Hejdå!

Skrivet: 2008-04-30, 17:15:19 / Dagboken

image1076image1077

Nu åker vi till Västerås efter många om och men. Vi har fått i oss sallad och Jonathan har duschat. Nu ska jag bara packa ihop datorn. Det strulade massor för Jonathan när han skulle hem från jobbet, han fick bland annat punktering på däcket och var tvungen att byta. Så jag tog en promenad ner till centrum för att köpa en sallad med honom.

Nu är allting fixat så att vi kan åka. Trevlig kväll på er nu!

Trevlig Valborg

Skrivet: 2008-04-30, 15:34:19 / Fotodagboken

130707-1075

/ Önskar Hittaida.blogg.se

Hittaida idag

Skrivet: 2008-04-30, 15:13:41 / Självpoträtt

130707-1073

- Kjol, Gina Tricot
- T-shirt, MQ
- Strumpbyxor, Lindex
- Kofta, Bondelid MQ

Så här ser jag ut idag. Inte de bästa bilderna som vanligt när jag visar mina kläder, spegelbilder är ju inte alltid så charmerande. Men ett väldigt bra sätt att ta kort på sig själv när man har bråttom. Speciellt eftersom att min självutlösare är sönder.

Snart kommer Jonathan hem med sallad, jag är riktigt hungrig kan jag tala om. Sen åker vi. Tycker att vädret inte ser så lovande ut, jag hoppas det är bättre i Västerås.

image1074


Puss och kram!


Valborgsmässoafton 2008

Skrivet: 2008-04-30, 13:07:21 / Fotodagboken

130707-1071


Valborgsmässoafton 30:e april
Jag har precis duschat och nu sitter jag och slötittar på Våra Bästa år. Min största lilla syster, Linnéa ringde och väckte mig, vi pratade om allt möjligt i 20 minuter, det var roligt. Det är inte ofta man pratar med sina syskon.

När Jonathan kommer hem åker vi till Västerås, där vi ska fira valborg med friends and family. Det ska bli roligt. Så jag ska välja kläder, sminka mig och fixa håret innan dess. Det där med kläder kommer vara svårt! Jag vet aldrig vad jag ska ha på mig...


Hur ska ni välkommna våren?

Äppelblom?

Skrivet: 2008-04-29, 22:35:14 / Fotodagboken

130707-1070

Nu tänkte jag ställa ifrån mig datorn för ikväll. Alltså blir det inga fler inlägg från mig idag. Så länge får ni vila ögonn på dessa blommande skönheter, är det äppelträden som blommar så fint, föresten? Jag vet inte. Jag är i alla fall riktigt nöjd med båda bilderna som jag tog idag precis utanför lägenheten.

Jag har en lång dag framför mig imorgon med massor av skoj, så det är bäst att ladda betterierna. Har varit lite agro ikväll. Så det måste jag vila bort nu. För imorgon åker vi hem till Västerås och firar Valborg. Hem och hem, vårat hem är ju här i Sigtuna, men det känns bra att säga hem till Västerås ändå : )

Även om jag trivs mycket bättre här. Jag tycker faktiskt att det är perfekt att bo här, det är så stillsamt, lungt och skönt. Men ändå inte ute på landet. Vi har det vi behöver inom några meters avstånd, såsom mataffär, apotek, systembolag, fik, ja det finns rätt mycket här i Sigtuna för att vara en sån liten by. Jag kallar det by, det tycker jag låter bra. För det är inte som en vanlig stockholmsförort. Det är mysigt och trivsamt! Ligger precis vid vattnet. precis som jag alltid velat bo. Nu längtar jag bara tills vi får våran egna lägenhet. Sen så är det ju nära till både Stockholm och Uppsala och det går lätt och smidigt att ta sig hem till Västerås med. Så allt är perfekt!

Med dessa ord säger jag godnatt till er!
Tack för alla hej-kommentarer!

Puss och kram

Dagens mat - Thai

Skrivet: 2008-04-29, 20:38:12 / Mat, recept & träning

maten

Sötsursås, med kyckling och wokadegrönsaker - gott!

pippifågel

Skrivet: 2008-04-29, 20:09:33 / Fotodagboken

pipi

När Jonathan kom hem åkte vi iväg en sväng ihopp om att finna någonting intressant att fota. Vi hamnade i Knivsta, där köpte vi med oss kinamat och åkte till en campingplats som var stängd. Där fanns det dock inga potentiella fotoobjekt. När vi kom tillbaka till Sigtuna åkte vi ut till Munkholmen, där hittade jag denna söta pippifågel som ni kan se här ovanför. Jag blev riktigt nöjd med det första fotot. När vi kom hem hit till Trollberget, gick vi en sväng runt huset och fotade lite blommor och grenar. Bättre fotolycka nästa gång!

Tänk att det var så många som sa hej i det förra inlägget. Fortsätt med det under kvällen! Som sagt ett hej kan göra mycket.

Tack!

Skrivet: 2008-04-29, 14:52:34 / Fotodagboken

image1063

Jag ville bara säga TACK!
- För erat stöd
- För era fina komplimanger och ord
- För att ni sprider glädje
- För att ni får mig på gott humör
- För att ni läser min blogg


Det skulle vara roligt om alla som läste min blogg kunde säga Hej!
För det är så många som läser men som inte kommenterar.
Allt jag behöver är ett hej!

Kom igen nu!


Puss och kram!

Tvätta

Skrivet: 2008-04-29, 13:42:40 / Dagboken

Sådär ja, nu har jag ätit en äggmacka och bokat tvättid. Men när jag skulle lägga i en tvätt 13,30 som var min tid så har någon annan börjat tvätta och har 20 minuter kvar på sin tvätt. Så nu måste jag vänta... drygt. Kanske anledningen till varaför jag inte vill tvätta i gemensamma tvättstugor. Men måste man så måste man, jag måste ha nya kläder tills imorgon, valborg. Vi tvättar typ bara två gånger i månaden. Så de blir ganska stora berg varje gång.

Men om vi får lägenheten som vi nu står först i kö till, så kommer vi ha både torktummlare och tvättmaskin i lägenheten. Dessutom kommer vi bo på bottenvåningen och ha uteplats. Så jag hoppas verkligen att våra inkomster ska räcka för att få den! De visar sig innan den här veckan är slut. Så vi håller tummarna. Så att vi kan flytta dit om två månader. Det skulle kännas underbart.

Nu ska jag ta och städa undan lite här hemma och gå ner och sätta i en tvätt. Sen när Jonathan kommer hem ska vi nog ta och åka iväg en sväng.


Kram så länge!

Fastnade framför Andra Avenyn

Skrivet: 2008-04-29, 01:31:31 / Dagboken

Gissa vem som är uppe?
Jag började titta på Andra Avenyn och kunde självklart inte slita mig.
Men nu är det bums i säng.

Godnatt igen!

Godnatt

Skrivet: 2008-04-28, 23:58:16 / Fotodagboken

image1060
image1061

Vid matplatsen samlades alla fjärilar av den blåasorten för lite apelsinsaft eller banan. Dessa fjärilar var rätt tuffa eftersom att de har en helt annan skepnad när de är stängda, de kamoflerar sig nog bra i skogen. Annars är de sådär jättevackera, blåa och svarta. Den första fjärilen hör inte till samma släkte och får därför sitta någonannanstans : ) Jag undrar hur sälskapliga de olika sorterna är mot varandra. De borde väl vara snälla anars kan de väl inte vara i samma regnskog?

Flummig jag är. Tröttheten kanske är mer påtaglig än vad jag trott. Jag som hade tänkt titta på Andra Avenyn. Det är ju så spännande : ) Men om jag börjar titta på ett avsnitt, kommer jag aldrig kunna slita mig och gå och lägga mig. Om jag ska se alla är klockan helv två när det är slut... Men jag vill ju se fortsättningen!

Med det här inlägget säger jag i alla fall godnatt på er kära läsare. Jag hoppas att ni tittar förbi imorgon med!

This end

Skrivet: 2008-04-28, 23:04:10 / Dagboken

Där slutade Prison Break för den här gången. Jag tycker att det slutade fint, det skulle kunna vara den riktiga avslutningen. Men Michel vill ju såklart hämnas den dumma bitchen som dödade Sara. Det kan man ju förstå. Nu måste vi vänta tills i höst för att se hur det fortsätter. Tycker ni inte att det är lite långa uppehåll mellan säsongerna? Man hinner ju glömma bort hur det slutade.

Till Prison Break har jag ätit två stycken bullar, jag skäms. Men de är ju så goda och gratis för den delen. Vi fick en såndär check på Ica där vi fick hämta ut ett paket frystabullar och ett paket kaffe gratis för att vi precis flyttat hit : ) Det lönar sig att ha Ica-kort!

Snart är det väl sängdags. Är inte särskilt trött idag, har varit rätt så inaktiv hela dagen. Måste verkligen försöka komma upp tio varje dag och göra lite mer på dagarna, som igår, då jag somnade som en stock halv tolv. Det är skönt. Speciellt eftersom att Jonathan går och lägger sig då. Det är inte så kul att gå och lägga sig själv när han redan har börjat snarka.

Times will change

Skrivet: 2008-04-28, 21:42:19 / Fotodagboken

image1059

Ibland känns livet såhär. Inte just nu, men ibland. Eller visst, jag tycker alltid att tiden går fort och att jag inte får någonting gjort. Står kvar på samma ställe, utan nya livserfarenheter. Men som jag sa tidigare så är jag på rätt väg i alla fall.

Jag tömde mobilen när jag kom in från promenaden och då fann jag den här bilden som jag tyckte vara så talande.

JA!
Snart börjar Prison break, ni missar väl inte?

I´m alive

Skrivet: 2008-04-28, 20:42:54 / Dagboken

image1057

Jag lämnade Jonathan hemma en stund och tog mig ut på en halvtimmes promenad. Eftersom att han ändå har somnat på golvet. Ja seriöst, han ligger och sover på golvet, han tyckte tydligen att det var skönt.

Det är helt underbart att gå ut i den milda kvällsluften i bara munktröja. Det är så skönt när solen håller på att gå ner och fåglarna sjunger på sina sista sånger. Det är livet och jag känner mig genast på mycket bättre humör. En promenad kan göra mycket för humöret. Titta på bilderna jag tog med min mobilkamera när jag var ute, träden är helt gröna. Jag tycker att det blev rätt bra kvalité för att vara tagna med en mobilkamera på 3 megapixlar. Kan jag säga annat att jag älskar min mya mobil. Musikspelaren är jättebra, vem behöver en mp3-spelare? Jag köpte en mp3-spelare när det var så där jätte hypat när jag gick i tvåan, min pappa pungade 2000 spänn för den och det är nog det största misstaget jag gjort (jag hade önskat mig den i födelsedagspresent). Så fort jag fick en mobil med musikspelare lämnade jag den där saken hemma. För vem bär med sig både mobil och mp3 när de går ut och promenerar? Det skulle aldrig falla mig in.

Jag börjar känna mig levande igen, nu när våren nalkas, har känt mig lite död inombords ett tag, med låg tankeverksamhet och många deppiga stunder. Men nu tänker jag hela tiden på allt möjligt, planerar och det verkligen strålar om mig. Jag önskar att jag alltid kunde känna mig såhär levande! Jag känner mig till och med självständig, som en egen person och tycker nästan att det är skönare att gå ut ensam en stund och rensa tankarna. Det skulle aldrig falla mig in förut. Måste säga att det känns som en stor lättnad. Jag och Jonathan gör ju allt tillsammans vilket ni kanske har märkt, så därför känns det bra att jag kan ta promenader själv ibland i alla fall. Nu när jag uppskattar den tiden för mig själv. Jag har aldrig förstått hur viktigt det är för välmåendet, att vara själv ibland.

Nu ska jag titta klart på Nyttläge!

Flamingo från regnskogen

Skrivet: 2008-04-28, 18:50:35 / Fotodagboken

image1056
Nyduschad och färdig äten, sitter jag åter framför datorskärmen. Tänk att jag knappt gör annat än att nörda mig framför datorn. Är det ens största intresse att, redigera bilder, skriva och kolla in andras bloggar, blir det mycket tid som går åt framför datorn. Men oftast är det ju bara kul, om det går som man vill d.v.s.

Jag önskar bara att jag kunde känna mig lika snygg och stolt som flamingon här ovanför. Men jag känner mig rätt så nere idag. Men med tanke på hur många bra dagar jag haft den senaste tiden, så gör väl inte det så mycket. Det är mest det att ingenting går som jag vill idag. Designen är jag inte riktigt nöjd med, jag kunde inte duscha imorse, inte heller dricka vatten vilket resulterade i att det inte blev någon träning, därav tjockångest nu. Sen kunde vi inte komma på vad vi skulle laga för mat, det är så jobbigt. Men allting har löst sig nu, förutom träningen och designen då och att jag fortfarande känner mig ful trots duschen.

Alla har ju tyvärr sina dåliga dagar. Hoppas på en lite bättre dag imorgon. Nåt som piggar upp är att det är Prison break ikväll, även om det är säsongsavslutning : ( Om man skulle försöka bota tjockångesten lite genom att ta sig ut på en kvällspromenad... Jag brukar känna mig bättre utomhus, jag har inte ens varit ute på balkongen idag.


Hoppas ni haft en trevlig dag!

Ny design?

Skrivet: 2008-04-28, 16:28:42 / Bloggdesign

Jag håller på att fixa med en ny design till bloggen. Men jag vet inte riktigt vilka färger jag ska ha... dilemma! Det är svårt. Jag vill ju att det ska bli både snyggt och orginellt.

Får se om jag låter det vara som det är nu eller ifall jag ändrar igen. Antagligen kommer jag att ändra.

brun, svart, grå, beige...
Svårt det ska vara att välja.

"jag kan bli ditt spöke om du vill..."

Skrivet: 2008-04-28, 12:31:40 / Fotodagboken

Vaknade upp klockan elva idag, jag drömde en konstig dröm, sedan ringde Jonathan. Jag har ont i min visdomstand och vädret är grått. Och vattnet i kranarna är helt gult, mums - nej! Igår var det avstängt och nu är det gult? Hoppas det försvinner så att jag kan dricka någonting innan jag blir helt vimsig. Känner mig lite konstig idag. Inte lika pigg som jag varit de senaste dagarna. Jag hade tänkt styrketräna och cykla iväg en stund. Men utan vatten blir jag helt yr ihuvudet av att bara böja mig eller resa på mig. Inte har vi nåt annat man kan dricka heller. Typiskt...

Lite mat i magen kanske skulle hjälpa lite påvägen i alla fall. Jag ville duscha och göra mig fräsch också, men det tillåter ju inte vattnet. Iså fall skulle jag bara bli ännu skitigare. Det känns som att allt är mot mig idag.

Nej, nu måste jag nog ta fram den positivaida så att inte hala dagen blir förstörd. Från och med nu ska jag försöka rycka upp mig!

image1046
Lägger in den här bilden bara för att Jonathan tycker att den är så cool!

Drömmar och vattendroppar

Skrivet: 2008-04-27, 22:03:23 / Fotodagboken

image1044

Vattendroppar är riktigt häftiga! Samt väldigt roliga att fota. Jag måste erkänna att jag är väldigt nöjd med många av bilderna som jag tagit i helgen. Det är inte ofta jag känner min nöjd med något. Jag är väldigt kritisk mot mina alster. Inte bara när det gäller mina foton, utan det gäller nog generellt över allt jag gör. Det känns skönt med en egokick. Har känt mig lite nere ett tag när det gäller mina fotokunskaper. Tänkt att jag kommer aldrig bli duktig o.s.v. Men jag hoppas att jag kommer fortsätta att utvecklas - det är ju min dröm. En annan dröm jag har är att skriva en bok, men det verkar inte vara så aktullet just nu. Försökte komma på lite idér till en ny berättelse, men det gick åt skogen. Måste jobba mer på det i veckan. För jag vill verkligen börja skriva på någonting. Ni märker ju hur min fingrar går på högvarv här på tangenterna. Men antagligen tar fotoidérna upp för mycket av min hjärnkapacitet.


Avslutningsvis vil jag tacka er som ger mig stöd och komplimanger genom att skicka kommentarer. Om jag inte skulle blogga och om ni inte skulle stötta mig skulle jag nog heller inte fortsätta fota. Tack för att ni håller den lågan vid liv! All kärlek till er!



Kanal 5:s nya satsningar

Skrivet: 2008-04-27, 20:53:30 / Dagboken

Kom in från en härlig vårkvällspromenad lagom tills Power of 10, ett rätt meningslöst program egentligen. Men med rätt intressant information. Det är i alla fall roligt att gissa och se ifall man har rätt eller fel. Statistik är rätt roligt. Efteråt börjar Sanningens Ögonblick, jag tror inte alls på en såndär lögndetektor. Det kan ju bli hur fel som helst. Och sen frågorna som deltagarna ska svara på, de kan ju förstöra deras liv. Men om man väl ställer upp så borde man väl inte ha så mycket att dölja eller? Eller så är de desperata efter pengarna. Jag skulle aldrig ställa upp i det programmet. Inte för att jag har så mycket att dölja, men det är ju riktigt pinsamt.

Jag såg ett avsnitt av det amerikanska programmet. Då var det en tjej som var uppe på sista "ronden", hon hade tre frågor kvar. Då hade hon avslöjat både otrohet och svek mot sin familj, vänner och pojkvän. Roligt liv när hon väl kommer tillbaka till verkligehten. Men det måste hon ju ha vetat innan!  Frågan precis i slutet löd: tycker du att du är en bra person? Hon svarade ärligt att hon tyckte det. Men lögndetektorn tyckte att svaret var falskt.  Antagligen tycker hon innerstinne hon är en riktigt dålig person. Det undermedvetna kan alltså ha en roll i det hela. Det betyder ju att man aldrig kan veta om man svarar sant eller falskt på en fråga. Det slutade med att hon fick åka hem utan pengar och med ett krossat liv. Värt? Och det ska vara underhållning, jag tycker att det är sorgligt. Men jag kommer ändå inte kunna hålla mig borta från det.
Intresserad? Titta här!

Panbiffar

Skrivet: 2008-04-27, 17:29:00 / Mat, recept & träning

image1043

Nu bryter jag av med dagens middag bland alla djungel bilder. Pannbiffar av något slag med kokt potatis, morötter, sallad och tomat och basilika creme fraiche. Riktigt mumsigt. Sedan förra inlägget har jag hunnit med, att väcka Jonathan, ätit bullar, lagat mat och ätit maten. Nu väntar jag på att One tree hill ska börja.

Hajar som hajar, fiskar som fiskar?

Skrivet: 2008-04-27, 15:02:54 / Fotodagboken

image1042

Som sagt det fanns mycket att fota på Fjärilsobservatoriet. Dessa undervattensvarelser simmade runt i vattnet lite varstans i den tropiska regnskogen (växthuset). Jag måste erkänna att de var rätt svåra att fota. De stannade aldrig till så att skärpan kunde bli glasklar. Men jag fick napp till slut och jag är rätt nöjd. Även om det inte är de bästa bilderna från gårdagens äventyr. Så platsar de bättre här på bloggen än undangömda i något arkiv på datorn. Men erkänn att den orangeröda färgen är underbar!

Oj, nu är klockan tre ju. Måste väcka älsklingen!

Det var inget speciellt

Skrivet: 2008-04-27, 14:24:14 / Dagboken

Det är mulet och blåsigt ute, datorn höll på att brinna upp (nästan i alla fall, men den var så het så att jag inte kunde hålla i den), Jonathan ligger fortfarande och sover. Jag har fördrivit tid genom att diska, torka bänkar, damsuga köket och skura köksgolvet. Nu vill jag göra någonting kul och lite sälskap skulle inte sitta helt fel.

Undra vilken bild jag ska visa nu då... Måste leta fram en bra bild. Så länge kan ni titta på fjärilar, blad, fjärilar och blad.


Nu ska jag gå och väcka Jonathan!

What a wonderfull world

Skrivet: 2008-04-27, 12:08:12 / Fotodagboken

image1064
Klicka för större!

Oj, vad tiden går snabbt när man trixar med bilder och sorterar bland kategorierna på bloggen. Här får ni lite sköna blad som ni kan vila ögonen på en stund. Själv håller jag på att svälta ihjäl så jag måste upp och göra frukost. Det blir nog lingongrova med stekt ägg. Det är smaskens och så står man sig så himla länge på ägg. Hoppas ni har det bra där ute!

Ett morgoninlägg

Skrivet: 2008-04-27, 10:33:06 / Fotodagboken

image1061
image1062

Good morning sunshine´s!
Jag har tagit med datorn in till sovrummet idag, så jag sitter kvar under täcket och lyssnar på Jonathans tunga andningar. Han har varit ute hela natten, först delade han ut reklam sedan åkte han iväg till sitt jobb, sen har han delat ut lite mer reklam. Som jag förstod det, så han kommer noh sova till tre i alla fall. Så jag får klara mig själv! Måste faktiskt erkänna att det inte känns lika tungt att vara ensam hemma på dagarna längre. Man vänjer sig och hittar på saker även om det kan vara riktgt tråkigt ibland. Det undanhåller jag inte, men jag står ut. Jag kan till och med tycka eller känna att det är skönt att vara för sig själv ibland, det har jag aldrig tyckt om förut. Jag har alltid hatat att vara själv. Så det känns bättre.

Här är det mulet idag. Inte alls soligt och fint. Får se om jag tar mig ut på en lång promenad nu när Jonathan ska sova så himla länge. Jag behöver komma iform och känner faktiskt att jag har kommit en bit påvägen.

Hoppas ni får en härlig söndag!

Gröna, sköna blad

Skrivet: 2008-04-26, 23:55:23 / Fotodagboken

image1059
image1060

Det var inte bara fjärilar som trivdes i den tropiska värmen på Fjärilsobservatoriet. Det var verkligen svettigt att gå omkring där och fota. Som ett riktigt träningspass om man räknar in krälandet ; ) Jag hittade både fina blad, blommor, fåglar, fiskar, vatten, vattenfall, baggar med mera. Verkligen ett ställe där man kan få riktigt mycket snygga foton. Så jag kan verkligen rekommendera er fototokiga att åka dit och fota, det kostar 80 kronor per person. Men det är det värt. Så jag har mycket mer bilder att komma med.

Kvällen har spenderas framför datorskärmen, mest i ps. Men även på en del olika bloggar. Jag älskar verkligen att läsa bloggar. Det är så intressant att läsa om andras liv, se deras foton, få inspiration och så. Det är jätteroligt! Och jag hoppas att jag inspirerar er också geom att blogga. Puss på er mina kära läsare : )


Tillsist vill jag gratta min kära farfar som fyller hela 75 år nu efter tolv : ) Grattis farfar!

Butterflyes

Skrivet: 2008-04-26, 22:07:30 / Fotodagboken

Vackra fjärilar
image1052
image1053
image1054
image1055
image1056
image1057
image1058

Från Fjärilsobservatoriet i Hagaparken i Stockholm. Dessa små varelser var både svåra och lätta att få tag på. En del surrade omkring medan de flesta satt fint och posade för mig. Ni skulle bara veta hur glad jag var när jag gick runt där med kameran runt halsen, med det stora nya objektivet på. Jag kände mig mäktig. Men glädjefull som ett litet barn som skitade ner sig, både strumpbyxorna, kjolen och skorna blev helt bruna. Jag tänkte inte så mycket på att jag krälade omkring på en offentlig plats. Är man entusiastisk så är man! Vad gör man inte för de perfekta bilderna? ALLT!

Jag älskar verkligen att fota och jag är så glad att Jonathan tog med mig dit istället för att bara vara hemma och sortera reklam eller nåt. Jag behövde verkligen ett litet äventyr! Tack älskling. Synd att det skulle sluta lite struligt med en borttappad plånbok, men det ordnade sig det med, som tur var.


Jag kan inte säga vilken bild som är finast, tycker om alla på sitt eget sätt! Eller vad tycker du?

Utflykt till fjärilarna

Skrivet: 2008-04-26, 20:50:59 / Dagboken

Måste säga att jag har haft en riktigt rolig dag.

Den började lite trögt, Jonathan sov länge och jag bestämde mig för att sortera ett distrikt för att vara snäll. Vilket belönade sig. När han vaknade tyckte han att vi skulle åka på utflykt till Fjärilsobservatoriet i Hagaparken i Stockholm. Ojojoj, vad mycket fina fjärilar och fåglar jag har plåtat idag. 500 bilder blev det, första gången jag har fyllt hela minneskortet. Dessutom är alla bilder fotade med mitt nya objektiv och jag måste erkänna att det är riktigt bra. Bildkvalitén är betydligt bättre och zoomen är enorm. Riktigt bra för att vara så pass billigt. Så jag kan verkligen rekommendera Tamron 70-300 mm lg macro. De jobbiga är ju att man måste byta till det vanliga om man vill ta kort på sig själv och sånt, men det får man väl leva med. Ett telezoom objektiv är verkligen bra att ha i samlingen.

Innan vi åkte hem stannade vi på Kistaköpcentrum och käkade en grekiskmåltid, bestående av kycklingfilé sovaki med bulgur och zatziki. Mumsigt.

Nu är vi hemma och jag har som sagt väldigt många bilder att gå igenom. Hoppas på en del guldkorn åtminstone ; )


Trevlig kväll på er!

Grönt....

Skrivet: 2008-04-26, 10:35:25 / Fotodagboken

image1051

Godmorgon! Jag ha varit vaken sedan klockan tio. Det känns skönt att gå upp och få en stund för sig själv innan älsklingen ska upp. Han har jobbat tre timmar inatt så han ska nog sova en stnd till i alla fall. Under tiden kan jag ta igen lite blogging.

Annars känner jag mig ganska pigg och kry, ska nog ta en bit frukost snart, så att jag blir ännu mer kry. Känner att jag behöver vatten. Jag har träningsvärk i hela kroppen, fast mest i rumpan och låren. Träningen har flytit på utav sig själv den här veckan, jag har inte haft en träningsfri dag hittills. I måndags var det reklamutdelning i trapphus, i tisdags styrketränade jag här hemma, i onsdags gick jag ut på en promenad i 40 minuter, i torsdags blev det en till promenad på 50 minuter och igår blev det reklamutdelning, villor. Idag får vi se vad det blir, antagligen mer reklamutdelning.

Helst av allt hoppas jag få lite tid över för en fotorunda. Funderar bara på vart vi skulle ta och åka då... hmm. Men det kommer vi nog inte ha tid med ändå, så det är ingen idé att spekulera så mycket i det.


Trevlig dag på er!

Grusigt

Skrivet: 2008-04-25, 23:58:21 / Fotodagboken

image1050

Jonathan har gått och lagt sig så jag sitter upp en stund för mig själv. Äter goda vindruvor och redigerar bilder. Tänkte visa två av mina första bilder som är tagna med mitt nya objektiv. Det blev lite grusigt... jag själv ligger på mage när jag fotar dessa bilder, på ganska långt avstånd. Zoomen på det nya objektivet är verkligen helt otrolig. Nästan läskigt bra.

Hur är det med er annars då? Känns som att jag försummat er på senaste tiden. Inte svarat på kommentarer o.s.v. Det märks på besökarstatistiken i alla fall, den har gått ner kan jag lova. Jag vet inte om det är förnyelse jag behöver för att komma back on track igen, eller fler besökare, eller... jag kan inte sätta fingret på vad det är jag saknar. Motivationen så klart, men annars.

Är det någonting som ni saknar i min blogg, någonting ni vill se mer av? Säg gärna till. Jag vill veta, vad som är bra och vad som är dåligt.

Hur kan jag bli bättre?


...Tell me!



Fika på Tant Brun 24/4

Skrivet: 2008-04-25, 23:10:33 / Självpoträtt

image1048
image1049
Så här såg det ut igår när jag och älsklingen tog varann i hand och gick ner på stan för att ta en fika på Tant Brun här i Sigtuna. Där serverade de en helt underbar äppelpaj! En av de godaste jag ätit. Det var jättehärligt att sitta där i solen och fika, uteserveringar gör verkligen allting mycket bättre. Underbart! Jag kan verkligen rekommendera er om ni kommer hit till Sigtuna att gå och ta en fika på Tant brun, det är mycket gammalt och fint.

Något som inte är lika underbart är reklamen, som jag berättade om i förra inlägget. Nu har vi i alla fall delat ut ett. Only six to go.... men jag kommer nog bara vara delaktig i två till. Mycket snack om reklamen har jag märkt, men det tar upp ganska mycket av våra fritid just nu.

Nu ska jag koppla av en stund med en kopp varm choklad.

Ny klänning

Skrivet: 2008-04-25, 20:21:43 / Nya ting

image1047

Min nya klänning som jag shoppade hemma i Västerås förra fredagen. Hittade den av en slump inne på Lindex barnavdelning ; ) Fick hem en ny vit bh på samma gång också.

Som ni märkt har jag varit lite off den senaste tiden. Motivationen har dalat lite den snaste tiden och jag vet liksom inte vad jag vill dela med mig av. Jag önskar att jag hade massvis med foton på lager som jag kunde visa er, men så är det inte. Tyvärr.

Kommer inte bli så mycket tid över i helgen, då reklamen kommer ta all våran tid. Sju distrikt den här helgen, nån var sjuk så vi fick ta det istället mot mer ersättning och så. Sen var det inte tvunget att delas ut, men det är ju bra om vi gör det för pengarnas skull. Jag önskar bara att vi slapp sortera det. Inte nog med att det var sju distrikt, det var 10 trycksaker till varje. Åhhh!

Och jag som vill gå ut på värsta fotorundan med mitt nya objektiv 70-300mm.


Nu sitter jag här framför Talang med världens största tacosmage ; ) Snart ska vi ta oss ut och dela ut ett distrikt så att vi har ett avklarat.

Trevlig kväll & helg på er!

Promenad och vitsippor

Skrivet: 2008-04-23, 12:14:32 / Fotodagboken

Kom nyss in från promenaden/joggingturen. Åh, så skönt och fridfullt det var att gå i sin egna lilla värld, lyssnandes på musik och tänkandes på allt möjligt. Det är så jäkla härligt att vara ute i solen, det går inte att beskriva, känslan är helt underbar. Vad som inte är fullt så underbart är min kondition, men den ska jag jobba lite extra på nu.

image1046


Vad ska jag hitta på nu då?
Duscha, klä på mig, sola på balkongen, leka i ps, börja skriva en ny roman... ja det visar sig efter duschen.

Joggingtur

Skrivet: 2008-04-23, 10:46:51 / Fotodagboken

image1045

Jag har slängt på mig joggingkläder, för att inom kort ge mig ut på en springtur i solen. Vädret ger mig energi, jag orkar mer, jag vill mer och jag mår mycket bättre. Och nu är det framförallt kroppen jag vill fixa till innan standperioderna. Som ni ser är jag till och med uppe tidigare än vanligt, vaknade klockan tio av mig själv och gick upp direkt. Det känns jättebra, jag vill ju inte sova bort hela livet.

Ja, nu ska jag knyta på mig joggingskorna och ge mig ut i naturen.


Puss & kram

En hemsk bild, men det bjuder jag på.

Skrivet: 2008-04-22, 21:33:48 / Självpoträtt

image1044

En fruktansvärd bild på trötta mig påväg hem från Uppsala för ungefär 2 timmar sen. Jag ville mest visa min nya snygga tischa som jag köpte på Carlings i lördags. Och mina nya solglasögon som hänger på tröjan.

Annars har jag på mig:
Kjol, Gina Tricot
Tischa, Carlings NY!
Skor, Bianco


När älsklingen kom hem från jobbet tog vi en sväng till Uppsala. Vi skulle hälsa på hans storasyster, vi stannade även till på stan en stund där jag köpte nya solglasögon och en vit klänningGina Tricot. Efter det köpte vi med mat från Max och åkte hem till systern. Det har blivit en del shopping nu på sistone och jag hinner inte ens med att visa upp allt. Men min blogg är ju ingen modeblogg, så jag visar det nog nån gång när jag använder det.

Nu ska jag vila, känner att jag börjar få ont i halsen. Trevlig kväll och godnatt på er!

So why don't you dance to the music...

Skrivet: 2008-04-22, 15:57:10 / Dagboken

...I hear inside my head
image1043

Solen är varm idag med! Så jag har spenderat många timmar ute på balkongen. Lyssnandes på låtar som jag bara älskar i mina nya hörlurar. Jag älskar min nya mobil också, det är den jag använder som musikspelare, hur bra som helst. Jag mår så bra, på många sätt. Det var verkligen längesen jag kände mig så här levande. Allting är påväg åt rätt håll nu och det gör mig lycklig.

Imorse styrketränade jag direkt efter att jag klivit upp ur sängen. Kopplade mobilen till Jonathans högtalarsystem och tränade till MIKA. Det känndes skönt. En varm dusch senare åt jag fruksot, gjorde iordning mig och satte mig ute i solen. Där har jag suttit sedan dess. Härligt!

Utflykt till Skokloster 20:e april

Skrivet: 2008-04-21, 13:54:14 / Dagboken

image1041

Klicka för att se större!
Obs. jag har skrivit 22:a istället för 20:e på bilden.

Se där ja! Känns som att jag inte gjort annat idag än att fixa till detta kollage ; ) Jag är inte så snabb i ps som jag önskar att jag vore.

Igår åkte jag och Jonathan på utflykt till Skokloster, det ligger ca. 2 mil från Sigtuna. Rigtigt mysigt och trevligt ställe att picknicka på eller fika på slottcafét, igår fikade vi på cafeét, jag köpte en rabarberpaj och Jonathan något slags winnerbröd. Men i sommar ska vi nog ta med oss picknick och sätta oss nere vid vattnet. Det skulle kanske vara intressant att gå en vända i slottet också, för historiens skull. Jag tycker att det är riktigt facsinerande att de kunde bygga sådana byggnader för så längesen.

Det är ett riktigt trevligt ställe, med stora gräsytor som man kan ligga och sola på, sitta vid vattnet och mysa, gå en rundtur i slottet, titta i kyrkan och fika. Som ni förstår finns det en hel del att göra här. Ett till plus är att det finns mycket att fota ; )

Det är verkligen hur underbart som helst att våren är här, det har varit dunderfint väder i flera dagar nu. Fantastiskt! Jag har till och med setat med bikini på balkongen idag : )

Reklam

Skrivet: 2008-04-20, 19:49:33 / Mat, recept & träning

image1039
image1040

Vad skönt det känns att ha detta gjort.

Jag och Jonathan fick verkligen hjälpas åt att dra vagnen idag, så tung var den, mer än 100 kg. Däcken blev helt platta ; ) På första bilden kan ni se hur mycket det var som skulle delas ut (lägg märke till att hela vagnen är full också), till fyra distrikt. Jag känner mig helt slut i hela kroppen, men det är bra. Jag behöver all motion jag kan få. Det har gått rätt hyfsat med träningen den här veckan, jag sa ju förut att jag skulle skriva upp hur mycket jag tränar och så.

Så här har det sett ut under veckan som gått:

Måndag: Promenad till stan + fotopromenad
Tisdag: Promenad ca 40 min + promenad till stan
Onsdag: Styrketräning 30 min
Torsdag: Promenad vid naturreservatet
Fredag: Vilodag
Lördag: Vilodag
Söndag: Reklamutdelning = bra träning ; )


Nu blir det lugn tvkväll!

Resumé av fredag och lördagen

Skrivet: 2008-04-20, 16:11:06 / Dagboken

Heeej på er!

Vill bara säga att jag lever och att jag har det superbra. Jag har haft en helt underbar helg på alla sätt och vis.

I fredags åkte vi hem till Västerås, jag fick äntligen min nya mobil och den är verkligen lovley. De hade självklart blivit nåt fel på våran beställning, men Jonathan snackade med en gamal jobbarkompis som jobbar på 3Hälla och han ordnade allting och jag fick  mobilen direkt. Efter det åkte vi in till stan, träffade mamma, gick en sväng på stan men vi hann inte så mycket, jag köpte en ny klänning och ett par svarta strumpbyxor. Sen gick vi till systemet, där vi handlade på oss lite vin, öl och cider, innan vi åkte hem till mamma köpte vi med oss mat från Spicy Hot.

Fredagskvällen spenderade vi hemma hos mamma, åt god mat, pimplade vin och pratade om alltmöjligt, precis som vi brukar när vi är hemma hos mamma. Linnéa och hennes pojkvän tittade förbi en sväng också, vilket var trevligt. Så kvällen var verkligen jättelyckad, även om det kanske hade varit roligare att gå på krogen med några vänner istället. Men Sara och Häger var tyvärr upptagna med att fira tre år.


Lördagen började tröttsamt, men en jobbig huvudvärk, möjligtvis efter allt vin och cider från kvällen innan. Det var så himla längesen jag drack så jag skulle kunna bli backfull på bara en cider. Mamma och Tomas var ute och städade gården, så vi åkte in till stan, där jag shoppade en ny bh och en t-shirt. Efter det tog vi en sväng till MediaMarkt, där vi tittade på objektiv och hörlurar. Den här gången tittade vi inte bara utan bestämde oss för att köpa ett 70-300 mm objektiv från Tamron och ett par hörlurar från Philips som var nedsatta till 149 kronor.

Nästa stopp var hem till Jonathans föräldrar, där det bjöds på grillad biff, potatis i ugn och sallad. Fast köttet blev lite bränt, så det var ingen höjdare. Vi stannade kvar där nån timme, umgicks och hade det trevligt. Sen vid fem tiden var det dags att bege sig hem till Sigtuna igen. Om jag ska vara ärlig så känns det riktigt skönt att inte bo i Västerås längre. Det känns så skönt att komma hit till Sigtuna efter att man varit hemma i Västerås. Men det är rätt skönt att shoppa i Västerås, nu när man inte bor där längre, det blir en helt annan känsla.


Idag har vi varit på utflykt till Skokloster i det härliga vårvädret. Återkommer med lite bilder och så lite senare. Nu ska vi äta, sen måste vi dela ut reklamen som vi har skjutit upp till det sista.

Solskens godmorgon

Skrivet: 2008-04-18, 11:50:53 / Dagboken

Jag får väl skriva godmorgon här, trots att det var en timme sedan jag gick upp ur sängen och 1,5 timmar sedan jag vaknade. När posten ramlade in genom brevinkastet klockan tio, rusade jag upp för att se om min mobil kommit. Men det hade den inte och nu har det gått en hel vecka sedan vi beställde den. Men jag känner på mig att det blivit nåt fel, att de glömde bort att beställa mobilen, eftersom att jag samtidigt beställde ett usb-modem. Det blev väl för mycket att hålla reda på helt enkelt... typiskt.

Vad händer annars då? Jag sitter på balkongen med badrock, har precis tagit e lång ducsh och rakat benen. Ska förmodligen gå och fixa iordning en macka och ett glas oboy nu. Det är verkligen varmt och skönt på balkongen nu, så himla härligt och fåglarna sjunger så fint. Jag mår sååå bra då.


Hoppas ni får en trevlig dag!

Blåsippor & källens aktiviteter

Skrivet: 2008-04-17, 22:31:20 / Fotodagboken

image1038


Kvällen har sett ut som följande:
- sorterat reklam
- ätit te och macka
- tittat på Lyxfällan, Efterlyst & Insider
- Lekt i ps

Det är inte lite reklam som ska ut den här helgen... tungt.

I love you

Skrivet: 2008-04-17, 21:55:28 / Fotodagboken

image1037


Jonathan är ju inte så ofta med här i bloggen, så nu får han ett inlägg helt för sig själv. Mest för att jag blev så ful på alla bilder vi tog idag. Jag tycker att bilden blev jättebra, har använt lite nya effekter i photoshop. Bilden är tagen vid ett naturreservat ca 1,5 mil från Sigtuna, precis halvvägs mot Uppsala. Vi köpte med sallad och åkte dit, gick en sväng och tog en del kort. Så himla härligt med soligt väder och det är helt otroligt hur glad man blir. Skönt att gå i skogen en stund också, det kan vara så avkopplande ibland.

Imorgon firar vi 2 år och8 månader. Får se om vi ska åka hem en sväng till Västerås eller om vi ska stanna här och bara ägna en hel helg åt varandra... Dilemma!

Vad vore våren utan blommor?

Skrivet: 2008-04-16, 22:03:13 / Fotodagboken

image1036

Lite blommiga bilder från gårdagen. Nu ska vi titta på Sex and the city. Och jag hoppas på solsken imorgon med!

Ny visningsbild

Skrivet: 2008-04-16, 21:49:26 / Bloggdesign

Fick för mig att jag skulle ta och byta profilbild i min header, till en mer vårig bild. Även om jag gillar den gamla så ser den mycket dystrare och tråkigare ut än den nya. Vilken skillnad! Men det beror ju på vilken känsla man vill förmedla. Nu tycker jag att våren och glädjen ska uppmärksammas, så där av min nya gladare visningsbild. Bakgrunden fick en lite mer naturbeige-nyans istället för den gråa också.


image1035


Väskan på den högra bilden är från Nunnuk, många som har frågat det, så det är bäst att jag sriver det en gång för alla.


Tyck gärna till. Ny eller gammal bild?



Regning gren

Skrivet: 2008-04-16, 19:22:04 / Fotodagboken

image1026

Klicka på bilden för att se dess egentliga storlek.


Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva här. Just nu sitter jag i soffan med datorn i knät och fördriver tid. Surfar, photoshoppar samtidigt som Jonathans dator surrar så att man får ont ihuvudet, samtidigt som Två och en halv män står på i bakgrunden. Jag brukar inte digga komediserier särskilt mycket, tycker inte om det pålagda skrattet i bakgrunden (eller är det riktig publik?). Måste man skratta just när de skrattar?! Nej, men Två och en halv män, går ändå an. Precis som Vänner. Men annars ratar jag hela komediseriekulturen... Jag tror att det är min humor det är fel på inte deras.

16:e april

Skrivet: 2008-04-16, 17:24:56 / Självpoträtt

image1024
image1025

Här har vi lite bilder från idag. Det är Jonathan som står bakom kameran på bilderna på mig. Jag tycker inte att min nya hårfärg blir rättvis på bild, antingen blir det för mörkt eller så blir det orange. Lampan i hallen här hemma gör också så att håret ser orange ut, men spegeln i mataffären, ni vet den ovanför grönsakerna? Den gör så att mitt hår ser jättebra ut. Brunt, varken för ljust eller för mörkt. Eller lite åt det ljusare hållet, men absolut inte orange. Jag tycker det ser rätt okej ut i alla fall.

Vi tog en sväng ner på stan idag. Köpte blåbärs glass, fotade lite och handlade grönsaker. Nu håller vi på med maten och tvätten samtidigt. Vi lagar fuskgrillspett idag meg fläskfilé, tomater, paprika, champinjoner, couscous och tzatziki, i ugnen istället för på grillen. Men det blir nog gott ändå.

All for now!





A spring dream

Skrivet: 2008-04-15, 18:10:47 / Fotodagboken

image1022

Lila blommor en regnig eftermiddag i mitten av april. Idag har det inte hänt särskilt mycket i mitt lilla liv. Jag och Jonathan tog en sväng förbi två lägenheter som vi blivit erbjudna och tjuvtittade lite utanför. Efter det svängde vi förbi fiket och köpte en kycklingsallad som vi sedan delade på. Det är helt sjukt hur mycket mat man får. Sen betalade vi en hel del räkningar också, men det känns skönt att ha det gjort. Ja, mycket mer än så har jag inte på hjärtat för tillfället. Hoppas ni har det bra!

Sunshine in the rain

Skrivet: 2008-04-14, 20:28:36 / Dagboken


image1020
image1021


Jag och Jonathan tog oss ut i det ostadiga regn-åskt/sol-vädret. Det blev en promenad till ett av fiken nere på stan, där vi köpte oss en bit mat och kopplade av tillsammans. Pratade lite om livet och njöt av lugnet. Jag beställde en skagenbaguette och Jonathan tog son vanligt lasagn. På hemvägen såg jag regnbågen, vilken lycka. Det var hur längesen som helst som jag såg en regnbåge och såklart hade jag bara kompaktkameran med mig, så det blev inte så bra. Får se om den går att fixa till i ps. Det var mysigt att titta på regnet från caféfönstert, höra dropparna mot taket. Det var verkligen sunshine in the rain när vi skulle gå hem.

image1019

På vägen hem blev jag fototokig, men min lilla kompaktkamera dög inte riktigt till det jag ville ta kort på. Alla bilder ovan är tagna med den, men att få fokus på regndroppar och sånt är inte dess starka sida. Så vi gick hem och hämtade min kära Nikon och tog en promenad runt huset och tog lite bilder på massa fina nyutslagna blommor, regndroppar, blad m.m. Antagligen kommer det upp mer bilder ikväll...

Nu sitter jag bänkad framför Nytt läge på tv3. Puss och kram.

Ego & åska

Skrivet: 2008-04-14, 16:20:05 / Dagboken

image1014

Jag ryser, det åskar och spöregnar utanför fönstret. Så det får bli en inne kväll/eftermiddag hemma med älsklingen. Vädret är verkligen inte det mest pålitliga här idag.

Hoppas ni mår bra. Jag mår jättebra idag.

På bilden kan ni se mönstret på klänningen lite bättre än förut. Min nya hårfärg syns dock inte alls på den här bilden, det är mycket ljusare i verkligheten.

Ny blommig klänning

Skrivet: 2008-04-14, 13:41:51 / Självpoträtt

image1013

Här sitter jag i min nya klänning, svarta strumpbyxor och en svart minikofta tittandes på Våra bästa år. Klänningen hittade jag äntligen på Gina Tricot på Gränbycentrum i Uppsala i lördags. Jag har länge tittat efter något liknande. Så den känndes självklar.

Jonathan ringde och väckte mig vid elva tiden idag, då var det strålande sol och vi hade tänkt hitta på någonting när han kommer hem. Så jag har gjort iordning mig, med klänningen och allt. Men nu verkar vädret högst ostadigt. Nyss regnade det, till och med lite hagel föll från himlen, så vitt jag såg. Men nu skiner solen igen, så vi får se hur det ser ut om en timme. Ifall det blir någon promenad till strandcafét eller ej.

Till sist måste jag ursäkta mig lite för att det blivit så otroligt få inlägg i helgen. Jag har inte haft någon ork eller inspiration och jag har haft väldigt mycket att göra. Men nu ska det förhoppningsvis bli som vanligt igen.

Ett stort tack till er som läser och kommenterar min blogg trots min dåliga uppdatering.

Kycklingsallad till frukost

Skrivet: 2008-04-12, 12:04:47 / Mat, recept & träning

image1011

Till frukost blir det, resterna från gårdagens kycklingsallad. Från ett av cfeérna här nere på stan. Supergod! Där kan man själv välja exakt vad man vill ska ingå i salladen. Det tycker jag är bäst, vilket innebär att de gör salladen direkt på plats, så att den inte har stått framme färdigpackat.

I salladen har jag:
- kyckling
- rostbiff
- gröna oliver som var helt fantastiska
- paprika
- gurka
- tomat
- sallad såklart
- majs
- & vitlöksdressing


Jonathan sover fortfarande. Men jag ska försöka väcka honom snart. Sen får vi se vad vi ska hitta på idag. Det blir väl antagligen en sväng med nya bilden ; ) Vart det blir, får vi se!

Trevlig lördag på er!

En lång dag + ny bil + nytt modem & mobil

Skrivet: 2008-04-12, 11:42:22 / Dagboken

Godmorgon på er! Jag vaknade för en liten stund sen (elva) och nu sitter jag med datorn i sängen.

Igår köpte jag ett sånt där usbmodem, så nu kommer jag kunna blogga överallt ; ) Vi hade länge funderat på att skaffa ett sånt och igår så fick vi det för 99kr/mån istället för 199kr/mån, vilket jag tycker är ett väldigt bra pris. Vi passade även på att förlänga Jonathans abbonemang, så snart kommer jag att få en helt ny mobiltelefon i brevlådan. Den där nya Walkmanteefonen från Sony Ericsson. Istället får Jonathan min mobiltelefon tills den går ut i september, den r fortfarande i jättebra skick så det tycker han blir jättebra. Han är glad om han kan ringa, vilket han knappt kan med sin gammla.

Det hände en hel del igår. När Jonathan kom hem från jobbet kom Jonathans pappa hit för att hjälpa oss bocksera våran bil som stannade i förrgår när Jonathan var påväg hem från jobbet. Jävla skitbil. Hem till Västerås där Jonathans pappa känner en meckaniker som hade en annan bil att erbjuda. Så medan Jonathan och hans pappa gjorde upp med gubben fick jag åka hem till mamma en stund. Det är alltid roligt att hälsa på mamma och prata, specillt nu när vi bor så långt ifrån. Då måste man passa på.

Vi var inte hemma förrän klockan ett på natten, men då körde vi hem i en rätt ny, mycket frächare och snyggare bil än innan. Ja, framförallt en bil som rullar och som förhoppningsvis kommer att fortsätta med det ett tag till. Men det känns skönt i alla fall, att ha en bil som funkar, så att Jonathan kan ta sig lätt fram och tillbaka till jobbet.


Ja, det var väl allt jag hade berätta för tillfället och anledningen till varför jag inte bloggade någonting igår.


Tidig, ofrivillig fredagsmorgon

Skrivet: 2008-04-11, 07:23:37 / Fotodagboken

image1010


Egentligen så hade jag tänkt avsluta gårdagen med den här bilden. Men då kunde jag tyvärr inte logga in på blogg.se. Så jag lägger in den nu istället. Det är ju trotsallt inte så stor skillnad mellan klockan ett på natten och sju på morgonen.

Ni undrar säkert vad jag gör uppe så här tidigt. Faktum är att jag inte kan sova. Jag gick och la mig vid ett igår, men somnade inte förrän halv fyra ungefär. Vaknade av katten nångång innan fem och igen halv sex när älsklingen ska till jobbet. Nu har jag varit vaken och försökt somna om sedan dess. Jag vill sova! Så det här inlägget blir lite som ett godnatt/godmorgon inlägg, för jag ska försöka somna om igen. Inte en chans att jag tänker gå upp nu. Jag känner mig ju trött, så varför kan jag inte somna?

Jag önskar att jag kunde vara far, far away... in the dream typ. Bilden är i alla fall en utav de först bilderna som jag tog samma dag jag fick min Nikon D40x i slutet av oktober. Det var väldigt mörkt ute den här kvällen och alla funktioner på kameran var så gott som okända. Men jag gillar bilden.


Ha det så bra i skolan, på jobbet eller hemma i sängen!

Food-bilder

Skrivet: 2008-04-11, 00:07:20 / Mat, recept & träning

image1009

Mera matbilder från min photo-shoot i köket. Vilken är snyggast?
Inga speciella bilder direkt, men ibland måste man hålla det enkelt.

Nu är frågan: ska jag joina min kära pojkvän i sängen eller sitta uppe all by myself en stund till?
Svår fråga!

Men jag sitter nog uppe en stund till, så att jag slipper hans snarkningar och knuffar. Jag kommer ändå inte kunna somna förrän två, tre ändå.

Dagens middag

Skrivet: 2008-04-10, 20:29:13 / Mat, recept & träning

image1008
Köttfärspaj:
- köttfärs
- lök
- tomatpuré
- salt, peppar, paprikapulver, basilika & vitlök
- 3 ägg
- matlagningsgrädde
-mjölk
-ost

Deg:
- 3 dl mjöl
- vatten
- smör

Det där är inga exakta mått, mest en överblick över vilka ingredienser som behövs. Jag hade ingen aning om vad jag skulle laga för mat idag, samma dilemma som vanligt. Sen fick jag bara för mig att paj vore gott och en maträtt som vi inte brukar laga så ofta, eller jag har aldrig lagat köttfärspaj förän idag, men mamma brukar göra det rätt ofta. Men den blev jättegod, slladen gör ju jättemycket. Jag vet inte hur nyttigt det är men som sagt, GOTT!

Idag har jag varit borta

Skrivet: 2008-04-10, 15:15:56 / Dagboken

Idag är vädret väldigt veligt här i Sigtua. Det har varit halvregn, halvsol, halvsnö, halvmulet, halvgrått, lite av varje med andra ord. Men snön som föll igår är som bortblåst och det är ju positivt. Ge hit våren nu!

Det blir mycket prat om väder och vind har jag märkt. Men det styr våra liv mer än vad vi kanske vill erkänna ibland. Är det grått blir man hängig, är det sol blir man lika strålande och glad som solen i sig. Visst är det så?

Jag kom nyss hem, har varit borta hela morgonen och uträttat en del ärenden. Jag har varit på den fruktade arbetsförmedlingen och gjort en handlingsplan och sedan har jag och älaklingen varit på socialkontoret och pratat med dem. Sen tog jag bussen hem, hoppade av vid centrum, köpte en glass och gick hem. Så det är vad ja har hunnit med hittills. Det känndes skönt att gå upp vid tio, göra iordning sig och åka iväg en sväng, oavsätt om det bara var till arbetsförmedlingen och socialen.

Träningsprogram

Skrivet: 2008-04-09, 23:41:26 / Mat, recept & träning

image1006

Sådär såg mitt träningspass ut som jag utförde för en timme sen. Det brukar oftast se ut så när jag tränar hemma. Yogan däremot är ny, det var längesen jag köpte boken, så det är väl dags att börja använda den nu.


Förberedelser innan träning:
- Tappa upp ett stort glas vatten
- Lägg ut yogamattan på golvet, jag har en rätt tjock matta från Rusta som är jätteskön.
- Ta på dig sköna kläder, det är verkligen viktigt för komforten.

Övningar som jag brukar göra:
- vanliga situps
- vanliga armhävningar, på knäna
- rygglyft
- benlyft, ligg på sidan och lyft benet upåt
- magövning 1, ligg på rygg och lyft benen rakt mot dig
- magövning 2, ligg på rygg och vik benen in mot kroppen
- olika hantelövningar

Sist men inte minst, några stretschande övningar ur yogaboken.

Jag önskar att jag var bättre på att illustrera, då hade jag kunnat demonstrera övningarna bättre. Men jag hoppas ni förstår hur jag menar ändå.

Jag brukar köra ett halvtimmespass, det tycker jag är alldeles lagom. Men det är ju olika från person, till person. Oftast kör jag 20x3 på de flesta övningar.


OBS! Musik gör det mycket roligare att träna. Idag fick jag dock köra utan, för jag hade en sovande sambo i soffan. Man måste ju ta hänsyn också.


Nu ska jag försöka köra på det här minst 2 gånger i veckan, blandat med minst tre 1-timmes promenader. Då borde jag komma iform. Blandat med lite nyttigare kost såklart.



Det skulle verkligen vara roligt om man hade tillräckligt med självdiseplin för att kunna genomföra det här nu också. Göra någonting åt tjocknojan och fulnojan och känna sig duktig för en gångs skull. Men jag vet ju hur jag fungerar, jag ger mig fan på någonting i högst två vecor, sedan tröttnar jag, för att jag inte märker något resultat. Eller så har jag en dålig dag och då kan jag inte ta mig tillbaka.


Så ge mig tips, hur jag ska kunna klara det här nu. Och om jag har missat någon övning som du bara tycker att jag måste ha med, säg gärna till.


Pussar och kramar.

Snö igen

Skrivet: 2008-04-09, 13:20:38 / Dagboken

image1005
(eftersom att det snöar, blir det väl is-skräp bilder idag)

Det snöar ute... usch.
Det gör mig deppig, så jag drog mig för att gå upp ur min varma säng.

Men nu är jag uppe i soffan i alla fall och titar på Våra bästa år. Och äter choklad till frukost. Jag kommer verkligen komma iform till sommaren.


Nu till nåt helt annat.
Igår kväll bestämde jag mig för att ta ur mitt löshår, mitt vanliga hår hade tovat sig i hårbotten, så jag var rädd för att det skulle bli förstört. Men det verkar må rätt bra trots allt hår jag tappade efter att jag borstat ut alla tovor. Synd bara att jag nu är 100 hårslingor fattigare. Nu sitter jag här med mitt fula lite längre än axellånga hår och ångrar mig något. Men om jag inte hade tagit bort det, kanske mitt vanliga hår hade blivit helt förstört och då kommer jag aldrig att få långt hår. Men det kommer jag väl aldrig få ändå, så sakt som mitt hår växer. Usch, jag hatar mtt hår.

Idag ska jag nog köpa ny hårfärg och försöka ljusa upp håret lite, lite mer vårigt och jag tror att det kommer att se fräschare ut då.


Vad gör ni idag, snöar det hos er med?

Tacos = mums

Skrivet: 2008-04-08, 21:05:45 / Mat, recept & träning

Just nu tittar vi på So you think you can dance. Det blev tyst här på bloggen från mig sedan Jonathan kom hem. Jag har kännt mig lika deppig som vädret utomhus. Jag och Jonathan har disskuterat en del väsentliga samtalsämnen. Och min rädsla kommer kypandes igen. Och då kan jag bara känna, nu vill jag ingenting. Igen.

Vi åkte iväg till affären och handlade lite uppiggande tacosgrejer. Tacos måste vara min favoriträtt, det är så himla gott. Jag tog ingen bild på det, för min tacos är bara en ända stor röra, av grönsaker, köttfärs och guacemole och natchoships. Det brukar inte se så atitligt ut. Men det är så jag gillar det bäst.

Min tacos består av:
- gurka
- tomat
- sallad
- paprika
- majs
- guacemole
- Santa Maria medium sås
- natchochips
- och köttfärs såklart


Sen geggar jag ihop allt som jag precis sa!

Hur äter du din tacos?

One last redberry

Skrivet: 2008-04-08, 14:32:42 / Fotodagboken

image1002
One last redberry.


Måste erkänna att det känndes väldigt befriande att vakna till ett rent hur imorse. Nu sitter jag i soffan och slötittar på Oprah show, där de bygger ett nytt hus till en familj. Jag älskar verkligen sånt, extreme homemakeover och liknande program. Jag össkar att jag kunde ha samma öga för inredning.

Det är grått och tråkigt utomhus idag med, blåsigt och en kråka som skriker, usch jag tycker att deras läten låter så obehagligt. Så jag håller mig nog i soffan. Jag känner mig lite hängig och trött, men det kanske är för att jag är uttråkad. Snart kommer älsklingen hem, han får mig alltid att må så mycket bättre.


See you later!


The kitchen

Skrivet: 2008-04-07, 23:15:29 / Lägenheten, Sigtuna

image1001
Köket gillar väldigt mycket. Det är ljust och fint. Ja, vad kan jag säga om det? Gröna våriga gardiner och en vårig duk på bordet. Fast duken syns inte så bra, i alla fall inte mönstret. Köket har vi inte haft några som helst problem med. Vi har till och med hängt upp en tavla ovanför bordet.

Så, vad tycks?

Nu känner jag mig verkligen lättad, att städningen är över. Hoppas det kommer se ut såhär i några dagar i alla fall. Vi har ju en katt som har en tendens att vilja stöka ner. Och två stökiga vuxna, så vi ska nog inte skylle allt på katten.

The livingroom

Skrivet: 2008-04-07, 22:58:39 / Lägenheten, Sigtuna

image1000
Vardagsrummet är lite problematiskt. Väldigt, väldigt svår planlösning så vi har haft väldigt stora problem med att inreda det. I alla fall med våra möbler som vi hade innan, det hade säkerligen gått bättre med andra möbler. Men vi ar gjort så gott vi har kunnat. Även här är väggarna helt kala. Det står en del flyttkartonger där också som vi inte riktigt vet vart vi ska ställa. Men som sagt det känns väldigt tillfälligt alltihoppa. Men jag trivs väldigt bra ändå.

Minirosen på bordet, sjunger väl på sin sista vers. Men det konstiga är att blommorna lever, men bladen har vissnat.

Ja, där i soffan brukar jag sitta och blogga. Vilkat jag även gör nu. Har missat nästan hela Prision Break. Men, men det hände inte särskilt mycket idag. Såg däremot på Nytt läge tidigare, jag ösnakr verkligen att jag kunde få vara med i nåt sånt där inredningsprogram. Det skulle vara så roligt att få det så fint som det brukar bli.

Så, vad tycks?

The bedroom

Skrivet: 2008-04-07, 22:35:14 / Lägenheten, Sigtuna

image999

Nu kommer det kännas underbart att gå till sängs. Rena sängkläder, ren luft, ja helt enkelt rent och fräscht. Kläderna har vikts in i lådorna och en del har hängts upp i garderoben. Men imorgon kommer det nog ligga kläder på golvet igen. Eller på korgstolen, ställde in den där för säkerhetsskull, lite bättre att kläderna ligger där än på golvet eller på byrån.

Det blev en liten ommublering också, flyttade på byrån, ställde in korgstolen och blomlampan som står i den stora avlånga vasen på golvet. Jag älskar verkligen mina fina kuddar som jag har i sängen och mitt nya överkast.

Väggarna är dock jättetomma i hela lägenheten. Eftersom att vi inte ska bo här så länge är vi lite rädda för att göra hål i väggarna, så vi låter det vara tomt. Det är ju inte våran egen lägenhet. Så jag längtar faktiskt tills vi ska flytta nästa gång, för då blir det vårat eget, på riktigt.

Så, vad tycks?

Projekt - städning

Skrivet: 2008-04-07, 21:15:52 / Lägenheten, Sigtuna

image996
Städning behövs? Oh yes. Skitäckligt, mycket disk.
image997
Kläder överallt, på golvet, på sängen. Har inte plockat upp sedan vi tvättade. Ofräscha sängkläder behöver bytas.
image998
Reklam överallt, smutsigt golv, smutsig soffa. Inte heller så fräscht.


Nu fyra timmar senare är jag äntligen färdig. Jonathan har ockå hjälpt till såklart. Det är verkligen inte roligt att städa men efteråt känns det så himla skönt och fräscht. Man kan liksom andas ordentligt igen.

Här får ni se hur smutsigt och stökigt det var innan. Det kommer att komma upp efterbilder också. På hur fint det blev. Annars är det ju ingen poäng med att visa dessa.

Men hur ska vi kunna hålla det så här nu då? Det är det svåraste.

Städtime

Skrivet: 2008-04-07, 17:11:39 / Dagboken

Funderar skarpt på att ta och städa lägenheten... det skulle verkligen behövas.

Men jag blev helt slut av att springa i trapporna och dela ut reklamen, men det gick väldigt snabbt och lätt, vi klarade det på en halvtimme. Mycket, mycket bra. Jonathan håller på att packa ihop all överbliven reklam, så ska han bära ut den till bilen och sedan kasta den. Känns skönt, för om det är nåt som är jobbigt med att vara reklamutdelare är att det alltid är reklam i lägenheten. Annars tycker jag att det är ett bra jobb om man vill tjäna en extra slant i månaden. Speciellt för mig som inte har något annat jobb. Då får jag i alla fall 1500 till mig själv varje månad. Dessutom så är det väldigt bra motion.

Nämen, det behövs ju verkligen städas, så varför inte bara ta tag i det? Jo. Då ska jag verkligen sträva efter att jag ska kunna ta kort på lägenheten efteråt också, så att ni får se hur vi bor. Men jag lovar inget.

Grönt är skönt, men här är det bara grått

Skrivet: 2008-04-07, 15:01:53 / Fotodagboken

image995

Grönt är skönt.
Önskar att det var lika grönt och skönt utanför fönstret här hemma idag. Men det är bara grått. Inte alls uppiggande, inte det minska faktiskt. Vad som är uppiggande däremot är att Jonathan är påväg hem. När han kommer hem ska vi äta lite rester och sedan ta oss ut en stund, trots det gråa vädret. Tur att det inte regnar här i alla fall. Det tackar jag för.

Nu ska jag värma på fläskfilégrytan eller vad jag ska kalla den för, som jag lagade igår. Vi fick en del fläskfilé kvar från i lördags, så det blev en gryta. Jag blandae i lite av det vi hade hemma, stekte morötter, lök, paprika och tomater. Hällde i en burk Arlas kallasås med smak av paprika och chili, lite vanlig gräddfil, mjölk, salt, peppar, paprikapulver och lite soya. Till det gjorde jag ris och det blev verkligen suuupergott. Jag kan verkligen rekommendera att hälla i smaksattsås istället för bara naturell gräddfil. Det blev mumsigt.


Ps, gillar du min blogg, glöm då inte bort att rösta på den! Klicka högst upp i vänsterspalten :o)

Sweet dreams

Skrivet: 2008-04-07, 01:23:33 / Fotodagboken

image994
(Tycker att grenarna som hänger ner såg så vackra ut, som ett regn)


När bloggen är dödare än döden, då är det nog time for bed.
Godnatt & sov så sött så ses vi imorgon.

I´m in love

Skrivet: 2008-04-06, 23:22:31 / Fotodagboken

image993


Nu knoppar det!
På vissa ställen kan man till och med se blad som håller på att blomma ut på träden.

- Det är vår.

Fast man kanske inte borde ta ut för mycket i förväg, mamma sa att det forfarande kunde komma snö och att det kanske skulle göra det. Men jag hoppas verkligen inte det.
I´ts time for spring now!


Egentligen kan jag inte fatta att det är fyra månader sedan nyårsafton och att det nu är april. Det är helt sjukt vad tiden har gått fort. Vi har bott här i Sigtuna i mer än en månad. Det är lite skrämmande. Men våra liv går mot ljusare tider hela tiden. Allting känns mycket bättre helt plötsligt. Jag och Jonathan har kommit varandra närmre igen och jag är kär på nytt. Ibland känns allt bara så himla tråkigt och det är lätt att förhållandet blir lidande. Men nu ska det bli ändring på det.

I´m in love!
Don´t get me wrong, jag alltid älskat Jonathan, han är det mest fantastiska som någonsin hänt mig, men man är ju inte alltid högförälskad. Men nu känns det helt underbart. Fantastisk. You are amazzzzing!

I love you so much darling! And you know that!



En snabbis

Skrivet: 2008-04-06, 16:45:00 / Dagboken

Dålig uppdatering här i bloggen idag.
Jag hinner inte skriva så mycket nu heller. Måste laga mat.

Vi har inte gjort så mycket annat än att dela ut reklam och sovit länge idag.
Nu har jag precis duschat.

Laga mat var det ja. Uppdaterar senare med lite bilder från igår.


Ha det bra!

Godnatt

Skrivet: 2008-04-06, 00:39:05 / Dagboken

Nej, jag orkar inge mer.

Slut för idag, tack för idag.
Godnatt alla sötnosar.

Solnedgången

Skrivet: 2008-04-06, 00:23:30 / Fotodagboken

image992

Solnedgång precis vid oss.
Det var inte så märkvärdigt med massa rosa, röda, oranga färger och så. Men det var fint ändå. En helt vanlig solnedgång. Det är alltid mysigt.

När vi var ute på promenad gick vi till ett område som ligger en bit bort. För att spana in en lägenhet som vi anmält intresse på, vi kanske även kommer kunna gå på visning. Hoppas. Det var verkligen hur fint som helst, kanske lite dyr, men fiiint. Helt nybyggt och allt. Men om man vill bo fint, så får man räkna med att det kostar. Varken jag eller Jonathan är sugna på att lämna Sigtuna, vi trivs hur bra som helst här och Jonathan vill ju inte behöva säga upp sig från jobbet. Så det skulle verkligen vara bäst om vi kunde bo kvar här, trots de dyra hyrorna. Men vi får se. Märsta är också ett allternativ. Även fast det inte är lika attraktivt.

"vi håller tummarna"



Nu ska jag leka i ps

Skrivet: 2008-04-05, 23:54:40 / Dagboken

Jonathan sover en timme nu.
Så jag ska passa på att kolla på och kanske redigera nån av bilderna som jag tog idag.
-leka lite i ps är alltid kul.

Kanske kommer det upp nåt innan jag går och lägger mig.
Den som väntar får se :o)


Lite kläder

Skrivet: 2008-04-05, 21:31:21 / Självpoträtt

image991


Igår:
- T-shirt, MQ
- Långt svart linne, Gina Tricot (bytte från jeansshorten)
- Vita skor, Stadium
- Skinnjacka, Carlings
- Vitt bälte, New Yorker

Idag:
- Tröja, Adidas
- Grått linne, JC
- Svart kjol, Gina Tricot  NY! (lappen sitter kvar)



Jag hade på mig dessa kläder en stund på dagen idag. Mest för att prova min nya svarta jeanskjol som jag köpte igår. Jag har inte varit ute med den, med tanke på att lapparna sitter kvar både bak och fram. Nu på kvällen har vi varit ute på en promenad, en ganska lång en precis innan solen gick ner. Då hade jag på mig mjukisbyxor. Kameran hängde med och jag fick en del häftiga bilder, men dessa får ni vänta med tills senare för nu ska jag och älsklingen mysa ner framför Disturbia, en skräckis. Får se om jag kommer kunna somna sen när Jonathan åker till jobbet

Middag och myslördag

Skrivet: 2008-04-05, 18:50:51 / Mat, recept & träning

image990

Idag har det varit en riktigt, hemma-trött-inte-orka-någonting-mys-lördag. Jag kunde inte somna inatt. Låg och tittade på 2900 Happiness till klockan halv fem, då var jag hungrig så jag gick upp och stekte ägg (?), vilket jag aldrig skulle fått för mig att göra annars. Somnade till kvart i sex och vaknade klockab nio och sov halvt till klockan tolv. Allt på grund av att jag drack en energidryck klockan nio på kvällen. Inte kunde jag ana att den skulle göra mig sömnlös. Jag brukar nämligen inte dricka energidryck, men Jonathan köpte hem en hel platta så jag ville ju såklart smaka.

Nu har vi i alla fall ätit löragsmiddag bestående av, fläskfilé, kroketter, arlas kalla sås och sallad med fetaost. Till det min favoodryck. Riktigt gott var det.

Jag och Jonathan har varit ovanligt mysiga mot varann idag och ska förhoppningsvis fortsätta att vara det också. Det skulle vara mysigt att kolla på en läskig film eller nåt.


Trevlig lördagkväll på er!

Tedroppar

Skrivet: 2008-04-05, 00:39:43 / Fotodagboken

image989

Igår kväll lekte jag och älsklingen med te. Vi försökte fånga den perfekta droppen, men det var verkligen sviinsvårt. De faller ju hur snabbt som helst. Här ovan kan ni se resultatet. Vi kanske fick 10 bilder som var okej av 80 bilder. Men jag tycker att dessa blev rätt snygga, även om jag inte fick den perfekta droppen så att säga. På bild nummer två, ser ni att droppen precis hann försvinna så att jag bara fick med halva på bilden. Synd! Men som sagt det var riktigt svårt, men jag ska defentivt prova det igen.

Nu undrar jag: Vilken bild lyckades jag bäst med?


Nu ska älsklningen snart åka iväg till jobbet, stackarn. Jag ska nog sitta uppe ett tag till och kanske ta en kopp kvällste. Det låter väl mysigt. Puss på er.

Hamburgetallrik

Skrivet: 2008-04-04, 23:07:44 / Mat, recept & träning

image988

Frukost
Lunch
&
Middag
...på samma gång!

När Jonathan kom hem från jobbet åkte vi på en liten utflykt till Kistagalleria. Mycket trevligt ställe måste jag säga om man vill slippa att åka in till Stockholmsstorstad för att shoppa eller till Uppsala. Jag trodde faktiskt inte att det fanns en sån pass stor galleria med alla affärer här i närheten. Men nu vet vi det.

Ja, det blev hamburgare till mat idag. Men det är inte ofta jag äter snabbmat så va fan. Ibland blir det bara så. Men det var en riktigt god hamburgare i alla fall och pommesen med. Fast jag åt långt ifrån upp alla pommes.

Gina Tricot köpte jag en ny kjol, en svart jeanskjol. Den kommer väl upp här så smoningom.

Ja vad har hänt annrs idag? Jag har inte hunnit blogga så mycket eftersom att klockan var åtta när vi kom hem, vi handlade på Ica Maxi på vägen hem, så det tog ju sin lilla tid. Sedan dess har vi ätit glass och nu tittar vi på en väldigt mysko film som heter Storm.


Vad har ni gjort idag/ikväll?

Så här ser jag ut idag

Skrivet: 2008-04-04, 13:46:39 / Självpoträtt

image987


- T-shirt med tryck, MQ
- Jeansshort, jättegamla crocker som jag klippt av
- Leggings, H&M
- Vita tygskor, Stadium (barnavdelningen storlek 35)


Så här ser jag ut idag. Skönt att jag har lite mer käder att välja mellan nu när vi har tvättat allting. Verkligen alla mina kläder låg i tvätten så jag var tungen att börja använda kläder som jag inte använt på jättelänge. Men nu har jag mina älsklings t-shirtar och så igen. T-shirten som jag har på bilden är verkligen en favorit och det är nog jeansshortsen också.

Bilderna blev rätt dåliga, ljuset var skitdåligt och spegeln var skitig, men det gör väl inget. Dessutom är jag helt osminkad. Ska snart fixa iordning det sista innan Jonathan kommer hem, då ska vi åka till Ica Maxi och handla fredagsmys.


Tack för alla kommentarer som jag får, ni är helt underbara. Jag blir så glad varje gång jag stiger upp och ser era små ord. De betyder mer äv vad ni kan ana. Tack!

Mera vår

Skrivet: 2008-04-03, 18:40:36 / Fotodagboken

image986

Jag kanske är tjatig med alla blommor, men jag har inte så mycket annat att visa just nu. Inte så mycket mer att skriva heller, så mycket som jag fått ur mig i mina två senaste inlägg. Det blir väl tråkigt för er att läsa om mina dilemman och sen så är det svårt för mig att avgöra hur privat man kan vara på en så pass offentlig plats som internet. Jag har ju trotsallat en hel del läsare varje dag.

Jag har i alla fall skickat iväg min ansökan nu och jag hoppas verkligen på att få svar. Det skulle vara roligt och höja mitt självförtroende något enormt. Jag har inte hunnit med så mycket mer idag, det känndes som att den där ansökan tog hela dagen att skriva. Sedan Jonathan kommit hem har vi bara lagat mat. Det händer inte så mycket ikväll med andra ord. Förutom att jag måste hjälpa till att sortera reklamen som ska ut i helgen igen. Men i söndags när vi delade ut, var det verkligen ett underbart jobb. Solen var varm och vi kunde nästan gå runt i t-shirt och dela reklamen. Det känndes soft att gå där och bara njuta av solen, få motion och lägg i reklam i brevlådorna. Hur soft som helst. Men det är ju annat när det regnar och snöar, då är det inte alls lika soft längre, tyvärr.


Hoppas ni haft en trevlig dag och får en trevlig kväll.

Ännu mer babbel

Skrivet: 2008-04-03, 14:19:17 / Dagboken

Tro det eller ej, men jag sitter här och skriver en jobbansökan till ett café här i Sigtuna. Det känns rätt bra, även om jag fortfarande är lite skakis.

Jag måste tacka er för alla peppande ord till föregående inlägg
. Jag behöver nog lite knuffar och peppande ord från utomstående för att jag ska komma någonstans. För jag själv skulle tycka att det vore underbart att jobba en stund och få lite rätsida på livet och tillvaron. Få lite nya erfarenheter och tänka över vad jag vill göra i framtiden. Vilket jag inte kommer någon vart med genom att sitta hemma och tycka synd om mig själv. Men jag är rädd och har skjutigt det hela åt sidan och ignoreret det alldeles för länge och tänkt att det ordnar sig nog, av sig själv. Men ingenting ordnar upp sig av sig själv i den här världen. Därför är det dags att ta tag i det här innan det är försent.

Jag kommer att vara rädd, men det har jag ju varit många, många gånger tidigare.

Jag kommer ihåg när jag skulle börja på gymnasiet, jag var lika rädd då, nervös för att det var någonting nytt. Man skulle skiljas från sina tidigare klasskamrater som man haft i nio år och helt plötsligt få helt nya. Då kände jag visserligen redan några stycken. Men sen var jag lika nervös när jag skulle börja på högskolan och jag var lika nervös igen när jag skulle på informationsmöte/intervju till Sigtuna folkhögskola. Jag var livrädd och hade ont i magen alla dessa gånger, men det gick ju jättebra och efteråt kände jag mig dum som varit så nervös hela tiden.

Så varför skulle det vara svårare att jobba eller att gå på en arbetsintevju?
Jag vet inte. Men jag har verkligen målat upp ett skräcksenario omkring detta. Utan någon egentlig anledning.



Nu måste jag ta någonting att äta, min mage kurrar.

What to do?

Skrivet: 2008-04-02, 22:26:01 / Dagboken

Om ni inte orkar läsa, kommentera föregående inlägg istället :o)


Det är inte lätt att veta vad man ska göra eller vad man ska bli. Jobba eller plugga? Vad får jag ut mest av? Kommer jag få ett bättre jobb om jag pluggar?

Frågorna är många! Jag är ett stort frågetecken. JAG VET INTE.

En sak vet jag, jag har gått hemma och velat alldeles för länge, det är dags att ta tag i det här nu. Ta tag i livet. Men frågan är fortfarande vad jag ska göra. Ansökningsblanketter måste skickas in snart om jag ska plugga i höst. Men vad ska jag plugga till då. Ska jag plugga på folkhögskola eller högskola? Jag sörjer fortfarande att jag inte kom in på fotokursen på Sigtuna folkhögskola, det hade kännts så bra. För det är den enda folkhögskolan i hela stockholms och uppsalalän som har en fotokurs. Och om jag ska söka till den igen får jag vänta i ett år. Men vad ska jag göra tills dess? Iså fall är det enda allternativet att jobba tills dess för om jag hoppar på en annan utbildning pågår den antagligen samtidigt som fotokursen.

Om jag inte ska gå fotokursen, vad finns det då för allternativ?
Skrivarlinje, skrivarlinje och skrivarlinje.

Och det är nog det enda som det finns ganska gott om här i mina trakter. Det finns skrivarlinjer lite här och var. Och alla är ett åriga förutom en som är en termin, fast då är den på distans och det kanske inte är så kul. Men å andra sidan så slutar den den 20 december vilket betyder att jag kan gå fotokursen efter det. Phu! Jag vet inte. Jag har nog hakat upp mig på den där fotokursen alldeles för mycket. Men det känns faktiskt som att det är det enda rätta för tillfället, det är det jag brinner för, det är det jag vill göra. JAG VILL FOTA!

Skrivarlinjen har alltid varit min dröm, en dröm om ett framtida författarskap. När någon frågat mig vad jag ska bli när jag blir stor, har jag alltid sagt att jag ska bli författare. Men vad hände med det? Jag har knappt skrivit annat än har på bloggen de senaste två åren. Jag har inte påbörjat en berättelse på nästan ett år och jag har inte skrivit dikter sedan sista året på gymnasiet. Vart tog min skrivar glädje vägen? Den byttes ut mot bloggen och min fotoglädje istället. Eller?

Nu vet jag inte vad som är min dröm längre. Allting känns omöjligt i denna värld, där alla andra är så mycket bättre än vad jag är. Det är alldeles för svårt att vara unik och komma med sitt eget. Jag vet inte vart jag befinner mig i skrivandet just nu, eftersom att jag haft ett sådant långt uppehåll. Men jag har fastnat i kärlekstrams-tresket, ungdomstragiker och vad har jag att komma med innom det ämnet? Jag känns ute. Eller vad är egentligen inne? Om jag vill att det ska vara inne så är det väl inne?

Men vem vill läsa kärlekstrams, ungdomsdepp-berättelser? Från en högst amatörmässig författare?
Hmm, nobodey...

Nu kanske ni undrar, jobb då. Ska du inte ta och jobba ett tag? Jo visst. Om jag inte vore världens största fegis som är skiträdd för att ens skriva en jobbansökan och skicka in den, bara för att jag är så fånigt rädd för att gå på en arbetsintervju. Usch, jag ryser i hela kroppen. MEN, jag har blivit lite bättre, jag har faktiskt upplevt min största skräck att gå på arbetsintervju, men hur bra gick det, inte särskilt bra eftersom att det visade sig att personen de sökte behövde ha körkort.

JAG ÄR RÄDD FÖR DET MESTA.


Oj, nu kanske jag har lättat mitt hjärta alldeles för mycket. Men jag ska försöka ta tag i mig själv nu, söka till några utbildningar och se ifall det finns något vettigt jobb som skulle passa mig och faktiskt söka det, trots min rädsla.


Jag ösnakr att jag kunde vara mer social och mindre rädd!

Blått är flott

Skrivet: 2008-04-02, 18:24:44 / Fotodagboken

image982

När Jonathan kom hem från jobbet idag tog vi en hel timmes promenad. Himlen var lite halvt grå, men solen var varm, så det var riktigt skönt. Vi gick en annan vända än vad vi brukar, mer utåt landet. Och när vi gick på en cykelbana genom skogen hittade jag en hel del blåsippor, det kryllade om dem. Så jag kunde inte motså att plocka en bukett eftersom att jag inte hade med mig kameran. Men även för att de är vackra och ha hemma på vardagsrummsbordet. Men att hitta en vas som de passade i var ju omöjligt, de är så himla små. Så de får stå i ett shotglas, som nästan också är för stort.

Vårtäcknen tar visst aldrig slut, de blir bara fler och fler. Det är så himla härligt att våren har kommit nu. Det är underbart att kunna ta av sig jackan när man är ute och ta fina kort på vårens alla skönheter. Man får så mycket inspiration när det blir varmt och fint ute. Det har ju varit grått och deprimerande ute hela vintern, utan någon riktig snö. Så det känns verkligen underbart nu. Hoppas det håller i sig och att vi får en helt underbar sommar, med massvis med soliga dagar.


Just nu håller vi på att tvätta. Vi gör ju inte det så ofta så när vi väl gör det har vi verkligen massor. Usch, jag avskyr att tvätta. Det är nog det värsta hushållsarbetet. Speciellt när man inte har någon tvättmaskin uppe i lägenheten.


Hoppas ni haft en härlig dag!

2:a april

Skrivet: 2008-04-02, 14:05:17 / Dagboken

image979

Goddag!
Nej jag gick inte upp precis, precis, men för cirka två timmar sedan. Jag har ätit frukost, klätt på mig, tittat på Våra bästa år och funderat en hel del på om jag ska gå ut och gå eller inte. Men till slut fastnade jag i photoshop istället.

Jag vet att det blivit väldigt mycket krokusbilder den senaste tiden. Men det är ju vårtecken och de måste ju dokumenteras. Och här nedanför har vi två bilder som är så kallade "behind the scenes"- bilder. Jonathan var ju tvungen att fota mig med kompaktkamera när jag kröp runt i rabatten och skulle ta kort på krokusarna ovan. Det fanns värre bilder än denna, då mina byxor åkte ner lite för mycket där bak. Men vad gör man inte för att ta de perfekta korten?




Hoppas ni får en skön dag!

Skönheter

Skrivet: 2008-04-01, 21:20:01 / Fotodagboken

image978


För ett tag sedan publicerade jag den översta lila krokusen och nu har det tillkommit lite fler krokusar i min samling. Alla fick såklart följa samma tema. Det enda som saknas är en gul krokus, men jag har inte lyckats få något bra kort på en. Så dessa får duga. Lila, vit och lilavit.

Så nu undrar jag: Vilken är finast?

Aranciata rossa

Skrivet: 2008-04-01, 20:12:21 / Fotodagboken

image976

image977

Nu har jag precis ätit middag. Det blev couscous med kyckling, stekta morötter, paprika och tzatziki. Det är verkligen jättegott. Och nu sitter jag här och siprar på världens godaste dryck. Min favorit. En dryck från Italien med smak av blodapelsin. Det är som kolsyrad juice, utan tillsatt socker. Verkligen jättegod. Väldigt läskande en varm sommardag.

Dock säljs den bara på vissa delikatessbutiker och på vissa caféer och kostar 59 kronor för 6 stycken. Jag upptäckte den på Waynés Coffee i Västerås och sedan dess har jag varit helt såld. Det var ett tag sedan jag köpte den nu eftersom att den är rätt dyr, men när de hade den här på delikatessbutiken här i Sigtuna slog jag till på ett helt sexpack. Så att det räcker... en stund



Har du skamkat denna dryck?


Love första april

Skrivet: 2008-04-01, 18:55:42 / Självpoträtt

image974
Skinnjacka, Carlings
Svarta jeans, Skitbilliga från Marseille som jag sytt om
T-shirt med rockigt-tryck, Top Shop
Bolero, Kapahl
Skor, Stadium (barnavdelningen) NYA!

Äntligen har jag ett par vita tygskor i min skosamling. Hittade dem när vi var på Arlandastad-shoppingcentrum igår. Jag kan inte beskriva hur glad jag blev när de fanns i min storlek på barnavdelningen och de var till och med snyggare än dammodellen och 50 spänn billigare. Så, snygga vita 35 or för 150 kronor.



Första april.
Vilket fantastiskt väder. Så varmt att man faktiskt kunde ta av sig jackan efter en stund. Underbart.
Idag började älsklingen på sitt nya jobb här på posten i Märsta och han trivdes jättebra. Allting är jättebra med det jobbet. Det ligger nära, han tjänar rätt bra (bättre än innan) och han slutar halv tre nästan varje dag. Kan det bli bättre? Hell no.

När Jonathan kom hem från jobbet gick vi ut i solen tillsammans, varmt och underbart var det. Jag hängde kameran på axeln och tog en hel del foton. Det var glädje det. Vi gick in till stan och köpte min favorit dryck på delikatessbutiken och sen gick vi ner till vattnet och satte oss. Flummade en stund framför kameran och nöjt av vädret. Kan det fortsätta vara sånt här väder nu? Jag älskar det och blir så himla glad. Det är helt otroligt var lite sol och ljus kan göra fär välmåendet.
image975

Det är såna här dagar som får än att vilja leva vidare.

Äntligen!

Skrivet: 2008-04-01, 17:45:12 / Fotodagboken

Efter två dagar av orfivilligt blogguppehåll är jag nu tillbaka.
Wehoo!

Måste erkänna att det känts rärr tomt dessa dagar utan bloggen. Lite skrämmande hur beroende framkallande det är, att både skriva blogg, läsa era fina kommentarer och titta på andras bloggar. Hoppas alla problem som blogg.se har haft den senaste tiden nu är åtgärdat. För vi vill inte ha en till nerstängning av bloggen, eller hur?

image972
image971


Jag har haft lite tid över i helgen och tagit mig an lite bilder. Dessa tog jag i söndags.
Vad tycks?

bloglovin




RSS 2.0