Den nya veckan började riktigt bra. Nu är det slutspurten innan jullovet som jag måste fokusera på. Det är en hel del jag måste hinna med tills på fredag. Jag börjar faktiskt bli riktigt orolig över att vi inte kommer hinna med allt. Och hur ska det gå på Litteraturredovisningen imorgon, är inte alls förberedd. Vad som helst skulle kunna hända.

Måndag

- Fota
- Läsa Mediautveckling 2008
- Om jag hinner läsa Tillämpad Kommunikationsvetenskap

Tisdag
- Träffa gruppen och gå igenom inför litteraturredovisningen 09.15 på skolan.
- 13.15 litteraturredovisning inför klassen
- Fortsätta läsa Tillämpas Kommunikationsvetenskap (om jag orkar)

Onsdag
- Handledning 09.15
- Träffa gruppen och skriva Fas 2 och 3 (?)
- Läsa ännu mer

Torsdag
- Träffa gruppen (?) beroende på hur mycket vi hinner dagen innan.

Fredag
- Redovisning fas 2
- Förhoppningsvis VILA.


Nu ska jag äta lax med ungsbakadade potatisar och grönsaker med romsås. Det ska bli riktigt gott. Sen måste jag verkligen plugga. JAG MÅSTE!

iskristaller

Skrivet: 2008-12-14, 22:34:43 / Fotodagboken
Jag älskar verkligen bilderna som jag fotade idag. Det ser ut som kristaller på bild nummer två. Vackert. Jag känner redan nytt fotosug efter att ha sett resultatet från idag, hoppas det snöar imorgon och att himlen är blå. Vill prova att fota i solljus. Även fast jag höll på att förfrysa fötterna så får det gärna vara ännu kallare imorgon, med glittrande snö. Jag är så trött på den gråa himlen som aldrig tycks försvinna. Usch, den gör mig deppig. Jaja om det inte blir snö tills imorgon, så önskar jag mig en söig jul i julklapp och ett snöigt jullov. Puss.

läsa, läsa, läsa...

Skrivet: 2008-12-14, 21:24:32 / Dagboken

10 sidor närmare slutet. Jag hatar verkligen att läsa, blir yr i huvudet, spänner käkarna, ögonen och efter en stund ser jag suddigt. Den här gången fick jag även ont i ryggen också. Det är inte roligt att läsa. Speciellt inte Tillämpad kommunikationsvetenskap, okej det verkar lite intressant, men det är verkligen inte värt besväret. Nej, men jag måste läsa åtminstone 10 sidor till innan jag går och lägger mig.Jonathan har äntligen ställt sig framför diskhon, vridigt på kranen och börjat diska, efter en veckas velande. Vi bestämde inte allt för längesedan att vi skulle diska varannandag, men så fort det blev hans tur lämnade han, tror ni jag diskar dagen efter då? Nej, då är det ju såklart hans tur tills han har diskat, eller hur? Det är logiskt. Så imorgon är det då min tur igen, om han diskar klart det vill säga. Jag hoppas han lär sig någonting den här gången, men jag är tveksam, det är tredje gången på rad nu. Usch jag hatar disk, inte nog med det skulle hela huset behövas damsugas och dammas av. Men det finns ingen ork kvar till det.

Jag tror jag ska ta en bit av Jonathans hemmabakade lussekatter och slå mig ner i soffan en stund, innan jag fortsätter läsa. En kopp te till det, skulle inte sitta helt fel.

istappar

Skrivet: 2008-12-14, 19:07:43 / FotodagbokenHelt oredigerade bilder fotade med Sigma Sd14 med Sigma 30 mm f/1,4 EX

Det var helt grått när vi åkte iväg och fotade idag. Snön hade förvandlats till slask och träden var bruna. Men borta vid ån i Örsundsbro forsade vattnet, allt smältvatten brusade förbi en. När vi var där i somras kunde man stå i tunneln och gå på stenarna, men det gick inte alls nu. Dessutom hade vi tur att istapparna inte hade smält bort. Perfekt ställe att fota på.

När jag kom hem blev jag helt förbluffad över bildkvalitén, när jag förde över dem till datorn, min lilla Nikon kan ta och slänga sig i väggen (trodde aldrig jag skulle säga det, någonsin), men det är faktiskt sant. Jag är supernöjd över min nya kamera, känns ovant med ett helt nytt märke, men jag vänjer mig fort.

I morse skrev jag att jag skulle fota, storstäda och läsa studentlitteratur, jag har fortfarande bara kommit förbi första punkten. Fastnade såklart framför datorn för att fixa kamerautrustningsbilderna och kolla igenom och märka alla bilder som jag fotade idag. Det är så kul med nya saker. Men nu måste jag börja läsa, bara 339 sidor kvar.

min "nya" fotoutrustning

Skrivet: 2008-12-14, 18:04:46 / Fotoutrustning

Igår var vi till Media Markt för att beställa ett nytt objektiv (Sigma 50mm f/1,4 till Nikon) men så blev det inte. Väl inne på affären fick jag ett mega erbjudande som jag inte kunde motstå. Sigma kamerahus SD14, Sigma 17-70 mm och Sigma 30 mm f/1,4, allt som allt betalade jag 5000 kronor. Nu måste jag visserligen lära mig en helt ny kamera och lämna min kära Nikon D40x bakom mig, men nu kommer jag kunna ta mycket bättre bilder och har större möjlighet till att utvecklas. Efter en provrunda idag känns det hur bra som helst. Jag är jättenöjd.

Det känns rätt sjukt att jag fick en het ny kamera + två objektiv för bara 1000 kronor mer än vad jag hade tänkt betala för det jag hade tänkt köpa från början. En bättre deal finns inte. Anledningen till att det blev så billigt var att de skulle sälja ut den här modellen ur deras sortiment. Så i princip fick jag kameran på köpet.


K A M E R A H U SSIGMA SD14

Digital spegelreflexkamera med CMOS Foveon X3 sensor. En proffesionell systemkamera med ett unikt bildsystem, där varje bild fotas i tre lager.

Megapixlar: 14
Vikt: 700 g

Pris 5200 kronor


O B J E K T IV1) SIGMA 17-70 mm f/2,8-4,5 DC Macro

Normalobjektiv med brett omfång. Jag har inte hunnit prova det så mycket än, uppdaterar mer här senare.
Pris 2700 kronor.

2) SIGMA 30 mm DC EX f/1,4 HSM
Kommer nog definitivt bli mitt nya favoritobjektiv. Helt fantastisk färgåtergivning med en otroliga skärpa. Finns även till Nikon och Canon.
Pris 3750 kronor.


"Sigmas mer påkostade EX-beteckning gör att detta kan bli ett mycket intressant alternativ till Canons och Nikons egna objektiv i samma klass som kostar 12 000:- plus."
 - Cyberphoto.se


Ö V R I G T

2 st UV filter

- 72 mm HOYA HMC
Pris 372 kronor

- 62 mm Kenko pro 1D
Pris 345 kronor

Stativ
Ett billigt jag köpt på tradera.

Kameraväska
- En Nikonväska (lägger in bild sen)
Pris 499 kronor

Minneskort
- Sandisk extreme III compactflash 4gb


V I L L  H A


- Ljustält
- Macroobjetiv, Sigma macro105 mm f/2,8 EX DG (pris 3900)
- Telezoomobjektiv, Sigma 28-300 mm 3,5-6,3 DG macro (pris 2900)
- Blixt


Alla bilder har jag fotat själv med min Nikon D40x.

söndagsmorgon

Skrivet: 2008-12-14, 11:43:23 / Dagboken

Godmorgon, gäsp, gäsp. Jag tror jag är på gott humör idag, det käns som det. Men jag har fortfarande inte känt efter så mycket. Idag väntar en hel del; fotopromenad, storstädning och läsning ur studentlitteraturen. Jag önskar att jag kunde hoppa över de två sista punkterna, men det går inte för sig. Utöver det så hoppas jag på en bra dag.

Igår åkte vi iväg till Media Markt, jag hade tänkt beställa ett nytt objektiv. Istället fyndade jag en hel del andra nya kamerasaker. Det blir aldrig som man tänkt sig på  Media Markt... Vad det är jag har köpt, tänker jag inte tala om förens jag har provat, så jag själv vet vad jag tycker. Jag är lite skeptisk, då jag fortfarande är väldigt hängiven min D40x.


Nu blir det frukost.

i mörka vintertider

Skrivet: 2008-12-12, 16:44:22 / Fotodagboken

Thats it. Jag tor jag flummade lite för mycket i föregående inlägg. Ibland gillar jag att flumma bort, så att ingen förstår vad jag menar. Jag och Jonathan bråkade igår, det är bra nu, men vi har paratat om vissa saker som skulle göra allting bättre, men det är fortfarande hemligt. Det skulle innebära en hel del förändringar som jag inte vet om jag är mogen för. But time will tell.


Ikväll ska jag försöka lägga allting jobbigt bakom mig och fokusera på Jonathan. Mysa med tända ljus, äta världens godaste gryta som han står och lagar just nu, äta pepparkakor, kolla på film och mysa ännu mera. Det är i sånna här mörka vintertider som man är glad att man har någon att kura ihop sig med, som alltid finns hos en, när man behöver det. Som man kan gråta hos, när man är ledsen and so on. Jag tror inte jag skulle klara mig helt ensam...


Trevlig kväll ♥

dom som försvann

Skrivet: 2008-12-12, 16:10:59 / Dagboken

Jag kommer ihåg en tid, det var för längesen. Då ingenting var sig likt. Det finns en tid, som vi aldrig någonsin kommer uppleva igen. En tid som är förbi. Det finns minnen, bilder och tankar från då. Från tiden då vi var två.


Jag vill, jag vet inte om jag törs. Jag vet inte om mina vingar håller. Tänk om jag faller någonstans på vägen...Långsamt genom rummet går hon ut
Kom låt oss gå härifrån
Låt oss resa någonstans
Resa långt härifrån
Låt oss bli dom som försvann
Kent

fix you

Skrivet: 2008-12-11, 23:16:18 / Dagboken

 
When you try your best but you don't succeed
When you get what you want but not what you need
When you feel so tired but you can't sleep
Stuck in reverse.

And the tears come streaming down your face
When you lose something you can't replace
When you love someone but it goes to waste
Could it be worse?


Allting känns omöjligt just nu. Jag orkar inte, känner mig svag, liten och otillräcklig. Ta mig här ifrån....

Jag vet inte vad det är som gör att det alltid börjar regna bomber, när det känns som att allt är bra. Men jag antar att det är så livet ser ut.

ibland så dör jag litegrann

Skrivet: 2008-12-10, 21:53:49 / Dagboken

när du halkar
med din tunga
på en bokstav i mitt namn


Kent

Jag vet inte riktigt vad det är med mig, det var längesedan som jag kände mig såhär matt och hängig. Efter att ha klarat av en heldag i skolan, utan större problem, känndes det som att jag var på bättringsvägen. Men när jag kom hem, blev jag sämre igen. Efter maten klockan fem kollapsade jag totalt i soffan, helt umattad, illamående och med huvudvärk. Usch, jag vill inte bli sjuk nu, jag måste lägga all energi på projektet och skolan nu innan jul. Måste bli frisk. Tur att jag kan vara hemma och vila upp mig imorgon, annars hade jag nog dött litegrann.

Det känns som att vi börjar komma någonvart med projektet och litteraturredovisningen nu i alla fall, vi har bokat in tider och skrivit färdigt första fasen. Så det känns som att vi är på rätt väg nu, även om vi fortfarande har massor kvar att göra. Det kommer nog inte bli så mycket jullov i år, men det är väl sånt man får ta som student. Jag har fått min studentlitteratur nu, så att jag kan börja läsa i den också. Det behövs verkligen. Jag känner hur paniken kryper, 339 sidor i Tillämpad kommunikationsvetenskap. Jag ser verkligen fram emot det...


eller inte.

väck mig med en kyss

Skrivet: 2008-12-09, 15:50:38 / Poesiväck mig i slutet av januari
när ljustimmarna blir längre
då är jag redo för världen igen,

för livet

ta bort paniken
och sluta gör mig besviken

sjung för mig då
så mjukt och vackert

en kärlekssång

jag kan aldrig få nog av din
varma andedräckt
mot min torra vinterhud

väck mig med en kyss
när januari är över

tisdagen den...

Skrivet: 2008-12-09, 15:06:28 / Dagboken

nionde december. Grått och regnigt, de två orden har väl präglat de sneaste veckorna nu. Usch. Jag somnade innan vi ens hann sätta på filmen igår, mådde inte bra och mina ögon ville stängas av sig självt, så halv åtta gick jag och la mig. När jag vaknade imorse 11 timmar senare var min mage i uppror, jag kunde inte äta nåt och hade världens magknip. Så jag bestämde mig för att vara hemma från skolan idag. Efter 5 timmars mer sömn, känndes min mage betydligt bättre, nu känner jag att jag måste äta, har inte ätit sedan klockan ett igår. Jonathan står och lagar lasagne nu, det ska bli såå gott.Efter maten måste jag ta och läsa igenom mitt och Sandras kapitel i Mediautvecklings-boken... lika bra att få det överstökat. Om jag får tid över, kopplar jag av framför filmen ikväll istället. Nu ska jag gå ut till brevlådan och se ifall jag fått min andra bok. Ha det bra.

things we lost in the fire

Skrivet: 2008-12-08, 18:50:12 / Dagboken

Åttonde december, det börjar bli kväll och jag har bäddat ner mig i soffan. Ska snart sätta på en film - things we lost in the fire. Jag fick låna den och några andra filmer av Sandra i lördags. Tända lite ljus ska jag göra också, för att få lite extra mysstämmning och be Jonathan lägga ifrån sig gitarren och komma och mysa med mig. Det kommer bli en lugn och skön kväll ikväll, allt för att ladda upp batterierna inför skolan imorgon.Nån som sett filmen? I så fall vad tyckte du?

Annars har dagen inkluderat: jobbigt morgonhumör, Mc´donalds-frukost, biltur till Västerås (vi missade tåget så Jonathan fick skjutsa mig hem till Sandra, han stannade även kvar där och umgicks med oss), sallad från Kajens fik, ensamtid med Sandra, fotoförsök som inte gick så bra och sist men inte minst en fika på Coféehouse by George. Sammanfattningsvis en trevlig dag, trots en enormt jobbig morgon och en väldigt trött Ida.

the only thing you can rely on...

Skrivet: 2008-12-07, 23:11:57 / Fotodagboken

is that you can´t rely on anything - Placebo

Lördagskvällen blev verkligen jättetrevlig. Även om ingenting blev som vi tänkt oss. Det visade sig att allt har förändrats på ett sätt som jag inte var medveten om förens igår. Efter en natt i en liten lägenhet hos en ny vän, känner jag mig redo för att ta nästa steg i livet. Tiden är inne för att klippa vissa band från förr och fokusera helt och fullt på framtiden. Jag trodde inte det skulle kännas så självklart, men efter att ha sett sidor jag aldrig sett förut, finns det längre inga tvivel.


Trots det att dagarna domineras av vintermörker en jävligt tuff kurs och en tom plånbok, känns det som att jag aldrig haft så stora förutsättningar för att komma på fötter igen. En ny fas har påbörjats i mitt liv, där jag enbart ska fokusera på saker och människor som får mig att må bra, det är jag värd efter många tuffa år.


Peace and love♥


Tack så mycket

Skrivet: 2008-12-07, 22:12:46 / Bloggenav Milo & Nene ;)
Tack så hjärtligt, det värmer i vintermörkret.

Jag skickar en utmärkelse till:
 Lillefot, Headless, Malinan, Jossi, Sandra, Jonathan & Lovisa

I love your blog!


This is the rules:
1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.
2. Länka till den bloggen du fick den ifrån.
3 .Ge den vidare till sju andra bloggare & länka till deras sidor.
4. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden.

put on that perfect smile

Skrivet: 2008-12-06, 17:32:42 / Dagboken

and start sucking upSnart är det dags att åka. Vi ska träffas hemma hos Sara och Häger och förfesta, efter det blir det utgång. Stället är fortfarande inte bestämt, vi tar det som det kommer. Jag har laddat upp med mousserande vin i en skön outfit, spetsstrumpbyxor och en svart tunika, en rosett i håret, halsband runt halsen och flätat bälte runt midjan. Det känns bra. Jag ser fram emot en kväll med livliga diskussioner, många skratt och trevlig stämmning. Vi kommer att sova över där, så vi syns imorgon.

lördag

Skrivet: 2008-12-06, 14:54:24 / Dagboken

Det börjar redan bli mörkt ute och snön har regnat bort under natten, men det gör inte så mycket. Jag har haft en mysig "morgon" i sängen tillsammans med Jonathan. All I need is love. Ikväll ska jag dricka vin och umgås med vänner. Men först ska jag duscha och hitta någonting att ha på mig. Det lutar mot ett spetslinne, men jag hinner nog ångra mig flera gånger om.


Trevlig lördag ♥

en lång fredag

Skrivet: 2008-12-06, 00:42:00 / Dagboken

En väldigt trevlig dag börjar gå mot sitt slut. Jag är trött efter att ha varit vaken sedan halv sju imorse. Det har varit en lång dag. Nio till tolv var det föreläsning i media och kommunikations-kursen, det känns som att uppgifterna börjar klarna lite nu. Trots det känns det fortfarande som att vi har orimligt mycket att göra.

Efter skolan skulle jag egentligen träffa Nina, men planerna ändrades tvärt och ett tag senare satt jag tillsammans med Sandra, hennes kille Jesper och Jonathan på Spicy hot, där satt vi rejält länge och umgicks. Väldigt trevligt. Känns skönt att börja umgås med lite nya vänner, vi har bokat in träff på våran "lediga" dag på måndag också. Det ska bli jättekul.
Därefter träffade vi Sara och Häger, vi gick runt en sväng på stan och tog en fika på Global Living. Trevligt att träffa "gamla" vänner också. Det är synd att vi nästan aldrig träffas längre.

Efter en regning promenad hamnade vi hemma hos dem. Där blev vi bjudna på tacos och ett glas vin förgyllde tillvaron. Men efter en del prat om träning, kameror och lite skvaller var det dags att åka hem igen. Men som tur är ska vi träffas igen imorgon och gå ut tillsammans. Long time no see...Puss och godnatt.

sweet dreams

Skrivet: 2008-12-04, 22:57:43 / Dagboken

En film har fått avsluta både gårdagen (The Reaping) och denna kväll (Blood Diamond), båda filmerna var faktiskt helt okej. Jag känner mig lite lugnare nu, imorgon gäller det att vara stark. Inte bryta ihop, jag kommer klara av den här kursen. Timmarna i skolan kommer gå snabbt, men bara för det kommer det kännas som en hel evighet. Vilken tur att jag har Sandra som jag kan prata med, vi peppar varandra nu, eller hur? Vi sitter i samma båt och det är klart vi ska lyckas ro den i land.

Efter föreläsningen väntas lunch hemma hos en klasskompis som ska åka till HongKong, så henne får jag inte se mer av förens efter jul. Tråkigt, men skönt för henne. Men det ska bli trevligt, hon pratade nåt om våfflor, så jag håller tummarna för det.

När jag kommer till Västerås blir det fika med en vän. Jag hoppas att Jonathan bjuder mig på Spicy hot på kvällen också, det luktade så gott därifrån när jag sprang till biblioteket i måndags, utan resultat. Jävla skit, men jag hann med tåget i alla fall, fast svettigt blev det. Jag måste verkligen träna upp min kondition också. Men det får bli en vacker dag...

Inte en enda julbild har jag att visa heller, det känns inte som att julen är min grej i år. Vi får hoppas på bättre tider helt enkelt. Sweet dreams.


ps. ursäkta för osammanhängande och flummig text...

torsdagspoesi

Skrivet: 2008-12-04, 17:58:53 / Poesi

När allt är bra
ska jag sväva ovanför molnen

när allt är över
ska jag andas ut igen

all den luft som
fastnat i mina lungor

alldeles för länge


tänk er alla ord
som jag hållt inom mig
som jag aldrig vågat säga

när min tid kommer
ska jag berätta allt
och lite till

då ska du få veta hur jag känner
för du vet att jag aldrig pratar i onödanDet känns magiskt, jag önskar att jag alltid kunde skriva av mig. Men ibland finns varken lusten, motivationen eller kreativiteten. Så när lusten väl infinner sig måste jag vara snabb på att skriva ner alla orden och alla bokstäver som bildar meningar. Jag kommer att sluta med Måndagspoesi och istället skriva när orden finns tillgängliga, det känns bäst för mig. För det är väl ingen skillnad på måndags, tisdags, onsdags, torsdags, fredags, lördags eller söndagspoesi?

Take care.

not my day

Skrivet: 2008-12-04, 17:05:02 / Dagboken

Det är verkligen inte min dag idag. Jag försöker verkligen koppla bort alla negativa tankar, men då dyker nya motgångar upp. Efter många om och men bestämde vi oss för att gå ut på en liten promenad, jag tog med mig kameran och allt verkade så bra. Kallt var det ute, mem det var ändå skönt, tills en bil skvätter ner oss så vi måste skynda oss hem. När jag öppnar bilderna i datorn är alla 60 helt brusiga. Inte konstigt eftersom att det visar sig att ISO-värdet varit inställt på auto och fotat med ISO-1600 hela tiden. Toppen! 60 bilder i sjön. Som sagt det är inte min dag idag...

go away...

Skrivet: 2008-12-04, 11:38:30 / Fotodagboken4:e december idag. 20 dagar kvar till julafton. Jag längtar inte ens. Det känns som att alla julkänslor rycktes ifrån mig i måndags, då den här otäcka kursen drog igång. Jag kan inte förstå hur läraren har tänkt att vi ska hinna med allt detta på en månad? Läsa två böcker, gruppprojekt på 10-20 sidor, litteraturredovisning samt skriva ett eget PM på 10 sidor om litteraturen. Jag klarar inte ens av att tänka på det. Lalalala.... försvinn.

Snön har kommit tillbaka igen, men det spelar väl ingen roll om himmlen ska fortsätta vara så här grå, så det ser ut som att jorden ska gå under. Just nu känns det som att jorden ska gå under ändå, så lite sol och massa glittrande snö, skulle kännas betydligt mer uppiggande. Jag vet att jag inte borde deppa ihop för en sån här sak, allting brukar ju ordna sig i slut ändan i alla fall? Men det känns rätt hopplöst just nu. Jag vet att jag inte kommer få något jullov heller, för ångesten kommer sitta i tills den här kursen är över och det lär inte bli förs någon gång i mitten utav januari.


Nu ska jag äta lite frukost och försvinna en liten stund. Wake me up when januari ends...

brus

Skrivet: 2008-12-03, 23:24:27 / Dagboken3.e december = ångest, humörsvägningar, mys och sockersug

svart och rött

Skrivet: 2008-12-03, 18:11:45 / Mat, recept & träningNär ingen av oss orkar laga mat, tar Jonathan alltid fram tomatsåsburken. För att göra det hela lite roligare tyckte han även att vi skulle äta upp den svarta pastan som jag har köpt för att ha som "prydnad" i en glasburk. Jag tycker det ser rätt sceary ut, men det smakade exakt som vanlig pasta. Fast det såg rätt äckligt ut när man rörde om allt, det känndes som att äta svarta maskar.

i wish...

Skrivet: 2008-12-02, 22:47:02 / Dagboken
Vit topp med puffärm, Gina Tricot
Mönstrade pyjamasbyxor, Lindex (love at first sight)Kamerastuff:

- En Nikon D90
- En blixt Nikon Sb-800
- Nikkor AF 50/1,8D
- Macro objektiv (vet inte vilket, förslag?)
- Ljustält
- Kameraväska
- Filter, flera stycken

Annat:
- Pengar
- Kläder


Det är vad jag önskar mig i julklapp, för önska får man ju alltid, eller hur? Det är svårt att inte vara materalistisk i den här världen, men jag försöker verkligen. Speciellt när man känner sig lite nere. Får hoppas att tomten lyssnar på mina önskningar och ger mig nåt av ovanstående saker i alla fall, då behöver jag inte köpa lika mycket när csn-pengarna kommer i januari. Men jag förväntar mig ingenting... it´s just wishes...

jag är kroniskt låg

Skrivet: 2008-12-02, 20:56:50 / Fotodagboken

Jag vet inte riktigt hur jag ska klara av den här månaden, jag hade sett fram emot en lugn december, men det verkar bli tvärt om. Kursen som startade idag verkar allt annat än rolig, det kommer bli jobb från början till slut känns det som. Jullovet kommer väl ägnas åt att skriva ett pm på 10 sidor. Kul jul. Jag kommer ägna kvällen åt att tröstäta Geisha och julvört med ost. Det är väl det ända nöje jag kommer att ha fram till januari ;o


första julvörten för i år...

Nästs kurstillfälle är på fredag och efter det är jag bjuden hem till en tjej i klassen, det ska bli nice. Så det finns lite hopp i det hopplösa i alla fall. Innerst inne önskar jag att jag kunde sätta mig på ett plan och åka till andra sidan jordkolotet och bara vara. Det skulle jag tycka var mycket bättre.

Inga pengar har jag kvar heller, jag funderar på att sälja någonting, men jag har ingenting att sälja... det kommer inte bli några julklappar i år och ingen julshopping. Ingenting att trösta sig med när mörkret faller och plugget står en upp över öronen. Men det känns ganska bra med en ickemateralistisk jul ändå, men när jag får pengar från csn ska jag beta av min önskelista kan jag lova. Det blir nångång i januari det... kameraprylar har högsta prioritet då.

första december

Skrivet: 2008-12-01, 19:03:01 / Fotodagboken

Headless kom på den briljanta idén att lägga ut en bild varje dag fram till julafton, vi kallar det för 24exp. Alla bilder måste ha någonting med julen att göra. Här är min första bild.Plugget är färdigt så nu får min nyshoppade pyjamas åka på så jag kan ägna kvällen åt lite sambotid. Det låter mysigt. En kopp starkt te får det bli också med mycket honung i. För halsen, jag vill inte bli förkyld nu när det börjar en ny kurs imorgon. Annars har jag haft en trevlig dag i Uppsala, jag shoppade upp de sista pengarna på en ny jacka och en trekvartärmad topp. Jag är nöjd i alla fall, frågan är om plånboken är det? Trevlig kväll på er.

a weekend to remember

Skrivet: 2008-12-01, 12:20:43 / Dagboken

På stationen i Västerås i lördagsmorse.

Godmorgon världen
. Jag tror att världen bara blir gråare och gråare för varje dag som går. Vilken tur att jag har träffat några solstrålar som lyser upp tillvaron när solen inte kan göra det. Jag pratar förståss om Malin, Lillefot och Malin. Tre helt fantastiska tjejer. Jag har haft en helt underbar helg med er i Linköping. Många skratt, fika, restaurangbesök, kamerasnack och diskussioner om livet. Roligt att vi kom så bra översens. Vi ses snart igen.

Jonathan hämtade upp mig på stationen i Eskilstuna när han kom från Örebro. Innan vi åkte hem, stannade vi hemma hos världens bästa mamma där vi blev bjudna på både fika och mat. Hon hade bakat saffransostkaka och saffrans sockerkaka. Båda systrarna var där också, det är ju alltid lika roligt. När vi kom hem till oss, slocknade vi båda nästan direkt. Helt slut, efter en rolig helg.

Dagens planer ser ut som följande: (shopping) i Uppsala, fika med älsklingen, julpynta och sen måste jag skicka in lite plugg.

bloglovin
RSS 2.0